PROJEKTI: Boffo-liiga

Vastaa Viestiin

Kiinnostaako osallistuminen?

Ei
12
14%
Ehkä
28
33%
Kyllä
46
53%
 
Ääniä yhteensä: 86
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

PROJEKTI: Boffo-liiga

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Sunnuntai, 04.03.2012 23:09

Missio (/idea lyhyesti)
Järjestää kilpailullinen, useita osakilpailuja sisältävä boffausliiga talvikaudelle, jossa mitellään sekä yksilö-, että ryhmätasolla.

Mitä?
Boffausliiga, jossa järjestetään yksipäiväisiä (~8 tuntia) osakilpailuja eri kaupungeissa. Kilpailuja järjestetään kerran kuukaudessa. Kisoista kerätään pisteitä kokonais-liigan “pistepörssiin”. Taisteltavia sarjoja on joukkue ja yksilötasolla, sekä eri aselajeissa.

Miksi?
Tarkoituksena on antaa harrastajille mahdollisuus mitellä talvikaudella muidenkin paikkakuntien harrastajien kanssa kilpailuhenkisesti ja samalla antaa harjoittelulle muitakin tavoitteita kuin kesän suuret tapahtumat. Tapahtumaa on tarkoitus rakentaa ”urheilullisemman” boffauksen ympärille, koska tälle ei ole vielä tapahtumia.

Missä?
Tällä hetkellä järjestäjäkaupungeiksi/-alueiksi ovat ilmoittautuneet: Tampere, PK ja Jyväskylä.

Milloin?
Pilotti-osakilpailu pyritään järjestämään huhtikuun 2012 lopulla. Itse boffoliiga käynnistyy talvikaudella 2012-2013.

Mitkä säännöt?
Boffoliigan säännöstö (revisio 2)

Yksittäisen lajin turnausrakenne
Yksilöturnauksessa taistellaan lohkomutoisesti kaikkia vastaan yhdessä tai kahdessa lohkossa. Tämän jälkeen neljä parasta (joko samasta lohkosta tai kaksi parasta kummastakin) ottelevat CUP-mutoisesti kärkisijoista. Muut ottelijat järjestetään indeksin mukaiseen järjestykseen. Ryhmäturnauksen rakenne on vielä auki.


Taisteltavat sarjat
Peruslajit (aina mukana):
- 1v1: 1k miekka
- 1v1: miekka+kilpi
- 1v1: varsiase
- ryhmäturnaus

Extra-lajit (joista kukin järjestäjä valitsee yhden):
- 2k-miekka
- Keihäs
- Vapaavalintaiset aseet


Mitä osakilpailun järjestäviltä taholta vaaditaan?
- Järjestävä taho vastaa, että taistelupaikka on varattu hyvissä ajoin, ja että turnauksen jälkeen on mahdollisuus peseytymiseen
- Vastaa siitä että ohjeistus ajan ja paikan (ja sinne pääsyn) suhteen on selkeää
- Koordinoida kisat tapahtumapaikalla (tähän muodostetaan kuitenkin selkeä kaava, jotta homma on yksinkertaista viedä läpi)
- Toiveessa: Turnauksen-aftersessiot - sauna tms paikka. Tämä liittyy keskusteluun jota on käyty siitä, että bofferoinnin kanssa on liian vähän tapahtumia, joissa pääsisi vapaammin “heittämään paskaa” bofferoijien kesken. Tämä antaisi myös lisämotivaation lähteä matsailemaan toiseen kaupunkiin, kun pääsee matsaamisen lisäksi viettämään laatuaikaa sieluntovereiden seurassa.


Mitä boffoliigalta “järjestönä” vaaditaan?
- Standardoidut aseet turnauksen käyttöön
- Selkeä säännöstö tuomereille/ottelijoille
- Tuomariohjesäännön rakentaminen (jotta saadaan tuomaritoiminnasta ripeää, yksiselitteistä ja helposti ulkopuolelta seurattavaa)
- Koordinoida tilastoinnit

Tavotteita joita pyritään täyttämään:
- Keräämään laajaa statistiikkaa.
- HD-videota matseista siinä määrin kuin mahdollista, jotta omaa/muiden matsausta pääsee näkemään myös jälkikäteen -> oppimaan. Näin myös osallistumattomat, mutta kiinnostuneet voivat päästä näkemään mitä milloinkin on tapahtunut.
Viimeksi muokannut ZamboNet, Tiistai, 09.10.2012 15:31. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Sunnuntai, 04.03.2012 23:26

- Ensinnäkin: mun täysi kannatus idealla.

- Mikäli tapahtuma pidettäisiin yksipäiväisenä (+yöpymismahdollisuus / jälkibileet jossain), kerran kuukaudessa tuntuu jokseenkin realistiselta. Jos olisi tarkoitus järjestää koko viikonlopun tapahtumia, kerran kuukaudessa on ehdottomasti liikaa. Henk.koht. mielipiteenä yksipäiväinen turnaustapahtuma kerran kuukaudessa voisi toimia hiton hyvin.

- Orivedellä tuli esille, että on selkeästi olemassa "sisätreenejä niiden itsensä vuoksi" -treenausmentaliteetti; tällä hetkellä kyseistä treenausmentaliteettia on kannustamassa vain Ropeconin 1v1 turnaus, ja musta olisi hienoa jos siitä vastaavasta treenaamisestaan saisi tunnustusta myös muualla kuin Ropeconissa, joka monelle on häröilytapahtuma, johon ei halua osallistua.

- Osumasääntöjen pitäisi kuitenkin kulkea mahdollisimman paljon linjassa Sotahuudon kanssa, mutta tehdä Ropeconin tyyppisiä, parempaan kamppailullisuuteen kannustavia täsmennyksiä (ei käsitorjuntoja - tietty aikamarginaali tuplille jne.)

