Vastustajat/liittolaiset

Sveanmaalle uskollisten joukkojen kohtaamispaikka
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Vastustajat/liittolaiset

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 03.06.2008 01:51

Tähän ketjuun voitaisiin laitella, tiedustelutietoa muista ryhmistä. Varusteet, lukumäärä, tunnukset, taidot, taktiikat, kokemus ja kehitys. Kaikki tiiviissä paketissa.
Te, jotka kävitte Rähinäriäkäisyssä ja ryhmätreeneissä? kertokaa kokemuksistanne, mikään ei ole liian vähäpätöistä. Jos käytte muiden ryhmien treeneissä, kertokaa tietonne. Kootaan tänne ennen Sohua kattava arkisto kaikista muista ryhmistä, jotta tiedetään mitä odottaa, ja jos huomataan jonkun muun keksivän jotain ovelaa, kopioidaan se häpeilemättömästi :twisted:
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Sefraim
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 07.05.2008 15:41
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Sefraim » Tiistai, 03.06.2008 09:35

Sotahuutowikissä on yleisyyksiä, ainakin ryhmäkokoja voi arvailla sieltä. Sanoisin että meidän pahimmat kompastuskivet (ruotsi) tänä vuonna ovat Viro ja ehdottomasti Vishna. Rämä tulee pienemmällä kokoonpanolla mutta on luultavasti kova luu, samoin SOS. Veljekset luultavasti, tosin veikkaan että porukan imago on hiukan isompi kuin onkaan, mutta kyllä se on silti täyden kympin ryhmä.
Viimeksi muokannut Sefraim, Tiistai, 03.06.2008 09:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos Sotahuuto olisi korttipakka, Camulos olisi jokeri. Ikinä ei tiedä mitä siitä tulee loppujen lopuksi.

Entistä Camulosin komentoporr(s)asta. Kuninkaantekijät II - Pääjärjestäjä ½.

KT2 Hauholla 16-18.8.2013!
Avatar
LehtoA
Herttua
Viestit: 755
Liittynyt: Torstai, 24.05.2007 17:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja LehtoA » Tiistai, 03.06.2008 09:35

Omat tietoni tässä:

13, Komppania
Ihan sama sakki, varustus ja meininki kuin Catalonialla oli, ovat vaan entistä parempia siinä mitä tekevät. Kevyemmästä rivistä tulevat varmasti läpi. Heikkoutena se että ovat "pieniä miehiä isojen kilpien takana", eli voimaa ei ole paljon. Esim päättäväisesti linjaansa pitävästä rämästä tai SOSista tuskin pääsevät läpi. Myöskin linja alkaa hajota muutaman kymmenen metrin rynnäkön jälkeen, jonka jälkeen kilvpien välistä on kiva tökkiä esim. Hilparilla haarniskoimatonta soturia masuun. Heidän suuret kilpensä ovat myös itseään tiellä, eli niin kauan kuin se linja on yhtenäinen eivät pysty myöskään lyömään, eli siinä edessä voi ihan rauhassa hilparillakin peruutella.

Kuola
Tulevat isolla läjällä hilpareita, ja ovat muuten pitkiä hilpareita (ainakin itse näin monen olevan sallitun aivan ylärajalla tai ylikin). Se porukka osaa yhteistoimintansa ja oikeassa paikassa on vaarallinen. Melkeinpä jokaiselle tulee torsopanssari 6mm pehmeästä nahasta, joka ei paina mitään. Heikkoutena porukan yleinen treenaamattomuus ja kilpien puute. Jousemme niittänevät Kuolan melko helposti.

Maahinkainen
Maahinkainen tulee tänä vuonna olemaan edellisiin vuosiin verrattuna melko torso määränsä ja myös taitotasonsa suhteen. Kovimmat soturit ovat joko järjestämässä tai loikanneet muihin ryhmiin. Jäljelle jäävätkin tosin ovat suurin osa harjoitelleet säännöllisesti, eli leppoisasti ei pidä Maahinkaiseenkaan suhtautua.

