Fransmanniryhmien roolijako

Viva la France! Hopeapatongin ystävien suojattu lintukoto, jossa voi rauhassa suunnitella keljuuksia barbaarisen saarikansan päänmenoksi.

Valvojat: BlueSkie, Stonetroll, Wizzyli

Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Fransmanniryhmien roolijako

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Maanantai, 11.06.2007 13:05

Pyhittäkäämme tämä ketju ranskalaisryhmien tehtäväjakoon, tuolla keitä-olette&mitä-osaatte -ketjussa keskityttäköön kertomaan vastaukset em. kysymyksiin. Sitä mukaa kun muutkin kuin Mantu saattavat tietonsa julki voimme ryhtyä täällä pähkäilemään mitä kukin ryhmä tekee sitten taistelukentällä.

Menin tämän innoissani postaamaan jo tuonne keitä olette -ketjuun, mutta kertaus on opintojen äiti:

Ihan yleisellä taktiikkatasolla suosittelen kaikkia meidän puolen ryhmiä panostamaan jo viime vuoden Teutonifoorumilla peräänkuulutettuun tekemisen meininkiin, jota Jontzu kutsui aggressiivisuudeksi. Aggressiivisuus on hyvä määritelmä kunhan vain muistaa, että tällöin tarkoitetaan sellaista ärhäkkää, tekevää ja aina tilaisuuden tullen lyömässä olevaa ryhmää/yksilöä, ei raivohulluna hakkaavaa idioottia. Toteuttakaa omia vahvuuksianne, älkää jääkö paikallenne ja antako näin vihollisen valita taistelutapaa. Jos vihollinen jahkailee, iskekää kiinni miten parhaaksi näette.

EDIT: lisäsin tuon aggressiivisuuskappaleen tännekin
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 661
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Minardil » Maanantai, 11.06.2007 13:55

Jepsunkukkuu. Tämän vuoden joukkuejakoa katsoessa mielessäni vilahtaa epäilys siitä, mitä pirua voimme heittää Maahinkainen+Rämä-kombon eteen. Viime vuonna tuli takkiin parikin kertaa kun Puola-Liettua ei saanut riittävästi lihasta ja kilpiä linjaan ällöraskaitten Teutonien eteen.

Nyt englantilaiset saavat lähes 70 raskasta ja aktiivisesti treenannutta hyypiötä pitämään linjaansa ja se sattuu. Kahden porukan yhteistyökin on paljon helpompi koordinoida. Kahdesta uudesta engelsmannien pienestä ryhmästä ei ole mielikuvaa, ensikertalaisia kun ovat, tuskin kuitenkaan hirveästi keikauttavat vaakakuppia. Rutto on pieni mutta sisukas ja heillä on yllättävän taitavia yksilöitä.

Meillä kuitenkin on selkeästi käynyt hyvin siinä, että sotahuutokokemusta on kaikilla ja Entaliaa ja Harmaasusia lukuunottamatta jokaisesta 'Huudosta. Tämä on ehdoton plussa.

Ja Mannut, jos logistiikka sen vain sallii niin en näe kuin hyviä puolia jos ne tornikilvet ottaa yhä mukaan. Sopeutumiskyky on aina plussa.

Keltit siis liikkuvat juoksujalkaa ja koukkaavat tappamaan pahaa-aavistamattomia engelsmanneja takaapäin. Toimimme ryhmänä parhaiten itsenäisesti etsiytyen parhaaksi katsomaamme paikkaan, mutta tänä vuonna voisi koordinoida sitä aiempaa paremmin muun porukan kanssa.
Hän-joka-pukeutuu-lippuihin. Esikuolija.
Your Tapio is free. See him run in the distance.
The Camulos Way - Liian monimutkainen, mutta aika kova.
Ei karvoja ja paljon limaa - The Camulos Way
Camulos - Enemmän nuolia ja sloganeita kuin kellään!
ALL HAIL THE MIGHTY CELESTIAL!
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Maanantai, 11.06.2007 14:24

Kuten jo toisessakin ketjussa totesin, Entalia on tänä vuonna selvästi raskaampi, ja pidämme puolemme kenttätaistelussakin. Eli tosiaan, vaikka engelsmanneilla onkin maahinkainen + rämä, niin sanoisin, että olemme silti kentällä vahvoilla, mikäli ryhmien yhteistyö saadaan pelaamaan.
It'll be awesome.
Smithy
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Maanantai, 15.05.2006 21:43
Paikkakunta: Suonenjoki

