Muut armeijat

In hoc signo vinces!
Vibelius
Herttua
Viestit: 692
Liittynyt: Keskiviikko, 14.05.2008 18:01
Paikkakunta: Helsinki

Muut armeijat

Viesti Kirjoittaja Vibelius » Torstai, 10.06.2010 09:02

Mitä ryhmältä/armeijalta x voi odottaa? +/-? Miten voitetaan?

Eniten olen huolestunut ottomaaneista. Siellä on kova potentiaali hyökkäysvoimaa, jos ryhmät saavat motivaationsa kohdalleen. Tuonen korpit on tosin pehmeähkö. Pahistonttu vaarallisin yksilö(nuolta naamaan). Tura keihäineen vaarallisin ryhmä. Entalia myös paha. Sanoisin, että voimalla yli ja ympäri tästä armeijasta, ei saa antaa niiden yrittää mitään.

Serbia on jännä. Kuola on vaarallinen hilparinkantamalla. Se pitää hajottaa ja kiertää. Spartalla ei ole panssaria, mutta eivät laske osumia kovin helposti. Spartaa kannattaa lyödä kovaa, että tulee kiistattomia osumia. Massalla päälle toimi ainankin treeneissä hyvin niitä vastaan.

Tataarit on mulle hepreaa. Tiedän vain et Sos on pelottava ja possujen yksilötaso heikko johtuen pystymetsäilijöistä.

Unkari tulee olemaan paha vastus. Rämä ja rutto samalla puolella. En tiijä muuta ku et ruttoa en halua selkääni.

Lisää tiedustelutietoja tähän ketjuun, vakoiluverkosto pystyyn!
Jätä se herkkukori siihen.
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Torstai, 10.06.2010 10:14

Ottomaanit: Tura ja Entalia ovat osoittaneet vuosi toisensa jälkeen hyytymistä, jos paska osuu tuulettimeen ja tilanne muuttuu liikkuvaksi. Päättäväinen päällekäynti usealta puolelta johtaa siihen, että puolet heistä ei lyö, kun me taas tapamme toisen puolen. Muerte taatusti paha, mutta onneksi pieni. Tuonen korpit ollut kaksi vuotta todella pehmeää. Jos jotain, tämä armeija ei ole ennen kyennyt minkäänlaisiin nopeisiin/räväköihin ratkaisuihin, kun suunnitelmaa pitäisi muuttaa lennosta. Toisaalta tällä armeijalla on ollut tälle vuodelle ehkä huomattavin potentiaali parantaa.

Serbia: Kuola pitää pakan koossa, siihen on vaikea pureutua, jos tilaa ei ole. Jos tilaa on, pitäisi ameeban purra. Spartalaisia suosittelen lyömään päähän ja puremaan vain hammasta, kun itse taas huutelevat, että heidän pienen pieni keihään sahailunsa oli useampi osuma. Spartalaiset lisäksi jämähtävät muotoonsa, joka toimii linnan portilla, mutta ei avoimella. Rohkeasti vain kylkeen. Tarvittaessa kaatuvat edestäkin, ainakin viime vuonna, kun vain menee päättäväisesti keihäiden sisään porukalla. Morriganit olivat viime vuonna liian pieniä ja liian itsemurhahakuisia.

Tataareista: SoS on parhaimmillaan rynnäköidessään tai saadessaan kököttää suojelemassa jotain. Unohtavat helposti menetetyt panssaripisteet, joten kannattaa keskittyä runnomaan kerralla maanrakoon, ettei sille tule tilaisuutta. Camulos oli viime vuonna rautainen, mutta huhut kertovat tänä vuonna 50:stä possusta. Jännä nähdä, miten konseptinsa venyy tällaiseen väkimäärään, jossa väkisinkin on mukana myös tykinruokaa, jota possujen liikkuva konsepti ei hyödynnä millään tavalla. Ovat todellinen haaste armeijansa komentajalle käyttää oikein, kun linjavastuutakaan ei voi oikeastaan antaa.

