Taistelujen koordinoinnista

Keskustelua erilaisista skenaariotyypeistä

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Taistelujen koordinoinnista

Viesti Kirjoittaja Kantti » Tiistai, 21.02.2006 12:07

Skenaarioita pohtiessanne kannattaa tuumata, kuinka paljon haluatte antaa aikaa ja vastuuta taistelujen suunnittelemisesta ryhmille. Viime Sotahuudossa toivoimme, että ryhmien johtajat keskenään saisivat sovittua armeijoiden taktiikoista, mikä johti upeaan simulaatioon siitä, mitä tapahtuu, kun tässä epäonnistutaan. Joukkiot puuhasivat monesti omiaan ja muutama taistelu suorastaan ratkesi tähän.

Toisaalta itseäni olisi kutkuttanut tilanne, jossa olisi oikeasti saatu tuumattua ihan ajan kanssa parasta strategiaa ja sen kautta saatu myös peliin komentajuuden laadun merkitys. No, pallo on tässä teillä, mutta joka tapauksessa kannattaa huomioida aikataulussa, että ryhmäjohtajille on annettava sopivaksi katsomanne aika keskenään neuvotteluun.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Tiistai, 21.02.2006 12:38

Kanttia täydentääkseni. Jos haluatte antaa pidempää taktikointi aikaa joskus, niin hyviä hetkiä voisi olla ruokailujen tai muiden taukojen yhteydessä. Kerrotaan komentajille ennen ruokailua tulevan skenaarion idea, lähtöasetelma ja tavoitteet, sekä kullekin porukalle mahdolliset omat tavoitteet. Tällöin ryhmien johtajat voivat sopia taktiikoista mukavasti ruokaa syöden ja jutustellen, eikä muun porukan tarvitse odotella että pomot saa päätettyä mitä tehdä. Tarvittaessa käskynjaon jälkeen pomoille etuajo-oikeus ruokajonoon, jotta pääsevät sumplimaan.
Avatar
SNiLD
Ylläpito
Viestit: 399
Liittynyt: Tiistai, 24.01.2006 23:30

Viesti Kirjoittaja SNiLD » Keskiviikko, 22.02.2006 19:57

Kuulostaa ihan asialliselta toi ruokapointti.

Eihän me kuitenkaan haluta tästä mitään inttityylistä hirvee-kiire-odottamaan settiä. Siks nyt on olemassa forumit. Suurin osa skenaariosta tullaan julkaisemaan etukäteen. Se, ketkä kuuluu mihkäkin ryhmään ei tietenkään ole ennalta tiedossa. Ryhmien johtajien kannattaa jo nyt alkaa miettimään ennakoivia strategioita tuleviin skenaarioihin, jotta ei tarvii sitten kauheen paljoa odotella paikanpäällä.

Ratkasutaistelut käydään mitä luultavimmin sunnuntaina ja lauantaina ratkeaa millä puolella mikäkin ryhmä taistelee. Lautanai - Sunnuntai välisenä iltana, yönä ja aikaseen aamulla on johtajilla vielä aikaa valmistautua sunnuntain ratkaisutaisteluihin. :)
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Keskiviikko, 22.02.2006 22:18

Varoittelisin tuosta sunnuntaihin panostamisesta. Ainakin viimevuonna sunnuntaina kolmannes porukasta katosi jonnekin (kotimatkalle, huilaamaan tai krapulaa potemaan) ja muukin porukka ilmaantui taistelupaikalle heikossa kunnossa ja hajanaisina. Paras meno tuntui olleen lauantai iltana kun porukka oli kasassa ja voitiin puristaa viimeiset pois ennen iltapalaa ja nukkumista.

Tuohon tosin vaikuttanee säät (viime vuosi oli oikeaa tappotouhua) ja se että kuinka pitkät matkat suurimmalla osalla porukasta on. Tosin kotona nukkujien paluuprosentista en löisi vetoa.
Avatar
Morhgoz
Paroni
Viestit: 186
Liittynyt: Keskiviikko, 22.02.2006 10:40
Paikkakunta: Hiidensalmi

Viesti Kirjoittaja Morhgoz » Torstai, 23.02.2006 10:02

Periaatteessahan tuo sunnuntainen väkipako tuntui realistiselta sinänsä että oikeassakin sodankäynnissä lopussa rupeavat tappiot tuntumaan, varsinkin jos reservejä ei enää ole ja lisäjoukkoja ei ole saatavilla...
Tärkeintä ei ole voitto vaan mahdollisimman iso kasa verisiä kalloja...
...vaikka omia, jos ei muita...

