Miten kulki? eli PALAUTE JA KUVAT

12. - 14. Syyskuuta, 2008 (http://www.ancalagon.ee/)
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2961
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Miten kulki? eli PALAUTE JA KUVAT

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 15.09.2008 12:49

No kertokaa nyt miten meni.

(En päässyt mukaan. Harmitti. Toivottavasti oli ihan turha reissu. :wink: )
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3500
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 15.09.2008 13:40

Skenaariot joihin kerkesimme osallistua:

1. Jonkinlainen respamättö isolla alueella: VOITTO

Respoja ei pahemmin käytelty, koska emme oikeastaan missään vaiheessa päässeet törmäämään vihollisen pääjoukkoon vaikka kuinka etsimme. Loppupuolella saimme kikka 3:lla (tm) naarattua viholliselta yhden hengiltä, joka varmisti voittomme tässä skenaariossa. Pekka voi vaikka kertoa miten kikka-3 tarkalleen toimi :)


2. Runners: VOITTO

Skenaario jossa oli tarkoitus viedä viestejä kahdella viestinviejällä pisteestä A, pisteeseen B. Kummallakin joukkueella oli omat A ja B pisteensä, mutta kummankin joukkueen B-pisteet olivat lähellä toisiaan, joten luonnollisesti B-pisteiden seudun dominointi oli avain voittoon. Myös vihollisen juoksijoila ryöstetyistä viesteistä sai reilusti pisteitä jos ne saatiin omalle B-pisteelle. Alussa saimme isossa kahakassa B-pisteseudun haltuumme, aiheuttamalla dark sidelle selvät tappiot (arviolta 10+ kuollutta ?) ja koska tässä skenaariossa ei ollut respoja, antoi tämä ensimmäisen taistelun voitto meille selkeän etulyöntiaseman jota onnistuimme käyttämään loppuun asti. Tässä skenaariossa tapahtui myös mielenkiintoinen ampumavälikohtaus, josta joku asianosainen voinee kertoa tarkemmin :D Wild wild west.


3. Linna - 2 hyökkäystä, 2 puollustusta: tasapeli?

Varmaan pystyt itsekin päättelemään mikä oli homman nimi :D. Kaki hyökkäystä ja kaksi puollustusta kummallekin osapuolelle. Hyökkäysaika oli 20min jonka jälkeen puollustaja voitti, jos ei linnaa ole saatu vallattua.

- 1. Hyökkäys meidän osalta päätyi ilmeisesti tasapeliin tai vastaavaa, vaikka vaikutti siltä että olimme saaneet määrätyt kohteet jo haltuumme?

- 1. Puollustus meidän osaltamme päätyi voittoomme

- 2. Hyökkäys osaltamme päätyi tappioon.

- 2. Puollustus päätyi tasapeliin, vaikka saimme puollustettua linnaa onnistuneesti. Tosin meidän sivutornilippumme oli saatu naarattua jollain keihäällä alas meidän huomaamattamme, jolloin voitostamme ei ollut mitään iloa.


Ylimääräisten toimintojen osalta:

4. Full contact - demo johon osallistuivat kaikki halukkaat: VOITTO

Kolme linjataistelutyyppistä ottelua, jossa oli suhteellisen vapaamuotoiset säännöt, johon osallistuttiin omalla vastuulla. Ottelut voitettiin 2-1


5. Troll ball: KaksoisVOITTO

Turnee jossa oli yhteen 6 osallistuvaa joukkuetta.

1. Team Veljekset
2. Team Keisari
3. Team Viro (mikäs tämän tiimin nimi olikaan)? Pelasi yllättävän hyvin verrattuna muihin viron tiimeihin, etenkin huomioiden että 4/6 joukkuuen jäsenestä oli tyttöjä :)

Loput 3 tiimiä karsittiin alussa cup-muotoisesti joten heille ei sijoitusta tullut.


Kaikenkaikkiaan reissusta jäi hyvä maku suuhun, eikä ainakaan itselleni välittynyt minkäänlaista maaottelufiilistä mitä etukäteen kovasti pelättiin. Ainoastaan linnataisteluissa tunteet välillä kuohahtelivat ja nekin pääasiassa vironvenäläisten keskinäisissä kahakoissa.
Avatar
Skylark
Sotalordi
Viestit: 1144
Liittynyt: Perjantai, 10.03.2006 09:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Skylark » Maanantai, 15.09.2008 14:45

Hakkaa...


