Sivu 1/1

Torjutun lyönni aiheuttama vahinko

Lähetetty: Sunnuntai, 04.05.2008 21:05
Kirjoittaja Oravainen
Syntyi aiheesta keskustelua, mutta asian voisi ratkaista myös määrittämällä tarkasti mikä on lyönti. KAveri meinaan sanoi ettei laske osumia tojrutuista lyönneistä, vaikka sen saisikin sahattua vastustajan iholle, mutta herää myös kysmys, mitä on torjuminen.
Mutta kun ollaan reteitä ja rehellisiä ei ongelmia pitäisi syntyä, mutta kuitenkin
[kysymys]Jos vastustajan isku, jonka olet jo pysäyttänyt omalla aseellasi (ja vaikka siirryt siitä tökkäämään/lyömään vastustajaa) jatkaa iskuaan antaen aseen liukua sinuun kiinni, pitäisikö osuma laskea, vaikak kyse on selkeästi lyönnistä, jonka olet jo torjunut?[/kysmys]
Jos tilanen vaikuttaa epäselvältä, niin kuvitelkaa tilanne, jossa henkilö X lyö henkilöä Y. Henkilö Y torjuu lyönnin ja ohjaa sen sivuunja läväyttää henkilö X. Tällä aikaa hankilö X on painanut aseensa heti kun Henkilö Y on siirtänyt asettaan hyökätäkseen häntä vastaan. Henkilö X oli jatkanut aseensa painamista henkilöä Y kohti, joka oli torjunut iskun ja iskenyt Xää, mutta tämäpä torppasi asettaan eteenpäin sen hassut pari senttiä ja virnuilee siinä nyt sitten.

Alkuperäisen hyökkääjän aseen ei tarvitse välttämättä edes rikkoa kontaktia vastahyökkääjän aseen kanssa, vaan jatkaa vain siitä mihin oli jäänyt. Itse tulkitsisin iskuksi sen mukaan kuinka pitkän matkan ase on kulkenut...

Lähetetty: Maanantai, 05.05.2008 11:07
Kirjoittaja JonTzu
Myös torjunnan läpi / jälkeen tulleet osumat lasketaan. Monissa ihan perioditekniikoissa jatketaan torjuttua tekniikkaa esim. pistoina. Samoin iskut, varsinkin isoilla aseilla, voivat mennä ihan passeleina läpi torjunnoista. Yleislinjauksena on parempi ottaa liian lepsusti kuin olla ottamatta.

Jos se nyt on jotain ihan naurettavaa rautapaidan kyljen sahailua miekan lappeella täysin voimatta niin tietenkään ei lasketa mutta siihen ei liity se onko isku torjuttu vaiko ei.

Lähetetty: Tiistai, 06.05.2008 12:22
Kirjoittaja qMp
Pohtiessani asiaa mielessäni olikin lähinnä torjuttu isku, jota toinen jää sahaamaan tai muuten venkoilemaan siinä miekkaani vasten tai ehkä miekkani ohi. Siis ei aloita uutta lyöntiä, sählää vain. Tällöin ajattelin irroittaa miekkani ja humauttaa takaisin ja olla ottamatta osumaa loppuvenkoiluista, sillä en tulkitse sitä osuman läpi tulleeksi, en uudeksi iskuksi, enkä (tapauksesta riippuen) välttämättä pistoksikaan (jos se siis vaan venkoilee). Ellei tämä ole siis ehdottoman väärin.

Siispä kysymys tarkennettuna kuuluu, että saanko iskun torjuttuani irroittaa miekkani vastustajan sähläilyistä ottamatta sahailusta ja sähläämisestä osumaa, ellei tämä aloita uutta iskua tai pistoa?

Lähetetty: Tiistai, 06.05.2008 13:01
Kirjoittaja Gnomus
Otetaan ne osumat venkoilustakin. Periaatteessa ei tarvitsisi, mutta rajan veto venkoilun ja asialliseksi pistoksi tai iskuksi muutetun liikkeen välillä on hankala (kuinka pitkä terän siirto olisi kunnon viilto eikä vain venkoilua?) ja pian osa porukasta jättäisi ottamatta kaikki osumat mitkä edes hipaisee torjuvaa asetta vedoten siihen ettei siinä ollut tarpeeksi "iskua" jäljellä. Parempi ottaa osumat liian herkästi kuin päätyä riitelemään siitä että et ottanut osumaa vaikka vastustaja omasta mielestään jatkoi iskuaan "tehokkaalla" liikkeellä torjunnan jälkeen.

Jos saat vastustajan aseen torjuttua, niin sopivalla tekniikalla voi tehdä vastaiskun ilman että vastustaja voi saman tien painaa teränsä sinua vastaan. Lyömäaseen lisäksi myös kilvellä, kakkosaseella tai vapaalla kädellä voi rajoittaa vastustajan lyöntimahdollisuuksia samalla kun upotat oman vaahtomuoviteräsi vastustajan sisuskaluihin.