Hilparit/Keihäät

Mikä toimi? Mikä ei toiminut? Miksi? Miten parantaisit? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin, miten? Yms.

Valvoja: Ylläpito

Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 839
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Hilparit/Keihäät

Viesti Kirjoittaja qMp » Maanantai, 17.07.2006 15:09

Viimeisen skenun aikana vastaani käveli Entalian soturi, jolla oli suu aivan veressä otettuaan iskun tarkastetusta Kuolan keihäästä. Sanoi olleen ihan pirun kova keihäs.
Ja kuulin jonkun teutonin selittäneen tuohtuneena jossain välissä, ettei niissä Kuolan keihäissä mitään vikaa ollut, mutta ihan hyvää hyvyyttään kuulemma olivat jonkun yhden antaneet laittaa sivuun??
En jaksa oikein edes kommentoida mitään, harmittaa vaan.

Toinen, mikä suuresti minua harmittaa, on hilparit, joita ei erota keihäästä. Tällä tarkoitan keihään näköistä vehjettä, jonka pistokärki on yhdeltä reunalta hieman käyrä ulospäin. Itse tein virhearvion tällaista vehjettä vastaan torjuttuani sen ylös ja astuttuani lyöntietäisyydelle, kun se paukahtikin päähäni ja kuulin kuolleeni, enkä ymmärtänyt tapahtunutta ensin, sillä eihän keihäällä saa lyödä. Todella monelta muultakin kuolleelta kuulin tarinaa näistä valeasuisista hilpareista, joiden kohdalla hekin olivat tehneet saman arvion: keihään terä takana, uskallan siis astua sisään. Vaan mitä kävikään. Kävin pyytämässä anteeksi kyseisen aseen käyttäjältä äkäistä reaktiotani kuolemaan ja huomautin samalla, että ase on aika epäselvä ja sekaannusta aiheuttava, ja tähän vastauksena sain naurahduksen, että sehän se tarkoituskin on.
Ei.
Oikeasta hilparista erottaisi kyllä, että hei, hilparihan se on. Näistä taas ei. Sitä paitsi Sohussa oli paljon mukana samanlaisia, lyöntiteräisiä keihäitä (esim. Liskounionilla) joiden lyöntiterällä ei saanut lyödä. Miksi siis muutamalla "hilparilla", jotka näyttivät aivan keihäältä sitten sai lyödä? Toivoisin jatkossa selkeämpää erottelua keihäiden ja hilparien välillä, eikä tällaista hiuksenhienoa eroa, jonka ainoastaan aseen käyttäjä tietää.

Hilparit, joissa on selkeä kirveen terä sen sijaan saavat minulta kummarruksen ja kunnioituksen, kyseiset vehkeet olivat pirun upeita ja niistä otti mielellään osumaa (kuolin tällaiseen vehkeeseen muutamaankin otteeseen ^_^).
Kantti kirjoitti:Mielestäni qMp on aika jännän äärellä kommentoidessaan.
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Maanantai, 17.07.2006 15:37

Juuh. Kuola löi aivan liian kovaa niillä puukepeillä naamaan. Onneksi minulla oli kypärä, muuten olisi voinut tulla lisää verta. Ehdottaisin, että Kuola tekee uudet pistokärjet, ehkä puoli metriä vaahtomuovia jos haluaa pistää kovaa. Ongelma: nopeus tuo automaattisesti lisää voimaa.

Sitten hilparit. Mielestäni "miekkaterä" on vain pistoon jos se on keihäs. Jos haluaa lyödä niin pitää tehdä jokin vähän näyttävämpi vehje, kirves. Onhan hilpari paljon raskaampi todellisuudessa, ja en tykkää kun haetaan tarkoituksella "juustoa".

Eli olen samaa mieltä, qMp (mikä viittaa siihen, että viesti oli turha).


-a
Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 839
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja qMp » Maanantai, 17.07.2006 15:42

Äläs nyt, ei se turha ollut, vaan osoittaa, että meitä on enemmänkin asialla reilumman taistelun puolesta, eikä minkään saakutin minmax-vehkeiltyjen aseiden kannalla :wink:
Kantti kirjoitti:Mielestäni qMp on aika jännän äärellä kommentoidessaan.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 17.07.2006 15:47

Selvitetäänpäs nyt samantien tämä tarkastusjuttu niin ei pääse villit huhut rehottamaan. Kun sen kenttätaistelun jälkeen jossa P-L joukot olivat valittaneet meidän keihäistä keihäät tarkastettiin uudestaan ennen seuraavaa pelinjohto hylkäsi kaksi keihästä. Siinä keihäässä jolla oltiin tehty mustelma jalkaan oli putken pään tukkinut sen liikettä estämään laitettu teippi revennyt jostain syystä, luultavasti kulutuksen takia. Siksi putki oli nakertanut tiensä läpi pikkuhiljaa useiden telttapatjakerrosten läpi.

Keihäät korjattiin ruokatauolla kunnes menivät taas läpi tarkastuksista, jotka olivat aivan riittävän tiukat.