Unkari: Ruttolaiset ovat yksilöinä ja susilaumana kovia. Ei lähdetä ollenkaan 1-1:siin niiden kanssa ja pyöritetään päätä, etteivät yllätä. Rämä pitää ainakin omalla puolella saada aina hyökkäävään, aggressiiviseen ja suoraviivaiseen rooliin, etteivät saa tilaisuutta yliyrittää jotain. Kestävät hyvin osumaa ja osaavat käydä päälle, joten menevät hukkaan reservissä paikkaa odotellessaan.

Kreikka: Perkele on tehokas, mutta hidas. Liikkuvuus auttaa pysymään pois alta tai kiertämään. Alle ei kannata jäädä. Selenet olivat viime vuonna aika mitäänsanomattomia, ampuivat turhan kaukaa ollakseen todella vaarallisia. Graali on linjassa jykevä, mutta ei kestä avoimella, Wanainmaasta ei mitään havaintoa pariin vuoteen.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Torstai, 10.06.2010 12:09

Kantilta erinomainen purku!

Rutto tulee olemaan tänä vuonna luultavasti juurikin meidän takapuolellamme jos yhtään veikkailen Rämän aivoituksia oikein. (Ja olettaen että saavat komentopaikan jälleen. Tai ottavat, miten sen nyt ilmaisee..)

Mun lisähuomiot on vähäisiä lukumäärältään, eivätkä välttämättä niin tärkeitä, mutta kunhan tuli mieleen.

SOS - Eivät tosiaan aina ota osumaa tai ainakin unohtavat panssareiden menettämiset herkemmin. Lisäksi harrastavat itsemurhasyöksyjä joissa raskaasti varustautunut iso mies voi tehdä eteenpäin hypätessään aikamoista tuhoa (siis ihan oikeaa JA sitä bofferoinnin hankaluutta aiheuttavaa "post mortem" -tuhoa.. Jos tälläinen itsemurhasyöksy tulee kohdalle, mies nopeasti hengiltä ja vain ne kunnolliset sen antamat osumat laskuun. Ei siis mitään mitä on selvästi tapauksen kuolemaan johtaneiden osumien jälkeen annettuja, sillä usein näin käy. Itselläni murtui tälläisen syöksyn vastaanotossa pikkusormi viime vuonna..

KuoLa armeijoineen on kyllä varteenotettava vastus. Tänä vuonna sieltä saadaan ehkä stabiilein rivimuodostelma monessa paikassa vastaan. Veikkailen että kuola voi jakautua noitten spartalaisten ympärille suojaamaan tms, joten pitää tosissaan miettiä miten siitä päästään yli ahtaassa tilassa. KuoLa on reilun pelin poikia (ja tyttö tai pari) joten heidän huutelunsa otan kuolemaksi, Spartan en välttämättä. (Usein silti otan kyllä. Olen helposti "huudolla tapettava". )

Mikään näistä ei pelota. Kreikka, Unkari ja Serbia taitaa olla (meidän jälkeemme ;) ) voittajaehdokkaina..
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Torstai, 10.06.2010 12:54

*varaa Lasselle Kill-Death-Ratio -listalla luvun 12:1 henkselien paukuttelun lomassa annettujen lupausten lunastamiseen*
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 898
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Torstai, 10.06.2010 13:12

Kannattaa tosiaan huomioida se että vastustastajalla tulee tödennäköisesti olemaan aivot taistelussa. Spartalaisten Vesa on hullu ja Pahistonttu ovela ja viimeistään faban jälkeen ihmiset ovat oppineet kuuntelemaan noiden kahden suunnitelmia.

Perkele on ilmeisesti uusi vishna. Tehokkuus perustuu siihen että pakka pysyy kasassa ja vastustaja pysyy edessä, komento ei toimi tarpeeksi hyvin että ryhmä pystyisi hajoamaan ja kokoamaan itsensä.

Huolestuttaa kyllä tuo selästä kuoleminen kun on noita juoksuryhmiä vastustajilla. Toivottavasti herrasmiehet siirtyvät Unkarille.

