[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Sotahuuto • Valekuolleista
Sivu 1/1

Valekuolleista

Lähetetty: Lauantai, 12.01.2019 17:10
Kirjoittaja kotkasotilas
Jos joku tekeytyy valekuolleeksi ja menee tarkoituksella vastapuolen armeijan kuolleiden joukkoon, tarkoituksenaan iskeä yllätys etua hyödyntäen vastapuolen armeijaa vastaan, kun vastapuolen armeija on luullut kyseisen henkilön kuolleen, niin saakoot siitä kyseinen joukkue negatiivistä kunniaa jonka jäsen on tekeytynyt valekuolleeksi kyseisessä tarkoituksessa. Tässä kehitys ideassa/toiveessa on se tarkoitus, että kukaan ei alkaisi mätkimään varmuuden vuoksi jo kuolleita. Samalla tulisi ryhmäpaine joukkueilla estämään edellä mainittu epäurheilijamainen käytös, koska koko joukkue kärsisi siitä.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Sunnuntai, 13.01.2019 21:43
Kirjoittaja Suolaisin
Olen antanut itseni ymmärtää että tästä kyllä saa disglooriaa ja nopealla vilkaisulla siitä jaettiinkin 3 kpl dissauksia viime vuonna.

Tähän osittaisratkaisuksi olen ehdotellut SH2019:n tekijöille punaisen puhelimen kautta tapahtumamaksuun kuuluvan raatoliinan järjestämistä.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 14.01.2019 14:18
Kirjoittaja PattiJalka
Sotahuudossa niin kenttä-, metsä-, kuin (vasta viime vuonna tosin) linnaskenaarioissakin on aina ollut tilaa tehdä kiertoja, koukkuja ja kaiken sorttisia peliliikkeitä vihollisjoukkojen ympäri. Tämä on toki ihan tarkoituksellista, poislukien hyvin harvoin ainakaan Sotahuudoissa pelattavia siltatyöntöskenuja.

Noin kolmestakymmenestä nykyään Sohussa käyvästä ryhmästä arviolta puolella on laajaakin kokemusta koukkumanööverien hyödyntämisestä (osalla pääasiallisena taktiikkanaan), ja monille se laitaskirmaaminen on edelleen se ensisijainen duuni. Sohumeta on jatkuvasti kehittynyt lähemmäs kohti puhdasta linjamättöä, johtuen pitkälti siitä että pisteytys suosii näyttäviä suorituksia siellä missä pisteiden jakajia on eniten, vaikka armeijavoitolle kriittisiä liikkeitä voi tapahtua reunoillakin, missä pisteitä ei saa yhtä paljoa. Olettaakseni tämä metan kehitys on merkittävä syy siihen että nykyään on niin paljon suolaa erityisesti onnistuneita yksilösuorittajia kohtaan, joiden 1.) mielihalut, 2.) strategia, ja 3.) visio Sotahuudosta eivät kohtaa tämän linjametan kanssa.
Avoimet maastot ja tila mahdollistavat muunkinlaisen Sotahuutoboffaamisen, kuin sen mitä valtaosa jengistä nykyään tekee (=marssii toisiaan päin ennalta sovitussa rivijärjestyksessä). Ja se että suurin osa haluaa tehdä boffausta noin, ei mielestäni ole todellakaan syy kieltää lopuilta niitä kiertoja ja koukkauksia. En sukella tähän pointtiin sen syvemmin nyt tässä, vaikka pitkän linjan äärilaitaskirmaajana sanottavaa voisi ollakin.

Se miksi tarkensin aiemmin että suola kohdistuu erityisesti yksilösuorituksiin, tai ikävä kyllä usein yksittäisiin ryhmiin, johtuu siitä, että ei kukaan koskaan tullut valittamaan Goboille siitä että tehtiin 10 metrin koukkaus linjaryhmän kylkeen ja päästiin silti yllättämään koko porukka kuolleesta kulmasta, aivan kuin meitä ei ikinä siellä olisi ollutkaan. Mutta sitten jos saman manööverin tekee yksittäinen taistelija vaikka 50-100m etäisyydeltä (silti erittäin paljon pelialueen rajojen sisällä), suolaisuuden määrä on ihan valtava. Tiedän, se on metaa rikkovaa ja kehittävää/muuttavaa strategiaa, mutta mielestäni positiivisella tavalla. Niinkuin jo sanoin, linjatappelun määrä, rooli, ja palkitseminen on jatkuvasti kasvanut, samalla kun skirmauksen vastaavat ovat pienentyneet. Mun mielestä on kiva että jatkossakin taitavan kaverin skillsettiin kuuluu ympäristönsä tarkkailu ja putkinäön välttäminen.

