Nokkisuojista (...siirretty SH2008-keskustelusta)

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Torstai, 02.04.2009 23:51

Me teemme Wizzylin ohjeen mukaan nokkisuojat.

Lauantaina on nuolien väsäystä ja voimme toki tehdä koesuojia ja katsoa jos löydämme toimivamman mallin. En usko, mutta aina voi kokeilla.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Torstai, 04.06.2009 21:21

Oma nuolisettini on siinä vaiheessa että pääsen ensi viikolla kokeilemaan nokkisuojien tekoa.

Tein suojien testaamisen nuolen jossa on molemmissa päissä nokit niin voin ampua nokin suojineen johonkin, vaikkapa pahviin ja katsoa millä voimalla pahvi menee puhki. Se on karkeasti ottaen niin että jos ruskea tavallinen pakkauslaatikkopahvi menee puhki niin silmä on vaarassa.

Wikin ohjeen perusteella nokkisuoja näyttää laukaistaessa ottavan hieman kiinni jousta pitävään käteen ja nostavan nuolen perää. Miten paljon, riippuu siitä miten joustava suoja on. Jos tämä on ollut jollakulla ongelma niin tilannetta voi helpottaa nostamalla nokkauspaikkaa jousen jänteellä ylöspäin (n. 5 mm?) kunnes suoja ei enää tunnu osuvan käteen.

Lisäksi kiinnostaa miten tuo vaikuttaa mongoli/korea peukalo-otteella ampumiseen. Suoja pitäisi tunkea jotenkin käden sisään. Saattaa olla ettei peukalo-otteella ampuminen noiden kanssa onnistu ollenkaan mutta kokeillaan.

Toinen juttu: onko kukaan saanut nuolen varresta nenilleen? Nuolet lähtevät välillä pyörimään osuman jälkeen melko villisti.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 04.06.2009 22:25

Klasu kirjoitti: Lisäksi kiinnostaa miten tuo vaikuttaa mongoli/korea peukalo-otteella ampumiseen. Suoja pitäisi tunkea jotenkin käden sisään. Saattaa olla ettei peukalo-otteella ampuminen noiden kanssa onnistu ollenkaan mutta kokeillaan.

Toinen juttu: onko kukaan saanut nuolen varresta nenilleen? Nuolet lähtevät välillä pyörimään osuman jälkeen melko villisti.
Mongolivedon voisi tehdä ottamalla jänteestä kiinni selvästi nuolen alapuolelta (niin ettei tuo suoja ole tiellä).
Nuolen varresta on tullut usein osumia, kärjen osuessa torsoon, varsi usein lävähtää naamalle. Ei se mukavalta tunnu, mutta en koe sitä kuitenkaan millään tapaa vaaralliseksi.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Perjantai, 05.06.2009 17:43

Nuolihan on peukalo-otteella ammuttaessa kaaren oikealla puolella eli kun vedät oikealla kädellä niin vetävän käden etusormen pitää koskettaa nuolen varteen jotta nuoli ei putoa. Kovin alhaalta ei voi jänteestä tästä syystä kiinni ottaa. Toisaalta jos sekään ei toimi niin ammun sitten eurooppalaisella otteella.

(Nykyaikana myös mongolit ampuvat peukalo-otteella siten että nuoli on kaaren vasemmalla puolella, mutta se ei ole mongoleidenkaan perinteinen tapa)
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3422
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Sunnuntai, 07.06.2009 23:03

Kuinkas tuo boffarikärjen paino vaikuttaa perinteiseen nuolenpitotapaan?
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Maanantai, 08.06.2009 12:19

En ole kokeillessa huomannut että bofferikärjen painolla olisi merkitystä. Kevyitähän nuo bofferikärjet ovat ja peukalo-ote on sellainen että se todella lukitsee nuolen paikalleen. Juokseminen nokatun nuolen kanssa ja juoksusta ampuminen onnistuu hienosti.
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Tiistai, 30.06.2009 17:15

Ookoo, nuolet ovat nyt sitten valmiita.

