Järjestäjien palaute

Valvojat: Sapfon, Suontakanen

Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 548
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Sunnuntai, 01.07.2018 22:24

Sotahuuto 2018 järjestäjät kaipaavat risuja sekä ruusuja kaikesta mahdollisesta.

Kiitos ja anteeksi
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Swann
Kersantti
Viestit: 43
Liittynyt: Keskiviikko, 02.07.2014 19:06

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Swann » Sunnuntai, 01.07.2018 23:48

+ Paperilla tasaisimmat jaot mitä ollaan Sotahuudon historiassa nähty. Toki lopulta eroja paljastui, mutta en muista yhtään vuotta, jolloin jakojen jälkeen ei olisi kuulunut urputusta (oli se sitten aiheellista tai ei)!
+ Kentät olivat hyviä, varsinkin metsä. Yleensä metsäkentät ovat olleet täynnä sudenkuoppia tai muita vaarallisia paikkoja. Nyt vaarallisimmat kohdat olivat muurahaispesiä.
+ Siirtymät melko lyhyitä
+ Mökit niille onnekkaille (kuten Valdyrille), jotka sellaisen onnistuivat itselleen arvonnassa voittamaan.
+ Erinomainen sää Sotahuudolle. Hyvä että saitte sen kaatosateen peruutettua.

- Aikataulut venyivät. Tämä on toki lähes jokavuotinen ongelma.
- Ruokailu sai ainakin aluksi paljon negatiivista palautetta. Tämä ei tosin ollut meille mökkiläisille ongelma, monella on omat ruoat mukana.
- 10 vs 10, joukkuekilpailua jäin kaipaamaan. Jotenkin nappien neulonta ei kuitenkaan lopulta tarjonnut ihan samanlaista jännitystä. Ensi vuonna taas tällainen, mutta lisättynä kentälle sijoittuneilla tuomareilla, joilla on pamput?

Kyllä mä uskaltaisin sanoa tämän olleen paras Sotahuuto johon olen osallistunut ja myös parhaiten järjestetty. Ruusuja tulee lähinnä mieleen, risut te olittekin roudanneet metsästä pois...
Et sie tunne minnuu? Mie olen Valdyrin Miika. Nykyään Nahkajuhanin mannekiini. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä keihään kans. Täs siul on sellane.
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1017
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Maanantai, 02.07.2018 00:17

Kelpo sohu. Pääsääntöisesti mulle jäi upea fiilis, koska koin nautintoa jokaisen skenun alkutuuteista lopputöötteihin. Mättömaastot ja skenujen tahditus oli siis aikalailla loistavat!

Välillä tuntui, että osallistujilta pimitettiin infoa jotenkin periaatteellisesti loppuun saakka. Koetin kysellä järjestäjiltä useampaan otteeseen että onko milloinkin tiedossa linnaa, metsää vai kenttää, mutta kysymyksiin vastattiin menemällä kiviseinämodeen ja sanomalla että brieffissähän kuulette. Jos etukäteen saisi vaikka kouraan listan skenaarioista ja skenaario-objektiiveista, voisi pohtia, että minkä verran keihäitä ryhmän tarvitsee raijata paikalle, ja mitkä kengät jalkaansa laittaa.

Sama homma olisi ehkä auttanut siihen sekavuuteen, joka liittyi kikkaskenaarioihin. Ryhmien johto/infohenkilöiden kautta informointi on usein rikkinäistä puhelinta, ja kentällä liikkui monia huhuja siitä, mihin arkkuja pitää kannella, ja kuka aatelinen tappaa. Esim. Kartoilla ja skenukuvauksilla varustetut brieffikirjeet ois iso apu.

Huomioliivisen henkilön asettaminen saatettavaksi ei ollut hyvä veto. Kenttä oli täynnä huomioliiveillä varustettuja kuvaajia, järkkäreitä, ensiavustajia ja yleisiä palloilijoita. Huomioliivit tappelun keskellä sanoo aina että "älä lyö", ja nyt sitten ois pitänyt. :roll:

Aiempina vuosina olen pitänyt ainaista ruokavalitusta aiheettomana, mutta tämänvuotiset tarjottavat nostivat leppoisadsa itsessäni pienen kiukun pintaan.

Englanti taisi olla koko sunnuntain Danelagin kanssa, pyörivätkö jaot tasaisesti?

Itse olin aika iloinen ryhmäturnauksen uupumisesta. Se on vuodesta vuoteen tuntunut luotaantyöntävämmältä tapahtumalta, jossa korostuu tän lajin kilpailullinen luonne. Tän vuotinen homma ei ehkä ollut timanttisimmaksi hiotuin, mutta joku yhteinen kieliposkeilu ja irroittelu tekis hyvää tälle välillä aika tiukkailmeiselle skenelle.

