Palaute järjestäjille

Nimi kertoo kaiken

Valvojat: Hellowenisti, Teme, Pih

Pih
Asemies
Viestit: 12
Liittynyt: Maanantai, 16.07.2007 00:10
Paikkakunta: Karjaa

Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Pih » Sunnuntai, 16.08.2015 18:24

Tähän ketjuun järjestäjät toivovat saavansa palautetta tapahtumasta. Haluaisimme tietää mikä toimi ja mikä ei. Sana on vapaa.

-Pih
Avatar
Trael
Kapteeni
Viestit: 115
Liittynyt: Maanantai, 06.07.2009 18:16
Paikkakunta: Turku

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Trael » Sunnuntai, 16.08.2015 20:42

Hyvä tapahtuma.

Tiivistettynä:
+Melkein uskomattoman hyvä PAIKKA!
+Mahdollisuus SUIHKUSSAKÄYTIIN!
+Palvelut joita käytti ja muu järjestäjien kanssa asiointi toimivaa & sujuvaa.
+Hyvät & monipuoliset SKENAARIOALUEET!
-Pitkät välit seknaarioissa.
--> Hyvä tapahtuma

Pitkästi löpistynä jaarittelua:
Olitte saaneet aivan uskomattoman hyvän alueen tapahtumalle.
(Oikeasti about suurimmissa epärealistisissa unelmissakin ihka-ainoat jutut jotka olisi voineet olla optimimmin olisi ollut kaikille yhtä miellyttävän lyhyt matka kun Turkulaisille/Helsinkiläisille ja autojen saaminen lähemmäs leiriä)
Eli siis aikalailla jo nykyisessä tilassaan parempi paikka kun millaisesta olisi uskaltanut unelmoida.

Alueitten rajaus kenttissä ja metsissä tuntui hyvältä. Taistelualueet olivat oikeasti kivan usein sellaisia että niissä oli useampaa maastotyyppiä ja mahdollisuus oikeasti skirmatakkin tai jyristää linjalla, ilman että vain toinen olisi ollut mahdollisuus.

Päällimmäinen toivomus oikeastaan (toki muun kuin jousiampujan näkökulmasta) olisi ollut lyhyemmät välit skenaarioiden välillä. Ei niitä putkeen tarvitse porukan tipahtamiseen saakka vetää, mutta nyt oikeasti ehti välillä about kokonaan kuivumaan hiki suljetun nahkahaarniskankin alla odottaessa seuraavaa skenua. Oikeastaan enemmän pikauusintoja muutamassa kohtaa olisi hoitanut asiaa. Ehkä saadaan jossain kohtaa kehiteltyä jotenkin vaikkapa nuolien keruu ja lajittelunopeutta ja siten jousiampujien lepoaikaa skenaarioitten välissä

Ea:sta, ruokailusta, erinäisistä muista jutuista en osaa toimivuuden kannalta palautetta antaa, kunnen käyttänyt. sry. ;)

Järjestäjät ja työväki(ea,järkkärit...) oli kivoja ja ystävällisiä ja niitten kanssa oli kiva asioida ja hengata viikonloppu.
Avatar
Dragst
Ritari
Viestit: 75
Liittynyt: Sunnuntai, 07.04.2013 23:34

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Dragst » Sunnuntai, 16.08.2015 20:44

Aloha, arvon järjestäjät!

Mielestäni käytännön järjestelyt olivat hoidettu ihan oikeasti todella hyvin. Huussit, ruokapaikka, leirialue, kaikki nätisti juuri sopivan lähellä. Myös paikkahan oli erittäin hieno :) En keksi oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. Kenttäkään ei pölissyt kuten viime vuoden sohussa (joka tietenkään ei ole järjestäjän vika sinäänsä).

Itselleni tämän SoHun legendaarisin heitto taisi olla sunnuntai aamun kuulutus: "Arvon sotahuutajat, lehmät ovat karanneet" :lol:

Skenut olivat kivoja, jos nyt pitäisi ihan tikusta tehdä asiaa niin olisin toivonut ehkä muutamassa skenussa toivonut (vielä) tarkempaa määritystä siitä onko metsä mukana vai ei ja millä tavalla. Ainakin kerran tuli päivähoitohenkilöltä tieto että "tuossa on kallio, siellä ei saa tapella". Seuraavaksi kuitenkin oltiin metsässä tappelemassa, ja mielestäni juuri siinä missä kallio sanottiin olevan :) Myös Lauantain iltapäivänä tuntui että aikaa meni tosi paljon marssimiseen sinne tänne; kenties tätä oltaisiin voitu vielä hieman optimoida esim. armeijajakojen mukaan? Mutta painotan että nämä ovat mitättömiä pikkuhuomioita :)

Kiitos!
http://www.draconus.com | Ryhmä Rämä
Elfhelm
Nostoväki
Viestit: 1
Liittynyt: Sunnuntai, 24.08.2014 16:09
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Elfhelm » Sunnuntai, 16.08.2015 22:04

++monipuoliset taistelualueet, yhdessä ja erikseen
+tunnelmallinen paikka
+onnistuneet järjestelyt ("palvelut", alueiden sijainnit)
+asialliset järjestäjät

-varsinkin lauantaina turhan paljon paikasta toiseen liikkumista
-ei risk-skenaariota lopussa jossa olisi voinut antaa viimeisensä
-linnaskenaarioita olisi voinut olla enemmän
-liiankin paljon odottelua taisteluiden välissä (=enemmän pikauusintoja pls)


Kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma, jossa olin mielihyvin mukana. Kiitos!
Avatar
frozen
Herttua
Viestit: 704
Liittynyt: Sunnuntai, 20.04.2008 17:25
Paikkakunta: Kerava

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja frozen » Sunnuntai, 16.08.2015 22:19

+Sijainti
+Vesi ei loppunut
+Ei jumalattoman pitkiä siirtymisiä
+Maisemat

-Asetarkastusten venyminen aamuyölle
-Kuulutusten pieni volyymi

Lisäksi jäi vähän harmittamaan tuo viimeinen skenaario, jossa Muertte ja Maahinkainen olivat saaneet joltakin järjestävältä taholta luvan siirtää ja muurata kokonaan umpeen linnan 'takaportti'. Tämä johti siihen että 'takaportista' tuli lähinnä linnan 'takamuuri', joka olisi aikamääreessä läpäistääkseen tullut kokonaan kaivaa auki, koska mitään 'portti aukkoa' siihen ei ollut jätetty. Jäikin mietityttämään olikohan tuon toiminnan salliminen oikeasti järjestäjien tarkoitus ja loppuunmietitty päätös, koska jos kyseisestä skenaariosta olisi voinut antaa disglooriaa, olisin tuon toiminnan pohjalta sitä kyllä kyseisille ryhmille antanut.
Avatar
Qoshovius
Herttua
Viestit: 840
Liittynyt: Keskiviikko, 20.06.2007 11:22
Paikkakunta: Helsinki/Jyväskylä

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Qoshovius » Maanantai, 17.08.2015 00:47

frozen kirjoitti: Lisäksi jäi vähän harmittamaan tuo viimeinen skenaario, jossa Muertte ja Maahinkainen olivat saaneet joltakin järjestävältä taholta luvan siirtää ja muurata kokonaan umpeen linnan 'takaportti'. Tämä johti siihen että 'takaportista' tuli lähinnä linnan 'takamuuri', joka olisi aikamääreessä läpäistääkseen tullut kokonaan kaivaa auki, koska mitään 'portti aukkoa' siihen ei ollut jätetty. Jäikin mietityttämään olikohan tuon toiminnan salliminen oikeasti järjestäjien tarkoitus ja loppuunmietitty päätös, koska jos kyseisestä skenaariosta olisi voinut antaa disglooriaa, olisin tuon toiminnan pohjalta sitä kyllä kyseisille ryhmille antanut.
Tämähän tapahtui siis hyvin organisoiduilla pioneerijoukoilla skenaarion aikana, heti summerin soitua. Itse puhuisin enemmän siitä, että järjestäjät eivät (tällä kertaa) kieltäneet paalien uudelleensijoittelua - saihan linnaa korjata ja purkaa muissakin skenaarioissa. Impulssi touhuamiseen tuli siis ryhmien kesken, ja järjestävältä taholta kyseltiin, aikovatko estää barrikadihommat. Luova ja skenaarion kannalta merkittävä kikkahan tuo oli, että sikäli varmasti aiheutti hämmennystä, kun rintama ei ollutkaan totutussa kohdassa.

Hienot väännöt saatiin kuitenkin aikaiseksi siellä, siitä kiitos!
Kuva

Avatar: Jari Kuskelin
Avatar
Rumaahinen
Kreivi
Viestit: 277
Liittynyt: Lauantai, 31.01.2009 23:33
Paikkakunta: Turku

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Rumaahinen » Maanantai, 17.08.2015 00:59

frozen kirjoitti:Lisäksi jäi vähän harmittamaan tuo viimeinen skenaario, jossa Muertte ja Maahinkainen olivat saaneet joltakin järjestävältä taholta luvan siirtää ja muurata kokonaan umpeen linnan 'takaportti'. Tämä johti siihen että 'takaportista' tuli lähinnä linnan 'takamuuri', joka olisi aikamääreessä läpäistääkseen tullut kokonaan kaivaa auki, koska mitään 'portti aukkoa' siihen ei ollut jätetty. Jäikin mietityttämään olikohan tuon toiminnan salliminen oikeasti järjestäjien tarkoitus ja loppuunmietitty päätös, koska jos kyseisestä skenaariosta olisi voinut antaa disglooriaa, olisin tuon toiminnan pohjalta sitä kyllä kyseisille ryhmille antanut.
Mielestäni tässä ei ollut mitään väärää. Pikemminkin taistelukentän käyttämistä hyödyksi, jota toivoisi näkevänsä enemmänkin sotahuudoissa. Se, että vastapuoli ei tajunnut tehdä samaa, on heidän oma vikansa.

Järjestäjille:
+++ Parhaat taistelumaastot miesmuistiin, erityisesti monipuoliset kentät.
++ Parhaiten toteutettu vesihuolto sotahuudoissa juomarepullisen näkökulmasta.
+ Info kulki hyvin ja kaiken sijainti oli tiedossa tapahtumapaikalla.

- Turhan pitkät tauot skenaarioiden välissä, joissa välillä odotettiin 10min, siirryttiin toiseen paikkaan, ja odotettiin toiset 10min. Jäin kaipaamaan paria uusintaa hybridikentällä.

Kaiken kaikkiaan loistava sotahuuto.
Hallitus ei näe nykysäännöillä ainakaan tällä hetkellä tarvetta sallia takakäden tikaria.
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja olho » Maanantai, 17.08.2015 02:08

- Siirtymisiä. Toistuvasti. Turhaan.