Hieno reissu minullakin vaikka kaikki ei mennyt odotusten mukaan (ei nimittäin satanut :) :) ). Sekä yleisen meiningin puolella että itse mättö. Jälkimmäisestä hieman:

Alussa vähän masensi kun oli ensin kävelyskenaario ja sitten tokassa skeraariossa heti ensimmäisessä taistelussa sain surmani. Siinä kävi vielä niin, että minulle tehtiin fatalityt eikä näin ollen minua saatu hiilattua vaikka taistelukenttä saatiinkin haltuun. (grr. miksi se virolainen käytti 10 sekuntia pelkästään minun lopulliseen tappamiseen eikä kenttätaistelussa muiden auttamiseen. Täytynee ottaa kohteliaisuutena kun priorisoi näin).
Seuraavassa linnaskenaarioissa hommasta tuli taas osaltani kivaa. Vaikea sanoa oliko parasta ensimmäinen linnaskenaario jossa pääsi kunnolla kaatamaan vihollista, taistelukiimaa nostattava fullcontacti vai kutkuttavan jännittävä trollibolli.

* Linnassa respat (hyökkääjä 120, puolustaja 60).
* Korotettua etumuuria pitkin ei käytännössä enää voinut hyökätä. Portista pääsi sisään ja parista aukosta. Lisäksi sivuosasta pääsi tikkailla ylös. Vaikeaahan se oli sisään päästä kieltämättä.
* Tänä vuonna oli käytössä jousia ja big stoneja.

* Kilpiä taisi jokunen hajota kovien voimien jyllätessä. Miekat kestivät sen sijaan melko hyvin. (hajosi yhteensä suomalaisilta 30 kpl).
* Mielestään kolhuilta säilyneitä hyväkuntoisia suomalaisia jäi jäljelle vain 14/30 eli ihan "reipasta" menoa.
* Skenaarioissa tuli STOPP!eja (suom. hold) enemmän kuin viime vuonna. Peli jatkettiin pohjois-karjalaiselta kuulostavalla sanalla "jatkakkee".
* Trollball oli jopa kivempaa kuin ennen. Ehkä johtui hyvästä joukkuepelistä. Tätä voisi tehdä taas suomessa joko jonain treenipäivänä tai sitten ihan järkätä trollball-päivä!

* Zambonet: laita se SSS-annos mun tilille. 170 eek (noin 11 €). Tilinro 142850-66838.
* Haltia: Lainaamasi rämä/rengasvyö on nyt minulla säilytyksessä. Hoidan sen sulla jotenkin joskus.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
Aldaron
SH07 vastuupäällinen
Viestit: 89
Liittynyt: Keskiviikko, 12.07.2006 00:05

Omat fiilikseni

Viesti Kirjoittaja Aldaron » Maanantai, 15.09.2008 16:03

että hyvä reissu ja mukavaa mättöä. Linna on todella linna ja sen valtaaminen on todella hankalaa - siinä on toki pari aukkoa muttei niistä työntämällä sisään menty, ja portin alla nuohoaminen aiheutti lähinnä harmistusta kun pääosumia ei tarvinnut laskea ja kuolleet jäivät kätevästi siihen väliin toimimaan vielä ylimääräisenä puskurina.

Linna on selvästi rakennettu puolustettavaksi! Itse lisäisin paikan varustukseen seuraavaksi hyökkäyslaitteita - nyt niitä oli kahdet kapeat ja kiikkerät tikkaat jotka olivat vielä aivan liian lyhyet paria matalinta muurinpätkää lukuunottamatta (kuulemma metsästä löytyi skenujen jälkeen lisää tikkaita, mutta näistä ei ilmeisesti kukaan tiennyt etukäteen). Itse olin ainakin niin roolipelihengellä mukana että ajattelin hyökkääjien tuoneen kaikki hyökkäyslaitteet mukanaan - eihän siinä ole mitään järkeä että puolustajat olisivat jättäneet ne tikkaat sinne odottamaan ;).

Ensi vuonna siis omat tikkaat mukaan. Korkeat ja leveät. niin että mahtuu useampi yhtä aikaa tunkemaan muurille, yksin yrittäminen ei toimi. Lisää keihäitä - näillä voi huoletta nuohota muurilla seisojien nilkkoja kun niihin ei saa edes tarttua. Niin, ja köysiä yms. Muurilta tuo vallataan, ei aukoista.

--

Itseäni häiritsi hieman myös retken kosteus, mutta sitä kai ei voi välttää jos viroon lähtee. Ja asenne "tultiinko me tänne voittamaan vai ostamaan viinaa?" (2. skenussa olisimme saaneet merkittävästi lisää pisteitä jos tietyt sankarit olisivat viitsineet kävellä sata metriä. Onneksi ei ratkaissut.)

Mainittava myös että perjantai-illan miestappiot nousivat kahteen - aamun skenaarioista oli poissa yksi pahan krapulan, toinen jalkansa loukkaamisen vuoksi.

Ensi vuonna hiukan tyylikkäämmin?

--

Trollball on hienoa, tahtoo sitä lisää. Vaikka ihan vain trollball-ilta ois kiva.

Niin, ja sit ajatus jousista. Nuolenkärjiltä vaaditaan seuraavat asiat: halkaisija 50mm, ja solumuovipehmusteen paksuus 50mm. Vaahtomuovia ei vaadita. Jousien maksimi vetolujuus on 40 paunaa. Näimme käytännössä että näillä säännöillä saa miehen ainakin väliaikaisesti sokeaksi sopivalla osumalla.