Vaikka nyt olen ehkä päästellyt enemmän niitä risuja kuin ruusuja, mutta pääsääntöisesti kuitenkin tapahtumasta jäi kiva fiilis. Lätkikäähän itseänne olille! Iso kiitos.
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Maanantai, 02.07.2018 01:54

Zenzu kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 00:17 Välillä tuntui, että osallistujilta pimitettiin infoa jotenkin periaatteellisesti loppuun saakka. Koetin kysellä järjestäjiltä useampaan otteeseen että onko milloinkin tiedossa linnaa, metsää vai kenttää, mutta kysymyksiin vastattiin menemällä kiviseinämodeen ja sanomalla että brieffissähän kuulette. Jos etukäteen saisi vaikka kouraan listan skenaarioista ja skenaario-objektiiveista, voisi pohtia, että minkä verran keihäitä ryhmän tarvitsee raijata paikalle, ja mitkä kengät jalkaansa laittaa.
Tämä oli meidän moga, tarkoitus ei ollut pimittää tietoa siitä, että olemmeko metsässä vaiko kentällä. Periaatteessa olisimme kyllä voineet julkaista etukäteen tiedon siitä ollaanko linnalla, kentällä vai metsässä. Se mikä on seuraava skenaario ei aina ollut tiedossa kauheasti etukäteen vaan päätös siitä otetaanko vielä yksi kohtaaminen kentällä vai hajasijoitus tehtiin sen mukaan paljonko oli aikaa jäljellä. Olimme laatineet kyllä skenaariolistat etukäteen, joissa oli ns ylimääräisiä skenaarioita mukana riippuen siitä kauanko skenaarioissa kestää.
Zenzu kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 00:17Huomioliivisen henkilön asettaminen saatettavaksi ei ollut hyvä veto. Kenttä oli täynnä huomioliiveillä varustettuja kuvaajia, järkkäreitä, ensiavustajia ja yleisiä palloilijoita. Huomioliivit tappelun keskellä sanoo aina että "älä lyö", ja nyt sitten ois pitänyt. :roll:
Tämä on erittäin hyvä ja asiallinen palaute ja puhtaasti järjestäjien ajatusvirhe.
Zenzu kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 00:17Aiempina vuosina olen pitänyt ainaista ruokavalitusta aiheettomana, mutta tämänvuotiset tarjottavat nostivat leppoisadsa itsessäni pienen kiukun pintaan.
Tänä vuonna samaa mieltä olivat myös järjestäjät ja asiasta käytiin keskustelua lauantaina ruoantoimittajan kanssa ja pieni parannus saatiin aikaiseksi sunnuntaille. Kyseistä toimittajaa ei suositella eikä ainakaan tulla meidän puolelta enää käyttämään ja laadimme vielä palautetta kyseiselle taholle koska ruoka ei vastannut tilattua.

Zenzu kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 00:17Itse olin aika iloinen ryhmäturnauksen uupumisesta. Se on vuodesta vuoteen tuntunut luotaantyöntävämmältä tapahtumalta, jossa korostuu tän lajin kilpailullinen luonne. Tän vuotinen homma ei ehkä ollut timanttisimmaksi hiotuin, mutta joku yhteinen kieliposkeilu ja irroittelu tekis hyvää tälle välillä aika tiukkailmeiselle skenelle.
Harmi että meidän setti ei täysin toiminut, mutta päätimme samalla kokeilla miten perinteisen ryhmäturnauksen korvaaminen toisella tapahtumalla toimisi.

Yt,
Joonas, toinen pääjärjestäjä
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Zin
Nostoväki
Viestit: 1
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2018 03:20

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Zin » Maanantai, 02.07.2018 03:27

Zenzu kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 00:17 Välillä tuntui, että osallistujilta pimitettiin infoa jotenkin periaatteellisesti loppuun saakka. Koetin kysellä järjestäjiltä useampaan otteeseen että onko milloinkin tiedossa linnaa, metsää vai kenttää, mutta kysymyksiin vastattiin menemällä kiviseinämodeen ja sanomalla että brieffissähän kuulette. Jos etukäteen saisi vaikka kouraan listan skenaarioista ja skenaario-objektiiveista, voisi pohtia, että minkä verran keihäitä ryhmän tarvitsee raijata paikalle, ja mitkä kengät jalkaansa laittaa.
Tämän kanssa samaa mieltä. Kysyin järjestäjältä tarkennuksia linnaskenussa, ja sain vastaukseksi töykeällä äänensävyllä että juuri tuo kerrottiin briefingissä. Ohjeet eivät läheskään aina välittyneet kaikille asti, vaan monesti oltiin vaan muilta kuullun, niin ikään epämääräisen informaation varassa. Joko tuo skenaariolista, tai sitten parempia mikrofoneja/enemmän tiedottajia olisi tarvittu.
Avatar
Nubbis
Herttua
Viestit: 631
Liittynyt: Keskiviikko, 20.05.2009 12:59
Paikkakunta: Vanda

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Nubbis » Maanantai, 02.07.2018 07:39

+Kenttä oli loistava, vähän isompi ja olisi ollut ehdottomasti paras sohu-kenttä pitkään aikaan

+Armeijat oli tasasia ja mätöt todella kovia

+Sää oli loistava ja mökit mukava lisä

+Ennakko-tarkastuksien kanssa mentiin oikeaan suuntaan joskin edelleen vaatii kehittämistä.

-Tiedotus vähän kärsi ja tämä päti myös ennen itse tapahtumaa. Tulevaisuuden kannalta olisi hyvä että Päätarkastajien henkilöllisyydet julkistetaan hyvissä ajoin etukäteen ja että heidän toimintansa pidetään läpinäkyvänä. Asetarkastajana itse olin välillä vähän pihalla missä mentiin ja klassisen tarkastuspisteen puute teki tilanteesta myös aika sekavan.

