Ryhmäkuvaukset

Nimi kertoo kaiken

Valvojat: Hellowenisti, Teme, Pih

Vastaa Viestiin [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 497
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Ryhmäkuvaukset

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Torstai, 24.12.2015 22:37

Kuluneen vuoden järjestäjät toivottavat rauhallista joulua ja mitä parhainta Sotahuuto 2016 odotusta! :wink:

1 Kalmari - Maahinkaiskaarti 180,62

Maahinkainen oli selkeästi lähtenyt Sotahuutoon asenteella, jonka tarkoitus oli katkaista 4 vuoden tauko ja palauttaa kilpi näiden vuosien jälkeen takaisin Jyväskylään. Asenteen lisäksi tekeminen oli alusta alkaen kohdallaan ja oli huomattavissa että Maahinkainen on selkeä voittajaehdokas jos mitään ihmettä ei tapahdu. Maahinkainen suoritti läpi tapahtuman 110% lasissa ja yleensä niin selkeästi ettei kellään ollut kysymisen varaa kuka suoritti parhaiten. Sellainen huomio jäi järjestäjien mieleen, että olisitte voineet ottaa vähän vähemmänkin vakavasti ja silti voittaa kirkkaasti. Pariin otteeseen oli johtoportaalla huomattavaa stressaamista pisteistä vaikka olitte koko ajan selkeitä ykkösiä. Relatkaa :D

2 Vitaaliveljet - Muerte 153,81

Muerten kehitys linjaryhmäksi on ollut mielyttävää katsella. Sotahuutoskenen alkuhämärän voittotaktiikat eivät ehkä tänä päivänä ole täysin käyttökelpoisia ja Muerte on sopeutunut rauhallisesti ja tehokkaasti tietäen mitä voittosijoille pääseminen vaatii. Nyky-Muerte pystyy hoitelemaan niin linjaa kuin kevyempääkin osastoa ja silti kahmii lippuja skirmish ryhmän lailla. Tähän ei kukaan muu tällä hetkellä kykene.Täysiverinen linjaryhmä Muerte ei ehkä ole ja ryhmä toimii parhaiten yhdessä jonkun perinteisemmän linjaryhmän kanssa yhteen, ja tässä voisi ehkä olla kehittämisen varaa (jos missään). Hopeasija on ihailtava sijoitus ottaen huomioon aiemman vuoden voiton, eikä ole syytä epäillä että Muerten palkintosijaputki ei jatkuisi.

3 Hansa - Graalin Hurtat 151,90

Graalin Hurtat yllättivät järjestäjät monella tapaa; ryhmäkokoa oli nostettu tuplaten viime vuodesta, varustusta oli uudistettu tyylikkääksi että tehokkaaksi ja suoritus kentällä oli paljon enemmän kuin odotettiin! Monen vuoden maltillinen kehittyminen on antanut Hurtille hyvän pohjan ja nyt sen hedelmiä poimittiin Raaseporin kentillä. Tyylikkään tehokas ryhmä toimi Hansan selkärankana niin taistelussa kuin jo ennen sitä ottamalla huutovastuun. Järjestäjien silmissä yksi esimerkillisempiä ryhmiä koko Sotahuudossa ja tällä suorituksella nousi suoraan kovimpien ryhmien joukkoon. Uudet taistelijat oli otettu todella hyvin mukaan ja taistelutapaa oli kehitetty niin että se oli yksinkertainen mutta tehokas. Kehittymisen askeleita olisi kestävyydessä ja hengissä selviämisessä joka varmasti korjautuu kokemuksen myötä.

