Sivu 1/1

Liigan pääjärjestäjän pesti

Lähetetty: Perjantai, 12.10.2012 13:58
Kirjoittaja ZamboNet
Kuten olen jo epävirallisissa keskusteluissa todennut, en tule tämän Liigakauden jälkeen enää ottamaan seuraavan Liigakauden pääjärjestämispestiä kontolleni. Siksi haluankin jo näin hyvissä ajoin herättää keskustelun avoimesti esille uuden pääjärjestäjän tai jonkinlaisen komitean löytymiseksi (mikä ikinä koetaan paremmaksi vaihtoehdoksi).

Vaikka puuharyhmä ja paikalliset järjestäjät ja muut aktiivit auttavat todella hyvin, on koko lystin koordinointi kuitenkin melkoinen nakki. Hommaa on toki tehnyt haastavammaksi se, että ensimmäisellä kaudella tehdään pioneerityötä, kun rakennetaan perusinfraa jonka puitteissa hommaa toteutetaan. Uskon vakaasti, että seuraavan kauden järjestäminen on selvästi helpompaa kuin kuluvan kauden yhä synnytyskivuista kärsivän Liigan tekeminen.

Mitä kuluvalta kaudelta tulee jäämään perinnöksi:
-Paikallisjärjestäjille tilojen löytäminen alkaa olla "rutiininomaisempaa"
-Turnauksen läpiviennin perusrakenne alkaa olla hioutunut (mitä henkilöitä tarvitaan, mitä kenenkin pitää tehdä, aikataulut jne)
-Tulosjärjestelmät on tehty ja valmiit käytettäviksi
-Muita valmiita asioita joita hyödyntää (esim. palkinnot, budjettipohjat, ilmottautumissysteemit, Liigan aseita, tuomareille kelloja, vaaka ja sabluunat asetarkastuksiin yms)
-Säännöt ainakin tyydyttävän käyttökelpoiset
-Tuomarointi on perusvahvalla tasolla ja tuomarointitaitoisia henkilöitä löytyy riittävästi
-Toivottavasti perinnöksi jää myös kohtalaisen vahva perusosallistujien pooli

Mitä tehtävää jää tuleville kausille:
-Juoksevan infran (asioiden, henkilöiden, tiedoituksen yms) hoitaminen
-Avainhenkilöiden (paikallisjärjestäjät, asetarkastajat, tuomarit, ea, toimihenkilöt, muut tärkeät apulaiset) löytäminen ja kommunikointi näiden kanssa
-Turnauksen rakenteen edelleen kehittäminen
-Sääntöjen kehittämisen päävastuu/koordinointi
-Lopullinen vastuu päätösten tekemisestä
-Liigan budjetointi, rahaliikenteen hoitaminen
-Uusien osallistujien saavuttaminen?

Mitä Liigan pääjärjestäjältä/järjestäjiltä mielestäni kaivataan?
-Aikaa
-Pitkäjänteisyyttä
-Kykyä keskustella asiosita perusteellisesti ja perustella valintojaan
-Asiakaspalveluhenkisyyttä
-Organisointikykyä
-Halu kehittää urheiluboffausta
-Markkinointitaitoa ja show-hengen luomista (etenkin jälkimmäistä näistä minulta puuttuu)

Toivon totisesti, että löydetään joku/joitakin, jotka haluavat ottaa Liigan soihdun kantaakseen. Osaksi siitä syystä otan asian jo nyt puheeksi, että jos halukas/halukkaita pääjärjestäjiksi löytyy, niin voisin ottaa heitä järjestelyihin jo nyt mukaan tulevien osakilpailujen osalta, jotta "perehdytys" tulee varmasti tehtyä huolella, eikä kukaan joudu tipahtamaan tyhjän päälle, jos haluaa lähteä hommaa järjestämään.

Oletko Sinä kiinnostunut?

Keskustelu aiheen ympäriltä on enemmän kuin tervetullutta.

Lähetetty: Lauantai, 13.10.2012 09:14
Kirjoittaja mikko
Tietynlainen pieni tiimi saattaisi olla myös kohtuu helppo toteuttaa, ettei kenellekään tule yhtä valtavaa taakkaa kuin rautasydämelle.

Esim. Yksi mies, joka hoitaa Osakilpailujen järjestämiset ja käytännön asiat, toinen hoitaa säännöt ja pisteytykset, ja kolmas hoitaa turnauspäivät ja että ne vedetään kunnialla ja aikataulussa.

