Pääkaupunkiseudun yhdistystoiminnan tulevaisuus

Kaikille avoin PK-seudun ryhmien yhteinen keskustelualue

Valvojat: Beatific, Triks, Sir Overpond

Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Pääkaupunkiseudun yhdistystoiminnan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Tiistai, 23.02.2010 19:40

Terve. Väsäilen tässä Entalian avustushakemuksia, ja totesin, että tällä hetkellä yhdistys ei varsinaisesti täytä tarkoitustaan optimaalisesti. Yhdistys perustettiin alun perin ensisijaisesti ylläpitämään treenitoimintaa myös talvikaudella mahdollistamalla mielekkään kokoiset sisätilat kaupungilta. Tällä hetkellä tiloissa treenaa entalialaisten lisäksi myös ainakin coronalaisia, rämäläisiä, turalaisia, sosilaisia, galloja, possuja, perkeleitä, vissiin mörrikin ja ties ketä unohdin. Kuitenkin ainoastaan entalialaiset näkyvät tilastoissa, ja tämä vaikuttaa saamiimme avustuksiin (käytännössä tilavuokraan) ja saamiimme salivuoroihin.

Avustukset ovat käytännössä kriittisin osuus, sillä ilman subventointia treenikustannukset nousevat sellaisiin lukemiin, ettei ilmaisten treenien järjestäminen ole enää mahdollista. Suurimpana ongelmana on entalialaisten ikääntyminen: 20 ikävuoden rajapyykki, joka tässä yhteydessä määrittää nuorisotoiminnan rajan tulee monelle pian vastaan, ja jo tänä vuonna tekee tiukkaa saada kasaan tarvittavat 10 alle 20 vuotiasta. Entalia ei käytännössä enää aktiivisesti värvää väkeä, ja vaikka uusia tulee aina, en usko, että tällä menolla käymme nuorisotoiminnasta enää ensi vuonna. Jos nuorisotoiminnan status menetetään, nousevat yksien kaksituntisten treenien systeemillä kuukausikustannukset n. 80 euroon nykyisen 10 euron sijaan. Tämä ei ehkä vielä kaataisi treenejä, mutta luultavasti ainakin estäisi siirtymisen kaksien viikoittaisten treenien järjestelmään.

Väkimäärä vaikuttaa myös suoraan saamiimme salivuoroihin: jos meillä on näyttää, että treenit palvelevat n. 60 ihmistä, on huomattavasti helpompi saada parempia treeniaikoja ja mahdollisesti jopa kahdet treenit viikolle. Tämän takia olisi tärkeää saada koko pääkaupunkiseudun bofferointitoiminnan laajuus näkymään myös paperilla. Olen miettinyt erilaisia ratkaisuja tähän ongelmaan. Yksinkertaisin ratkaisu olisi tietysti, että kaikki liittyisivät Entaliaan. Tässä systeemissä kuitenkin boffaajien tiimiuskollisuus ja omanarvontunto tekisi varmasti hallaa toiminnalle. Lisäksi Entalia yhdistyksenä menettäisi sen merkityksen, joka sillä on sen nykyisille jäsenille.

Systeemiä voisi korjata kahdella tapaa: ensimmäisessä Entalian sääntöjä muutettaisiin siten, että sääntöteknisesti olisi mahdollista pitää kahta eri jäsen ryhmää, varsinaisia entalialaisia ja treenaajia. Tämä vaatii hieman rahaa (ei ongelma) ja paljon vaivaa (enemmän ongelma). Lopputulos ajaisi asiansa, mutta olisi monimutkainen ja yleisesti vähän purkkaliitäntä-henkinen. Toinen vaihtoehto olisi yksinkertaisempi: perustetaan uusi yhdistys kattojärjestöksi meille kaikille, vaikkapa nimellä Pääkaupunkiseudun Boffaajat ry, ja siirretään treenivuorojen hommaaminen sen vastuulle. Tämä systeemi olisi selkeä ja homma hoituisi. Ainoa ongelma on, että löytyykö tällaiseen projektiin tarpeeksi puuhamiehiä? Itselläni on ainakin kädet täynnä jo yhden yhdistyksen pyörittämisessä, joten koko vetovastuuta en ole itselleni ottamassa.

