Sivu 1/1
Klasun lamellaari (videot)
Lähetetty: Lauantai, 19.12.2009 15:23
Kirjoittaja Klasu
Yleisön pyynnöstä, oheisten linkkien takaa löytyy kuvaa siitä miten lamellaarihaarniskani on tehty. Tämä on se kapistus jolla olen ollut 2 kertaa SoHussa ja josta on saanut panssaripisteen. Haarniska on alun perin tehty SCA-matsikäyttöä varten ja mallina on käytetty mongolien ja tiibettiläisten lamellaareja.
http://www.youtube.com/watch?v=34PGGsuX6BA
http://www.youtube.com/watch?v=DYvaUUbYNys
Vuosi taisi olla 2004 kun tuon tein.
Lähetetty: Lauantai, 19.12.2009 18:24
Kirjoittaja Qoshovius
Olet siis koijannut panssaritarkastajia jo kahdesti? Ovelaa.
Edit: Oho. Tavallaan ymmärrettävää, tavallaan ei. Toivottavasti tämä ei johda muovisiin platemaileihin, jotka "painavat kuin synti"
Edit2: Joo, ei siis ollut mitenkään tarkoituksena sorsia, Klasu. Lähinnä ihmetytti kun ajattelin että materiaaleista ollaan suht tarkkoja. Uskon kyllä että tuo haarniskasi on aivan yhtä epäkäytännöllinen kuin nahkainen/metallinenkin.
Lähetetty: Lauantai, 19.12.2009 18:27
Kirjoittaja Klasu
Ei. Kyllä kerroin ihan asiallisesti että tämä torso on muovia. Ja painaa 12kg. Kaulasuoja ja kypärä ovat olleet peltiä, niistä tulee vielä jokunen kilo päälle.
[EDIT]
Ja koska moni ei asiaa tiedä, perinteisesti mustaksi lakattu raakavuota näyttää ja kuulostaa samalta kuin ABS muovi. Tästä syystä jopa Anthony Bryant suosittelee muovin käyttöä japanilaisten haarniskoiden tekemiseen jos 4 mm paksua raakavuotaa ja myrkyllistä mustaa lakkaa ei ole saatavilla. Bryant on kirjoittanut osan Ospreyn samuraikirjoista ja ollut japanilaisessa haarniskapajassa töissä joten tietää mistä puhuu ja on erittäin tarkka siitä millaisia haarniskoita rakentaa.
Mutta joo, sillä mennään mikä haarniskatarkastajia miellyttää. Olisin tullut tuo päällä vaikka siitä ei olisi pistettä saanutkaan, panssaripisteellä ei ole minulle merkitystä, en vain osaa juosta ja kaatuilla turvallisesti ilman jotain haarniskaa.
Lähetetty: Lauantai, 19.12.2009 21:53
Kirjoittaja saloneju
Joo, kyseessä ei tosiaan ole mikään koijaus, vaan kapistus on täysin panssarisääntöjen mukainen:
SH säännöt kirjoitti:Epäautenttiset materiaalit hyväksytään vain jos ne selvästi jäljittelevät autenttista haarniskamateriaalia ja vastaavat tätä niin ulkonäöltään, painoltaan kuin vahvuudeltaan.
Panssari vastaa ainakin minun tulkinnan mukaan viime vuoden panssaritarkastajan ominaisuudessa ulkonäöltään (kohtuullisen tai olennaisen etäisyyden päästä tarkasteltuna, siis noin 2-3 metrin päästä), painoltaan ja vahvuudeltaan autenttista haarniskaa.
Ainoa peruste, jolla tuon voisi kieltää joistakin Sotahuudoista, on viitekehys. Mutta sen nimissä ei ole tapana ollut jättää panssaripisteitä antamatta, ja ensi vuonnahan tuo taitaa mennä viitekehykseen tavallista paremminkin.
Lähetetty: Sunnuntai, 20.12.2009 05:29
Kirjoittaja Jesua Sukaton
Sanoisinpa että melko siistiä.
Lähetetty: Maanantai, 04.01.2010 15:52
Kirjoittaja JonTzu
Upeaa dokumentointia ja hienoa haarniskan tekemistä! Suunnitellusta jos saisi vielä pari kommenttia väliin niin tämä menisi suoraan opetusmateriaaliksi. Paitsi että kenelläkään muulla ei ole yhtä komeita työvälineitä!
Lähetetty: Maanantai, 04.01.2010 19:49
Kirjoittaja Klasu
Niin, tässä tapauksessahan oli siitä mielenkiintoinen tilanne että sain vielä palkkaa tuon tekemisestä. Työnantajalla ei ollut tarjota muuton takia työtä joten sain tehdä omia hommiani. Heh heh. Valitettavasti noita koneita ei enää ole ja työpaikkakin on vaihtunut.
Mongoli/Tiibettilamellaareista on olemassa hyvä ja suhteellisen kallis kirja joka on toki pakko-ostos lamellaarifriikeille:
http://www.amazon.com/Warriors-Himalaya ... 429&sr=8-1
Tein mm. kypäräni yläosan tuossa olleen kypärän perusteella. Kirjasta selviää myös lamellaarien sisäpuoleinen remmitys jota en ole muualla nähnyt esitettävän samalla tarkkuudella.
Lähetetty: Tiistai, 05.01.2010 02:26
Kirjoittaja Misumasu
No on ainakin hintanen.
Mahtanut olla kuvien ja muiden materiaalien käyttämiseen tarvittu huokea summa massia.
Lähetetty: Tiistai, 05.01.2010 19:41
Kirjoittaja Klasu
Tuo kirja on koottu Metropolitanin Tiibettinäyttelyn esineistöstä, joten joo, hinta on näissä museokirjoissa yleensä aina paha. Tosin taalan kurssi on nyt taas melko edullinen.
Lähetetty: Tiistai, 05.01.2010 20:10
Kirjoittaja Mahti
Ei tuo mitenkään poikkeuksellisen hintainen ole. Tuota kunnolla tehdyt marginaalisemman aiheen historianteokset kustantavat.