Sivu 1/1

Järjestäjien palaute

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 19:21
Kirjoittaja Azor
Magia on suljettu ja FaBan saaga täten päättynyt. Päivitämme tulokset, kotisivut yms. tämän viikon aikana.

Miten järjestäjät vetivät? Mitä voisi vielä kehittää?

Vastoin aikaisempaa sanomistani, ohessa palautelomake, jonne voi antaa mielipiteensä nimettömänä:
http://nivaro.fi/fantasybattle/pala.php


On mahdollista, että joskus kehitämme taas taistelutapahtumia ja teidän mielipiteenne on siinä prosessissa tärkeä!

Re: Järjestäjien palaute

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 19:28
Kirjoittaja MrBigMr
Azor kirjoitti:Miten järjestäjät vetivät?
Hyvin. Välillä skenun tarkat tavoitteet eivät olleet täydessä selvyydessä, mutta eipä tuota rivimortinkainen Mortti Mortensen Morttilasta muutenkaan olisi tietoinen täysin siitä, miksi tapellaan, muuta kuin että tapellaan.
Mitä voisi vielä kehittää mahdollisia tulevia muita tapahtumia varten?
Siirrämpäs tämän Kiitoksista tänne:
Mä itte kirjoitti:Monsujen tuhoamiseen tekisi mieli ehdottaa vielä yhtä ideaa (noin tulevaisuutta ajatelleen, jos sellaista koskaan tulee olemaan): Hirviönmetsästäjää (troll slayer, monster hunter, what ever). Erikoismies (kuten parantaja ja berserkkeri), jolla saa olla vain vähän panssaria, jos ollenkaan, ja jolla olisi jokin iso hirviöiden tappamiseen erikoistunut, selvästi merkitty ase. Vaikka iso vasara, miekka, kirves tai vastaava. Tällä aseella, ja vain tämä kaveri, voisi pistää hirviön palasiksi. Tietenkin monsu saa sujautua, esim. torjua omalla aseella tai kilvellä.

Kyllä hirviöt on hauskoja ja niitä vastaan on kiva mättää, mutta näin ei tarvitsisi pistää toivoaan sotakoneeseen tai NPC:hen. Eikö heiveröisenä kuolevaisena, joka normioloissa vastaisi perusmorttia aseensa kanssa, kaveri olisi mitenkään ylivoimainen.

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 19:49
Kirjoittaja Par
Tapahtuma oli hienosti järjestetty, erityismainintoina vesihuolto, pyrotekniikat ja juontaja.

Kehitettävissä asioissa tulee mieleen vain kaksi asiaa, ensimmäinen on skenaarioiden tasapaino. Monesti yhdellä puolella oli melkoinen alivoima. Toisena on pukukilpailu, jossa olisi voinut olla vaikkapa yleisön huutoäänestyksiä tms. tai jollain tapaa yleisöä vähän enemmän tapahtumaan mukaan.

Yhtenä ongelmana pidän tapahtumassa, että joistakin sotureista ei voinut varmuudella sanoa missä joukoissa taistelevat. Sehän on lähinnä heidän henkilökohtainen epäonnistumisensa, mutta jotain vastaavaa tapahtumaa (tai kenties FaBa nelosta ;)) varten voisi järjestäjillä olla olkanauhoja näitä epäselvempiä proppaajia varten. Tai sitten vain patistettaisiin tunnistautumaan selvemmin.

Muuten mätön osalta meininki oli toimivaa, pulssirespoista tykätään! Oli hauska idea että kenttäriskissä liput näyttävät kenen hallussa piste on.

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 19:59
Kirjoittaja DiabolusIgnis
Olen Par:in kanssa samaa mieltä tasapainosta. Norretia-Örkit-Lumenor ei oikein toiminut urheiluboffaajia vastaan.

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 20:04
Kirjoittaja Azor
Kiitos tähänastisesta palautteesta.
tai kenties FaBa nelosta
FaBa ei taatusti enää jatku... mutta on toki mahdollista, että taas joskus järjestämme jotain aivan muuta. Ehkä. :)

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 20:05
Kirjoittaja DiabolusIgnis
Suuri yleisö vaatii sitä :wink:

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 20:10
Kirjoittaja Aarimoto
Azor kirjoitti:FaBa ei taatusti enää jatku...
SIC

Näiden tekeminen on ollut hauskaa, mutta samalla brutaalia ja uuvuttavaa.