Eli. Löytyykö intoa?
It'll be awesome.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Tiistai, 23.02.2010 21:04

Olisin melkein erillisen yhdistyksen kannalla jos löytyy tekijöitä. Itse en nyt ehdi, mutta ehkä ensi vuonna? Voin ainakin nyt luvata tulevani hallitukseen jonain vuonna silloin tällöin? Voisikin olla hyvä systeemi, että ryhmä saa käydä treeneissä kuhan yksi jäsen on hallituksessa tai on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana tai sitoutuu laittamaan yhden juhanin hallitukseen kolmen vuoden sisällä? tms.???

Aloittaminen on aina vaikeaa, mutta sitten kun homma saadaan pyörimään on sen ylläpito helpompaa. Hallituksen tehtäviinhän kuuluisi vuosikokous, vuorojen varaaminen, avustusten teko samoihin paikkoihin kuin "viime vuonna" ja ensimmäisenä vuonna koko paskan perustaminen. Varapuheenjohtajastahan voisi aina tulla uusi puheenjohtaja, niin uudessakin hallituksessa olisi aina yksi vanha pieru joka tietää miten hommat toimii.

Jos tätä ei kuitenkaan saada pystyyn, minulle ei ainakaan ole mikään ongelma kuulua paperilla Entaliaan.

Ps. Eikö tälläistä joskus yritetty?
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Triks
Herttua
Viestit: 956
Liittynyt: Torstai, 03.01.2008 02:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Triks » Tiistai, 23.02.2010 22:16

Minäkin olen erillisen yhdistyksen kannalla ja koska minulla on melkein rajattomasti luppoaikaa, voisin olla ihan mielelläni mukana puuhailemassa. Susikukon ajatukset aiheesta ovat oikein hyväisiä.

Toivottavasti riittävästi kiinnostusta ilmenee.
"Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."
Kuva
Avatar
Skylark
Sotalordi
Viestit: 1146
Liittynyt: Perjantai, 10.03.2006 09:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Skylark » Tiistai, 23.02.2010 23:18

Yhditys voisi tosiaan olla tyyliin se PK-seudun boffaajat ja se palvelisi koko PK-seudun boffausta (olipas viisas lause). Yhteisten treenien lisäksi voisi periaatteessa varata myös pienemmän piirin treenejä niin halutessaan, sopivilla ehdoilla, vaikka että Juhani hallituksessa ja maksaa omat viulut. Näin salinvaraus tapahtuisi ikäänkuin "kattojärjestön" kautta. Onkohan se veronkiertoa?

edit: ai niin se tärkein. Olen valmis puuhamieheksi ja hallitukseen ja mihin tarvitaan
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Keskiviikko, 24.02.2010 01:37

Kattojärjestön voisi perustaa ensi vuodelle, nyt pitää hoitaa homma kotiin niillä pelimerkeillä mitä meillä on.

Voin paperilla liittyä yhdistykseen kuin yhdistykseen, ja rohkaisen kaikkia muitakin tekemään samoin, että saadaan kahdet treenit pyörimään. Boffaajien laumauskollisuuden tulisi nyt tässä tapauksessa palvella yhteistä hyvää = treenimahdollisuuksien parantamista.
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 898
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Keskiviikko, 24.02.2010 01:43

Vaikuttaa erinomaiselta suunnitelmalta vaikken (vielä) pk-seudulla asukkaan.
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Keskiviikko, 24.02.2010 01:59

Beatific kirjoitti:Kattojärjestön voisi perustaa ensi vuodelle, nyt pitää hoitaa homma kotiin niillä pelimerkeillä mitä meillä on.

Voin paperilla liittyä yhdistykseen kuin yhdistykseen, ja rohkaisen kaikkia muitakin tekemään samoin, että saadaan kahdet treenit pyörimään. Boffaajien laumauskollisuuden tulisi nyt tässä tapauksessa palvella yhteistä hyvää = treenimahdollisuuksien parantamista.
Pah. Kattojärjestön voisi perustaa vaikka heti. Ensi vuonna sen perustaminen on myöhäistä. Sillä tulisi kuitenkin olemaan aika simppeli missio: Boffaustreenivuorojen varaaminen pk-seudulla (kai lähinnä espoossa). Tietty en tiedä, ehtiikö millään enää perustaa yhdistystä ensi syksyn Omnian vuoroja varten. Ei kai siinä pitäisi mitään sen kummempaa olla, kuin perustamiskokous ja vähän paperihommaa, sitten hakemuksia vetämään?

