Luonnehdintaa oman armeijan ryhmistä

Saksalaisen ritarikunnan joukkojen kokoontumispaikka.
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Luonnehdintaa oman armeijan ryhmistä

Viesti Kirjoittaja Beatific » Maanantai, 02.06.2008 17:41

... kertokaa ketkä omasta joukkueestanne tiedätte!
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Maanantai, 02.06.2008 22:25

Olisi mukava kuulla erityisesti leviaattaneiden ryhmästä jotain. Kuinka monta teitä on, millaista aseistusta ja panssarointia ryhmästä löytyy?

Entäpä liskot? Montako soturia saatte kasaan?Rämän virallinen vahvuus on tällähetkellä vasta 26 soturia.
Odotettavissa on vielä tympäisevän kylän militiaa ~5kpl joista ainakaan 3 ei taistele sunnuntaina. Rämän lopullinen vahvuus tulee siis todennäköisesti olemaan melko pitkälti tasan 30 soturia. Vahvuutta pyritään kyllä vielä nostamaan.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Maanantai, 02.06.2008 23:12

Joo, kerrotaan nyt jotain ku ollaan oman armeijan osiossa. Olemme pitäneet hiljaisuutta foorumeilla saadaksemme yllätysedun tänä vuonna. Joukon vahvuus tänä vuonna on 15 henkeä.Olemme harjoitelleet paljon enemmän kuin mitä viime vuonna olimme, yksilötaidot ja ryhmässä pelaaminen on selvästi paremmassa kunnossa kuin mitä viimeksi näitte, tälle kiitos aktiiviselle johdolle(ei saisi kehua), johon kuuluu minä ja Henkkuli.

Olemme jakaneet joukkomme kahteen aliosastoon joita johtavat viimeksi mainitut henkilöt. Nimitämme joukkoja selvyyden nimissä kevyeksi ja raskaaksi. Kevyttä johtaa Henkkuli eli viime ja tämän vuoden johtaja. Osasto jatkaa viime vuotista scouttausta ja häirintä menoa, sekä iskee mieluusti perseeseen. Raskasta johdan minä ja varustukseltamme olemme melkein yhtä kevyttä kuin edellinen ryhmä, paitsi meillä on yksi isompi kilpi ja puoliraskas henkilö, osasto toimii häirintä, sivustan pito ja sivuun isko meiningillä pääasiassa, jos haluaa niin voi antaa muitakin tehtäviä, pahimmassa tapauksessa voimme auttaa linjassa.

Kevyessä aseistus on: 2 keihästä, 3 kilpi+miekkaa, 2duelwieldaajaa ja 1 jousimies
Raskaassa on: 3 kilpi+miekkaa(kilvet isompia kuin kevyessä), 3 hilparia ja lippumies joka käyttää yhtä miekkaa

Tänä vuonna erotumme myös paremmin uusien tabardien ja uuden lipun avulla, kaikkiin on laitettu enemmän aikaa ja rahaa.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Maanantai, 02.06.2008 23:32

Hienoa! Mukava kuulla, että leviaattanit ovat panostaneet tähän vuoteen!

Toivon, että jokainen ryhmä varustaa vielä itsensä siten, että voi osallistua linjataisteluun. Voin luvata, että sitä on tulossa. Nopeus on ennenkaikkea kiinni asenteesta.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Maanantai, 02.06.2008 23:44

en tietty voi sanoa ryhmän toiminnan tasosta kun emme ole kohta vuoteen olleet kosketuksessa muihin ryhmiin, mutta kuri on parantunut. Toivomme saavamme tietää perjantaina kun Huuto alkaa millaisessa liemessä ollaan vai ollaanko ollenkaan? Ehkä osittain selviää täällä jo jos osaatte kertoa
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Maanantai, 02.06.2008 23:50

Kuolalla lienee rivissä 25-26 taistelevaa miestä sotahuudossa, joista nuorimmat parikymppisiä. Rahaa varusteluun on käytetty satoja euroja, ryhmällä on mm. uudet tabardit, kaikille miehille jotain panssaria, 10 uutta hilparia. Ryhmän pitäisi kaiken järjen mukaan olla siis varteenotettavampi vastus, kuin koskaan aiemmin. Meillä tulee olemaan ehkä n. 15 miestä varsiasein, vajaa kymmenen kilvin ja miekoin, sekä jokunen kahdenkädenmiekka. Erikoisuutena olisi tavoitteen mukaan aggressiivinen, nopea ja tuhoisa hyökkäys vihollisen heikkoon kohtaan linjassa.