Sitten päästäänkin koko homman pihviin. Jos lukijasta tuntuu siltä että aiemmat pätkät oli ohitse aiheen menevää skeidaa, niin ota se vaikka pohjustuksena tälle:

Kuolleiden tehtävä on näyttää kuolleilta, ja liikkua pois tieltä, elävien tehtävä on lyödä vastapuolen eläviä.
Ihan oikeasti, ei tämän pitäisi olla yhtään sen vaikeampaa. Ymmärrän, 30 asteen helteessä gambesonin, teräspanssarin ja 5,5m keihään kanssa moni asia ei ole yhtä huojentavia kuin se vihdoinkin koittava pelistä tippuminen ja "kuolema". Siitä huolimatta jokaisen Sohumaksunsa maksaneen pitäisi tajuta se ihan yksinkertainen ajatus, että Sohu on (toisille enemmän leikkimielinen kuin toisille) kilpailutapahtuma. Ja siihen kilpailuun sisältyy ajatus säännöistä, ja siitä, että kun olet peliteknisesti eliminoitu skenaariosta, et enää saa vaikuttaa siihen millään tavalla. Sentään se on hyvin sisäistetty, että kuolleet eivät puhu, tai ohjeista eläviä.
Siitä huolimatta porukka valittaa onnistuneille koukkaajille ja skirmisankareille siitä, kun kuulemma sekoittuivat kuolleisiin. Haukutaankohan hieman väärää puuta?

Elävien pelaajien tehtävä ei siis ole näyttää eläviltä, eihän siinä olisi mitään järkeä. Säännöt kertovat selkeästi mitä kuolleelta, pelistä poistuneelta taistelijalta odotetaan, ja eläville riittää ettei tee mitään niistä asioista. Polvellaan saa olla eläväkin. Elävän ei tarvitse kulkea pitkin metsiköitä jatkuvassa taisteluasennossa, eikä elävän tarvitse pyöritellä miekkaansa päänsä yläpuolella uhmakkaasti sen enempää, kuin kovaäänisesti kuuluttaa olevansa hengissäkään. Tästä syntyy se järki ja logiikka, että kuolleiden duuni on näyttää kuolleilta, elävien taas lyödä muita taistelijoita parhaaksi katsomansa strategian mukaan. Tämä voi sitten tarkoittaa tiukassa kilpimuurissa kohti vastustajaa etenemistä, pikajuoksua vihollislinjojen takana etsien parasta iskupaikkaa, tai rauhallisempaakin lähestymistä ja kärkkymistä siellä takana.

Sitten mitä tulee raatoliinoihin, niin nehän ovat tosiaan nykyään taasen pakollisia. Lainaan tähän alle raatoliinoja koskevan sääntökohdan, mutta huomautan että säännöissä myös välittömästi kuolemisenkin jälkeen odotetaan sopivanlaista tapaa ilmaista hengenlähtö.
Sotahuudon taistelusäännöt 2018, sivu 4 kirjoitti:Kun kuollut taistelija pääsee välittömästä taistelukontaktista, tulee hänen taistelualueella yhä
ollessaan osoittaa kuolemaansa nostamalla tähän tarkoitukseen hyväksytty merkkiliina päänsä
yläpuolelle tai kiinnittämällä liina päänsä ympärille.
Sotahuuto 2018, Taistelusäännöt

Koen raatoliinat ainoaksi aidosti ja realistisesti toimivaksi tavaksi päästä tästä kiistakysymyksestä, ja odottaisin että niiden perään kuulutettaisiin -ainakin nyt sääntöjen tarkastamisen jälkeen "alkuvaiheessa"- enemmän.