- Sarjat kuulostavat hyvältä. Järkevä joukkueen koko olisi varmaan tosiaan tuo ilmoitettu 3-5 taistelijaa per tiimi. Suhteellisen pienenä siksi, että tämänkaltaisten tapahtumien ei voi olettaa vetävän kovinkaan isoa määrää joukkueita edes epäsäännöllisen säännöllisesti joten pienempänä pitäminen olisi eduksi. Joukkuesarjaan kannattaisi varmaan määritellä varsinaisen joukkueenkoon lisäksi pari vaihtopenkkiläistä? Ne pitäisi kuitenkin mielestäni määritellä ennen kauden alkua, jotta ei vaihdettaisi lennosta miten sattuu. Itse Menisin ehkä jopa tuolla kolmella - se olisi siinäkin mielessä hyödykästä, että Ropeconin ryhmäturnauksen voisi vetää samalla kokoonpanolla.

- Turnausrakenteeksi ehdotan kalpamiekkailusta tuttua kaavaa:
1) Otellaan alkulohko kaikki kaikkia vastaan. Alkulohkot seedataan pohjarankingin mukaisesti (kauden ensimmäisessä osakilpailussa arvotaan).
2) Alkulohkon perusteella otelllaan loppukilpailu CUP-muotoisesti. Semifinaalissa uloslyödyt ottelevat vielä erikseen pronssisijasta.

- Jos meillä on neljä turnausta: 1v1 miekka, 1v1 miekka+kilpi, 1v1 varsiase ja ryhmäturnaus - voisiko kuvitella, että ryhmäturnausjoukkue olisi aina kolmen hengen joukkue ja siinä olisi yksi jokaisesta kolmesta eri aselajista? (Siis toisin sanoen, ryhmäturnauksessa yhden joukkueen aseistus olisi aina: miekka, miekka+kilpi ja varsiase.) Tämä käytännössä myös samalla kannustaisi siihen, että jokainen paikan päälle tullut ottelisi vähintään kahdessa eri sarjassa (oletettavasti jokainen haluaisi otella myös oman joukkueturnausaseensa yksilösarjassa).

- Pilottia varten turha otella standardoiduilla välineillä, mutta ensi talven kautta varten olisi hyvä standardoida kaikki aseet.
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 04.03.2012 23:49

Kesä on parasta aikaa poffaukselle että en tajua mistä toi talvikaudelle tulee.

Sitten mun mielestä pyörökilpi ei oo ainut oikea vaan heateritkin tulisi sallia.

Turnaukseen voisi ottaa myös vapaa ase yksilömatsin.

Ropekonin aikatupla marginaali on perseestä ja kannustaa typliin tupliin missä toivoo lyövänsä ensin.

Ja sitten ehottomoasti pitäs olla joku kuukausittaisten lisäksi semmonen tärkeempi kerranvuodessa matsi.

Yhenmiekan vois jättää kokonaan ropekon hassutteluksi ja jos sellanen täytyy olla niin ei ainakaan siihen joukkue turneeseen. Näin esimerkkinä enemmän aktiivisia dualwiwldaajia on kun yhellä aseella tappelioita. Ainakin mitä oon ite eri reeneissä havainnu.

Aseitten pituudeksi antasin jonkun marginaalin enkä tiettyä ja aseen kuppikahvan tai vastaavan sais jokainen tehä semmoseksi kun ite haluaa. Eli esim miekka 70-100cm ja materiaalit ois tiukasti määritellyt. Sama tietenkin varsiaseille. Kilvelle en löis muuta rajaa kun maksimi korkeuden ja leveyden.

Itestä osi myös kiva nähdä jousia tossa kun niitäkin porukka ahkerasti reenaa. Pariturnaus ois myös kiva. Sanoisin että yksilö pari ja nelinpelit ois kovasana. Nelinpelissä sais mun mielestä olla kamat vapaammin valittu. Esim kaksi kilpimiekkamiestä ja kaksi spessua jotka saa olla jousi dualwield keihäs tai hilpari. Ei kuitenkaan kahta samaa.
Viimeksi muokannut Peltokorppi, Maanantai, 05.03.2012 00:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Triks
Herttua
Viestit: 956
Liittynyt: Torstai, 03.01.2008 02:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Triks » Maanantai, 05.03.2012 00:02

Yhyy, ihan kauheeta yrittää keksiä asiallista sanottavaa, kun tekisi mieli sanoa vain että ou jee!

Olen salonejun kanssa samaa mieltä oikeastaan kaikesta muusta, paitsi tuosta ryhmäturnauksesta. Itse haluaisin nähdä enemmän SH-ryhmäturnauksen, kuin Ropecon-ryhmäturnauksen näköistä matsaamista. Joukkueen koko olisi mun mielessä ehkä luokkaa 5-7 osallistujaa. Etukäteen määritellyt vaihtopenkkiläiset kuulostaa hyvältä.

Etsubo ry on suunnitellut (muistaakseni ensi syksylle) turnausta, jonka voisi kenties ympätä tähän projektiin mukaan? Tuomas (foorumilla Par) on päävastuussa turnauksen järjestämisestä, hän pystynee tarkemmin kertomaan, missä turnauksen järjestämisessä tällä hetkellä mennään, vai mennäänkö vielä missään. Minäkin mieluusti osallistun homman organisoimiseen täällä päässä sitten kun on sen aika.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 05.03.2012 00:08

Peltokorppi kirjoitti:en tajua mistä toi talvikaudelle tulee.
Siitä että talvikaudella ei tällä hetkellä ole tapahtumia. Kesällä on. Kesällä on myös paljon enemmän viikonloppumenoja joten vähemmän odotettavissa olevia ihmisiä jos tämä pidettäisiin kesällä. Useimmat ei jaksa yli yhtä viikonloppua putkeen boffausta ja esim nyt tulevana kesänä on jo nyt Sotahuuto, Ropecon ja Kuninkaantekijät.