Kuolalla on kuitenkin useita heikkouksiakin. Emme ole harjoitelleet Rähinäriäkäsyä lukuunottamatta ollenkaan. Meillä on myös useampi uusi mies, jotka eivät ole saaneet paljoa harjoitusta alleen. Varustustaso on siis huippua, mutta samaa ei aivan voi sanoa miehistön yleisestä tasosta verrattuna aiempaan. Toisaalta kaikki ovat kuitenkin aikuisia miehiä, joten voivat yllättää kyvykkyydellään. Uuden porukan suurin ongelma on pelisilmän puute, jonka haittojen minimoimiseen joudumme kiinnittämään huomiota. Tavoitteena on kuitenkin edelleen poikkeuksellisen aggressiivinen ja taktisesti fiksu ryhmä.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Tiistai, 03.06.2008 00:28

Rämällä hieman sama vika. Todennäköisesti ryhmätasolla suomen parhaat varusteet, mutta treenin määrä suhteellisen alhainen. Toisaalta viimetorstain sulkeiset menivät niin lupaavasti, että usko joukkoon on rautainen. Lisäksi tulevana viikonloppuna Rämä järjestää treenileirin. Rämän keski-ikä on pyritty pitämään korkeana, joten jokaiselta soturilta pitäisi voida odottaa järkevää toimintaa. Rämästä löytyy jonkin verran erittäin kovia yksilöitä, muutamia aloittelijoita. Pääpaino on kuitenkin ehdottomasti ryhmätoiminnassa. Mainittakoon vielä, että ehtaa sotilaskoulutusta Rämästä löytyy yksi ehta luutnantti, yksi kadettikoulusta valmistunut vänrikki, ainakin kaksi muuta reservin (tiedustelu) vänrikkiä ja ainakin seitsemän alikersanttia, ja tietty muuta miehistöä.

Tällä hetkellä yhdistyksen arsenaalista löytyy seuraavaa:

Onager katapultti:
http://kuvablogi.com/blog/1904/21/
http://www.youtube.com/watch?v=_JaPqU4uIGk
http://www.youtube.com/watch?v=Nat-EfsP ... h_response

Rämän standardikilvet:

8 x 90cm kilpi
6 x 100cm kilpi
2 x 120cm kilpi
2 x pieni kilpi

Keihäät:

4 x 3,3m lasikuitukeihäs
1 x 2,8m lasikuitukeihäs
3 x 3m lasikuituputkia, joista tarkoitus tehdä keihäitä

Hilparit:
5 kpl

Jokaiselle kilpimiehelle tulee vielä kaksi heittokeihästä. Nämä on tarkoitus käyttää vasta kun taistelua on kulunut jonkin aikaa, ja vastustajan linjasta on kuollut kilpimiehiä, minkä johdosta varsiaseiden käyttäjät ovat suojattomia projektiileja vastaan. Tämä taktiikka toimi erityisen hyvin ryhmätreenipäivässä.


Tänävuonna Rämä aikoo panostaa reservin toiminnan kehittämiseen. Reservi on osoittautunut harjoituksissa ja treenipäivinä toimivaksi ratkaisuksi. Jokaista 5 linjamiestä kohden on keskimäärin yksi mies reservissä. Lisäksi kolmesta ryhmästä yksi aloitta toisten takaa.
Reservin käytöstä lienee järkevää aloittaa kokonaan oma aiheensa.
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Tiistai, 03.06.2008 01:13

Kuolan arsenaaliin tulevat n. 20 heittokeihästä unohtuivat omasta listasta. Itse suunnittelimme käyttävämme niitä skirmaajien hätistelyyn, sekä juuri ennen rynnäkköä yhteisheitolla paiskattavaksi häiriötekijäksi vihollisen niskaan.