Mikäli sääntö ei muutu ensi vuodeksi, suosittelen kotiinjäämistä kaikille joilla ei ole silmät kunnolla suojaavaa kypärää. Tästä taidettiin olla aika yleisesti samaa mieltä, ja suunnittelimme myös kertovamme järjestäjille.

Aseet sinänsä eivät huolettaneet niin kovasti, mitä nyt niillä pistäminen, erityisesti kasvoihin full contactissa, on aika pelottava ajatus.
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Maanantai, 15.09.2008 16:04

Linna oli aika kiva. Olin toisessa puolusuksessa sivumuurin päällä kilven kanssa puolustamassa kahta keihäsmiestä. Olimme niskan päällä koko ajan sillä keihäät olivat pidempiä ja tuotimme enemmän vahinkoa kuin otin osumaa. Paikoittain hyökkääjät olivat aika lähellä pääsemässä tikkaita ylös mutta aina joku oli auttamassa joten heidän oli pakko perääntyä. Jossain vaiheessa olin yksin puolustamassa tikkaita jolloin sain kiittää luojaa etteivät hyökänneet juuri silloin. Kun kilpimiehet eivät tehneet mitään hyödyllistä alhaalla oli vain muutama keihäs jäljellä tökkimässä ylös. Olisi ollut otollinen paikka hypätä alas ja teurastaa varsiaseet, mutta olin aika yksin. Ensimmäisessä puolustuksessa olin hyppännyt alas yhden Red Dragonin kanssa eeppisesti. Sivumuuri oli sellainen mesta ettei siinä tapahtunut mitään mutta molempien puolien oli pakko pitää vähän resurssia kiinni ettei vastustaja päässyt hyökkäämään hyvästä paikasta.


-a
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Maanantai, 15.09.2008 16:46

Oli kyllä pahuksen hyvä reissu! Parhautta olivat full contact, trollball ja linnat. :) Oli suht karun näköistä kun full contactissa kaksi suomalaista kaataa kilvillä yhden virolaisen maahan ja pitävät tätä paikallaan samalla kun Susikukko hakkaa sälliä päähän hilparilla :D Linnassa jäin parikin kertaa varsin mielenkiintoisiin asentoihin väen työntäessä kilpien kanssa, mutta onneksi mitään vakavampaa ei käynyt. Linnassa meinasi tosin käydä hassusti muurilla, kun sain suoraan silmääni nuolen, joka kuitenkin onneksi jäi kypäräni silmikkoon törröttämään vain parin millin päähän silmästä (tunsin silmäripsilläni nuolen kärkipehmusteen). Omaksi huippuhetkeksi sanoisin kaiketi viestinviejä skenaarion lopun, kun sain taklattua vastustajan viestinviejän maahan vain puolitoista metriä ennen pistepaikan rajaa. :D

Ensi vuonna uudestaan! 8)

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Maanantai, 15.09.2008 17:13

Itseltäni meni koko tapahtuma käytännössä reisille.

Esnimmäiset skenaariothan kuten tuossa jo mainittiin olivat mätökkäästi aika köyhiä. Linnaan hyökkäys tosin oli parhautta.

Linnan puolustus tosin menikin hieman heikommin. Melko alussa skenaariota sain tuollaisen nuolen suoraan vasempaan silmääni. Tämä teki meikäläisestä käytännössä sokean koko lauantaiksi, ja sunnuntaiksi melkein yhtä pahan. Silmälääkärissä käytyäni voin kertoa että silmän päällimmäiseen kudokseen tuli pieni vaurio. Sisäisiä vaurioita ei vielä ole havaittu. Tosin koko viikko on käytännössä pakkolepoa ettei silmään tule verenpurkaumaa. Ja kyllä, sain piraattihenkeen sopivan silmälapun vasemman silmäni päälle. Nyt mennään sitten yksisilmäisenä.

Tässä nopea tilannekatsaus jos jotkut miettivät miten pahasti meikäläiselle kävi.

(Onko muuten kenelläkään kuvia tuosta meikäläisen silmästä heti tai vähän sen iskun jälkeen, kiinnostaisi meinaan.
Kuva
Avatar
Ince
Herttua
Viestit: 767
Liittynyt: Torstai, 10.05.2007 12:17
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Ince » Maanantai, 15.09.2008 17:41

Kuulin, muistaakseni Paanaselta, että tuo nuoli oli suunnattu meikäläistä
kohti ja olisipa mielummin osunut, sillä oli ainakin silmät suojaava
kypärä. Muuten, full contact;issa* oli miekkailu-carrierini hehkeimmät
hehket*, tunnelma oli paikoin katossa ja eivätkä paladiinitkaan seonneet
ennakko arvioiden vastaisesti tai lävistäneet ketään piikikkäillä kypärillään..
*kepittäminen on yliarvostettua, jos mies kaatuu muutenkin. :shock:
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Maanantai, 15.09.2008 18:45

Ihan saatanan hyvä reissu oli voiko muuta sanoa, ensvuonna taas sämmille :lol:.
Avatar
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Maanantai, 15.09.2008 18:59

Ekat skenut olivat täysin syvältä, koska sain näissä kummassakin yhteensä neljä maskuulista tappoa ja kaksi tuntia feminististä kävelyä :roll:

Linna oli mahtavaa ja ne tikkaat olivat niin ihanan ihQuja nimimerkillä hajotin yhdet ja tipuin.