Lopetan tämän esseen hyvää makua noudattelevalla vastuunvapautuslausahduksella, ja sanon että totta kai näitäkin noudattamalla on mahdollista pyrkiä hyödyntämään kuolleita näköesteinä, tai "sulautua massaan", mutta niin kauan kuin kuolleet eivät noudata sääntöjä oikein (tämä ongelma on todella laajamuotoinen, ja väitän että useimmilla olisi tässä korjattavaa), on todella vaikea syyllistää ketään heihin sekoittumisestakaan. Erilaiset ja valtaväestöstä poikkeavat taktiikat pitävät pelin freesinä, ja ne pitäisi lähtökohtaisesti toivottaa tervetulleiksi. Samaan aikaan jokaisen on hyvä tiedostaa hyvän urheiluhengen ja reilun pelin merkitys koko lajin olemassaololle, eikä koskaan pitäisi pyrkiä toimimaan tavoilla, joita voisi joutua aidosti kyseenalaistamaan.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Perjantai, 25.01.2019 08:44
Kirjoittaja Nubbis
Yhtään pitempää raamattua kirjottamatta, meidän harrastus perustuu puhtaasti herrasmiesmäisyyteen.

Jokanen jonka mielestä sekasorron sekaan maastoutuminen on osa lajia, on väärässä harrastuksessa.

Jos joku henkilö kävelee aseet alhaalla, selvästikkin ei taisteluasennossa ja kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin "Ootko hengissä?" ja "Kumpi puoli?" se on mun mielestä suoraan hyvä syy pistää disglooriaa ja poistaa rajottimet lyöntivoimasta.

That said, selkään koukkaukset on osa lajia ja validia strategiaa. Jos selkään tulee joukkue joka juoksee aseet koholla teihin kiinni ennenkun ehditte heitä huomata ja kissaa sanoa, se on oman putkinäön vika.

Mutta sissi-larppeja voi järjestää erikseen, sohu ei oo yks niistä.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Tiistai, 19.02.2019 00:43
Kirjoittaja Trael
Näin skirmaaja/murronpaikkaaja/koukkauksenliikkeellehuutaja näkökulmasta viimeiset about 4+ vuotta ovat olleet ihan syöpäisiä siitä että kuolleet eivät oikeasti tajua miten olla kuolleita.

Siinä välittömän etulinja rivin ulkopuolella heti joutuu vähän väliä aktiivisesti pakenemaan kuolleita, jotka koittavat tulla ympärille hengaamaan vaikka itse on liikkeessä ja aika ajoin liikkuvat lähemmäs taistelua ollakseen lähempänä sitä missä tapahtuu.
Lähemmäs taistelua liikkuminen taistelualueella ei edes muuten rajoitu lyhyen näkyvyyden metsäskenaarioihin, vaikka onneksi onkin sivuttaista liikkumista ja skirmaajien vapaan liikkumisen rajoittaviksi klimpeiksi muodostumista harvinaisempia laajassa mittakaavassa tapahtuvina.
Siinä noin alkaen 15 metriä meneillään olevasta etulinjakontaktista sivuunpäin on ihan arkipäiväistä että panssaroidut isot köriläät seisoskelevat nojailemassa kilpiinsä, vieläpä niin vierekkäin että muodostavat käytännössä näkö ja kulkuesteseiniä alueelle.

Käytännössä kuolleiden toistuva vajaa sääntöjen rikkomiskäyttäytyminen johtaa siihen että usein skirmauksessa joutuu valitsemaan joko juuri 10metriä tai alle kokoisen vihollisen etusektorissa koko koukkauksen ajan tapahtuvan koukkaamisen tai ajan kaartin tyylisen 100+ metrin pikajuoksun välillä, jotta onnistuu välttämään sen 15m-60m taistelun ympärille kertyvän kuolleiden asteroidikenttävyöhykkeen.

Mielestäni koko aktiivisimman "porukka piiloutuu kuolleiden sekaan" vääntämisen ajan oikeasti ongelma on ollut yli 95 prosenttisesti siitä että "kuolleet eivät osaa käyttäytyä loppuuasti oikein".

On käytännössä ihan ok että välillä kuolleet muodostavat pieniä kommuunejajonkun puun juurelle tiiviiseen muotoon jossa kaikki ovat melko matalina ja näyttävät oikeasti kuolleilta ja rajaavat tiukan kontrolloidun alueen siten pois, jos esimerkiksi skenaario taistellaan alueessa jossa rajoja ei varsinaisesti ole määritetty (tapahtuu aina välillä sotahuudoissa kun maastoa on käytössä tarpeeksi tapahtuman järjestämiseen)... Mutta valitettavan yleistä on että kuollutkasat eivät reagoi mitenkään ohi kerran menneen taistelun palaamiseen alueelle, vaan jäävät jököttämään taistleukontaktin viereen. Tämän lisäksi on ollut valitettava standardi että kuolleista suuri ellei suurin osa ei piittaa skirmaajista ja heidän suorituksestaan pätkääkään.