O ksei angellein lakedaimonios hoti tede
keimatha tois remasi peithomenoi
Avatar
SNiLD
Ylläpito
Viestit: 399
Liittynyt: Tiistai, 24.01.2006 23:30

Viesti Kirjoittaja SNiLD » Torstai, 23.02.2006 13:50

Ei se oo mitään panostamista. Niin ne asiat vaan menee.

Yhdessä päivässä kukaan ei voi haalia kasaan tarpeeks pisteitä (ellei oo todella ylivoimanen) "voittaakseen" koko tapahtuman jo lauantaina. Ainut keino millä sunnuntain "painoarvon" saa pois on jättää sunnuntai kokonaan pois. Tai antaa lauantaista $sunnuntaiskenaarioiden_maara kertaiset pisteet ja sunnuntaista 1x pisteet.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Torstai, 23.02.2006 15:09

Gnomus kai tarkoitti sitä, ettei kaikkien paikalle tulijoiden sunnuntaina paikalla olemisesta ole varmuutta, joten ei kannata kaikkia paukkuja säästellä sunnuntaille.

Miksi joku poistuisi paikalta etukäteen on itselleni kyllä täysi mysteeri. Jos on mahdollisuus tällaiseen rytkeeseen ja on siitä peräti maksanutkin niin luulisi nyt tapahtuman kiinnostavan viime hetkille asti. Sotahuuto on kerran vuodessa - nukkua voi mikä yö vain. :P

Mutta tuo etukäteen julkistaminen kuulostaa järkevältä suunnitelmalta. Sitä voi vielä tehdä ajan kanssa kun skenaarioita varmistuu, ei sillä puolella mikään hötäkkä ole.

Ja se mitä täälläkin on sanottu viime vuodesta on totta. Erityisesti alueiden rajojen määrittäminen meni pieleen. Tämä tosin johtui osittain siitä, etteivät ryhmänjohtajat olleet lukeneet läpi kaikille jaettavaa infolehtistä. Tuota informaation vastaanottamisen merkitystä kannattaa teroittaa ja toistosta on siitäkin varmasti apua.

Kannattaa laittaa erilliset ihmiset vastaamaan osanottajien kysymyksiin & valituksiin ja ryhmänjohtajien briiffaamiseen. Minä tein viime vuonna molempia yhtä aikaa eikä kaikkea ehtinyt mitenkään. Yleensäkin ryhmänjohtajien kokoon kerääminen skenaarioiden välissä täytyisi saada toimimaan paremmin kuin se raakilekerrallamme toteutui.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
orbitti
Paroni
Viestit: 223
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 21:25

Viesti Kirjoittaja orbitti » Torstai, 23.02.2006 17:49

Miksi joku poistuisi paikalta etukäteen on itselleni kyllä täysi mysteeri. Jos on mahdollisuus tällaiseen rytkeeseen ja on siitä peräti maksanutkin niin luulisi nyt tapahtuman kiinnostavan viime hetkille asti. Sotahuuto on kerran vuodessa - nukkua voi mikä yö vain.
Osallistujana tulee mieleen muutamakin syy. Viikonlopun ennätyshelteet ja auringon porotus olivat lauantain aikana kypsyttäneet taistelijoita aikalailla. Kun lisätään vielä tuleva usean tunnin automatka kotiin, niin kummasti alkaa löytymään motivaatiota jättää leikki kesken ja lähtemään 'ajoissa'.

Toisaalta sunnuntaina meno oli muutenkin erilaista kuin lauantaina, pelkästään skenarioidenkin suhteen. Meininkiä alkoi löytymään kunnolla vastaa niistä parista viimeisestä kenttätaistelusta. Tämä sitten on täysin subjektiivinen näkemys. En epäile lainkaan, etteikö niistä skenarioista olisi muille löytynyt menoa enemmän kuin allekirjoittaneelle.