Mutta Full Contact ja seura oli mahtavaa. Seuraavana vuonna taas uudestaan.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5684
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 15.09.2008 19:52

Vielä tarkennuksena tuohon ekaan skenaarioon, että siinä voiton mittarina oli kuolleiden määrä ja respoja olisi ollut rajattumaksi. Loppujen lopuksi voitettiin tapoin 1-0. :D

Hyvä reissu oli. Vähän vähemmän tappelua, itseltänikin kun meni olkapää sijoiltaan linnanvaltauksessa, jonka jälkeen loppupäivä olikin sitten vähän himmailua.

Jouset. Tämä on sellainen aihe josta pitäisi ihan oikeasti virolaisten käydä keskusteluja ja ne olisi pitänyt käydä kyllä jo ennen ennakkotapauksiakin.

Itseäni ihmetyttää jakojen epätasaisuus. Minkä takia Vishnat väen vängällä halusivat itselleen alivoimaisen armeijan? Egoa vaiko halua ottaa haasteita?

Olen edelleen sitä mieltä, että virolainen bofferi on liian kestämätön. Toki, jos ne olisi rakentanut bambusta (kuten siellä taitaa osa ollakin) tai sitten lasikuituputkesta niin homma voisi olla toinen. Itsehän hajotin laskutavasta riippuen 7-9 miekkaa. Tietty se ei tarkoita sitä, etteikö olisi tullut välillä vähän tarpeettomankin kovaa lyötyä, mutta yleisesti ottaen sanoisin silti kolmen reissun kokemuksella, että vaikka vähän hiljempaa löisikin, miekat eivät lähinnä kestä järkevää tekniikkaa, eivätkä varsinkaan yhdistettynä siihen pieneen adrenaliinipiikkiä, joka jokaisessa taistelussa kuitenkin tulee.


Kaikenkaikkiaan reissusta jäi hyvä maku suuhun, eikä ainakaan itselleni välittynyt minkäänlaista maaottelufiilistä mitä etukäteen kovasti pelättiin. Ainoastaan linnataisteluissa tunteet välillä kuohahtelivat ja nekin pääasiassa vironvenäläisten keskinäisissä kahakoissa.
Tämä muuten tosiaan yllätti itsenikin positiivisesti. Henki oli huomattavasti viime vuotta parempi ja vastapuolen kanssa juteltiin puolen ja toisin skenaarioiden välissä ja iltanuotiolle paljon enemmän ja tuttavallisemmin. Liekö syynä yksinkertaisesti se, että pikkuhiljaa tässä viiden yhteisen tapahtuman myötä alkaa yhteistä säveltä löytymään. Viime vuoden Equinoxi kun taas oli lähinnä ensimmäinen kunnollinen testi isommasta määräst Virolaisia ja Suomalaisia samassa tapahatumassa, joten todistelun meininki ja ilmapiiri oli paljon käsinkosketeltavampi. (Sitä edellisessä Sotahuudossa 10 virolaista eivät tasapainoa niinkään onnistuneet hetkauttamaan, puhumattakaan 5 suomalaisesta Juriöössä.)
Avatar
ipa
Sotalordi
Viestit: 1034
Liittynyt: Perjantai, 03.11.2006 11:27
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja ipa » Maanantai, 15.09.2008 20:29

Ihan ok reissu oli.
Kevyenä itse en saanut tapahtumasta irti yhtä paljon kuin kilvelliset panssarimöröt. Olisin muuten ollut kilvellä mukana, mutta se panssarivarustukseni oli aika heikolla kantilla (bracerit). Olisin mitä todennäköisemmin nyt täynnä mustelmia.

Luulen etten ehkä lähde enään ensivuonna uudestaan, koska nuo asesäännöt ovat sellaisia mitä itse en menisi tukemaan.
Ja ajankohtakin on huonohko, töiden/koulujen ja sään takia. Oli tylsää palella ja reissata pari päivää vain kuuden skenun takia.

Mutta muuten oli kiva reissu, välillä sain kyllä huomata että olin miesvaltaisessa reissussa mukana :roll:
Olen pahemmassakin seurassa ollut, ei huolta.

Kiitos todella paljon osaaville miehille, jotka auttoivat minua saamaan auton käyntiin hietsussa :oops:
- Iiris Louhelainen
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2523
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

...Päälle!