Mikä ihme porukka tää Nikodemuksen Nihdinniittaajat on?
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Terba » Torstai, 10.06.2010 13:26

Jesua Sukaton kirjoitti: Mikä ihme porukka tää Nikodemuksen Nihdinniittaajat on?
Olettaisin että kyseessä ovat nämä Utajärven omat poijat eli Riskiryhmä. Ainkin treeniosiossa kovasti ovat SoHuun omana ryhmänä tulosta puhuneet.
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
Vincibel
Paroni
Viestit: 172
Liittynyt: Sunnuntai, 29.03.2009 14:36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Vincibel » Torstai, 10.06.2010 13:28

Useiden googletusten, sohuwiki ja foorumihakujen jälkeen heistä ei löytynyt mitään tietoa. Näistä nihdinniittaajista ei ole edes tunnistuskuvastossa kuvaa. Veikkaisin, että ovat joku vanha ryhmä uudella nimellä, koska muuten eivät olisi päässeet suoraan armeijaan.
Juhlasohu 4thewin!
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1605
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Torstai, 10.06.2010 17:05

Kantti kirjoitti:*varaa Lasselle Kill-Death-Ratio -listalla luvun 12:1 henkselien paukuttelun lomassa annettujen lupausten lunastamiseen*
Pakko se on kai koittaa täyttää tämä suhdeluku! Parhaani teen. :D
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Triks
Herttua
Viestit: 956
Liittynyt: Torstai, 03.01.2008 02:42
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Triks » Torstai, 10.06.2010 18:26

Jesua Sukaton kirjoitti:Mikä ihme porukka tää Nikodemuksen Nihdinniittaajat on?
Rähinäriäkäsyssä kuulin, että Nihdinniittaajat on joku ekakertalaisporukka, joilla oli joku kontakti Kuolaan. Kuulemma ei juurikaan panssarointia.

Kantti siinä oikeastaan sanoikin kaiken olennaisen, mutta Entaliasta (ja varmaan Turastakin) tuli sellainen mieleen, etteivät ne ole tainneet koskaan oikein mieltää itseään linjaryhmäksi, vaikka armeijassaan ovat sellaisen vastuun usein saaneetkin. Nyt sieltä tulee liikkuvampi, nopea Entalia. Espoon treeneissä on näkynyt muutamia Entalian skirmaajia, jotka ovat oikeasti vaarallisia ja taitavia. Saas nähdä, mitä on luvassa. Sitten kun siellä on vielä Pahistonttu boostaamassa, niin niin!
Viimeksi muokannut Triks, Torstai, 10.06.2010 19:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja."
Kuva
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Torstai, 10.06.2010 18:27

Kantti kirjoitti:*varaa Lasselle Kill-Death-Ratio -listalla luvun 12:1 henkselien paukuttelun lomassa annettujen lupausten lunastamiseen*
Hah, Ruttopoikien kanssa juostessa huomas että 12:1 ei ole vielä mitään. :lol:

Mut siis asiaan; Kantti summasi tilanteen melko komeasti. Jos yhtään Ruttolaisia tunnen, niin eivät varmasti tanssi Rämän pillin mukaan, vaan tekevät just niinkuin tykkäävät, eli hajoavat erilleen ja hakevat 1v1 tilanteita ja selkiä. Rämäläisten suurin etu tulee olemaan heidän keihäänsä, mutta samalla heidän kilpimiestensä taso on heidän suurin heikkoutensa. Rämää vastaan emme voi passivoida tilannetta, vaan päälle on mentävä ja aggressiivisesti.

Yksilötaidoltaan rämäläiset ovat Sotahuudon keskitasoa, pari ok tasoista löytyy (nämä jätkät löytyvät keihäiden varresta, ja heillä on nuo maalitaulut rinnassaan merkkinä jousimiehille (se valkoinen ruusukehommeli). Veikkaan, että Rämäläiset itse ovat ymmärtäneet altavastaajan asemansa mieslukumäärän ja Beautificin puheiden perusteella, joten uskon Unkarin pyrkivän pitämään siilin kasassa ja puskemaan paikallista ylivoimaa heikoimpaan kohtaan linjaa.