-Ruokailu, josta ei tarvitse varmaan sen enempää sanoa.

- - - Ryhmäturnauksen puute. Tästä olisi meidän pitänyt pitää huomattavasti suurempi häly heti kun asiasta tiedotettiin mutta voin sanoa että ULIssa koettiin erittäin kollektiivista pettymystä asian suhteen. Monelle meille ryhmäturnaus on se tapahtuman kohokohta jossa pääsee näyttämään sen koko vuoden treenin tuloksen mahdollisumman objektiivisesti. Se on se herkullinen sisäfilepihvi jota ilman sohu on vain kasa edelleen todella maukkaita kermaperunoita.
Uudenmaan Liitto - Reilua porukkaa; paskaa seuraa
Avatar
frozen
Herttua
Viestit: 705
Liittynyt: Sunnuntai, 20.04.2008 17:25
Paikkakunta: Kerava

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja frozen » Maanantai, 02.07.2018 08:48

Kaikki tärkeimmät oli hoidettu kuntoon järkkärien puolesta tosi hyvin eli:
+vettä ei puuttunut
+ei tullut pitkiä siirtymiä taistelupaikoille
+EA toimi
+Bajamajat skulasivat

Kuten tuossa aiemminkin sanottiin niin saatettavan pukeminen huomioliiveihin oli jännä veto, mutta eivät onneksi skenaariot siihen kaatuneet.
Linnan uudelleen muotoilusta olisi ehkä voinut painottaa jo ennen kyseisiä skenaarioita että Linnan portteja ei saisi muurata umpeen, kun sitä nyt näytettiin harrastavan puolin ja toisin skenaarion jo käynnistyttyä. Ehkäpä linnan kaikenlaisten porttien tukkimisen/kaventamisen voisi tulevaisuudessa kieltää suoraan tapahtuman säännöissä, koska ei tämä nyt kuitenkaan ensimmäinen kerta ole kun näin on käynyt. :roll:

Ryhmäturnauksen vaihtuminen napin ompeluun jäi hieman harmittamaan, mutta toivottavasti ne 10v10 matsit saadaan taas kasaan ensivuodelle!
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja olho » Maanantai, 02.07.2018 11:51

Suuri kiitos Sotahuuto 2018 järjestämisestä. Ilman teidän verta, hikeä ja kyyneliä tätäkään tapahtumaa ei välttämättä olisi nähty. Ja sitten niistä kyynelistä puheen ollen...

- Ruoka. Sen maku, määrä, koostumus... Mitä helv... En ole ikinä ennen lähtenyt päivällisen jälkeen Hesburgeriin. Nyt on sekin nähty.
- Skenaarion välissä ollut odottelut turhan pitkä jopa jousiampujan näkökulmasta.
- Skenun jälkeinen odottelu metsässä, siirtymä linnalle, odottelu siellä, lyhyt kesäteatteri, siirtymä uudestaan metsään, odottelu, sitten "10 minuuttia skenaarion alkuun". Voisi ajan paremminkin käyttää.
- Muurahaisia. Muurahaisia kaikkialla. Kekojen merkkaaminen oli hyvä veto, mutta se saattoi olla turhaa turvallisuuden tunteen raketamista. Ainakin yksi henkilö istahti merkkaamattomaan kekoon.
-- Loppuriskin nuolipiste. Arvasin siinä tulevan epäselvyyttä / ongelmaa, joten pyysin kuuluttamaan asiasta erikseen. No tämä tehtiin, mutta nuolipisteen pressuja ei levitetty tai merkitty, siinä ei ollut valvojaa, sitä ei oltu turvattu taistelulta (rivit kävelivät sen yli molempiin suuntiin) ja siitä oli yksi Risk-piste reilun viiden metrin päässä. Ei ilmeisesti ollut tullut mieleen skenusuunnittelussa. Näin voi toki tehdä, mutta silloin kuulutus tulisi olla "nuolet respaavat, kerätkää omanne".

Plussat saakin tiivistettyä sanaan "tapahtumapaikka":
++ Kenttä oli mahtava. Korkeuseroja löytyi, monttuja ei. Keskellä oli lisäelementtinä hassu pieni risumetsä. Olisin toivonut kikkailuskenaarioiden sijaan paljon nopeita pikauusintoja samoilta paikoilta. Jos joltain jää jokunen nuoli saamatta ei se ole niin paha kuin seisottaa satoja ihmisiä turhaan odottamassa.
+ Metsä oli myös ihan kiva. Muurahaisia lukuunottamatta. Hiton otukset...
+ Siirtymät eivät olleet liian pitkiä.
+ Majoitusalue oli laaja ja tasainen. Jäi tosin fiilis että SoHukansasta siellä ei ollut kuin pieni murto-osa. Itsekin toivon mukaan ensi vuonna "muualla".
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Maanantai, 02.07.2018 12:59

Kiitos erinomaisesta Sotahuuto-kokemuksesta. Sain päällimäiset asiat jo muutamalle duunarille sanottua tapahtumapaikalla, mutta toistetaanpa uudelleen.