Triksin mainitsemassa ryhmäturnauskokoluokassa (5-7) on ihan oikeasti jo se ongelma, että noilla joukkuekooilla yhteen tapahtumaan odotettavissa oleva joukkuemäärä olisi luokkaa 3-5 per kerta, jos mun tuntuma tänkaltaisen tapahtuman kysynnästä pitää paikkansa. Jos olen radikaalisti väärässä, olen ehdottomasti samaa mieltä Triksin kanssa! :)
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Dizabella
Kreivi
Viestit: 290
Liittynyt: Tiistai, 06.07.2010 00:04
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Dizabella » Maanantai, 05.03.2012 00:30

Ihan loistavaa! Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi tekemään ~jotakin. Ihan vielä en ole varma, missä kaupungissa ensi vuonna asun, mutta olen joka tapauksessa käytettävissä.

Mielestäni tuo ~5 henkeä/joukkue olisi ihan hyvä. Saatiinhan trollballiinkin se viisi kuuden hengen joukkuetta, ja ainakin tältä tuntumalta tämänkaltaiseen boffaustapahtumaan olisi tulossa pitkälti samoja henkilöitä -> joukkueenmuodostus ei tässä mielessä pitäisi olla ainakaan kovin suuri ongelma. 1k-miekkaa en välttämättä joukkueturnaukseen haluaisi, lähinnä siksi etten äkkiseltään keksi yhtäkään henkilöä joka haluaisi sellaisella turnauksessa matsata. Ehkä vähän kärjistettyä, mutta silti.

Kaiken kaikkiaan tosi loistava idea, odotan toteutumista innolla. Turnausafterit kuulostaa hyvältä myös, toivottavasti tällainen toteutuu ja saadaan mukaan Oriveden treenileirien tyylinen mukava iltahengaus.
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Maanantai, 05.03.2012 00:34

Pohdiskeltiin alustavasti, että aloitettais ryhmäturnaus ainakin aluksi joko kolmen tai neljän hengen joukkueilla, mieluiten näkisin ite niin että neljän. Tämä ihan siitä syystä, että yhden joukkueen paikalle raijaamiseen riittää yksi henkilöauto. Jos tuollaisia logistisia ongelmia ei olisi ja liigalla olisi jo vakiintunut paikkansa ja suosionsa skenessä niin kannattaisin 6-8 hengen joukkueita.

Mielestäni ryhmäturnaus ei kaipaa 1miekka+1miekka&kilpi+varsiase -tyyppistä rajoitusta, vaan kukin matsaa millä tykkää (aseet tietty liigan standardien mukaiset).

Kilpien suhteen voisi standardiksi miettiä jotain sen suuntaista, että kilven leveys + kilven korkeus = enimmillään X senttiä. Tuo mystinen X senttiä voisi olla vaikka 2x ufokilven halkaisija, eli joku about 130cm? Sen raamin sisällä voi sitten etsiä itselleen sopivaa leveyden ja pituuden suhdetta.

Näin muuten asestandardeista, mitä tarkemmin rajattu niin mun mielestä sitä parempi. Esim. miekka = kaksiteräinen, pituus 70-85cm, putken halkaisija 32mm, ristimallinen väistin jonka leveys enimillään 25cm, kahvan pituus enimmillään 20cm jne. (Luvut tosiaan hatusta heitetty eikä mikään varsinainen ehdotus)

Niin ja ykspäiväseksihän toi yksittäinen osakilpailu on tarkotettu, vaikka sitä nyt ei tuolla taidettu suoraan sanoakaan.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 05.03.2012 01:04

Tuo "yhden autollisen" joukkue on muuten aika huomionarvoinen pointti. Sillä nojalla mä rajaisin tuon joukkuekoon ihan siihen neljään, koska 5+bofferit autossa alkaa jo tekemään tiukkaa monella autolla. :)
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Avatar
Par
Kreivi
Viestit: 466
Liittynyt: Maanantai, 05.07.2010 23:13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Par » Maanantai, 05.03.2012 02:01

Marraskuussa lauantaina 10. päivä olisi tarkoitus olla 5 tuntia kaikenlaista boffausta kuten turnauksia, tätä järjestetään, tilavaraus on jo ainakin tehty. Tämän liigatoiminnan voisi ihan hyvin ottaa siihen mukaan.
Toistaiseksi poissa kentiltä. Paluuta odottaessa.
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Maanantai, 05.03.2012 03:22

1h ehottomasti mukaan se on tämän lajin ydin. Pari turnaus joo ehkä jos on aikaa. Kolmen hengen turnaus ehottomasti aseilla mulle ei väliä, ja kaksi varapelaajaa.....miksi? Siksi että autoon mahtuu jus se viisi pelaajaa ja on hyvin todenäköistä että neljää pelaajaa per joukkue ei saada täytettyä niin helposti esim armejan sairastuminen työt nii simppelisti se kolme on helpompi kasata voidaan saada useampi joukkue kasaan kun yhteen ei mene niin montaa. Kolmestaankin matkustaessa henkilöauton kulut eivät nouse pilviin. Kannatan myös mahdollisimman tarkaa aseiden standartisoimista.
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 05.03.2012 09:49