Koska tätä palautetta on nyt tullut enemmänkin että keihäänkärjet ovat liian kovia, on meillä ensimmäinen homma joka tehdään uusien pistokärkien teko, kunhan palaudutaan ensin tästä reissusta. Painotan kuitenkin että kenellekkään ei minun tietääkseni ole nyt 3 vuoden käytön aikana tullut mitään pysyvää vahinkoa päähän kohdistuneista iskuista meidän keihäistä, nytkin useaan otteeseen porukalle painotettiin että varsinkin kypärättömiä ei pistetä täysillä päähän. Ja kyllä me ihan samoilla keihäillä pistetään toisiammekin täälläpäin.

Vielä tuohon hilpariasiaan, olen samaa mieltä niistä minmax-virityksistä joissa hilparin puuvarteen pistetään tasan riittävä määrä pehmusteta että se menee lyömäaseena läpi ja saa munchkata vapaasti. Ei näin. Ainakin meidän mielestä asetyyppeihin voisi pistää vähän lisää rajoituksia, tässä tapauksessa rajoittaa hilpareiden teräosan leveyttä järkevän kokoiseksi sekä sitä että sen on oltava riittävän näkyvä. Oikeissa hilpareissa se terä siellä päässä on ollut normaalin kirveen terän kokoinen, ottakaa siitä mallia.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Maanantai, 17.07.2006 15:57

Itse en saanut Kuolan keihäästä kovaa osumaa, onneksi. Asetarkastus oli tiukka ja niin sen pitääkin olla, varsinkin tämänlaisessa tilaisuudessa.

Mutta hilpareista sun muista, jos ase esittää jotain historiallista asetta, niin mielestäni sen tulee näyttää siltä selvästi. Elikkäs hilparista löytyy sellainen kirveen teränmuotoinen terä, jota käyttää lyömiseen. Näin vältyttäisiin epäselviltä tilanteilta, kun jokainen tietää millaisesta aseesta lyönti tulee.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 839
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja qMp » Maanantai, 17.07.2006 15:59

Kiitän korjauksesta mitä nöyrimmin ja pyydän anteeksi, mikäli olen loukannut Kuolaa jotenkin, sillä itse en todellakaan kohdannut teitä missään vaiheessa skenua. Itse asiassa koko Tura ei kohdannut teitä ollenkaan. Törmäsin vain tosiaan tähän Entalian soturiin, joka tokaisi "meinas hampaat lähteä".
Kantti kirjoitti:Mielestäni qMp on aika jännän äärellä kommentoidessaan.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 17.07.2006 16:10

qMp kirjoitti:Törmäsin vain tosiaan tähän Entalian soturiin, joka tokaisi "meinas hampaat lähteä".
Meidän peltipöntöllä lähti oikeasti hampaat lohkeilemaan jonkun toisen nimellä mainitsemattoman ryhmän keihään iskusta kypärään. Voi kyllä johtua osittain kypärästäkin, mutta silti emme todellakaan olleet liikkellä "tasoittaakseen tilannetta". Vakuutus korvaa ja hammaslääkäri paikkaa.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Mekol
Paroni
Viestit: 160
Liittynyt: Tiistai, 06.06.2006 19:38

Viesti Kirjoittaja Mekol » Maanantai, 17.07.2006 17:30

no kuolan keihäitä käytettiin sentään kuin keihäitä....muut tuntuivat kyättävän niitä myös nuijjan tavoin.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 17.07.2006 18:17

Yritänpä tässä siirtää keskustelua uuteen suuntaan, eli miten eri porukoilla keihäät mielestään toimivat "tosi tilanteessa"? Nyt kun paikalla oli muitakin porukoita jotkä käyttivät enemmän kuin paria keihästä, olisi kiva kuulla mietteitä niiden tehosta. Eli vähän taktiikkakeskustelua peliin, aloitan itse omilla mietinnöillä.

Mitä itse katselin niin kehitys oli mennyt kahteen suuntaan. Toisaalta paikalle oli raahattu yhä pidempiä keihäitä, kun taas Entalian keihäät olivat hiukan omiamme lyhyempiä. Lisäksi liskot taisivat käyttää omia pitkiä keihäitään kilpien kanssa.

Ainakin omasta mielestä turhankin pitkät lollipopit ovat jo liian kömpelöitä toimiakseen täysin tehokkaasti. Rämän keihäät voittivat taistelun vain silloin kun vihollislinja pysyi paikallaan ottaen kiltisti vastaan pidemmän keihään iskuja. Mutta samalla ryhmän kilpimiehet eivät päässeet tekemään mitään muuta kuin seisomaan poseerausasennossa keppien edessä. Ja vihujen rivin tullessa päättäväisesti miekankäyttömatkan päähän kilpimiehistä parista kaatuneesta välittämättä pitkien keihäiden kömpelyys kävi kalliiksi. Ainakin siinä kenttätaistelussa jossa Teutonit tulivat läpi voimalla kävi juuri näin.