Ehdin tehdä vain hieman kokeiluja nokkisuojien kanssa. En ladannut kovia odotuksia siihen että pieni solumuovipala ajaa saman asian kuin nuolen kärjessä oleva massiivisen leveä kärki.

Havaitsin samat ongelmat kun mitä täällä on esitetty. Wikin nokkisuoja taittuu sivuun riippuen osuman voimasta ja osumakulmasta. Pahimmassa tapauksessa nokkisuoja taittuu sivuun paljastaen nokin eikä suojaa ollenkaan. Parhaassa tapauksessa nokkisuoja taittuu nokin eteen jolloin se suojaa parhaiten. Solumuovin sisään tungettu letkunpätkä on vähän kaksipiippuinen juttu. Letkun pitää olla melko jämäkkää tavaraa että se pitää nokkisuojan suorassa eri osumakulmilla. Silloin siitä tulee vähemmän turvallinen, eli ajatuksena jäykkä muoviputken kappale olisi paras mutta se puree teipistä ja solumuovista läpi. Päädyin omien nokkisuojieni osalta siihen että jätin letkunpätkän pois ja lisäsin teippiä nokkisuojan ympärille rakennetta jäykistämään ja jätin solumuovipalan päädyn teipistä kokonaan vapaaksi 'tupsuksi'.

Peukalo-otteella ampuminen onnistuu näillä, mutta en voinut tehdä suojasta kovin pitkälle ulottuvaa jotta se mahtuu kämmenen sisään.

Nokkisuoja kohottaa nuolen perää laukaisussa ja nuoli lentää alemmas kuin muuten menisi. Tämän vaikutuksen voi minimoida a.) teippaamalla suojan niin että sen alareuna on nuolen varren tasossa, b.) käyttämällä nuolihyllyä johon suoja ei ota kiinni c.) nostamalla nokkauspaikkaa jänteellä ylöspäin.

Rakensin sitten nokkisuojan jonka voi taittaa nokatessa pois nokin edestä ja joka palautuu nokin eteen laukaisun jälkeen. Tässä käytin saranana nuolenvarteen teipattua pehmeää silikoniletkua jossa oli solumuovipala kiinni. Pala oli teipattu siten letkuun kiinni että se oli täysin nokin edessä. Toimihan se hyvin suorissa osumissa mutta osumakulmasta riippuen taittui sivuun. Rakenteen pitäisi jotenkin lukittua paikalleen laukaisun jälkeen ettei se pääse taittumaan sivuun. Ei tullut ideaa miten tämän voisi toteuttaa. Sama ongelma on wikin suojassa.

Nokkisuojan osalta ollaan siis siinä tilanteessa että seuraava kokeilu voisi olla hieman kaareva, muotoon leikattu ja teipattu solumuovipala suoran palan asemesta, niin että pala kaareutuu nokin eteen mutta joustaa laukaistessa pois edestä ja palautuu sitten taas paikalleen. Tällainen suojaa kevyiltä suorilta osumilta joten kuten mutta ei riitä sekään suojaamaan 25 paunan pompuilta koska varsi tunkee teipistä ja solumuovista läpi. Eikä suojaa sopivassa kulmassa tulevilta osumilta.

Joten mitä jos:

Nuolten kärkirakenteeseen voitaisiin kiinnittää nykyistä enemmän huomiota. Kärkirakennetta muuttamalla nuolten takaisinpomppaamista voitaisiin varmasti vähentää jolloin pomppaavien nuolten nopeus olisi pienempi. Ideaalitapauksessa nuoli osuisi kohteeseensa ja tipahtaisi paikalleen maahan. Tällöin nokkisuojiakaan ei tarvittaisi?

Kysymykseen tulevat viskoelastiset vaahtomuovit, nämä ovat kalliimpia ja hieman painavampia kuin perinteiset mutta voi olla että näitä vastaavasti tarvitaan pienempi tilavuus kärkeä pehmustamaan. Etolassa oli melko mielenkiintoisia vaahtomuovimateriaaleja koepaloina. Tällaiseen kun painoi sormella tuli kolo joka sitten hitaaaaaasti palautui alkuperäiseen muotoonsa.