Panssaroinnista voisin sen verran sanoa, että mukana on paljon nahkapanssarointia, joka ei paina mitään mutta antaa kattavaa suojaa. Kypärä löytyy joka ukolta, torsopanssari valtaosalta, raajasuojiakin on kivasti.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Tiistai, 03.06.2008 01:25

Jos teillä on vielä treenejä, kokeilkaapa heittokeihäiden erilaisia käyttötapoja. Ennen rynnäkköä edestäpäin heitetyt keihäät on naurettavan helppo torjua kilvillä. Sensijaan vähän rynnäkön jälkeen tilanteen aavistuksen tasaannuttua heittokeihäillä voi rauhassa valita kohteeksi varsiasemiehen ja tappaa tämän ilman riskiä. Tapoin treenipäivässä useaan otteeseen tällä taktiikalla niinkin nimekkään soturin kuin JonTzun. Ehdottomasti tehokkain tapa hyödyntää heittoaseita. Varsinkin Turan panssaroimattomattomista keihäsmiehistä sai ensirynnäkön jälkeen tapot molemmilla heittokeihäillä heitä suojanneiden kilpimiesten kuoltua.
Avatar
Hiisi
Herttua
Viestit: 556
Liittynyt: Keskiviikko, 10.05.2006 13:15
Paikkakunta: Kuopijo

Viesti Kirjoittaja Hiisi » Tiistai, 03.06.2008 01:31

Heittokeihäiden paiskaaminen kilpimuuria päin on tarkoitus aiheuttaa lähinnä kaaosta tappojen sijasta. Siinä muutamassa sekunnissa, joka kilpimiehiltä menee heittokeihäiden torppaamiseen, Kuola on jo iholla nuohouskeppiensä kanssa. Näin minulle ainakin on teorisoitu.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Tiistai, 03.06.2008 01:43

Näin itsekin aluksi ajattelimme, mutta käytäntö osoittautui toiseksi. Heittokeihään heittäminen rynnäkön alussa ei ole hyväksi omalle tasapainolle, lisäksi aseen vaihdossa menee hetki, ja siinä voi pahimmillaan tumpeloida. Kun kaiken lisäksi melko hitaasti ja epätarkasti lentävä heittokeihäs on linjan edestä melko helposti torjuttavissa, keihään heitosta ennen rynnäkköä on siis hieman haittaa eikä välttämättä juurikaan hyötyä ELLEI vastustajan linjassa ole paljon keihäsmiehiä. Näyttäisi kuitenkin siltä, että vastustajiltamme löytyy kauttaaltaan niin tiivis kilpirivistö, että keihäät kannattaa suoraan säästää varmoihin paikkoihin, jotka siis pystyy ratkaisemaan heittokeihäällä epäurheilijamaisesti ilman mitään riskiä. Tiiviiseenkin linjaan aukeaa näitä ilmaisia paikkoja ensikontaktin jälkeen. Ainakin Rämän heittokeihäät menevät mukavasti kilven kädensijan alle, josta ne on myös nopeasti vedettävissä esiin.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Tiistai, 03.06.2008 01:49

Meillä on tällä hetkellä 3 heittokeihästä, mutta aiomme tehdä lisää, koska olemme huomanneet niiden tehon kun vastassa ei ole raskasta kilpimuuria tai vastaavaa epämielyttävää vastustajaa meidän näkökulmasta. Ja olisihan siitä apua kun voi heittää vastustajan sivuun parit keihäät ennen kuin pääjoukot lyövät kilvet yhteen, voimme tappaa vaikka jonkun tärkeän sieltä
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Mahti
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 1679
Liittynyt: Perjantai, 24.02.2006 13:40
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Mahti » Tiistai, 03.06.2008 01:57

Heittokeihäät ovat ehdottomasti hankinnan arvoisia. Niistä ei ole mitään haittaa, kun eivät paina tai vie tilaa kohtuuttomasti. Ja oikeassa paikassa niillä saattaa saada tapon tai pari. Pitää itsekin miettiä nuitten käyttöä enemmän, mikäli "yhteilaukaus" on havaittu toimimattomaksi.
Sotahuuto 2012 pääjärjestäjä

Hyökkäys on aggressiivista toimintaa.
Avatar
Susikukko
Hauhocanus
Viestit: 3064
Liittynyt: Lauantai, 04.02.2006 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Susikukko » Keskiviikko, 04.06.2008 11:59