Peltokorppi kirjoitti:Kesä on parasta aikaa poffaukselle että en tajua mistä toi talvikaudelle tulee.
Juurikin mitä Juhani sanoi. Kesällä on jo täynnä se ~1 tapahtuma/kuukausi kiintiö, mikä on minusta aika optimaalinen.
Peltokorppi kirjoitti:Sitten mun mielestä pyörökilpi ei oo ainut oikea vaan heateritkin tulisi sallia.
Turnaukseen voisi ottaa myös vapaa ase yksilömatsin.
Tarkoituksena olisi standardoida asioita mahdollisimman pitkälle - kuitenkin niin, että pääaselajit ovat selkeästi erilaisina mukana. Mutta tokihan tätä hommaa tehdään harrastajille, joten täytyy selvitellä mikä on yleinen fiilis asiasta. Lähtökohtaisesti toivoisin kuitenkin hyvin pitkälle standardoituja toimia/aseita/varusteita (vrt. lähes mikätahansa "virallinen" urheilulaji).
Peltokorppi kirjoitti:Ropekonin aikatupla marginaali on perseestä ja kannustaa typliin tupliin missä toivoo lyövänsä ensin.
Tästä on keskusteltu paljon aiemminkin ja esimerkiksi ketjusta: http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php?t=5942&start=25 löytyy pääpointit esilletuotuna. En toki voi objektiivisesti sanoa keskustelusta mitään (koska oma lehmä ojassa), mutta mielestäni coni-säännöstö puolusti tuossa keskustelussa olemassaoloaan melko hyvin verrattuna muihin verrokkeihinsa.
Peltokorppi kirjoitti:Ja sitten ehottomoasti pitäs olla joku kuukausittaisten lisäksi semmonen tärkeempi kerranvuodessa matsi.
Tämän suhteen olen samaa mieltä, mutta mikä siitä tekisi tärkeämmän? Kuinka se toimisi?
Peltokorppi kirjoitti:Yhenmiekan vois jättää kokonaan ropekon hassutteluksi ja jos sellanen täytyy olla niin ei ainakaan siihen joukkue turneeseen. Näin esimerkkinä enemmän aktiivisia dualwiwldaajia on kun yhellä aseella tappelioita. Ainakin mitä oon ite eri reeneissä havainnu.
Tästä en voisi olla enempää eri mieltä. Yhden miekan matsaaminen on oma taiteenlajinsa, jossa on omat hienoutensa ja erilaisuutensa kilpimiekkaan verrattuna. Se, että olet, Peltsi syntynyt kilpi kädessäsi, ei suinkaan tee siitä ainoaa oikeaa välinettä auringon alla :D Tiedän (tai luulen), että en ole yksin 1k-miekka-fetissini kanssa. Syy miksi 1k-miekkaa ei tule treenattua enempää on yksinkertaisesti se, että vuodessa on vain yksi turnaus jossa siitä on iloa ja toisaalta kun vastapuolella on lähestulkoon pelkkiä kilpiä, jättää se 1k-miekan tässä asetelmassa melkolailla tyhjän päälle. Mielelläni pitäisin talvikauden sisätreeneissäkin kilvettömiä kertoja, mutta niin monet ovat kuitenkin rakastuneita kilpeensä, etten tätä halua lähteä tekemään. Mutta jälleen kerran, tottakai liigaa tehdään osallistujille - jos ei 1k-miekka kerää osallistujia, niin se jätetään pois. Simple as that. Lähtökohtaisesti pitäisin sen kuitenkin ohjelmistossa mukana, niin saisi lisämotivaatiota treenata pelkällä 1k-miekallakin (ne jotka haluavat).
Peltokorppi kirjoitti:Aseitten pituudeksi antasin jonkun marginaalin enkä tiettyä ja aseen kuppikahvan tai vastaavan sais jokainen tehä semmoseksi kun ite haluaa. Eli esim miekka 70-100cm ja materiaalit ois tiukasti määritellyt. Sama tietenkin varsiaseille. Kilvelle en löis muuta rajaa kun maksimi korkeuden ja leveyden.
Tämä on varmasti asia josta on ehkä hankalinta päästä yhteisymmärrykseen, joten teen jossain vaiheessa kyselyn, joka sisältää kvalitatiivista mielipiteiden kokoamista tämänkin asian suhteen. Itse toivoisin mahdollisimman pitkälle standardoituja meloja, mutta mennään tämän asian suhteen demokratialla.
Peltokorppi kirjoitti:Itestä osi myös kiva nähdä jousia tossa kun niitäkin porukka ahkerasti reenaa. Pariturnaus ois myös kiva. Sanoisin että yksilö pari ja nelinpelit ois kovasana. Nelinpelissä sais mun mielestä olla kamat vapaammin valittu. Esim kaksi kilpimiekkamiestä ja kaksi spessua jotka saa olla jousi dualwield keihäs tai hilpari. Ei kuitenkaan kahta samaa.
Yksi päivä on hyvin rajattu aika ja veikkaan, että kaavaillut neljä turnausta jo yksinään vievät noin 4*2h = 8h mikä on mielestäni melko sopiva pituus turnaukselle. Tähän kun lasketaan mukaan vielä matkustukset (esim jkl-hki ~3h*2) ja iltaistumiset (~pari tuntia jos vielä meinaa lähteä ajelemaan samana päivänä takaisin päin), niin turnaukseen menee 8h+6h+2h = 16h - eli käytännössä jo koko päivä. Siksi en hinkuen olisi lisäämässä enää enempää sarjoja mukaan. Mutta jos kysyntää on huomattavasti, niin mikäpä siinä - jostain pitää kuitenkin alkaa tinkimään. (Olisihan se sinänsä mielenkiintoista nähdä jousidueli standardialueella :D)

Par kirjoitti:Marraskuussa lauantaina 10. päivä olisi tarkoitus olla 5 tuntia kaikenlaista boffausta kuten turnauksia, tätä järjestetään, tilavaraus on jo ainakin tehty. Tämän liigatoiminnan voisi ihan hyvin ottaa siihen mukaan.
Would be great.
Dizabella kirjoitti:Saatiinhan trollballiinkin se viisi kuuden hengen joukkuetta
Oriveden pooli joukkueiden keräämiseen oli kuitenkin 70+ henkeä. Olisin positiivisesti yllättynyt jos tämänkaltaiseen tapahtumaan saataisiin paikalle 30+ henkeä. Veikkaan, että realistinen arvio voisi olla jossain 20-25 henkeä per osakilpailu. Tämän mielessäpitäen olisin itse ainakin aluksi 3-4 hengen joukkueiden kannalta. Aseistuksen suhteen minulla ei ole vahvaa mielipidettä, mutta jos varustus on vapaa (standardeiden sisältä valittuna tottakai!), niin voisi olla hauska taktinen elementti, että joukkueet valitsisivat vuorotellen aseistuksensa kullekin taistelijalle. Tällöin saadaan pieni taktikointielementti jo taistelun ulkopuoleltakin.
Avatar
Rumaahinen
Kreivi
Viestit: 277
Liittynyt: Lauantai, 31.01.2009 23:33
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rumaahinen » Maanantai, 05.03.2012 09:50

Turussa voisi löytyä halukkuutta tällaisen järjestämiseen. Otan asian puheeksi seuran hallituksen kokouksessa tällä viikolla.