Viesti Kirjoittaja Smithy » Maanantai, 11.06.2007 22:47

Turha heittää kaveria gauntletilla aivan vielä. Tosiasia tietenkin on että Rämä ja Maahinkainen yhdessä on enemmän kuin varteen otettava vastus, mutta viimeinen miekan isku annetaan vasta sitten siellä taistelukentällä.
Siis Englanti saattaa olla vahvoilla eritoten kenttä taistelussa, mutta se tulee siinä raassa vyörytys voimassa, pojat tietää mitä tekevät. Meidän taas pitää vain olla ovelampia.
Mitä se sitten meinaa on asia erikseen... itse ajattelisin reilun mittaista sabotaasia tai vastustajan vesivarantojen myrkyttämistä vaikka... laksatiivisellä lääkityksellä... mutta sehän on vain minun mielipiteeni.
Ei taidolla eikä tyylillä, vaan ylivarustelulla.

Allekirjoittanut hän joka kuolee helteeseen.
orbitti
Paroni
Viestit: 224
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 21:25

Viesti Kirjoittaja orbitti » Tiistai, 12.06.2007 00:12

Olen tiarAnonin kanssa samoilla linjoilla yhteistyön tärkeydestä ja toimivuudesta. Viime vuonna teutoneilla Maahinkaiset kutsuivat ennen taistelua kasaan muiden ryhmien johtajat ja muut keskeiset tyypit. Tällä kymmenkunnalla miehellä sitten pohdittiin taktiikka tulevaan koitokseen. Jokaisen ryhmän edustaja(t) viestitti päätöksestä omalle ryhmälleen ja katsoi, että suunnitelmaa seurattiin. Tällä tavoin vältetään ääripäiden ongelmat eli "torikokoukset" ja huonon eliitin tekemät päätökset. Pääseehän näin kaikki ryhmät yhtälailla mukaan myös taktiikkapalavereihin.

SOS on valmis ottamaan tämän vastuun tänä vuonna.

Luin noita paria ketjua ja pitää tavallaan nostaa hattua sille, kuinka paljon siellä oli "me otetaan selusta" letkautuksia. Ei sinällään, tämä on tärkeä taktiikka samoin kuin joukon häirintä, mutta se ei poista sitä seikkaa, että selusta on ensin luotava rintamataistelussa ja jos vihollisella ei ole varsinaista taistelua taisteltavana, voivat he allokoida "riittävästi" resursseja härnääjien tappoon.

Toisaalta mitä taktiikoihin tulee, luulen, että häränsarvi variaatioineen on kovasti käytössä. Sitä vastaan tulisi miettiä sopivä vastamanooveri.
Negatiivista gloriaa tarjolla kestotilauksena vuoden ympäri.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Tiistai, 12.06.2007 12:28

Kuten orbitti sanoikin, niin ryhmien pääjehujen palaverit toimivat kätevästi suunnitelmien luomiseen. Kun jokainen pääsee sanomaan sanottavansa ei pitäisi päästä syntymään jatkuvasti suunnitelmia, joissa joku tietty ryhmä ei pääse leikkimään haluamallaan tavalla.
orbitti kirjoitti:Toisaalta mitä taktiikoihin tulee, luulen, että häränsarvi variaatioineen on kovasti käytössä. Sitä vastaan tulisi miettiä sopivä vastamanooveri.
Vastamanööverit ovat jees juttu jos ne saadaan toimimaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tähän asti Sotahuudossa hyökkäävä osapuoli on voittanut huomattavan osan yhteenotoista, puolustusvoitot ovat olleet aika harvinaisia. Tämä johtuu ihan siitä, että a) porukka ei ole tottunut puolustautumaan isoa ja päättäväistä hyökkäystä vastaan, b) hyökkääjällä on moraalinen yliote, puolustajille se pelko ensin hiipii pöksyihin ja c) hyökkääjät ovat aktiivisempia ja näin saavat valita missä ja miten hyökkäävät, jolloin puolustaja pakotetaan toimimaan toisin kuin se itse tahtoisi.