Toinen kokeiltava materiaali on butyylikumi, tuttu purukumeista, mutta sitä saa jämäkämpänäkin. Tästä tehdään niitä kumipalloja jotka eivät pomppaa juuri mihinkään. Ohut pala tätä varren stopparipalikan ja vaahtomuovin väliin niin voisi toimia.

Solumuovi on huono materiaali koska se on periaatteessa täynnä melkein ideaalisina jousina toimivia ilmakuplia. Vaahtomuovi on parempi mutta ilman pitää päästä vaahtomuovipalan sisältä karkuun tai se toimii kaasujousena. Vaahtomuovipalan ympäri teippaaminen on pomppaamattomuuden kannalta huono ratkaisu.

Mutta jatketaan kehittelyä, kyllä tämä tästä.

Bonus:

Tein nuolenvarsien stoppari-levennyskappaleet uhmw polyeteenistä. Puupalikkastoppareilla on tapana haljeta eivätkä ne levitä kärkeä kovin paljon joten tarvitaan vielä jokin peltilevy tms. leventäjä joka osumista lopulta vääntyy. Uhmw-polyeteeni kestää kun tauti, testasin nämä ampumalla pehmustamattomalla stopparilla betoniseinään 25 paunan virillä. Useita laukauksia. Varsi menee poikki, stopparikappaleessa ei mitään. Eli tämä on yksi muovikappale joka toimii varren stopparina ja levittää samalla kärjen halkaisijaltaan 40 mm:seksi. Tämän eteen ja ympärille tulee sitten pehmusteet.

Näitä stoppareita voi valmistaa massana! (pitää vielä selvittää hinnat)

Bonus2:

Havaitsin että kärjen pehmusteena käytetty solumuovi painuu lyttyyn pahimmillaan muutaman kymmenen laukauksen jälkeen. Eli solumuovin ilmakuplat puhkeavat ja rakenne painuu kasaan niin ettei voida enää kovin suojaavasta materiaalista puhua.

Laitoin sitten solumuovin tilalle 25 mm limi220-vaahtomuovipuristelevyä, jota saa Etolasta. Tilaustavaraa, jämäkämpää kuin se hyllystä löytyvä 'äänieriste'. Tätä 220:aa käytetään mm. painimatoissa ja prätkien satuloissa. Vastaa pehmeydeltään solumuovia, on ehkä aavistuksen verran painavampaa. Kesti sata laukausta ilman kokoonpuristumista, en tiedä vielä missä raja menee.
Avatar
Wizzyli
Herttua
Viestit: 632
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 23:48
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wizzyli » Maanantai, 06.07.2009 14:56

Erittäin hyvä että joku viitsii testailla ja kokeilla. Täytyy hankkia klasun mainitsemia materiaaleja (bluntteihin, kärjen pehmusteisiin ja nokkisuojiin) ja kokeilla itsekin muutamalla nuolella.

Itse olen jättänyt myöskin nykyisin sen letkunpätkän pois nokkisuojan välistä kokonaan. Tilalle on tullut jääkiekkomailateippiä ylimääräinen kerros, joka myös suojaa hiukan edellämainitulta varren läpi syöpymiseltä. Nokkisuoja pyrkii myös olemaan hiukan kaareva, jolloin se kaartuu nokkisuojan päälle ja todennäköisemmin osumassa taipuu nokkisuojan päälle kuin pois.

Letkunpätkän ajatus oli jäykistää rakennetta niin että nokkisuoja hidastaisi osumaa vaikka suojus kääntyisikin ulospäin.

Voisiko tästä butyylikumista mahdollisesti rakentaa myös nokkisuojia?
Kuva ALL HAIL MIGHTY CELESTIAL
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Keskiviikko, 08.07.2009 13:04

Näin sohussa nokkisuojia joissa suoja oli saatu hieman kaarevaksi teipillä. Tämä on ihan hyvä ja toimiva ratkaisu kun saatavilla ei ole leveämpää solumuovia josta voi leikata valmiiksi kaarevia paloja. Lopputulos on käytännöllisesti katsoen sama.