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 20:29
Kirjoittaja Par
Ajatus tasapainotukseen, jospa olisi mahdollisuus lisätä NPC-erikoisyksikköjä häviävälle puolelle, vähän kuten Varjoja. Yksikköjä, jotka eivät kuolisi normaalista iskusta, ainoastaan joutuessaan saarretuiksi, tai muuta sellaista.

Voisi olla hauskaa muutenkin kuin tasapainotusmielessä. Vaikkapa skenaario jossa tällaisia olisi mahdollista aktivoida omaan käyttöön!

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 20:49
Kirjoittaja Raud Mustasavu
+ Kokonaisuus oli toimiva. Sopivan intensiivistä mättöä. Ei liian pitkiä tai liian lyhyitä taukoja. Pulssirespat on pop, koska siinä saa aina puhtia ku pieni taktikointihetki, tunnelmakarjunta kattoon ja menoksi.

+ Taukomusiikki ruokailujen ohella teki sen että ei tullut sellasta hiljaisuudesta ja ruokailusta johtuvaa jumitusta.

+ Selostajalla oli kyllä omasta mielestäni hillityn hullu ja hauska huumorintaju.

- Jaot (vrt aikaisempaan urheiluboffaajat vs. fiilistelijät) hiukan epätasaista. Esim Norretialaisista lähes 90% veteli ihan fiiliksen nimissä eikä vetänyt perinteistä chaini,tornikilpi,keskipitkämiekka combojaan vaan lannevaate ja eeppinen meno meiningillä. Mutta se nyt on aina tällaista, ei voi varsinaiseksi miinukseksi sanoa koska tunnelma oli kohdallaan

Lähetetty: Maanantai, 15.08.2011 22:17
Kirjoittaja Einherjer
Tasapainoa ryhmien välillä lieni lähtökohtaisesti vaikea ylläpitää johtuen ryhmien kokoeroista ja draamakaaresta, joka velvoitti tietyt joukkueet aina vastakkain tai samalle puolelle. Norretiaa taisi olla noin 50 villiä kentällä läpi tapahtuman, siinä missä Lumenorilla sunnuntaina olin laskevinani taistelevan reilut kymmenen boffaajaa. Tätä tietysti olisi voinut yrittää tasapainottaa ekstrarespoilla alivoimaisille armeijoille.

Missään muussa tapahtumassa en muista olleeni yhtä rentoa meininkiä ihmisten kesken kuin fabassa. Järjestyshäiriöitä ei jostain upeasta syystä vaan yksinkertaisesti tule vaikka ihmiset lasketaan sadoissa ja alkoholia kulutetaan kirjaimellisesti tynnyreittäin. Kuilu järkkäreiden ja osallistujien välillä tapahtuman aikana on olematon kun keltaisten huomioliivijullien sijaan porukan ohjaaminen delegoidaan npc:ille, jotka kaiken aikaa koettiin osaksi omaa armeijaa ja porukkaa, tai vaihtoehtoisesti linnan katolta kaikuvalle äänelle. Eläytymisen kannalta aivan lyömätöntä toteutusta taas kerran, vaikka tätähän tämä on ollut muistaakseni jo ensimmäisessä fabassa. Eikä kyllä aurinkolasipäisten sikaniskojen vartioidessa aluetta varmasti olisi nähty myöskään muuan yöllistä erikoisjoukkoiskua Härkälinnaan, johon kuitenkin kuulemani mukaan osattiin suhtautua viralliseltakin taholta huumorilla. :P Härkälinnan yöllinen valloitus tullaan kirjaamaan itse lippuun muiden Reublandian kuolemattomien tähtihetkien joukkoon.

Mitäs muuta? Skenaarioiden odotusajat olivat ehkä vähän turhan pitkiä välillä. Lopetus oli upea, siitä oli niin kirjoituksen kuin teknisen toteutuksenkin puolesta vaikea olla pitämättä ja siinä missä fabatrilogian viimeinen linnaskenaario tuntui hurahtavan turhankin nopeasti, veti finaalinäytös kyllä väkisinkin suun leveään hymyyn, kananlihaa iholle ja pienen ihmisen toteamaan tämän tarinan saaneen arvoisensa lopetuksen.

Yksi sana: prequel

Lähetetty: Tiistai, 16.08.2011 13:32
Kirjoittaja Par
Oliko olemassa vaihtoehtoista loppua mikäli taistelut olisivat menneet toisin?