Kehottaisin siis keskittymään ennemmin sen aloitteen ottamiseen vastapuolelta aktiivisella liikkeellä. Viime vuonna teutonit voittivat monet skenaariot nimenomaan ottamalla aloitteen Puola-Liettualta erilaisten manöövereiden avulla ja kun P-L oli ajettu puolustuskannalle voitiin sitten hönkiä rauhassa päälle. Linjataistelussa paikalleen jääminen on sama kuin puolustukseen jumahtaminen, ainoa oikea suunta on eteenpäin (tai jos reunaryhmällä on tilaa niin etuviisto koukkaus on jees myös).
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Needa
Paroni
Viestit: 184
Liittynyt: Perjantai, 05.01.2007 20:56
Paikkakunta: Kiuruvesi

Skenaario ja roolit.

Viesti Kirjoittaja Needa » Sunnuntai, 17.06.2007 00:02

Päivää.

Pyrin tässä viestissä kuvaamaan mahdollisen tilanteen jonka mukaan voimme pohtia eri ryhmien tehtäviä taistelussa.

Tehtävä: Edettävä vihollisen läpi tavoitteeseen.

Jako:
Pääjoukko:
Kuola (keihäitä), SOS (kilpiä) ja Entalia (kilpiä) ja jokin suurista palkkasoturijoukoista (Perkele tai A&G) ovat pääjoukko ja etenevät yhtenä nyrkkinä sovittua reittiä (tietä tms) tavoiteeseen tappaen kaiken tieltään. Kuola keihäineen sopii hyvin keihäänkärjeksi mutta heidän sivustansa tarvitsevat suojaa.

Skirmish:
Mantu ja Keltit ovat tiedustelijoita ja pyrkivät sitomaan vihollista jonnekkin missä pääjoukko ei ole ja kuohimaan vihollisen vastaavat (Rutto, TuSka, palkkikset). Keltit on ehkä hyvä jakaa että pääjoukolle saadaan jousimiehiä (jyrkkä ehkä). Kosketuksen jälkeen tiedustelijat tod. näk. vetäytyvät pääjoukon taakse ja pyrkivät koukkaukseen tai vastaamaan sellaiseen kun on rintama jonka taa koukata.

Yxinkertainen perusajatus.

Mutta mikään taistelu tuskin menee näin. Pitäisikö miettiä kuka ottaa vastaan koukkauksen jos tiedusteluryhmät tapetaan ensi kosketuksessa/sidotaan taisteluun? C.d.l. Coeur + palkkiksia, ehkä?

Rämä, Maahinkainen (sivustanmurtajina) ja suuri osa palkkiksista ottavat meidät varmaan lämpimästi vastaan suoraan edestä tai pyöröovena ja Rutto koukkaa, Leviattaanin tehtävää en osaa arvata.

Keltit voivat tiedustella, koukata, tukea pääjoukkoa nuolilla tai kokoontua itsemurharyhmäksi joka ryntää päin jotain yksirivistä kilpimuuria (kuollen itse) tehden siihen aukon jota muut voivat hyödyntää. (Tämä siis ennenkuin rintamat hajoavat kohdattuaan.)

En ole varma onko tämä oikea tapa käsitellä asiaa mutta tulipa mieleeni kirjoittaa tämä juttu.

Kommentteja?
Ammu, puukota, juokse!
Avatar
Wizzyli
Herttua
Viestit: 632
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 23:48
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wizzyli » Sunnuntai, 17.06.2007 13:10

Tulin miettineeksi sitä, että Keltit+Mantu (tai miksei esim. Entalia tai ORC, Mantu nyt vaan on taistelutyyliltään samantapainen kuin keltit) yhdessä olisivat melko tehokas iskuryhmä, jolla olisi miesvahvuutta ottaa mikä tahansa vihollisen ryhmistä ja mahdollisuudet selvitä voittajina. Ihan vain koska ne jouset siellä kilpimiesten takana ovat niin perkeleen tehokkaita.
Kuva ALL HAIL MIGHTY CELESTIAL
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Maanantai, 18.06.2007 13:28

Metsäskenuihin on hankala miettiä tarkkaa roolijakoa tietämättä mitä siinä kuuluu tehdä, mutta kenttätaisteluiden osalta homma on helpompaa. Ajattelin kasata tähän oman ehdotukseni kenttämätön perussuunnitelmaksi, vaihtelu tietty virkistää, joten voimme vaihdella tehtäviä jos/kun siltä tuntuu.