Ihan oikeasti jos irtautuu siitä linjasta siellä pitää välillä hölkätä jonkunpituisia sivuhölkkiä ihan vaan väistääkseen liikkuvia kuolleita jotka eivät viitsi vältellä elossaolevia taistelioita.

Se kuolemaperseily ihan oikeasti haittaa paljon silloinkin kunnei se johda kuolemaan.

Yhtenä hyvänä esimerkkinä edellisvuoden(?) linnaskenaario jossa hyökkääjät alkoivat linjaryhmärivistöjen voimin tulla noin 3 metrin etäisyydelle linnan muurista katsomaan sankoin joukoin, muodostaen ainakin ½ skenaarioalueen leveyden pituisen lähes aukottoman linjan.. oli vähän hankala puolustajana arvuutella mitenmonta hyökkääjää on vielä elossa milläkin hetkellä samalla kun keskittyi muuhun taistelemiseen... Käytännössä jokunen hyökkääjien linjaryhmä ihan suoraa suojasi liittolaistensa selustaa tekemällä linnasta uloshyppäämisen ja koukkaamisen käytännössä mahdottomaksi. Kyseisessä linnaskenaariossa alueen raja oli heti linnan kyljessä (itseasiassa linnan kylki) ja näkyvyys rajan takaa olisi ollut aivan yhtä hyvä, ellei parempi, mutta skenaarion ulkopuolinen alue jäi käytännössä ehkä 10 oikeasti kuollutkäytöksen osannutta taisteliaa ja paria kuvaajaa lukuunottamatta tyhjäksi ja autioksi verrattuna kuolleiden massaan taistelukenttällä. Käytännössä törkeää kyseisestä vielä teki se että merkittävä osa kuolleista oli selvästi liikkunut katselukohtaansa eikä edes vain jäänyt kohtaan jossa päättivät loppuskenaarioajan viettää.

Bofferoinnissa aseen heiluttamistaidon lisäksi hyvin keskeisiä taitoja on osumiin reagointinopeuden treenaus, havainnointi, taktinen ajattelu sekä ihan oikeasti omana taitonaan kuolleena käyttäytyminen. Se on taito jota voi harjoitella ja jonka mestaruuden kehittäminen on osa lajin oppimista ja osaamista.

Tl'Dr: Kuolleista taistelioista jo monta vuotta suuri osa on ollut käytökseltään aivan syöpää lajille isoissa tapahtumissa tajuamattaan edes sitä.
Keskimäärin bofferointiskene on senverran herrasmiestä että jokaista "kuolleittensekaan piiloutunut elossaoleva taistelia" disgloriaa kohti olisi todellisuudessa pitänyt jakaa ainakin 10+ ryhmiädisgloriaa "kuolleena sijoittumisellaan ja ei ääntäkäyttävällä toiminnallaan taisteluun vaikuttamisesta".

Keskeisesti myös kuolleet väärässä paikassa olevat taisteliat vaikuttavat taisteluun ja häiritsevät taistelua huomattavasti myös tilanteissa joissa he eivät johda suoraa kenenkään taistelian kuolemaan, jäämällä haittamaan havainnointia ja liikkumista. <-- Tapahtuu paljon useammin kuin kuolemaan johtavia tilanteita.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Tiistai, 19.02.2019 20:36
Kirjoittaja Bunkka-pop
Kuolleitten ja elävien erottaminen oli ehdottomasti helpointa 2012 kun kaikilla oli oikeasti raatoliina kannossa ja käytössä. Toivoisinkin että raatoliinapakosta alettaisiin tiedottamaan jo hyvissä ajoin ennen sotahuutoa, ja varmistettaisiin että jokaisen ryhmän jokaisella taisteljalla on oikeasti se raatoliina olemassa sitten tapahtumassa. Käytännön muodostumista helpottaisi myös jos muissakin isoissa sotahuutosääntöjä käyttävissä tapahtumissa olisi selkeä raatoliinapakko.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Tiistai, 19.02.2019 20:58
Kirjoittaja Nubbis
Bunkka-pop kirjoitti:
Tiistai, 19.02.2019 20:36
Kuolleitten ja elävien erottaminen oli ehdottomasti helpointa 2012 kun kaikilla oli oikeasti raatoliina kannossa ja käytössä. Toivoisinkin että raatoliinapakosta alettaisiin tiedottamaan jo hyvissä ajoin ennen sotahuutoa, ja varmistettaisiin että jokaisen ryhmän jokaisella taisteljalla on oikeasti se raatoliina olemassa sitten tapahtumassa. Käytännön muodostumista helpottaisi myös jos muissakin isoissa sotahuutosääntöjä käyttävissä tapahtumissa olisi selkeä raatoliinapakko.
No tää. Tää tosin vähän vaatis että tapahtuman järjestäjä pystyy paikanpäällä lainaamaan/myymään näitä rättejä koska niitä nyt oikeesti vaan katoaa (oon varmaan joka sotahuudossa kadottanu raattoliinan).