Mutta mites on, tarvitaanko niitä kattojärjestöjä tosiasiassa kaksi? Muistan lukeneeni, että subventoitujen vuorojen saamiseen Espoossa vaaditaan alle 20v _espoolaisten_ nuorten määräksi väh 50% tms. Eli pitäisikö oikeasti perustaa Espoon boffaajat (tai Espoon Historiallinen Urheiluseura, mahdollistaisi terästreenitkin ehkäsittenjoskus) Omnian treenejä, ja mahdollisesti muita koulujen saleja ja liikuntapaikkoja varten, ja sitten vaikka erikseen Helsinkiin oma? Toisaalta tämä on ehkä vähän turhaa spekulaatiota, Helsingissä säännöt ovat muistaakseni löysemmät, mutta en ole kuullut, että kukaan olisi sinne mitään sisätreenejä tai muitakaan isompia vapaita yhteistreenejä järkkäilemässä. (onhan jontzulla pakila, mutta sillä on kai vähän eri rooli, luulen)

Joka tapauksessa Omnian treeneissä suurin osa kävijöistä on käsittääkseni alle 20v espoolaisia nuoria, eli jos nämä henkilöt liittyisivät kaikki ihan mihin tahansa tarkoitusta varten perustettuun yhdistykseen, subventoituja salivuoroja olisi helppoa varata, muskeleiden (ja mustelmien) inflaatiota voisi estää, ja harrastus kukoistaisi.
Jätä se herkkukori siihen.
Avatar
Skylark
Sotalordi
Viestit: 1146
Liittynyt: Perjantai, 10.03.2006 09:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Skylark » Keskiviikko, 24.02.2010 11:47

Vibelius kirjoitti:Pah. Kattojärjestön voisi perustaa vaikka heti. Ensi vuonna sen perustaminen on myöhäistä. Sillä tulisi kuitenkin olemaan aika simppeli missio: Boffaustreenivuorojen varaaminen pk-seudulla (kai lähinnä espoossa). Tietty en tiedä, ehtiikö millään enää perustaa yhdistystä ensi syksyn Omnian vuoroja varten. Ei kai siinä pitäisi mitään sen kummempaa olla, kuin perustamiskokous ja vähän paperihommaa, sitten hakemuksia vetämään?
Salivuorojen ensimmäinen haku päättyy tänä perjantaina, mutta vaikka yhdistyksen perustaa vasta myöhemmin keväällä, voi ylijääneitä vuoroja kyllä varata vaikka pitkin vuotta. Ja omniassa oli vielä syksylläkin tyhjää tilaa sunnuntaina esim.
Vibelius kirjoitti:Mutta mites on, tarvitaanko niitä kattojärjestöjä tosiasiassa kaksi?
Mie en hjumarra mitä tarkoitat kahdella. Espoon Historiallinen urheiluseura kuulosta hauskalta. Unelma olisi kyllä että vuoroja voisi varata sekä helsingistä että espoosta mutta en tiedä onko sellainen järjestettävissä.
Vibelius kirjoitti:Helsingissä säännöt ovat muistaakseni löysemmät, mutta en ole kuullut, että kukaan olisi sinne mitään sisätreenejä tai muitakaan isompia vapaita yhteistreenejä järkkäilemässä. (onhan jontzulla pakila, mutta sillä on kai vähän eri rooli, luulen)
Helsingissä ei tietääkseni ole vastaavia nuorisoalennuksia kuin Espoossa (95% hinnasta pois!) joten Helsinki tulee kalliimmaksi, paitsi jos hakee jotain tukia joita en ole toistaiseksi selvitellyt. Jontzun treenien paikalle aletiin rakentamaan jotain ja treenit on sen vuoksi jouduttu lopettamaan.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Keskiviikko, 24.02.2010 12:52

Suomessa jokaisella yhdistyksellä pitää olla kotipaikkakunta. Tämä ja Espoon alennukset mielestäni melkein päättävät paikkakunta asian. Rämä muutti itsensä Nurmijärveltä Espooseen, juuri tämän takia.

Nimi ja toiminta kannattaisi pitää mielestäni mahdollisimman avoinna tulevaisuutta ajatellen. Järjestön kautta voisi hakea sitten tukia ja tiloja kaikkeen asiaan liittyvään, treenit, larpit, treeniviikonloput, sohun kaltaiset tapahtumat jne. Näin voisi yrittää nimien maximoimiseksi repiä myös muita ihmisiä mukaan, larppaajat, teräsmiehet ja SCA.