Ehdotus kenttämättöhommista:

Rivin perustan luovat Kuolan keihässiili SOSin kilpimuurin ja Entalian raskaan osaston kanssa. Kuola laitetaan keskelle ihan siitä syystä, että heidän systeeminsä tykkää muitakin vähemmän kylkeen juoksijoista. Kuolan ollessa keskellä vihollinenkin joutuu "uhraamaan" jonkin raskaista joukkioistaan keskustaan pois laitoja vyöryttämästä, koska kevyestä väestä Kuola harppoo yli niin että heilahtaa.
SOS on raskaana kilpimuurina ryhmä, joka pitää koko paketin kasassa ja saa sidottua vihollisen raskasta tehokkaasti. Kevyt väki ei SOSia pysäytä jos läpi halutaan.
Entalian kilpimuuri lienee myös järkevää laittaa keskelle Kuolan toista kylkeä suojaamaan, mutta Entalia kokonaisuudessaan voisi olla myös varsin ilkeä porukka vihollisen laitaa myllyttämässä.
Keltit ammuskelevat jousillaan niin maan perkuleesti ja heidän muutamat meleemiehensä liitettäneen laitoja vahvistamaan. Jos laita vuotaa niin silloin koko homma kusee jo valmiiksi.
Mantu ilmoittautuu vapaaehtoiseksi laidan koukkausmurskaajan tehtävään, sitä tehtiin viime vuonna passiivisella kilpimuurilla, tänä vuonna ollaan liikkeellä kovemmalla painostuksella, nopeammalla liikkeellä ja enemmällä kokemuksella. Toki me voimme välillä keskemmällekin riviä mennä, mutta se ei varsinaisesti ole meidän tonttia.


Huomioita palkkasotureista:

Palkkasotureista Auerbach+Galenit ovat porukkaa, joka varustuksensa puolesta sopii joko rivin keskelle pitämään tai laidalle vyöryttämään. Kokemusta kuitenkaan ei kys. porukalla vielä hirveämmin ole, joten todellinen teho on kysymysmerkki.
Turasta ei minulla ole tietoa, jotain huhua kuulin joskus, että heilläkin on tornikilpiä tänä vuonna tulossa (jos näin on, niin Mantu tahtoo ottaa revanssia TURAn kanssa ihan vaan siksi, että pitää näyttää Rajan Vartijoille että Mannun Vartijat pieksee heidät ilman tornikilpiäkin ;))
Catalonian Comppania on varustettu isoilla tornikilvillä ja he toivovat ulkopuolista tukea varsiaseilta. Porukka on paria entistä kuolalaista lukuunottamatta kokematonta, mutta Kuolan morttileiri osoitti ryhmän nopeaksi oppijaksi. Ilman varsiaseita eivät kuitenkaan pärjää puhtaassa rivimätössä (kun ei ole ketään tappamassa vihollisen varsiaseita) ja metsässä isot kilvet hidastavat.
Elämyspelaajat olivat -05 ryhmä massaitsemurhasyöksyjiä, tämän vuoden systeemistä ei mitään hajua. Lesken Tekijät ja Mursun Veljeskunta ovat täysi kysymysmerkki, uusia ryhmiä molemmat. Ovat myös sen verran pieniä, että luultavasti yhdistetään toisiinsa tai muihin ryhmiin.. Liskoista tulee kourallinen tappelemaan, kilpien ja keihäiden kanssa osaavat jumittaa lahjakkaasti.
Perkeleen Kohortti (Sons of Perkele) on ilmeisesti viime vuotta raskaampaa ja kasvanut 20 hengen ryhmäksi. Tuolta porukalta voisi ehkä odottaakin jotain, mutta veikkaan parhaan roolin olevan sivustan painostus.