Hittolainen, järkkärit vois vaikka joka vuos sisällyttää tapahtuman hintaan uuden raatoliinan sen vuoden logolla. Porukka kuiteski keräilis niitä ja eikä kellään ois enää pulaa niistä parin vuoden jälkeen.

Ja ehkä sitä jopa vaivautuis ompelemaan erillisen raatoliinataskun tabardiin.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Torstai, 21.02.2019 00:54
Kirjoittaja Bunkka-pop
Tai järkkäreillä vois olla tapahtumapaikalla aimo satsi raatoliinoja mitä voisi ostaa paikanpäältä pikkurahaa vastaan (kuten 2012 tehtiin). Raatoliinojen tekokustannukset valmistusaika lienee kuitenkin aika pieni. Vaihtoehtoja on.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Lauantai, 23.02.2019 12:47
Kirjoittaja Tyrisalthan
Bunkka-pop kirjoitti:
Torstai, 21.02.2019 00:54
Tai järkkäreillä vois olla tapahtumapaikalla aimo satsi raatoliinoja mitä voisi ostaa paikanpäältä pikkurahaa vastaan (kuten 2012 tehtiin). Raatoliinojen tekokustannukset valmistusaika lienee kuitenkin aika pieni. Vaihtoehtoja on.
Tällä hetkellä sotahuudon järjestelyt vievät kaiken järkkäreiden ylimääräisen ajan, eikä tunnu edes riittävän. Aikaa ei todellakaan ole raatoliinojen ompeluun. Ainut vaihtoehto on jos joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tekemään ne raatoliinat. Ensi kesän huuto tehdään joka tapauksessa talkooporukalla joka on koottu eri ryhmistä niin sikäli se sopisi siihen kyllä. Ilmoita siis itsesi mikäli kiinnostaa ommella rapiat 600 raatoliinaa, ja siten edistää sotahuutoskeneä selkeämpään kuolleiden tunnistamiseen!

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Lauantai, 23.02.2019 16:18
Kirjoittaja PattiJalka
Tyrisalthan kirjoitti:
Lauantai, 23.02.2019 12:47
Bunkka-pop kirjoitti:
Torstai, 21.02.2019 00:54
Tai järkkäreillä vois olla tapahtumapaikalla aimo satsi raatoliinoja mitä voisi ostaa paikanpäältä pikkurahaa vastaan (kuten 2012 tehtiin). Raatoliinojen tekokustannukset valmistusaika lienee kuitenkin aika pieni. Vaihtoehtoja on.
Tällä hetkellä sotahuudon järjestelyt vievät kaiken järkkäreiden ylimääräisen ajan, eikä tunnu edes riittävän. Aikaa ei todellakaan ole raatoliinojen ompeluun. Ainut vaihtoehto on jos joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tekemään ne raatoliinat. Ensi kesän huuto tehdään joka tapauksessa talkooporukalla joka on koottu eri ryhmistä niin sikäli se sopisi siihen kyllä. Ilmoita siis itsesi mikäli kiinnostaa ommella rapiat 600 raatoliinaa, ja siten edistää sotahuutoskeneä selkeämpään kuolleiden tunnistamiseen!
Tuossa koitin eilen löytää vaihtoehtoja pallon toiselta puolelta, mutta hemmetin vaikeaa tuntui olevan ilman suoria kontakteja. Parin tuhannen kappaleen teetättäminen tuskin olisi mahdoton tai kovin kalliskaan temppu, mutta pieni kokemus tällaisten hoitamisesta ei olisi pahitteeksi. :roll:

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 25.02.2019 10:46
Kirjoittaja Nubbis
Tyrisalthan kirjoitti:
Lauantai, 23.02.2019 12:47
Bunkka-pop kirjoitti:
Torstai, 21.02.2019 00:54
Tai järkkäreillä vois olla tapahtumapaikalla aimo satsi raatoliinoja mitä voisi ostaa paikanpäältä pikkurahaa vastaan (kuten 2012 tehtiin). Raatoliinojen tekokustannukset valmistusaika lienee kuitenkin aika pieni. Vaihtoehtoja on.
Tällä hetkellä sotahuudon järjestelyt vievät kaiken järkkäreiden ylimääräisen ajan, eikä tunnu edes riittävän. Aikaa ei todellakaan ole raatoliinojen ompeluun. Ainut vaihtoehto on jos joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tekemään ne raatoliinat. Ensi kesän huuto tehdään joka tapauksessa talkooporukalla joka on koottu eri ryhmistä niin sikäli se sopisi siihen kyllä. Ilmoita siis itsesi mikäli kiinnostaa ommella rapiat 600 raatoliinaa, ja siten edistää sotahuutoskeneä selkeämpään kuolleiden tunnistamiseen!
Hei nyt oikeesti, pistätte pari kyselyä joihinki suomalaisiin printtifirmoihin että tekevätkö printtejä muille kuin t-paidoille ja onnistuisiko oman logon painattaminen x kokoselle huomiokankaan palaselle. Näillä tekstiilifirmoilla on ihan varmana tarvittavat koneet tai kontaktit hankkia vaikka millasia rättejä, kaikki oikeesti onnistuu kuhan hinnasta sovitaan.

Ei mitään järkeä jossain foorumilla (jota valtaosa boffaajista ei edes) kuuluttaa halukkaita orjatyöhön. Pistäsitte edes facebookkiin tämmöset kuulutukset jos tarttette apua.

Ja ihan worst case menette sohu-viikolla jostain eurokankaasta hakemaan rullan huomiokangasta ja sanotte että jollain eurolla saa jokainen ite repiä siitä itteleen raatorätin.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 25.02.2019 23:38
Kirjoittaja Tyrisalthan
Nubbis kirjoitti:
Maanantai, 25.02.2019 10:46
Tyrisalthan kirjoitti:
Lauantai, 23.02.2019 12:47
Bunkka-pop kirjoitti:
Torstai, 21.02.2019 00:54
Tai järkkäreillä vois olla tapahtumapaikalla aimo satsi raatoliinoja mitä voisi ostaa paikanpäältä pikkurahaa vastaan (kuten 2012 tehtiin). Raatoliinojen tekokustannukset valmistusaika lienee kuitenkin aika pieni. Vaihtoehtoja on.
Tällä hetkellä sotahuudon järjestelyt vievät kaiken järkkäreiden ylimääräisen ajan, eikä tunnu edes riittävän. Aikaa ei todellakaan ole raatoliinojen ompeluun. Ainut vaihtoehto on jos joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tekemään ne raatoliinat. Ensi kesän huuto tehdään joka tapauksessa talkooporukalla joka on koottu eri ryhmistä niin sikäli se sopisi siihen kyllä. Ilmoita siis itsesi mikäli kiinnostaa ommella rapiat 600 raatoliinaa, ja siten edistää sotahuutoskeneä selkeämpään kuolleiden tunnistamiseen!
Hei nyt oikeesti, pistätte pari kyselyä joihinki suomalaisiin printtifirmoihin että tekevätkö printtejä muille kuin t-paidoille ja onnistuisiko oman logon painattaminen x kokoselle huomiokankaan palaselle. Näillä tekstiilifirmoilla on ihan varmana tarvittavat koneet tai kontaktit hankkia vaikka millasia rättejä, kaikki oikeesti onnistuu kuhan hinnasta sovitaan.

Ei mitään järkeä jossain foorumilla (jota valtaosa boffaajista ei edes) kuuluttaa halukkaita orjatyöhön. Pistäsitte edes facebookkiin tämmöset kuulutukset jos tarttette apua.