Tahtoisin nähdä keihään ehdottomasti mukana aseissa, koska sitä treenataan todella aktiivisesti puhtaan tekniikan, eikä vain sotahuutotikkauksen, puolesta täällä päin. Standardimittoja vastaan minulla ei ole mitään, kunhan ne mielellään laitetaan sellaisiksi, että materiaalit on aikaa hankkia ja voi toteuttaa mielekästä tekniikkaa. Esimerkiksi kevyistä materiaaleista tehty keihäs alkaa muuttamaan yhä kasvavassa määrin yhden käden pistohipaksi heti kun pituus alkaa laskea alle kolmen metrin, mikä on aika tylsää oteltavaa ja katseltavaa. Sarjoihin voisi lisätä hyvin 1vs1 keihäs ja laittaa keihään ryhmäturnaukseen aseeksi.

Kolmen hengen joukkueet varamiehillä kuulostavat ihanteellisilta tämän toteuttamiseen, koska autoon on hankala saada yli neljää aseiden takia ja joku sairastuu aina. Tiimiotteluihin toivoisin vapaata aseistusta joukkueille. Miksi rajoittaa lajin kirjoa pakottamalla harrastavat tietyn tyyppisen aseistuksen käyttäjiksi? Voisi olla hauskaa nähdä myös 1vs1 sekasarja, jossa saisi käyttää mitä tahansa haluamaansa aseistusta.

Mitä tulee tarkkoihin pelikenttien mittoihin niihin voisi jättää liikkumavaraa aluksi ja määritellä ne tietyn metrirajan sisälle. Järjestäjä voisi sitten ilmoitella kisakutsussaan minkä kokoisella kentällä tullaan mättämään. Olisi hauskaa vaihtelua jos kenttä ei olisi aina saman kokoinen. Sen lisäksi olisi sääli olla käyttämättä isoa salia kunnolla jos jotkut saa sellaisen käyttöönsä.
Viimeksi muokannut Rumaahinen, Maanantai, 05.03.2012 09:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
C22
Herttua
Viestit: 909
Liittynyt: Keskiviikko, 15.03.2006 11:18
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja C22 » Maanantai, 05.03.2012 09:52

saloneju kirjoitti:Turnausrakenteeksi ehdotan kalpamiekkailusta tuttua kaavaa:
Alkulohkot seedataan pohjarankingin mukaisesti (kauden ensimmäisessä osakilpailussa arvotaan).
Selventäisitkö? Muuten kyllä todella hyvä idea mut tämä meni vielä vähän ohi. Laitetaan yöunien piikkiin.. :roll:
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 05.03.2012 10:01

C22 kirjoitti:Selventäisitkö? Muuten kyllä todella hyvä idea mut tämä meni vielä vähän ohi. Laitetaan yöunien piikkiin.. :roll:
Käsittääkseni homma toimii seuraavasti:
1. Osallistujat rankataan kauden alussa karkeasti paremmuusjärjestykseen.
2. Jokaisessa kilpailussa taistelevat alkulohkot täytetään taistelijoilla siten, että ottelijoita poimitaan jokaiseen lohkoon tasaisesti läpi koko rankingin. Näin vältetään "kuolemanlohkot", jossa olisi kärjistetysti tietyn aselajin koko top10. Lohkot pyrkisivät olemaan siis mahd tasavahvoja.
3. Lohkot taistelevat sisällään coni-tyylisesti jokainen toista vastaan.
4. Kun lohkot on taisteltu kaikki lohkot yhdistetään ja jokainen sijoittuu voitto+pisteindeksinsä mukaisesti.
(5. Tämän jälkeen kalvassa on yleensä vielä CUP, joka on seedattu alkulohkojen sijoitusten perusteella, mutta tätä ei mielestäni ole pakko järjestää - ainakin jos aika tuntuu olevan tiukassa).

Itse olen sinänsä tämän mallin kannattaja, mutta ensimmäisellä kaudella on vaikea muodostaa kokonaisrankingia, jonka perusteella lohkot jaettaisiin. Ajan kanssa tällainen saadaan kuitenkin muodostettua.
Rumaahinen kirjoitti:Tahtoisin nähdä keihään ehdottomasti mukana aseissa, koska sitä treenataan todella aktiivisesti puhtaan tekniikan, eikä vain sotahuutotikkauksen, puolesta täällä päin.
Sinänsä kyllä näkisin itsekin mielelläni keihään mukana, mutta täytyy vain alkaa miettimään mihin se raja vedetään, koska aikaa ei kuitenkaan ole loputtomasti käytettävissä.
Avatar
Rumaahinen
Kreivi
Viestit: 277
Liittynyt: Lauantai, 31.01.2009 23:33
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rumaahinen » Maanantai, 05.03.2012 10:09

ZamboNet kirjoitti:Sinänsä kyllä näkisin itsekin mielelläni keihään mukana, mutta täytyy vain alkaa miettimään mihin se raja vedetään, koska aikaa ei kuitenkaan ole loputtomasti käytettävissä.
Miksei sitä rajaa vedettäisi kilpeen+miekkaan sitten vaikka? Ymmärrän kyllä, että muualla päin suomea ei harrasteta keihästä kovin paljoa, mutta miten voimme edes toivoa sen teknisen käyttämisen kasvavan ja käyttäjämäärän taitotason nousevan jos se jätetään aikasyiden takia pois tästä?