Järjestö voisi olla myös kattojärjestö Entalian ja Rämän kaltaisille yhdistyksille. En muista mitä tukea rämä / faba yritti hakea, niin eka vastaus oli, että pitäisi kuulua johonkin kattojärjestöön. Ja itse pk-seudun pehmopatonki ry voisikin sitten taas kuulua johonkin kulttuuri tai liikunta alan isompaan katto järjestöön?

Nimi voi olla pk-seutuun viittaaa vaikka kotipaikkakunta olisikin Espoo. Status kannattaisi olla kulttuuri ja liikunta, jotta saadaan hanat auki + vielä nuoriso kulttuuri ja liikunta, jos vain keski-ikä on tarpeeksi alhainen?

Pääkaupunkiseudun nuorten epäaikainen kulttuuri ja liikunta neuvosto ry? Eli SPEKTRE =)

Tai EMMAF = European Medieval Martial Arts & Fantasy ry? Vois hakee viel EU tuet päälle perusteella käydään virossa, ruotsissa, tanskassa, puolassa ja kanadassa. Emänännän joku juristikerho sai oikis porukan euroopan matkaan eu:lta 5000€ tukea.
Viimeksi muokannut Susikukko, Keskiviikko, 24.02.2010 13:03. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 898
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Keskiviikko, 24.02.2010 12:56

Vibelius kirjoitti:Pah. Kattojärjestön voisi perustaa vaikka heti. Ensi vuonna sen perustaminen on myöhäistä
Oon kyllä tästä samaa mieltä, perustamisessa on oma hommansa ja se vie oman aikansa. Nyt ihmisillä on kiinnostus ja draivi päällä joten kannattaa takoa kun rauta on kuumaa. Ei tarvitse taas ihmetellä suomalaisittain ensi vuonna kun ei mitään sitten tehtykään.
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Keskiviikko, 24.02.2010 17:22

Käytännössähän perustamisessa ei oo kun pieni papereitten pyörittelyä ja pari allekirjotusta ja paperien vienti maistraattiin. Lähinnä kyse on siitä, että löytyykö ihmisiä, jotka on valmiita sitoutumaan hallitukseen ja hommiin. Ite voisin lähteä, mutta en mieluiten PJn paikalle. Nyt on itseasiassa hyvä hetki perustaa, koska rekisteröinnin läpimenossa kestää useampi kuukausi, ja ens vuoden avustusten saamiseksi yhdistyksenä pitäisi yhdistys olla perustettu jo ennen tämän vuoden kesää. En muista tarkkaa päivämäärää, mutta senkin voi kaivaa. Joka tapauksessa ensi syksyn salivuorot tulee vielä Entalian nimellä, mutta ensi keväänä jo ehkä uudelle yhdistykselle?

Sanoisin, että pidetään yhdistys selkeyden vuoksi keskittyneenä bofferointiin. Sääntöihin voi sitten laittaa kohdan, että yhdistys tukee ja järjestää myös bofferoinnin tukilajeja tms, jolla voidaan sitten kattaa SCAt ja teräkset yms. Entaliallakin on sääntöihin laitettu takaportti, että voidaan tarkoituksemme toteuttamiseksi järjestää mm. larppeja.

Vibelius: En löytäny ainakaan mun papereista mainintaa, että nuorten pitäisi olla nimenomaan espoolaisia. Eli se tuskin on ongelma. Helsingissä on muutenkin toi tilojen vuokraaminen hoidettu ihan päin helvettiä, eli IMHO meijän intressit on enemmän Espoon puolella.

Eli, jos nyt ruvetaan mallailemaan tulevan yhdistyksen perustajahallitusta, niin olisin valmis varaPJn/Sihteerin paikalle. Skylark, kiinnostusta PJksi? Sitten tarvittas vielä ainakin rahastonhoitaja. Vapaaehtoiset, sitoutumaan valmiit käsi ylös.
It'll be awesome.
Avatar
Triks
Herttua
Viestit: 956
Liittynyt: Torstai, 03.01.2008 02:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Triks » Keskiviikko, 24.02.2010 17:45

Käsi ylhäällä.
"Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."
Kuva
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Keskiviikko, 24.02.2010 22:41

Hei, hienoa että intoa riittää!! Ja Skylark PJ:ksi! Mutta siis tarkoitin aiemmin vain, että tähän salihakukierrokseen kattojärjestö on myöhässä, mikä ei tietenkään estä sellaisen pystyttämistä...
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Torstai, 25.02.2010 00:51

Tekisi mieleni kirjoittaa tähän muunnelma vanhasta vitsistä, eli kuvaus ujon teinibändin keikasta. Komp komp komp komp komp komp komp komp komp... no okei, saa riittää.