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Tiistai, 16.09.2008 00:32

Reissun aikana vallitsi hyvä yhteishenki ja tunnelma.
Mielenkiintoisina tilastoina mainittakoon, että 30 suomalaisemme porukka osti Superalkosta alkoholia 1520€ edestä. Tämä hieman kostautui, erään Rämäläisen loukatessa perjantai iltana nilkkansa hypättyään kännipäissään keinusta ja toisen nukkuessa lauantaina puoleen päivään krapulaa pois. :D Ei näin.

Omalta osaltani mahtava reissu, joskin Trollball ottelun viimemetreillä eräs virolainen tyttö löi miekallaan huuleni melkein halki. Nyt huuli on kuitenkin enää lähinnä hieman turvoksissa.

Mielestäni ensimmäinen ja toinen skenaario oli molemmat idealtaan erittäin hyviä ja ne olivat taktisesti jännittäviä, mutta mättöä niihin saatiin kieltämättä minimaalisen vähän. Linnataisteluissa taistelua tietty saatiin mahan täydeltä. Kunnollista kontaktia pääsi kuitenkin ottamaan vasta Full Contact mätöissä, jotka olivat todella piristävä kokemus.
Myös Trollball oli äärimmäisen hauskaa! Kolmen kärkijoukkeen taso oli äärimmäisen kova. Mutta 3. sijiottuneessa joukkeessa oli mielestäni 3/6 naisia Skylarkin väittämän 4/6 sijaan.

Skenaario 1.
Lähdimme ensimmäiseen skenaarioon tavoitteenamme liikkua tiiviissä muodostelmassa viholliskontaktiin, pitäen tunnustelijat edessä. Marssimme koko alueen ympäri, mutta emme löytäneet vihollisarmeijaa. Kahdesti saimme havainnon pienestä tiedustelupartiosta.

Jäimme linnan läheisyyteen odottamaan lähettäen omat tiedusteliat kauas eri suuntiin. Odoteltuamme tiedustelijoidemme paluuta sekä mahdollista vihollisarmeijan ilmaantumista, eräs Red Dragonsin jäsenistä toi esiin hyvän pointin: Mikäli vastustaja saa yhdenkin erilleen lähettämistämme tiedustelijoista tapettua, ja onnistuu sen jälkeen välttämään taistelua, he voittavat. Tajusimme, että piilottelemalla vihollinen sai meidät hajauttamaan joukkoja etsintöihin. Tämän seurauksena kutsuimme kaikki tiedustelijat takaisin, ja vaihdoimme taktiikkaa. Emme aikaisemmin ollet välittäneet muutamasta havaitusta vastustajan tiedustelijasta. Nyt keräsimme muodon eteen nopean iskujoukon, jonka tehtävänä oli juosta mahdollisesti jatkossa havaitsemamme tiedustelijat kiinni, ja saada vähintään yksi tappo. Pääjoukon oli tarkoitus seurata perässä mahdollisimman nopeasti, jotta iskujoukko voisi perääntyä sen suojaan mikäli joutuisi ylivoimaisen viholisen takaa-ajamaksi.

Saavuttuamme takaisin omalle respapaikallemme, saimme pian tunnustelijoilta havainnon Vishna Grimistä. Iskujoukko lähti heti matkaan, havaiten noin vajaat kymmenen Vishnaa lähdössä karkuun metsään. Iskujoukkomme taisi olla vain 5 miehen kokoinen, joten emme tällä porukalla voineet juosta Vishnaa kiinni, varsinkaan kun oma pääjoukkomme jäi paikoilleen ryhmittymään linjaan. Ilman tukea, iskujoukko ei voinut seurata vastustajia ja kontakti menetettiin. Pääjoukon viimein saatua rivit kuntoon, vahvistimme iskujoukkoa 3. ryhmällä ja jatkoimme marssien eteenpäin, iskujoukko kärjessä, loput armeijasta hieman perässä.

Tie saapui pellon reunaan, jota toisella puolella reunusti tiivis metsä. Saimme Vishasta jälleen havainnon, tällä kertaa 15-20 soturia, joukkio oli jälleen perääntymässä.
Nyt reilun 10 hengen iskujoukkomme lähti juoksemaan heitä kiinni.
Pääjoukko marssi perässä tiellä, joka kaartui siten, että tiheä metsä muodosti näköesteen Vishnan ja pääjoukkomme väliin. Kun Vishnaan nähden alivoimainen iskujoukko pääsi Vishnan lähelle, Vishna kääntyi, ryhmittyi nopeasti linjaan ja lähti päälle. He siis nappasivat syötin. Iskujoukko lähti pakoon, muttei tarkoituksella niin kovaa, että olisi karistanut vihollisen kokonaan kintereiltään, vihollinen vedettiin sopivan välimatkan päässä perässä aivan mutkan kohdalle, jossa pääjoukko marssi siistissä taistelumuodostelmassa vastaan. Vishna huomasi olevansa pahasti alakynnessä ja lähti jälleen pakoon. Mutta koska he olivat saaneet iskujoukkomme melkein kiinni, iskujoukolle ei tuottanut ongelmaa juosta yksi perääntyvä Vishna kiinni. Minä korjasin skenaarion lopulta ainoaksi jääneen tapon nimiini. :)
Kun amuletti oli saatu haltuun, ryhmitimme koko osastomme avoimelle kentälle odottamaan vihollista, sillä nyt heidän olisi pitänyt tietää, että me voitamme, mikäli he eivät hyökkää. Vihollinen ei kuitenkaan enää hyökännyt ja skenaario tosiaan voitettiin 1-0.