Tärkeimmät ensin: skenaariot olivat hyviä ja taistelumaasto metsän ryteikköä lukuunottamatta todella jännää kamaa. Nämä ovat nähdäkseni Huudon järjestämisen kaksi tärkeintä asiaa ja hoiditte ne kunnialla. Kiitos tästä! Näiden tekijöiden rinnalla moni muu detaili on sivuseikka, joten Sotahuuto lunasti lähes kaikki odotukseni.
Kunpa vain armeijajaot olisitte onnistuneet julkaisemaan ainakin muutaman kuukauden aikaisemmin..!

Skenaarioiden väliajat olivat upseerikokouksissa osallistuneelle jousiampujalle juuri sopivan mittaiset, joten ei narinaa siitä.

Heräsi toki kysymys, kierrätettiinköhän kaikkia armeijoita toistensa kesken tasavertaisesti..?

Kenties kävelyreitistä linnalle ja parkkipaikalle olisi voitu tiedottaa toisin, sillä tarpeettoman moni väsynyt kulkija sai marssia autotien laitaa suuren pellon takaa, vaikka metsätie olisi ollut lyhyempi reitti.
Varmalla sydämellä
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja olho » Maanantai, 02.07.2018 13:03

Amileontti kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 12:59Skenaarioiden väliajat olivat upseerikokouksissa osallistuneelle jousiampujalle juuri sopivan mittaiset, joten ei narinaa siitä.
Teitä on noin 0.3% tapahtuman osallistujista? Voisit aina pyytää jotain muuta ryhmästä hakemaan nuolet, jos on pakko olla sekä upseeri että jousiampuja.
Tylytalvi
Asemies
Viestit: 13
Liittynyt: Keskiviikko, 15.06.2016 00:52

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Tylytalvi » Maanantai, 02.07.2018 13:05

Kiitos SoHusta. Oma tiimi toimi järjestäjänä ja joukkueena todella kivasti.

Miinuksia
-Asiasta on jo sanottu mutta kompataan vielä: Ruoka oli melko hapokasta
-Yksi siirtyminen kokoontumiskentälle näkemään kesäteatteria ja sit takaisin majoituskentän läpi aloituspaikoille tuntui vähän turhalta. Näitä ei onneks ollut sen enempää


Plussia
-Kenttä oli vastoin ennakkoajatuksiani just sopivan kokoinen ja risumettä oli ihan mahtava lisä, sen vieressä kuumotti tapella kun kuului vaan risahduksia eikä koskaan tiennyt minkävärinen tyyppi sieltä kurkkaa
-Hyvät jaot

Kehitettävää: jotkut pöydät ruokailuun olisi kyllä hyvä olla. Vaikka sitten paalia ja kakkosnelkkua.
Viimeksi muokannut Tylytalvi, Maanantai, 02.07.2018 19:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Amileontti
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 16.10.2006 01:36
Paikkakunta: Hki.
Viesti:

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Amileontti » Maanantai, 02.07.2018 13:34

olho kirjoitti: Maanantai, 02.07.2018 13:03Teitä on noin 0.3% tapahtuman osallistujista? Voisit aina pyytää jotain muuta ryhmästä hakemaan nuolet, jos on pakko olla sekä upseeri että jousiampuja.
Tarkoitukseni ei ollut maalailla astronomisen pieniä osallistujaluokkia, vaan pelkästään todeta, että jopa pelaajalle joka nauttii strategisista toimintasuunnitelmista ja niiden suunnittelusta, sekä kantaa moninaista varustemäärää, skenaariovälien lepotauot olivat todella tyydyttävän mittaiset.
Vähemmälläkin tarvittaessa pärjää, mutta tämä vuosi tuntui jo lähes ylelliseltä.
Varmalla sydämellä
Avatar
Ojutai
Asemies
Viestit: 17
Liittynyt: Sunnuntai, 14.05.2017 10:30
Paikkakunta: Eteläinen Suomi

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Ojutai » Maanantai, 02.07.2018 13:43

Erityiset kiitokset
+ Vesipisteiden toimivuus.
+ Jaot tasaisia. Kuusi armeijaa oli toimiva konsepti ja kypärännosto sille laskelmointivelholle, joka onnistui saamaan näin tasaväkiset kahakat aikaan. (Juju rautalangasta: 6c3 = 20 ja SoHun aikana mätettiin ehkä kymmenellä eri jaolla)

Neutraalit muistikuvat
* Kasvismenun napanneena en löytänyt kritisoimisen aihetta laadusta. Määrät oli ainoa tekijä, jossa olisin toivonut parannusta. Jonot myös venyivät. Lounaan kanssa olisi voinut jaotella SH17-tapaan valmiiksi kasvis-kaikkisyöjä -asettelulla, jolloin olisi saanut lisänopeutta ruoanjakoon.
* Kuuntelin pienellä ihmetyksellä ryhmäturnauksen lajivalintoja, mutta tykkäsin silti uuden kokeilusta. Twisteille jatkoa vaikka mättöturnaukseenkin ujutettuna, niin pysyy mielenkiintoa seurata iltaohjelmia.