Itselleni nousi ihka aito inttivitutus(tm) sunnuntain aamu(päivä)n säätämisestä siinä vaiheessa, kun noin vartin taistelua varten piti luovia täyteen lastattua ja hieman tavanomaista pienemmän maavaran omaavaa autoa heinittyneillä metsäteillä. Pohjakosketuksia tuli kiitettävän monta vielä siinäkin vaiheessa, kun matkustajat oli laitettu kävelemään painon vähentämiseksi.

Tänä vuonna voisi sen verran ottaa huomioon tuota asiaa siten, että, jos siirtymä tehdään autolla, niin käytössä olisi kunnollinen tie ja pitämällä matkat kurissia sekä varaamalla riittävästi aikaa, jos kyseinen siirtymä on jalan.

Ohimennen voisi mainita, että paikalla pyörineiden huhujen mukaan eräällä porukalla olisi aseet ja muita tarvitkkeita jäänyt tavoittamattomiin Jyväskylään kolmanen osapuolen luokse.

Ja kyllä, olin paikalla kaikissa skenarioissa.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Järjestelyihin ja aikatauluihin kiinnitetään huomiota.

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Torstai, 23.02.2006 20:20

Pyrimme siihen, että skenaarioiden välinen aika organisoidaan sotilaallisen tehokkaasti :wink: (eli kiire odottamaan). Pyrimme siihen, että kaikissa aikatauluissa on otettu huomioon siirtymisiin kuluva aika, ja ruokailutkin voidaan tarvittaessa järjestää maastoon. Ruokasali tosin on kävelymatkan päässä pelimaastoista.

Maaseutuoppilaitoksen rehtori tarjosi 2-3 pikkubussia käyttöömme bensojen hinnoilla. Mietinkin jo mihin niitä voisi käyttää... ryhmän johtajien kuskaaminen siirtymätaipaleiden välillä voisi olla hyvä idea :) Tietysti vain taktisista syistä.

Skenaarioiden ryhmäkokoonpanojen ilmoittaminen hyvissä ajoin antaisi taktikointiin pelivaraa. Täysin lukkoon niitä ei kuitenkaan voi lyödä kuin vasta pelipaikalla, kun nähdään kuinka moni ryhmästä saapuu ja missä varustuksessa. Pyrimme kuitenkin kiinnittämään tähänkin asiaan huomiota.

Tosi harrastaja ei edes harkitse yhdenkään skenaarion skippaamista.
Viimeksi muokannut Keisari_P, Tiistai, 04.04.2006 17:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Naktu
Sotilasmestari
Viestit: 85
Liittynyt: Maanantai, 30.01.2006 18:49
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Naktu » Torstai, 23.02.2006 20:54

Ilman kunnon ruokalepoa en lähe mihinkään.
Avatar
Meorgor
Kersantti
Viestit: 55
Liittynyt: Keskiviikko, 22.02.2006 03:08
Paikkakunta: Hameenlinna

Viesti Kirjoittaja Meorgor » Perjantai, 24.02.2006 04:04

Viime kesan tappohelteet olivat kylla jonkin sortin syy porukan osittaiseen katoamiseen. Ensimmaisen paivan hoykytyksen jaljilta ei ensimmainena aamusta huvittanut kylla metsaan menna riehumahan. Etenkin raskaammilla komppanioilla alkoi paahteessa rehkiminen tuntumaan pahasti. Itsekin muistan vallan elavasti siltatyonnossa koittaneeni ottaa juoksu askelia, mihinkaan en liikkunut molempien pohkeiden krampatessa yhta aikaa. Rankka paiva vie veronsa, mutta tilataan ensi kesalle hieman viileampaa kelia, tai ei lahdeta kaksinkertaisen villatunikan ja pitkahihaisen paidan, seka rengaspanssarin, etta 4kiloa painavan metallikyparan kanssa liikkeelle.

