Sivu 1/2

Kilpi

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 16:15
Kirjoittaja Hihhuli
Nonniin, eli voisko joku valaista tietämätöntä erimallisten kilpien hyvistä ja huonoista puolista, oma tietämys kun rajoittuu siihen että pieni ja kevyt on hyvä juoksemisessa, iso rivissä. Vai onko esim. tornikilvellä ja isolla heaterilla mitään eroa tappelemisen suhteen, vai onko ne vain näön vuoksi erilaisia. Kun en haluaisi huomata uuden hienon kilven sitten soveltuvankaan itselleni hyödylliseksi. :)

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 17:05
Kirjoittaja Gitoll
Uskoisin, että tuo iso riviin ja pieni vauhtiin on ihan hyvä nyrkkisääntö, vaikka kyllä kaikenlaisille kilville käyttöä löytyy molemmissa. Sotahuuto-wikissähän on jo melko kattavat kuvaukset kustakin kilpityypistä.

PS. kertoo kaveri, jonka ainoa kilpi on pieni minkkiverkkoviritelmä...

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 17:38
Kirjoittaja Skylark
Kieltämättä tuollainen mikä on missäkin hyvä -tieto kilvistä olisi kiva. Arvioitavina asioita esimerkiksi:
* mitä osia kilpi suojaa passiivisesti (suojaa myös random-nuolilta vaikket kaikkia ehdi seuraamaan)
* kuinka paljon kilpeä voi liikuttaa ja tarvitsee liikuttaa (aktiivinen torjunta. Myös kilpi kaukana ruumiista "keskikahva" tai lähellä ruumista "remmikilpi" vaikuttaa suojaavuuteen)
* kuinka tukeva kilpi on rynnäköidessä ja vastaanotettaessa (maahan tuettava raskas paksu tornikilpi rulettaa tässä)
* kuinka vahva kilpi on hilparilla repimistä vastaan (massan lisäksi remmin/kahvan suunta ja paikka vaikuttavat)
* kuinka paljon kilpi peittää omaa ja vastustajan näkyvyyttä ja missä asennoissa
* kuinka paljon kilpi estää omia aseen liikettä (ison kilven kanssa on vaikeampi lyödä alhaalta/rystypuolelta)
* kuinka helppo ja kevyt kilvellä on liikkua nopeasti/muodossa
* kuinka hyvä kilvellä on koukkia vastustajan kilpeä
* ja tietysti ydinase/ohjuspuolustuspelote: saako kilpi vastustajan valitsemaan toisen maalin sinun sijaan "turha ampua kun sillä on tornikilpi"
* valmistusaika, -vaikeus ja kustannukset
* voiko kilpeen kiinnittää vara-aseita ja heittokeihäitä
* kestävyys pitkäaikaisessa käytössä
* ulkonäkö 8)

Tuleeko muuta mieleen? Enemmän tuli mullakin noita kysymyksiä kuin vastauksia mutta ainakin näet että kilpi on monipuolinen laite ja voit miettiä mitä aiot sillä tehdä.

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 18:05
Kirjoittaja Falcata
Jos skirmaa niin sellainen ufoliukurirunkoinen aika optimaalisen kokoinen ja etenkin painoinen. Sitten voi omasta mausta riippuen tehdä siitä keskikahvallisen (true skirmaajan valinta 8) ) vai remmillisen. Isompikin kilpi toimii skirmatessa jos kuntoa ja habaa riittää, mutta kauheasti ufoliukuria pienempää kilpeä en kyllä suosittele. Etenkin keskikahvallinen ufokilpi mahdollistaa käytännöllisesti katsoen kaikki hasardimmatkin lyöntikulmat ja se myös liikkuu todella nopeasti sellaistenkin paikkojen suojaksi, joiden suojaaminen remmiufolla on vähän vaivalloisempaa (esim. selkä, jalat).

Linjakilvet kannattaa suosiolla tehdä isoiksi, mielestäni parhaita malleja ovat pisara, heater ja se suorakulmainen tower. Pisaran kanssa on mukavampi juosta kun jalat eivät kolise kilven alareunoihin niin pahasti ja se painaakin vähemmän kuin suorakulmainen tower, joka sitten antaa todella paljon passiivista suojaa, mutta onkin sitten perhanan raskas. Foorumilla on aika paljon juttua kilvistä, mutta voi olla että sitä tietoa on vaikea kaivaa tuolta seasta. :? Haku-toimintoa kannattaa koittaa.