Mieleenjäävimmät kehityskohteet
- Metsäskenaarioiden nuolipiste olisi hyötynyt lisänäkyvyydestä. ”Kentän keskellä” kuvauksena olisi kaivannut täsmennyksen siitä, missä reunassa se oli. Metsässä tuli pyörittyä usean kertaa sekavanoloisena.
- Taukoja olisi voinut lyhentää muutamalla minuutilla erityisesti avokenttäskenaarioissa, jossa projukeräily oli jo lähtökohtaisesti helppoa. Tietty pulssi jäi.
- Tarkastuspisteiden epäselvä merkkaus ja edes pienen tarkastuksen mahdollisuuden puuttuminen lauantai-aamun jälkeenkin.
(- Nuolitarkastusten venyminen. Tämä ei kuitenkaan ole pääjärjestäjien ongelma, vaan yleinen ongelma nuolitarkastajien määrän vähyydestä.)

Yleinen fiilis:
+++ SoHu tuli järjestettyä yleisesti hyvällä SoHu-fiiliksellä. Kiitos! Toivottavasti järjestäjiä löytyy seuraavallekin vuodelle.

Edit: Eikun niin, 6c3/2 = 10. Kaikki jaot tulikin käytyä läpi.
"Tuu hakemaan leipäs päälle voita!"
-"Nyt tuli virhe. Voita ei anneta. Se pitää ansaita."
Suolaisin
Soturi
Viestit: 31
Liittynyt: Tiistai, 13.03.2018 19:01

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Suolaisin » Maanantai, 02.07.2018 18:14

+++ Plussaa siitä että järjestitte Sotahuudon. Olen nähnyt lähietäisyydeltä kun tätä tapahtumaa järjestetään ja kuinka pieni ihminen vain disintegroituu kaiken järjestelyn ym. paineessa.

+++ Hyvä ja jämäkkä asennoituminen siihen kadonneen laukun metästykseen. Tunne oli sanoinkuvaamaton kun liivi_jäbä tuo kadonneita vehkeitä leirille.

+++ Tapahtumapaikka oli hyvin valittu. Keskeinen paikka, mukava leirintäalue lämpöisellä lammella varustettuna oli kyllä luksusta.

+++ Kesäteatterityypit lähti hyvin mukaan meidän juttuihin. Kun kyseltiin kuningattarelta palkkiota niin luvattiin mainetta ja kunniaa. Huomattuamme ettei Maine & Kunnia olekaan rommibrändi, niin aina tuon NPC:n nähtyämme kinusimme palkkaa. Tapahtuman lopuksi meille sitten sateli kultakolikoita !

+++ Kenttä oli huippu hyvä. Minimetsä toi sopivan LOS-block/skirmishelvetti elementin. Linna oli varmasti oman SoHu historiani paras missä on oltu. Metsäskenutkaan eivät vituttaneet kuten yleensä.

+++ Lyhyet siirtymiset ja hyvänmittaiset tauot tulivat oikeuksiinsa kun ei se t̶i̶l̶a̶t̶t̶u̶ myrsky tullutkaan vaan selestiaalinen kaasupallo porotti kovaa ja melkein kokoajan.

+++ 'Kesäpelit' oli mielestäni parempi vaihtoehto kuin kisaaminen siitä kuka saa hävitä Uudenmaan Liitolle ryhmäturnauksen finaalissa.

****

--- Risk kärsi aika paljon tiedoitus- ja ehkäpä tasapaino-ongelmistakin.
--- Ruoka oli aika kehnoa, mutta onneksi sitä oli vähän.
--- HOLD ! Sääntö olisi ollut hyvä käydä läpi alkubriiffissä. Se kyllä lukee tapahtuman säännöissäkin, mutta tärkeänä turvallisuustekijänä se olisi hyvä iskostaa kaikille vielä sen yhden kerran.
--- Suvirannantielle (se joka vie parkkipaikalle) olisi ehkä voitu järjestää liikenteenohjausta. En tiedä tuliko siellä koskaan pattitilannetta, mutta hemmetin kapea pätkä se oli.
orbitti
Paroni
Viestit: 226
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 21:25

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja orbitti » Maanantai, 02.07.2018 20:27

+ Tosi paljon hyvää vääntöä, joka lyhyistä siirtymistä ja hyvästä maastosta sekä muista jo edellä mainituista seikoista

o Armeijajaot. Hyvin tasaiset olivat, mutta aika nopeasti tuli selväksi, että kenen kanssa on (melkein) varma tappio tai voitto.

- Siirtymät vain kesäteatteria varten (metsä-linnakenttä-metsä ja majoitusalueelta pikkukentälle lammen rannanalle ja sieltä majoituskentän kautta metsään)

- Ruoka. Lähden mukaan hakkaamaan kuollutta hevosta:
Ruoka oli myöhässä, ei erityisen hyvää, tuskaisen hidasta saada, mutta onneksi oli siitä sentään vähän; itselle kupla otsaan nousi viimeistään siitä, että säilykekurkkuja sai kaikki 5 viipaletta. Lisäksi suolan hieromista haavoihin on se, että ruokailuiden hinnalla olisi saanut parempaa vastinetta viemällä rahat kahvilan puolelle, jota pyöritti sama toimija.

Haluan nostaa tämän esiin sen takia, että, jos vuoden 2019 spekulatiivinen järjestäjä ei pysty todistamaan cateringin olevan todella upea ja ihmeellinen, minä ja varmasti moni muukin jättää ruokailun ottamatta ja tuo omat eväät.