Tiheaan tahtiin niita taisteluja olisi hyva olla, eihan Sotahuutoon istuskelemaan lahdeta. Toisaalta pitaa niita raskaita tankkejakin muistaa hiukan armahtaa, eika tappaa helteeseen. Joka tosin loisi tunnelmaa, jos Saladinin sotakampanjaa pelataan :wink:
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1678
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Perjantai, 24.02.2006 14:11

Itsellä jäi viime vuonna kyllä sunnuntai kokonaan väliin. Erityisesti kolme siltatyöntöä oli mielestäni paha virhe pelinjohdolta (tai ne olisi pitänyt tiputtaa sunnuntaille). Sen jälkeen oli ihan sohjona ja huonosti nukutun yön jälkeen ei meinannut päästä sängystä ylös. Sitten kun vielä tiesi, että samana päivänä pitäisi lähteä ajamaan Ruotsiin, niin oli meikäpoika melko valmista kauraa. Siltatyönnöt olisivat toimineet loistavasti, jos lämpöä olisi ollut 10 astetta vähemmän. Paha maku ei kyllä tapahtumasta jäänyt todellakaan suuhun. Sunnuntaina oli vain niin poikki, ettei pystynyt ajattelemaan mättämistä. Ehdotankin, että tänä vuonna ajatellaan myös sitä, kuinka väsyttäviä skenaariot ovat. Muut lauantain skenaariot olivat oikein oivia. Yksi siltatyöntö olisi vielä mennyt, mutta kolme tiputti hyväkuntoisenkin miehen kenttään. Vikaa oli tietysti itsessäkin, kun ei ottanut sitä skenaariota rauhallisemmin, mutta kuitenkin.
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Perjantai, 24.02.2006 16:56

Eihän se tunnu missään jos ei illalla ole menettänyt ainakin järkeään. Larppaus on eläytymistä ja se on helpompaa kun on oikeasti ihan puhki :wink: . mutta kyllähän tuo oikeasti on ihan hyvä idea.
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Perjantai, 24.02.2006 17:21

Nipsu kirjoitti:Eihän se tunnu missään jos ei illalla ole menettänyt ainakin järkeään. Larppaus on eläytymistä ja se on helpompaa kun on oikeasti ihan puhki :wink: . mutta kyllähän tuo oikeasti on ihan hyvä idea.
Kannattaa pitää tietyllä tapaa ero selvänä: Sotahuuto on taistelutapahtuma eikä larp. Eläytyminen lienee suotavaa ja näin edelleen, mutta pääosassa on taistelun rytke, ei epämääräisen näyttelemyksellinen elämystely.

Viime vuonna joitain ihmisiä tuli paikalle larppaamaan eikä siitä seurannut heille mitenkään erityisen hyvää. He olivat aivan väärissä meiningeissä ja heillä oli epämiellyttävää. Parasta siis puhua tapahtumasta sellaisena kuin se on niin ihmiset tietävät mitä odottaa ja tulevat paikalle oikeassa mielialassa.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

"Tosi harrastaja ei edes harkitse...

Viesti Kirjoittaja Kantti » Perjantai, 24.02.2006 17:56

... yhdenkään skenaarion skippaamista."

Kaunis ajatus. Silti lähtisin jo alussa siitä, että suunniteltuja skenaarioita on valmiina muutama enemmän kuin realistisesti ehditään vetämään. Aina tapahtuu jotain ja silloin täytyy olla valmiina improvisoimaan, jopa tarvittaessa jättämään skenaarioita väliin, jos järjestyksen muuttaminen ei riitä. Pelkästään tuollaisen joukon logistiset ongelmat (kuten 150 hernerokkapurkin avaamiseen tarvitun ajan arviointi) saattaavat tuottaa odottamattomia ongelmia.

Vaikkei se välttämättä välittynyt millään tavalla viime Sotahuudon Pentti Perussoturille, tehtiin tapahtuman aikana suorannaisia ihmeitä, kun olematon aika saatiin riittämään lähes kaikkeen. Vain yksi skenaario per päivä jäi pois (mihin oli alusta asti varauduttu).

<u>Yksikään sotasuunnitelma ei kestä taistelukosketusta ja yhtä vähän kestää yksikään aikataulu paria sataa ihmistä.</u> Tavoitteita pitää olla, mutta jo tässä vaiheessa on silti hyvä pitää jalat maassa. Ihan noin kokemuksella varoittelen, vaikka siteeraamassani lauseessa varmasti oli pilkettä silmäkulmassa mukana.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Perjantai, 24.02.2006 21:40

