Sivu 2/3

Lähetetty: Maanantai, 12.11.2012 18:29
Kirjoittaja Misumasu
^What the man said.

Lähetetty: Lauantai, 17.11.2012 04:52
Kirjoittaja Haiden
goblintaikuri kirjoitti:http://www.fineli.fi/food.php?foodid=31820&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1309&lang=fi

Jätän kuitenkin tarkemman glykogeenisen indeksin vertailun yms. aiheesta kiinnostuneille.
Annetaan kuitenkin paremmat vertailunkohteet. Se normaali "ruis"leipä ja aito ranskanleipä.
http://www.vaasan.com/portal/fi/tuoreet ... eip%C3%A4/

http://www.vaasan.com./portal/fi/tuoree ... eip%C3%A4/

Tähän lisätään viellä ranskanleipä on parhaimman makuista leipää mitä löytyy, joka ei sisällä jyvänkuoria tai muita jätteitä. Ranskanleivän nimi tuli sille, koska vain Ranskan kuninkaille kävi puhtaimasta valkoisestajauhosta tehty herkullinen pehmeän täyteläinen leipä. Jyvän kuorikin olisi aiheuttanut leipurin teloituksen.

+ Ranskan leipä on myös HALVIN leipä mitä rahalla saa. Jokaisen ruuan yhteydessä voitaisiin antaa koko leipä yhdelle ihmisille ja hinta olisi 3e yhteensä.

Lähetetty: Lauantai, 17.11.2012 16:00
Kirjoittaja Aarimoto
Haiden kirjoitti:Tähän lisätään viellä ranskanleipä on parhaimman makuista leipää mitä löytyy, joka ei sisällä jyvänkuoria tai muita jätteitä. Ranskanleivän nimi tuli sille, koska vain Ranskan kuninkaille kävi puhtaimasta valkoisestajauhosta tehty herkullinen pehmeän täyteläinen leipä. Jyvän kuorikin olisi aiheuttanut leipurin teloituksen.

+ Ranskan leipä on myös HALVIN leipä mitä rahalla saa. Jokaisen ruuan yhteydessä voitaisiin antaa koko leipä yhdelle ihmisille ja hinta olisi 3e yhteensä.
No huh huh.

1. makuasiat on makuasioita.

2. Missä lähteet tolle sun tarinalle?

Ihan oikeasti, aikuinen mies.

Lähetetty: Lauantai, 17.11.2012 17:17
Kirjoittaja horsesarse-
No kyllähän Hydeni on oikeassa siinä, että ranskanleipä sopii siltä kannalta paremmin taistelutapahtuman ruuaksi, että se sisältää enemmän hiilareita. Lisäksi sitä pidetään yleisesti paremman makuisena, jos menee mihin tahansa kalliimpaan ravintolaan, on siellä leipänä mahdollisemman vaaleaa vehnäleipää, eikä mitään ruisleipää. Ranskanleipä on myös halpaa.

Sekin on totta että ruisleipä sisältää enemmän "mylläysjätettä" eli kuitua, jota elimistö ei voi sulattaa. Tosin kuitu auttaa ruuansulatuksessa muuten, joka on laskettava ruisleivän eduksi pidemmässä leirielämässä.

Turha tässä on käydä henkilöön kiinni, kun puhutaan asiasta. Me kaikki tiedämme kyllä että Hydenikin on aikuinen, hänellä on nyt vain eri mielipide kuin osalla keskustelijoista :)

Ps. Hydenille oli jopa varattu omat ranskanleipä siivut sohuun ruuaksi, mutta nälkäiset talkootyöläiset söivät ne tietämättöminä :(

Lähetetty: Lauantai, 17.11.2012 17:24
Kirjoittaja MrBigMr
Kunhan aamiaisella saa kahvia maidolla, niin muulla ei niin väliä.