Kannatan Skylarkia puheenjohtajaksi, olen mielelläni mukana perustamassa/hengailemassa, juomassa kahvia ja syömässä pullaa.

Muistelinkin, että Helsinki ajoi alas vastikaan/viime vuonna oman nuorten liikuntatilojen tukemis-asiansa. Kannatan siis Pk-seudun boffauksen kattojärjestön perustamista pääkallopaikkanaan Espoo.

Susikukko, miten olisi FEMMA, Finnish European Medieval Martial Arts Ry. Tai Finnish Epical Medieval Martial Arts Ry. PA

Tai FIMMA, Finnish Innovative Medieval Martial Artsissimo. Sisältää idean boffauksesta, slurppauksesta, mutapainista yms lievetoiminnasta luovuutta kehittävänä. Ainankin minä sain boffojen teosta luovuuspisteitä, joilla korjasin tänään lumilapion kahvan jesseteipillä kestämään ikuisesti.

edit: Olisimmeko me nuorisojärjestö? Sitenhän subventiot tulisivat instana, ei tarvitsisi miettiä, montako meistä on alle 20. Onpa ärsyttävän epäselvää byrokratiaa kyllä. Noh, eiköhän me ensi kevääksi joka tapauksessa vuorot tällä tulevalla yhdistyksellä saada.
Jätä se herkkukori siihen.
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1684
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Mahti » Torstai, 25.02.2010 02:11

Ihan näin ulkopuolisen näkökulmasta heittäisin ehdotuksen, että nimen kannattaa olla suomenkielinen ja informatiivinen, niin että siitä voi päätellä yhdistyksen toimenkuvaa. Pääkaupunkiseudun boffajat tai Pääkaupunkiseudun pehmomiekkailijat on ihan pätevä.

Kuolaa rekisteröitäessä oli aikoinaan hupaisaa, kun ne ei meinannut antaa tehdä sitä rekisteröintiä nimelle Kuopion larppaajat - Kuola, koska niitten mielestä moinen nimilyhenne ei ollut sopiva.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Torstai, 25.02.2010 06:54

Eilen vuosikokouksessa juteltiin ja Frane lupautu meille rahastonhoitajaks, se on tehny vastaavia hommia jo aikalailla. Eli käytännössä meillä ois jo tarvittavat kolme henkeä kasassa, omien kokemusten perusteella perustamiskokoukseen kannattaa ottaa mahollisimman vähän porukkaa ja myöhemmin sitten integroida muut mukaan.

Nimeä kun mietittiin, niin ilmoille nousi vaihtoehto, että laajennettaisiin toimintaa ja oltais Etelä-Suomen Boffaajat. Lyhenteeksi tulisi tietty EtSuBo, joka kuulostaa ihan oikeasti urheiluseuralta. Howaboutit?

Ittelläni on menoa aika tiuhaan tällä ja ens viikolla, mutta sen jälkesellä viikolla vois kattella ja tekis paperityöt?
It'll be awesome.
Avatar
Ourboros
Paroni
Viestit: 151
Liittynyt: Keskiviikko, 15.02.2006 23:00
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Ourboros » Torstai, 25.02.2010 11:51

Jeps ajattelin että ehkä rahastonhoitajaksi ehdotettu sanoisi sanan tai kaksi.

Olen toiminut Eteläsuomen Rooli ja Strategia Yhdistyksen (Eserspry:n) Liveroolipelivastaavan vuonna kivi ja kirves. Lisäksi olen toiminut lakisääteisen iltapäivätoiminnan palveluntuottajan toimintakoordinaattorina nyt noin 9 vuotta. Nuorempana jannuna olin mukana masinoimassa Espoon nuorten päänmenoksi Espoon nuorisovaltuustossa. Lisäksi opiskelen kansainvälistä kauppaa joten rahavirrat ovat ihan ammatin kautta tuttuja. Uskonkin että minä pystyisin hoitamaan rahastonhoitajan virkaa menestyksekkäästi.

