Armeijatason toiminta

Graalin Hurtat, Aracos, Corona Muralis, El Muerte, Spitaaliset vaeltajat, Pohjan Väki , Leviaattani
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Armeijatason toiminta

Viesti Kirjoittaja saloneju » Keskiviikko, 17.06.2009 22:44

Ryhmät on esitelty ja jokaisella pitäisi olla jonkinnäköiden käsitys armeijan koostumuksesta.

Kuten todettu, jokainen ryhmä on noin kymmenen hengen kokoinen ja kohtalaisen kokematon. Se on meidän heikkous, mutta samalla vahvuus jota ei pidä jättää käyttämättä: kuten aiemmin totesin, uskoakseni meidät on helppo aliarvioida, ja jos näin käy, vastustaja kannattaa pistää maksamaan siitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että pitää olla RÖYHKEÄ ja OTTAA ALOITE.


Mietteitä eri ryhmien roolituksesta ja Walesin armeijatason toiminnasta

Nämä siis omia mietteitäni aiheesta. Toivoisin tämän avauksen toimivan keskustelunavausena ja mahdollisesti pohjana sille, miten Walesin armeija ja sen eri ryhmät tulevat toimimaan kentällä.

Oletus on se, että meillä on jokaisessa skenaariossa tukeva päälinja liittolaisena. Joko punaiset- tai valkoiset ruusut, ei sen väliä (punainen - pääkaupunkiseudun ryhmien puoli - on tosin huomattavasti linjatehokkaampi kun taas valkoisilla on tuhannesti enemmän häröpallo-taitoa).

Raskaimman osaston muodostavat yhdessä Graalin Hurtat ja Corona Muralis. Kumpikaan ei halua joutua toimimaan passiivisena linjana, joka joutuu ottamaan raskaan vihollisryhmän edestäpäin, mutta jomman kumman tai jopa molempien on pakko.

Vielä pika-analyysi Hurttien toiminnasta: Hurtat ovat harjoitelleet juurikin linjan laitaryhmänä toimimista ja rynnäköintiä koko vuoden, ja uskoakseni olemme tätä nykyä rynnäköinnissä jo yksi Suomen harjaantuneimmista ryhmistä. Tästä johtuen ehdotan, että ensisijainen vetovastuus kyljen lanaamisesta ja aggressiivisesta aloitteenottamisesta näiden kahden raskaamman ryhmän välillä on Hurtilla. Haluaisin kuulla Coronan kannan tähän, koska Coronan toivoi samaa roolia itselleen.

Toissijaisesti Hurtat ovat harjoitelleet puolustustaistelua ahtaissa paikoissa, joissa pärjäämme mitä tahansa ensikertalaisryhmää vastaan uskoakseni kiitettävästi. Rämän tai muun vastaavan porukan tullessa meidät lanataankin sitten viimeiseen mieheen. Puolustus- ja viivytystaisteluita voimme tehdä ahtaissa skenaarioissa (linna- tms.) hyvinkin helposti, erityisesti jos saadaa pari kolme Muerten kokenutta pike-miestä tueksi. Haluaisin painottaa, että koko kuluneen kaikkien treenipäivien kiertämisestä Hurtille on jäänyt käteen ensisijaisesti yksi johtopäätös: silloin kun emme ole rynnäköivänä ja aggressiivisempana osapuolena, meidät syödään kuin porkkanat.

Aracosin toivoisin näkeväni Hurttien ja Coronan mukana päälinjassa joukkona, joka irtoaa sieltä tarvittaessa tekemään pieniä koukkuja, mutta pysyy ensisijaisesti kiinteästi linjan mukana.

Muerte on se, joka tekee eniten tappotyötä. Muerte on armeijan kokenein ja tehokkain ryhmä tappamaan. Annetaan Muerten EHDOTTOMASTI tehdä se. Muerte koukkaa sivustasta ja alkaa syömään vihollisen PÄÄJOUKKOA keskittymättä liikaa skirmish-osastoihin. Linna yms. taisteluissa Muerte tukee pikeillään ensisijaisesti Hurtien- ja Coronan muureja.

Pohjan väki toimii lähellä päälinjaa, tappaa ristiin vastustajan yksittäisiä keihäsmiehiä- komentajia ja jousimiehiä ja tarvittaessa huolehtii toissijaisesti selustasta.