4 Kalmari - Etelän Imperiumi 148,78

2015 oli epäilemättä Imperiumille läpimurto jota on odotettu. Aiemmat vuodet ovat olleet ryhmälle vähemmän menestyksekkäitä eikä boffausskene ole aina ollut erityisen kannustava. Aiemmat vuodet ovat kuitenkin muovanneet Imperiumista kovan linjaryhmän ja viimeistään nyt on epäilijöiden lakattava naureskelemasta ryhmälle. Imperiumilta löytyy ryhmätoiminta, laadukas ja erittäin tyylikäs varustus, selkeä ja ilmeisen toimiva komentorakenne ja vielä kaiken lisäksi oma sotakone. Sotahuutoskenessä on vain kourallinen ryhmiä jotka kykenevät leikkimään isojen linjaryhmien leikkiä ja uusien nimien nouseminen siihen porukkaan on harvinaista. Pitäköön Imperiumi kuitenkin tulevaisuudessa mielessä sen että iso ryhmäkoko tuo mukanaan myös vastuun mm. disgloorian suhteen, eikä valtavan ryhmän ylläpitäminen ole välttämättä helppoa. Tämän vuoden kaltaisella innolla jatkoa kohti ja ryhmän voittokulku jatkuu varmasti!

5 Österland - Uudenmaan Liitto 146,13

Vuoden vakuuttavin yksilö ja ryhmätyöskentelyn näyte kentällä ja etenkin ryhmäturnauksessa, joka meni Ulille suvereenisti! Uli oli saanut armeijaansa ympärilleen oman kaltaisiaan ryhmiä ja olikin huikeaa katsoa kuinka tämä armeija Ulin johdolla teki upeita liikkeitä. Ryhmä itsessään suoritti todella hyvin kentällä ottaen vastaan kenet vain sulauten tilanteisiin antamatta senttiäkään periksi. Aktiivinen viikkotreenaus näkyy tässä ryhmässä, siksi uskomme että ryhmäkokoa nostamalla ja uusien saattamisella samalle taito tasolle voisi nostaa Ulin kamppailemaan aivan kärkisijoista.

6 Vitaaliveljet - Turentalia + Tetanus 144,49

Vuoden 2014 jälkeen takaisin tehokkaaseen juoksevaan ameeba-siili-palloon palannut Turentalia taisteli tapahtuman viimeiseen mieheen asti ja saikin tätä kohden hyvät pisteet. Oma lippu pysyi erittäin hyvin tallessa vaikka ryhmältä nähtiin rohkeita liikkeitä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Oikeassa paikassa tämä ryhmä teki tuhoa ja näimme myös paljon suoraviivaista edestäpäin tapahtuvaa taistelua ryhmältä. Ryhmän koheesio oman armeijan kanssa ei aina tuntunut olevan kohdallaan ja 3 ryhmän armeijassa tämä tarkoitti isoa osaa tekemässä jotain muuta.

7 Kalmari - Rotat 143,75

Hyvin vahva ehdokas proppaus palkinnon saajaksi ja olisi sen saanut jos olisi ollut

Rottien suoritus oli kaikenkaikkiaan erinomainen. Ryhmä oli parhaiten sijoittunut skirmish ryhmä ja keräsi eniten glooriaa per taistelija. Toiminta oli nättiä ja vakuuttavaa. Erityisesti heittokeihäät herättivät kauhua. Ulkoasu oli todella tyylikäs ja olisi ollut hyvinkin mahdollinen proppauspalkinnon saaja jos olisi ollut ollenkaan viitekehyksen mukainen. Jatkoa varten kannattaa panostaa erityisesti lähitaisteluun, sillä siinä Rotilla on vielä matkaa verrattuna moneen muuhun skirmish ryhmään.

8 Österland - Perkeleen Kohortti+FSC 141,08

Järjestäjävuosi ja monen pitkän linjan ryhmän jäsenen siirtyminen täyspäiväisesti järjestämään tapahtumaa toi mukanaan epäilyjä ryhmän suoriutumisesta kentällä. Tämä osoitettiin nopeasti harhaluuloksi. Perkele suoritti kentällä totuttuun tapaan, vaikkakin pienemmän kokonsa mukaisessa skaalassa. Perkele-huutojen säestämää taistelua katsoessa monen järjetäjänkin niskakarvat nousivatkin pystyyn. Perkeleen perus syntejä kuten jäätymistä oli havaittavissa ja tämä koituikin ajoittain ryhmän kohtaloksi. FSCn pienen koon ja skirmish toiminnan tuloksena tälle kaksikolle kertyi myös lippuja kiitettävä määrä.