Juuresta tarpeeksi jämäkkä nokkisuoja puolestaan toimii ilman kaareutumistakin koska se ei taivu helposti sivuun. Jämäkän nokkisuojan pyrstön voi jättää pehmeäksi, vaikka ihan teippaamatta kokonaan. Eivät ainakaan omani tuntuneet hajoavan ammuttaessa. Mutta tuo hieman nokin eteen kaartuva suoja vaikuttaa yleisesti ottaen paremmalta ratkaisulta.

Butyylikumista nokkisuojia? Ehkä, pitää tutkia miten pehmeää kumia löytyy. Helsingissä on muistaakseni yksi liike josta tätä saa eri laatuisina. En nyt juuri muista mikä. Jokin varteen helposti teipattava nokkisuoja olisi kyllä kova juttu.

Muuten, 40 mm paksun uhmw-polyeteenitangon sahaaminen nuolen stopparikappaleiksi on kovaa työtä. Se ei riitä että tangosta sahaa pätkän ja poraa siihen reiän koska se nappula on liian painava. Materiaalia pitää poistaa vielä lisää. Minulta meni n. 12 tuntia 50:n stopparin tekemiseen käsin sahaamalla. Koitan katsoa jos saan näitä teetettyä, ei edes itse huvita alkaa sahaamaan lisää. Laitan kuvia jossain vaiheesta siitä millainen tuo nappula on.
Avatar
KatkaChee
Kreivi
Viestit: 346
Liittynyt: Torstai, 08.02.2007 04:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja KatkaChee » Keskiviikko, 08.07.2009 14:39

Yksi mikä erään possuneidin nokkisuojissa on ainakin vääntymistä poispäin vähentänyt on nokkisuojan teippaaminen nokin loveen. Venytettynä yksi kiekka, ei taivu niin helpolla pois ja ammuttuvuus tietääkseni säilyy. Tämän lisäksi kun vielä Selenen nuoliin taivuteltiin niitä retkipatjoja oli aika hilpeää.
Avatar
atoivola
Paroni
Viestit: 163
Liittynyt: Maanantai, 10.07.2006 21:46
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja atoivola » Keskiviikko, 08.07.2009 22:12

Olen kokeillut (vähän SoHussa ja myöhemmin treeneissä) viime vuonna herännyttä ideaa kaksipuolisesta nokkisuojasta ilman nokkia. Tarkimmille puoliammattilaisille ratkaisu ei ehkä sovellu, mutta itse en ole huomannut mitään eroa tarkkuudessa tai lentoradassa (pienen totuttelun jälkeen). Olen vain lisännyt Wizzylin ohjeen mukaiseen nokkisuojaan toiselle puolelle lyhyemmän palan retkipatjaa, josta olen ensin leikannut pienen siivun sisäseinästä pois, jotta pala asettuu paremmin vartta vasten, ja teipannut kiinni. Teippaukset kahteen suuntaan, ensin varren suuntaisesti "M" ja sitten ympäri. Voisi varmasti tehdä myös ilman puutarhaletkua, tuo ulospäin taipuminenhan ei ole ongelma, kun suoja on kaksipuoleinen ja hyvin teipattu.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Torstai, 09.07.2009 07:25

Tuohan kuulostaa sangen hyvältä vaihtoehdolta. Täytyypä kokeilla. Tosiaan, nokkisuojien kanssa voi tehdä kaikkia mielenkiintoisia kokeiluja. Itse aion kokeilla tuota IDV nuolten valmistajien käyttämää nokkisuojaa meidän boffonuolissa.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Klasu
Kreivi
Viestit: 398
Liittynyt: Tiistai, 24.04.2007 18:53

Viesti Kirjoittaja Klasu » Torstai, 09.07.2009 10:03

IDV-nuolien valmistajalta on tullut nokkisuoja? Laitappa linkki, en ole bongannut sitä.
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Torstai, 09.07.2009 13:24

