Sivu 1/1

(Epä?)Virallinen SM-turnaus

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 15:30
Kirjoittaja Archibald
Jos on tulossa peräti 300 boffaajaa, en näe mitään estettä miksi ei voisi järjestää vaikka boffauksen suomen mestaruutta. Onko muka aina pakko järjestää Ropeconissa? Juttuhan on niin, että Sotahuutoon tulee varmasti suomen parhaimmat patonkitaistelijat, ja on tilaa eri skenarioille, eikö?

Jos tästä tulee mitään niin täydellinen pelaajamäärä olisi 256 tai 128. Niin ja tottakai kaikki tuomarit sun muut. Miltä kuulostaa?


-a

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 15:39
Kirjoittaja Kai
Kuulostaisi h*lvetin hyvältä!

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 16:22
Kirjoittaja Gnomus
Kuulostaa helvetilliseltä järjestää :cry:

Idea sinänsä on hyvä, mutta tuon kokoisen homman järjestäminen ja organisointi on pirun hankalaa, ja itse suoritus veisi tuntitolkulla aikaa. Mikään liiga ei toimisi ja pudotustyylinen toiminta olisi ainoa vaihtoehto (ja siinä selviää vain paras, koska kaksi parasta voi törmätä jo ekalla kierroksella).

Käytännöstä voi miettiä sen että jos kiinnostuneita olisi vain noin 1/3 osa porukasta, se 128 henkeä. Niin ensimmäisellä kierroksella olisi 64 taistelua, ja jos jokainen olisi vaikka paras kolmesta, niin siinä menee hetki aikaa vaikka jostain saisi 64 tuomaria niita vähtimaan. Tokalla kierroksella olisi enää 32 matsia, sitten 16, 8, 4, 2 ja loppuottelu. Tuossa olisi jo 7 peräkkäistä taistelukierrosta ja mahdollisesti useita otteluita per kierros. Vaikka joka kierroksen tappelut saisi hoidettua kerralla ,mikä ei onnistu, niin voitte laskeskella kauanko tuohon menee aikaa pelkästään taisteluihin kun mennään hitaimman parin mukaan. Sitten tuohon päälle se järjestely siitä kuka tappelee ja kenen kanssa, kuka voitti, niin siihen menee helposti aikaa paljon enemmän kuin itse taisteluihin (vrt. RopeConin turnausten ajankäyttö).

Sitten se tärkein. Kaikki tuohon käytetty aika ja järjestäjien vaiva olisi poissa itse Sotahuudon pääasiasta eli joukkotaisteluista. Voihan sen järjestää, jos on valmis ottamaan sen ajan ja vaivan muusta pois, mutta RopeConin turnaus on ajanut aisaansa kohtuudella, joten miksi tehdä toista samanlaista tapahtumaa joka sitten häiritsee oikeaa taistelua.

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 16:28
Kirjoittaja tiarAnon
Käsittääkseni tässä haettiin sitä, että julistettaisiin Sotahuudon voittajajoukkueelle epävirallinen Suomen mestaruus status. Eli siis Sotahuudon sääntömekaniikka ratkaisisi voittajan, eikä järjestäjien työ siitä mihinkään lisääntyisi, mitä nyt pitäisi vähän julistaa. Tällöin siis yksilölajina boffauksen SM ratkaistaisiin Ropeconissa, mutta tiimimestaruus SoHussa.

Ainakin lisäisi intoa taistella ja menestyä, kunhan ei turhan vakavasti oteta. ;)

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 16:41
Kirjoittaja Azor
Perjantaina voidaan harkita järjestettäväksi tuomareineen jotakin epävirallista mättöä. En kuitenkaan näe, että Sotahuuto2006:ssa ryhdytään valikoimaan bofferimestareita, jätetään se vaikka sinne 'Coniin.

Palkintoja ja kunniaa kuitenkin satelee hyville sotureille. Sotahuuto2006-tapahtuman voittajaryhmä palkitaan hienolla (yllätys) palkinnolla. Voittajat saavat lisäksi Suomen larp- ja bofferipiireissä varmasti paljon glooriaa ja hyvää mainetta, ehkä jopa enemmän kuin 'Conin boffoturnauksen voittaja(t)?