Rahastonhoitajana ETSUBO ry:ssä kiinnittäisin eniten huomiota varainhankintaan ja toimivien kirjanpito, laskutus yms. toimintojen kehittämiseen. Lisäksi olen sillä kannalla että perustettavan yhdistyksen pitäisi järjestää virallinen suomen mestaruus Bofferoinnissa. Tarkoituksenani olisi että kilpailu järjestettäisiin itsepuolustuslajeista tutuilla metodeillla. Lähellä sydäntäni olisi myös "holmgång" tyyppisen kaksintaistelu kilpailun järjestäminen, jossa käytettäisiin kilpeä ja miekkaa. Tämän tyyppistä ei ole vielä järjestetty.

Teräsmiekkailun ja muun toiminnan voi mielestäni liittää oheistoimminnaksi tarvittaessa. Näen kuitenkin että sponsoreitten ja lajin leviämisen kannalta pehmomiekkailu on huomattavasti toimivampi ja helpommin lähestyttävä vaihtoehto. Lajissa on täyden kontaktin huumaa ja ottelu järjestelyjä yms. petraamalla, laji voisi saada myös katsojat kiinnostuneiksi. Tällä saisimme lipputuloja otteluista tms.

Etsubo ry voisi kattojärjestönä lisätä harrastuksen suosiota järjestämällä esitystilaisuuksia yläkouluilla ja lukioissa. Tällä pyrkisimme saamaan lisää alle 20 vuotiaita mukaan harrastukseen. Haluisin tosin muistuttaa että alle 29 vuotiaat lasketaan Espoossa nuorisotoimen piiriin, ja virallisesti suomessa alle 27 vuotiaat lasketaan nuoriksi.

Francisco Jousi
Carpe diem, tempus fugit
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1684
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Mahti » Torstai, 25.02.2010 14:30

Eikös ropeconin turnaus ole boffauksen SM?
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 898
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Torstai, 25.02.2010 15:49

Vähän de facto mentaliteetillä ainakin.
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Torstai, 25.02.2010 18:24

Siitähän usein näkee käytettävän termiä "boffauksen epävirallinen suomenmestaruus". Voitaisiin tehä siitä ihan virallinen SM. Joka vuosihan Ropecon tappelee, että ne saa jonkun vetämään sitä, varmaan ovat kiitollisia jos yhdistys ottaa sen kontolleen.
It'll be awesome.
pseudothei
Paroni
Viestit: 193
Liittynyt: Lauantai, 30.05.2009 20:50
Paikkakunta: kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja pseudothei » Torstai, 25.02.2010 19:28

mä nostan käden ylös tässä vaiheessa olen erittäin kiinnostunut järjestämään tätä yhdistystä koska kuulostaa mahtavalta idealta
Si vis pacem, para bellum.
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Lauantai, 27.02.2010 12:34

tiarAnon kirjoitti:Eilen vuosikokouksessa juteltiin ja Frane lupautu meille rahastonhoitajaks, se on tehny vastaavia hommia jo aikalailla. Eli käytännössä meillä ois jo tarvittavat kolme henkeä kasassa, omien kokemusten perusteella perustamiskokoukseen kannattaa ottaa mahollisimman vähän porukkaa ja myöhemmin sitten integroida muut mukaan.

Nimeä kun mietittiin, niin ilmoille nousi vaihtoehto, että laajennettaisiin toimintaa ja oltais Etelä-Suomen Boffaajat. Lyhenteeksi tulisi tietty EtSuBo, joka kuulostaa ihan oikeasti urheiluseuralta. Howaboutit?

Ittelläni on menoa aika tiuhaan tällä ja ens viikolla, mutta sen jälkesellä viikolla vois kattella ja tekis paperityöt?
Eli ymmärsinkö oikein, ollaan perustamassa Etelä-Suomen boffaajia Omnian treenien ylläpitoa ja Ropeconin turnausta varten? Ei kait siinä, mutta mitenkäs muu Etelä-Suomi otettaisiin yhdistyksen toiminnassa huomioon?

Ison osan Suomen boffoskeneä alleen sulkevasta (ainankin Helsinki, Espoo, Lahti, Turku, Sipoo, Vantaa...) nimestä huolimatta perustamiskokoukseen (ja hallitukseen?) halutaan mahdollisimman vähän kattavuutta? Mitä järkeä olla kattojärjestö vain nimen puolesta?