Lähetetty: Lauantai, 17.11.2012 19:22
Kirjoittaja Misumasu
No kyllähän Hydeni on oikeassa siinä, että ranskanleipä sopii siltä kannalta paremmin taistelutapahtuman ruuaksi, että se sisältää enemmän hiilareita. Lisäksi sitä pidetään yleisesti paremman makuisena, jos menee mihin tahansa kalliimpaan ravintolaan, on siellä leipänä mahdollisemman vaaleaa vehnäleipää, eikä mitään ruisleipää. Ranskanleipä on myös halpaa.
Pelkää hiilihydraattien määrä ei kerro koko totuutta; vaalea leipä sisältää nopeasti sulavia, sokeriin verrattavia hiilihydraatteja. Ruisleipä sisältää sen sijaan hitaasti sulavia hiilareita ja vaikuttaa pidemmän aikaa elimistössä (=pitää nälän pidempään). Vaikutuksesta palauttavana safkana (mihin Peltsi aikaisemmin viittasi), ruisleipä muistuttaa enemmän banaania eli toimii loistavana palauttavana safkana. Kuten horsearse sanoi, kuitupitoisuuden määrää ei tule aliarvioida pidempiaikaisessa suorittamisessa ns. leirielämässä.

Hitaasti sulavaa ruisleipää ja kunnon voita & juustoa päälle hidastamaan hiilareiden sulamista ennestään, siitä on kunnon suoritussafkan lisuke tehty.

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 02:50
Kirjoittaja Pahistonttu
Lisäksi Haidenin esimerkeissä ruisleivässä oli loppujen lopuksi enemmän energiaa sataa grammaa kohden, kuin ranskanleivässä. Ranskanleipä on toisaalta tosi hyvää...

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 03:10
Kirjoittaja LeCreation
Restonomiopiskelijan näkökulma: Jos halutaan suorituspiikki ruokailun jälkeiseen skenaarioon, niin otetaan se ranskanleipä, ranskanleivän hiilarit kun kuluvat arviolta seuraavan tunnin aikana, ruisleivän hiilarit taaseen sulavat pidemmällä aikavälillä (n. 3 tuntia) joten sotahuutokäyttöön ruisleipä on huomattavasti parempi.

Haidenin tuomien perusteella voisin myös väittää että maitosuklaa olisi paljon parempi vaihtoehto leivälle, voinpa vielä heittää siihen lähteetkin

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1309&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=33&lang=fi

Kun arvioidaan ravintosisältöä on otettava huomioon myös hiilihydraattien laatu, maitosuklaa ja ranskanleipä sisältävät kummatkin nopeita hiilarieta jotka kuluvat hetkessä eivätkä vaikuta pitkään, kun taas tummassa leivässä on enemmän pidempiaikaisia hiilihydraatteja jotka sulavat nopeammin.

Voisin kirjoittaa asiasta pidemminkin, mutta uskoisin tämän asian olevan käsitelty tässä. Jos kuitenkin haluatte vielä tosissanne suositella ranskanleipää yli ruisleivän sotahuudon ruokailuun voin vääntää asian rautalangasta ja tehdä kunnon esitelmän urheilijalle sopivista hiilihydraateista tänne foorumeille...

EDIT: Toki jos ranskanleipää tai maitosuklaata saadaan tunnin välein niin suosittelen ranskanleipää, mutta itse näen sotahuutoruokailun vastaavan pidempiaikaiseen nälkään ja omien eväiden vastaavan niistä energiapiikeistä, joten jos välttämättä haluatte ranskanleipää, tuokaa se omissa eväissänne, kun se kerran on halvempaakin ja tankatkaa sillä sitten niin paljon kuin haluatte

Ps. Anteeksi ihmisille joita mahdollisesti loukkasin, mutta itse en suvaitse tilannetta jossa ranskanhöttöleipä syrjäyttäisi ruisleivän paikan sotahuudossa.

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 08:26
Kirjoittaja Haiden
Riippuu mistä ruisleivästä puhumme. Normaaleista vaasan ja fazerin ruispaloista vai 100% ruisleivistä, joita ei ole sohussa näkynyt.

Normaalit ruispalat ovat vain sisältävät puolet ruisjauhoa ja loput ovat samaa valkoista pullajauhoa.