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 16:52
Kirjoittaja Gnomus
Alkuperäisen kirjoittajan tekstistä päätellen kyse on yksilö hommasta. Ainakaan muuten en näe mitään syytä miksi 128 tai 256 osallistujaa olisi optimi määrä, ellei kyse ole kahden potensseista (yksilömatseista). Archibald valaiskoon tarkemmin omaa aikomustaan.

Lähetetty: Maanantai, 29.05.2006 19:19
Kirjoittaja vesmurmel
Azor kirjoitti: Palkintoja ja kunniaa kuitenkin satelee hyville sotureille. Sotahuuto2006-tapahtuman voittajaryhmä palkitaan hienolla (yllätys) palkinnolla. Voittajat saavat lisäksi Suomen larp- ja bofferipiireissä varmasti paljon glooriaa ja hyvää mainetta, ehkä jopa enemmän kuin 'Conin boffoturnauksen voittaja(t)?
Totta, conin bofferiturnaus ei ain oo semmonen juttu, et seuraavan vuoten kaik kunnioittais niit tyyppei jotka ovat saaneet glooriaa siel kaksintaisteluis. Jotkut menee senki takkii, et se on todella HUBAA ja virkistävä kokemus. Ja siithä tulloo todellinen taistelunäytös myös muille, jotka seuraa innol sitä taistelua. Varmaa on hyvä, et molemmil on sama pituset miekkaloiset, ois hiukkase eppää jos jollaki on pidemp tai kilpii ja haarniskoi pääl. Iha ilma mittää haarniskoit, tekis vaik semmoset kaks sen turnaukse vihallist böfferimiekkaloista ja niil sitte koht taistoon. :)
Ite on oo pahemmi viel innostunu, mut kattoo jos innostuis tai kamut sais miut siihe ujutettuu mukkaa (johtuu varmaa siit, et ulkon on tyhmä tuhmanen ilma, eik sillo innostust kauheest oo.)

Lähetetty: Tiistai, 30.05.2006 10:19
Kirjoittaja Archibald
Tai sitten jokainen ryhmä lähettää parhaimman soturinsa ja saadaan miniturnaus? :)


-a

Lähetetty: Tiistai, 30.05.2006 14:25
Kirjoittaja vesmurmel
Toi olisi iha kiva tiimipeli, mut ei se ois reiluu jos vaa parhaimmat pääsee. Paremp et kaik pääsee kokeilemaa ja näyttelemää taitojaa. :)
Muute hyvä idea.

Lähetetty: Tiistai, 30.05.2006 14:41
Kirjoittaja BlueSkie
Joku mietti, että Sotahuudon voittajaryhmä saisi tiimibofferoinnin Suomen mestarin tittelin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikilla ryhmillä ei ole erilaisen varustustason, erilaisten tehtävien ja erilaisten liittolaisten takia samat edellytykset voittoon. Pelinjohto luonnollisesti pyrkii tasapainoon, mutta aina toisella armeijalla tulee olemaan ainakin pieni etu puolellaan. Tuollainen arvonimi myös luultavasti lisäisi osallistujien pistelaskuintoa ja oman ryhmän pisteiden maksimointia jopa oman armeijan menestyksen kustannuksella. Tästä nyt voi jokainen arvata, mitä tämä tekee tapahtuman viihdyttävyydelle. "Sori, ei me nyt tulla auttaa teitä kun teillä on puoltoistakertanen ylivoima vastassa. (Me varmistellaan pisteitä välttelemällä omia kuolemia.)"

Ropeconin boffoturnauksessa kaikilla ryhmillä puolestaan on tasaveroinen varustelu eikä siellä ole muita ryhmiä taikka tehtävätavoitteita epätasapainottamassa taistelua. Joten jos jätetään se tiimimestaruuden ratkaisu 'Coniin. Sotahuudon voittajaryhmä saa varmasti mainetta ja kunniaa muutenkin ilman mitään lisätitteleitä. Ja ainahan se olisi upeaa mennä 'Conin tiimimättöturnaukseen, kun katsojat/kilpakumppanit kuiskuttelevat toisilleen "Toi porukka muuten voitti Sotahuudon".