Entä miten avainsaaga päättyi?

Lähetetty: Tiistai, 16.08.2011 14:32
Kirjoittaja Falcata
Helkkarin komia setti kaiken kaikkiaan. En vieläkään ymmärrä miten saitte tapahtuman järkättyä näin pienellä osallistumismaksulla?

Armeijajakojen tasapainoisuudesta (tai siis sen puuttesta) voi kai jonkinlaisen pienen miinuksen laskea, vaikkei sekään kyllä täysin järjestäjien piikkiin mennyt. Varsinkin sunnuntain puolella Lumenor oli liittolaisena aika tyhjä arpa koska se tiesi aina selkeää lukumäärällistä ylivoimaa viholliselle.

Lähetetty: Tiistai, 16.08.2011 14:51
Kirjoittaja Joensuu
Falcata kirjoitti:Helkkarin komia setti kaiken kaikkiaan. En vieläkään ymmärrä miten saitte tapahtuman järkättyä näin pienellä osallistumismaksulla?
Ihan järjestelykysymyksiä. Esimerkiksi Pekka on hyvä kaupankävijä. Se tekee jo paljon, että ei ota ensimmäistä ruoantoimittajaa jolta kysyy, ja kun päättää minkä ottaa, ei tyydy heidän ensimmäiseen ehdotukseensa vaan neuvottelee paremman. Sama koskee myös Poutun kanssa käytyjä neuvotteluja.

Tärkeää on myös se, että ottaa KAIKKI tapahtumaan osallistuvat mukaan tapahtuman henkeen ja saa heidätkin inspiroitumaan. Esimerkiksi Pirjo ruoantoimittajana oli loppujen lopuksi tosi hyvin messissä jo ekassa fabassa päästyään miettimään että mitä hän VOI meille tarjota.

Pouttuhan taas on ollut ihan innoissaan kun on saanut näyttää meille trebuchet:lla ampumista ja olla todella hyvä isäntä. Ja kun ollaan vielä vuokrattu viikonlopuksi melkein koko Leppäniemi, on myös kauppa hänelle hyvä.

Ylipäätään homma syntyy siitä kun koko tiimi on sitoutunut innolla ja sielulla hommaan mukaan. Sehän Fabassa on erikoista, että "mikä tahansa" tapahtuma on suht helppoa järjestää. Fantasy Battlea kukaan ei pitänyt "minä tahansa" tapahtumana (huomatkaa etten todellakaan vertaa tässä Sotahuutoon, vaan moniin muihin projekteihin joissa itsekin olen ollut osallisena). Metsää siivottiin yhteensä satojen miestyötuntien edestä. Työn sankarit maalasivat Sinettiä, Konetta ja Siipiä aamusta iltaan, vaikka niitä käytettiin tapahtuman aikana vain muutama minuutti. Aaro on istunut tuntikaudet studiossa leikaten ja editoiden Senaran ääntä kun Suurshamaani kytketään Koneeseen. Mikko on tehnyt promovideoita, juonikäänteitä. Ollaan oltu pajalla tekemässä Siipien prototyyppejä, toisella pajalla tekemässä Magiankanavointisauvoja. Jopa yksi osallistuja on maalannut metsään heitettäviä vihreitä kiviä yhdessä Mikon kanssa :D

Niitä infokirjeiden sinettejä sulateltiin kolmen kymmenen miestyötunnin edestä, ja oltiin niin hemmetin ylpeitä kun osallistujat istuivat linnan edessä avaamaton infokirje kädessä, ja sanoivat etteivät halua rikkoa sinettiä jossa on Azatothin silmä koska se on niin hieno.

Ja sitten me heitetään metsään 60 vihreäksi maalattua pientä kiveä jonnekin saniaispuskien alle, ja joka ikinen kivi löytyy takaisin. Ropeconissa joku tulee näyttämään Faba-aiheista tatuointia, ja toiset kulkevat Conissa pukeutuneena Norretialaisiksi. Alastomat ihmiset tanssivat Faba 2:ssa rinkiä nuotion ympärillä. Hiisilauma harjoittelee arkivaatteissaan perjantai-iltana hiisitanssia teltan pystytyksen ohella. Mulla on valokuvia, joissa Faba 1:n kolme Nazgulia tanssivat piiritanssia toisiaan käsistä pitäen.