Veljekset
Veljekset on ehkäpä se eniten ennakko-odotuksia muodostanut ryhmä. Siellä on toki muutamia sankarmiehiä, mutta on siellä myös vähemmän boffanneita. Panssari on ehkäpä härskeimmin optimoitu mitä tulee mihinkään mitä olen aiemmin nähnyt (ehkäpä lukuunottamatta Kuolan tämänvuotisia nahkaritareita). Ja ne veljeskypärät nyt vaan on rumia. Eli melko kattava ja kevyt panssarointi, kovat yksilöt. Yhteistyö tosin voi olla heidän akilleenkantapäänsä kun on sekä Jyväskylästä että Tampereelta porukkaa. Ovat varmastikin meitä eniten kiusaava ryhmä.[/b]
Kuva
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Tiistai, 03.06.2008 11:21

Veljeksistä sen verran, että ryhmän sisäinen taitotasojen ero on varmasti suurinta mitä voi löytyä. Siellä on todella hyviä ja sitten toisaalta niitä heittopusseja, joita pistää vasemmalla kädellä 10 kasaan. Heitä vastaan pitää ymmärtää se, että he todennäköisesti tappavat yksittäiset häröilijät mennen tullen, joten aina pitää pyrkiä hakemaan hetkellistä ylivoimaa. 3 voittaa yhden, vaikka taitotasojen ero olisi millainen.

Galeneista:

En hirveästi kiinnittäisi huomiota tähän ryhmään, sillä porukka on mielestäni aika kokematonta, omaa luultavasti typeriä aseyhdistelmiä. Ongelmana heillä on se, että ihmisiä tulee Orivedeltä, Tampereelta ja Ylöjärveltä. Ylöjärveläisillä taitaa olla mentaliteettina se, että tehään jotain hauskoja aseita ja treenataan niillä, sitten taas Orivedellä on ihan hyvää ideaa, periaatteessa myös Tampereellakin. Ryhmä tuskin omaa isoja kilpiä tai isoja aseita. (Pitääkin taas joskus käydä vakoileen niitten treeneis :D) Yhteistoiminta varmaan on olematonta tällä ryhmällä.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 03.06.2008 12:46

Veljeksiä vastaanhan meillä on laittaa sekä Rutto, että El Muerte, molemmat kokeneita ja hyvin varustautuneita ryhmiä, ja kaiken lisäksi molempien taistelutapa muistuttaa hyvin paljon sitä, mitä veljiltä odotetaan. Myös Rutolla ja meillä on kovia ja kokeneita taistelijoita riveissään.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Athene
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 625
Liittynyt: Perjantai, 06.07.2007 17:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Athene » Tiistai, 03.06.2008 13:15

Sefraim kirjoitti:Sotahuutowikissä on yleisyyksiä, ainakin ryhmäkokoja voi arvailla sieltä. Sanoisin että meidän pahimmat kompastuskivet (ruotsi) tänä vuonna ovat Viro ja ehdottomasti Vishna. Rämä tulee pienemmällä kokoonpanolla mutta on luultavasti kova luu, samoin SOS. Veljekset luultavasti, tosin veikkaan että porukan imago on hiukan isompi kuin onkaan, mutta kyllä se on silti täyden kympin ryhmä.
Näistä olen useimmista eri mieltä.

Viron reissulla meikäläiset kuulema pistivät Vishna Grimiläisiä pinoon ihan törkeästi, vaikka tappelivat vierailla säännöillä. Ok, siellä oli Suomesta kova porukka, mutta silti. JonTzu sanoi, että siellä(kin) on se pieni osa kunnolla treenaavia hyviä, ja sitten vähemmän treenailleita suuri osa. Lisäksi virolaiset eivät osaa suojata päätään, kun ovat tottuneet, ettei siihen tulleita osumia lasketa.

