Taktista asiaa.

Saksalaisen ritarikunnan joukkojen kokoontumispaikka.
Avatar
Skylark
Sotalordi
Viestit: 1146
Liittynyt: Perjantai, 10.03.2006 09:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Skylark » Maanantai, 30.06.2008 19:04

Satanisti Pappi kirjoitti:näen toki teidän kantanne mutta kannattaako meitä pitää reserveinä, kun voisimme yhtä helposti iskeä esim rämäkuolan vastaan tulevaa linjaa selkään?
Sitähän se reservi juuri tekee. Kun muu linja on jumiutunut, se lähtee koukkaamaan takavasemmalta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Satanisti Pappi
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 19:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Satanisti Pappi » Maanantai, 30.06.2008 19:20

mutta ei tietääkseni scouttaa tietä edeltäkäsin? jos näin vielä saataisiin niin uskon että kaikki ovat tyytyväisiä... tai no jätetään asia johdon ja teidän välille, itse teen mitä käsketään ja teen sen hyvin siihen saakka kunnes näyttää vähän liian tukalalta ja kannattaa mielummin perääntyä. Lähinnä viestin tarkoitus oli osoittaa leviaattanin ryhmän seisovan johdon sanan takana. "kiitos ja kumarrus"
If you want to see me watch on trees
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Tiistai, 01.07.2008 00:03

Satanisti Pappi kirjoitti: Lähinnä viestin tarkoitus oli osoittaa leviaattanin ryhmän seisovan johdon sanan takana. "kiitos ja kumarrus"
Miks ei kaikki oo tommosii :?:
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Tiistai, 01.07.2008 00:26

Koska meillä on paras tiimi, vai mitä :wink:
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Tiistai, 01.07.2008 08:25

Liskojen kevyt jääköön myös linjojen taakse. Me kovin inhoamme isoja kilpiä, mutta olemme hyvin valmistautuneita niittaamaan skirmareita. Meidän raskaan kokoonpano on vielä auki sillä ainakin yksi on peruuttanut. Osa taistelijoistamme halusi aivan välttämättä olla linjassa osassa kenttäskenuja, mutta suuressa kuviossa en mielelläni ottaisi liskoille linjavastuuta. Liskojen luonnollinen paikka olisi pääosin reservissä. Metsäskenuissa scouttaamme myös mielellämme, kevyt porukka on valittu sillä perusteella että jaksamme juosta.

Liskot kiittää.

Ps. Hyvät mätöt oli spitaalisten treeneissä eilen. El muerte on paha. Niillä toimii yhteispeli. Leviaattani on todellakin tiukentanut otettaan huomattavasti (hyvä pojat!!) ja Spitaalisten Vaeltajat on pääosin heittopusseja.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Satanisti Pappi
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 19:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Satanisti Pappi » Tiistai, 01.07.2008 11:27

Niin leviaattani edustettuna kahdella tyypillä :oops: mutta joo hyvät mätöt oli ja muerte iski luun kurkkuun aika lailla toiminnallaan (joka kyllä siinä vaiheessa kun minä vastapuolelle lopussa siirryin oli raivokas itsemurha rush jossa ei ollut väliä jos itse kuolee) mutta spitaalisista itse sanoisin sen että joitakin yksilöitä on jotka kyllä tunnustan huomattavasti paremmikseni, mutta uskoisin leviaattanin pystyvän jyräämään tuon miesvahvuudeltaan melko samankaltaisen ryhmän.
If you want to see me watch on trees
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Tiistai, 01.07.2008 13:20

Siihen linjaankin on saatava miehiä ja uskon suurimman osan porukasta olevan mielellään reservissä, jos tähän tulee mahdollisuus (kukapa ei haluaisi olla ratkaisupaikalla). Jätetään kuitenkin aina reservin päättäminen sotaneuvoston/ komentajan harteille, niin saadaan sinne yleiseen suunnitelmaan ja visioon parhaiten sopivat porukat.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
horsesarse-
Sotalordi
Viestit: 1371
Liittynyt: Keskiviikko, 17.05.2006 17:56
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja horsesarse- » Tiistai, 01.07.2008 13:22

Jos nyt Tanska on meidän teutonien kanssa samalla puolella ja ruotsalaiset "palkkiksia" niinkuin todennäköistä on, me saadaan kyllä hyvää linjaporukkaa sieltäkin mm. SoS:in ja Entalian muodossa, joten ei se ole mahdotonta että sekä liskoista, että leviaattanista pääsee halukkaita tähän iskevään reserviin.

Ps. joku (eli toivottavasti susikukko) voisi suunnitella valmiiksi jonkun ehdotelman siitä millaiselta näyttää saksa+tanska vastaan viro+ruotsi, koska mielestäni nuo ovat todennäköisemmät armeijajaot kuin täällä jo visioitu saksa+ruotsi. Erittäin luultavasti molemmat kombot nähdään, niin olisi mukavaa olla jonkinlainen alustava suunnitelma tästä saksa+tanska parista, josta sitten voitaisi lähteä liikkeelle kun mietitään yhteistoimintaa tanskan johtajien kesken.