Minä ja muut Imperatorin edustajat olisimme mukana tässä juurikin sen takia, että tässä olisi loistava mahdollisuus kehittää keihään käyttöä kun sen saisi osaksi turnausta. Jos aikasyyt osoittautuvat todella ongelmaksi niin jokaisessa osakilpailussa ei olisi pakko kilpailla läpi jokaista asetta/ryhmäturnauksen muotoa. Samalla lailla urheilumiekkailussa on erikseen säilä- ja kalpakisat esimerkiksi. Kisojen järjestäjä voisi aina päättää mitkä aseet kilpailtaisiin.
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 05.03.2012 10:27

Rumaahinen kirjoitti:Miksei sitä rajaa vedettäisi kilpeen+miekkaan sitten vaikka?
Koska liigaa tullaan kuitenkin järjestämään osallistujien takia, jolloin isomman massan miellyttäminen on karakteristisesti arvokkaampaa kuin pienemmän massan tyydyttäminen. Mutta tehdään tästä aiheesta kysely, jotta nähdään kuinka paljon mihinkin aselajiin olisi karkeasti osallistujia.
Rumaahinen kirjoitti:Ymmärrän kyllä, että muualla päin suomea ei harrasteta keihästä kovin paljoa, mutta miten voimme edes toivoa sen teknisen käyttämisen kasvavan ja käyttäjämäärän taitotason nousevan jos se jätetään aikasyiden takia pois tästä?
Sama perustelu toimii mille aselajille tahansa, eikös?
Rumaahinen kirjoitti:Minä ja muut Imperatorin edustajat olisimme mukana tässä juurikin sen takia, että tässä olisi loistava mahdollisuus kehittää keihään käyttöä kun sen saisi osaksi turnausta. Jos aikasyyt osoittautuvat todella ongelmaksi niin jokaisessa osakilpailussa ei olisi pakko kilpailla läpi jokaista asetta/ryhmäturnauksen muotoa. Samalla lailla urheilumiekkailussa on erikseen säilä- ja kalpakisat esimerkiksi. Kisojen järjestäjä voisi aina päättää mitkä aseet kilpailtaisiin.
Tässä voisi olla pohtimisen arvoinen ehdotus! Kukin järjestäjä sitoutuu aina esim kolmen (tai laita tähän muu numero) ennaltamäärätyn osakilpailun järjestämiseen ja tämän lisäksi järjestää sitten yhden (tai laita tähän muu numero) haluamansa aselajin turnauksen.
Avatar
Skylark
Sotalordi
Viestit: 1146
Liittynyt: Perjantai, 10.03.2006 09:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Skylark » Maanantai, 05.03.2012 10:42

Meillä on tosiaan salipaikka anottu, toivottavasti myös saamme sen!
Itse olen myös sen kannalla että keihäs sekä myös 2-k miekka tulisi ottaa mukaan. Ne ovat
melkoisen core-aselajeja kuitekin, ja joka turnauksessa voi olla eri aselajit, kunhan huolehditaan
siitä, että kaikki tulee vuoden aikana riittävästi edustettua. Riippuen nyt osakilpailujen kestosta siihen
mahtuu 2-5 aselajia + joukkuelaji.

Sitä voisi myös miettiä halutaanko ratkoa aselajikohtaisia mestareita vai universaaleja renesanssiboffaajia?
Itse ainakin osaan kaikkia aseita kohtalaisesti mutten ole erikoistunut oikein mihinkään.

Meillä oli aikoinaan assassiinien 7-otteluturnaus jossa oli luonnollisesti 8 lajia :)
(miekka,miekka+kilpi,miekka+buckler,2 miekkaa, 2kmiekka, tikari(vain pistot), keihäs, hilpari)
Keihäsottelut olivat siinä mielessä jänniä, ettei ne menivät erittäin usein lähitaisteluksi,
jolloin jouduttiin komentamaan irti ja alkamaan alusta. Syynä tosin oli osittain myös pieni
ottelualue. Myös jollain 2,5mm jäykähköillä bambuvarsilla ja isommalla alueella tilanteesta pääsee irti omin avuinkin.

Ja vielä boonuksena pohjalle heitän, että vaikkei se ehkä ole normaalin urheiluhengen mukaista, olisi kiva kokeilla kuka on
kovin epäsymmetrisen sodankäynnin mestari: jokainen ottelee esim. glaivella kerran jokaista bucker/kilpimiestä vastaan
ja siitä lasketaan tehdyt tapot. Näille tempuille on omat tekniikkansa ja niitä jopa treenataan ja
varsinkin käytetään tapahtumissa.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Maanantai, 05.03.2012 10:42

ZamboNet kirjoitti:
C22 kirjoitti:Selventäisitkö? Muuten kyllä todella hyvä idea mut tämä meni vielä vähän ohi. Laitetaan yöunien piikkiin.. :roll:
Käsittääkseni homma toimii seuraavasti:
1. Osallistujat rankataan kauden alussa karkeasti paremmuusjärjestykseen.
2. Jokaisessa kilpailussa taistelevat alkulohkot täytetään taistelijoilla siten, että ottelijoita poimitaan jokaiseen lohkoon tasaisesti läpi koko rankingin. Näin vältetään "kuolemanlohkot", jossa olisi kärjistetysti tietyn aselajin koko top10. Lohkot pyrkisivät olemaan siis mahd tasavahvoja.
3. Lohkot taistelevat sisällään coni-tyylisesti jokainen toista vastaan.
4. Kun lohkot on taisteltu kaikki lohkot yhdistetään ja jokainen sijoittuu voitto+pisteindeksinsä mukaisesti.
(5. Tämän jälkeen kalvassa on yleensä vielä CUP, joka on seedattu alkulohkojen sijoitusten perusteella, mutta tätä ei mielestäni ole pakko järjestää - ainakin jos aika tuntuu olevan tiukassa).

Itse olen sinänsä tämän mallin kannattaja, mutta ensimmäisellä kaudella on vaikea muodostaa kokonaisrankingia, jonka perusteella lohkot jaettaisiin. Ajan kanssa tällainen saadaan kuitenkin muodostettua.
Muuten juurikin näin, ilman tuota kohtaa 1. Koska meillä ei ole pohjarankingia, mielestäni ei ole oikein jos aletaan minkäänlaisen "arvion" mukaan rankkaamaan osallistujia. Eli käytännössä kohta 1 tehtäisiin arvonnalla.