Spitaaliset ovat lähellä päälinjaa ja irtoavat tarvittaessa sitomaan vastustajan skirmissaajia ja torjuvat selustahyökkäykset. Mikäli skirmaajia ei lähetetä Walesin armeijaa vastaan, Spitaaliset liittyvät päälinjan mukaan hyökkäykseen.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 18.06.2009 03:40

Linjataistelussa laita (mieluiten oikea laita) on meidän armeijamme paikka, osapuolen taktiikkaneuvotteluissa meidän tulee mielestäni se selkeästi ilmoittaa tämä ja jopa vaatia pääsyä sinne. Jos meidät tosiaan aliarvioidaan, meitä yritetään todennäköisesti sijoittaa merkityksettömämpiin paikkoihin pois "kunnon ryhmien" tieltä. Näin toimisin itsekin jonkun uuden heikolta tuntuvan ryhmän kanssa. Me emme kuitenkaan ole uusia ja heikkoja, vaan loppupeleissä armeijamme koostuu varsin vahvoista ryhmistä, ja meidän tulee tehdä se selväksi.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Torstai, 18.06.2009 14:12

Corona toimii siellä missä halutaan, voimme pysyä paikallamme mutta emme ole siinä niin tehokkaita pienen varsiasemäärän takia. Parhaiten toimimme siis liikkuvana linjana. Hilparit ovat taitavia taistelemaan myös 1 vs 1 tilanteissa, linjataistelua pitää vielä treenata lisää. Jousemme pyrkivät avustamaan vastustajan heikosti panssaroitujen varsiaseiden pudottamisessa.

Graalin Hurttien taitotasoon luotan (lähinnä Salonejun vuoksi) ja voimme avustaa Hurttia linjassa. Meillä tosiaan on 13 henkilöä tiimissä, joista linjassa 10 suhteella 7kilpeä - 3hilparia. Lopuista kolmesta 2 jousta ja 1 lipunkantaja. Onko Hurttia kuinka paljon ja millä suhteella??

Corona pärjää parhaiten kyljessä koska liikkuvuutta ja linjanmuodostusta ja toisten suojaamista on treenattu pääasiassa. En tosin osaa sanoa kuinka hyvin sitten todellisuudessa pärjäämme, koska osa ryhmästä on toisesta kaupungista jne...

Muuten yhdyn tuohon Salonejun analyysiin täysin. Jousille vielä kommentti: pudottakaa niitä varsiaseita ja heikosti panssaroituja (en näe syytä ampua täyspanssarikaveria, ensin 1 kypärään, 1 jalkaan, 1 rintaan, sitten uudestaan että kuolisi), koska muuten ainakin oma rivimme murtuu jos liikaa pääsee keihäillä sohimaan.
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Torstai, 18.06.2009 14:25

Hurttien koostumus on seuraava~:

Keihäitä 2-4
Hilpareita 1-2
Jousia 1
Loput 6-8 kilpiä


Vaikka meillä on suhteessa monta keihästä, keihästyöskentelyä ei ole juurikaan treenattu ja keihäsmiehet ovat taitotasoltaan valitettavasti ryhmän vähiten treenanneet kaverit. Jousimies on parasta a-luokkaa tosin ja korvaa osittain näitä puutteita, ja varmasti Suomen kokenein taistelujousiampuja (Klasu).
Avatar
Zinkki
Kreivi
Viestit: 460
Liittynyt: Torstai, 24.01.2008 19:22
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Zinkki » Torstai, 18.06.2009 16:24

Aracosin varustusjakauma taitaa suunnilleen olla seuraavanlainen:
3 glaivea
1 yli kolmen metrin keihäs
4 kilpeä joista ainakin kolmen pitäisi olla täyttä linjakokoa
1 jousi
1 lipunkantaja
Tähän vaikuttaa vielä se että kukaan ei ole sitoutunut minkään tietyn aseen käyttöön joten ei voi olla täysin varma. Varsiaseiden määrä voi myös pudota rikkoontumisen seurauksena koska varakappaleita ei ole.