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 19:30
Kirjoittaja frozen
...Ja tietysti jää tr00 vaihtoehdoksi jättää kilpi pois ja ottaa duawield kehiin ;P

Lähetetty: Maanantai, 08.06.2009 20:00
Kirjoittaja Kakure
Perkeleen metrinroundit toimii hyvin rivissä ja vähän muuallakin. Painavat tarpeeksi torjuakseen iskuja, ovat niin isoja, ettei sivuiltakaan saa kunnon lyöntejä läpi ja tukevat toisiansa, vaikkakin syövät lyöntikulmia paljolti. Näistä on jopa rohkeimmille urhoille keskikahvallinen malli, jos joku haluaa testata käden voimiansa. Tavaraa mahtuu reippaasti, jos haluaa ruveta kiinnittelemään mitään kilven sisäpuolelle. Suojaa taistelupariakin hyvin tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta tämä malli ei siis ole heikko kätisille tai hennoille ihmisille.

Pisaraa en suosittelis linjakilveksi. Ehkä vähän kevyempi, mutta ei sillä molempia jalkoja suojata keihäältä tai nuolelta. Jättää hyviä aukkoja rivissä, jos kilpi ei ole täysin pystysuorassa asennossa.

Lähetetty: Tiistai, 09.06.2009 00:17
Kirjoittaja Aldarion
Kakure kirjoitti: Pisaraa en suosittelis linjakilveksi. Ehkä vähän kevyempi, mutta ei sillä molempia jalkoja suojata keihäältä tai nuolelta. Jättää hyviä aukkoja rivissä, jos kilpi ei ole täysin pystysuorassa asennossa.
Ite käytin viime vuonna (ja tulen tänäkin vuonna käyttämään) pisaramallista kilpeä linjassa ja kyllä se toimi ihan hyvin. Mutta kuten sanoit, jalkoja sai varoa ja ne multaki monesti ensimmäisenä lähti. Harjoittelukysymys.

Lähetetty: Tiistai, 09.06.2009 00:24
Kirjoittaja PattiJalka
Itse käytän skirmatessa roundia jonka halkaisija on about 80cm, antaa hyvin passiivista suojaa, ja koska on tehty 4mm vanerista, se painaa samanverran kuin ufokilpi. 8) Ite tykkään. :)
Tosin sen kestosta ei ole takuita, linjamättöön niin kevyt ei sovi, jo senkin takia ettei se yksinkertaisesti kestä sellaista kuritusta.

Lähetetty: Tiistai, 09.06.2009 16:38
Kirjoittaja Hihhuli
Juu, päädyin tohon pisaran malliseen, pitää ruveta vähän käymään lenkillä ja reeneissä huitoa kilpeä ympäriinsä niin kunto nousee, sohussa mennään sit vaikka tanssimalla jos jalat on vaarassa :lol: ja onhan se nätin näkönen 8)

Lähetetty: Tiistai, 09.06.2009 22:14
Kirjoittaja Aapelus
Itse ainakin Ruton ainoana keihäsmiehenä tykkään käyttää pisaran mallista kilpeä. Suojaa hyvin nuolilta ja on aavistuksen kevyempi kuin perinteinen tornikilpi... Ja on se jotenkin vaan tyylikkäämpi :D

Lähetetty: Tiistai, 09.06.2009 22:31
Kirjoittaja Haiden
Tornikilpi. Toimii linjassa kuin unelma. Suojaa 100% varmasti jalat ja ei jätä tyhmiä rakoja.

Toimii myös skirmatessa mukavan kätevästi. Se on vain eepinen moraalinen voitto kun skirmari vastassa näkee tornikilven :wink:

Lähetetty: Sunnuntai, 14.06.2009 23:26
Kirjoittaja Drakojan
Itseä haluttaisi Heater-kilpi, mutta taidanpa mennä minäkin joko tornilla tai pisaralla. Heateriä kun en luultavastikkaan osaa itse taivuttaa. Varmaan torni, koska pisara on mielestäni aika hemmetin ruma. :D

Lähetetty: Maanantai, 15.06.2009 02:52
Kirjoittaja Pahistonttu
Drakojan kirjoitti:Heateriä kun en luultavastikkaan osaa itse taivuttaa.
Vähän itseluottamusta kehiin! Kilven taivuttaminen ei ole oikeasti kovinkaan vaikeaa, jostakin näiden foorumien syövereistä löytyy varmasti Rämän ohje (kuvitettu!) aiheeseen.

Lähetetty: Maanantai, 15.06.2009 12:37
Kirjoittaja Drakojan
Pahistonttu kirjoitti:
Drakojan kirjoitti:Heateriä kun en luultavastikkaan osaa itse taivuttaa.
Vähän itseluottamusta kehiin! Kilven taivuttaminen ei ole oikeasti kovinkaan vaikeaa, jostakin näiden foorumien syövereistä löytyy varmasti Rämän ohje (kuvitettu!) aiheeseen.
En löydä kyllä edes haun avulla. Jos jollakulla on heittää linkkiä niin antaa tulla vain. Muuten taidan tyytyä 100x50 cm (vai 50x100?) tornikilpeen. Liian pieni?

Lähetetty: Maanantai, 15.06.2009 15:07
Kirjoittaja JuhoR
http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php ... ight=kilpi

Tuolla on jotain kuvia, katselen vielä jos löydän tarkempia ohjeita.

e: http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php?p=30379#30379
Tuolla aiheessa näkyy olevan muitakin lukemisen arvoisia ohjeita.