Lopputulemana tämän vuoden sotahuuto oli todella positiivinen elämys. Iso peukku,
Negatiivista gloriaa tarjolla kestotilauksena vuoden ympäri.
Avatar
AnttiT
Kreivi
Viestit: 384
Liittynyt: Maanantai, 17.07.2006 14:14
Paikkakunta: Espoo

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja AnttiT » Tiistai, 03.07.2018 00:21

Mietin tänä vuonna sohutauon pitämistä, mutta nyt olen tyytyväinen että lähdin. Mukava sohu ja kivaa mähinää.

Sitten vähän yksityiskohtaisempia huomioita..

+Kenttä oli hyvin toimiva ja sopi hyvin erilaisiin skenaarioihin, ja "solan" sulkeminen tai avaaminen muuttivat sen rakennetta mukavasti.
+++Olen aina pitänyt pulssirespoista ja toivonut että armeijakomentajat saisivat määrätä respoja. Tänä vuonna niitä oli mukavan paljon, varsinkin pulssi-risk päättömän juoksentelun sijaan oli mahtava. (Olisi tosin voinut olla vähän pidempi)
+Armeijajaoista löytyi mukavan tasaisiakin kombinaatioita, vaikka jaot eivät koskaan ole niin tasaiset kuin etukäteen hehkutetaan.
+NPC:t/päivähoitohenkilöt toimivat hyvin :)

o Ajatus armeijakohtaisista tavoitteista oli kiinnostava, mutta oliko sitä enempää kuin yhdessä skenaariossa? "Kerätkää paljon lippuja" oli turhan geneerinen, jotakin oikeasti asioita muuttavaa olisi toivonut.

-Siirtymät (paitsi parkkipaikalle :( ) olivat mukavan lyhyitä, mutta turhia siirtymiäkin tuntui olevan jonkin verran.. orbitin yllä mainitsemien lisäksi lauantaiaamun "seuraavaksi vaihdetaan puolia, siirtykää toiseen päätyyn" kolmessa peräkkäisessä skenaariossa ei tuntunut järkevältä ajankäytöltä.
-Metsä muurahaisineen oli turhankin ryteikköinen.
-Turhan usein skenaarion jälkeen jäi ihmettelemään "miten tässä nyt siis kävi?" Jonkinlainen tulosilmoitus olisi kiva.

Ja yleisiä pohdintoja..
-Säästää varmasti paperia ja roskaa ettei ohjelmalehtistä jaeta kaikille, mutta voisiko olla mahdollista tilata ilmoittautuessa itselleen esim. armeijakaavio? Vai pitäisikö vain hankkia oma väriprintteri.
-Saisiko parkkipaikkasiirtymisiin sovittua jonkinlaisen kimppakyytisysteemin, että parkkipaikalle menijä/tulija ottaisi sinne pari muuta? Toki kävely on terveellistä.
-Yksittäiset skenaariot muuttuvat usein, mutta yleensä on suunnitelmissa milloin tapellaan metsässä/kentällä aamu/iltapäivä. Voisiko ne merkitä ohjelmaan?
No plan survives the first enemy contact intact. We have no plan. Ergo, we survive the enemy contact intact.
Ceterum censeo, Rämä esse delendam.
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 363
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Tiistai, 03.07.2018 09:43

AnttiT kirjoitti: Tiistai, 03.07.2018 00:21
o Ajatus armeijakohtaisista tavoitteista oli kiinnostava, mutta oliko sitä enempää kuin yhdessä skenaariossa? "Kerätkää paljon lippuja" oli turhan geneerinen, jotakin oikeasti asioita muuttavaa olisi toivonut.
Kullakin armeijalla oli kaksi erikoistehtävää, eli yhteensä siis 12 erikoistehtävää läpi sotahuudon. Niistä vain ei paljoa huudeltu milloin kullakin oli menellään kyseinen tehtävä, jotteivat muut armeijat yrittäisi sitä sabotoida.
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1017
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Tiistai, 03.07.2018 10:03

Tyrisalthan kirjoitti: Tiistai, 03.07.2018 09:43
AnttiT kirjoitti: Tiistai, 03.07.2018 00:21
o Ajatus armeijakohtaisista tavoitteista oli kiinnostava, mutta oliko sitä enempää kuin yhdessä skenaariossa? "Kerätkää paljon lippuja" oli turhan geneerinen, jotakin oikeasti asioita muuttavaa olisi toivonut.
Kullakin armeijalla oli kaksi erikoistehtävää, eli yhteensä siis 12 erikoistehtävää läpi sotahuudon. Niistä vain ei paljoa huudeltu milloin kullakin oli menellään kyseinen tehtävä, jotteivat muut armeijat yrittäisi sitä sabotoida.
Innostuin kun kuulin erikoistehtävistä, ne kuulosti mielenkiintoisimmalta twistiltä sohumetaan sitten haavureiden paluun. Sanoinkin lempeälle ja ymmärtärtävälle ryhmänjohtajallemme, ettei mua paljoa sohussa näy, kun grindaan ekspaa pelastamalla linnanneitoja ja keräämällä rotannahkoja. Vastaukseksi sain toki kylmän ja rakastavan katseen ja muistutuksen siitä että larpata voi koko syksyn. Pistin kypärän sisäiseen äänentoistoon soimaan Rockyn montaasimusiikin, ja visioin itseni puolustamaan kauppiasta örkeiltä sekä juoksukantamaan AoE-tyyliin kirkollista artefaktia.

