Sivu 1/1
Wisby coat of platesin valmistus
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 13:32
Kirjoittaja Statisti
Mortonki kaikille.
Olen vakaissa aikeissa valmistaa itselleni otsikon mukaisen panssarin rottinkitemmellystä varten. Kaipaan kuitenkin konsultaatiota ja mielipiteitä aiheeseen liittyen.
Mieltä askarruttavat kaksi asiaa. Tekstiili/ nahka josta pinta on tehty sekä niitit joilla levyt on lyöty kiinni pintamateriaaliin.
Ajattelin käyttää takin materiaalina nahkan sijaan kangasta. Suunnitelmissa oli laittaa kolme kerrosta farkkukangasta ja päällimmäiseksi kerrokseksi kanvaskangas, jotta ulkonäkö olisi autenttisempi. Onko kankaan määrä riittävä, sekä onko kankaiden materiaali oikeanlainen? Pärjäisikö vähemmillä kerroksill (nyt olisi tulossa neljä)?
Lisäksi kiinnostaisi tietää että riittääkö jos kangaskerrokset ompelee yhteen vain laidoista. Pysyvätkö ne paikallaan niittauksen jälkeen?
Niittauksessa käytettävät niitit kiinnostavat myös kovasti. Oletteko käyttäneet normaaleja 4mm:n takoniittejä, vai jotain leveäkantaisempia ja kapeampia niittejä. Mikäli olette, niin mitä ne olivat. Onko niittaamisen vahvistukseksi tarvinnut käyttää jotain rikkoja tms?
Kiitos jo etukäteen asiantuntijoille vastauksista.
Re: Wisby coat of platesin valmistus
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 14:18
Kirjoittaja C22
Statisti kirjoitti:Niittauksessa käytettävät niitit kiinnostavat myös kovasti. Oletteko käyttäneet normaaleja 4mm:n takoniittejä, vai jotain leveäkantaisempia ja kapeampia niittejä. Mikäli olette, niin mitä ne olivat. Onko niittaamisen vahvistukseksi tarvinnut käyttää jotain rikkoja tms?
Käytettävät niitit voi valita pitkälti materiaalipaksuuden perusteella.
Olen huomannut haarniskaprojekteissa
katkaistut huopakattonaulat teräslevyille parhaaksi vaihtoehdoksi.
Leveä kanta ja ohut runko mahdollistaa maksimaalisen kiinnityksen pienellä niittaustarpeella pitäen eritoten nahan ja kankaan ehjänä ja myös käyttökelpoisena pitkänkin aikaa, mutta muista toki että haarniskat on käyttötavaraa jotka eivät ikuisesti kestä. Siispä kattonaulat ovatkin myös hieman pehmeämmän rakenteensa takia helpompia myös vaihtaa tarvittaessa uusiin.
Jos jotain kysyttävää tähän tai muihin haarniskaprojekteihin tulee mieleen niin kysy ihan rohkeasti, yritän vastata mahdollisimman selkeästi.
-Joona-
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 14:30
Kirjoittaja Statisti
Kiitos vinkistä. Huopanaulat kuulostavat hyvältä sekä halvalta. Onko nelkä kerrosta kangasta liikaa vai sopiva määrä? Onko kanvaskangas riittävän periodin näköinen, vai olisiko muita issuen näköisiä tekstiilivaihtoehtoja olemassa?
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 14:44
Kirjoittaja Minardil
Neljä kerrosta kangasta kuulostaa tosi paljolta. Farkkukangas kestäisi varmaan yhtenäkin kerroksena etenkin, jos sen vielä päällystää kanvaksella. Pelimiehet päällystävät coat of platesinsa satiinilla, mutta se on enemmän italialaisten juttu
Ja komppaan vahvasti Joonaa, haluat käyttää kattohuopanauloja. Suosittelen myös maalaamaan tai tinaamaan levyt kummaltakin puolelta, niin ruoste ei ota niin hanakasti kiinni.
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 14:58
Kirjoittaja Statisti
Pallottelen tällä hetkellä metallin ja muovin välillä, koska on kyse rottinkikamoista. Metalli on kuitenkin vaihtoehto. Mikäli päädyn siihen se tulee tietysti maalata. Mikäli metalliin päädytään, riittääkö 1mm:n levy sohun panssiripisteeseen vai pitääkö olla 1,5mm paksa? Lasketaanko senkin kokoiset palat suomuksi, eivätkä yhtenäiseksi laataksi?
Uskotteko myös että kaksi kerrosta kangasta riittää pitämään levyt paikallaan repeytymättä?
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 15:09
Kirjoittaja Minardil
Jos kyseessä on geneerinen Wisby, eli levyt ovat osittain toistensa päällä ja levyjen välissä ei ole aukkoja, millinen riittää mainiosti panssaripisteeseen. 1.5-millistä vahvuutta vaaditaan splinteiltä ja vastaavilta, jotka eivät limity.
Arvioin, että kaksi kerrosta kangasta riittää, jos ne ovat vahvaa kangasta, juurikin jotain farkkua tai paksua kanvasta. Ennen pitkää repeytymistä tapahtuu väistämättä, mutta kangas on kuitenkin melko helppo vaihtaa.
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 16:44
Kirjoittaja Kakure
1,5mm pitäis olla aika hyvää tavaraa rottinkiin