Siirtyminen ei sinänsä haittaa, varsinkaan lyhyet matkat, mutta ne lisäävät turhaa odottelua niin siirtymän aikana kuin ennen/jälkeen sitä. Miksi jatkuvasti vaihtaa kentältä toiseen, kun samoille kentille ollaan palaamassa seuraavana päivänä tai jopa myöhemmin samana päivänä? Vedetään enemmän skenuja siinä missä ollaan, eikä aleta paimentamaan väkeä ympäriinsä. Tässä säästyy myös hermoja jousena, kun ei tarvitse joka helvetin skenun jälkeen löytää jokaista nuolta, vaan niitä voi etsiä myöhemmin samalta alueelta. Säästyy aikaa ja vaivaa.

- Paskakentät. Ei siis paskat kentät, vaan paskantäytteiset kentät.

Joo, kakka on normaalia, mutta sitä oli kengissä, käsissä, nuolissa, heittokeihäissä ja mahd. muissa aseissa. Ei se kivaa ole. Hybridikentästä kuulin useamman suusta vitsin "se on hybridi, puoliksi kenttää ja puoliksi paskaa".

- Ruokailun tökkiminen lauantain alussa.

Jonoa oli lauantaina paljon ja ilmeisesti tämä oli ensimmäinen SoHu koskaan kun kasvisruokailijoiden määrää ei oltu osata arvioida? Joko ilmoittautumisessa oli tämä tehty jotenkin vaikeammaksi, tai ruuantoimittaja ei ymmärrä että 600 ihmisen joukossa voi olla yli _KAKSI_ vegeä. Jösses.
Avatar
Nubbis
Herttua
Viestit: 631
Liittynyt: Keskiviikko, 20.05.2009 12:59
Paikkakunta: Vanda

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Nubbis » Maanantai, 17.08.2015 08:07

Rumaahinen kirjoitti:Se, että vastapuoli ei tajunnut tehdä samaa, on heidän oma vikansa.
Meidän puolella käskettiin pysymään linnan pääpuolella ja vasta torven törähdettyä saatiin juosta takaportulle jossa odotti puoliksi revitty heinäpalakasa johon oli kuitenkin selvästikkin tarkoituksella tehty kulkureitti. Ette te tehneet mitään väärää, etenkin jos järjestäjät ovat sen sallineet, mutta järkkäreille miinusta siitä että informaatio ei ole kulkenut ja puolet ovat ovat saaneet eri mahdollisuudet valmistautua.

Itseäni tuo nyt ei kauheasti jäänyt kaivamaan. Sen sijaan tuntui vähän siltä että skenujen suhteen on vähän yritetty keksiä pyörää uudelleen. Osa skenuista tuntui turhan monimutkaisilta ja niiden selittely vei turhan paljon aikaa eikä siltikään aina oltu varmoja mitä piti tehdä. Enemmän simppelitä kenttäskenuja, kohtaamisia metsässä sekä pikauusintoja, paljon pikauusintoja.

Muuten kyllä aivan hiton hyvä meno oli. Hyvät safkat, hieno mesta ja tosi hyvä fiilis. Hyvää työtä. :)
Uudenmaan Liitto - Reilua porukkaa; paskaa seuraa
Avatar
Swann
Kersantti
Viestit: 43
Liittynyt: Keskiviikko, 02.07.2014 19:06

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Swann » Maanantai, 17.08.2015 09:21

Aika pitkälle samat asiat kuin muilla

+ Hyvät ja monipuoliset skenaarioalueet. Joo, paska on paskaa, mutta mielummin kaadun sellaiseen kuin vaaralliseen terävään kivikkoon. Yleensä alueet onnistuivat tarjoamaan kaikille jotain kivaa. Kun kentällä oli vielä ojia, siltoja, pikku metsiköitä ja niiden välisiä käytäviä, oli taistelu ihan erilaista verrattuna tasaiseen (hiekka!)kenttään.
+ Sijainti palveluineen ja vessoineen
+ Vesipiste
+ Olihan se komeaa taistella oikean linnan(raunion) varjossa.

+/- Huomionauhaa oli kyllä yleensä vedetty vaarallisten kohtien yli, mutta metsässä oli melko iso kallio, jonne ajoimme pakenevia vihollisia. Jos olisin antanut voimakkaan keihäänpiston olisi joku onneton ulfnari tai kuolalainen voinut lentää useamman metrin alas kielekkeeltä. Kielekettä ei siis nähnyt toisesta suunnasta, josta sinne johti loiva rinne. Kuitenkin metsässä oli vähemmän vaarallisia paikkoja kuin viime vuonna.

- Ruokailu. Sori vaan, ei ollut läheskään niin hyvä kuin viime vuonna ja aamupalalle oli järkyttävä jono. Onneksi jonotus väheni kun saatiin pöydät ja 4 riviä käyttöön. Kyllähän tuon nälkäisenä tietty mielellään söi. Ei ne pussikeitotkaan mitään herkkuja ole, vaivasta nyt puhumattakaan.
- Kuulutukset eivät kuuluneet kunnolla edes melko lähelle.
- Yksi vartin riski loppuun olisi riittänyt minulle ja tuskin olisi aiheuttanut suurta valitusta muiltakaan.
- Tuntui, että vaellettiin turhan paljon paikkojen välillä.
Et sie tunne minnuu? Mie olen Valdyrin Miika. Nykyään Nahkajuhanin mannekiini. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä keihään kans. Täs siul on sellane.
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Maanantai, 17.08.2015 09:42

Riemukiitokset järjestäjille jo 11. Sotahuudosta! Upea meininki ja tapahtuma kaiken kaikkiaan!