Rämän kanssa meidän ei kannata yrittää mitään reilua rivissä, se on varmaan ihan totta. Siihen tepsii se, että pysytään irti kontaktista, juostaan härnäämässä ja tuikitaan kauempaa nuolilla ja keihäillä.

Veljeksistä olen samaa mieltä, myös siinä, että ihmiset kumartavat heille vähän turhankin syvään. Useita tosi kovia yksilöitä löytyy sekä meleessä että jousissa, mutta paljon on myös ihan täysin aloittelijoita ja tavallista keskitasoa.
Rovio
Paroni
Viestit: 224
Liittynyt: Maanantai, 15.05.2006 17:43
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Rovio » Tiistai, 03.06.2008 13:15

Pahimmat vastus ryhmät lienevät Veljekset, SOSRämäEntalia ja Vishna. Noista nuo linjajyrät pitää saada jotenkin yksinään sumputettua metsään. Pitää pitää huolta etteivät veljekset pääse tosiaan ryhmä vs. ryhmä tuhoamaan meitä. Vaan että olisi aina joku toinen ryhmä siinä vieressä. Pitäisikö jopa tehdä jonkinlaiset tst-parit ryhmistä. Kaksi 2 ryhmän joukkuetta ja yksi 3 ryhmän joukkoa. Saattaa olla turhaakin, mutta edistäisi sitä että surkeasti yhteen pelaavat ryhmämme pysyisivät edes vähän koossa ja tarjoaisi usein ylivoiman kohtaamisissa.

Vishnan näkisin veljesten kanssa pahimpana uhkana. Niillä on kuitenkin optimi panssarit, isot kilvet ja omista säännöistä jääneitä ikäviä tapoja. Yksilötaidotkin olivat ainakin viime vuonna hyvät. Kaikenlisäksi niitä on kuin Kiinalaisia Aasiassa.

edit: ja vaikkei ne mitään Zorroja olisikaan, niin aivan varmasti varustuksensa ja määränsä takia huomioitava ryhmä. Näiltä kun ei yhtä helposti karkuun juosta, kuin esim. Rämältä joka pelleilee marsseineen ja kuvioineen.
aaaaaarrghh...... mi leg!!
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Tiistai, 03.06.2008 15:02

Se miten pitää toimia linjaryhmiä vastaan on se, että omalla liikkeellä hajoitetaan niiden muodostelma, Rämä on varmaan vaikein saada liikkeellä rikki, jos muodostelmia ovat harjoitelleet. Ikävintä vain usein on se, että ei ole tilaa tarpeeksi jotta saisi liikkeellä hajoitettua vastustajan muodostelman.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 03.06.2008 15:18

Myös Vishna taitaa harjoitella muodostelmia.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Tiistai, 03.06.2008 15:41

Mitä paremmin rämä ja muut ryhmät ovat muodostelmassa sen helpompaa heidät on voittaa ylivoimalla. Tästä on hyvä esimerkki rähinärääkäissyssä, kun 6 ruttolaista voitti kuolan tiimin.

Monesta erisuunasta hyökätään päälle ja ei tehdä rynnäköitä, vaan tapetaan yksikerralla heidät.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
Sefraim
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 07.05.2008 15:41
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Sefraim » Tiistai, 03.06.2008 16:15

Vishnallahan oli viime vuonna niiden cremé de la cremé eli parhaista parhaat (ranskanosaajat korjatkaa), tänä vuonna myös huonommat ovat mukana.

Oletan silti HYVIN vahvasti että Vishnan kilpiseinätyöskentely on Huudon parasta, mikä taas tarkoittaa persnettoa häröpallo-jousi- ja backstab- osastolle.


Rämästä vielä se että juu, toimiihan se ettei mennä lähelle. Mutta kaukana istumisella ei ole voitettu kuin vessahädän avustamana. Esimerkkinä arkunkanto, RISK tai vastaavat, objektiivin valtausta vaativat skenut.

