Kontaktiboffaus

Keskustelu taistelutekniikasta, taktiikasta, harjoituksista ja bofferoinnista yleensä.

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Lauantai, 12.01.2013 02:33

Mitenköhan määrittelet tuon, jotenkin luulisi että lukot ja heitot kattavat valtaosan painista. Varmaan tuo on tietty parasta selitettynä paikan päällä.
No painin tarkotus on kuitenkin varmaan saada se ase vastustajaan. Kaadot ja maahanvienti on eriasia kuin heitot.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Lauantai, 12.01.2013 10:53

puuh

niin kuin sanoin niin sääntöjä on tarkoitus nostaa ja laskea tilanteen mukaan. Massa tapahtumassa on lähes mahdotonta varmistaa, että kaikki osaavat tehdä lukot, heitot jne. Oikein ja turvallisesti. Yksi tarkoitus onkin mahdollistaa pelin jatkuminen pelaajien " tarrautumisen " jälkeen.

Meillä töissä kaikki prot painii ilman suojia ja kaikki amatöörit kuten minä suojien kanssa. Meillä ei satu vahinkoja. Myös herra windsor sanoi minulle, että heidän koulullaan painitaan ja kaadetaan ilman suojia kovalla alustalla. Tosin tekninen harjoittelu, sparri tatamilla ja massa tapahtuma ovat kaikki eri asioita, mutta kaikissa voi olla sama sääntö ja varuste pohja kun käytetään järkeä tilanteen mukaan.

Massatapahtumassa voisi olla myös esim. X värinen liina tms. Joka kertoo, että tähän pelaajaan saa koskea vain aseella. Esim. Jousiampujat ja liinu 16.v 42kg. suositus suojia käyttämättömille voisi myös lätkästä saman liinan tai vastuunvapautussopimuksen?

Niin ja kato on vapaata kaikille, sitä tulee lisää kun tulee.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Lauantai, 12.01.2013 11:46

Susikukko kirjoitti:vastuunvapautussopimuksen?
Suomessa sellaista ei lakiteknisesti ole olemassa.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Lauantai, 12.01.2013 13:54

Susikukko kirjoitti:Myös herra windsor sanoi minulle, että heidän koulullaan painitaan ja kaadetaan ilman suojia kovalla alustalla.
Niin ja kato on vapaata kaikille, sitä tulee lisää kun tulee.
Siellä meno on todella erilaista massatapahtumaan verrattuna. Kyseessä on kaksi hyvin treenannutta henkilöä valvotuissa oloissa. Jos toinen ei ole treenannut hyvin, ei hän saa osallistua vapaamatseihin turvallisuuden vuoksi. Silloin kaikki hänen ja häneen kohdistuvat heitot, lukot ja kaadot ovatkin treeniympäristössä.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Lauantai, 12.01.2013 14:39

Susikukko kirjoitti: Tosin tekninen harjoittelu, sparri tatamilla ja massa tapahtuma ovat kaikki eri asioita
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Valkoinen Koira
Paroni
Viestit: 157
Liittynyt: Perjantai, 01.06.2012 04:03
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Valkoinen Koira » Sunnuntai, 13.01.2013 02:00

Tuo sääntöjen tilannekohtaisen seuraamisen painottaminen kuulostaa mainiolta. Vaikken yleensä ole mikään vyöarvojen kannattaja, tuollainen kevytkontaktiviiri voi olla ihan kaunis idea lisäämään lähestyttävyyttä.

Vee-sana mainittu! Toivottavasti kykenen valoittamaan hieman - sen koulun tilanne on eri (niinkuin DI tuossa vähän mainitsikin); siellä ei opeteta painia elävästä tilanteesta, joten jengi ei tule tehneeksi tai osaa tehdä sitä elleivät ole tuoneet oppeja jostain muualta. Pointtina on sen sijaan hakea hieman kevyempää kontaktia ja opiskella tietynlaisia tilanteita joissa käyttää tekniikoita, eikä mennä täysillä. Kontekstia rajaamalla vältetään ongelmatilanteita ja keskitytään spesifiin juttuun. Jotenkin sain kuvan että täyskontaktiboffauksessa olisi fokus ja kulttuuri hieman erilainen.