Mitä taas tulee väitteeseen "nopeat hiilarit vs hitaat hiilarit" on naurettava väite. Leivät sisältävät lähes samanverran tärkkelystä ja sokeria. Tässä vaiheessa tulee tärkkelyksen GI-arvo tarkastamiseen. Täysijyväruisleipä (ei normaali ruisleipä) sisältää n. 90 GI-arvon ja ranskanleipä 100 GI-arvon. Jos alamme tähän leikkiin miksi emme syö ohraleipä täysjyvästä, joka sisältää 33-66:n GI-arvon? Tai vehnäleseistä tehtyä leipää, joka sisältää 68? Toisin sanoen sillä ei ole eroa syötkö tärkkelyksen ruisleivästä tahi ranskanleivästä, koska näiden imeytyvyys on lähes sama. Kummatkin leipien hiilihydraattit imeytyvät yhtänopeasti. Ainoa syy ottaa ruisleipä olisi kuitu, joka hidastaa energian imeytymistä ja tasaa verensokeireita, mutta kuitua saa myös ruuasta. Proteiini pitää nälkää poissa ja antaa pidemältä ajalta energiaa jota kummatkin leivät sisältävät.
perus ruisleivän ravintotiedot

Ranskanleivän hinta on normaaliin 1-1,5e halvempi kilohinnaltaan ja 100% ruisleipään taas 50% halvemalla. Sotahuudossa minä haluan mahdollisimman paljon energiaa, paljon proteiinia ja paljon nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja. Myöskin kaikki raha mitä laitamme leipään on pois meidän pääruuasta mistä saamme tarvittavan kuidun yleensä. Ranskanleipä on järkevin vaihtoehto hinnan, ravintoarvon ja laadun perusteella. Jos kuitu on niin tärkeä asia, niin ostetaan ranskanleipää ja ohraleseitä jotka sisältää 2-3 kertaa enemän kuitua, kuin normaali ruisleipä. Tämä tulee viellä halvemmaksi vaihtoehdoksi. Kaikki raha minkä voimme säästää tarkoittaa paremman makuista pääruokaa.

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 13:23
Kirjoittaja Aarimoto
En puhunut leivästä tai hiilareista – se on mulle oikeastaan aika sama. Puhuin historiasta ja sen käyttämisestä perusteluna ruokakeskustelussa. Täällä heitetään aina välillä näitä kuningas sitä, ritari tätä -argumentteja peliin tavalla, joka minulle historiantutkijana on todella vastenmielinen.

Pahoitteluni Haidenille ja muille, jos ylikeittynyt kommenttini aiheutti harmia. Ei ollut tarkoitus.

Halusin vain kyseenalaista keskiaikaisen eurooppalaisen ruokakulttuurin täysin selektiivisen ja kontekstittoman käytön meidän nykyaikaisen tapahtumamme ruokien valinnan argumentoinnissa. Jos puhutaan historiallisesta ruokataloudesta, puhutaan siitä, mutta ei mielellään yhdessä ja sekaisin tämän sotahuudon ruokkimislogistiikan kanssa.

Edit. Niin ja oikeasti se Suomessa ranskanleipänä myyty pullamössö on kauheata roskaa verrattuna aivan keskivertobaguettaan missä päin tahansa Ranskaa. Mutta tämä nyt on minun mielipiteeni.

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 13:39
Kirjoittaja Jesua Sukaton
Faktahan on se etta Euroopassa ei osata tehda kunnon leipaa sitten missaan, pelkastaan rakkaudesta, ilmasta ja valkoisista jauhoista tehtya pullaa.

Mulle on ihan sama mita leipaa sohussa on, se yksi pala mita ruuan kanssa saa esittaa kuitenkin niin pienta osaa ruokailussa.

Lähetetty: Sunnuntai, 18.11.2012 23:58
Kirjoittaja JonTzu
ENERGIAMÄÄRISTÄ

Sillä leipämäärällä mikä Sotahuudossa on tarjolla ei ole mitään väliä sisällöllä. Energiaa kuluu koko ajan tajutonta kyytiä joten kaikki energia, niin nopea kuin hidaskin, menee kyllä suoraan käyttöön.

Väitteeni tueksi kerron parin vuoden takaisista laskelmistani. Taisipa olla vuosi 2009 kun sykemittarin kanssa räknäsin jälkikäteen että energiankulutukseni Sotahuuto-lautantaina oli ~8000 kilokaloria. Tätä ei voinut mitenkään ottaa sisään tapahtuman ruokailuissa. Ruokailujen ohi tuli syötyä ainakin neljästi päivän aikana, kolme pientä välipalaa ja illalla suuresti. Nestettä meni seitsemän litraa (mikä ei ole edes SH-ennätys) ja senkin mukana tankkasin energiaa sisään. Ja seuraavana aamuna nälkä kurni tästä kaikesta huolimatta.

Omasta näkökulmastani tärkeintä on siis kokonaisenergiamäärä, kaikki kyllä kuluu. Pastaa, öljyä, leipää ja muuta halpaa energiapommia loputtomiin!

