HYÖTY/HAITTA

Punainen ruusu, Lancaster.
Maahinkainen, Kuola, Trauma, Rutto
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1684
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Mahti » Maanantai, 22.06.2009 17:28

Siksipä sijoittuminen on aivan rivin taakse, ei 50 metriä jäljessä niin kuin monesti virheellisesti on tehty. Yleensäkin ongelma sotahuudossa on se, että kaikki päärivistä irrotetut joukot (skirmaajat, koukkaajat, reservi) ovat olleet aivan liian kaukana tapahtumapisteestä, että olisivat kyenneet olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siihen on saatava muutos ja tällaisella kokemuksella varustetulla armeijalla on siihen täysi mahdollisuus.

Reservien/täydennysten käyttö epäonnistuu vääjäämättä, mikäli ne eivät ole siellä missä pitää minuutin-kahden varo ajalla. Mieluummin nopeamminkin. Joskus reservi voi näyttää ihan toiselta riviltä linjassa. Se vain siirtyy paikaltaan sitten sinne missä on hyvä paikka.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Maanantai, 22.06.2009 17:33

Kova olisi tässä kohtaa miettiä tosiaan sitä porukan jakoa niin että kun ollaan asemissa, puolet juoksee toisaalle ja puolet toisaalle.

Jos vastassa on designed opponent Rämä, on niillä hiukan miettimistä lähestymisen suhteen ja vihujen pakka menee sekaisin jos rupeavat sovittamaan meidän lentävän vaihdon jäljiltä. :D

Rutto, Trauma ja rivimaahinkainen kolmestaan olis esimerkiks hirviömäinen kombo, kun taas toisaalla voi ottaa surmapilven ja Kuolan kombon käyttöön.

Maahinkainen pystyy kuitenkin jakautumaan, lisäks me voidaan kyllä ottaa varmaan vapaammin skirmaava asetelma, sekä puhdas rivijyystö, johon ei kyllä helposti pidä ruveta ellei tilanne tosiaan ole sen kannalta edullisin.

Koko ajan tuntuu tämä paremmalta tämä tuleva SoHu.. :D
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Athene
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 627
Liittynyt: Perjantai, 06.07.2007 17:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Athene » Maanantai, 22.06.2009 21:19

Aika varovaisesti suhtaudun tuohon Maahinkaisen jättämiseen rivin taakse. Kentällä rintama on jo sen verran leveä, että siirtyminen keskeltä jompaan kumpaan (etenevään) laitaan vie aivan liikaa aikaa, kun taas keskelle linjaa pongahtaminen ei ole välttämättä aivan helppo temppu jos haluaa pitää kaikki miehet aktiivisessa kontaktissa.

Puolittaminen esim. tuolla Kuola + kuolemanpilvi ja Rutto + rivimaahinkainen + trauma -reseptillä voisi olla hyvä ajatus. Ainakin se tekisi Punaisen ruusun armeijasta joustavamman, kun 40+ henkinen Maahinkainen ei olisi aina yhtenä mötkäleenä.

Mitenkäs Kuola, onko teillä helposti jaettavia alaosastoja?
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Maanantai, 22.06.2009 21:24

meidän porukka on jaettu kahteen osastoon toista komenna minä ja ap toista komentaa peltsi. tosin peltsin porukassa on vain 4 jäsentä jos en väärin muista. tälläsella kahdella pienellä porukalla me olemme menossa tämän sohun.... tappelemme tietysti yhdessäkin.
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1684
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Mahti » Maanantai, 22.06.2009 21:56

Kuola koostuu komentoryhmästä, oikeasta laidasta, keskustasta ja vasemmasta laidasta. Tämän lisäksi on kahdeksan miehen iskuryhmä Schwartz, joka on helppo irrottaa kokokaisuudesta sinne missä on tarve. Schwartz muodostuu miehistä joilta luonnistuu liikkuvampi toiminta ja joilla on keskimääräistä korkeampi yksilötaito.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Maanantai, 22.06.2009 22:30

ja esim. Ruton erittäin pahamaineiset jullit pidättelemään sitä rivitolppaa. Ruton maine saattaisi olla tarpeeksi, että pidättelemään määrätty väki jäätyisi, eikä hakisi häiritsevän isolla ylivoimalla Ruttoa alas, vaan antaisi sitten meidän muiden takoa riviä ruttuun ensin.
Tähän sovimme varmasti hyvin ja vaikka ja kun ne päälle tulee niin osataan hajoten hajottaa hyökkääjää ja pysyä henkissä.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Maanantai, 22.06.2009 22:49

Minä taasen kannatan ainakin kokeeksi tuota Maahinkaisen rivin taakse jättöä. Me tehdään jo sillä melkomoinen hajaannus vihollisen riviin jos niitten homma perustuu sille että vastassa on jyystävä Maahinkainen tämän liikkuvan ja räjähtävämmän version sijasta.