Veikkaan, en tiedä koska tunnen boffereita vielä varsin vähän, että boffereilla lähikontakti on erilainen kuin teräksisillä aseilla, sillä pätkyttimellä ei voi tehdä samanlaisia juttuja kuin teräsmiekoilla. Ainakin oletan että joissain tilanteissa lähikontaktista boffereilla voi olla fiksumpaa tehdä muutakin kuin vain tarrata kiinni ja etsiä paikkaa. Tää on tätä nettiurpoilua ja ajattelen vain ääneen vaikka pitäisi mennä ja kokeilla käytännössä... Mutta siis pointtini oli että levypanssarissa painiminen ja aktiivinen lähikontaktin hakeminen voi olla vaarallista - tätä ei kai Suomessa tällä hetkellä tehdä missään massamittakaavassa. (Täytyy myöntää etten kyllä tiedä miten rottinkimiehet asian hoitavat panssareineen.) Mun kokemukset aiheesta on lähinnä 1:1 matseista ja "teknisestä sparrista", joissa olen nähnyt noita ensiaputapauksia. En ole koskaan nähnyt sitä massatapahtumassa, olisi hienoa nähdä elegantti ja reipashenkinen ratkaisu. Tässä voisi sellainen olla kehitteillä.
Obedire non explicare.
Rahat on loppu ja kutittaa.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Sunnuntai, 13.01.2013 11:45

Valkoinen Koira kirjoitti: Tää on tätä nettiurpoilua ja ajattelen vain ääneen vaikka pitäisi mennä ja kokeilla käytännössä...
Tää on just sitä pahinta syöpää miksi kirjoitin, etten tarvitse kommentteja vielä keskeneräiseen visiooni. Heitin sen tänne hyvyyttäni (hölmöyttäni) kun aloitus viestissä ideoita pyydettiin
Pyydän siis muitakin kiinnostuneita ideoimaan lajia (kutsutaan vaikka CBF, Contact Boffer Fighting ), yksin on huono tällaisia ideoita, koska näkökanta jää kuitenkin vain yhdenpuoleiseksi.
Niin kuin eräs viisas kerran sanoi foorumeista "10 idioottia ehtii kommentoida, ennen kuin yksi viisas ehtii vastata". En tarkoita, että olisitte idiootteja vaan, että varsinkin nyt kun kyseessä on täysin uusi ja suurilta osin tuntematon asia niin mietitään kommentteja hetki ennen kuin julkaistaan mitä päähän pälkähtää perustuen pelkkiin omiin mielikuviin.

Niin kuin Hirveläkin sanoi yksin on huono tällaisia ideoita, koska näkökanta jää kuitenkin vain yhdenpuoleiseksi ja foorumithan ovat nimenmukaisesti keskustelua varten, mutta yritetään nyt pitää tässäkin joku järki ja rationaalisuus ja pysyä aloitusviestin mukaisessa agendassa. Herkästi käy niin, että ketju on niin täynnä shaissea, ettei sitä jaksa kukaan enää lukea. Myös se yksi toinen porukka josta mainitsin ei halua tuoda juttuansa foorumille / julki ennen kuin se on lähes valmis, koska eivät jaksa nykyisen henkisiä foorum keskusteluita. Itse en myöskään jaksa enää lukea enkä oikein osallistua sotahuudon sääntömuutoskeskusteluihin. Päätin tämän tosin jo vuonna 2011, mutta unohdin sen viime vuonna ja se oli virhe. Tiedän myös monia muita, ketkä eivät vaan enää jaksa lukea foorumeita kun siellä on niin "älyttömiä" kommentteja ja offtopiccia... kuten tämä viesti :oops:

Mutta nyt itse asiaan:

Teräspanssareissa painimisessa on tietenkin vaaroja varsinkin jos kaikilla ei ole samoja turvallisia varusteita (gambesonit). Jos kaikilla taas on hyvät setit niin niin sitten yksi vaara on panssareiden hajoaminen painiessa, etenkin nahkaosat. Tästä ainakin omaa kokemusta paljon =( Tosin nykyään on kyllä NIIN paksut hihnat, että luulis kestävän??? Onkos jollain kokemusta (ei mielikuvia) Grunwladista, notta paljon siellä painitaan panssareissa massaosioissa kun ne on kuulemma enemmän näytösluonteisia?