Se oli sellainen hassu rengas. Ne lähettivät mulle (piirrettyjä)kuvia silloin kun harkitsisn niiden ostamista viime vuonna.
Voin pyytää heiltä sitä uudestaan sillä en löytänyt sitä maileista.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Torstai, 09.07.2009 13:25

Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Accu
Kapteeni
Viestit: 134
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2007 10:48

Viesti Kirjoittaja Accu » Torstai, 09.07.2009 13:49

Joo. Ehtisikö Fabaan kimppatilata? Riippumatta siitä saako itse pelissä käyttää niitä, paikka voisi olla hyvä testailla noita ja toimittaa nuolet tilaajille ettei tarvitse erikseen suomessa vielä postitella. Nuo tylppäpäiset näyttää niitä pyöreäkärkisiä (mitä Klasulla taisi olla?) huomattavasti turvallisemmilta näin yhden kuvan perusteella, ehkä kissan voisi nostaa uudestaan pöydälle ja miettiä sallittaisiinko nuo jatkossa jopa sotahuudossakin jos laajan testailun tuloksena nuo todetaan tarpeeksi turvallisiksi?
Avatar
Hanhap
Kreivi
Viestit: 300
Liittynyt: Perjantai, 20.04.2007 19:18
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Hanhap » Torstai, 09.07.2009 15:55

Ei ainakaan mitään halpaa ole. Kympin per 1 nuoli. Paljonkohan itsetehty boffonuoli maksaa?
Avatar
Accu
Kapteeni
Viestit: 134
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2007 10:48

Viesti Kirjoittaja Accu » Torstai, 09.07.2009 23:52

Hanhap kirjoitti:Ei ainakaan mitään halpaa ole. Kympin per 1 nuoli. Paljonkohan itsetehty boffonuoli maksaa?
Puuvartiset n. 4-6 euroa (riippuen käyttääkö valmisvarsia vai tekeekö kierosta starkin puurimasta) + työtunnit päälle (mitähän tuohon menisi, tunnin verran yhden nuolen tekoon jos lasketaan puublunttien valmistus ja sulitukset ym.).

Kyllä tuo kymppi on ihan kohtuullinen käyttöä kestävästä, tasalaatuisesta ja hyvin lentävästä nuolesta.

(katsotaan onko eri mielipide sit syksyllä kun tulot taas tippuu :D)
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Perjantai, 10.07.2009 10:13

Hanhap kirjoitti:Ei ainakaan mitään halpaa ole. Kympin per 1 nuoli. Paljonkohan itsetehty boffonuoli maksaa?
Puurima kustantaa (10mm) sen 1.1e/nuoli, siihen bluntti hintaan 0,1e, vaahtomuovi etolasta alta 0,5e ja retkipatja + sulat + nahkajämäpalat eurokangas. Itse laskin että kait jotain 2-2.5e/nuoli tuli hintaa...
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Perjantai, 10.07.2009 10:27

Sapfon kirjoitti:
Hanhap kirjoitti:Ei ainakaan mitään halpaa ole. Kympin per 1 nuoli. Paljonkohan itsetehty boffonuoli maksaa?
Puurima kustantaa (10mm) sen 1.1e/nuoli, siihen bluntti hintaan 0,1e, vaahtomuovi etolasta alta 0,5e ja retkipatja + sulat + nahkajämäpalat eurokangas. Itse laskin että kait jotain 2-2.5e/nuoli tuli hintaa...
Plus työtunnit... ja unohdit myös teipin ja sulat.
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Sapfon
Kreivi
Viestit: 470
Liittynyt: Lauantai, 24.05.2008 19:27
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sapfon » Perjantai, 10.07.2009 12:22