Skenaarioalueet tuntuivat todella freesheiltä ja sen vehreys ja vaihtelevat maastot olivat ehdottomasti ainakin osaltani tapahtuman parasta antia. Vuosiin ei olla näin herkullista pöpelikköä ja kohoeroja nähty. Jo ensimmäisen taistelun jälkeen olin aivan lehmänlannassa, mutta se ei menoa haitannut. Käytännössä joka skenaario oli myös "hybridiä", eli metsiä ja pöheikköjä pääsi halutessaan käyttämään vaikka joka taistelussa. Järjestäjät eivät asettaneet aivan mielivaltaisen turhia sivurajoja, vaan pelaajat saivat tehdä niin suuria manööveriliikkeitä kun näkivät parhaaksi.
Toiset marisevat siirtymisistä. Mielestäni Sotahuuto ei ole Sotahuuto ilman siirtymisiä. Järjestäjät eivät myöskään kuljettaneet satapäisiä pelaajalaumoja maastosta maastoon lainkaan turhaan, vaan lähipiiristä päästiin kokeilemaan monta kolkkaa hyvin suunnitellusti. Kulkemiset olivat juuri sopivan mittaisia suhteessa taistelujen mittoihin.

Mitään järjettömän uudistavaa skenaariosettiä ei valitettavasti näkynyt, vaan pääasiassa vedettiin tutuiksi tunnettua skenaariomalleja molempina päivinä. Taisteluita maustettiin pääasiassa ryhmien vaihtelevin aloituspistein, joka hiukan piristi asetelmaa. Välimatkat armeijoiden välillä olivat myös mieluisia, ja peliliikkeitä mahtui tekemään joka suuntaan.
Tapahtuman riemastuttavin skenaarioyllättäjä oli kuitenkin "etenemisskenaario", joka virkistävästi myös korvasi jokavuotisen Riskin ja siinä nähtiinkin tapahtuman paras maastonkäyttö; skenun neljä strategista valtauspistettä oltiin asetettu jaetusti heinäkentälle ja ylämäen metsikköön, josta saattoi taidokkaasti tähystämään koko pelialueen. Jokainen ryhmä pääsi hyödyntämään erikoisosaamistaan ja näimme jännittäviä pelisiirtoja. Sivuhuomiona kuitenkin, kyseisen skenaarion pistelasku oli valitettavan rikki, sillä siinä ei mitattu aikaa, ja se suosi töykeästi puolustavaa osapuolta. Käytännössä vastustajamme ei kuitenkaan peliteknisyyttä hyödyntänyt ja saimme jännittävän taistelun alusta loppuun.

Lauantai-illan ryhmätaistelukilpa oli järjestäjien osalta hienosti priorisoitu ja saimme pitkän ja viihdyttävän taisteluiltaohjelman. Jännitys ja viihdearvo oli taattu.

Muonitus oli ok, vaikkakin ei ihan historiamme timanttista kärkeä. Avoin, muhkea salaattipöytä ja lauantain jädet oli kuitenkin ehdotonta plussaa.

//Voittava armeija olisi pitänyt ehdottomasti julkistaa jo tapahtuman päätteeksi! Urheilutapahtuma, johon tullaan kilpailemaan armeijoiden välillä, ilman että saamme tietää voittavaa armeijaa on melko absurdia, ja tämä onkin ehkä suurin kritiikkini tapahtumaa kohden.

Kaiken kaikkiaan kommunikaatio kuitenkin järjestäjien ja pelaajien välillä pääasiassa kulki ainakin omasta näkökulmastani erinomaisesti. Tämä oli loppujen lopuksi ehdottomasti parhaiten järjestetty Sotahuuto moneen vuoteen!

//korjattu typoja + lisäys
Viimeksi muokannut Amileontti, Maanantai, 17.08.2015 10:25. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Varmalla sydämellä
Avatar
frozen
Herttua
Viestit: 704
Liittynyt: Sunnuntai, 20.04.2008 17:25
Paikkakunta: Kerava

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja frozen » Maanantai, 17.08.2015 09:44

Qoshovius kirjoitti:
frozen kirjoitti: Lisäksi jäi vähän harmittamaan tuo viimeinen skenaario, jossa Muertte ja Maahinkainen olivat saaneet joltakin järjestävältä taholta luvan siirtää ja muurata kokonaan umpeen linnan 'takaportti'. Tämä johti siihen että 'takaportista' tuli lähinnä linnan 'takamuuri', joka olisi aikamääreessä läpäistääkseen tullut kokonaan kaivaa auki, koska mitään 'portti aukkoa' siihen ei ollut jätetty. Jäikin mietityttämään olikohan tuon toiminnan salliminen oikeasti järjestäjien tarkoitus ja loppuunmietitty päätös, koska jos kyseisestä skenaariosta olisi voinut antaa disglooriaa, olisin tuon toiminnan pohjalta sitä kyllä kyseisille ryhmille antanut.
Tämähän tapahtui siis hyvin organisoiduilla pioneerijoukoilla skenaarion aikana, heti summerin soitua. Itse puhuisin enemmän siitä, että järjestäjät eivät (tällä kertaa) kieltäneet paalien uudelleensijoittelua - saihan linnaa korjata ja purkaa muissakin skenaarioissa. Impulssi touhuamiseen tuli siis ryhmien kesken, ja järjestävältä taholta kyseltiin, aikovatko estää barrikadihommat. Luova ja skenaarion kannalta merkittävä kikkahan tuo oli, että sikäli varmasti aiheutti hämmennystä, kun rintama ei ollutkaan totutussa kohdassa.