Yritä siinä nyt ottaa blokkauspaikkaa rivistä jos kohde ei ole rivissä vaan sen takana liikkumassa.

Irtiotot pitäs kanssa saada aikaan toimiviksi. Esimerkiksi se että Maahinkaisen nk. vastaanottokomitean ja muiden riviprofiilin tyyppien sitoessa riviä vihulta lentävämpi osasto irrottautuu ja kun valtaosa ryhmästä on irti, voi loppurivikin tehdä vetäytymistä. Osa vois jopa jäädä ruton tueksi hidastelussa. Ainakin minä tykkään olla hilparimies hajaantuneessa kentässä jos ympärillä on luotettavia sotureita. :D

Pitäisi koittaa mahdollisimman pitkään varjella sitä meidän profiloitumisen imagoa sellasena rivijyystönä. Otetaan hyödyt alkutapahtumassa siitä että osa on jatkuvasti enemmän rivimpänä kuin surmapilvi ja näin ollen ehkä meistä jää vielä päivän päätteeksi rivi-imagoa.

Jos tämä toiminta alkaa junnaamaan, siirrytään lentävämpään vaiheeseen jossa Maahinkainen on irrallaan ja runttaa joko yhteen tai kahteen pisteeseen kentällä joissa vihulla on joko heikko paikka, tai ratkaiseva balanssipaikka kentällä. (Esim rivien päät tai heikentyneet kohdat joista läpijyräpaikka aukenee jos vaan puskee..)

Pidän vielä mielessä sen että K.I.S.S. sääntö on voimassa niin tästä vois sorvata jossain määrin manööveroitavan pelitaktiikan. Varsinkin vihulaisen hajaannus on taattua jos tällänen tilanne läntätään eteen.

I think.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Gitoll
Herttua
Viestit: 583
Liittynyt: Lauantai, 19.05.2007 13:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Gitoll » Tiistai, 23.06.2009 00:26

Nostaisin esiin huomion, joka tuli mieleen noista ryhmien jakamisista: Ilmeisesti tänä vuonna tiedossa on laajoja alueita, joilla liikkua. Tiedustelun kuvittelisin siis olevan entistä tärkeämmässä osassa ja ei ole syytä aliarvioida vastustajien tiedustelun hämäämisen tuomaa etua. Ei tarvita montaakaan Maahinkais-tabardia KuoLan riviin kun vihollinen saa korviinsa tiedon, että molemmat ryhmät liikkuvat yhdessä, suunnassa x.
Kuva Keihäs-Lauri
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Tiistai, 23.06.2009 00:29

Rämä ei ole enään niin paha. 43 maahikaista vs 34-36 rämäläistä.

Rämän sisällä on taas selene eli Ruttolaisille kahdeksan tappoa :twisted:
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1427
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Tiistai, 23.06.2009 09:07

Mitään pidempiaikaisia reservejä wei kannata jättää, mutta valituissa skenaarioissa voi olal järkeä pitää ryhmä tai kaksi poissa perusrivistä. Kyseiset ryhmät siirtyvät sitten rivakasti paikalleen heti alkutörähdyksen jälkeen. Tällöin rivin pitäisi olla kasassa kontaktiin päädyttäessä, mutta vastustaja ei ehdi ennakkoon viilaamaan omaa muodostelmaansa ja on heikommilla muodostelman kasaamisessa lennossa kun ryhmät eivät tiedä tarkkaan mitä tapahtuu.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2966
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: HYÖTY/HAITTA

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Tiistai, 23.06.2009 10:38

JP666 kirjoitti:Elikkä minkälaista hyötyä me saadaan muista armeijoista :?:
Ihan vain sivuhuomioita.

Jostain syystä näkisin Walesin meille soveltuvimpana kaverina, varsinkin ison alan taisteluissa. Mukana on kokeneita ja/tai ajattelevia ryhmiä jotka osaavat liikkua ja joiden varaan uskaltaisin laskea.

Walesin Spitaaliset vaeltajat ovat kehittyneet vuoden aikana kovasti. Osa porukasta on treenannut 3 kertaa viikossa ja se näkyy. He ovat nousemassa skirmish-porukoiden rankingin paremmalle puolelle. Selkää haetaan, liikettä löytyy. Erityisesti 1 vs. 1 -tilanteet toimivat jo hienosti. Yhteispeli isommassa mitassa ei vielä toimi niin hyvin joten heidän pakkansa on sekoitettavissa kohtuullisen helposti. Haarniskointia ei myöskään ole tuhottomasti ja jätkät eivät ole treenanneet sitä vastaan riittävästi, matseja tehdään liian usein yhden iskun voittoa hakien.