Haltia kirjoitti:
Sapfon kirjoitti:
Hanhap kirjoitti:Ei ainakaan mitään halpaa ole. Kympin per 1 nuoli. Paljonkohan itsetehty boffonuoli maksaa?
Puurima kustantaa (10mm) sen 1.1e/nuoli, siihen bluntti hintaan 0,1e, vaahtomuovi etolasta alta 0,5e ja retkipatja + sulat + nahkajämäpalat eurokangas. Itse laskin että kait jotain 2-2.5e/nuoli tuli hintaa...
Plus työtunnit... ja unohdit myös teipin ja sulat.
Työtunteja en ala laskemaan, tehtiin sarjatuotantona kolmella hengellä niin en osaa sanoa... sahasin rimat 20 nuolen paketeissa, samoin bluntit... Teippiä ei menny millään yhtä rullaa 40+ nuoleen. Mutta lasketaan vaikka että 1 pakkaus ja 1 jesari, eli 10e/rulla, niin tulis hintaa lisää ehkä 0.5e per nuoli... koska rullalla tekee varmaan sen 70 nuolta...? (50 metriä teippiä, 75cm per nuoli, päällystetään... ~70) 20/70 = 0,28e
Etelän Imperiumin organisaattori, jos on asiaa voi laittaa viestiä

Alas! How many noble and valiant knights we've lost.

Kuva
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja olho » Perjantai, 10.07.2009 13:40

Nuolet rakentaa vaikka tapahtumapaikalla / kotona leffaa katsoessa / bussissa, eli tunteja on turha laskea. Etolan vaahtomuovin jämäpalat ei maksa paljoa mitään, teippiä ei paljoa pala, sulat voi budjettinuolessa tehdä parista lyhyestä teipin palasesta.

Elikkä siis tärkein syy ostaa nuolet olisi ehdottomasti se laatu. Kaipa sitä voisi testin vuoksi muutaman ostaa...
Avatar
Haltia
Kuningas
Viestit: 2733
Liittynyt: Maanantai, 28.05.2007 12:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Haltia » Perjantai, 10.07.2009 15:57

Sulat teipistä? Ei ei ei...
Selene! Nainen, liity meihin!
http://selenejousineidot.multiply.com/
Avatar
Accu
Kapteeni
Viestit: 134
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2007 10:48

Viesti Kirjoittaja Accu » Perjantai, 10.07.2009 16:39

Mun kanta teippisulituksiin on että ne pitäisi bannata kokonaan. Ei saa millään tarpeeksi jämäköitä niistä. Joko luonnonsulat tai teolliset vastaavat.
Avatar
Riffi
Sotilasmestari
Viestit: 84
Liittynyt: Sunnuntai, 15.03.2009 17:05
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Riffi » Lauantai, 11.07.2009 17:41

Nokkisuojista:

Otin ja askartelin tuossa eilen illalla ja eilen testattiin. Tein nokkisuoja kutistusletkusta (myös kutistesukkana tunnetaan) + retkipatjasta. Kutistin kutistusmuovin hiustenkuivaumella retkipatjan ympärille (hiusteinkuivaimella ihan liian hidasta) ja samalla hieman taivutin.

Lopputulos: nokkisuoja joka hieman kaartuu eteenpäin nokinpäälle, kämmeneen kun iskin, niin kaartui joka kerta nokin päälle vaikka iskin myös "väärästä" kulmasta. Taaksepäin kaartuu heikommin, mutta eihän sen tarvitsekkaan. Sisälle ei tarvittu mitään puutarhaletkua, koska kutistemuovilla pelkästään jo saa sen kaartuvan muodon.

+ Kaartuva muoto pysyy vaikka lauottiin eilen useita laukauksia
+ Jos jossain kohti kaartuvamuoto katoaa, hiustenkuivaimella voi lämmittää ja kaartaa uudelleen
+ säilyy pidempään ehjänä kuin teipatut (mun kaikkien nuolien nokkisuojat pitää käytännöss uusia SoHun jäljiltä)


- Onko liian jäykkä? En eilen tajunnut verrata muihin nokkisuojiin mitä oli esillä.

Kuulemma vastaavia oli ihmisillä SoHussa, mutta kukaan noista ei ole täällä tainnut mainita?

Olisi kiva kuulla millaisia ihmiset testaa ja mitkä epäonnistuu ja mitkä ei.

Edit: Testasin kutistesukan kutistusta uunissa. Toimi oikein hyvin, 100 astetta uuniin ja 2-3 minuuttia.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”