9 Österland - Camulosin Villikarjut 140,58

Yksi tämän vuoden muutamista vanhoista ryhmistä joka yllätti meidät vaihtuneella taistelutyylillään. Enteitä Camulosin organisoidusta porukalla päälle hakeutuvasta panssari-possu-jyrästä saatiin Noxbossa, mutta viimeistään SoHussa tämä valkeni kaikille, että päälle tullaan ja kovaa! Upeaa nähdä vanhan ryhmän ottavan ja kehittyvän suuntaan joka voidaan heti huomata kentällä. Jatkokehityksenä olisi hyvä muistaa ettei jäädä liian staattiseen tasiteluun, se ei tuntunut olevan possun paikka.

10 Vitaaliveljet - Rämä 139,80

Vaikka ryhmä tänä vuonna olikin pieni he silti pitivät yllä Rämän henkeä ja tehokkuutta viimeisen mieheen asti, sekä selvisivät kohtuullisen hyvin hengissä. Koonsa mukaan he taistelivat osana muutaman ryhmän kohuttua Vitaaliameijaa ja suorittivat siellä oman osuutensa tehokkaasti ja tinkimättömästi. Rämän koko on vuosittain vaihdellut hypen ja aktiivien mukanaolon mukaan ja jäämmekin innolla odottamaan joskos ensi vuonna olisi taas kolmikymmenpäisen Rämän vuoro kolata kenttiä?

11 Hansa - Rutto 137,86

Rutto on ryhmä, jossa jokainen tietää mitä tekee. Taistelijoilla on nähtävissä päättäväisyyttä ja itsevarmuutta omaan toimintaan. Ei ollut kenellekkään yllätys, että Rutto suorittaa etenkin yksilötasolla todella kovaa. Ehkä juuri tänä vuonna oli nähtävissä pientä epävarmuutta nimenomaan ryhmäskaalan toiminnassa, tai ehkä alati kasvava SoHun kävijämäärä asettaa jatkuvasti lisää haasteita pienille ryhmillä erottua.

12 Kalmari - Niittoväki 137,66

Niittoväki suoritti yllättävän hyvin. 35% hengissä selviäminen oli hämmästyttävä, erityisesti linjassa taistelleen ryhmän osalta. Ulkoasu oli miellyttävä ja toiminta oli verrattain tehokasta. Loistosuoritus kaikenkaikkiaan. Lisää näkyvyyttä ja kenties lisää väkeä niin Niittoväellä on potentiaalia isoksikin linjaryhmäksi!

13 Hansa - Goblinit 136,99

Gobliinit tulivat jälleen vauhdilla ja taidolla sinne missä heitä vähiten odotettiin. Ryhmän korkea taitotaso ja hyvä henki näkyvät jo kauas. Ryhmän sijoitus tänä vuonna oli hiukan huonompi mitä aiempina vuosina olemme nähneet, tähän lienee syynä tapahtuman kasvu ja keskittyminen enemmän isoihin taisteluihin jotka ratkaisevat enemmän vaakakuppien painon kentällä. Ryhmäkoon kasvattamisella ja taitotason säilyttämisellä saadaan varmasti harppauksia ylöspäin sijoituksissa.

14 Ruotsi - Kuolan Kaarti 125,40

Savon pojat ja tytöt olivat taas tulleet sotahuudon kentille yhtä hyvällä ja leppoisalla asenteella kuten aiemminkin. Vaikka Ruotsin armeija joutui taisteluissa tyytymään karvaisiin tappioihin ei tämä näkynyt näiden savon urhojen mielialoissa vaan taisteltiin loppuun asti. Tästä syystä ansaitusti sijoittuikin oman armeijansa parhaaksi ryhmäksi. Vaikka uudet rekryt näkyivät hieman taistelutehossa oli Kuola tuonut kentälle jousimiehiä ja -naisia joiden varalta on kilpimiestenkin syytä muistaa pitää kypärä päässä!