Hienot väännöt saatiin kuitenkin aikaiseksi siellä, siitä kiitos!
Paalien siirtely ja muurien korottaminen oli kyllä mielestäni ihan okei, mutta koska kyseessä oli tosiaan takaportti, olisi mielestäni siihen tullut jättää edes jonkinlainen aukko josta polku linnan taakse kulki läpi.
Avatar
Insane
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Maanantai, 10.09.2007 21:09

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Insane » Maanantai, 17.08.2015 11:30

++ Helvetin hieno maasto
+ En muista tällaista mukavuuksien paljoutta sitten Pirttimäen ja Hauhon
+ Vastuuhenkilöitä oli, pääsi kyselemään asioita
+ Vettä oli ja sai
+ Infokartta antoi selkeän kopin alueesta
+ "custom" respat ovat hieno veto

--- Lehmänpaska. Kun sitä oli niin hitosti niin oliko pakko vetää skenuja paskassa kun meillä oli hemmetisti hyvää metsää ja kokolailla paskavapaata kenttääkin käytettävänä.

- Ojat oli paikoin vähän hazardeja

-Ruoka, vaikkakin tuntui paranevan loppua kohden. Oliko ruoantoimittajalle speksattu mitä näin suuren tapahtuman ruoanjakelulta vaaditaan? ts. sotahuutajilla pitäisi olla aika ok koppi siitä millainen pöytälayout toimii ja tiedämme et 3-4 linjaa on pakko olla jos haluaa ruokkia tällaisen lauman ihmisiä tehokkaasti.

- Skenaarioiden erikoissääntöjen speksit. Tavaksi muodostuneella tavalla ideat tuntuu olevan jotenkin sinne päin ja määritelmiä tarkistellaan aina skenun alkaessa. Jos joku järjestäjäporukassa harrastaa figuja ja/tai keräilykortteja, niin tarvittaisiin vähemmän Warhammeria, enempi Warmachinea/Magicia määrittelytyylissä. Näin vältetään rikkinäinen puhelin -efekti.


tl;dr:
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli hieno, sujui hyvin ja paikka oli mahtava, maastoa oli monipuolisesti ja eritoten runsas kenttä+metsä kombon käyttö antoi hyvät mahkut joka joukkueelle toteuttaa sitä mihin oli profiloiduttu. Lehmänpaska lienee ainoa oikeasti merkittävä miinus. Tulisin ehdottomasti uudestaankin Raaseporiin etenkin jos paskaongelma saadaan ratkottua.
TURA
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Terba » Maanantai, 17.08.2015 11:57

Kaiken kaikkiaan jälleen kerran mukava Sotahuuto, ja erityisesti fiilikseltään hyvä tapahtuma. Harvinaisen mukava tunnelma ja meininki tuntui olevan kentällä ja kaikilla oli hauskaa. Muutamia plussia ja miinuksia noin yleisesti järjestäjille, koska ilman rakentavaa palautetta mikään ei koskaan kehity:

+ Tapahtumamiljöö oli aivan mahtava, hienot maisemat, suihkutilat ja läheinen pubi oli kyllä hyvä yhdistelmä. Infra toimi todella hyvin.
+ Kenttäalueet ja metsät oli poikkeuksellisen hyvät, ja kenttää kyllä käytettiinkin monipuolisesti.
+ Vaikka siirtymiä oli tarpeettoman paljon, oli ne silti tosi lyhyitä.
+ Lehmät. (ei paska)
+ Aina iloiset ja hymyilevät järkkärit.


- Vaikka miljöö oli mahtava, oli se sijainnillisesti näin oululaisena jo aika hapokkaan kaukana. Toivoisin, että jatkossa järjestäjät ymmärtäisivät että aika iso osa boffaajista tulee muualta kuin etelärannikon kaupungeista. Jollekin helsinkiläiselle on ihan sama joutuuko hän ajamaan se 100-200km mihin suuntaan Sotahuutoon, mutta paikan valinta voi merkitä sitä että oululainen boffaaja ajaakin 300-400km sijaan Sotahuutoon 700km kuten tänä vuonna. Nimim. klo 4.00 kotona.

- Vaikka kenttäkin oli hyvä (miinus paska), niin täytyy kyllä ihmetellä että miksi ehkä yhtä parhaista metsämaastoista koko Sotahuuto-historiassa ei käytetty kuin vaivaisessa neljässä skenaariossa!?!? Varsinkin kun se oli koko ajan siinä kentän vieressä? En usko olevani väärässä, jos sanon että metsäskenut ovat SE juttu jonka vuoksi suurin osa boffaajista haluaa sohuun, ja jota ei pääse kokemaan treeneissä. Niistä jää ne parhaat muistot, niissä pääsee SEKÄ linjaryhmät ETTÄ skirmaajat loistamaan, lepotauot ovat mukavampia ja taistelu jännittävämpää. Viimeiset kaksi vuotta on menty todella kenttäpainotteisesti, täysin isojen linjaryhmien ehdoilla. Toivon todella, että Possut ensi vuonna ymmärtää lisätä metsätaisteluita.

- Liikaa kikkailuskenaarioita. Parhaat skenut ovat kohtaamisia ja riskejä, piste. Jos skenaarion tavoitteet ja mekaniikka pitää selittää yli yhdellä lauseella, on se liian monimutkainen tämän kokoluokan tapahtumalle.

- Vaikka linnaskenut ovat ajatuksen tasolla hyvä idea, en ole vieläkään nähnyt hyvää linnaa sitten vuoden 2008. Ymmärrän kyllä, että kun ollaan oikean linnan vieressä niin pakkohan se linnaskenu on saada, mutta nyt sitä jälleen linjaryhmien ehdoilla tehtyä jyystöä oli neljä skenaariota. Sen toteuttaminen vie paljon resursseja, aikaa ja rahaa järjestäjiltä, enkä usko että kukaan saa noista heinäpaaliesteradoista mitään oikeaa linnataistelufiilistä. Mieluummin käytettäisiin sekin aika ja raha johonkin järkevämpään.