Oli pieni pettymys, kun tehtävät olivat "ekstrapisteet lipuista" ja "ekstrapisteet glooriasta". Lippujen ja gloorian tavoittelu nyt on kuitenkin läpi tapahtuman itselläni maksimiasetuksilla, joten sivutehtävät eivät välittyneet minään muuna kuin satunnaisuutta pisteytykseen lisäävänä elementtinä.

Ymmärrän toki, että mielekkäiden sivuobjektiivien luominen on skenaariosuunnittelun kannalta vaikeaa, mutta olisin kaivannut jotain spesifimpää, mutta jo joku "tavoitteenanne on ryöstää Englannin armeijalippu" olisi ollut kiinnostava. Palkinnot olisivat voineet olla myös jotain muuta kuin pisteitä, esimerkiksi taktisia etuja seuraavaan skenuun tai henkilökohtainen artefakti, kuten +2 charisma taisteluviitta 8)
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Kantti » Tiistai, 03.07.2018 10:37

En osaa vielä muuta oikein jäsennellä, mutta tämän haluan aikakirjoihin ylös:

Pulssirisk (tasaisilla, yhtä aikaa laukeavilla pulsseilla) on aivan jäätävän huono idea, JOS armeijajaoissa tai riskpisteissä tai maastossa on yhtään epätasapainoa. Normaalirespassa heikommin pärjäävä osapuoli sentään juoksee respaamassa useammin ja pitää taistelun tiiviinä, vaikka tapposuhde olisi kehnompikin. Nyt taistelu rebootataan käytännössä 4 minuutin välein, jolloin kaikki saapuvat taas paikalle taistelemaan ja mahdolliset epätasapainottavat elementit ovat jokaisella kerralla läsnä yhtä vahvoina. Ei jatkoon.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja olho » Tiistai, 03.07.2018 11:22

Komppaan pulssirespaongelmaa. Riskissä pulsseja ei tulisi ikinä käyttää ja ne söivät hyväksi havaitun skenutyypin ideaa. Itse menisin kuitenkin pidemmälle ja sanoisin että ARMEIJAN PÄÄTTÄMÄT pulssit tulisi poistaa koko tapahtumasta.

Jos skenaario ei sisällä selvää tavoitetta ja aikarajaa, kannattaa pulssin kanssa odottaa kunnes KOKO armeija on kuollut. Tämä vie aikaa ja pistää ensiksi kuolleen armeijan kuitenkin epäedulliseen asemaan, jolloin häviön jälkeen pitäisi voittaa vielä huonommasta tilanteesta. Ei erityisen hauskaa.

Jos skenaario sisältää tiukan tavoitteen ja aikarajan on tilanne vielä huonompi, koska häviöllä oleva joukkue joutuu ottamaan pulssinsa entistä epäedullisempana hetkenä jälleen heikentäen heidän tilannetta. Toki tämä tuo taktisen elementin, mutta se on lähinnä maassa makaavan lyömistä.

SEN SIJAAN ajoitetussa pulssirespassa kannustetaan ihmisiä nopeisiin toimiin, mutta enemmän tappioita alkupelissä ottaneeella on mahdollisuus vielä kääntää peli, kun kaikki kuolleet palautetaan samaan aikaan. Tämä tietysti leikkaa mahdollisuutta muutamalta ihmiseltä leikkiä kenttäkenraalia, mutta samalla lisäisi taisteluihin kestoa ja tasapuolisuutta.
Avatar
Nubbis
Herttua
Viestit: 631
Liittynyt: Keskiviikko, 20.05.2009 12:59
Paikkakunta: Vanda

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Nubbis » Tiistai, 03.07.2018 11:38

Yhdyn aikaisempiin postaajiin liittyen pulssirespoihin. Suora respa palkitsee kovakuntosia jotka jaksaa juosta respalle ja vielä takasin taisteluunkin. Tämä pätee oli sitten kyseessä lukumäärällisesti rajotetut respat jossa järkkäri laskee klikkerin kanssa tai täysin rajottamattomat riski-respat. Riskissä myös jäi tänä vuonna ihan tosissaan harmittamaan ku nipinapin missaa respan ja joutuu päästämään hyvät sykkeet tippumaan...
Uudenmaan Liitto - Reilua porukkaa; paskaa seuraa
kakara
Nostoväki
Viestit: 2
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2018 11:54
Paikkakunta: Tampere

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja kakara » Tiistai, 03.07.2018 12:14

Päätin sitten tulla antamaan oman arvostetun mielipiteeni :D

- Kylttejä tapahtumaan olisi voinut olla teiden varrella muukin kuin minimaalinen kahviokyltti :D
- Ryhmäturnauksen puuttuminen suretti kyllä vähän, onhan sitä nyt hurjan mukava katsella
- Pulssiriski; vähän kömpelö ja epäreilu kovakuntoisille matsaajille
- Skenujen väliset odotusajat. Oli tosi turhauttavaa odotella kun olisi halunnut matsaamaan!
- Muurahaisia aivan perkeleesti
- Ruoka ja etenkin sen määrä.. oli surkeata kuunnella kun kaverit valittivat etteivät jaksa pienellä ruokamäärällä