Meillä siis tosiaankin on suhteessa paljon varsiaseita ja nimenomaan niitä lyhyempiä. Tästä seuraa se että me ollaan parhaimmillamme yhdessä kasassa mutta mekään ei kestetä staattisessa tilanteessa erityisen kauan.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Tiistai, 23.06.2009 12:36

Toisin sanoen kuitenkin näyttää siltä että meillä on linjakelpoisuutta enemmän kuin uskoinkaan! Aracos, Hurtat, Corona ja jopa Muerte ovat kaikki kunnon linjatavaraa! Ei meiltä linjan pituus tarvittaessa kesken lopu, kokemus voi kyllä loppua, mutta korvataan se aggressiivisuudella :wink:
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Keskiviikko, 24.06.2009 14:16

Onko muuten kellään ajatuksia meidän armeijatason johtamisesta?

Oma ajatus oli se, ettei mitään ainakaan raskasta komentoryhmää aleta varsinaisesti pykäämään, mutta lisää johtajuutta tarvitaan aina ja ilmoittautuisin mielelläni diktaattorin oikeudella meidän armeijan komentajaksi ainakin osaksi skenaarioita, jos passaa. Väittäisin, että saadaan koordinoitua meidän toimia huomattavasti paremmin sillä tavalla.

Käytännössä tää tarkoittaisi sitä, että ottaisin meidän riviin muutaman metrin enemmän etäisyyttä ja ennen kaikkea hopuuttaisin tai hidastaisin yksittäisiä huutoetäisyydellä olevia porukoita jos näyttää siltä, ideana se että olisi armeijassa ainakin yksi mies jolla olisi joku käsitys asiasta. Lisäksi tarvittaessa mies tai pari tiedustelijoiksi ja/tai juoksijoiksi.

Joka skenaarion alussa varmastikin joka tapauksessa sovitaan lähtösuunnitelma koko kolmen armeijan liiton upseerikerholla, mutta skenaarion aikana yksittäisten ryhmien johtajilla ei välttämättä ole aina tarpeeksi näkyvyyttä tajuta milloin oman ryhmän kuuluisi painaa ja milloin irtaantua, ja silloin pienikin komentoryhmä (1-3 miestä) nousisi arvoon arvaamattomaan.

:?:
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Keskiviikko, 24.06.2009 16:56

Kannatan Salonejua diktaattoriksi. Uskon muutenkin valistuneeseen diktatuuriin

Mutta tosiaan, olen myös samaa mieltä, että ne kenellä on parempi käsitys koko taistelukentän tilanteesta, tulisi toimia johdossa. Putkinäköisyys kun on todella yleinen ilmiö, etenkin mätkinnän keskellä. Samaan aikaan painotan sitä että jokainen ryhmä tietänee itse parhaiten mihin kykenee, joten etenkin ennen skeenariota on hyvä kysyä ryhmän käyttämisestä tiedusteluun/koukkaukseen/johonkin muuhun. Taistelun keskellä tilanne eri.

Otan vielä selkeyttämiseksi esimerkin. Jos taistelu sujuu hyvin keskellä ja reunassa, mutta toisella reunalla näyttää siltä että kohta linja murtuu, ei tätä linjassa olevat huomaa. Silloin johto, joka kykenee päättämään minkä ryhmän voi irroittaa hyvin sujuvalta rintamalta huonolle, on paikallaan.
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Avatar
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1003
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Tiistai, 30.06.2009 11:55

Tämä viesti sisältää sitten asiaa laidasta laitaan, koettakaa pysyä mukana:


Uskoisin, että Aracos on kykeneväinen ottamaan paikan linjassakin. Meillä on treeneissä otettu erilaisia ahtaan tilan harjoituksia melko tavalla, tosin painotus on ollut ehkä enempi kevyessä toiminnassa. Uskoisin, että Hurtat, Corona, Aracos muodostavat Pohjan Väen josuipatteroinnin tukemana oikein hyvän rangan armeijan linjalle.

Suoraan sanottuna tuntuu, että Aracosia on aliarvioitu hieman näissä keskusteluissa. Tosin se lienee ymmärrettävää, sillä onhan ryhmämme uusi ja ollut melko näkymätön eri tapahtumissa. Meillä on kuitenkin suurimmalla osalla nyt vuoden bofferointikokemus, treenejä ollut viikossa vähintään kahdet ja panssarointiakin on kerätty mitä vain saatu. Mielestäni me ollaan taiottu kasaan paras mahdollinen pumppu mitä vaan ollaan pystytty. Ehkä tämä aliarviointi kääntyy vielä jossain määrin voitoksikin, jos sitä saamme osaksemme vastustajilta.