Ei siinä istumalla tule kuin paha mieli. ><
Jos Sotahuuto olisi korttipakka, Camulos olisi jokeri. Ikinä ei tiedä mitä siitä tulee loppujen lopuksi.

Entistä Camulosin komentoporr(s)asta. Kuninkaantekijät II - Pääjärjestäjä ½.

KT2 Hauholla 16-18.8.2013!
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 03.06.2008 23:58

Possujen yhteislaukaus viidestä metristä lienee suht tappava? Meidän on helppo pakottaa raskaatkin ryhmät rikkomaan rivinsä, saartamalla kohteen ja ampumalla vierestä, läheltä ammuttua nuolta ei väistä, kuin hyvällä säkällä, ja kun ampujat pysyvät miekankantaman ulkopuolella, ei heitä voi päästä vahingoittamaan, kuin rynnimällä, jolloin muodostelma hajoaa ja koossa pysyessäänkin joutuu kääntämään selkänsä toisille ampujille. Kun ryhmä on näin pakotettu hajaantumaan, pääsevät lähitaistelijamme sekaan riehumaan.
Edellisessä huudossa meidän jousimiehemme toimivat usein juuri näin, menivät viereen ampumaan, ja heti kun joku syöksyi ulos rivistä, Muerten miekkamiehet hoitivat hänet. :twisted:
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Keskiviikko, 04.06.2008 15:03

Kuullostaa hyvältä, mutta käytännössä kokeilee ampua jotain SOSin kilpimuuria päin... Paljon tehokkaampaa on mielestäni yksittäisten ja satunnaisten laukausten käyttö. Tämä pakottaa vastustajan olemaan kokoajan hermolla, eikä vain sen pari sekuntia, mitä yhteislaukaus kestää.

Toisaalta mietin tässä yhteislaukausta jonkun selkään.. Jonkun mäen päältä pääsisi rivillinen kelttejä laukomaan kohti raskaan osaston selkää. (kunhan haaveilen..:P) Väijytysyrityksiä meidän tulee jokatapauksessa viljellä paljon, mikäli mielimme tehdä selvää vastustajien riveistä.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Keskiviikko, 04.06.2008 20:18

Yhteislaukaus oli siinä lähinnä korostamassa läheltä ampuvien jousien tehoa :D
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Pimeyden Ritari
Kreivi
Viestit: 441
Liittynyt: Keskiviikko, 22.02.2006 10:02
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pimeyden Ritari » Torstai, 05.06.2008 22:17

Yhteislaukaukset on koettu turhiksi. Siinä rikkoo vain nuolia. Tehokkaampaa on yhden keltin ampua ja toisen ampua heti perään. Toisen ampuessa toinen kaivaa jo uutta jne.

Kilpimuuriin ampuminen on aika tehotonta. Mihin ammut kun tornikilven takaa näkyy hyvässä lykyssä pikkuisen panssaroitua päätä. Kaksi peräkkäistä head-shotia on melkein mahdotonta. Toisaalta selkään ampuessa panssarimöröt eivät tunne tai halua tuntea osumia.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Perjantai, 06.06.2008 00:05

Meikäläisten kaksi jousiampujaa tuhosivat käytännössä kaksistaan koko Turan viime vuoden kukkulanvaltauksessa, seisomalla kallionjyrkänteen päällä, ja ampumalla parin kolmen metrin päässä kyykkivää vihollistaan. Siltä etäisyydeltä nuolta kun ei ehdi väistää eikä oikein torjuakaan, ja kun päällekään ei uskallettu/haluttu/päästy juoksemaan niin helppoja tappoja satoi... Viimeiset tosin kuolivat miekkoihin, kun minä ja Roviokin tahdottiin saada osuutemme helposta riistasta :roll:
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Athene
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 625
Liittynyt: Perjantai, 06.07.2007 17:31
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Athene » Perjantai, 06.06.2008 17:48