CUP-asiasta olen eri mieltä; se tekee hommasta jännempää ja vaatii parempaa fokusta yksittäisiin matseihin, kun pitää heittää kaikki kehiin yhden matsin ajaksi. :wink:


Sikäli olisi hienoa munkin mielestä nähdä keihäs aselajina edustettuna, mutta oon Sampon kanssa samaa mieltä; johonkin aikaraja pitää vetää, ja keihästurnauksen suosio tulisi todennäköisesti vasta monen muun (jo poisrajattavan) turnauksen jälkeen. Ehkä pitäisi pistää pystyyn jonkinlainen äänestys siitä, mitkä turnaukset haluttaisiin? Vaikka parinkymmenen lista (tai niin monta kuin niitä tulee) ja valktaan pilottiin esim. 4 eniten ääniä saanutta?
"Kerron Veljesten legendaarisista uroteoista, kuinka vaari nuoruuden päivinään teki motin puita vartissa ja muori keitti niin maukasta puuroa, että puutkin heräsivät henkiin sitä maistelemaan.."
Avatar
Rumaahinen
Kreivi
Viestit: 277
Liittynyt: Lauantai, 31.01.2009 23:33
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rumaahinen » Maanantai, 05.03.2012 10:50

Aikarajoituksia pohtiessa kannattaa huomioida se, että jos aseen käyttäjämäärä olisi marginaalinen ei sen otteluiden läpimenemiseen mene kauheasti aikaa. Jos muutama keihäsmies matsaa keskenään se on häviävän pieni aika kun vertaa siihen, että tusina miekkamiestä ottelee sarjansa. Ei se olisi minusta keneltäkään pois jos kahdenkädenmiekoillekin tehtäisiin oma sarjansa.

Nuo aikakysymykset tulevat kyllä väistämättä tielle jos tähän saa mukaan paljon osallistujia. Silloin tosin ei olisi kauhea ongelma pienien pääsymaksujen avulla ottaa käyttöön suurempaa salia, jossa olisi käytössä useampi alue yhtä aikaa.

Kenties paras ratkaisu olisi jos joka kisassa järjestettäisiin tuo vapaan aseistuksen joukkuekisa noilla noin kolmen hengen joukkueilla, joka olisi ns pääkilpailu. Sen lisäksi kisojen järjestäjä saisi järjestää niin monen aselajin turnauksen kuin riittäisi rahkeita/aikaa. Tämä ei rajaisi pois mitään aselajeja, vaan niiden otteluita järjestettäisiin kysynnyn mukaan. Mikään ei estäisi järjestämästä tuossa jotakin eksoottisempaakin, esimerkiksi pole vs kilpi turnausta.
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Maanantai, 05.03.2012 12:00

saloneju kirjoitti:CUP-asiasta olen eri mieltä; se tekee hommasta jännempää ja vaatii parempaa fokusta yksittäisiin matseihin, kun pitää heittää kaikki kehiin yhden matsin ajaksi. :wink:
Olen henkilökohtaisesti ehdottomasti samaa mieltä, mutta kuten on tullut jo esille - ajasta voi tulla huomattava ongelma. Jos sarjoja olisi vain yksi tai kaksi, niin CUP-ei aiheuttaisi ongelmia, mutta kun sarjoja tulee mitä ilmeisemmin ~4+, niin kaikkea ei vaan voi saada.

Kaikenkaikkiaan täytyy muistutella, että vaikka kaikennäköistä olisi mukava saada mukaan, niin kaikkea ei minusta kannata änkeä mukaan. Muutoin pakka alkaa hajoamaan (ainakin minusta) liiaksi ja kokonaisuuden hallinta menee vaikeaksi ja väitän että idean alkuperäinen tavoite (urheilullinen, standardoitu boffoliiga) alkaa kadota. Siinä vaiheessa kun lajeja on parikymmentä, niin ei kokonaiskilpailullisella asetelmalla ole oikeastaan mitään virkaa ja homman jatkuvuus katoaa. Siksi tulen itse kampanjoimaan vahvasti 3(ehkä 4) yksilölajin + 1 joukkuelajin kattauksen puolesta.
Skylark kirjoitti:Sitä voisi myös miettiä halutaanko ratkoa aselajikohtaisia mestareita vai universaaleja renesanssiboffaajia?
Alkuperäisen idean mukaan tarkoitus olisi tosiaan ratkaista asekohtaisia mestareita, mutta pistejärjestelmät voidaan toki rakentaa niin yhdenmukaisiksi, että pystytään kisaamaan näiden rinnalla myös "universaalista" mestarista.
Skylark kirjoitti:Meillä oli aikoinaan assassiinien 7-otteluturnaus jossa oli luonnollisesti 8 lajia Smile
Tuossa turnauksessa taisi olla osallistujia ~kymmenen (?) ja silti turnaukseen meni melko pitkään, eikös? Nyt kun osallistujia on odotettavissa (toivottavasti) huomattavasti enemmän, niin ei yhtä laaja kattaus ole (ainakaan joka kerta) mahdollinen.
Gebu
Herttua
Viestit: 544
Liittynyt: Keskiviikko, 01.11.2006 18:48
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Gebu » Maanantai, 05.03.2012 12:09

Kuten jo Orivedellä sanoin, tykkään ajatuksesta. Ja ehdottomasti olen mukana järjestämässä, ilmeisesti meillä alkaa olla PK-seudulla jo järjestäjäporukkaa kasassa.

Omaan korvaan kuulostaisi hyvältä "peruslajit" jotka otellaan ja jokaisen järjestäjätahon itse päättämä, ennalta sovittu, eksoottinen laji. Vaikka sitten 2K, keihäs, buckleri, tonfa, ruoska...

Samaa mieltä myöskin siitä, että pienet joukkueet parempi, kuin isot. Logistiikka on perseestä ja kaikkien mukaan saaminen on helpompaa kun joukkueessa on se 3 kuin 12. Jos useampi haluaa päästä lyömään, sitten tulee niitä Rutto 1-, Rutto 2 -joukkueita.

Aivot jäätää, älkää lynkatko.
Norretian äänitorvi
Avatar
Falcata
Kuningas
Viestit: 2839
Liittynyt: Sunnuntai, 31.12.2006 15:39
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Falcata » Maanantai, 05.03.2012 13:58

Mielenkiintoinen idea tuo peruslajit + järjestäjän päättämä jokeri. Sillä saisi mukaan sitä 2k-miekkaa, dual wieldiä ja muita, jotka eivät täyspäiväisesti mahtuisi ohjelmarunkoon. Ne eksoottiset lajitkin toisaalta pitäisi rajata etukäteen johonkin valikoimaan, jotta voidaan määrittää asestandardit.