Olen kyllä kohtuullisen aktiivinen, paikkaa hakeva ja jopa hitaasti juokseva haarniskamörkö. Kevyempirakenteinen, haarniskaton ja ovelammalla liikemäärällä selviävä hoitaisi Sotahuudon varmasti paljon pienemmällä kulutuksella. Täten tällä nyt on väliä vain osalle väestä.

ALLERGIOISTA

Maitotuotteiden kuten maito, kerma, juusto ja voi kannattaisi olla pois perusruokalistalta. Niille ollaan niin yleisesti allergisia. Samoin kalan. Miksi turhaan kaivaa verta nenästä näiden kanssa kun homman voi hoitaa helposti ilman näitä?

Lähetetty: Maanantai, 19.11.2012 19:54
Kirjoittaja Jopotzuki
JonTzu kirjoitti: ALLERGIOISTA

Maitotuotteiden kuten maito, kerma, juusto ja voi kannattaisi olla pois perusruokalistalta. Niille ollaan niin yleisesti allergisia. Samoin kalan. Miksi turhaan kaivaa verta nenästä näiden kanssa kun homman voi hoitaa helposti ilman näitä?
Eikai sitä leipää nyt ilman voita voi syödä?

Lähetetty: Maanantai, 19.11.2012 20:53
Kirjoittaja Misumasu
Jopotzuki kirjoitti:
JonTzu kirjoitti: ALLERGIOISTA

Maitotuotteiden kuten maito, kerma, juusto ja voi kannattaisi olla pois perusruokalistalta. Niille ollaan niin yleisesti allergisia. Samoin kalan. Miksi turhaan kaivaa verta nenästä näiden kanssa kun homman voi hoitaa helposti ilman näitä?
Eikai sitä leipää nyt ilman voita voi syödä?
Eikai se järjestäjä sun leipääs voitele valmiiksi. Järki käteen.

Lähetetty: Maanantai, 19.11.2012 21:01
Kirjoittaja Gitoll
Olennaista näissä allergia-asioissa on, ettei niitä yleisesti allergisoivia aineita ole sotkettu valmiiksi siihen ruokaan. Lähes kaikki ruoat voi valmistaa ilman maitoa ja silloin se käy valtaosalle allergikoista. Voi on leivän vieressä ja on ihan oma valinta sotkeeko sitä leipäänsä. Maidon jättäminen pois ei edes vaikuta paljon ruoan laatuun tai järkyttävästi makuun. Sen voi myös korvata monilla lähes saman hintaisilla aineksilla.

Mikään ei korvaa kunnon puuroa aamulla. Vaikka vaihtoehto tälle tarjottaisiin sotahuudossa, olisi haluaville puuron tekeminen edullinen ja monia tyydyttävä lisä. Oman kokemukseni mukaan kun noin 2-3 desiä puuroa valmistaa per ruokailija, menee jo sinne päin. Tosin kokeillut olen vain noin 60 henkilölle (tosin gaziljoona kertaa :) ). Joku kuka päättä minkä laatuista hiutaletta käytetään, laskekoon siitä raaka-ainemääriä.

Toisinaan sohuista on jäänyt puuttumaan suola, sokeri ja voirasia joista pienellä kululla olisi saanut ison makua antavan bonuksen joka lautaselle. Niillä maistuu jo raavaammallekin urokselle velli.

Lähetetty: Tiistai, 20.11.2012 19:08
Kirjoittaja Jopotzuki
Misumasu kirjoitti:
Jopotzuki kirjoitti:
JonTzu kirjoitti: ALLERGIOISTA

Maitotuotteiden kuten maito, kerma, juusto ja voi kannattaisi olla pois perusruokalistalta. Niille ollaan niin yleisesti allergisia. Samoin kalan. Miksi turhaan kaivaa verta nenästä näiden kanssa kun homman voi hoitaa helposti ilman näitä?
Eikai sitä leipää nyt ilman voita voi syödä?
Eikai se järjestäjä sun leipääs voitele valmiiksi. Järki käteen.
Ei toki, mutta ymmärsin edellisestä postauksesta, että voi pitäisi jättää kokonaan pois ruokailuista.