Omasta armeijasta ainakin Maahinkaisen on varauduttava siihen, että linjavastuuta joudumme ottamaan, mikäli tilaa ei ole paljon, ja kuten Jontzu jossain summasi - tyhmissä paikoissa voidaan joutua tappelemaan. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää, että kun suurin yksittäinen voima keskitetään taistelemaan paikassa, jossa uhrimäärät nousevat pilviin sekä omalla että vastustajan puolella, vastuu skenaarioiden "voittamisesta" siirtyy suoraan meitä tukeville ryhmille. Päättäväisyyttä tarvitaan, koska katselemaan ei voi jäädä. Tässä kohtaa Valkoiselta Komppanialta toivon rohkeutta mennä tilanteisiin, koska teidän aseistus sopii hyvin tehokkaaseen tuloksentekoon, mikäli oikeaan paikkaan osaatte sen sijoittaa. Erityisesti sellaiset osastot, jotka tiedämme hyvin passiivisiksi ja kaaos-herkiksi, kuten Kantin mainitsemat Tura ja Entalia, on tärkeää päästä yllättämään joko sivustaan tai sitten suoralla toiminnalla.

Perkele on parantanut vuosi vuodelta ja listaan sen ehdottomasti vaarallisimpiin riviryhmiin Kuolan jälkeen, jos tiukassa paikassa joudutaan tappelemaan. Samoiten SOS on pirullinen, jos joudutaan edestäpäin ottamaan kaverit syliin, mutta sitä ollaan tehty ja ennenkin pärjätty. Isot miehet kaatuvat, ku tarpeeks hakkaa päähän. Varsiaseiden puute/vähyys on ollut jääräpäisen porukan murheenkryyni jo vuosia, joten hilparit viuhumaan, jos ja kun lähelle tulevat.

Possujen koosta ja koostumuksesta on paljon huhuja, mutta varsinaisen kokoonpanon näemme ikävä kyllä vasta itse 22 päivän päästä. Kuitenkin kaverit ovat niin jalostuneet omassa hommassaan, että jos he saavat tilaa, niin päänvaivaa riittää. Missä on Rutto kun sitä kaipaisi? :lol:

Kreikkalaiset tulevat varmasti suorittamaan kovalla asenteella, joten kyydissä on pysyttävä. Saloneiju potkii koiransa tulemaan kovaa päälle, mutta meidän onneksemme (jos he ovat vastapuolella siis) porukassa on niin paljon uudempia jannuja, että kovassa mätkeessä kokemus tuo varmuutta ja tässä kaivataan sitä jossain mainittua itseni nimeämää Jontzun v-mäistä virnistystä, jolla kaverin polvet alkaa tutisemaan, kun ei huutaminen tehoakaan.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Torstai, 10.06.2010 18:48

Hurtilta jää usein (=aina) sivut suojaamatta kun painavat päälle, sinne on helppo päästä ja hupi halpaa. Wanainmaa ja pari juoksu-perkelettä voi hortoilla vastapallona, Selenen luulen tulevan linjan takana ampumapaikkoja kattelemaan. (Ei sillä että panisin pahakseni päästä jousiinkin käsiksi jos ne jotain muuta keksivät yrittää.) Kreikan kaatamiseen rynnäkön voiman imeminen härölinjalla ja nopea pussitus, apteekki suosittaa.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2966
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Torstai, 10.06.2010 20:47

Triks kirjoitti:Kantti siinä oikeastaan sanoikin kaiken olennaisen, mutta Entaliasta (ja varmaan Turastakin) tuli sellainen mieleen, etteivät ne ole tainneet koskaan oikein mieltää itseään linjaryhmäksi, vaikka armeijassaan ovat sellaisen vastuun usein saaneetkin. Nyt sieltä tulee liikkuvampi, nopea Entalia. Espoon treeneissä on näkynyt muutamia Entalian skirmaajia, jotka ovat oikeasti vaarallisia ja taitavia. Saas nähdä, mitä on luvassa. Sitten kun siellä on vielä Pahistonttu boostaamassa, niin niin!
´
Itse otan mieluusti Entalian juoksevana. Viime vuonna se taitava 20% teki aivan apinana töitä ja esti pakan kasassa ollessa hukkapätkärivistön iloista ja ilmaista telomista. Jos nämä taitavat lähtevät sankaroimaan loput saa pätkittyä ilmaiseksi (60%) tai ainakin helposti (20%).