Ja ihan worst case menette sohu-viikolla jostain eurokankaasta hakemaan rullan huomiokangasta ja sanotte että jollain eurolla saa jokainen ite repiä siitä itteleen raatorätin.
Ilmoittaudutko vapaaehtoiseksi ottamaan kopin koko raatoliina-asiasta? Jos siis sinulta tuo onnistuu noin kivasti ja näppärästi. Kilpailuttamaan firmat että mistä otetaan ja kuinka paljon? Duunia on sohun järkkäilyssä ollut liikaa millekkään aiemmalle sohunjärkkäreille että olisivat saaneet asian hoidettua, saati sitten tällaiselle keräilyerälle. Kaikki apu otetaan siis todella kiitollisena vastaan.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Tiistai, 05.03.2019 12:59
Kirjoittaja Nubbis
En. Sohun pääjärkkäri on palkattu rooli just siitä syystä että hän voi istua perseellään ja lähetellä tarjouspyyntöjä ympäriinsä kun muut käy töissä.

Jos me joka vuosi ollaan saatu sohu t-paitoja paikalle, miten voi olla näin vaikeeta saada simppeleitä kankaankappaleita? Tai tilatkaa vaikka sohupaidat oransseina niin lyödään kaks kärpästä yhellä iskulla ja boffaajat näkyy myös liikenteessä. ;)

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Tiistai, 05.03.2019 22:48
Kirjoittaja Suontakanen
Nubbis kirjoitti:
Tiistai, 05.03.2019 12:59
En. Sohun pääjärkkäri on palkattu rooli just siitä syystä että hän voi istua perseellään ja lähetellä tarjouspyyntöjä ympäriinsä kun muut käy töissä.
Nyt sinulla on hyvin väärä käsitys Sotahuudon pääjärjestäjistä. Viime vuoden pääjärjestäjänä voin sanoa, etten saanut koko hommasta senttiäkään palkkaa tai palkkiota, vaan kävin päivätöissä ja käytin kesälomapäiväni kyseisen tapahtuman järjestämiseen. Sama koskee toista viime vuoden pääjärjestäjää sekä muita viime vuoden järjestäjä tiimin jäseniä. Ja näin kolmatta kautta Sotahuuto-yhdistys ry:n hallituksessa voin sanoa, ettei se raha niiden järjestäjien taskuun ole mennyt viime vuosina.

Tästä syystä on varsin kohtuutonta väittää, että järjestäjät hakisivat ihmisiä orjatyöhön kuten olet väittänyt tässä viestiketjussa.
Nubbis kirjoitti:
Maanantai, 25.02.2019 10:46

Ei mitään järkeä jossain foorumilla (jota valtaosa boffaajista ei edes) kuuluttaa halukkaita orjatyöhön. Pistäsitte edes facebookkiin tämmöset kuulutukset jos tarttette apua.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Keskiviikko, 06.03.2019 07:46
Kirjoittaja Nubbis
Okei, siinä tapauksessa kysymys on enemmänkin miksi pääjärjestäjä ei ole ottanut palkkaa? Useampana vuonna niin on kuitenkin tehty ja se vapauttaa pääjärjestäjän resursseja juuri tämmöisiin järjestelyihin.

Tottakai sohu pyörii pitkälti vapaaehtoistyövoimalla, johon tuolla "orjatyöllä" yritin vitsikkäästi viitata. Eiköjän ole aika selvää ettei sohussa OIKEASTI orjia käytetä. ;)

Pointtini oli kuitenkin että jos järkkärit tarttee apua johonki niin kannattaa huutaa sitä muualla kuin jossain random foorumi-langassa.

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 11.03.2019 13:46
Kirjoittaja Jopotzuki
Sehän olisi historiallisesti paljon korrektimpaa ja lämmittäisi varmasti historiaharrastajien mieltä, jos Sohussa käytettäisiin orjia työn tekoon. :)

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 18.03.2019 13:17
Kirjoittaja Tyrisalthan
Nubbis kirjoitti:
Keskiviikko, 06.03.2019 07:46
Pointtini oli kuitenkin että jos järkkärit tarttee apua johonki niin kannattaa huutaa sitä muualla kuin jossain random foorumi-langassa.
Eihän tässä kukaan järkkäri mitään apua ole pyytänytkään. Jos oletat että minä olen tulevan sohun pääjärkkäri niin olet väärässä. Tämä oli sinulle sellainen reality check. Minä olin järkkärinä pari vuotta sitten, ja tiedän että löysää aikaa kaikenlaiseen ylimääräiseen ei yksinkertaisesti ole. Sen vuoksi tuollainen ylimääräinen pikkukiva mikä vielä olisi mukava saada kannattaa valmistautua tekemään itse, sen sijaan että heittelisi nakkia jollekin mystiselle järkkäriporukalle jolla aikaa ja työvoimaa löytyy loputtomiin. Minut saa todistaa vääräksi ottamalla itselleen esim 2020-sohun järjestysvastuun ja tekemällä kaiken sen mihin aiemmat järkkärit eivät ole pystyneet. Uli ei muuten vielä ole sohua järkännyt, eli alkaisikohan olla jo aika? (wink wink).

