Sivu 1/1

Kilven minimikoko

Lähetetty: Tiistai, 31.01.2017 09:49
Kirjoittaja Nubbis
Pistin sääntöehdotuksen 40cm kilven minimihalkaisijasta.

Keskustelua aiheen puolesta/vastaan.

Re: Kilven minimikoko

Lähetetty: Tiistai, 31.01.2017 20:07
Kirjoittaja el lobo
Joo en tykkää... Mun buckler on halkaisijaltaan 35cm ja se toimii loistavasti.
En oikein ymmärrä miksi kilven minimi kokoa pitäisi rajoittaa? Onko siihen jotain hyviä perusteluita???

Re: Kilven minimikoko

Lähetetty: Tiistai, 31.01.2017 22:28
Kirjoittaja Hupsu
Hyvä ajatus, bucklerien kaltaisten pikkukilpien käyttö sodassa onkin epähistoriallista.

Re: Kilven minimikoko

Lähetetty: Torstai, 02.02.2017 12:43
Kirjoittaja Nubbis
el lobo kirjoitti:Joo en tykkää... Mun buckler on halkaisijaltaan 35cm ja se toimii loistavasti.
En oikein ymmärrä miksi kilven minimi kokoa pitäisi rajoittaa? Onko siihen jotain hyviä perusteluita???
Pääsyy olisi bracer-kilpien bannaaminen. Tämä sääntö määräisi kilven absoluuttiseksi minimi-kooksi ja -muodoksi 40cm halkaisijaltaan olevan pyöreän kilven. Tämä on mielestäni tarpeeksi suuri ollakseen selvästi kilpi ja haitatakseen esim. keihään käyttöä mutta samalla tarpeeksi pieni toimiakseen edelleen bucklerina.

Re: Kilven minimikoko

Lähetetty: Tiistai, 07.02.2017 20:52
Kirjoittaja Bear
Tuumaustauon ja myös uusien keskustelujen jälkeen mielipiteeni on sama kuin minkä esitin aiemmin. En suoranaisesti kannata pieniä höpsöjä bracer-kilpiä, jotka todella käytännössä ovat tuhoutumattomia panssareita, mutten myöskään mitätöisi niiden tuomaa haittaa. Lisäksi en koe, että oma makumieltymykseni on tässä hyvä perustelu jonkin kannattamiselle tai kieltämiselle.

Tärkeimpänä perustelunani säännön pitämiseksi sellaisenaan esitän edelleen sen, että uusia kokeiluja tulisi sallia. Tästä nimenomaisesta kilpiasiasta voisi antaa ohjeistuksen "ei suositella" mutta katsoa ennen itse sääntöön puuttumista, tuleeko tästä metan rikkovaa uutta juttua - mitä epäilen suuresti. Lisäksi se, että sivussa rajoitettaisiin bucklerien kokoa, olisi aiheetonta. Kaikki uudet kehitysideat ja sekoilut tulisi skenessä ottaa avosylin vastaan, jotta saamme uusia harrastajia, joille syntyy kokemus siitä, että uudet ideat ovat tervetulleita.

Historiallisuudella minkä tahansa argumentin perusteleminen on skenessä jo aika väsynyttä. Etenkin, kun jonkin asian historiallisuus perusteluna vaikuttaa kärsivän inflaation heti, kun päätöksen tekeminen jollain muulla tavalla koetaan mukavammaksi ja käytännöllisemmäksi. Pysyvien suuntalinjojen vetäminen boffoskenessä on toki vaikeaa ja siksi on hyvä, että siitä on jälleen noussut keskustelua. Mutta kuten jokainen historiallisuudesta vääntänyt tietää, se on jo itsessään ongelmallinen käsite.