Kukapa ei sitoutuisi tekemään kaikkensa kun näkee tuollaista?

Lähetetty: Torstai, 18.08.2011 09:46
Kirjoittaja Azor
Vastoin aikaisempaa sanomistani, ohessa palautelomake, jonne voi antaa mielipiteensä nimettömänä:
http://nivaro.fi/fantasybattle/pala.php

On mahdollista, että joskus kehitämme taas taistelutapahtumia ja teidän mielipiteenne on siinä prosessissa tärkeä!

Lähetetty: Torstai, 18.08.2011 14:39
Kirjoittaja Jesua Sukaton
Raud Mustasavu kirjoitti: - Jaot (vrt aikaisempaan urheiluboffaajat vs. fiilistelijät) hiukan epätasaista. Esim Norretialaisista lähes 90% veteli ihan fiiliksen nimissä eikä vetänyt perinteistä chaini,tornikilpi,keskipitkämiekka combojaan vaan lannevaate ja eeppinen meno meiningillä. Mutta se nyt on aina tällaista, ei voi varsinaiseksi miinukseksi sanoa koska tunnelma oli kohdallaan
Norretiahan veti kovaa fiilistelystä huolimatta/ansiosta? Toki aika barbaari-taktiikoilla. Fabassa kivaa oli se ettei kukaan selkeästi optimoinut voittoon (paitsi ehkä epäkuolleet), demonitkin olivat vain kasvattamassa k/d-ratiota voittaen taisteluja siinä samalla. Parasta fabassa on se että peli-iloa pilaamatta on tilaa urheilijoille ja fiilistelijöille. Epätasaisuus johti minusta eniten siitä että lumenor oli viime vuoden haltioiden tapaan täysin sulanut. raskaista ritareista oli tullut conaneita, vain aseenkantajat olivat jääneet puolustamaan kolminaisuutta. Porukalla ei tänä vuonna ollut selkeää fokusta toisin kuin kaikilla muilla armeijoilla jotka vetivät tietyntyyppisiä kavereita mukaan.

Itsekin jätin tänä vuonna keihään kotiin kun se viime vuonna oli niin juustoa ja sotahuudossa sitä näkee ihan tarpeeksi.

Risuja annan eniten osallistujille (sanoo mies joka on kolme vuotta käyttänyt samaa proppia). Tänä vuonna porukalla oli jotenkin vaisummat propit kuin aiempina vuosina. Ei ollut yhtä paljon nazguleiden tai mustien örkkien kaltaisia siistejä juttuja.

Lähetetty: Torstai, 18.08.2011 15:18
Kirjoittaja Par
Jesua Sukaton kirjoitti:Fabassa kivaa oli se ettei kukaan selkeästi optimoinut voittoon (paitsi ehkä epäkuolleet)
Noh, noh, vedettiin lähes kaikki ilman panssaria ja vaikka meillä oli eniten keihäitä niin muilla ryhmillä oli pidemmät sellaiset. Pahistonttukin duelwieldasi! :)

Lähetetty: Torstai, 18.08.2011 15:43
Kirjoittaja Jesua Sukaton
Par kirjoitti:
Jesua Sukaton kirjoitti:Fabassa kivaa oli se ettei kukaan selkeästi optimoinut voittoon (paitsi ehkä epäkuolleet)
Noh, noh, vedettiin lähes kaikki ilman panssaria ja vaikka meillä oli eniten keihäitä niin muilla ryhmillä oli pidemmät sellaiset. Pahistonttukin duelwieldasi! :)
Perinteisesti viimeisessa linnassa pääsin käyttämään epäkuollutta keihästä ja ihan tarpeeksi pitkiä oli. Tosin siinä linnassa missä epäkuolleet hyökkäsi olin vahvasti sitä mieltä että niitä keihäitä taas oli ihan liikaa. :roll:

Lähetetty: Torstai, 18.08.2011 18:48
Kirjoittaja Peltokorppi
Noh, noh, vedettiin lähes kaikki ilman panssaria ja vaikka meillä oli eniten keihäitä niin muilla ryhmillä oli pidemmät sellaiset. Pahistonttukin duelwieldasi!


Kahella lyhyellä ihanalla miekalla. Rispect.

Kiitos vielä orgastisesta munanjatkeesta sir!

Lähetetty: Perjantai, 19.08.2011 10:05
Kirjoittaja Skylark
Ja 26 skenaariota! se on paljon se.