Kuva
Oi jospa oisin saanut olla mukana, no ehkä joku vuosi?

Varmaan tosiaan fiksua olisi pitää massatapahtumissa passarein paini "supistettuna" ja sitten pienemmällä foorumilla "täys" paini, mutta vain ilman panssaria tai painiin sopivat panssarit?

Pahistonttu, oletko ihan varma tosta lakijutusta ite oon törmänny suomessa erinäköisiin vastuunvapautussopimuksiin?

Mitenhän sitten vakuutukset toimii jos osalla on eri suojat kuin toisilla? SCA:ssa ilmeisesti jousilla tms. oli kevyemmät suojat aiemmin ja nyt kokemuksen myötä kaikilla on samat suojat?

Vaikka en olekaan täysin sinut nykyisten sotahuutosääntöjen kanssa niin minusta ehkä tärkeintä ja kannattavinta lajin starttaamisen kannalta jos tällaisella setillä olisi ainakin alkuun samat aseet ja suht samat säännöt. Sitten kokemuksen myötä voisi ruveta keventämään aseita ja lisäämään kamppailun eri elementtejä. Varmaan myös suojissa kannattaa lähteä maksimeista ja kevennetään sen mukaan... ruttolle ja camulosille tietysti riittää VAIN ala, kaula ja pää suoja... mutta ei homolla tavalla.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Sunnuntai, 13.01.2013 20:35

Susikukko kirjoitti:
Valkoinen Koira kirjoitti: Tää on tätä nettiurpoilua ja ajattelen vain ääneen vaikka pitäisi mennä ja kokeilla käytännössä...
Tää on just sitä pahinta syöpää miksi kirjoitin, etten tarvitse kommentteja vielä keskeneräiseen visiooni. Heitin sen tänne hyvyyttäni (hölmöyttäni) kun aloitus viestissä ideoita pyydettiin
Otetaas Joni vähän asiallisempi ote tähän ketjuun jatkossa.
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Avatar
Valkoinen Koira
Paroni
Viestit: 157
Liittynyt: Perjantai, 01.06.2012 04:03
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Valkoinen Koira » Sunnuntai, 13.01.2013 23:20

saloneju kirjoitti: Otetaas Joni vähän asiallisempi ote tähän ketjuun jatkossa.
Mitä, eikös viesti ole että lätinä on tässä vähän turhaa, ja hommaa kannattaa mieluummin kehittää käytännönrytinän ohessa. Olen samaa mieltä susikukon kanssa.
Obedire non explicare.
Rahat on loppu ja kutittaa.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Maanantai, 14.01.2013 00:53

Valkoinen Koira kirjoitti:
saloneju kirjoitti: Otetaas Joni vähän asiallisempi ote tähän ketjuun jatkossa.
Mitä, eikös viesti ole että lätinä on tässä vähän turhaa, ja hommaa kannattaa mieluummin kehittää käytännönrytinän ohessa. Olen samaa mieltä susikukon kanssa.
Se on just sitä. Juhani varmaan aavisti, että olen latvaräjähdyksen partaalla ja koitti ennakoida =) Hän vanhana salarakkaanani tietää, että asia on yhtä lähellä sydäntäni kuin 101. maahanlaskudivisioonan tikarit keskiaikaa.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 31.01.2013 21:07

Airsoftissa kyseisen kaltaiset lomakkeet ovat yleisesti käytössä. Kuitenkin kaikkialla aihetta käsittelevissä keskusteluissa ja artikkeleissa mainitaan, ettei sillä ole oikeudellista voimaa. Lähinnä se on lieventävä asianhaara, eli osallistuja on tiennyt mihin ryhtyy ja mitkä ovat sen riskit. Järjestäjällä on kuitenkin vastuu ja esimerkiksi järjestäjän tuleekin ottaa vastuuvakuutus (vakuutus, joka maksaa mahdollisesti tulevat vahingonkorvaukset, poislukien muutaman sadan euron omavastuuosuus) sekä tehdä turvallisuussuunnitelma.