Lähetetty: Tiistai, 20.11.2012 22:52
Kirjoittaja JonTzu
Jopotzuki kirjoitti:Ei toki, mutta ymmärsin edellisestä postauksesta, että voi pitäisi jättää kokonaan pois ruokailuista.
Ruoaista, kyllä. Ja levitteetkin voi imho ihan yhtä hyvin ostaa laktoosittomina. Sillä järjestäjän näkökulmasta pitää hommat yksinkertaisina kun ei joudu veivaamaan monien levitteiden kanssa.

Re: Ruokailu 2013

Lähetetty: Torstai, 22.11.2012 18:06
Kirjoittaja sankrimus
Lauantai aamupala:
Kaurapuuro (voisilmä), keitetty kananmuna, leipää, salamia/juustoa, appelsiinimehua, kahvia/teetä

Lauantai lounas:
Makkarakeitto, banaani, leipää, salamia/juustoa

Lauantai päivällinen:
Kaalilaatikko (puolukkahilloa), leipää. Jälkiruoka mahdollinen, esim. pala pannukakkua?

Sunnuntai aamupala:
Kaurapuuro (voisilmä), keitetty kananmuna, leipää, salamia/juustoa, appelsiinimehua, kahvia/teetä

Sunnuntai lounas:
Chili con carne, riisiä, salaattia, leipää, leikkeleitä/juustoa

Re: Ruokailu 2013

Lähetetty: Sunnuntai, 25.11.2012 02:11
Kirjoittaja Rezagh
sankrimus kirjoitti:Lauantai aamupala:
Kaurapuuro (voisilmä), keitetty kananmuna, leipää, salamia/juustoa, appelsiinimehua, kahvia/teetä

Lauantai lounas:
Makkarakeitto, banaani, leipää, salamia/juustoa

Lauantai päivällinen:
Kaalilaatikko (puolukkahilloa), leipää. Jälkiruoka mahdollinen, esim. pala pannukakkua?

Sunnuntai aamupala:
Kaurapuuro (voisilmä), keitetty kananmuna, leipää, salamia/juustoa, appelsiinimehua, kahvia/teetä

Sunnuntai lounas:
Chili con carne, riisiä, salaattia, leipää, leikkeleitä/juustoa
Muuten hyvä menu, mutta itse ehdottaisin tähän pientä muutosta lauantain pääruokiin:

Lauantai lounas:
Pyttipannu/makaronilaatikko

Lauantai päivällinen:
Italianpata/meetvurstipata tms.

Lähetetty: Sunnuntai, 25.11.2012 14:23
Kirjoittaja Statisti
Tämä koko ketju on täysin naurettava. Onko tarkoituksena kerätä toiveita tulevista ruokalajeista, vai saada jotain konkreettista ohjeistusta satojen ihmisten kenttämuonitukseen? Jos kysyt mielipiteitä, niin saat niitä niin monta kuin vastauksia. Miksi edes yrittää miellyttää kaikkia?

Mikäli haluat ohjeita kenttämuonitukseen, niin valtaosa ihmisistä (jopa tässäkin ketjussa) ei tiedä lainkaan mistä puhuu. Kenttämuona on kenttämuonaa. Siitä ei saa kaikkia tyydyttävää millään. Ravintoarvokeskustelu on sitten vielä erikseen.

Oma vinkkini tähän ruokalista hommaan on, että oli sapuska mitä tahansa, niin julkaiskaa ruokalista ennen tapahtumaa kaikkien nähtäväksi. Porukka voi siitä päättää, syökö yhteisruokailussa vai ei. Aikataulut suunnitellaan yhteisruokailun pohjalta. Soturi joka syö omat ruokansa, huolehtii siitä ettei ruoan valmistus vie muiden aikaa.

Lähetetty: Sunnuntai, 25.11.2012 15:47
Kirjoittaja Gitoll
Voi olla, että kaikkien makua ei voi mitenkään miellyttää yhtä aikaa, mutta:

Kaikki varmaan ymmärtävät, että ruoan laatu ei tule ilman sitä vastaavaa maksua. Kuitenkin tästä ketjusta voisi myös haistella, että väki voisi hyvin olla valmis panostamaan ruokailuihin aikaisempaa enemmän. Minä maksaisin enemmän sotahuuto-ruokailuista jos tarjolla olisi maukkaampaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin aikaisemmin. Voisin kuvitella että moni muukin. Hyvää ja halpaa voi tässä asiassa olla vaikeaa yhdistää, mutta viime kädessä sotahuuto ry:n hallitus joutuu vetämään jonkun budjetin ruokailuille. Mitä jos hilattaisiin sitä ylöspäin?