Muerten kohdalla muistuttaisin että viime vuoden tulostiputus johtui pistelaskun monipuolistumisesta, ei taidon tippumisesta. Siellä on mukana taitavia matsaajia joilla on paljon joukkotappelutunteja alla. Osumien ottaminen ja antaminen on parantunut ja ajatusta hommassa on tuntunut olevan koko ajan enemmän.

Skottien Wanainmaalla on mukana uutta ja vanhaa. Jos viime vuodesta jotain voi päätellä porukka ei omaa riittävää aggressiota ja heitä voi teloa aika surutta rivitaistelussa. Wanainmaa on niitä porukoita joiden kanssa kannattaa ottaa matsia aggressiivisesti alivoimaisenakin, ratkaisijoita ei ole kovin montaa.

Vaikka niitä palkkasoturihopliitteja onkin kritisoitu ei kannata lähteä heitä vastaan ihan takki auki. Siellä on seassa myös jätkiä jotka saavat tuon heidän settinsä toimimaan ja pystyvät johtamaan muita voittoon. Suosittelen kylkeen/selkään/silmille menemistä, ei kannata jäädä jyystämään asiansa osaavien keihäs+kilpi -soturien kanssa, se on hopliittien ominta aluetta. Näillä vekkuleilla muuten on ollut treeneissä pikkuaseita kilpien takana joita sitten vedetään esiin kun vastustaja pääsee lähelle.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Tiistai, 23.06.2009 15:34

Mä sanosin, että jos päästään suoraan noita hopliitteja vastaan kontaktiin, niiden sumppu on aika nannaa tavaraa meidän varsiaseille. Keihäät on lyhyitä ja hitaita yhdellä kädellä, kilpi on, mutta rynnäkköä ei voi tehdä. Jos me saadaan 3,5m keihäät ja hilparit takomaan ja kilvet pysymään hengissä, niin näistä jätkistä ei kauan ole mitään jäljellä. Todistakaa vääräksi, mutta ei oikein usko jaksa riittää tähän keihäs/kilpi-yhdistelmään.

Kolmas vaihtoehto on tietysti suora rynnäkkö, mutta ei mielestäni kovin fiksu. Pidetään ne kaukana, siellä ne kuolee.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2966
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Torstai, 25.06.2009 20:22

Misumasu kirjoitti:Mä sanosin, että jos päästään suoraan noita hopliitteja vastaan kontaktiin, niiden sumppu on aika nannaa tavaraa meidän varsiaseille. Keihäät on lyhyitä ja hitaita yhdellä kädellä, kilpi on, mutta rynnäkköä ei voi tehdä.
Jos se mitä treeneissä on nähty pitää paikkansa näillä hoploi-tyypeillä on siis 2,5-3,2m pitkiä keihäitä jotka ovat erittäin kevyitä. Rynnäkön he voivat tehdä koska kaikilla on myös lähitaisteluase.

Eivät ne mitään tehokoneita varmaankaan ole, mutta ei nyt ihan tuudittauduta heidän huonouteensakaan, ei sekään perusteltua ole.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Torstai, 25.06.2009 21:43

Tähän huomioisin että ei nuo keihäät myöskään o kauhean lyhyitä.. :D
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Torstai, 25.06.2009 21:50

Kylkeen pari skirmaaja niin ovat kuolleet ilkeästä tuijotuksesta, jos mahdollisuutta ei ole kiertää kilvillä ryntää ylivain.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Torstai, 25.06.2009 22:20

Keihäät eivät tosiaan ole lyhyitä mutta yhdellä kädellä käytettynä eivät saa läheskään koko tehokasta mittaa käyttöön.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Torstai, 25.06.2009 22:24

ZamboNet kirjoitti:Keihäät eivät tosiaan ole lyhyitä mutta yhdellä kädellä käytettynä eivät saa läheskään koko tehokasta mittaa käyttöön.
Täydestä tikkausnopeudesta puhumattakaan. Saas nähdä onko jätkillä reippaan reteät pistot vai sellainen 10 cm edestakaisen liikkeen töpötikkaus. Jälkimmäisen uhriksi joskus joutuneena olin melkoisen huvittunut.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Perjantai, 26.06.2009 02:12

Toivotaan heiluvaa töpötikkausta. :)
Nostaisin esiin huomion, joka tuli mieleen noista ryhmien jakamisista: Ilmeisesti tänä vuonna tiedossa on laajoja alueita, joilla liikkua. Tiedustelun kuvittelisin siis olevan entistä tärkeämmässä osassa ja ei ole syytä aliarvioida vastustajien tiedustelun hämäämisen tuomaa etua. Ei tarvita montaakaan Maahinkais-tabardia KuoLan riviin kun vihollinen saa korviinsa tiedon, että molemmat ryhmät liikkuvat yhdessä, suunnassa x.
Tästä piti todeta että ainakin minä olen nopea metsässä juoksija ja pystyn kulkemaan melko hiljaa ja näkymättömissä jos tosiaan scouttaamista kaivataan.