Vaikka tämän piti olla Luonnehdintaa oman armeijan ryhmistä lisään heittokeihäistä tänne itsekkin. Panssarimörkö ei huomaa tai muista heittoaseen ja nuolen osumaa, puhumattakaan rynnäkkötilanteessa. Sama koskee kovassa häsmäkässä myös kevyttä väkeä. Juuri tämän takia ne ovatkin paras ase edestä päin heitettynä kevyttä keihäsmiestä vastaan. Gebu ampui nuolella minua treenipäivän saatossa kypärään, en tuntenut tai huomannut mitään.

Leviaattinit onhan teidän perustaistelumenetelmä kuitenkin niin, että kevyt ja rakas tukee toisiaan, eikä taistele omassa suunnassa? Varmaan näin onkin kuhan varmistin? Ja olette varmaan myöskin harjoitellut kevyellä, raskaan edessä olevan vihollisen koukkaamista?

SAKSA ALKAA KUULLOSTAMAAN KOKOAJAN ENTISTÄ PAREMMALTA.
Koskahan sitä ehtis taas sohuun?
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Keskiviikko, 04.06.2008 21:26

Tarkoitus on että Leviaattani taistelee aika lähellä toisiaan toisessa laidassa. Kevyt pyrkii mahdollisimman pitkälle vihollisten selustaan tai sivuun ja raskas varmistaa että kevyt voi paeta sieltä jos tarvis ja koittaa samalla itse aiheuttaa sekaannusta vihollisen sivussa. Pienen koon takia joskus tuollaisten harjoittelu on vaikeaa, niin olemme yrittäneet luoda mahdollisimman tiiviit alaosastot jotka taistelevat erittäin tehokkaasti myös ilman toisen apua. Nyt kun olemme saaneet kaikki aseet tietoon ja muut kriittiset asiat niin pidämme Henkkulin kanssa tarkempia palavereja asiasta.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Talarus
Ritari
Viestit: 72
Liittynyt: Tiistai, 02.05.2006 16:26
Paikkakunta: Isokyrö

Viesti Kirjoittaja Talarus » Torstai, 05.06.2008 16:25

Faravidin Sudet on pieni mutta kurinalainen joukko, jonka erikoisalaa on taistella linjassa, ryhmässä ja yhteistyössä muiden ryhmien kanssa. (Linja on juuri niin luotettava kuin liittolaiset molemmilla puolillasi ovat!) Yksilösuoritus vaihtelee, mutta jokainen osaa ehdottomasti asiansa ja on tarpeeksi kova vastus kelle tahansa, joka tohtii tulla päin.

Jokaisella meistä tulee olemaan varpaista kaulaan ulottuva pisarakilpi (voittajamallia, totesin Viikinkisoturin kanssa testattuani) ja aseistuksena miekka tai kirves. Lisäksi noin puolella on panssaria väliltä kangaspanssari/paksumpi gambeson -- täyspanssari ketjusta, paikattuna nahalla. Allekirjoittanut itse luottaa kilpeen, kypärään sekä kyynär- ja säärisuojiin.

Sudet toiminevat pääasiallisesti koon puolesta tiedustelu- ja sivustahäirintäjoukkona, ja kentällä rivissä reunassa tai siinä missä vastustajan painostuksen alla tarvitaan vahvistusta. Myös tiukasti harjoiteltu viikinkimanööveri Svinvölking, eli Sianpää-kiila on omiaan linjan läpäisyyn, toimimmepa sitten sivustan puhkojana tai usean ryhmän jättikiilassa keskellä.