Perkelettä ja Spartalaisia nakuttaisin kylkeen tänäkin vuonna. Edestä emme ole voitolla varustusten ja tiimin toimivuuden takia.

Kuten Automaattimies jo sanoikin, Rämä uppoaa jos mennään silmille. Kilvet eivät ainakaan viime vuonna osanneet joten kaikkien porukoidemme kilvet ovat vähintään tasoissa silmille mennessään.

Yleensäkin monet porukat (esim. SOS, Hurtat) ovat vahvoilla jos saavat aloitteen. Me taas viemme aivan selvästi jos otamme aloitteen itsellemme.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Encore
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Maanantai, 26.06.2006 00:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Encore » Torstai, 10.06.2010 21:14

Vähän muisteloa parista tapahtumasta.

Mitä nyt rähinäriäkäsystä jäi käteen, niin ainakin siellä sai arvokasta tiedustelutietoa Kuolasta. Tänä vuonna heillä on ilmeisesti tarkoitus pykätä nahkavarannoistaan torsopanssarit koko joukolle, joten ei kannata älähtää jos se mielestänne panssariton keihäsmies ei kaadukaan ensimmäisestä osumasta - tyypillä on todennäköisesti slimfit nahkapanssari tabardinsa alla. Kuola ainakin vaikutti liikkuvammalta ja sähäkämmältä verrattuna viime vuoteen ja osasi jakaa toimintaansa hyvin. Tämä siis hyökkäävänä! Parissa tilanteessa, jossa Kuola oli puolustavana, ryhmän sai todella hyvin agitoitua liikkeelle puolustusasemistaan. Yksittäisen taistelijan patsastellessa heidän edessään sai mukaansa kymmenisen Kuolalaista ja sekalaisena muodostelmana päin omia kilpiämme. 3 metrisiä lasikuitukeihäitä heille sitten on myös ilmeisesti tulossa parisen kappaletta, eli kantamaakin löytyy. Oikein arvattu ruttolaisten suhteen, ovat kuulemma suhtautuneet melko skeptisesti Rämän laajoihin suunnitelmiin ja eivät aio pahemmin olla niissä mukana. Ruttolaiset taistelevat omaa sotaansa, jos se menee yksiin Rämän kanssa, parempi heille.

Ryhmätreenipäivästä on jäi hiukan sekalaiset kuvat Entaliasta, kuitenkin liikkuvampaan suuntaan ovat menossa. Eivätkä SOS:ilaiset pääse ainoana jakamaan eiosumanottotitteliä, Rämän puolella näki monenlaista vipeltäjää. Kilpien tason tuntuu korvaavan aavistus kuolemattomuutta. Eniten kuitenkin yllättivät Graalin hurtat pehmeydellään tuolla ryhmätreenipäivässä. Todella hämmentävän hyvin pystyi niitä pilkkomaan, sillä ei meinaan niiden paketti pysyä kasassa.
Avatar
Zaibe
Suurmestari
Viestit: 1172
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 00:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zaibe » Torstai, 10.06.2010 22:34

Graalin hurtista sen verran tiedustelutietoa että suuri(n)osa viimevuotisesta porukasta on lähtenyt vaihtoon. Ja korvikkeet on kerätty ihan mistä sattuu. Eli todennäköisesti taso on heikentynyt viime vuoteen nähden.

Muut ryhmät onkin koluttu aika hyvin läpi tässä ketjussa.
Haluaisin kyllä kovasti painottaa tuota Misumasun ja Jontzun pointtia siitä että Maahinkainen tullaan hyvinkin todennäköisesti pelaamaan ulos taktisesta pelistä ihan sillä että meitä vastaan heitetään se kovin iskunyrkki, oltiin sitten missä tahansa. Tätä voidaan luonnollisesti käyttää myös hyväksemme, mutta se vaatii muilta ryhmiltä paljon työtä.