Pääjoukon ja kärjen välillä on syytä olla liikennettä ainakin jossain määrin, joten scoutteja vois oikeasti nimetä joka ryhmästä jokusen joka osaa rymytä huomaamattomasti.

Siten päästään selvittämään tilanne omalle ryhmälle kun liitytään pääjoukkoon kontaktin lähestyessä. En usko että tarvitsee mitään tusinaa tiedustelijaa, varmaan 1/ryhmä olisi jo ihan riittävä tollaseen perusjuoksenteluun ja joukon manööverointiin.

Ajatuksia?
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Perjantai, 26.06.2009 03:40

kohtalainen jäljittäjä, erinomainen kiipeiliä.... eikös se noin mennyt pappa?



tota tota leskentekiät tulee keihäillä ja glaiveilla pelkästään, sellanen käsitys mulla on ainankin näiltä foorumeilta :roll:. Hmm ihankuin joka vuos keihäitten määrä vain kasvaisi
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 887
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Perjantai, 26.06.2009 09:21

Muistakeehan sitten että 10 sentin töpsöttelyjä ei vissiinkään tarvii ottaa... Sanoisin että helsinkiläiset ei ainakaan ota sen perusteella mitä keskiviikkona heidän treeneissään näin (hymiö perään :) )

Entalian uudet kilvet on tosiaan maasta olkapäähän n. 175 senttistä miestä ja taitavat aika mielellään kyyristyä niiden alle. Olivat tehny vissiin joitain uusia keihäitäkin.
always FIGHTING~~
ebenezer
Asemies
Viestit: 11
Liittynyt: Sunnuntai, 24.05.2009 20:23

Viesti Kirjoittaja ebenezer » Perjantai, 26.06.2009 10:35

goblintaikuri kirjoitti:Muistakeehan sitten että 10 sentin töpsöttelyjä ei vissiinkään tarvii ottaa... Sanoisin että helsinkiläiset ei ainakaan ota sen perusteella mitä keskiviikkona heidän treeneissään näin (hymiö perään :) )

Entalian uudet kilvet on tosiaan maasta olkapäähän n. 175 senttistä miestä ja taitavat aika mielellään kyyristyä niiden alle. Olivat tehny vissiin joitain uusia keihäitäkin.
Kyllä. Keihäitä ovat väsänneet ja tornikilpiäkin löytyy. Kovin monen en ole nähnyt treenaavan noiden tornikilpien kanssa, joten saa miten osaavat.

Oliko muuten sulla goblintaikuri se hieno haalari päällä keskiviikkona...;)
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Perjantai, 26.06.2009 11:26

JP666 kirjoitti:kohtalainen jäljittäjä, erinomainen kiipeiliä.... eikös se noin mennyt pappa?
Keskinkertainen jäljittäjä, erinomainen kiipeilijä.. Niin tosiaan lukee mun CV:ssä. :D

Lähellä siis, mutta en lähtisi itseäni kohtalaiseksi sanomaan vielä.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 887
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Perjantai, 26.06.2009 16:25

ebenezer, mulla oli takki ja housut :wink:

Itse ottaisin mieluusti Perkeleen meille vaikka joka mättöön. En oikeen vieläkään tiedä että minkä tyyppinen osasto orkkien pheliitit on..
Avatar
Hiisi
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 10.05.2006 13:15
Paikkakunta: Kuopijo

Viesti Kirjoittaja Hiisi » Perjantai, 26.06.2009 16:36

Pheliitit= Vaikeasti tapettava panssarimörköosasto. Hidas ja kankea mutta kovin kestävä.
Avatar
horsesarse-
Sotalordi
Viestit: 1371
Liittynyt: Keskiviikko, 17.05.2006 17:56
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja horsesarse- » Perjantai, 26.06.2009 18:30

Niitä pitää vaan lyödä tarpeeksi kovaa, että huomaavat lyönnin. Sääntöjen mukaan kuka tahansa kuolee kahteen päälyöntiin tai esim kolmeen samaan käteen tulleeseen lyöntiin.

Kannattaa varmaan silti hakata niin kauan että kohde ilmaisee kuolleensa.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Henry Tudor”