En varauksettomasti kannata Ollia vpj:n paikalle, on itse sanonut olevansa muutenkin kiireinen, joten miksi ottaa vielä lisää vastuita siihen päälle?

Muita mahdollisia hallitukseen menijöitä keksisin vaikka kuinka paljon. En tiedä, miksi niin harva on käynyt kommentoimassa tähän threadiin mitään, ellei siksi, että tällä hetkellä vaikuttaa vähän Entalian proggikselta, johon muita ei toivota mukaan.

Frane vaikuttaisi ihan hyvältä valinnalta rahastonhoitajaksi, mitä olen tavannut niin asiallinen tyyppi, ja foorumilla kirjoittamansa vain vahvisti ja paransi vaikutelmaa. Tuskinpa parempaa vaihtoehtoa heti äkkiseltään siihen pestiin löytyisi, varsinkin kun hänellä on selvästikin aikaa ja kiinnostusta järjestön kehittämiseen.

Enivei, pointtini siis oli, että kun kattojärjestöä ollaan perustamassa, perustamiskokouksessa tulisi pyrkiä edes isoimmat alueen ryhmät kattavaan kokoonpanoon, eikä ketään tulisi ainankaan pois käännyttää. Toinen pointti: Hallitukseen henkilöitä, joilla aikaa ja kiinnostusta, piste.
Kolmas pointti: Ei kai tästä ole tulossa mitään uutta Entaliaa, nimenä vain Etsubo ja päätoimintana Entalian värväys?
Jätä se herkkukori siihen.
Deili
Kapteeni
Viestit: 110
Liittynyt: Perjantai, 12.06.2009 22:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deili » Lauantai, 27.02.2010 13:10

Vibelius kirjoitti: Kolmas pointti: Ei kai tästä ole tulossa mitään uutta Entaliaa, nimenä vain Etsubo ja päätoimintana Entalian värväys?
Mielestäni Ollin ekasta viestistä tuli pääpointti melko selväksi: Tarkoitus on saada raakaa virallista dataa siitä, että eteläsuomessa/pk-seudulla on paljon bofferoinnin harrastajia. Suuri iso yhdistys johon kuuluvat kaikki näyttää paperilla paremmalta kuin 20-30 hengen Entalia kun haetaan salivuoroja/tapahtuma-avustuksia.

Onhan Jalkapalloilijoilla Palloliitto, hiihtäjillä hiihtoliitto jne. Olisi kiva saada eteläsuomen boffaajillekkin oma edustajansa ja äänitorvi.

Ainoassa mielessä tämä on ollut Entalian proggis jos lasketaan se että idea tuli meiltä ja laitettiin se vireille. Ei mikään estä muita osallistumasta ja siksihän tämä ketjukin on perustettu että saadaan aktiivisia ihmisiä mukaan ja toiminta käyntiin.

ps. Toivottavasti en mennyt trolliin :)
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Lauantai, 27.02.2010 14:51

Ei ollut trolli, olin vain eri mieltä siitä, että perustamiskokouksessa pitäisi olla mahdollisimman vähän porukkaa, jos kerran on kyse kattojärjestöstä. Kattojärjestön perustamiskokouksessa ja hallituksessa pitäisi mielestäni olla edustaja kaikista niistä ryhmistä, jotka sinne edustajan haluavat lähettää. Kyllä sen kokouksen saa läpi runnottua vaikka siellä olisi muitakin mielipiteitä kuin yksi.

Kannatan tottakai tämäntyyppistä järjestötoimintaa, ja pisteet Ollille ja Entalialle asian eteenpäin viemisestä. Toivon siis kuitenkin, että tämä olisi organisaatio, joka aidosti edustaisi etelä-suomen boffaajia. Komppaan tässä Susikukon ekaa viestiä..

EPOKSI olisi mielestäni mahtava nimi - Etelä-Suomen PehmOaseKamppailuSeura + i. Epoksiliiman lailla tämä voisi koota hajanaisen pk-seudun boffauskentän, eli rakennusaineemme, kestäväksi tahtomme miekaksi.

Mutta toisaalta, onko tämä urheiluseura vai lajiliitto? Etelä suomen boffaajien kattojärjestönä voisi ehkä joku ESBL - Etelä-Suomen Boffaajien Liitto olla fiksumpi.

Ps. Olen kiinnostunut olemaan mukana toiminnassa, vaikkapa sihteerinä (olenhan sydämeltäni blondis ja tottunut makasiinien polttaja) tai yleis tsupparina jos ei muuten.