Ja lopuksi vielä. Aina pitää muistaa täällä foorumeilla keskustellessa, että todennäköisesti leijonanosa meidänkin armeijakunnasta elää täydessä tietämättömyydessä näistä puiduista asioista. Siksi foorumiaktiivien voisikin olla suotavaa jakaa tätä tietoa eteenpäin suullisesti ihan jo siksi ettei koko paketti iskeydy sotahuutajan tietoisuuteen vasta SOHU-perjantaina. Vaikka vasta silloin saadaankin konkreettisesti sovittua kunnolla monet käytännön asiat taistelua varten.
Avatar
gobliini
Kreivi
Viestit: 479
Liittynyt: Tiistai, 27.02.2007 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja gobliini » Torstai, 10.06.2010 23:13

Näyttääpä siltä ettei vastaan ole välttämättä tulossa yhtäkään "kilpimuuri" porukkaa. Mikäli näitä tulee vastaan löytyy Ulfnarilta muutaman hengen läpipusku porukka, jota napataan seuraamaan muutama kevyempi nopeaiskuinen kaveri. Samaa voi luonnollisesti käyttää murtotehtävissä hajanaisempaa porukkaakin vastaan. Tämä tosiaan aiheuttaa varmasti raskaat tappiot rynnäkköporukalle, mutta mikäli murto sillä aiheutetaan on kokonaistilanne silti voiton puolella.

Saapa nähdä miten taistelut etenevät. Veikkaan vastustajan yrittävän etenkin maahinkaisen pelata pois pelistä mahdollisimman tehokkaasti. Meidän muut porukat ovat kuitenkin jotain josta muut eivät välttämättä odota niin massiivista vastusta. Ulfnarista tiedän senverran, että viimevuodesta ollaan kasvettu ja taitotaso ainakin osalla noussut. Toisinsanoen, mikäli minäkään en tiedä meidän todellista tehoa ei muilla ole siitä varmasti kovin tehokasta kuvaa. Kunhan ensi huudossa ei jouduta ottamaan kahden kärkipään voimaryhmän kanssa yhteen käytännössä omalla voimalla niin eiköhän tässä pärjätä. Niin paljoa ei viimevuodesta olla ainakaan parannuttu.
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Torstai, 10.06.2010 23:24

Komppailen muita täällä ihan innolla.

Spitaaliset Vaeltajat (Hahaa, loikkarilla sisäpiiritietoa!) ovat pieni, noin 7-henkinen ryhmä tänä vuonna. Tosin yksilötaito on kyllä todella hyvä. (Viime vuonnahan he voittivat Vishnan lähtiessä SoHu:n turnauksen.) Pieni skirmish-porukka, joka tykkää ottaa semilinjamätössä tilaisuutta puskea läpi ja hakkaamaan selkään. Ei kannata ottaa 1-vs-1, ellei todellakin luota omaan yksilötaitoon tarpeeksi. Ja kannattaa varoa tosiaan jos yrittävät päästä omaan sivustaan.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Pyry Veteli
Sotahuuto '10 -järjestäjä
Viestit: 889
Liittynyt: Perjantai, 09.05.2008 11:39
Paikkakunta: Helsinki/Sonkajärvi, Iisalmen Gallia Cisalpina

Viesti Kirjoittaja Pyry Veteli » Torstai, 10.06.2010 23:38

Kilpilinjat voi olla vähissä, porukat panostaa enenevissä määrin keihäisiin, ja fiksummat totta kai ovat noteeranneet foorumeilta sen että metsäistä tai muuten vaikeaa maastoa on tiedossa. Voihan sitä joku Tura tietenkin yllättää turbo-paviiseillaan. (Niillähän on btw tänä vuonna se ottomaani-sakki pussihousuissa+ joku peruksempi palkkasotilas-siipi, ilmeisesti pussihousut lähinnä skirmaa. Ottomaanit on siis kaikenkaikkiaan potentiaalisesti hurjan liikkuva armeija.)