1mm riittää vallan mainiosti boffaukseen ja ei paina läheskään niin paljoa.
Kangas on hyvää tavaraa tohon pohjaksi, mutta ei se ainakaan minulla kestänyt niin pitkään kuin toivoin

Tein kokeilumielessä uuden tekonahkapohjaan, mikä vaikuttaa paljon kestävämmältä, kunhan kanttaa reunat ryhdikkäiksi, etteivät lerpata. Kestää repimistä vähän paremmin, eikä katkeile, kuten kuitu. Haittapuolina materiaali ei hengitä ei sitten yhtään, kun se kaiken lisäksi on auringossa nopeasti lämpiävää mustaa. Toisaalta, eipä ne levytkään paljoa hengitä.
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 16:52
Kirjoittaja Statisti
Eli päällimmäiseksi materiaaliksi voisikin laittaa tekonahkaa, mutta jättää alle kerroksen kanvasta tai farkkua. Pitäisi kestää paremmin.
Lähetetty: Maanantai, 14.05.2012 17:43
Kirjoittaja Misumasu
Oma coat-of-plates on tehty pienistä 1mm levyistä (vrt. lamellaari-haarniska), jotka menee hyvin päällekäin toistensa kanssa. Pienemmät levyt on vähän vaivalloisempia rakentaa takkiin, mutta istuvuus on imo parempi, kun haarniska joustaa enemmän. 1mm levyt kestää hyvin jopa teräsmiekkailua, joten 1,5mm kuullostaa aivan liian paksulta boffaus&rottinkikäyttöön. Isommat levyt voivat vaatia sen 1,5mm, en osaa sanoa.
Ei voi muutakun onnitella herrojen coat-of-plates-kerhoon liittymisestä, mikäli kyseisen haarniskan päätät rakentaa. Ehdottomasti parhaiten istuva- & suojaava-, mutta samalla kevyt- ja liikkuva haarniska, jota olen päällä pitänyt.
Lähetetty: Tiistai, 15.05.2012 11:05
Kirjoittaja Kakure
Ehkä mä aina vaan ylilyön noi paksuudet, mutta CoPissa ne mun palat on enemmänkin loricasta tuttuja suikaleita. 50cm pitkä ja 6cm leveä. Rinnassa ja yläselässä sitten vähän liikkuvammat palat. Ei toi kyllä niin kevyeksi tullut kuin uumoilin, jos vertaa taas rengashaarniskaan

Ainakin suojaa jos ei muuta
Lähetetty: Keskiviikko, 16.05.2012 01:12
Kirjoittaja saloneju
Juu, 1,5mm on jo rottinkikelpoinen paksuus coat-of-platesissa. Itse tein 1mm-levystä boffokäyttöön ja henk. koht. olen sitä mieltä, että erillisen munuaissuojan kanssa sitä voisi käyttää satunnaisesti jopa rottinkihommissa. (Korostaen sanaa satunnaisesti ja tarkoittaen käyttöä tyyliin kerta tai kaksi vuodessa ja on sen lisäksi valmis oikomaan levyjä käyttökertojen välillä.)
Lähetetty: Tiistai, 29.05.2012 10:16
Kirjoittaja Statisti
Juttelin NOXBO:ssa erään soturin kanssa, joka oli käyttänyt tekonahkaa takin pintana. Niittien kohdalta vahvikkeena oli käytetty nahkasuikaleita.
Tuleeko vahvikesuikaleet tällaisessa tapauksessa asettaa keinonahkan ja metallinväliin? Tuntuisi fiksuimmalta.
Lähetetty: Tiistai, 29.05.2012 12:39
Kirjoittaja Kakure
Juttelin NOXBO:ssa erään soturin kanssa, joka oli käyttänyt tekonahkaa takin pintana. Niittien kohdalta vahvikkeena oli käytetty nahkasuikaleita.
Tuleeko vahvikesuikaleet tällaisessa tapauksessa asettaa keinonahkan ja metallinväliin? Tuntuisi fiksuimmalta.
Nahkavahvikkeet laitoin tekonahkan ja metallin väliin, miten olen sen ymmärtänyt armour archiven seppien neuvoja lukeneena. Ainakaan mitään pahempaa ei nyt viikonloppuna takille ennättänyt käydä. Kaksi reikää tuli ennestään samantien, kun niittasin kaksi nurkkaa liian lähelle keskimmäistä rintapalaa.
Lähetetty: Tiistai, 29.05.2012 13:00
Kirjoittaja Statisti
Kiitti ja kuitti!