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 18.03.2019 15:25
Kirjoittaja Nubbis
Ota kaveri iisisti. :D Mistäs mä voin tietää kuka on järkkäri ja kuka ei. Aikasemasta viestistäs vaan annoit vaikutelman että sulla on jotain sisäpiiritietoa tänhetkisestä työtilanteesta ja vaikutti vähän avoimelta avunpyynnöltä.

En voi muun Ulin edestä puhua sen enempää mutta multa ei töiden ja muiden harrastustoiminnan ohesta löydy aikaa tai resursseja järkätä sotahuutoa ilmatteeks, enkä varmana ole ainut. En toki sulje pois mahdollisuutta Ulin järjestämästä sotahuudosta joskus tulevaisuudessa, mutta sillon kyllä ihan suosiolla varaisin pääjärkkärille sen verran taloudellista korvausta että pystyy ottamaan töistä edes osittain taukoa Sohun järkkäystä varten, niin ettei tartte tapella siitä kuka tilaa jotain kankaanpalasia. :roll:

Re: Valekuolleista

Lähetetty: Maanantai, 18.03.2019 17:03
Kirjoittaja AR2
Tää on ollut ihan jännä keskustelu taas...

Mut juu eli nyt pitäs alkaa ihmisten painottaa taas tuota oikeaoppista kuolleena käyttäytymistä sotahuudossa. Se on jostain syystä taas epäselvää kun vaikuttaa siltä, että tätä ei opeteta tai painoteta sen tärkeyttä tarpeeksi osallistuvilla joukkueilla ja osallistujille järjestäjien toimesta.

Sotahuuto on perus pätkyttely treenien sijaan iso tapahtuma ja siellä pitää osata toimia oikein. Ja raatoliinat on joukkueen vastuulla. Jos tulette tapahtumaan jossa on nyt sääntö velvoite käyttää sitä epäselvyyksien välttämiseksi ja kaiken lisäksi vielä teiltä jokaiselta odotetaan kykyä toimia oikein kuolleena eli:

1. HUUTAKAA KUOLIN!

2. NOSTAKAA KÄDET SUOJATAKSENNE ITSENNE, ASEEN TERÄSTÄ KIINNI, NÄYTTÄKÄÄ ANTAUTUNEELTA JA MENKÄÄ POIS MIELELLÄÄN OMAAN LÄHTÖSUUNTAAN TAI SIVUUN tai JÄÄKÄÄ POLVELLE JOS ETTE PÄÄSE POISTUMAAN TILANTEESTA.

SUOJATKAA SIIS ITSENNE NYT ON JOUSIA PALJON ENEMMÄÄN KUIN ENNEN JA HARHA NUOLET EI OLE VITSI. :shock: :lol:

3..KAIVAKAA RAATOLIINA ESIIN JOS SELLAINEN LÖYTYY

4. VÄLTTÄKÄÄ TAISTELUALUEITA JA LIIKUESSANNE EDELLEEN KÄSI TAI KÄDET YLHÄÄLLÄ NÄYTTÄEN KUOLLEELTA-ANTAUTUNEELTA.

Olen nähnyt lähiaikoina niin paljon näiden laiminlyöntiä uusien ja kokeneempien toimesta. Tähän voi liittyä ajattelemattomuutta ja tietämättömyyttä. Tänä vuonna voisimme kaikki perehtyä taas uudelllen oikeaan toimintatapaan ja ajetaan nyt oikeesti tuo raatoliina läpi. Yksilöiltä voidaan odottaa ettei liina löydy epätietoisuuden takia tai sen hävittyä, mutta jos koko JOUKKUE jättää kyseiset hommaamatta muun varustuksensa ohella on mielestäni se jo sääntörikkomus ja siitä voisi pisteellisesti antaa disglooriaa.

Ei miulla tässä muuta, että treenatkaa sitä uusille ja harjoitelkaa sitä kuolemistakin joukkueena..

Pidetään tää peli siistinä ja vältetää epäselvyyksiä. :P