+ Erinomaiset armeijajaot
+ Peltoalue oli mahtava
+ Vesipisteistä pidettiin hyvin huolta

Vaikka oli muutama kommellus, niin jäi tapahtumasta hyvä maku suuhun. Pääsi mättämään ja pitämään hauskaa. Oli overall onnistunut tapahtuma. Kiitos järjestäjät ja imperium kun jaksoitte!
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Keskiviikko, 04.07.2018 11:50

kakara kirjoitti: Tiistai, 03.07.2018 12:14 Päätin sitten tulla antamaan oman arvostetun mielipiteeni :D

- Kylttejä tapahtumaan olisi voinut olla teiden varrella muukin kuin minimaalinen kahviokyltti :D
- Ryhmäturnauksen puuttuminen suretti kyllä vähän, onhan sitä nyt hurjan mukava katsella
- Pulssiriski; vähän kömpelö ja epäreilu kovakuntoisille matsaajille
- Skenujen väliset odotusajat. Oli tosi turhauttavaa odotella kun olisi halunnut matsaamaan!
- Muurahaisia aivan perkeleesti
- Ruoka ja etenkin sen määrä.. oli surkeata kuunnella kun kaverit valittivat etteivät jaksa pienellä ruokamäärällä
Kommentoin lyhyesti näitä muutamia kohtia, kylttejä oli enemmän. Yllätys oli kova kun itse käydessäni Hämeenlinnassa niitä ei enää näkynyt. Kävi ilmi, että osa oli lähtenyt tuulen mukaan kun niitä ei oltu naulattu kunnolla kiinni. Tähän liittyen, huono idea tehdä ohuesta vanerista iso kyltti johon tuuli tarttuu kun ei kiinnitä sitä kunnolla.

Pulssiriskiä kokeiltiin ja se oli virhe. Tarkoitus ja tavoite oli vähentää aiemmista vuosista tuttuja juoksen itseni piippuun, luovun panssarista (yleensä kypärästä) ja lyön turhan kovaa koska väsynyt tilanteita. Tämäkään ei nyt mennyt kuten ajateltiin, kuten ei muutamat muutkaan osiot tapahtumasta.

Skenujen odotusajoista sanon lyhyesti, että tuli myös paljon palautetta että tauot ovat liian lyhyitä. Tämä tuntuu aina olevan yksilökohtaista.

Ruokailusta käydään nyt sitten jälkikäteen toimittajan kanssa keskustelua kuten myös lauantaina käytiin sillä sovittu ruoka ei nyt toteutunut.

Kiitos palautteesta !
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Avatar
Hörhö
Sotilasmestari
Viestit: 83
Liittynyt: Lauantai, 05.09.2009 18:39
Paikkakunta: Tampere

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Hörhö » Keskiviikko, 04.07.2018 12:58

Kiitos loistavasta sotahuudosta! Ehkä palkintopalli-bias vaikuttaa fiiliksiin, mutta tuntuu, että oli paras kaikista vajaasta kymmenestä SoHusta joissa olen ollut mukana.

Ruuantoimittajien niskaan voitte varmasti valuttaa pas... palautetta ihan koko noin 600 hengen edestä. Tyytyväisiä asiakkaita tuskin löytyy. En lähtisi kuitenkaan syyttämään teitä tästä kovin paljoa koska heidän koko touhusta jäi aika kurja maku suuhun ja uskon että järjestäjilläkin on tästä vähän huijattu olo.

Pulssi-risk oli kokeilu. Ei välttämättä hyvä sellainen, mutta pulssirespat ovat mielestäni elementti jonka kanssa täytyy vielä tehdä näitä kokeiluja. Siinä on paljon potentiaalia kaikenlaiselle kivalle taktikoinnille mutta toistaiseksi jää vähän "gimmick" tasolle ja tuntuu siksi välillä turhalta, kuten muutama aiemmin on todennut. (Tiedostan myös, että skenukokeilut on jollain tasolla kirosana skenessä mutta vaihtoehdot on kaikessa aina kehittyä tai kuihtua)

Muilta osin samoja fiiliksiä kuin mitä edellä on jo todettu, erityisesti positiiviseen suuntaan. Iso peukku teille!
Forumavatariksi päätynyt kuva by Petra Takamäki
Aino
Nostoväki
Viestit: 2
Liittynyt: Perjantai, 15.07.2016 21:21

Re: Järjestäjien palaute

Viesti Kirjoittaja Aino » Keskiviikko, 04.07.2018 14:02

Pitkälti komppailen vaan edellisiä kirjoittajia, mut vessoista haluaisin vielä antaa palautetta.

+ Vessoja oli riittävästi, eivät tursunneet yli missään vaiheessa.
+ Hyvää vessapaperia. Ei ollu pakko raapia takamusta sillä halvimmalla laitoshiekkapaperilla.

- Kaikki bajamajat majoitusalueella. Naisille kentän laitaan kuseminen varusteet päällä on helpoimmillaankin hankalaa ja vaikeimmillaan mahdotonta. Edes yksi koppi taistelumaastojen äärellä lisäisi sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia reilusti.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Palautteet ja muut”