Mitä tulee tuohon Maahinkaisen potkimiseen, niin en usko että se tulee olemaan iso ongelma: Latinalaiset on kuitenkin miesmäärältään tällä hetkellä hiukka isommasta päästä (jos wikiä on uskominen), joten 25:n Maahinkaisen ylivoimalla kurmottaja riskaa 60 muuta kaveria perseessään. Lisäksi meidän semi-rivi on varmasti leveä, aloitekyvystä puhumattakaan (mikä on paras tapa estää tuollaiset).
''Irschrikstu gerne/ keyn fechten nymmer lerne''
...missä rahat ja miks minua oikein kutittaa?
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Torstai, 10.06.2010 23:45

Näiden keskustelujen pohjalta voisikin muodostaa kätevän "vahvuudet ja heikkoudet" listan joko armeija tai ryhmätasolla. Näin "kaikki" tieto olisi kätevästi yhdessä paketissa ja vähemmän aktiivisetkin ehkä jaksaisivat silmäillä ne läpi.
Avatar
Zaibe
Suurmestari
Viestit: 1172
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 00:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Zaibe » Torstai, 10.06.2010 23:54

Zambonetiltä todella hyvä idea. Ei muutakun toteuttamaan se samalla vauhdilla ;)

Maahinkaisia on tulossa nyt se 39 kappaletta sitten. Tiedoksi vain.
Avatar
Jehuletti
Paroni
Viestit: 231
Liittynyt: Tiistai, 22.07.2008 14:15
Paikkakunta: kuusankoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jehuletti » Perjantai, 11.06.2010 00:07

Muuta en oikein osaa sanoa, mutta mörreistä poistuneena voin kertoa, että se ei todellakaan ole kova pala purtavaksi, jos sitä ensinnäkään yhtenä porukkana vastaan tulee. Saapuu sotahuutoon luultavasti samoissa määrin kuin viime vuonna, tällä kertaa se vain koostuu lähinnä n.15 vuotiaista. Jos meno on samanlaista kuin heidän harjoitusleirillään, pitää olla tarkkana, sillä siellä porukka esitti kuollutta ja puski selkään. Varustus heillä on luultavasti aika vähäinen, sillä tietääkseni vain neljällä tulee olemaan jonkinlaista panssaria.
Tiivistettynä: Tänä vuonna morrigan koostuu lähinnä vain ensikertalaisista, olemattomissa varusteissa, joista muutamia kannattaa pitää silmällä, ihan vain ettei tule kusetetuksi.
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Perjantai, 11.06.2010 08:45

gobliini kirjoitti:Näyttääpä siltä ettei vastaan ole välttämättä tulossa yhtäkään "kilpimuuri" porukkaa. Mikäli näitä tulee vastaan löytyy Ulfnarilta muutaman hengen läpipusku porukka, jota napataan seuraamaan muutama kevyempi nopeaiskuinen kaveri. Samaa voi luonnollisesti käyttää murtotehtävissä hajanaisempaa porukkaakin vastaan. Tämä tosiaan aiheuttaa varmasti raskaat tappiot rynnäkköporukalle, mutta mikäli murto sillä aiheutetaan on kokonaistilanne silti voiton puolella.
Tämähän muuten on metodi, johon ei turvauduta missään nimessä, ellei se ole ainoa vaihtoehto. Kilpirivien kanssa (sellaisten, jotka ovat hyviä siinä, mitä tekevät) ei rytistellä suotta edestäpäin. Aina, jos tilaa on, levitetään, kierretään jne. Hyvä kuitenkin tietää, että meiltä löytyy tähänkin kykenevää väkeä, jos tilanne (esim. Linna) niin vaatii.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Terba
Herttua
Viestit: 866
Liittynyt: Perjantai, 20.06.2008 07:25
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Terba » Perjantai, 11.06.2010 09:55

Pakkotilanteessa Valkoisen komppanian iskuryhmä kykenee myös panssarinyrkkirynnäkköön linjaa päin. Olisiko ideaa muodostaa juurikin linnaa ja muita tällaisia "nyt on vaan pakko mennä tuosta läpi"-tilanteita varten Valkoisen komppanian ja Ulfnarin iskuosastoista isompi rynnäkköryhmä joka hoitaa läpimurron kun muu armeja hoitaa samalla häiriköinnin ja tulee perässä syntyvästä aukosta.