Tässä ottamiani kuvia reissulta.
http://kuvablogi.com/blog/1904/45/

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
Gregorius
Herttua
Viestit: 708
Liittynyt: Torstai, 23.03.2006 18:23

Viesti Kirjoittaja Gregorius » Tiistai, 16.09.2008 09:44

En kadu yhtään, että lähdin mukaan - ensi vuonna uudestaan ! Vaikka skenaarioita oli lukumääräisesti vähän, olivat varsinkin linnataistelut laadultaan sitä parasta A-luokkaa. Yhteishenki sekä oman porukan kesken että suomalaisten ja virolaisten kesken oli mainio, ja tietty karnevaalitunnelma vallitsi koko sen ajan, jonka tapahtumaan osallistuimme.

Erityisesti tahtoisin kuitenkin kiittää Susikukkoa reissun järjestämisestä, Ryhmä Rämää tabardin ja kilven lainasta sekä Red Dragoneja ja kumppaneita taistelutoveruudesta. Maaottelumeininki vältettiin tehokkaasti ja pimeää puolta lahdattiin kuin viimeistä päivää - tosin miesylivoimamme vaikutti tässä aika paljon...

Vielä kerran kiitokset kaikille suomalaisille seuran pitämisestä iltanotskilla ja selän pitämisestä taistelussa.
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Tiistai, 16.09.2008 10:10

Reissun käänteitä on tässä nyt analysoitu jonkin verran, joten ei niistä sen enempää. Pari pointtia kuitenkin: Sääntöjärjestelmä on suomalaiseen makuun kevyesti älytön, muttei loppupeleissä niin hölmö kuin olin kuvitellut. Lähinnä se, että panssaroitujen miesten duelit ratkesivat sinne nilkoille naputteluun, kun taas panssaroitu mies oli huomattavassa etulyöntiasemassa verrattuna panssaroimattomaan. En oikeastaan keksi mitään syytä minkä takia tuonne lähtisi heikommin ku keskiraskaaksi varustautuneena. Plus että suomalaiseen monimuotoisuuteen tottuneena n. 100 versiota aiheesta kilpimies on vähän ankeaa. Hyviä puolia säännöissä: ne oikeasti suosivat umpikypärän käyttöä ja antavat siihen realistisen syyn. Itsekin vaihdoin spangenin sugarloafiin. Myös Sohusta tutut yhden miehen selkälanaukset eivät onnistu, toisin sanoen yksittäisen miehen merkitys vähenee, vaikka pääsisikin hyvään paikkaan, mikä nyt on vähintäänkin realistista. Nämä on sellaisia kohtia, joihin kiinnittäisin huomiota Suomen sääntöjä kehitettäessä.

Oli hieno reissu kaikin puolin, enemmän mättöä olisi saanut olla, mutta olihan tässäkin jo. Kiitos kaikille, erityisesti Jonille reissun järjestämisestä. Toivottavasti ensi vuonna uudestaan. Oli mukavaa saada nickeille naamoja ja samalla törmätä uusiin naamoihin Viron puolella.
It'll be awesome.
Avatar
blite
Kreivi
Viestit: 329
Liittynyt: Tiistai, 18.07.2006 09:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja blite » Tiistai, 16.09.2008 12:56

Terveisiä Brysselistä! Löytyi hetki aikaa, joten laitan oman korteni kekoon tähän keskusteluun.

Tiivistyksenä:kokonaisuutena hyvä reissu, ei kaduta vaikka aikataulusta tuli työkuviossa kiireinen. Sitten lyhyt analyysi itse tapahtumasta näin Viron ensikertalaisen näkökulmasta.

Eka skenaario: ihan paska, en tykännyt yhtään. En tosin syyttäisi järjestäjiä: siitä nyt tuli vaan sellaista seisoskelua ja marssimista. Ehkä siinä oli vähän sitä, että jännitys ei ollut oikein lauennut ja porukka ei sen takia uskaltanut ottaa kontaktia niin hanakasti.

Toinen skenaario: meni itselläni hyvin ja mukavaa oli, pääsi hakkaamaan ja näyttämään vähän kynsiään. Alue oli näin pienelle porukalle ehdottomasti liian iso, palautteena ehkä järjestäjien suuntaan päin.