Itse olen samaa mieltä kuin stonetorl eka sivulla, eli saksa+tanska kombolla pitää hyökätä nopeasti (mutta organisoidusti, eikä liian ennalta-arvattavasti) viroa päin, ehkä tähän ei tarvitse edes kuvaa, jos tämä on kaikille selvä :roll:

No, editoitaanpa vielä lisää ajatuksia tähän: Eli ensimmäisellä sivulla ehdotettu "rämä toisessa laidassa edempänä kuin loppurivi" on todella epäonnistumisaltis suunnitelma, jos loppurivi ei toimi 100% oikein. Tämähän nähtiin jo viime vuoden ensimmäisessä kenttätaistelussa kun Englanti hävisi sen, niin että ensin Ranska tuhosi yksinäisen rämän hyökkäämällä kylkiin ja sitten Englannin loppuarmeija olikin jo alivoimainen. Toisessa kenttätaistelussa kun Englannin rivi pysyi paremmin koossa, he voittivat.
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Tiistai, 01.07.2008 14:17

Mahti kirjoitti:Siihen linjaankin on saatava miehiä ja uskon suurimman osan porukasta olevan mielellään reservissä, jos tähän tulee mahdollisuus (kukapa ei haluaisi olla ratkaisupaikalla). Jätetään kuitenkin aina reservin päättäminen sotaneuvoston/ komentajan harteille, niin saadaan sinne yleiseen suunnitelmaan ja visioon parhaiten sopivat porukat.
Ällös laita skirmaajia kilpimuuriksi kuuluu suuri viisaus. Samaa mieltä kuitenkin olen siitä että sotaneuvostossa tämä taktiikka täytyy päättää. Kunhan toin ilmi ryhmämme luonteen.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1600
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Tiistai, 01.07.2008 21:31

Tässä vaiheessa varmaan pitäisi ottaa osaa keskusteluun näin Maahinkaisen partana ja sumutorvena.

Ryhmämme ehdoton etu on tosiaan tuo liikkuva vyörytys. Kumpi tahansa laita on meidän paikkamme. Jos reservejä on kerrankin käytössä, niitä ei voida ottaa meidän rivistämme, sillä meitä on muutenkin vähän oikeasti isoihin ryhmiin verrattuna.

Jos reserviin irtoaa Rutto, olisi tilanne ehkä ihanteellisin kaikista. (Toiveajattelua, tiedän, mutta yhteenpelaaminen on treenaamisen määrän ansiosta lähes saumatonta..)

Muita toivottuja reservejä voin vaan oikeastaan tyypittää, en niinkään nimetä ryhmänä:
Nopea ja melko isoilla(?) kilvillä varustettu ryhmä jossa on potentiaalia ottaa kiertäjät kiinni lennosta. (Taisin juuri luetella Ruton ominaisuuksia tässä. :D)

Melko raskaasti panssaroitu yksikkö joka osaa katsoa oikean paikan johon itsensä tunkea kun me taitamme rivimme koukkaukseen.

Visuaalisuuden puutteessa yritän tarkentaa: Jos Maahinkaiskaartin takana olisi raskaanpuoleinen ryhmä, voisi Maahinkainen suorittaa melko hyvällä liikkeellä sivusuuntaisen lanaamisen ja tämä pienehkö, mutta panssaroitu ryhmä tulisi maahinkaisen vanavedessä tehtävänään blokata selkäpuolelta tulevat pysäytysyritykset.

Maahinkainen tulee olemaan melko perussettiä jälleen: Keskiraskaasta raskaaseen varustelultaan ja aseistuksena tulee olemaan vähintään kolmannes varsiaseita, loput kilpimiehiä ja jousia.

Johtoryhmän kokouksessa tietänemme enemmän heikkouksista ja vahvuuksista ryhmien kesken. Tässä kohtaa pyytäisinkin jokaista tahollaan miettimään toden teolla heikkoja puoliaan ja jättää kaiken (mahdollisen?)egoistisen itsepönkittelyn sikseen. Kaikilla meillä näitä nimittäin löytyy varmasti ja jos itse ne tiedostamme olemme armeijana juuri sen verran vihollista edellä taktiikassa.

Voin jo kättelyssä sanoa Maahinkaiskaartista sen verran heikkouksien puolelta että vaikka olemme tiettyyn kantamaan saakka nopeita, heikkoutena on myös pidemmän kantaman nopeuden puute. Rivissä tappoaallolla ratsastaessa Maahinkainen liikkuu nopeasti, rivien takana emme lähellekään niin nopeasti.

