Pistooli/muskettisäännöt

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Mättöäijjjjä
Nostoväki
Viestit: 1
Liittynyt: Keskiviikko, 10.10.2018 15:26

Pistooli/muskettisäännöt

Viesti Kirjoittaja Mättöäijjjjä » Lauantai, 20.10.2018 10:50

Olin sitä mieltä että pistoolit ja musketit sekä muut vastaavat aseet kaipaisivat säännöt jo ennen ensi vuoden sääntömuutoksia. Tämä sen takia että nuo aseet eivät ole nopeimmasta eikä halvimmasta päästä rakentaa ja vitutus voisi olla suuri jos sellaisen tekee ja sitten tulee uudet säännöt eikä se ole niiden mukainen. Kirjoittamani säännöt sallisivat jokaisen tänä vuonna sohussa näkemäni aseen ja antaisi tilaa myös niiden kehittämiselle (esimerkiksi jousikäyttöisen aseen paineilman sijasta), mutta rajoittaisi ja kieltäisi sarjatuliaseet ja muut op viritelmät. Lainasin säännöissä hyvinkin paljon suoraan jousisäännöistä ja lisäsin omia näkemyksiäni ja tietojani yhtenä näiden aseiden rakentajana. Nämä eivät siis kuitenkaan ole lopulliset säännöt vaan oma mielipiteeni ja keskustelunherättäjä kyseisten vempeleiden säännöistä. Arvostaisin muiden kritiikkiä ja mielipiteitä kyseisistä säännöistä ja mahdollisia muutosehdotuksia.

3.5. Pistoolit ja musketit

Pistooli ja musketit (sekä vastaavat aseet) ovat laukaisuun käytettäviä aseita. Niillä ammutaan ammuksia, jotka ovat hyökkäyksen vaurioittava osa. Itse pistooli, musketti tai vastaava ei voi aiheuttaa minkäänlaista vauroita, eikä sitä saa käyttää hyökkäykseen minkäänlaisena aseena ilman hyväksyttyjä ammuksia.

Pistoolien ja muskettien (sekä vastaavien aseiden) vähimmäispituus on 40cm. Niiden tulee olla kerrasti laukeavia sekä jokaisen laukauksen jälkeen uudelleen viritettäviä/ladattavia. Niissä saa myöskin olla vain yksi piippu. Jos ase toimii paineilmalla, säiliön paine on pystyttävä tarkistamaan joko säiliön täyttö vaiheessa pumpun painemittarista tai missä tahansa vaiheessa säiliöön kiinnitetystä painemittarista. Säiliö tulee pumpata käsi- tai jalkapumpulla tai vastaavalla lihaskäyttöisellä ilmapumpulla. Jos ase on paineilmakäyttöinen, mutta paine tulee kapseleista, on pääasetarkastajan arvioitava aseen lähtönopeus turvalliseksi ja hyväksyttävä se.

Pistoolien ja muskettien (sekä vastaavien) ammukset tulee rakentaa siten, ettei niissä ole ollenkaan terävää kärkeä. Ne tulee myös rakentaa kokonaan joustavista ja pehmeistä materiaaleista. Jos panos on pyöreä, tulee sen olla halkaisijaltaan vähintään 50mm, sekä pehmeydeltään nuolenkärkeen verrattava. Jos ammus on pitkulainen/ympyrälieriö, tulee sen molemmissa päissä olla halkaisijaltaan vähintään 50mm leveä ja 50mm paksu vaahtomuovikerros.

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”