Lähetetty: Maanantai, 15.06.2009 20:31
Kirjoittaja Drakojan
Tänks, tänään kävin vanerit yms. ostamassa, painoa taitaa tulla kyllä aika hemmetisti. Noh, haukkari kasvaa. :D

Lähetetty: Tiistai, 16.06.2009 09:04
Kirjoittaja Legoinsinööri
Pahuksen pitkään kattonut että toi taivutuskuvan ylin liina on joku metallinen kiristysvanne :D

Lähetetty: Tiistai, 16.06.2009 09:25
Kirjoittaja Hihhuli
Drakojan kirjoitti:Tänks, tänään kävin vanerit yms. ostamassa, painoa taitaa tulla kyllä aika hemmetisti. Noh, haukkari kasvaa. :D
juujoo, se paino mitä panssarista puuttuu, tulee sitten kilvestä :lol:
teen samasta vanerista :wink:

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 16:59
Kirjoittaja Drakojan
Tyhmä kysymys kilven pehmusteiden kiinnittämisestä, kannattaako ne kiinnittää liimalla vai teipillä? Jos liimalla niin millaisella?

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 17:09
Kirjoittaja Vastapallo
Riippuu mistä pehmusteista puhut jos puhut reuna pehmusteista niin teipillä ja niiden reunapehmusteiden alle kannattaa laittaa jonkinlaista putkea. (vesiletkua tai etra megacenteristä (=Etra) saa hyvää läpinäkyvää putkea.)

Ja jos puhut siitä kilven etupuolenpehmusteesta. Itse laitoin ihan puuliimaa (nimestään huolimatta liimaa muutakin kuin puuta) ja siihen päälle se retkipatja pehmustamaan, sitten painoja päälle kuivumisen ajaksi. Kuivuttau vielä laitetaan teipillä kiinni.

Tätä liimaa en suosittele laittamaan kuitenkaan.
https://www.eppo.fi/sslproxy/SSLProxy?u ... 530270.png


ps. etupehmuste ensin sitten reunat ;)
pss. korjatkaa jos on korjattavaa puheissani.

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 17:16
Kirjoittaja -Maikkeli-
Vastapallo kirjoitti:Tätä liimaa en suosittele laittamaan kuitenkaan.
https://www.eppo.fi/sslproxy/SSLProxy?u ... 530270.png

ps. etupehmuste ensin sitten reunat ;)
pss. korjatkaa jos on korjattavaa puheissani.
Hassua, itse olen tehnyt ainakin 3 kilpeä, ja aina käyttänyt liimana erikeeperiä, eikö minkäänlaisia ongelmia ole tullut vastaan.

Toisena huomiona olisi, että itse aina laitan reunat valmiiksi, ja sitten vasta etupehmusteen. Siten saa sen juuri oikean muotoiseksi/kokoiseksi.

Reunaletku kannattaa muutan kiinnittää nippusiteillä. Säästää paljon vaivaa ja painoa. Poraat vain reikiä n. 2cm etäisyyydelle reunasta n. 12-15cm välein ja kiinnität sen avulla nippusiteet kiinni.

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 18:49
Kirjoittaja Vastapallo
Erikeeperi on kyl ihan hyvää lyhyellä tähtäimellä mutta ajan myötä tuo kyseinen liima kovettuu kuivuu liikaa tai jotain eikä enää pidä lainkaan. Liima siis huononee radikaalisit ajamyötä.
Itse en pidä kyseisestä liimasta tämänvuoksi.

Mites leikkaat tuon etupehmusteen reunapehmusteiden laiton jälkeen sopivan muotoiseksi/kokoiseksi?
Itse hoidan sen niin että kun reunapehmusteita ei vielä ole paikalla ja kilpi on leikattu muotoonsa valmiiksi. Niin laitan kilven retkipatjan päälle ja piirrän kynällä ääriviivat kilvestä retkipatjaan. Tämän jälkeen retkipatjasta tulee just hyvä kunhan leikkaa 1cm sen retkipatjaan piirretyn viivan "ala"puolelta , jotta reunapehmusteet istuu paremmin.

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 19:57
Kirjoittaja JonTzu
Erikeepperi on kuulkaa puuliima, ei sillä muoveja kannata liimailla.

Lähetetty: Perjantai, 19.06.2009 20:07
Kirjoittaja Vastapallo
Puuliimat liimaa kyllä muutakin kuin vain puuta. :lol:
Kyllä ne vanerin ja retkipatjan toisiinsa liimaa.

Mutta Erikeepper on kyllä huonoa puuliimaa.

Lähetetty: Sunnuntai, 21.06.2009 19:55
Kirjoittaja Legoinsinööri
Itse säädin tällä --> http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... d=38111767

Tuntui ainakin tähän asti toimivan.