Sivu 1/1

Kirveen sarvet

Lähetetty: Sunnuntai, 01.03.2009 16:23
Kirjoittaja Falcata
Ovatko kirveen sarvet (siis kirveen terän "kärjet") vahingoittava osa? Toisin sanoen saako niillä tökkiä niin että se lasketaan vaurioittavaksi osaksi? Kirveen sarvien käyttö on historiallinen tekniikka kahdenkädenkirveillä lähikontaktissa. Kirveen sarvien käyttäminen mahdollistaisi boffereilla kirveellä tökkimisen ilman että täytyy rakentaa ruma ja viikinkikirveisiin sopimaton pistokärki.

EDIT: Hytin kommenttiin liittyen (vaikka täällä ei kai saisi aiheesta keskustella), saagoissa kuvataan tilanteita jossa kirveen sarvilla suoritettu pisto on johtanut kuolemaan. Muutenkin erityisesti kasvoihin suoritetut pistot ovat varmasti olleet erittäin ilkeitä.

Kuva

Kuva

Lähetetty: Lauantai, 16.05.2009 14:52
Kirjoittaja Falcata
Krhm...

Lähetetty: Keskiviikko, 24.06.2009 22:32
Kirjoittaja Falcata
Niin, saakos noilla sarvilla tökkiä vahingoittavasti vai ei?

Lähetetty: Keskiviikko, 24.06.2009 23:08
Kirjoittaja Ketku
Vaikka kyseessä olisikin historiallinen tekniikka, niin et saa tökkiä kirveen terän ylä ja alapäällä, ellei niitä ole pehmustettu täyttämään pistokärkien vaatimuksia ja ovat selkeästi erotettavissa käytettäväksi pistoissa. Vrt. sääntöjä Glaiven suhteen, jossa vaaditaan selkeää erottelua lyömäosalle ja pistokärjelle.

Lähetetty: Keskiviikko, 24.06.2009 23:29
Kirjoittaja Falcata
"Glaivet on tehtävä selvästi yksiteräisiksi jolloin terä voi jatkua lyömäosiostaan suoraan pistoteränä." - Säännöt

Tuon mukaan glaivessa ei vaadita erottelua lyömäosalle ja pistokärjelle, päinvastoin?

Pistokärkien vaatimusten täyttäminen ei ole ongelma. Mutta jos itse kirveen sarvi ei ole riitävän "selkeä erotettava käytettäväksi pistoissa" niin sitten homma menee kyllä kieltämättä vaikeaksi.

Lähetetty: Torstai, 25.06.2009 00:47
Kirjoittaja gobliini
Ongelmaksi tulee se, kun kuitenkin pitää pehmustaa myös kirveen varren kärki pistämisen takia, sillä joku osumista tulee osumaan sillä. Käytännössähän tämä ei muuta mitään, jos aseen tekee turvalliseksi. Ainakaan ei sen mukaan miten itse olen asian käsittänyt. Eli tekee sen kirveen terän käytännössä samalla tavalla kuin tekisi glaven terän.

Lähetetty: Torstai, 25.06.2009 21:54
Kirjoittaja Falcata
Joo siis niinhän se tehdään että se terä vaan jatkuu siitä pistokärjestä. Mut jos ei se kirveenterä itsessään ole riittävän selkeä "pistoase" niin ok, näillä mennään.