15 Saksalaiset - Sparta 123,59

Saprtan ryhmätoiminta ja kenttä tehokkuus ovat vuosi vuodelta parantuneet ja tänä vuonna meno oli jo todella tehokasta. Tämä todistettiin kentällä taisteluissa kuin myös ryhmäturnauksessa, jossa Sparta pisti kovaa kampoihin ennakko suosikeille. Disglooriaa oli kertynyt pankkiin hyvin vähän ja muutenkaan ryhmästä ei ole pahaa sanottavaa! Aktiivinen viikkotreenaus on kohottanut taitselijoiden taitotasoa, mutta koko ryhmän toimintaa hiomalla lisää on nousujohteinen toiminta taattua. Ansaitusti armeijansa paras.

16 Saksalaiset - Ajan Kaarti + Hopeapatongistit 121,32

Tarkkaa kuvaa ei ole kuinka yhtenäisesti ryhmät toimivat toistensa tai armeijoidensa kanssa, mutta viime vuosien tapaista sooloilua ei ollut enää havaittavissa. Meininki oli hyvä ja kontaktia otettiin vastustajan kanssa hyvin tilanteiden mukaan. Ainut suuri ihmetys järjestäjille jäi kun maanantain siivouksissa löysimme kaikki(?) Hopeapatongistien varusteet alueelta nätistä nipusta.

17 Saksalaiset - Valkoinen Komppania 120,50

Kuten aiempina vuosinakin oli Valkoinen Komppania taas kentällä parhaissaan; haarniskaa, asennetta ja taitoa uhkuen. Tänä vuonna havaittiin kuitenkin ryhmän koon jääneen pienemmäksi siitä tasosta jota se oli ennen vuotta 2014. Samaten huomattiin Komppanian olevan ehkä liikkeellä hiukan kevyemmällä meiningillä. Missä “Nyrkki pyllyyn”-asenne?

18 Ruotsi - 13. Komppania 120,44

13. komppanialla oli uudistuneen oloinen meininki ja erityisesti keihäät olivat loistava innovaatio (jonka aiomme varastaa ensi vuodelle). Ryhmä suoritti armeijaansa nähden hyvin ja päättäväisesti sekä jaksoi yllättävän pitkään jatkuvaa turpaanottoa. Moraalitappiota oli paikoittain nähtävissä, mutta tapahtuma taisteltiin loppuun esimerkillisesti selkä suorassa. Disglooriaa kerättiin yllättäviä määriä ja siihen syynä lienee ryhmän perinneongelma: rynnäköissä sattuu kaikenlaista. Holtiton rynnäköinti onkin edelleen ainoa tahra Komppanian kilvessä ja ryhmän olisi keksittävä jonkinlainen ratkaisu asiaan.

19 Saksalaiset - Akatemia 116,47

Vuoden tsemppari! Akatemian toiminta oli rohkeaa ja ryhmä uskalsi mennä pahoihinkin paikkoihin. Monessa paikassa tuli takkiin mutta ryhmä ei siitä suuremmin synkistynyt. Ensikertalaisryhmänä Akatemia oli ainutlaatuinen eikä tällaisia debyyttitarinoita usein näe skenessä. Varustus ryhmällä oli ymmärrettävästi kehnohkoa, mutta selkeää ja yhtenäistä. Ryhmän kokemattomuuden saattoi myös nähdä suuren skaalan tilanteissa. Ensi vuodelle kannattaakin panostaa ryhmätreeneihin ja nykystandardin mukaisiin varusteisiin!

20 Hansa - Galenit 114,58

Galeneiden vahva kokemuspohja ja vakiintunut paikka skenessä tehokkaana ryhmänä takasivat tässäkin Sotahuudossa ryhmälle paikan armeijassaan. Pienestä koostaan huolimatta ryhmä tietää miten Sotahuudossa toimitaan, osaa ns. “isojenkin ryhmien metkut” ja tietää miten niiden kanssa toimitaan yhteen. Vaikka Galeneiden suoritus ei juuri ryhmäkoon takia näykkään pistesijoilla ei ole epäilystäkään ettei se näkyisi armeijatason suorituksessa.