Huomioita vihollisesta:

Maahinkainen tykkää laidan murksaamisesta, joten voimme odottaa heiltä juurikin sitä. Maahinkaisen puoleinen laita tulee saamaan osakseen myllytystä kuin viimeistä päivää. Etulyöntiasema saadaan, jos pakotamme omalla aggressiivisella etenemisellä Maahinkaisen puolustusasemiin. Taktisuutta tältä porukalta löytyy, tilannetaju on myös omaa luokkaansa.
Rämä on iso, raskas ja ilkeä, vaikuttaa näin etukäteen enemmän kuin vähän Maahinkaisen kaltaiselta ryhmältä. Ryhmää on kehuttu taktisesti älykkääksi, joten jotain ovelaa voidaan odottaa. Joka tapauksessa saa kilpimuurin ja salkoaseiden ansiosta kovaa painetta aikaan.
Rutto on pieni, mutta todella taitava porukka, iskee mielellään kylkeen ja selkään, liikkuu salamana paikasta toiseen. Älkää missään nimessä lähtekö ottamaan dueleita ruttolaisia vastaan, hoitakaa ne ylivoimalla.
Tuusan Nuuska ja Leviaattani puolestaan ovat täysin tuntemattomia ja vihreiltä vaikuttavia ryhmiä. Pieni koko ei auta asiaa.

Tämä nyt vähän venähti, koittakaa jaksaa :)
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Wizzyli
Herttua
Viestit: 632
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 23:48
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wizzyli » Maanantai, 18.06.2007 14:39

Viime vuonna Maahinkainen ainakin teki monesti niin, että nähdessään kevyen ryhmän pitävän laitaa (esimerkiksi kun keltit oltiin laidassa), ne saattoivat skenun alkuhetkellä vaihtaa yhtäkkiä laitaa ja tulla murskaamaan kevyet ja päästen sitäkautta vihollisarmeijan laitaan ja sivustaan.

Voimme ehkä jossain skenaariossa käyttää tätä hyväksemme, jos laitamme kevyet laitaan, niin on suuri mahdollisuus että maahinkainen yrittää tulla laidalta päälle. Nopealla järjestelyllä saisimme omaan kylkeen jonkun raskaista(mantu?) tukemaan kevyitä ryhmiä, ja näin saavuttaisimme paikallisen ylivoiman maahinkaista vastaan. Yksi iso ryhmä pois viholliselta olisi jo hyvä alku voittoa ajatellen.

Kyllä ne kaikki kuolee kun miekalla lyö.
Kuva ALL HAIL MIGHTY CELESTIAL
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Maanantai, 18.06.2007 15:10

Mikäli maahinkainen tahtoo ihan väkisin tulla laidasta läpi niin voimme me myös kokeilla pyöröoven toimivuutta. Tällöin maahinkaista vastaan pitäisi sijoittaa pitelykykyisiä ryhmiä, jotka säilyvät hengissä pitkitetyssä taistelukontaktissa. Nämä ryhmät vetäytyvät hitaasti pyöröoven lailla vastakkaisen laidan runnoessa läpi vihollisen mitä luultavammin heikommasta laidasta. Kun vihollisen toinen laita on murrettu, voi jatkuvasti kasvava osa omaa armeijaamme vyöryttää vihollisen kylkiä ja selkää. Ongelmana tässä on se, että maahinkainen tulee päälle vauhdilla, joten omien läpimenijöiden pitää mennä itsekin läpi viivana. Muuten pakkaudutaan väkisin sarvien väliin ja silloin ollaan nesteessä.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Maanantai, 18.06.2007 15:19

Tuosta Kuola keskelle raskaat sivuille olen samaa mieltä, hieno ja teoriassa toimiva idea. Kaaos tulee kuitenkin taistelukontaktin jälkeen jolloin kaikki kuolee ja rivistöt hajaantuvat.

Veikkaan että meillä (ei keltit) voi olla aika kova etulyöntiasema rivimätössä kaikkia muita vastaan paitsi Maahinkaisia tai Rämää. Ranskan kaikki joukkueet ovat viimevuodesta tuttuja ja yksi Sotahuuto-kokemus opettaa enemmän kuin kaikki treenit yhteensä vuoden aikana. Uudet ryhmät vaikuttaa aika heikoilta paitsi A&G ja ehkä Catalonian Comppania.