Lähetetty: Lauantai, 13.10.2012 11:05
Kirjoittaja Aarimoto
mikko puhuu asiaa. Tosin jonkun näistä pitää olla vastuullinen pääjärjestäjä, mutta tekniikan ja viihteen/sujuvuuden ulkoistaminen parille muulle voisi helpottaa tätä varsin raskasta taakkaa.

Olen teoriassa kiinnostunut tuosta tapahtumien vetämisestä paikan päällä. En lupaa vielä mitään.

Lähetetty: Maanantai, 22.10.2012 00:05
Kirjoittaja Peltokorppi
Meitsi kanssa o valmis antamaan osansa. Ois hienoo saadad silti hommaa jaettua useammalle henkiölle ihan vain laadunkin takaamsien vuoksi. Esimerkiksi markkinoinnin vähyys (iteasiassa upeet liiga kortit sun muut kertoo todella kovasta markkinoinnin tasosta.) kertoo vaan siitä että kun kaikki taakka on yhdellä tyypillä menee resurssit ja aika niihon oikeesti tärkeimpiin asioihin kuten saleihin sääntöihin ja budjetissa pysymiseen.

Meitsin mielestä oleelliset henkilöt mitä tarvitaan:
-Jokaisesta liigaan ilmottautuvasta alueesta sali vastaava jonka vastuulla on hyvissä ajoin taata että saadaan salit. (tällähetkellä tampere,jyväskylä,helsinki) Näkisin että näillä henkilöillä ois myös muu isännöinti vastuu jos esimerkiksi halutaan musiikkia sun muuta viihdettä joskus messiin etc...+jatkojen suunnittelu.
-Pääjärjestäjä joka vastaa erityisesti budjetista,säännöistä,aikataulutuksesta,eaasta... ja ottaa sen vastuun koko hommasta.
-Markkinoija jonka tehtävänä on saada liiga mahollisimman monen kuulolle ja suunnittelis miten miten koko höskästä saatas aina vaan uskottavanmpaa ja tyylikkäämpää. (seinäbannerit tapahtumaan,mainosvideota,kotisivuja,etc...)
Periaatteessa noille viidelle tulisi edelleen todella isot vastuut ja tukijoukkoja tarvitaan edelleen.
Lisäksi ois elintärkeetä että sampo ois mukana neuvvomassa ja ohjaamassa hommaa eteenpäin erityisesti tapahtuman luonteen ja sääntöjen osalta.

Itse olisin valmis ottamaan tuon pääjärjestäjän tai ainakin jyväskylän salivastaavan osalta nakkia haltuun.

Lähetetty: Maanantai, 22.10.2012 09:34
Kirjoittaja mikko
Jos väkeä löytyy niin itse näkisin, että pääjärjestäjän hommaa voisi vielä keventää siten, että siitä irroitetaan pistemies, (joka huolehtii että osakilpailuista löytyy aina toimitsija ja huolehtii pisteytysjärjestelmästä ja tulosten julkaisusta) Itse voisin olla tähän hommaan valmis.

Toinen äärimmäisen tärkeä helnkilö olisi kuuluttaja. Osakilpailut kaipaavat kovasti sellaista ääntä, joka vetää ihmisten huomion suihkuunmenosta seuraamaan käynnissä olevaa hilparifinaalia kuten on huomattu. Hän voisi pitää samalla tappelupäivien aikataulusta huolta. Tämä ei tietenkään tarvitsisi olla yksi mies, mutta parashan olisi kun löytyisi henkilö joka ei halua taistella itse, vaan voisi keskittyä. Kuuluttajan voisi myös yhdistää markkinoijaan.

Lähetetty: Maanantai, 22.10.2012 11:02
Kirjoittaja saloneju
Mä voin alustavasti lupautua tekeen graafisen suunnittelun / markkinointimateriaalit. Ihan jo toki tämänkin kauden aikana.

Lähetetty: Torstai, 13.12.2012 00:25
Kirjoittaja Lalli
Olis pikkuhiljaa aika alkaa toimia. Kauden 2013-14 järjestämisestä kiinnostuneet henkilöt (lue=nakkiapinat) hoidetaan koolle mahdollisimman pian, ja tammikuun aikana hoidetaan koko kauden kisa- ja jatkopaikat jotta aika varmasti riittää mahdollisten esteiden ilmaantuessa.

Porukkaa toivotaan akselilta JKL-TRE-HKI, mutta luonnollisesti muualtakin päin otetaan tarjokkaita vastaan.

Ilmoittautukaatten tähän samaan ketjuun.