JonTzu kirjoitti:
Nipsu kirjoitti:Eihän se tunnu missään jos ei illalla ole menettänyt ainakin järkeään. Larppaus on eläytymistä ja se on helpompaa kun on oikeasti ihan puhki :wink: . mutta kyllähän tuo oikeasti on ihan hyvä idea.
Kannattaa pitää tietyllä tapaa ero selvänä: Sotahuuto on taistelutapahtuma eikä larp. Eläytyminen lienee suotavaa ja näin edelleen, mutta pääosassa on taistelun rytke, ei epämääräisen näyttelemyksellinen elämystely.
Eläytyminen on mielestäni täysin eri asia kuin ropetus. Jos lahtee mättöön eläytymättä niin tylsäähän siitä tulee. En tarkoita näyttelemistä vaan ikään kuin tilanteen sisäistämistä.
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Hytti
Kreivi
Viestit: 489
Liittynyt: Maanantai, 27.02.2006 16:07
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hytti » Torstai, 02.03.2006 00:53

Minusta olisi hienoa nähdä enemmän eläytymistä tässä sotahuudossa kuin viimevuotisessa. Viime vuonna olo oli kuin Suomen jääkiekkomatsissa Torinossa, jossa vaaleanpunainen joukkue kohtaa vaaleansinisen ja tarkoitus on hopeapatukoilla tiputella vastustajia ja kerätä pisteitä. Vaivalla työstetty taustatarina unohtui täysin kokonaan.

Larppaamaanhan sotahuutoon ei olla tulossa, mutta eläytyminen luo siitä kuitenkin aivan omanlaatuisensa tapahtuman. Mikä olisikaan hienompaa taistelukentällä, kuin julistaa hyökätessään jumalallista sanaa tai vastaavasti raivota pakanana kristittyjen seassa. Siitähän saa jo lisää potkua mättämiseen ja boffailuun!

Mutta jotten erehdy ihan aiheen ulkopuolelta haastelemaan, palaan skenaarioihin. Viime vuonna skenaarioiden välillä oli mukavasti taukoa ja lepäilemään ehti sopivasti. Ainoa poikkeus tosiaankin nämä siltatyönnöt, jotka veivät miehestä mehut pois. Suosittelen ottamaan huomioon riittävät lepotauot skenaarioiden välissä, jotta kaikki jaksaa koko päivän ja seuraavaakin.
"Parempi pizza uuniin kuin vaaksa vaaraan"
-KuoLan Kaarti, Sotahuuto 2005-
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Torstai, 02.03.2006 10:36

Hytti kirjoitti:Minusta olisi hienoa nähdä enemmän eläytymistä tässä sotahuudossa kuin viimevuotisessa. Viime vuonna olo oli kuin Suomen jääkiekkomatsissa Torinossa, jossa vaaleanpunainen joukkue kohtaa vaaleansinisen ja tarkoitus on hopeapatukoilla tiputella vastustajia ja kerätä pisteitä. Vaivalla työstetty taustatarina unohtui täysin kokonaan.
Ei unohtunut. Se jätettiin taustalle. Kyseessä oli taistelutapahtuma, jossa me keskityimme ensimmäisinä järjestäjinä tapahtuman toimivaksi ja hauskaksi saamiseen, emme taiteilemiseen. Se, että historiallinen viitekehys oli mausteena eikä pääasiana oli täysin tietoinen valinta. Halusimme tehdä kevyen tapahtuman, johon ihmisten on helppo tulla ja jossa ei nillitellä vaan kaikille on tarjolla taistelun huumaa.

Osittain humoristiseksikin tehdyillä kotisivuillamme yritettiin viime vuonna tehdä tapahtuman henki mahdollisimman selväksi kaikille osallistujille, mutta ilmeisesti olisi voinut olla vielä selvempi, sillä erehdyksiä painotuksen osalta sattui. Toisaalta yllättävän suuri osa osallistujista ei ollut lukenut kotisivuja tai heille jaettuja infolappuja lähes lainkaan, joten syy ei tältä osin ollut pelkästään järjestäjien päässä.
Hytti kirjoitti:Mutta jotten erehdy ihan aiheen ulkopuolelta haastelemaan, palaan skenaarioihin. Viime vuonna skenaarioiden välillä oli mukavasti taukoa ja lepäilemään ehti sopivasti. Ainoa poikkeus tosiaankin nämä siltatyönnöt, jotka veivät miehestä mehut pois. Suosittelen ottamaan huomioon riittävät lepotauot skenaarioiden välissä, jotta kaikki jaksaa koko päivän ja seuraavaakin.
Siltatyönnöt tehtiin tarkoituksella rasittavaksi osaksi tapahtumaa. Eri skenaarioissa painotettiin eri juttuja ja tuossa painotettiin taistelukestävyyttä sekä päättäväistä taistelussa pysymistä. Tuollaisenaan ne mittasivat asioita joita muissa skenaarioissa ei nähty ja tässä mielessä ne palvelivat tarkoitustaan. Ei tässä nyt mitään jääkiekkoa olla pelaamassa joten yksittäinen skenaario sai mielestämme mennäkin hikoilun puolelle. :wink:

Tänä vuonna, kuten joku jo aiemmin viisaasti totesi, tuon osion voisi ottaa vasta jälkimmäisenä päivänä.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Torstai, 02.03.2006 11:47

Siltatyöntö oli kyllä ainakin allekirjottaneella todella rasittava, eikä vain fyysisessä mielessä. Käytännössä ilman kilpeä, haarniskaa tai keihästä oli ihan turha kuvitella saavansa mitään aikaan, joten melkein koko skenaarion ajan olin matkalla joko respauspaikalle tai takaisin...
It'll be awesome.
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Torstai, 02.03.2006 12:02

Siltätyöntö oli raskasaseisten soturien juhlaa, ja hyvä niin. Vastaavasti kaverit haarniskoissaan ja isoissa kilvissään saavat sitten valittaa kun pitäisi saada juoksemalla kiinni vastustajan kevytaseisia ;)

Viime vuonna tarkoitus oli tarjota erilaisia skenaarioita joissa eri vahvuuksilla varustetut ryhmät pääsevät loistamaan ainakin jossain. Siltätyöntö ajoi oman osansa erilaisten skenaarioiden luomisessa, ja tarjosi hyvän esimerkin siitä minkälaiseen toimintaan kevyet joukot eivät koskaan halua joutua, jos voivat sen välttää. Jos tänä vuonna halutaan "Siperia opettaa" siltatyöntä, niin kerätään raskaimmin panssaroitu, isoimmilla kilvillä ja pisimmillä keihäillä varustettu neljännes siltatyöntöön loppu kolmea neljäsosaa vastaan :evil:
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Torstai, 02.03.2006 18:22

En siis todellakaan valita, tietysti jokaisella skenariolla on oma osansa. Ja oli se siltatyöntökin ihan veikeetä aina välillä. :lol:

Sipera opettaa versiosi kuulostaa astetta rajummalta, mutta käytännön toteutus lultavimmin kusisi...
It'll be awesome.
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1600
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Sunnuntai, 05.03.2006 18:40

Juu. Kaikille jalkaväen luokille on paikkansa sodassa. Raskaat ovat parempia siltatyönnössä ja sellaisissa vastaavanlaisissa, vähäisempää liikkumista vaativissa skenuissa, kun taas juoksuskenut jäävät yli kahdenkymmenen kilon varusteissa hieman tuonne unholan puolelle. Ainakin mielelllään.

Ja kuka käskee lähteä eturivistä keulimaan ilman kilpeä raskaimpien panssarien läpi kun voit olla paremmin hyödyksi torjumalla iskuja yrittämättä itse antaa ainoatakaan takaisin. Sinun ase torjuu jonkun paremmin varustetun toverin suunnalle annetun iskun jättäen vapaaksi tämän kaverin paremman aseen. Ryhmätyö on ryhmissä tehtävää työtä.

Niin ja mitä taistelujen koordinointiin tulee, olisi hyvä saada ryhmäjohdon lisäksi vielä koko armeijakunnan johto. Jos jokainen ryhmä päättää itse tekemisistään on kentällä kaaos alta aikayksikön. Minkäänlainen organisoitu vastarinta jää niin sanotusti hunningolle kun joukkiot painavat sinne tänne omien ryhmäjohtajiensa (jos heidänkään) komentojen perässä.

Jonkinlainen komentoryhmä olisi siis mielestäni paikallaan. Tämä voitaisiin valita vaikka haasteilla tai huutokilvalla jos sikseen tulee. Tärkeintä on että johtoryhmä olisi olemassa ja koordinoisi taistelutoimia.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Skenaariot”