Saksan Ritarikunta näyttää vahvalta spekulaatioista huolimatta!
Avatar
Beatific
Kuningas
Viestit: 2797
Liittynyt: Keskiviikko, 05.07.2006 09:01
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Beatific » Torstai, 05.06.2008 21:08

Hmm, Sudet kuulostavat hyviltä! Mikä on taustanne?
Assassiini skeittaa Kartanolinnan mailla ympäri vuoden
Avatar
viikinkisoturi
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 12.03.2007 17:55
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja viikinkisoturi » Torstai, 05.06.2008 21:59

Beatific kirjoitti:Hmm, Sudet kuulostavat hyviltä! Mikä on taustanne?
Meistä kaksi, minä ja Talarus ollaan oltu Sohussa aiemmin, ja liityttiin sittemmin Faravidin sudet nimiseen historian-elävöitys yhdistykseen (joka keskittyy nimenomaan taistelunäytöksiin, taistelutekniikkoihin, aikakauden aseisiin ja niiden käyttämiseen) . Muut meistä ovat siis tässä lajissa uusia, mutta hyvin osaavia minkä tahansa aseen saadessaan :twisted: . Monet harrastavat myös kamppailulajeja, joten kentällä nopea järjestäytyminenkään ei ole meille ongelma :wink: . Eli eiköhän me pärjätä
Kuva
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Sunnuntai, 08.06.2008 21:48

Entäs Liskot? Huhuu?
Montako teitä tulee tänävuonna, onko varustusta uusittu vai menettekö vanhalla konseptilla?
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
viikinkisoturi
Herttua
Viestit: 566
Liittynyt: Maanantai, 12.03.2007 17:55
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja viikinkisoturi » Maanantai, 09.06.2008 18:08

Voisin tähän väliin tehdä epävirallisen ryhmän varustekokoonpanon:

3 kpl pisarakilpiä - 110x57cm
1 kpl pyörökilpiä - 60cm
2kpl taistelunuija - 80cm
3-6 kpl eri pituisia miekkoja
2-5 kpl heittokeihäitä - 100cm

5 kpl viikinkikypäriä
5 kpl eri kokoisia rengaspanssareita 10 - 20kg
+ muuta panssaria mielen mukaan, esim. spauldereita, hanskaa, säärisuojaa ja rannesuojia...
Panssaria kukin soturi kantaa mielen mukaan, joko käyttää tai ei.

Valitettavaa, että kaksi soturia lähtee lauantain jälkeen pois, joten sunnuntaina meitä olisi enää kolme :cry: .

Vaikka meiltä ei puutu asennetta, joudumme varmaan paikkaamaan reunoja vähyytemme vuoksi :? .
Kuva
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Keskiviikko, 11.06.2008 18:22

Onko kukaan kuullut Liskoista mittään? :shock:
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Keskiviikko, 11.06.2008 22:26

P.S. Taape on tänävuonna Liskojen "pomo" ja kyllä he ovat tulossa paikalle. Puhuin juuri Jaakon kanssa, kun tulivat ropettamaan meille.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Taape
Soturi
Viestit: 28
Liittynyt: Sunnuntai, 10.12.2006 22:35
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Taape » Torstai, 12.06.2008 12:12

Mjoo, täällä ollaan, kiitos Haltsun viestin.

Elikäs. Liskot menee pitkälti samalla kuin viime vuonna. Yritetään saada nyt mahdollisimman paljon porukkaa, mutta tuskin se hirveästi yli kymmenen nousee.

Varusteinahan otetaan mukaan kaikki mitä on, eli kai niistä riittää tower+keihäs tai pieni kilpi+miekka kaikille, eli voidaan vaihdella tarpeen mukaan ja mielellään niin teemmekin. Katsotaan kentällä miten menee niin vaihdetaan lennossa.

Sanoisin että ensimmäiseen skenaarioon lähdetään 5 tyyppi towereiden ja miekkojen kanssa, taakse 5 pitkien keihäiden, pienien kilpien ja miekkojen kanssa (jotka voivat irtaantua tarvittaessa kiertämään vaikka selkään). Pyritään siis pitämään keskustaa paikallaan, kuten 2006. Hyvin se onnistui sielläkin kunnes ympäriltä kuoli muut.. :(
Avatar
TMl
Kreivi
Viestit: 343
Liittynyt: Tiistai, 16.05.2006 16:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja TMl » Perjantai, 13.06.2008 14:20

Maahinkaisia tulossa tällä hetkellä 13 soturia, tosin tuttuja värvätään vielä. Hyvällä onnella olemme sotahuudessa 15 hengen vahvuudella. Yli puolet miesvahvuudesta ja kokemuksesta on siis ropissut muihin ryhmiin ja Sotahuudon järjestelyihin. Maahinkaisen kohdalla kokeneempien kaikkoaminen onneksi tarkoittaa vain sitä, että osallistujilla on enää keskimäärin kaksi tai kolme sotahuutoa koettuna, ja että boffausvuodet lasketaan yksinumeroisina lukuina.