Pps. Sori jos stormaan liikaa ja liian sekavasti
Jätä se herkkukori siihen.
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Lauantai, 27.02.2010 23:41

Viljami: Pointtini siitä, että mitä pienemmällä porukalla varsinainen perustaminen hoidetaan on ihan käytännön järjestelyissä, mitä vähemmän väkeä pitää saada kasaan kirjottamaan nimiä paperiin ja mitä vähemmän nimiä tarvii kirjotella papereihin, sitä helpompi. Plus, että mitä vähemmän ihmisiä tarvii soitella läpi jos koko paska kosahtaa naamalle, kuten Entalian rekisteröinnin ekalla kierroksella kävi. Selvittelen siitä syntyneitä ongelmia edelleen. Eli henk.koht. lähestyn tätä ongelmaa ihan käytännön järjestelyjen kannalta, enkä niinkään idealistisesta näkökulmasta. En näe mitään syytä, minkä takia perustamiskokouksessa pitäisi varsinaisesti sopia mitään, kun käytännössä voimme sopia linjauksista ja tavoitteista täällä foorumeilla, ja ainoastaan vahvistaa ne perustamiskokouksessa.

Mikäli vaikuttaa siltä, että tästä on tulossa "entalialainen projekti", olen syvästi pahoillani. Se ei ole missään vaiheessa ollut tarkoituksena, ja olen itse ainakin ajanut koko ajan muun muassa ei-entalialaista puheenjohtajaa.

Eli lyhyesti, vastapointtini: varsinaiseen perustamiskokoukseen ei ole mitään tarvetta väen vängällä kutsua porukkaa; se on muodollinen tilaisuus. Sen sijaan olen yhtä mieltä siitä, että määritellessä yhdistyksen yleistä linjaa ennen varsinaista kokousta kaikkia kiinnostuneita pitäisi kuulla.

Toinen pointti: Puuhamiehiä ja tekijöitä tarvitaan ehdottomasti siinä vaiheessa, kun toimintaa ihan oikeasti aletaan käynnistämään. Perustamiskokouksella ei kuitenkaan ole sen kanssa juurikaan tekemistä, koska pelkästään PRH:n käsittelyssä menee kolmisen kuukautta. Lisäksi syksyn salivuorot on joka tapauksessa varattu Entalian nimellä, joten yhdistyksen varsinaiset hommat alkaisivat joka tapauksessa vasta ensi keväänä, jolloin uuden kevätkokouksen valitsema hallitus vastaisi kaikesta. On hienoa, että innostusta löytyy, mutta meikäläisen visiossa ensimmäinen vuosi menee joka tapauksessa paperinpyörittelyn parissa, joten ensi sijaisia kriteereitä olisivat kokemus avustushakemusten täytöstä, salivuorohakemusten teosta ja yhdistyksen paperityöstä.

Kolmas pointti: Tästä on tulossa uusi Entalia. Tämä siis puhtaasti siinä mielessä, että meikäläisen visiossa yhdistys tulisi toteuttamaan juurikin samaa tarkoitusta kuin Entalia alunperin, ainoastaan ilman niitä vikoja, jotka toiminnassa tällä hetkellä on. Entalian päätoimintanahan ei koskaan ole ollut värväys, käytännössä lopetimme aktiivisen värväämisen samoihin aikoihin kuin yhdistys perustettiin. Entalian säännöt sanovat yhdistyksen tarkoituksesta seuraavaa: "Yhdistyksen tarkoituksena on bofferoinnin harrastaminen ja lajin kehittäminen keskiaikaishenkisenä urheilulajina koko Suomen mittakaavassa." Itse olisin valmis siirtämään kyseisen lauseen suoraan myös EtSuBon sääntöihin.

En nyt halua vaikuttaa mitenkään ylimieliseltä tai nurkkakuntaiselta, mutta nyt kun oon paininu näitten ongelmien kanssa jo toista vuotta mulla ei olisi mitään intressejä antaa muitten keksiä pyörää uudestaan, ja tekisin mieluummin asiat helposti kun valita kerran voi. Toivotan tervetulleeks kaikki hyvät ideat ja kehitysehdotukset, ja niiden esittämiseksi paras paikka on juurikin tämä foorumi.
It'll be awesome.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pääkaupunkiseudun boffaajat”