21 Hansa - Draakin Vapaakomppania 114,25

Erittäin mielenkiintoinen uusi ryhmä. Skirmish onnistui yllättävän hyvin eikä ryhmä ollut ollenkaan hassumman näköinen. Iso plussa ulkoasusta! Lippu pidettiin skirmaamisen ohella hyvin kotona ja ryhmässä on hurjasti potentiaalia jos kokoa saadaan kasvatettua (laadusta tinkimättä). Suoritus oli monessa mielessä tyydyttävä, mutta kenties jatkoa ajatellen olisi hyvä saada selkeämpi ajatus ryhmän roolista kentällä.

22 Saksalaiset - Harmaasudet 112,26

Parhaat propit -palkinto oli ansaittu. Järjestäjien sisäiset larppaaja-historianelävöittäjä-nörtit ainakin nauttivat niistä pienistäkin historiallisuuden pilkahduksista tapahtumassa ja teitte sen tänä(kin) vuonna tyylillä. Ryhmä on päättäväinen tunnelmointipuolen ylläpitäjä SoHuskenessä ja voi olla että nykyään sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Ilmiselvää lienee, että ryhmä ei lähtenyt voittamaan Sotahuutoa ja siksi on turhaa kommentoida suoritusta pisteissä. Harmaasusilla on selkeä rooli jota he suorittavat juuri oikealla tavalla.

23 Ruotsi - Ulfnar 99,29

Ulfnar vastasi monella tapaa odotuksiin. Rehellisesti sanottuna ryhmästä ei ole kovinkaan paljon uutta sanottavaa. Ulfnar on tyylikäs, uskollinen omalle jutulleen ja osaa mennä raivolla oikeisiin paikkoihin. Voi olla, että juuri nämä vahvuudet ovat aiheuttaneet sen, että Ulfnarin toimintateho ei ole niin kova kuin se voisi olla. Taktiikat eivät ole välttämättä pisteteknisyyden kannalta optimaalisia eikä Ulfnarilla tunnu olevan pokaalinkuvia silmissä kiilumassa. Synti tai hyve, päättäkööt ryhmän jäsenet itse.

24 Kalmari - Fianna 99,24

Fiannasta on muodostunut luotettava perussuorittaja. Erityisesti meitä ilahdutti se että ryhmää nähtiin oikeissa paikoissa; tukemassa muita ryhmiä eikä hakemassa soolosuoritusta. Ryhmä toimi selkeästi, pysyi kasassa ja oli kykenevä yhteistyöhön. Kasvu ja kehitys on positiivista ja ryhmälle on epäilemättä ensi vuonna kovia odotuksia!

25 Ruotsi - SOS 97,30

SOS toimi monella tavalla hyvin odotetusti ja suoritti siinä roolissa mikä ryhmälle on ominaista (SOS toimi tuttuun tapaan taas vahvana kilpimuurina jota heiltä on totuttu näkemään vuosien varrella). SOSin menestys tuntuu vaihtelevan jonkinlaisena aaltoliikkeenä ja tämä vuosi oli selkeästi taas niitä vähemmän menestyksekkäitä. Liekö syynä ollut huono tuuri armeijajaoissa tai ryhmän reaktionopeuden verrattainen hitaus aiempaan nähden, ei ole silti epäilystä ettei SOS saisi tapansa mukaan hommaa taas haltuun ensi vuodelle.

26 Ruotsi - Norppasoturit 81,56

Järjestäjien päällimmäiseksi muistoksi Norpista jäi hyvän näköiset varusteet, hieno leiri ja tietenkin rummut. Ryhmällä on selkeä identiteetti ja tekevät sitä sydämmellä. Tehokkuuden eteen on vielä tehtävä töitä niin saa kehityksen näkymään myös pistesijoilla!
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Vastaa Viestiin [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Palaa sivulle “Palaute ja muut”