Keihäs ois tietty kiva, pitää demoilla jossain välissä et miten kauan nää setit vie aikaa. Tarpeen tullen sitten vaikka ekalla liigakaudella vetää vähän suppeemmilla aselajeilla ja laajennetaan sit sitä mukaa ku tietoisuus ja kävijäinnokkuus kasvaa?

Ryhmäturnauksen suhteen neljä on mun mielestä parempi kuin kolme. Neljä mahtuu sopivasti henkilöautoon ja on mun mielestä itse matsaamisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kolme.

"Learn to obey before you command."

"Ei se ase vaan se käyttäjä."
Avatar
Rumaahinen
Kreivi
Viestit: 277
Liittynyt: Lauantai, 31.01.2009 23:33
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rumaahinen » Maanantai, 05.03.2012 14:16

Falcata kirjoitti:Mielenkiintoinen idea tuo peruslajit + järjestäjän päättämä jokeri. Sillä saisi mukaan sitä 2k-miekkaa, dual wieldiä ja muita, jotka eivät täyspäiväisesti mahtuisi ohjelmarunkoon. Ne eksoottiset lajitkin toisaalta pitäisi rajata etukäteen johonkin valikoimaan, jotta voidaan määrittää asestandardit.
Kannatan itse vain yhtä peruslajia, joka olisi tuo vapaan aseistuksen ryhmäturnaus 3-4 hengellä (kannatan itse kolmea, mutta kyllä neljäkin menisi). Mielessä siintää vain visio esimerkiksi siitä, että voisi syksyllä järjestää Turkuun keihästekniikkaleirin ja ottaa samalla keihään turnauksen tämän järjestelmän puitteissa siinä samalla. Kävijämäärä ei varmaan huimaisi päätä, mutta saisi yhdistettyä harjoittelun ja ottelun hyvin.

Pointtina taisi olla se, että jos on pakko järjestää jokaisessa kisassa kaikki peruslajit, niin homma paisuu joka kisan osalta aika suureksi ja ei jää aikaa liiemmälti muulle touhulle. (Olisi sitäpaitsi hauskaa nähdä joskus turnaus ilman pakollista miekkaa ja kilpeä mukana). Kannatan siis mallia, jossa määritellään tuo päälaji (esimerkiksi 3-4 hengen joukkueturnaus vapailla aseilla, kaikki vs kaikki alkulohkoissa ja sitten pudotukset). Tämän jälkeen kisojen järjestäjä voisi liittää kisaan mukaan niin monta aselajia kuin tahtoo. Veikkaisin, että nuo miekka+kilpi ja pelkkä miekka olisivat mukana kuitenkin miltein jokaisessa turnauksessa kun taas varsiaseet ja keihäs eivät olisi niin monessa. Kuitenkin jokainen aselaji saisi edustusta vuoden aikana useammassa kisassa toivottavasti. Esimerkiksi urheilumiekkailu toimii aikalailla tällä lailla, mutta mitään päälajia ei ole. Osa kisoista on vain yhdelle aseelle, mutta joissakin kisoissa voi olla mukana kaikki. Tämä systeemi myöskin korostaisi sitä, että voisi olla pienempiä kilpailuja, jotka ei vie ihan koko päivää, massiivisten tapahtumien sijasta.

Tiedän ajan rajoitteet aika hyvin, koska olen ollut mukana järjestämässä jonkin verran miekkailukilpailuja. Siinä menee yllättävän kauan aikaa vaikkei pudotuksia otettaisi edes mukaan, vielä kauemmin mitä useampia lajeja on mukana. Siksi kannatankin vain yhden päälajin mallia, jossa kaikkia muita kuin 3-4 aselajia ei pudotettaisi eksoottisten aseiden marginaaliin. Jos ne pudotettaisiin niillä saisi otella ehkä yhden turnauksen vuodessa, jos ei niin toivottavasti hieman enemmän.
Viimeksi muokannut Rumaahinen, Maanantai, 05.03.2012 14:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Zaibe
Suurmestari
Viestit: 1172
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 00:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zaibe » Maanantai, 05.03.2012 14:19

Hyvältä kuulostaa.

Pakko saada Pokemonista tutut salimerkit! Eri kaupunkien turnauksen voittamisesta pitäisi saada joku merkki/vyöviiri/tjsp jonka voi varusteisiinsa kiinnittää.

Tärkeä pointti eikö totta? :wink:
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Maanantai, 05.03.2012 14:38

Tahtoisin nähdä keihään ehdottomasti mukana aseissa, koska sitä treenataan todella aktiivisesti puhtaan tekniikan, eikä vain sotahuutotikkauksen, puolesta täällä päin
Samaa mieltä tästä ja skylarkin mainitsemasta kahenkäenmiekasta. Nää on niitä aseita joilla oikeasti reenataan. Mää väitän että oon parempi yhenkäen tappeluissa kun kahenkäen mutta oon ehottomasti sitämieltä että kahenkäenmatsit mukaan mielummin. Ja vielä mielummin keihäs.

Ase ja kilpisäännöistä voi tehdä todella tiukat ja silti nähdä erillaisia vempaimia. Hienoa osi päästä suunnittelupöydän ääreen ja alkaa väsätä sitä oikeeta urheilupofferia juuri minulle. Eli tarkat mutta hiomavaraa jättävät säännöt. Aseen pituus, terät molemmille puolille, terän leveydet, väistimen maks leveys, kuppiväistimen tarkemmat speksit, ja tarkkaan määritellyt materiaalit.

Täytyy vielä lisätä että nyt mennään oikeaan suuntaan ja lujaa mutta ei saa tässäkään kadottaa niitä poffauksen oikeita suoloja. Aseitten erillaisuuden ja muun mukaan.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Boffoliiga”