- Itse puolijaot ja "huutojärjestelmä" oli täysi fiasko tänä vuonna. Ei toiminut millään tasolla, ja aiheutti poikkeuksellisen epätasapuoliset armeijat. Sama kuin armeijat olisi ensin arvottu, ja sitten pikkuryhmillä yritetty hätäisesti tasapainottaa perseelleen mennyttä jakoa. Ei paljoa naurattanut kun sunnuntain riskissä oli toisella puolella 60 hengen ero, joka respan kanssa teki käytännössä 120 taistelijan edun heille. Lisäksi taas kerran, viime vuoden toisintona, viimeisiin skenaarioihin missä ei enää edes annettu ryhmäkohtaista palautetta vaan VAIN ARMEIJAN VOITOLLA OLI VÄLIÄ, pistettiin täysin epätasapuoliset jaot. Kaksi helppoa voittoa jo niskan päällä olleille armeijoille, tilanteessa missä yksittäisen ryhmän suorituksella ei hävinneellä osapuolella ollut mitään väliä. Eikö vuoden 14 ukkoskukkulan fiaskosta opittu mitään?

Vaikka palautteeni voisi antaa taas ymmärtää jotain muuta, niin minulla oli taas kerran erittäin hauskaa, ja arvostan kyllä paljon järjestäjiä, ei olisi minusta tuohon. Hyvän tapahtuman ja vuoden kohokohdan olitte saaneet taas kerran aikaan! Iso käsi!

Nyt jytkytetään.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
Athene
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 627
Liittynyt: Perjantai, 06.07.2007 17:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Athene » Maanantai, 17.08.2015 12:15

Ihan parhaat maastot! Kompaktilla alueella paljon vaihtelua. Etenkin lauantain eka metsä oli suunnilleen paras metsä ikinä, kun aluskasvillisuus ei haitannut menoa, mutta maastonmuotoja oli niin reippaasti, että ne vaikuttivat ihan oikeasti liikkumiseen ja taisteluun.

Sapuskapuoli ei mennyt ihan putkeen, mutta maha tuli täyteen kuitenkin ja linjastot vetivät.

Loistavan sään olitte tilanneet, kiitos!

Äänentoisto on aina ongelmallinen. Nytkin ohjeistusten kuuluminen oli vähän niin ja näin.

Linna oli hyvä. Aihahan paalimuureista voi narista, mutta minusta monta peräkkäistä muuria kapealla alueella toi mukavan erihenkisen taistelun kenttiin ja metsiin verrattuna. Vähän siltatyönnön tunnelmaa, mutta järkevämmin!

Hienoa työtä kokonaisuudessaan! Komea kiitos upeasta sohusta - henki oli yhtä hyvä kuin sääkin. :)
Päätökset pitää tehdä oikeassa mielenvireessä, ja mieluiten nopeasti, ettei vire mene ohi.
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Haiden » Maanantai, 17.08.2015 12:36

- Isoin ongelma oli ajankohta. Ellen olisi lich lordi magian mailmassa, niin olisin kuollut kylmään yöllä. Myös iltaeläminen jäi itseltäni kokonaan väliin, koska yhdeksän jälkeen et nähnyt mitään pimeydessä. Aamulla tarvittiin necromancereita herättämään ihmisiä taistelukentälle.
- Lehmän paska.
- Loppuriski puuttuminen :(

+ Infra.
+ Leiripaikka.
+ hybridikentät ja uudet skenut.
+ Vettä sai riittävästi.
+ Metsäskenut.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
mulperi
Kersantti
Viestit: 52
Liittynyt: Torstai, 30.06.2011 09:22

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja mulperi » Maanantai, 17.08.2015 13:30

Minusta tämän vuoden skenaariot olivat kiinnostavia ja vaihtelevia.

++ Hybridikenttä, toimi vaikkei setupissa ollut mitään ihmeellistä, puustosaarekkeet ja ojat riittivät stimuloimaan
taktisuutta.
++Sola (ainakin oikeanpuoleisen metsäkaistan pikkusolassa ja sen ympärillä oli ihan omat tappelunsa käynnissä)
++Sunnuntain lippuskenaario metsässä/kentällä, vähän monimutkainen selostettuna mutta käytännössä toimi tosi kivasti. Metsärinteen jyrkkyys toimi kiinnostavana hidasteena kahden eri alueen välillä liikkuessa.

--Lauantain lyhyen ja leveän kentän tappelut (tylsiä).
-Linnaskenut, tila oli liian ahdas näin isolle porukalle.

Ylipäätään maasto oli kiinnostavaa ja paikka todella kaunis. Ainoa ongelma muuten nätissä leirintäalueessa oli, että notkelmassa tuli yöllä aika kylmä ja illalla aurinko painui turhan varhain puiden taa.
Mikko / Harmaasudet
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Maanantai, 17.08.2015 13:34

Haiden kirjoitti:- Isoin ongelma oli ajankohta. Ellen olisi lich lordi magian mailmassa, niin olisin kuollut kylmään yöllä. Myös iltaeläminen jäi itseltäni kokonaan väliin, koska yhdeksän jälkeen et nähnyt mitään pimeydessä. Aamulla tarvittiin necromancereita herättämään ihmisiä taistelukentälle.
Täysin samaa mieltä. Lisäksi ajankohta oli ongelmallinen myös siksi, että tätä nykyä aika moni sotahuutaja on työssäkäyvä aikuinen jonka lomat oli jo heinäkuussa, ja nyt sitten tuotti vaikeuksia sovitella tapahtuma aikatauluunsa työn ja perheen oheen.