Lisäksi tuon keihään kohtalo on kyytien takia epävarma. Uskoisin, että keihäsmiehemme ottaisi mielellään vastaan hurttakeihään, jos teillä on halua luopua siitä (Keihäsmiehemme omaa helposti sijoiltaan menevä olkapään, joten tökkiminen olisi hänelle hyvin paljon helpompaa. Lisäksi hän taisteli viime sotahuutonsa kokonaan keihäällä)

Torstaina meillä on sitten viimeiset sohua edeltävät talkoot, joissa olisi tarkoitus valmistaa splinttejä melkolailla kaikille, viimehetken aseistusta ja kilpiä.

Komentaja-asiaan sen verran, että Salonen ehdottomasti siihen hommaan. Kokemusta ja aloitekykyä niiden saappaiden täyttämiseen löytyy varmasti. Juuri sopiva valistunut diktaattori.

Ja vielä, uskoisin että meiltä löytyisi tarvittaessa parikin kevytjalkaista miestä tiedustelutehtäviin, itse ainakin olen harrastanut lähiaikoina metsässä juoksua melko aktiivisesti ja homma kuulostaa omalla tavallaan mielenkiintoiselta.
Avatar
Rackham
Kreivi
Viestit: 424
Liittynyt: Maanantai, 30.04.2007 03:09
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rackham » Tiistai, 30.06.2009 12:45

Zenzu kirjoitti:Tämä viesti sisältää sitten asiaa laidasta laitaan, koettakaa pysyä mukana:


Uskoisin, että Aracos on kykeneväinen ottamaan paikan linjassakin. Meillä on treeneissä otettu erilaisia ahtaan tilan harjoituksia melko tavalla, tosin painotus on ollut ehkä enempi kevyessä toiminnassa. Uskoisin, että Hurtat, Corona, Aracos muodostavat Pohjan Väen josuipatteroinnin tukemana oikein hyvän rangan armeijan linjalle.

Suoraan sanottuna tuntuu, että Aracosia on aliarvioitu hieman näissä keskusteluissa. Tosin se lienee ymmärrettävää, sillä onhan ryhmämme uusi ja ollut melko näkymätön eri tapahtumissa. Meillä on kuitenkin suurimmalla osalla nyt vuoden bofferointikokemus, treenejä ollut viikossa vähintään kahdet ja panssarointiakin on kerätty mitä vain saatu. Mielestäni me ollaan taiottu kasaan paras mahdollinen pumppu mitä vaan ollaan pystytty. Ehkä tämä aliarviointi kääntyy vielä jossain määrin voitoksikin, jos sitä saamme osaksemme vastustajilta.

Lisäksi tuon keihään kohtalo on kyytien takia epävarma. Uskoisin, että keihäsmiehemme ottaisi mielellään vastaan hurttakeihään, jos teillä on halua luopua siitä (Keihäsmiehemme omaa helposti sijoiltaan menevä olkapään, joten tökkiminen olisi hänelle hyvin paljon helpompaa. Lisäksi hän taisteli viime sotahuutonsa kokonaan keihäällä)

Torstaina meillä on sitten viimeiset sohua edeltävät talkoot, joissa olisi tarkoitus valmistaa splinttejä melkolailla kaikille, viimehetken aseistusta ja kilpiä.

Komentaja-asiaan sen verran, että Salonen ehdottomasti siihen hommaan. Kokemusta ja aloitekykyä niiden saappaiden täyttämiseen löytyy varmasti. Juuri sopiva valistunut diktaattori.

Ja vielä, uskoisin että meiltä löytyisi tarvittaessa parikin kevytjalkaista miestä tiedustelutehtäviin, itse ainakin olen harrastanut lähiaikoina metsässä juoksua melko aktiivisesti ja homma kuulostaa omalla tavallaan mielenkiintoiselta.
Ihanteellisessa valistuneessa diktatuurissahan diktaattorilla on käsittääkseni hyvä neuvonantaja. Salonen sopii kyllä oikein hyvin, mutta kannatan toki oman tonttummekin sijoittamista jonkinlaisiin johtotehtäviin. Tosin sitten se taas, että tarvitseeko pieni osapuolemme suurikokoisempaa päällystöä, on pieni kysymysmerkki, mutta totuus on, että meidän armeijassamme on kaksi henkilöä, joiden foorumipostaukset oikeuttavat heidät Marsalkan titteliin.