Sons of Perkele on kyllä suurempi ja raskaampi, mutta veikkaan että kurinpito on suurin ongelma. En tiedä kuinka tasokas jengi on, mutta Karjaan svenskojen karsittua huonot pois omasta jengistä, Sons of Perkelettä vastaan voittivat 6-0. Oikeastaan luulen että kuri on vaikea lähes kaikille paitsi Maahinkaisille, Mantulle, SOSille ja Kuolalle. Rämä on kyllä hyvä ja pelkämisen arvoinen, mutta en ole oikein nähnyt sellaista hallittua liikkumista missä oikeasti huomaisi että porukka osaa taistella isona ja vahvana yksittäisenä osastona. Viime vuoden videoissa oli pikkaisen sellaista pientä turhaa minkä takia en pidä ryhmän voittamista mahdottomana, mutta ilman tappioita ei selvitä. Ja Rämän "isot" kilvet ovat pienehköjä joten jalkatökkijät saattaisivat olla avain linjan murtamiseen. Sain kokea keihästä nilkoissani viikonloppuna ja se oli kyllä ärsyttävän toimivaa. Mutta käytinpäs pyöreää treenikilpeä.

Sitten ne ryhmät joihin en jaksa uskoa. Niihin kuuluu TURA, Mursu, Leviaattani, Tuska... Koska Entalialla on raskaan lisäksi myös liikkuva osasto, se saattaisi olla (ja varmasti on) yksinään vahvoilla pieniä ryhmiä vastaan. Tänä vuonna raskas osasto hoitaa tappelut linjassa ettei kevyttä kuluteta johonkin väärään tarkoitukseen. En itse edes tiedä kuinka paljon kevyeessä (Vapaus) on, mutta tänä vuonna hiotaan taktiikoita.

Lopuksi: Ranska on patonkien maa!


-a
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Maanantai, 18.06.2007 16:06

Archibald kirjoitti:Tuosta Kuola keskelle raskaat sivuille olen samaa mieltä, hieno ja teoriassa toimiva idea. Kaaos tulee kuitenkin taistelukontaktin jälkeen jolloin kaikki kuolee ja rivistöt hajaantuvat.
Kaaos tulee kyllä ihan varmasti jossain välissä, mutta mitä pidempään saamme oman pakkamme pidettyä järjestyksessä ja samalla hajotettua vihollista pienempiin "taskuihin" sitä vahvemmilla olemme. Kelteillä ja Mannuilla myös on kovasti mieltymystä (ja myös jotain kokemusta Kuolan leiriltä) taskujen nitistämiseen ja kun vihollinen on saatu hajotettua lähdemme puhdistamaan kenttää ja pitämään isompia taskuja aloillaan siihen asti, että saadaan lisää iskuvoimaa viimeiseen niittiin.

Ja Rämän "isot" kilvet ovat pienehköjä joten jalkatökkijät saattaisivat olla avain linjan murtamiseen. Sain kokea keihästä nilkoissani viikonloppuna ja se oli kyllä ärsyttävän toimivaa. Mutta käytinpäs pyöreää treenikilpeä.
Jalkoihin tökkiminen toimii varauksella vain jos Rämä (tai kuka tahansa muu sääret kilven alta paljastava) päättää pysyä paikallaan, jolloin panssarihirmuilla on riittävästi vapaata aivokapasiteettia jalkaosumien rekisteröintiin. Rynnäkköä vastaan jalkoihin tökkiminen ei kannata, jalka on yksi vaikeimmista osuttavista kohteista (se liikkuu keskimäärin paljon ja on muodoltaan pistoja tehokkaasti sivuun ohjaava) ja vaikka osuma jalkaan tulisikin niin rynnäköivä kilpimies mitä luultavimmin ei huomaa sitä. Oli hänellä jalkapanssaria tai ei, jalkaosumia ei huomaa helposti kun iskua tulee yläkroppaa ja päätä kohti. Lisäksi jalkaa vastaan suunnattu pisto ei omaa sitä samaa shokkiefektiä, joka naamataulua lähestyvällä keihäänkärjellä on. Kolmanneksi panssaroituun jalkaa pitää osua kolme kertaa, jotta kohde kuolee, panssaroituun torsoon ja päähän riittää kaksi. Suhtaudun vähän varauksella siis jalkoihin tökkimiseen (plus että se on mielestäni jotenkin alhaista, pitäähän siinä nyt jo kumartuakin hieman että pääsee kaukaa jalkaan tökkäämään :lol: ).
Viimeksi muokannut BlueSkie, Maanantai, 18.06.2007 16:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Maanantai, 18.06.2007 16:12

Noo... oikeastaan yksi riittää koska silloin katsoo jo alaspäin (=muualle) ja pääkeihäillä on helpompaa.


-a
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Ranska”