Kun ainoa syy tulla Raaseporiin oli linna jota ei saanut käyttää taisteluihin, niin tuntui vähän tyhmältä. Juu oli heinälinna, mutta oli viime vuonnakin. Metsä oli hyvä, mutta sitä käytettiin AIVAN liian vähän. Pellot eivät vakuuttaneet, parhaimmillaan ne olivat ihan ok, huonoimmillaan kirjaimellisesti ihan paska, arvatkaa kumman ihmiset muistavat pitempään.

Järjestäjien puolesta asiat oli hoidettu hyvin, eli kaiken kaikkiaan ihan ok huuto oli. Oikeastaan kaikki ongelmat tuntuivat juontavan juurensa siitä että nimen omaan linnalle piti päästä no matter what the cost. Jossain muualla tämä olisi voinut olla yksi kaikkien aikojen parhaista huudoista, nyt se vajonnee jonnekkin keskikastiin.

edit: Niin ja alueella ei saanut grillailla. Sekin olisi ollut paremmin muualla.

Myös odottamista oli ajoittain liikaa. Esim sunnuntaina skenaario ennen lounasta. Ensin odotettiin kymmenen minuuttia, sitten siirryttiin, taas odotettiin kymmenen minuuttia, ja sitten vielä kymmenen minuuttia taktiikkapalavereihin yms. Yhteensä siis puoli tuntia plus siirtymä. Itse skenaario kesti 15 minuuttia. Olisiko ajan voinut käyttää tehokkaammin?
Viimeksi muokannut Tyrisalthan, Maanantai, 17.08.2015 14:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Insane
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Maanantai, 10.09.2007 21:09

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Insane » Maanantai, 17.08.2015 14:01

- Itse puolijaot ja "huutojärjestelmä" oli täysi fiasko tänä vuonna. Ei toiminut millään tasolla, ja aiheutti poikkeuksellisen epätasapuoliset armeijat. Sama kuin armeijat olisi ensin arvottu, ja sitten pikkuryhmillä yritetty hätäisesti tasapainottaa perseelleen mennyttä jakoa.
Tätä täytyy kompata. Omat ensireaktiot huutosysteemin julkistamiseen olivat voimakkaan kakorefleksin säestämiä tuntemuksia tyyliin eivät kai ne ole vakavissaan, tää ei tule toimimaan mielekkäästi millään, miksi?, joo, en taida olla tulossa*, sovitaanko puhelimitse joku armeija kasaan ja ilmotaan yhtenä ryhmänä ettei tarvitse kestää tätä paskaa ja sitä rataa.

Yksinkertainen on yleensä hyvää, monimutkainen systeemi on yleensä lähinnä monimutkainen, ei syvempi. Tässäkin näki heti että homma menee ihme lotoksi jossa ei juuri voi tehdä määrätietoisia, laskelmoituja päätöksiä toisin kuin perus huutojakosysteemissä. Polettihomma saattaisi toimia jos se olisi oma lajinsa jota iteroitaisiin pirusti että ehtisi muodostua meta jonka puitteissa pelata, mutta oneshottina siitä ei kertakaikkiaan ole yhtään mihinkään ja toivon todella että systeemi viedään vajan taakse, sen takaraivolle painetaan kiva pieni putki ja vedetään liipaisimesta. Ei koskaan enää, kiitos.

* Mikä olisi ollut pirunmoinen virhe koska tapahtuma oli loistava, mutta itellä katoaa tavattoman herkästi kiinnostus lajiin kuin lajiin jos managementti päättää pöhköyksiä.
TURA
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3504
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 17.08.2015 15:20

Amileontti kirjoitti://Voittava armeija olisi pitänyt ehdottomasti julkistaa jo tapahtuman päätteeksi! Urheilutapahtuma, johon tullaan kilpailemaan armeijoiden välillä, ilman että saamme tietää voittavaa armeijaa on melko absurdia, ja tämä onkin ehkä suurin kritiikkini tapahtumaa kohden.
Armeijoiden järjestys oli kyllä järjestäjien tiedossa (jopa kirjoitettuna siihen lappuun jota luettiin) - itsekin vähän ihmettelin miksei sitä haluttu julkaista.
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 500
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Joensuu

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Maanantai, 17.08.2015 15:32

ZamboNet kirjoitti:
Amileontti kirjoitti://Voittava armeija olisi pitänyt ehdottomasti julkistaa jo tapahtuman päätteeksi! Urheilutapahtuma, johon tullaan kilpailemaan armeijoiden välillä, ilman että saamme tietää voittavaa armeijaa on melko absurdia, ja tämä onkin ehkä suurin kritiikkini tapahtumaa kohden.
Armeijoiden järjestys oli kyllä järjestäjien tiedossa (jopa kirjoitettuna siihen lappuun jota luettiin) - itsekin vähän ihmettelin miksei sitä haluttu julkaista.
Armeijoiden voittajan julkaisu puhtaasti unohtui, mutta tässäpä nämä nyt hieman myöhässä. Pahoittelut!

1. Kalmari 52
2. Hansa 48
2. Vitaali 48
2. Österland 48
3. Saksalaiset 40
4. Ruotsi 24
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Rumiluntti
Herttua
Viestit: 610
Liittynyt: Sunnuntai, 06.01.2008 22:13
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Rumiluntti » Maanantai, 17.08.2015 16:26

Puolijaot aivan hanurista, ruåttin armeijalla aina räikeä alivoima. Näkyy kyllä pisteissäkin.