Linnaskenaariot: nämä olivat sekä parhaimpia että tavallaan huonompia. Linnanvaltaus ja myös puolustus olivat hauskaa hommaa silloin kun pääsi ottamaan kunnolla kontaktia. Linnaskenaarioissa tuli kuitenkin ainakin minulle esiin myös paskimmat puolet tuosta viron meiningistä (niistä myöhempänä lisää).

Itsellä oli linnojen jälkeen niin itsestään antanut olo, että päätin jättää kehutun full kontaktin väliin. Jälkeenpäin harmitti, kun näki miten mukavalta touhu vaikutti.

Ja sitten Trollball. Se oli parhautta! Peli oli likaista ja haastavaa, kaikissa matseissa oli hyvä tekemisen meininki ja vaikka sääntöjen kanssa olikin eäselvyyksiä niin kokonaisuus oli mun makuu loistava. Loukkasin käteni, suurelta osin omaa tyhmyyttä, mutta se ei pelistä tehnyt sen huonompaa (ja alkaa jo nyt olla parantunut).

Sitten sitä kaivattua analyysia viron meiningistä ja itse tapahtumasta :)

1) Skenaarioita oli todella vähän ja osassa pääsi mättämään vain nimeksi. Ensikertalaisena tämä ei haitannut, kun oli niin paljon muuta uutta nähtävää ja opittavaa, mutta voi olla että jos meininki on sama niin en tiedä onko ajan, rahan ja vaivanarvoista lähteä uudelleen.

2) Tapahtuman kesto ja ajankohta. Itselläni oli suuria haasteita saada perjantai vapaaksi, osittain myös ajankohdasta johtuen (lomakauden mentyä siis jo ohi). Syyskuu on ajankohtana monella muullakin tapaa huono: keli on sen verran viileä, että vaatetusta pitää olla paksunlaisesti ja majoitus yms. vaatii muutenkin kesäkautta enemmän suunnittelua. Jos tapahtuma olisi kesemmällä niin sinne takuulla tulisi porukkaa enemmän ja paremmalla fiiliksellä. Itse säästyin tukevilla vaatteilla suuremmalta palelulta, mutta tuulinen eteläviro kyllä pääsi silti hieman yllättämään kylmyydellään.

3) Säännöt. En tiedä mistä aloittaisin, moni nostoja säännöstön ongelmista suomalaisten näkökulmasta on jo nostettukin. Nostan omat keskeiset huomiot lyhyesti vielä esiin:

* Säännöt oli liian monimutkaiset. Kaikenmaailman amulettien ja skalpeeraussääntöjen kanssa kikkaillessa meni tuntikaupalla hyvää mättöaikaa lauantailta hukkaan. Lisäksi em. amuletteja käytettiin vain yhdessä skenaariossa, jossa tapettiin tunnin aikana ainoastaan yksi mies (eli ne olivat käytännössä tarpeettomia).

* "Päähän ei saa lyödä". Tässä säännössä ei kerta kaikkiaan ole mitään maan järkeä, en pysty millään järkeilyllä päätymään siihen tulokseen, että olisi järkeä olla lyömättä päähän. Ymmärrän kyllä, että ajatus on kaunis ja säännöllä halutaan luoda turvallisuutta. Itse näen kuitenkin että tapahtumasta saisi monella muulla tavalla paljon turvallisemman.

Kaikista eniten potutti tässä säännössä linnan katolla keikkuvat keihäsmiehet jotka pitivät päätä muurin päällä esillä maalitauluna. Aina kun yritin pistää ks. kavereita hartioille tuli tuomarilta kuittia päähän lyömisestä. Sama "pään välttelyn" ongelma näkyi myös rynnäköissä hölmönä jalkoihin huitomisena ja ihmeellisiksi ihmismöykyiksi kasaantumisena.

* Jousisäännöt. Säännöissä vetovastuksen maksimiksi on määritelty 18 kg (eli noin 40 paunaa), lisäksi nuolissa pehmustevaatimukset olivat todella kepeät. kun asetarkastukset tapahtumassa olivat nyt vähän sellaista laisses faire kamaa, niin yhdistelmä on vaarallinen.

* Asestandardit. Virolaisissa seissa näkyy muutenkin, että niitä ei ole tarkoitettu pääosumiin. Okei, lyönnit niillä olivat todella kevyitä, varsinkin kun todella monella vastustajalla oli todella löysä lyöntitekniikka. Ja hyvä niin: kuten juhani todisti niin miekat hajoavat kunnon lyönneillä, ja laadukkaita pistoja en todellakaan noista miekoista haluaisi saada silmään tai kurkkuun.