Vaikkei Maahinkainen tänä vuonna tullut voittamaan, niin se totisesti tuli tappelemaan vielä kovemmin kuin aikaisempina vuosina!

Luonteeltaan kaarti on miltei entisellään. Yhä mennään tutulla ja turvallisella, monipuolisella kaavalla: noin puolet varsiaseita ja puolet kilpiä. Joukossa joitakin pitkiä lasikuitukeihäitä ja myös hilpareita. Jousipatteri on tosin kutistunut kahteen jousiampujaan. Panssarointi on tänä vuonna superraskasta, ainakin suojaavuutensa suhteen. Ihmisten haikaillessa muihin, kevyempiin ryhmiin saadaan Maahinkaisen panssarivarasto sosialisoitua koko komeudessaan. Näyttää hyvin mahdolliselta, että koko kaarti tulee täysin panssaroituna(!).

Maahinkaiseen voi tänä vuonna luottaa samoissa asioissa kuin aikaisemminkin. Olemme monipuolinen porukka joka loistaa erityisesti aggressiivisissa hyökkäyksissä, linjan läpi murtumisessa. Treeneissä ihmiset ovat tottuneet olemaan aktiivisia ja kaartissa on vielä jäljellä ihmisiä, joista lähtee ääntä, joten ainakin menemme päälle kovaa, jos emme läpi. Maahinkainen osaa tehdä muutakin, mutta ei yhtä hyvin, kuten on aikaisempina vuosina huomattu. Pitkittyneessä kontaktissa muodostelmamme hajoaa, kun taidoistaan itsevarmat Maahinkaiset hakevat yksittäisiä vastustajia ja jättävät kaverinsa pulaan. Pystymme siis pitämään linjaa ja vetäytymään taistellen, mutta kurinalaisemmat Kuola ja Rämä tekevät sen varmasti paremmin.

Saksan armeija näyttää todella mukavalta joukolta taistelijoita. Henkilökohtaista kokemusta on erityisesti Kuolan ('06) ja Rämän (07') kanssa taistelemisesta. Muistan yhä elävästi sinipunaisen rivin viimeisessä kenttätaistelussa viime vuonna, toivottavasti se päästään uusimaan. Vuodelta 2006 muistan myös nähneeni Liskot aina vasemmalla taia oikealla puolellani puola-liettuan armeijan keskustassa kilpineen mennessämme laidasta läpi. Leviaattani vakuutti myöskin viime vuonna varsinkin metsäkohtaamis-skenaariossa, jonka me isot ryhmät mokailimme.

Onnea ja menestystä
Maahinkaiskaarti
Karel "porkkana" Suvitie
KuvaKuvaKuva
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Keskiviikko, 18.06.2008 13:44

Murhe esittäytyy tänä vuonna valtaisalla 3 soturin ylivoimalla (750 km on kallis matka sama millä kulkee...). Tästä johtuen olemme todennäköisesti mukana jonkin muun ryhmän hännillä. Tietoa minkä?

Ryhmän kokemus taso on sekava. Boffo taustaa 7-1 vuotta. Voimme kuitenkin ylpeinä todeta koko ryhmän tulevan keskiraskaina. ( Lapissa on yhtä monta tuttua haarniska seppää kun SoHuun tulijoita :) ).
Aseitakin on moninkerroin enemmän kuin sotilaita joten näiltä osin olemme suhteellisen kunnostautuneita. Kilpiä pitäisi tehdä lisää...

Vaikka yksilötaso on (ainakin osalla...) kohdillaan niin asukastiheydestä (2hlö/km2) johtuen suuremmat rivi- ja joukkuemätöt ovat jääneet melko vähälle harjoitukselle.

Mutta tästä se lähtee ja kun ovi Sotahuutoon on avattu niin tulevina vuosina voisimme pyrkiä jo suurempiin lukuihin... 8)
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Saksalainen ritarikunta”