Lauantain aamupalan 2 linjan fiaskosta opittiin nopeasti ja ruokahuolto toimi hyvin tämän jälkeen.

Vesihuolto toimi hyvin.

Maastot olivat mainiot jos kakkakepposia ei lasketa mukaan.

Odottelua 15min jonka jälkeen 10min risk? Ei nyt ihan sitä mitä haettiin.

Paskahuusseja oli tarpeeksi.

Luultavasti löytyy lisää risuja ja ruusuja, mutta aivot ovet vähintään yhtä jumissa kuin lihaksisto. Tuntuu taistelleelta.
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1015
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Maanantai, 17.08.2015 16:38

Hyvät mähinät tarjositte! Mätkintää olisi voinut olla vähän enemmänkin, pikauusintoja olisi mahtunut jos kikkailuskenuja ja muutamia tarpeettoman pitkiä taukoja oltaisiin karsittu. En rupea paskasta ja muusta paskasta valittamaan, mättöä tulin hakemaan ja sitä sain.

Ensiksi suhtauduin linnaan kivana pikkulisänä, mutta lopulta se tarjosi yhden parhaista boffausmuistoista! Päätin sunnuntain lounastauolla ottaa Raaseporin reissusta kaiken irti ja revin Kotron linnan sisäpihalle duelaamaan. Turistien ja lapsilaumojen keskellä miekkailu oli tosi hauskaa. Järjestettiin ilmeisesti ihan kiva show ja raunioitunut linnan sisäpihat, salit ja käytävät olivat upea paikka mätkyttelylle. Kiitos!
Avatar: Jenna Marttila
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Maanantai, 17.08.2015 17:05

+++ Maastot olivat loistavat ja niitä käytettiin fiksusti. Se, että taistelualueelle ei määrätty tiukkoja rajoja mahdollisti reunahärväämiset ja taktiset kuviot eri tavalla. Silti taistelun pääpaino pysyi pääkentällä/metsässä hyvin.
- Lantavaroituksen olis voinut antaa ennakkoon. Maihari/saapasmiehenä ei paljoa haitannut, mutta kevyemmillä jalkineilla liikkeellä olevat olisivat ehkä halunneet tietää ennakkoon.
- Pikauusintoja olisi voinut ottaa vähän enemmän. Jos taistelu vedetään suoraan samalla setillä olisi tauoksi riittänyt 5 minuuttia 10 minuutin sijasta.

+++Leirialue ja infra toimi vallan mainiosti. Melkein kaikki oli lähellä ja helposti saatavilla.
- Suihku olisi voinut olla lähempänä ja käytössä pidempään lauantaina ja aiemmin sunnuntaina, erityisesti kun alueella ei ollut pulikointimahdollisuutta.
- Parkkitila ja autojen hallinta. Säätöä ja vaivaa autojen kanssa puljaamisessa, mutta ei ne nyt tuonne olisi kuitenkaan mahtuneet.
- Ruoka oli vähän niin ja näin. Palaute erikseen omassa topikissaan.

- Ajankohta. Aiemmin kesällä olisi ollut parempi. Nyt työt ja koulut olivat alkaneet monilla ja aiheuttivat ongelmia aikataulujen kanssa. Myös pimeä tuli melko aikaisin, mikä vaikeutti kauempaa tulleiden leiriytymistä.
ps. Lukekaa se pikku präntti sopimuspapereista kun seuraavan kerran sovittu taistelusäästä ylempien voimien kanssa. Olisi se voinut olla lämmintä myös yöllä :-P

- Huutojaot. Systeemi oli omituinen, ja vaikeaselkoinen.
- Armeijajaot: Armeijat eivät menneet ihan kohdalleen, mutta sitä oli ehkä vaikea arvioida ennakkoon. Alustavasti "paperilla" oletin Ruotsia paljon kovemmaksi (kokeneita isoja ydinryhmiä) ja Kalmaria hötömmäksi (Imperiumissa paljon aloittelijoita, Fianna ja Niittoväki kaksi- tai kolmikertaistaneet kokonsa vuodessa), mutta armeijoiden todellinen vahvuus selviää vasta kentällä kun synergian määrä selviää. Nyt Kalmari pääsi Taiflow tilaan.
- Taistelujaot: Pääsääntöisesti jaot menivät kohdalleen ja niitä vaihdettiin mukavaan tahtiin. Pääarmeijat vs tukiarmeijat jaot olivat kuitenkin aika rankat, kun periaatteessa matsit olivat tuhoamistaisteluita. Laadultaan tukiarmeijat eivät jääneet yhtään pääarmeijoista ja niillä oli vahva mies ylivoima.


Kokonaisuudessaan vahva ja hyvä suoritus järjestäjiltä. Useimmat puutteet/ongelmat olivat sellaisia joihin ei olisi paljoa voinut vaikuttaa. Ei muuta kuin uudestaan :-P

Suurkiitos työstänne ja jaksamisestanne!
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Palaute järjestäjille

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Maanantai, 17.08.2015 17:37

Hellowenisti kirjoitti: Armeijoiden voittajan julkaisu puhtaasti unohtui, mutta tässäpä nämä nyt hieman myöhässä. Pahoittelut!

1. Kalmari 52
2. Hansa 48
2. Vitaali 48
2. Österland 48
3. Saksalaiset 40
4. Ruotsi 24
Onkos tulossa tai jo jossain näkyvillä ryhmien sijoitukset/pisteet?
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Palaute ja muut”