Minulle tyypilliseen tapaan, osa oli leikinlaskua.
Moskau, moskau.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5685
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Tiistai, 30.06.2009 14:13

Zenzu kirjoitti:Ja vielä, uskoisin että meiltä löytyisi tarvittaessa parikin kevytjalkaista miestä tiedustelutehtäviin, itse ainakin olen harrastanut lähiaikoina metsässä juoksua melko aktiivisesti ja homma kuulostaa omalla tavallaan mielenkiintoiselta.
Otetaan siis Aracosista tarvittaessa viestimiehiä/tiedustelijoita :wink:

Hurtta-keihäitä ei ole kuin neljä ja keihäsmiehiä tavallaan jopa enemmän, eli siis ei ole kauheasti valitettavasti lainavaraa. Jos saadaan ylimääräisiä keihäitä tulemaan, lainataan ilman muuta mutta omavastuulla, eli jos katkeaa niin sitten myös korvataan.

Itse en erityisemmin kannata Pahistonttua johtohommiin Walesin armeijassa siitä yksinkertaisesta syystä, että Tonttu tekee hemmetin hienoa jälkeä oman ryhmänsä johtamisessa ja selustassa. Tietty voisi pelisilmällään vähän ohjailla muita skirmaajia jos siihen löytyy tilanteen sattuessa tarvetta? Eli tarvittaessa vähän ravistella muita ryhmiä kulkemaan, jos meinaa jätättää. Mitäs sanoo tähän Iivari?


PS. Mä olen KUNINGAS nykyään :lol: :lol: :lol:
Avatar
Rackham
Kreivi
Viestit: 424
Liittynyt: Maanantai, 30.04.2007 03:09
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rackham » Tiistai, 30.06.2009 14:24

saloneju kirjoitti:
Zenzu kirjoitti:Ja vielä, uskoisin että meiltä löytyisi tarvittaessa parikin kevytjalkaista miestä tiedustelutehtäviin, itse ainakin olen harrastanut lähiaikoina metsässä juoksua melko aktiivisesti ja homma kuulostaa omalla tavallaan mielenkiintoiselta.
Otetaan siis Aracosista tarvittaessa viestimiehiä/tiedustelijoita :wink:

Hurtta-keihäitä ei ole kuin neljä ja keihäsmiehiä tavallaan jopa enemmän, eli siis ei ole kauheasti valitettavasti lainavaraa. Jos saadaan ylimääräisiä keihäitä tulemaan, lainataan ilman muuta mutta omavastuulla, eli jos katkeaa niin sitten myös korvataan.

Itse en erityisemmin kannata Pahistonttua johtohommiin Walesin armeijassa siitä yksinkertaisesta syystä, että Tonttu tekee hemmetin hienoa jälkeä oman ryhmänsä johtamisessa ja selustassa. Tietty voisi pelisilmällään vähän ohjailla muita skirmaajia jos siihen löytyy tilanteen sattuessa tarvetta? Eli tarvittaessa vähän ravistella muita ryhmiä kulkemaan, jos meinaa jätättää. Mitäs sanoo tähän Iivari?


PS. Mä olen KUNINGAS nykyään :lol: :lol: :lol:
Lähinnä tämäntyyppistä johtamista tässä hainkin. En siis mitään rankkaa Keisaria vaan miekkosta joka osaa vähän sanoa posselle mihin possen tulee mennä ja tähdätä silloin kun sinä et ole paikalla , eli juurikin vihollisen selustassa. Sanotaanko nyt vaikka näin, että kaksiosaiseen manööveriin tarvitaan kahdet aivot.

Omia ajatuksiani lähinnä tosiaan, Iivari sanoo sitten oman sanansa erikseen.
Moskau, moskau.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 30.06.2009 17:49

Ehdottaisin seuraavaa: Kentällä komentaa Saloneju, minä matsaan tavallisena ryhmänjohtajana. Osapuolitason palavereissa taas toimisin mielelläni yhdessä Salonejun kanssa armeijamme äänitorvena ja strategina. Eli ennen taistelua osallistun suunnitelman laatimiseen ja mahdollisesti joukkojen briiffaamiseen, kenttäkenraalin viran taas hoitaa Saloneju.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Wales”