Tulemme keräämään viimeistään bussissa paikan suuntaan kaikki heikkoudet listaksi ja mietimme lääkettä niihin. Toivon että muutkin Saksan armeijakunnan edustajat tekisivät samoin.

Olikos muuta?

Ai niin. Ihmisiä on nyt sitten enemmän kuin koskaan ja tapahtumassa tullaan varmasti kokemaan jotain aivan ennennäkemätöntä ja kokematonta taktikoinnin mahdollisuutta. Toivoisin myös siis että mitään vakiintunutta johtoryhmää ei olisi, sillä vaikka voittamaan tietysti halutaan päästä ihan kaikki, ei se tarkoita sitä että kokemuksesta pitäisi tinkiä.

Ainakin allekirjoittanut haluaisi mieluusti kokeilla taktiikkapäätä ja silmää kentällä. Enkä varmasti ole ainoa..

Tästä lisää perjantaina paikan päällä viimeistään.

Nyt alan tekemään Maahinkaiskaartin kuvioiden hiontaa.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Tiistai, 01.07.2008 21:43

Saat ainakin mun puolesta Ruton jos se vaan on meidän puolella. Voiman keskittäminen on aina hyvästä. Liiku hajautetusti ja iske kootusti, niin kuset samaan heinään Napoleonin kanssa.

Kaikille potentiaaliselle halukkaille varmasti siunaantuu mahdollisuus johtaa, koska ilmeisesti skenuja on tulossa todella paljon?
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1600
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Tiistai, 01.07.2008 21:54

Loppukaneettia lukuun ottamatta ollaan selkeästi luettu Sun Tzu:ta ja (von) Clausewitzia. Itse suosin muroihin kusemis-kuvausta huomattavasti noita heiniä enemmän.. :D

Kiitos vaan jo valmiiksi jos Ruton saamme (jos tulee meille siis..)
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
Nightingale
Kreivi
Viestit: 406
Liittynyt: Keskiviikko, 25.06.2008 10:07
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila

Viesti Kirjoittaja Nightingale » Tiistai, 01.07.2008 22:14

Automaattinen kirjoitti:
Nopea ja melko isoilla(?) kilvillä varustettu ryhmä jossa on potentiaalia ottaa kiertäjät kiinni lennosta. (Taisin juuri luetella Ruton ominaisuuksia tässä. :D)
Luettelit myös liskojen ominaisuuksia. Jos joku muistelee liskoja 2006 ja 2007 niin ei kannata. Olemme kovin erilaisia nykyään (myös ihmiset ovat suurimmaksi osaksi vaihtuneet).

Tämän päivän treenit rämää vastaan todistivat että taktiikkamme toimivat ja että miehistä löytyy mitä siihen tarvitaan. Suurin heikkoutemme on ehdottomasti se tosiasia että suurin kilvin varustetut miekkamiehet jotka osaavat rynnäköidä yhdessä lanaavat meidät armotta. Juoksemme näiltä siis karkuun tai yritämme hajottaa.

Liskot kiittävät ja menevät suunnittelemaan vielä kevyempää keihästä.
Kuninkaantekijät II Hauholla 16-18.8! Tulkaa sinne!
Facebook: https://www.facebook.com/events/1676545 ... 2/?fref=ts
Foorumi: http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=189
Avatar
KatkaChee
Kreivi
Viestit: 346
Liittynyt: Torstai, 08.02.2007 04:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja KatkaChee » Tiistai, 01.07.2008 23:45

Ihan näin asiasta jeesusteippiin. Missä Saksan armeijan lippu majailee skenaarioiden aikana?
Avatar
Automaattinen
Komentaja
Viestit: 1600
Liittynyt: Tiistai, 14.02.2006 23:00
Paikkakunta: Mouhijärvi

Viesti Kirjoittaja Automaattinen » Keskiviikko, 02.07.2008 16:36

Milloin missäkin, veikkaan. Uskoisin sen tulevan johtoryhmän mukana koska liput ovat vaan niin käteviä huomiopisteitä kentällä.
On mahdollista että ajattelen, näin ollen voin myös olla olemassa.
Avatar
atoivola
Paroni
Viestit: 163
Liittynyt: Maanantai, 10.07.2006 21:46
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja atoivola » Tiistai, 08.07.2008 01:47

Voisiko joku taisteluita kokonaisuuksina seurannut kertoa jotain teutoniarmeijan taktisten kuvioiden toteutumisesta? Itse en nähnyt juuri mitään muuta kuin oman pienen viipaleeni niistäkään skenaarioista, joihin ehdin mukaan. Kertokaa, miten reservi toimi, osattiinko eri ryhmien vahvuuksia käyttää ja miten komentoketju tai johtajapalaverit onnistuivat. Tai mikä meni pieleen?

Tarvittaessa joku siirtänee tämän Palaute-osioon :) Mutta täällähän näistä puhuttiin, siksi laitoin taktiikkaosioon.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Saksalainen ritarikunta”