Loppukanetti:

Nautin reissusta, se oli silmiäavaava kokemus. Mättöjä oli melko vähän ja se olikin homman suuri miinus. Asesäännöstö ym. huomioon ottaen, en myöskään aio suositella viroon lähtemistä kellekään kevyesti varustelulle soturille enkä kellekään alle 18-vuotiaalle. En myöskään voi suositella viroon lähtemistä pelkän mätön takia, mutta porukka reissussa oli niin mahtavaa (sekä suomalaiset että virolaiset), että pelkästään sen takia voisin irrota reissuun uudestaankin!

niin: ja vielä kerran SUURET KIITOKSET WOLFCOKILLE JÄRJESTELYISTÄ!!1
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Tiistai, 16.09.2008 20:43

Hei mitenkäs siitä fullcontaktista onkos siitä kuvia tai videoo?
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Tiistai, 16.09.2008 22:57

Tietääkseni siitä on video ihan live-selostuksen kera? :P Laittakaas jakoon jossain välissä.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3500
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Tiistai, 16.09.2008 23:01

Pätkässä taitaa olla jopa kaksi live-selostajaa kuin formuloissa konsanaan :D Ihan mukava olisi nähdä videot kyllä. Myös muu videomateriaali olisi kiva saada jakoon.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Keskiviikko, 17.09.2008 14:29

Itse en nähtävästi nauttinut röllipallosta yhtä paljon kuin te muut, vastustajan agressiivinen kilpitaklaus täydestä vauhdista polveen rampautti minut väliaikaisesti, ja tuntuu edelleen. Poikittaisesta keihäästä nenään tullut isku keskeytti yhden erän ajaksi, ja muuan taklauksesta johtunut kaatuminen aiheutti verenvuotoa oikeasta kädestäni, joka jäi maan ja kehon väliin.
Sain siis paljon pahemmin turpaani, kuin koko muun tapahtuman aikana yhteensä :D
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Bernard
Kapteeni
Viestit: 119
Liittynyt: Keskiviikko, 04.04.2007 02:57
Paikkakunta: Tallinn, Estonia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bernard » Keskiviikko, 17.09.2008 14:29

Once again - thank you for attending. The event wouldn't have been what it was without you and I have received only positive feedback about you and your performance. You are most welcome on any and all other Estonian events. (And you can surely expect us on next Sotahuuto.)

Needless to say that The Light has triumphed for one more year.

I will start putting links to our pictures/videos here also. The first one is:
http://picasaweb.google.com/Allani.pild ... quinox2008

Any and all feedback to the organizers would be much appreciated and can be sent to allan@ancalagon.ee
Beat up new and interesting people, Nordic Equinox 2013

13.-15. September

http://www.ancalagon.ee
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3065
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Lauantai, 20.09.2008 13:16

Kiitos kiitos. Reissun järjestäminen oli loppujen lopuksi todella antoisa kokemus ja sain siitä myös itse paljon. Viimeisten ilmoitusten ja rahojen repiminen oli ehkä vähän stressaavaa. Mutta itse sitten matkan johtaminen torstaista sunnuntaihin oli todella mukavaa ja HELPPOA, koska kaikki tekivät mukisematta kaiken ja REIPPAASTI&AJOISSA. Oli myös taisteluissa mahtavaa johtaa niin kyvykästä porukkaa käytönnössä kaikki tehtävät mihin ihmisiä lähetti onnistuivat hyvin. Tuli myös johdettua todella taktisesti, varmasti ja hyvin, koska en halunnut uhrata ketään tai tehdä yhtään huonoa tai tyhmää ratkaisua, koska oli niin paljon vieraita sotureita=) Pitäisi tästä nyt löytää seuraavaan taisteluun se kultainen keskitie ELI OLISIKO RÄMÄN/MINUN UUSIMOTTO: NOPEUS JA RÖYKEYS, MUTTA TYYLIKKÄÄSTI :roll:

Jos aikataulu antaa myöten voin järjestää myös NE09 reissun ja aloittaa sumpilimisen nyt =) Ollaan ainakin ajoissa. 2 bussia toinen aamulaivalla ja toinen illasta.

(En ole ehtinyt lukea vielä näitä kaikkia, mutta luen kyllä.)
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Lauantai, 20.09.2008 20:47

Reissu kuulosti hienolta! Voitto jokaisessa skenussa? Uskomatonta. Hienoja kuvia. Sika epistä, etten päässyt mukaan...
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Sunnuntai, 21.09.2008 09:20

Susikukko kirjoitti:Jos aikataulu antaa myöten voin järjestää myös NE09 reissun ja aloittaa sumpilimisen nyt =)
Varmaan löytyisi myös laivat, joilla
a) ei tarvitse pe lähteä niin tolkuttoman aikaisin
b) ehtii osallistua sunnnutain skenaarioihin

Saataisiin parempi mättö/reissu-suhde.

Muita jotka tällä kannalla?
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3065
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Sunnuntai, 21.09.2008 11:51

Myöhäisemmät / muut laivat maksaa 65€ kun eckerö maksaa 40,5€ ryhmäalennuksella, mutta ensi vuonna otetaan kaksi tarjouspäiväristeilyä per naama niin siinä säästää jo paljon =) Kaksi päiväristeilyä kun voi saada jo alle 30€lla muillakin laivoilla??? Bussille sitten ostetaan oma matka.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Nordic Equinox 2008”