Sivu 1/3

Reilusti alivoimainen ALL-STARS skenaario

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 01:45
Kirjoittaja Keisari_P
Gnomus kirjoitti: Jos tänä vuonna halutaan "Siperia opettaa" siltatyöntä, niin kerätään raskaimmin panssaroitu, isoimmilla kilvillä ja pisimmillä keihäillä varustettu neljännes siltatyöntöön loppu kolmea neljäsosaa vastaan :evil:
Idea on harkitsemisen arvoinen. Ehkäpä jopa johonkin muuhunkin skenaariotyyppiin sovellettavissa oleva (joskaan ei noin rankalla jakaumalla). Itse ainakin pidän taistelusta lukumääräisesti alivoimaisen, mutta taidoiltaan ja varusteiltaan paremman ryhmän mukana. Käytännössä silloin pitäisi poimia kaikki parhaat pelaajat kaikista ryhmistä yhden lipun alle, eikä skenaariota voisi täten huomioida pisteissä. Varmaan menisi sunnuntain viimeiseksi skenaarioksi.

Mitä olette mieltä? Onko halukkuutta ottaa reilusti epätasapainosella joukkueella kunnon viimeinen taisto? :twisted:

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 10:08
Kirjoittaja Gnomus
Eihän tuossa tarvitse välttämättä ryhmien sisältä ottaa väkeä, vaan katsoa lauantai iltana tai sunnuntaina mikä meininki milläkin ryhmällä on ja tehdä vain ryhmien uusjako. Luultavasti silläkin saadaan tarpeeksi suuri laatuero (jos yleinen mielipide sellaista taistelua haluaa) ja yksikkökunnia ja ryhmän sisäinen yhteistoiminta pysyy yhä tärkeinä asioina.

Skenaariota ja joukkoja valitessa pitää kuitenkin valita onko "eliitti" puolen tarkoitus liikkeellä hajauttaa vihollinen ja tuhota pikkuosat erikseen, vai iskeä raalla massalla ja teholla läpi. Vaativat hieman eri tyyppisiä sotureita toimiakseen.

Pisteytys voi kyllä olla toimimaton. Yhdellä yrittämällä voi mennä helposti tasapainottomaksi. Periaatteessa hyvin jaettuna ongelmaa ei tulisi, mutta aina voi tulla yllättäviä voimatasapainon muutoksia *köh* Napoli *köh* :lol:

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 12:40
Kirjoittaja Naktu
Tämähän kuulostaa erittäin virkistävältä viimeiseltä koitokselta. Olisi vallan hohdokasta joko taistella Puolan kaistaleen mahtavimpien sotureiden rinnalla, tai sitten listiä niitä.

Kannattaisin kaikkien ryhmien sekajoukkuetta. Jotenkin pidän siitä ideasta, että saan taistella myös niiden vihollisrykmenttien pääjehujen kanssa, tai heitä vastaan :twisted:

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 14:45
Kirjoittaja tiarAnon
Jep jep. Ihan veikeeltähän tämä vaikuttaa, mutta ainakin äänestyksen perusteella vaikuttaa siltä, että kaikki haluavat olla alivoimaisten puolella. :D Siellä olisin itsekin, mutta en todellakaan pidä itseäni en sen enempää taitojen kun varustuksenkaan puolesta tarpeeksi eliittinä... :roll:

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 14:58
Kirjoittaja Ketku
Kyllähän tuo olisi hauskanpito-skenuna ihan mukava. Mutta tuskinpa sitä kannattaa pisteyttään ruveta.

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 15:09
Kirjoittaja Grislan
Loistava idea. Itse haluaisin ehdottomasti olla alivoimaisella puolella ja uskoisin siihen taidoiltanikin yltäväni. Pisteytystä tähän ei kannata ottaa, lähinnä juuri sinä viimeisenä "ylimääräisenä" skenaariona sitten lopuksi.

Lähetetty: Lauantai, 04.03.2006 18:04
Kirjoittaja Automaattinen
Hauska nähdä että moni haluaa olla sankarillinen suuren vaaran edessä.

Itse tietysti olisin mieluusti mukana alivoimajoukkiossa mutta kun sen pitää ola alivoimalla..

Valintaperusteet voisi olla juuri ne mainitut viikonlopun aikana kerätyt pisteet ja suurimmat pisteet omaavat joukot olisi tietenkin alivoiman puolella.