Esimerkkiartikkeli: http://softaaja.fi/artikkeli.php?id=85
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Lauantai, 02.02.2013 13:54

Kiitos. Sääntöjeni ja tapahtuman luonnos on nyt muhimassa rämän foorumilla ja tulee julkisuuteen kun sitä on saatu testattua ja märehdittyä. Varmaan sitten syssymmällä? Ehkä Demo Noxbossa tai Sohussa???

Asiasta kukkaruukkuun tai itse ketjun aiheeseen. Kokeiltiin Karhusen kanssa torstaina lyhyesti synteettisiä miekkoja täydellä kontaktilla / voimalla ekaa kertaa raskaalla teräskypärällä (aiemmin vain miekkailumaskilla). Muuten varustus oli sama kuin aiemmin (gambe, rullaluistinsuojat, thai-kuppi ja lätkähanskat). Huomattiin sama ongelma kuin KATOSSA, on erityisen vaikeaa huomata kovassa kontaktissa "pysäyttävät/tappavat" osumat suojien läpi. Tuomaria siis tarvitaan, mutta miten sadaan tarpeeksi tuomareita edes noin 100 ihmisen tapahtumaan? viime Noxbossa piti kokeilla ryhmätuomarointia, mutta se vähän jäi kun en muistanut siitä muistutella.

Miekkailumaski on kyllä siitä hyvä, että siitä näkee aikahyvin jos ja kun osuu johonkin, parin millin aukolla olevasta salletista kun ei nää kuin tähdet ja kuun.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Torstai, 09.05.2013 22:40

Noxbon perjantai iltana ei ole mitään virallista ohjelmaa, oisko silloin ollut mahdollisuuksia kokeilla jotain buhurtin / battle of the nationin tapaista tms. kovempaa joukko rymistelyä panssareissa? Vai meneekö kaikki aika sulittamiseen yms. talkoisiin ja puhde töihin?

Ajatus olisi ottaa halukkaiden kanssa ensin boffereilla vähän kovemmalla kalibraatiolla, esim. niin ettei hipasuja lasketa. Sääntöjä ja aseita sitten kovennettaisiin tilanteen mukaan.

Esim:
1. Sohu säänntö pl. ei hipsuja,
2. SCA Heawy säännöt (osuman ottanut päättää oliko osuma hyvä. Kaikilla on päällä olevasta varustuksesta huolimatta kuvitteellinen kevyt panssari nasalli kypärällä. Saa lyödä vain aseella, ei muuta kamppailua),
3. Muuten SCA, mutta saa kaataa ja painia pystyssä,
4. Edellisen lisäksi saa lyödä nyrkillä ja kilvellä sekä potkia,
5. Battle of nation säännöt http://usaknights.org/rules-for-participation (tuolla amerikan serkun versio virallisia ei löytynyt?)

6. Jotkun muut kuin bofferit käyttöön ja / tai maassa saa jatkaa painia? Riippuen tietty siitä mitä ihmeiset saisivat paikalle raahattua? Itsellä on pari terästä, pari SCA miekka ja yksi syntsa.

Tarvitaanko tälle joku oma facebook event tms.? Vai riittääkö, että foorumilla ja facessa todetaan, että noin 10 olisi tulossa perjantai iltana kello X?
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1684
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Mahti » Torstai, 09.05.2013 23:00

Kiinnostais tottakai rymytä reilun kaavan mukaan. Melkoisen kattava varustus löytyisi ja teräsmiekkakin on, jos sille linjalle lähdetään. En ole vain oikein varma siitä, haluanko mätkytellä teräksellä useamman ihmisen kera porukassa, jossa ei ole minkäänlaista varmuutta vastapuolen kyvystä säädellä omaa toimintaansa. Kovaa kontaktia voin boffereilla mielelläni ottaa joukollakin ja varusteet riittää siinä väännössä ihan hyvin mihin vaan.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Perjantai, 10.05.2013 11:11

Korjaus Noxbossa on perjantaina ohjelmaa.

Ja keskitetään keskustelu tonne http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php ... highlight=
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Re: Kontaktiboffaus

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Keskiviikko, 18.12.2019 22:40

Necropelzzzi.

https://m.youtube.com/watch?v=GlZKiGyETyE

Siinäpä joittenkin kontaktiboffausta.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Bofferointi”