Kysymys: Heittokeihäs meleessä/meleekeihäs heitettynä

Valvojat: Ylläpito, Järjestäjät

Avatar
Zenzu
Herttua
Viestit: 994
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Kysymys: Heittokeihäs meleessä/meleekeihäs heitettynä

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Lauantai, 16.05.2009 13:13

Ainakin oman käsitykseni mukaan nykysäännöstö sallii tämän, mutta haen nyt jonkinlaista varmennusta. Onko sallittua käyttää keihästä sekä meleessä, että heitettynä, jos siinä on tarvittavat pehmusteet täyttämän kummatkin edellytykset?

Itse nimittäin väkertelin tiistaina n. 175 cm. pitkän keihään, jonka varsi on jotakuinkin 25mm. PVC;tä (Kestänyt jo kymmenen tuntia intensiivistä mättöä \o/) Varren pehmustus on hoidettu seuraavanlaisesti: noin 90 cm kärjestä alaspäin perus climasnappia, sitten noin puoli metriä kahvaa, joka on päällystetty 12mm solumuovilla ja sitten loppu taas climasnappia.

Tässä omia huomioitani aseesta, niin puolesta kuin vastaankin:

+Vaikka tällä hetkellä käytössä olevassa keihäässä onkin vain 12cm vaahtomuovia kärjessä (SoHu-stantardivaatimuksena 15cm, jos tällainen ase on sallittu, tulen vaihtamaan kärjen), ei kukaan ole valittanut kovista osumista. Heitot kuitenkin tulevat huomatuiksi. Ei satu, mutta tuntuu sen verran kuin pitääkin.
+Ase on historiallisempi ja näyttävempi kuin ne metrin heittosluibaleet.
+Lentorata on kunnossa, ja ase lentää suoraan, ja jos se kääntyy ilmassa kyljelleen huonon ja taitamattoman heiton seurauksena, sillä on suurehko pinta-ala ja pienehkö massa, jotka vähentävät nopeutta ilmanvastuksen kautta.
+/-PVC runkomateriaalina ei ehkä ole kestävimmstä päästä, mutta hajotessaan ei ole missään määrin vaarallinen, turvallisuus lienee kuitenkin Sotahuudon prioriteettilistalla ennen aseiden kestävyyttä.
- "Varsi ei toisaalta saa myöskään joustaa liikaa, ettei keihäällä voi tehdä kyseenalaisia lyöntejä esimerkiksi kilven taakse heilahduksen avulla."- ote aseäännöistä. 160 senttinen pätkä 25mm PVC;tä joustaa, kuten jokainen varmaan tietää. Tosin, jos asetta käytetään meleessä, sitä käytetään yhsellä kädellä, joka tekee tällaiset lyönnit mahdottomiksi (Myöskin varsi on verrattain lyhyt, mikä estää taipumisen)

Tiedän kyllä, ettei kunnon tuomiota voida antaa näkemättä asetta, mutta olisi kiva tietää, minkälainen suhtautuminen järjestäjillä on tällaiseen. Pyydän, antakaa järjestäjien vastata tähän kysymykseen, älkääkä muut spekuloiko tässä ketjussa siitä, onko tällainen ase tehottomin ja hyödyttömin idioottiveto ikinä. Voitte perustaa oman ketjun sitä varten.

P.S Mielestäni sääntöjen "Heittoaseet"- osio suorastaan kehottaa tekemään tällaisia projekteja :D

Kuva
Viikinkien vastaavia välineitä histel- tai treenikäytössä


EDIT: ARGH, tästä oli jo aihe, no, tuomitkaa, miten tuomitsette, muttajoo.
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Tiistai, 16.06.2009 15:43

On totta, että heittoasetta saa käyttää lähitaistelussa:
Säännöt kirjoitti:Heittoaseeksi kelpaa ase joka on kauttaaltaan pehmustettu ja painoltaan ja malliltaan turvallinen heitettävä. -- Mikäli heittoaseen sisällä on kova runko ja sitä aiotaan käyttää myös lähitaistelussa pitää sen kattaa myös lähitaisteluaseelle annetut turvavaatimukset rakenteen ja pehmusteiden suhteen.
En ota kantaa juurikaan sinun aseen rakenteeseen ja turvallisuuteen, sillä en pysty tässä toteamaan onko turvallinen ja kelpo vaiko ei. Asetarkastajat tekevät viimeiset päätökset, kun pääsevät konkreettisesti käsiksi aseeseen. Tehdessä asetta otathan huomioon, että sen tulee täyttää molempien kategorioiden kriteerit.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Säännöt”