Eliittiydestä en sano mitään. Sen sitten näkee kun sen aika on kuka siellä pönöttää ottamassa vastaan valtavasti suuempaa massaa.. :lol:

Lähetetty: Sunnuntai, 05.03.2006 15:14
Kirjoittaja Mahti
Pari vuotta sitten WH livessähän oli samanlainen skenaario, kun Maahinkaiset ja Kuolan kaarti ottivat loppuporukan vastaan. Puolustaminenhan alivoimalla onnistui, mutta hyökkääminen meni reisille.

Mielenkiintoista, että kaikki pitävät itseään eliittinä. Itse en ole tällaisesta skenaariosta kovin innostunut. Voihan se tietty olla ihan kivakin, mutta ei vain jotenkin iskenyt. Tiedä häntä sitten miksi. Jos tämä skenaario tulee, niin uskon molemmilla puolilla taistelun olevan yhtä mielenkiintoista jos skenaario on tasapainoinen.

Lähetetty: Sunnuntai, 05.03.2006 16:57
Kirjoittaja Keisari_P
Skenaario tulee todennäköisesti olemaan molemminpuolin tasapainoinen lukumäärääristä riippumatta. Ehkä parhaiten menestyneet ryhmät voisivat olla juuri tuossa altavastaajan asemassa.

Lähetetty: Sunnuntai, 05.03.2006 18:29
Kirjoittaja Automaattinen
Mahti kirjoitti:Mielenkiintoista, että kaikki pitävät itseään eliittinä. Itse en ole tällaisesta skenaariosta kovin innostunut. Voihan se tietty olla ihan kivakin, mutta ei vain jotenkin iskenyt. Tiedä häntä sitten miksi. Jos tämä skenaario tulee, niin uskon molemmilla puolilla taistelun olevan yhtä mielenkiintoista jos skenaario on tasapainoinen.
Itse en ainakaan itseäni eliitiksi tituleerannut. Itseasiassa yritän välttää sitä. Tiedän että olen aika pätevä miekan kanssa, keihäällä vielä parempi, mutta sillä ja bofferoimisella on vissi ero.
Eli: Eliittiydestä en mene sanomaan mitään.

Lähetetty: Keskiviikko, 15.03.2006 11:36
Kirjoittaja C22
voisihan jaot tehdä vaikkapa haarniskoinnin/varusteiden mukaan, olisi hienon näköistä kun ryhmä vähemmän haarnikoituneita hyökkää kohti isoilla kilvillä varustettuja peltipurkkeja korviahuumaavan sotahuudon kera, siinä pelti kolisee ja miestä kaatuu
*näkee jo unia moisesta*

Lähetetty: Perjantai, 17.03.2006 11:37
Kirjoittaja FreakyM
Eliittiä en ole, mutta ajatus ylivoimaisen vihollisen edessä seisomisesta ja henkensä myymisestä kalliilla innostaa.

Toisaalta ihan yhtä hauskaa on vyöryttää maan rakoon isolla joukolla ne pari viimeistä raukkaa jotka eivät vielä suostu kuolemaan.

Ehdottomasti loistava skenaario loppuhuipennukseksi.

Lähetetty: Perjantai, 17.03.2006 15:36
Kirjoittaja Grislan
Tuokin on itse asiassa hyvä idea, että siitä tappelusta tehtäisiin "rahvas" vs. "aateliset", eli komeimmat varusteet vastaan sekalainen porukka kurkunleikkaajia. Jos aikaa riittää, niin miten olis molemmat tappelut-sekä All Stars että varustekisa?

Lähetetty: Perjantai, 17.03.2006 15:46
Kirjoittaja Nightblade
Tietenkin ylivoimaisen puolella. Kuvitelkaapa miten hauska on roomalaisyksikköä kaataa gallialaishordella. Sitäpaitsi rakastan itseni handicappaamista. Jos kaverilla on levyhaarniska,keihäs ja kilpi ja minulla bofferilinko ja miekka niin minulle ainakin tulee hurmos jo siitä tilanteesta. Puhumattakaan siitä että tykkään sellaisesta kaaoksen pyöränä olemisesta.

Lähetetty: Sunnuntai, 19.03.2006 20:22
Kirjoittaja telakka
Idea on mahtava mielestäni varsinki jos olisin alivoimaisilla en kyllä tiedä että ovatko taitoni tarpeeksi hyvät sellaiseen.
Ryhmä jako voitasiin niin tehdä että otettaisiin vaikka ryhmän eniten ansioita keränneet soturit menisivät sitten siihen "AS" joukkoeeseen, tai sitten ryhmän sisällä järjestetään pienet turnajaiset tuo jälkimmäinen idea veisi ehkä liikaa aikaa, mutta siten varmaankin saataisiin parhaat boffaajat yhteen tiimiin.

