Sivu 1/1

Nahkaa myyvät liikkeet ?

Lähetetty: Perjantai, 24.07.2009 19:56
Kirjoittaja Sapfon
Eli ei nopeasti tuottanut etsiminen, joten kyselläänpäs paikkoja mistä saa nahkaa ostettua ?

Eli mitä tarvitsen on paitsi nahkaa joka käy suoraan panssareihin, niin alusnahkaa mihin voi kiinnittää splinttiä/suomuja. Kuinka paksua tähän tarkoitukseen pitäisi nahan olla, mistä sitä saa ostettua ja suunnilleen mihin hintaan?

Lähetetty: Perjantai, 24.07.2009 20:57
Kirjoittaja PattiJalka
http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s ... a+helsinki
Tässä oli todella nopea haku, ihmettelen ettet itse löytänyt mitään.

Sitten on tietysti Lapuan Nahka(löytyy googlaamalla), jossa löytyy paksuimmillaan 3-4mm paksua nahkaa, joka nyt ei yksinään riitä panssareihin.

Splinttien pohjanahalle ei ole määritelty kriteereitä.

Lähetetty: Perjantai, 24.07.2009 21:27
Kirjoittaja Kakure
Splinteissä pohjanahaksi riittää jopa 1mm nahka, jos siihen on laitettu kovasta/sitkeästä nahkasta vahvikepalat niittien kohdille. 2mm on kuitenkin suositeltavampaa.

Lähetetty: Perjantai, 24.07.2009 21:28
Kirjoittaja Sapfon
PattiJalka kirjoitti:http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s ... a+helsinki
Tässä oli todella nopea haku, ihmettelen ettet itse löytänyt mitään.

Sitten on tietysti Lapuan Nahka(löytyy googlaamalla), jossa löytyy paksuimmillaan 3-4mm paksua nahkaa, joka nyt ei yksinään riitä panssareihin.

Splinttien pohjanahalle ei ole määritelty kriteereitä.
Jooh, osaan kyllä itsekin googlettaa noita nahkavaatekauppoja (Leather Heaven, nahka-albert, nahka-freda) jne. Noista kun ei vaan saa nahkaa omaan käyttöön vaan myyvät nahkavaatteita. Eli Lapuan Nahan tyyppisiä liikkeitä etsin, mietin vaan että onko jotain toista sellaista...

Ja tiedän ettei splinttien pohjanahalle ole kriteereitä, kyse on enemmän neuvosta että kuinka paksuun ne kannattaa kiinnittää... Koska perusnahkatakin nahka ei varmaan kestäis vaan repeäisi jos esim niittaamalla kiinnittää jne...

Ei täällä nyt sentään ihan idiootteja olla...

[EDIT] Kiitokset vastauksesta 2mm :)

Lähetetty: Perjantai, 24.07.2009 22:17
Kirjoittaja Kakure
Muista ottaa huomioon nahkan sitkeys. Pehmeä "sohvanahka" ei välttämättä kestä. Jos olet epävarma nahkan kestävyydestä niin vahvikepalat kehiin.

Sekin erotus vielä, että käsisplintit kestävät helpommin kulumista kuin jalkasplintit. Tee siis jalkoihin ihan kunnon nahkasta, hyvillä kiinnityksillä.

Lähetetty: Lauantai, 25.07.2009 00:40
Kirjoittaja Gitoll
Kakurea kompatakseni olen ollut rakentamassa splinttiä melkein paperinpaksuiseen tekonahkaan ja kuulema vieläkin pelittävät mainiosti kun muutaman sisarniitin alle pisti pätkiä vanhasta vyöstä. ;) Toki toinen juttu ovatko tällaiset sitten mukavat tai kestävätkö ne riittävän kauan nähtyyn työmäärään nähden, mutta ihan hyvältä ovat vaikuttaneet tähän asti. Omat piirun verran paksummat oikeasta nahasta tehdyt ovat kärsineet käytössä enemmän ja repeilleet. Taitavat olla millisestä vahvikepaloilla.

Lähetetty: Sunnuntai, 26.07.2009 20:22
Kirjoittaja JonTzu
Itse olen tehnyt nahkasplinttejä huonolla nahalla niin että olen laittanut alle farkkukangasta joka varsinaisesti pitää setin koossa. Sitten splintit kiinni nahka+farkku -settiin, hyvin ovat kestäneet vuodesta toiseen.

Lähetetty: Maanantai, 27.07.2009 04:44
Kirjoittaja sankrimus
http://www.slojd-detaljer.se/PSLWeb/dep ... deptid=134

Tuolta saa nahkaa ja muutakin tarpeellista. :)

Lähetetty: Maanantai, 27.07.2009 09:22
Kirjoittaja Pyry Veteli
http://www.keminnahkatarvike.fi/

Poron, lampaan ja naudannahkaa, kasviparkittua. II-poro on halpa perusjees askarteluun, panssariin vähän ohutta.