Lähetetty: Tiistai, 30.05.2006 15:08
Kirjoittaja FreakyM
Jep. SM-titteli ryhmäboffauksessa on eri asia kuin suomen suurimman ja kuuluisimman täysiverisen bofferitaistelutapahtuman voittaminen.

Lähetetty: Keskiviikko, 31.05.2006 02:07
Kirjoittaja Korinttolainen
Minusta koko tapahtuman pitäisi joka tapauksessa olla mahdollisimman vähän painottunut kilpailuun. Kutkuttava ajatus, mutta vertailu on kuitenkin aina jotain pois yleisestä hauskasta, ja viihtyminen samanhenkisessä seurassa ja mahdollisuus harrastuksen laajamittaiseen toteuttamiseen on käsittääkseni Sotahuudon ylin päämäärä. Toki SoHun pistelasku ja löyhähkö rankilistaus on oikein kohtuullista ja hyvä idea, kunhan sitä ei liikaa korosteta. Kilpailullisuus on oikeasti loppupeleissä keskimäärin pyllyliinistä.

Lähetetty: Keskiviikko, 31.05.2006 12:26
Kirjoittaja Nauris
Korinttolainen kirjoitti:Minusta koko tapahtuman pitäisi joka tapauksessa olla mahdollisimman vähän painottunut kilpailuun. Kutkuttava ajatus, mutta vertailu on kuitenkin aina jotain pois yleisestä hauskasta, ja viihtyminen samanhenkisessä seurassa ja mahdollisuus harrastuksen laajamittaiseen toteuttamiseen on käsittääkseni Sotahuudon ylin päämäärä. Toki SoHun pistelasku ja löyhähkö rankilistaus on oikein kohtuullista ja hyvä idea, kunhan sitä ei liikaa korosteta. Kilpailullisuus on oikeasti loppupeleissä keskimäärin pyllyliinistä.
Allekirjoitan.

Lähetetty: Keskiviikko, 31.05.2006 13:49
Kirjoittaja Azor
Tapahtumassa ei tule olemaan kovin hauskaa, jos sinne tullaan vain voitto mielessä ja verenmaku suussa. Tavoitteellisuus kuitenkin sopii sodankäyntiin, jossa on yleensä voittajia ja häviäjiä. Tiettyjä ryhmiä varmasti motivoi tieto, että ovat esimerkiksi toisena pistesijoilla ja vähän tiristämällä voisivat olla yggösiä, joka johtaa parempaan yhteispeliin ja tavoittellisuuden lisääntymiseen. Luulisin että varsinkin johtajia motivoi parempaan suoritukseen tieto siitä, että sodan voittajapuoli- sekä ryhmä tullaan ratkaisemaan.

Pääasia, kuten olen monta kertaa todennut, on tietysti hauskanpito ja hyvä mättö. Pisteet voi halutessaan unohtaa kokonaan ja jättää niistä stressaaminen niiden stressaamisesta pitäville ja nauttia itse vain tunnelmasta.

Lähetetty: Keskiviikko, 31.05.2006 16:37
Kirjoittaja Bianco
Yhdyn edellisiin mielipiteisiin. "Sotahuudon voittajat" on itsessään jo sen verran painava titteli, ettei se tarvitse mitään lisäyksiä. Ja voi olla että olen harhaanjohdettu, mutta minun mielestäni juurikin se "kevyempi" asenne tekee todellisen bofferoinnin. Se myös korostaa SoHu-voittajan tittelin kunniakkuutta. :wink:

Lähetetty: Keskiviikko, 31.05.2006 22:33
Kirjoittaja JonTzu
Korinttolainen kirjoitti:Minusta koko tapahtuman pitäisi joka tapauksessa olla mahdollisimman vähän painottunut kilpailuun. Kutkuttava ajatus, mutta vertailu on kuitenkin aina jotain pois yleisestä hauskasta, ja viihtyminen samanhenkisessä seurassa ja mahdollisuus harrastuksen laajamittaiseen toteuttamiseen on käsittääkseni Sotahuudon ylin päämäärä. Toki SoHun pistelasku ja löyhähkö rankilistaus on oikein kohtuullista ja hyvä idea, kunhan sitä ei liikaa korosteta. Kilpailullisuus on oikeasti loppupeleissä keskimäärin pyllyliinistä.
Asiaa puhut. Koko pistejärjestelmän idea oli palkita järkevästä toiminnasta. Jos tappelee mielekkäästi ja kunniakkaasti ei koko systeemistä tarvitse huolehtia.

Itse kannatan Sotahuudossa olennaiseen eli siihen isojen porukoiden mätkeeseen keskittymistä. Sitä ihmiset ovat tulleet hakemaan, sitä heille tulee tarjota!

Ihan käytännön tasolla: perjantaina porukasta on vain pieni osa paikalla, lauantai menee rytkätessä ja sunnuntaina osa porukasta liukenee heti rytkeen loputtua ja muutkin ovat aivan kuitteja. Missä välissä sitä edes turneeraisi mitään?

Ja hei, kylllä sillä Sotahuudossa pärjäämisellä retosteluoikeudet saa vuodeksi! Viimeksi tänään Wanainmaalaiset jaksoivat valistaa ihmisiä asiasta. Noh, pian on titteli vaakalaudalla taas kun Sotahuudossa porukat pääsevät yhdessä ryskämään...

Lähetetty: Torstai, 01.06.2006 08:30
Kirjoittaja vesmurmel
Azor kirjoitti:Tapahtumassa ei tule olemaan kovin hauskaa, jos sinne tullaan vain voitto mielessä ja verenmaku suussa.
Tost oon aiva sammaa mielt. Ei ny turhii paineit kande ottaa, jos menestyy sitte menestyy ja sil seleevänen.
Ite tulin sotahuutoo, nauttimaa siit taistelu huumast jota ei aikoihi kokenu. Ja tottakai, et tutustuu uusii ihmisii ja pitämää hauskaa niitteki kaa. Khyl nois bofferiturnauksis on se kilpailu kiehtovuus, et kuka on voittaja. Mut jos tommene pietää, niin ei se miulle oo mikä tahansa kilpailu. Vaa ajattelee enemmä, et jos pääsee etteepäi sitte pääsee. Oha se kiva voittaa tai menestyy, mut ei se kaikist tärkeet oo, enemmäki hauska pitämine.

Lähetetty: Torstai, 01.06.2006 18:12
Kirjoittaja Misumasu
vesmurmel kirjoitti:
Azor kirjoitti:Tapahtumassa ei tule olemaan kovin hauskaa, jos sinne tullaan vain voitto mielessä ja verenmaku suussa.
Tost oon aiva sammaa mielt. Ei ny turhii paineit kande ottaa, jos menestyy sitte menestyy ja sil seleevänen.
Ite tulin sotahuutoo, nauttimaa siit taistelu huumast jota ei aikoihi kokenu. Ja tottakai, et tutustuu uusii ihmisii ja pitämää hauskaa niitteki kaa. Khyl nois bofferiturnauksis on se kilpailu kiehtovuus, et kuka on voittaja. Mut jos tommene pietää, niin ei se miulle oo mikä tahansa kilpailu. Vaa ajattelee enemmä, et jos pääsee etteepäi sitte pääsee. Oha se kiva voittaa tai menestyy, mut ei se kaikist tärkeet oo, enemmäki hauska pitämine.
Juuri näin 8)

Lähetetty: Perjantai, 02.06.2006 02:04
Kirjoittaja Automaattinen
Ainoa asia mistä tulee ehkä kilpailemaan jossain määrin edes on se että kuka menee saunaan ensimmäisenä. Ja sekin vielä vain siinä vaiheessa kun sodat on sodittu ja muut laskeneet pisteet.

Silloin voin ehkä innostua kilpamielelle. Jos silloinkaan.