Pahistonttu kirjoitti:Meikäläisten kaksi jousiampujaa tuhosivat käytännössä kaksistaan koko Turan viime vuoden kukkulanvaltauksessa, seisomalla kallionjyrkänteen päällä, ja ampumalla parin kolmen metrin päässä kyykkivää vihollistaan. Siltä etäisyydeltä nuolta kun ei ehdi väistää eikä oikein torjuakaan, ja kun päällekään ei uskallettu/haluttu/päästy juoksemaan niin helppoja tappoja satoi... Viimeiset tosin kuolivat miekkoihin, kun minä ja Roviokin tahdottiin saada osuutemme helposta riistasta :roll:
Offtopic: Noin läheltä ampuminen ei ole hyvä juttu. Vaarallista ja tuskallista. Tosin se suositeltu puolenkymmentä metriä on ihan yhtä hyvä, samalla tavalla siitä voi napsia rinteen alla seisiojat yksitellen...
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Lauantai, 07.06.2008 00:58

Eivät joutuneet vetämään jännettä korvalle :D
Eräs parhaista tapoista kyseisessä taistelussa oli kuulemma suoritettu kumartumalla eteenpäin ja ampumalla kymmenen sentin jännityksellä (15 paunainen lelujousi) suoraan alaspäin vastustajaa niskaan :D
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Raakku
Paroni
Viestit: 177
Liittynyt: Maanantai, 26.06.2006 01:59

Viesti Kirjoittaja Raakku » Lauantai, 07.06.2008 09:29

Pahistonttu liioittelee taas niin railakkaasti, ettei mitään rajaa.

Etäisyyttä osaan vihollisista oli helposti yli kymmenenkin metriä, tuskin kukaan oli noin kolmessa metrissä. Niskaan ampumisesta nyt puhumattakaan.
Sinänsä TURA kyllä parkkeerasi varsin mainiosti siihen eteen, uskaltamatta lähteä mihinkään. Entalia meinasi tehdä saman, mutta keksikin sitten ettei se olekkaan niin hyvä idea.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Lauantai, 07.06.2008 14:51

Teitä oli siellä kalliolla kaksi, ja toinen teistä on selittänyt jo moneen kertaan tämän niskaan ampumisen :D
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Rovio
Paroni
Viestit: 224
Liittynyt: Maanantai, 15.05.2006 17:43
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Rovio » Lauantai, 07.06.2008 15:34

Ei ketään kiinnosta.
aaaaaarrghh...... mi leg!!
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 10.06.2008 15:36

Tuolta aikaisempien vuosien suljetuilta armeijafoorumeilta voisi muuten kalastella tietoa ja ideoita. Sinne kun ovat monet ryhmät listanneet vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, tietysti tilanne on varmaankin monelta osin muuttunut, mutta jokin on voinut pysyä samanakin (ainakin mikäli se on pysynyt 06-07 samana). Sieltä löytää myös mielenkiintoisia taktiikkakeskusteluja.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Perjantai, 13.06.2008 19:48

mikäs on teidän mielestä kovin armeja?


Mitkä skenariot ovat meidän vahvuuksiamme?
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Perjantai, 13.06.2008 19:51

Me tietenkin. Vastustajista kenties taas saksa on pahimpia.
Kentät taitavat olla ehton vahvuutemme.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Lauantai, 14.06.2008 01:01

Ruotsi ownaa...
-Viroa pitäisin itse heikohkona, joskin vishna ja perkele voivat tarjota kovankin vastuksen.
-Saksa on kova päästessään pelaamaan omilla ehdoillaan, mutta jos se ei pääse käyttämään vahvaa linjaansa niin...
-Tanskalla on Entalia, Veljet ja SOS, Entalia voi yllättää ja SOS ja Veljet tiedetään vaikeasti tapettaviksi. Esimerkiksi SOSia voi olla vaikea tappaa nuolin, Veljet ovat kokeneita ja hyvin varustettuja, mutta he pelaavat meidän peliämme, ja siinä pelissä meillä on ylivoima.
Johtopäätös: Ruotsi ownaa...
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Tre Kronor”