Toinen hyvä pointti tässä ketjussa ovat nämä vinkit, joiden avulla järjestäjät voivat samalla rahalla saada paremmin väkeä palvelevan ruoan. Jos ruisleipä kuuluu "kenttäruokailuun", onko sen tilalle vaikeaa/kallista järjestää ranskanleipää? Voiko kenttämuonituksen aamupuuron kaveriksi hankkia muutaman kilon sokeria ilman merkittäviä muutoksia budjetissa ja ilman ylivoimaisia ponnisteluja?

Lähetetty: Sunnuntai, 25.11.2012 20:38
Kirjoittaja MrBigMr
Suosittelen, että jos (lue: kun) keittoja tehdään, ne saisi sellaisista isoista kupeista pahvilautasten sijaan, sillä nuo lautaset eivät ole täysin optimoituja mettäruokaillun ja aika monesti on nähnyt taistelijoita, joiden keitosta on puolet pitkin käsiä ja tabardeja.

Lähetetty: Maanantai, 26.11.2012 11:50
Kirjoittaja Skylark
Misumasu kirjoitti:
Jopotzuki kirjoitti:
JonTzu kirjoitti: ALLERGIOISTA

Maitotuotteiden kuten maito, kerma, juusto ja voi kannattaisi olla pois perusruokalistalta. Niille ollaan niin yleisesti allergisia. Samoin kalan. Miksi turhaan kaivaa verta nenästä näiden kanssa kun homman voi hoitaa helposti ilman näitä?
Eikai sitä leipää nyt ilman voita voi syödä?
Eikai se järjestäjä sun leipääs voitele valmiiksi. Järki käteen.
Tosin se, että jokainen itse asettelee ruokalautasensa ja mukinsa leipäpöydälle, tarttuu voiveitseen ja voirasiaan, voitelee leipänsä ja nakkaa päälle vielä jotain särvintä, kokoaa ruoat kantoon, vie aika kauan ja voi olla jopa pieni pullonkaula ruoanjakelussa, joten järjestäjän voitelemat leivät eivät ole edes tolkuttoman huono idea.

Lähetetty: Maanantai, 26.11.2012 18:18
Kirjoittaja Foe
MrBigMr kirjoitti:Suosittelen, että jos (lue: kun) keittoja tehdään, ne saisi sellaisista isoista kupeista pahvilautasten sijaan, sillä nuo lautaset eivät ole täysin optimoituja mettäruokaillun ja aika monesti on nähnyt taistelijoita, joiden keitosta on puolet pitkin käsiä ja tabardeja.
Tässä varmaan ketjun tärkein viesti..

Lähetetty: Torstai, 29.11.2012 16:05
Kirjoittaja Iitintiiti
Jos haluamme helpottaa ruokapalvelun tarjoajaa toiveillamme, toivomme ruokia jotka ovat helppo valmistaa, helppo säilyttää, helppo tarjoilla sekä sitä, että käytettäviä raaka-aineita voi uudelleenkäyttää seuraavissa aterioissa. Jos ruoantarjoaja joutuu ostamaan useita eri raaka-aineita, nousee hinta huomattavasti. Samoista raaka-aineista valmistaminen tai esim. lauantaipäivällisen mahdollisten tähteiden uudelleen käyttäminen sunnuntaipäivälliseen, laskee hintaa. Ja hei anyway, syömme sitä ruokaa vain kahtena päivänä, varmaan kaikki kestää pienen toiston ruuassa.

Itselleni riittää se, että ruokaa on paljon sillä liikutaan himona eli vähintään se 400g/hlö lounaalla ja päivällisellä (todellakin siis viime SOHUssa yksi annos ruokaa ei riittänyt mitenkään, piti aina hakea lisää jos vaan oli mitä hakea). Nälkäisenä ruoka kuin ruoka maistuu herkulliselta, kunhan lähtökohta on hyvä. Ei tarvitse olla gourmeta, ihan perusruokaa. Leivästä puheenollen näkkärikin menee ihan hyvin keiton kanssa ja nuo ravintoarvot taitaa olla muille kelpaavat :D
http://www.vaasan.com/portal/fi/nakkile ... eip%C3%A4/