Lähetetty: Sunnuntai, 19.03.2006 21:58
Kirjoittaja Nauris
Olisin mieluummin ylivoimaisen puolella. Olen suurten ylivoimahyökkäysten ja massarushauksen tukija. On se vain aina niin nautinnollista kuulla kavereiden huutavan "voi v*ttu kun niitä tulee" - niin boffauksessa kuin tietokonepeleissäkin :twisted:

Lähetetty: Sunnuntai, 19.03.2006 23:17
Kirjoittaja Automaattinen
Siinä on kyllä tiettyä tunnelmaa kun kohti jyrää kaksi tai kolmekin kertaa isompi joukko aseita heiluttavia sotureita. Pahimmat epätasapainot on ollut 3 vastaan n. 40 henkeä. Siinä meni solisluu sijoiltaan kun joku taklasi takaapäin. Nimimerkillä sattuu vieläkin ajoittain. :lol:

Re: Reilusti alivoimainen ALL-STARS skenaario

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 00:07
Kirjoittaja JonTzu
Keisari_P kirjoitti:Käytännössä silloin pitäisi poimia kaikki parhaat pelaajat kaikista ryhmistä yhden lipun alle, eikä skenaariota voisi täten huomioida pisteissä. Varmaan menisi sunnuntain viimeiseksi skenaarioksi.
On kyllä vaikea arvioida ketkä ovat oikeasti ne kovimmat. Eikä se tue tiimiajatusta tai pisteytystäkään. Järjestäkää tällainen mutta kerätkää parhaiten menestyneet porukat samalle puolelle!

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 00:13
Kirjoittaja Keisari_P
Jep. Ryhmät ovat parempi idea, kuin yksittäiset soturit. Vaikkakaan tätä skenaariota ei tarvitsisi pisteyttää lainkaan, ellei sitä erikseen vaadita.

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 14:13
Kirjoittaja Jenome
Ryhmät kuullostavat iitse asiassa ihan hyvältä ja senkin jälkeen no se mukavaa olla alivoimaisten tai ylivoimaisten puolella aina etenkin kun se lupaa erittäin hauskaa peliä

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 14:28
Kirjoittaja Nightblade
Ryhmissä paras. Pisteytystä vastaan tämän skenaarion saralla. Ellei käy niin että eliittiporukka jyrää koko 150 päisen lauman. Rankka oletus ylivoimaisten lukumäärästä.

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 14:54
Kirjoittaja Gnomus
No en tiedä että tuo on kovin rankka. Viime vuonna rivissä oli yli 200 osallistujaa, ja nyt on maine kiirinyt ja ollaan lähempänä Etelä-Suomen suuria väestökeskittymiä. En uskoa että alle 250 osallistujan päästään juuri millään (100 vs 150 ei ole mitenkään mahdoton) ja 300 voi tulla kasaan hyvällä mainostuksella ja organisoinnilla, ja siitäkin yli voidaan päästä pienellä ihmeellä.

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 16:12
Kirjoittaja tiarAnon
Huh. Onpas porukkaa. Mutta noinhan se tuppaa menemään.

Aiheeseen. Luultavimmin tosiaan helpointa järjestää noin ryhmätasolla, yksittäisten sotureiden setviminen kun veisi kovastikin aikaa, mitä ei ole loputtomasti.

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 16:20
Kirjoittaja Nightblade
Valitaanko alivoimaisetryhmät pisteiden perusteella vaiko keksitään että te olette nyt sopivasti Puolalaisten piirittämiä. Onnea herrat!

Lähetetty: Maanantai, 20.03.2006 16:30
Kirjoittaja Keisari_P
Suoraan pistetilanteen mukainen järjestys olisi simppelein tapa. Tapahtumassa menestyvät ryhmät tulevat myös pärjäämään pisteen laskussa joten tämä tuskin tuottaa ongelmia.
Jos skenaariolle halutaan jonkilainen historiallinen tausta, se voisi hyvinkin olla tuo teutonien hyökkäyskiilan joutuminen puolalaisten mottiin http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Grunwald_3_ang.jpg hyökkäyskiilan edettyä ansaan.
Tässä skenaariossa tietenkin teutonien puolella taistelisi niin hyvin menestyneet puolalaiset kuin teutonitkin.
Koko taistelun kulku kuvattuna sivun keskivaiheilla http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Grunwald