Rynnäkköryhmähän tuollaisessa tilanteessa käytännössä menee läpi kokien raskaita tappioita ja linjan toisella puolella tod.näk. tuhoutuu kokonaan pelatessaan aikaa takana tulevalle muulle ryhmälle, mutta sen seurauksena syntyy vihollisen linjaan reikä joka on jo siinä vaiheessa täynnä oma porukkaa joka alkaa rullata linjaa jompaan kumpaan suuntaan.

First in, last out!
Kuola Tier 1 Operator | Hydenin vihermädättävä mielikuvitusolento

Profiilikuva: © Jari Kuskelin 2014
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Perjantai, 11.06.2010 12:19

Tataareista ja possuista:

Tapasin eilen treeneissä Mikkotuksen, joka on ollut possu jo useamman vuoden ja mies oli aivan kauhuissaan heidän tulevasta lukumäärästään. Hän näki selvästi saman ongelman, eli miten 50 (maksimissaan kai lähes 60!) henkistä skirmishporukkaa, josta osa on ihan pystymetsäläisiä voi käyttää tehokkaasti vaarantamatta omaa armeijaa paikallisen ylivoiman uhriksi muualla. Possujen lahdista tulee mielenkiintoista, sen sijaan kova kysymys on, mitä ihmettä teemme heillä, kun ovat puolellamme. Heidän parikymmenhenkinen ytimensä pystyy erittäin onnistuneeseen ja tehokkaaseen skirmaukseen, joka viime vuonna sitoi/tuhosi isompia osastoja, mutta nykyinen koko muuttanee kill-deat-ratiota sangen oleellisesti heille epäedullisemmaksi. Lisäksi skirmatessaan jättävät melkoisen aukon oman puolen miesvahvuuteen ja linjaanhan noita ei yksinkertaisesti voi laittaa. Kai laita on ainoa oikea paikka heille ja käsky pysyä sen verran lähellä, etteivät viereiset yksiköt jää pulaan?
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
gobliini
Kreivi
Viestit: 479
Liittynyt: Tiistai, 27.02.2007 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja gobliini » Perjantai, 11.06.2010 23:12

Kuten kantti sanoikin ei tosiaan vihollisen vahvimmasta kohdasta läpi, vaan joko tilaisuuden tullen hajoittamaan pakka tai pakkotilanteessa runnomaan. Nämä pakkotilanteet tulevat tosin helposti olemaan aivan liian kiilattuja paikkoja, että siitä läpi pääsisi. Tarkoitus on kuitenkin tuhota useampi vihollinen kuin omia menee tai vähimmillään tehdä reikä.

Voiman yhdistäminen Valkoisen kompanian kanssa kuulostaa hyvältä idealta. Tosiaan saadaan silloin melko tehokas määrä raivoa pienelle alueelle. Tätä kun viellä tukee muutama pitkä keihäs ja varsiase, sekä nopea reikää laajentava osasto voidaan tehdä melkoisia ihmeitä.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2966
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Lauantai, 12.06.2010 00:03

Tuo läpi murtaminen on juttu jonka aikana Maahinkainen tietysti mieluusti tekee kaikkea jäynää jos joku muu tekee sen.

Possuista: Porukka on liian suuri. Aiemmin possujen etu on ollut että pakka on pysynyt hyvin kasassa ja siirtynyt ajatuksella. Porukka menettää hukkapätkän lisääntyessä käskytettävyyttä ja sitä kautta liikkuvuutta. Joukossa on aina kovakorvaisia ja sitten ihan vain huonokuntoisia. Kuulostaa huonommalta kuin männävuosien setti joka liikkui jäsentyneesti. Menevätköhän possut lankaan jos heitä alkaa tappaa hitaiden nurkasta? Jäävätkö muut puolustamaan kymmentä laahustajaa ja sitten kuolemaan väärässä taistelussa?

Maahinkainen ei ole voinut aiemmin taistella possuja vastaan maastossa. Jos he ovat jääneet alle heidät on jyrätty triviaalisti mutta metsässä olemme voineet vain pitää omaa porukkaa tiiviinä ja ampua takaisin. Tänä vuonna kohtalo kirmaajien kanssa taitaa olla koko porukalla samanlainen. Ei niitä kannata lähteä juoksemaan kiinni, meillä on parempaa tekemistäkin.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Latinalaiset”