Liskojen tornikilvet & pitkät keihäät yhdistelmästä voi sanoa että kummatkin osat ovat hyviä itsekseen mutta ei yhdessä. Yli kaksimetristä raskasta keihästä ei käytetä yhdellä kädellä. Sillä saa tehtyä yhden piston ja se on siinä, sen jälkeen vastus on lähellä ja hakkaa kilven taakse lyhyemmällä miekallaan. Liskojen yli käveltiin edestä hetkessä juuri tämän takia.

Entalialle voisin sanoa, että lyhyillä keihäillä kannattaa mennä rohkeammin lähelle. Uskaltavat kilpimiehet auttavat huomattavasti asiassa. Ja harjoitelkaa ryhmätoimintaa, keihäs on ennen kaikkea ryhmä- eikä yksilöase.

Wanainmaalle on vaikea sanoa mitään, kun en muista montaakaan yhteenottoa meidän välillä jotka olisivat olleet suhteellisen tasamiehisiä. Yleensä suurempi ryhmä jyräsi kohdatessa ja siitä on vielä vaikea vetää johtopäätöksiä. Veikkaisin että samat kommentit kuin Rämän keihäistä pätevät.

Voitte kommentoida, olenko mielestänne väärässä vai todella väärässä?
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Maanantai, 17.07.2006 18:29

Stonetroll jo hyvin arvioi vastustajien keihäiden käyttöä. Teutonipuolella en päässyt juurikaan seuraamaan Mantujen keihäiden toimintaa, he kun olivat miltei aina vastakkaisella siivellä. Kuola tuntui tekevän tuhoa niin kauan kuin sai ottaa vastustajat vain etusektoriinsa. Sivustaa vastaan kehässiili ei toiminut aivan yhtä hyvin.

Maahinkaisen omat keihät tuntuivat toimivan aika hyvin. Mukana oli keskimittaisia ja pitkiä keihäitä, joten iskukyky kauas ei ollut kaikkein vahvin, mutta sitä löytyi. Samalla välimaasto oli suojattu kun pitkän keihään ohittaja päätyi lyhyempien iskualueella. Lisäksi meillä oli kilpimiehiä saattamassa keihäsmiehet tarpeeksi lähelle ja pitämässä hengissä. Useissa taisteluissa en päässyt edes lyömään kertaakaan kun keskityin poimimaan vastustajan iskuja ja katselin miten sivuilta ja yläpuolelta keihäänkärjet tekivät tuhoa vastustajan riveihin.
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 17.07.2006 18:54

Jep, ennen ekaa skenaariota oli hiukan jännitystä siitä onko aika ajanut meistä ohi, kun joka puolella näkyi toinen toistaan pidempiä keihäitä. Mutta taistelukosketuksen jälkeen epäilykset haihtuivat.

Ainakin kotimatkalla päällystömersussa (KSE rulettaa) käytyjen keskustelujen perusteella päädyttiin siihen, että tänä vuonna pärjäämisen pohjalla oli enemmän harjoittelu kuin varustus. Viime vuoden veijarilaumaan verrattuna tämän vuoden Kuola oli harjoittellut paljon paremmin ja ryhmätoiminta parantunut huomattavasti.

Taas on vuosi aikaa katsoa ja kehittyä.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Arathos
Ritari
Viestit: 63
Liittynyt: Lauantai, 22.04.2006 22:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Arathos » Maanantai, 17.07.2006 20:12

Kuolin itse varsin vähän keihäisiin, vain kerran, ja se osui naamaan. Ei sattunut ollenkaan, mutta osuma tuntui (olin kypärättä) pään retkahtaessa hitusen taaksepäin. En ehtinyt nähdä minkä tiimin keihäs osui, mutta pehmeä oli.

Ei ole henk. koht. valittamista kenestäkään, mainioa oli. Keihäällä ei minua lyöty kertaakaan "pamppumaisesti", ainoastaan pisteltiin, mutta ei osuttu kunnolla kuin kerran. Yleensä pistettiin jalkojen välistä ohi :)
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Maanantai, 17.07.2006 21:15

Näin Wanaimaan näkökulmasta sanoisin omista keihästämme sen, että niillä emme ole juurikaan päässeet harjoittelemaan, niin hirveästi, matkassamme oli 3 Tamperelaisilta perittyä keihästä. Myöskin meiltä puuttui staattinen kilpimuuri, jolla olisimme voineet suojata kokoajan keihäitämme. No ensi vuodeksi keksitään ehkä jotain kivaa ja erilaista...

Vihollisen keihäät meitä vastaan toimivat hyvin, koska meillä kävi yleensä se, että porukka lähti perääntymään, kun kilpimuurit etenivät päiten, toisin päin siinä olisi pitänyt tehdä. Keihäällä kun työstää kokoajan ja tiputtaa pari janppaa kerrallaan, niin äkkiä siinä loppuu ne äijät, jos jäädään ns. makaan paikalleen ja ottaan niitä keihään osumia.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
Baasis
Kersantti
Viestit: 55
Liittynyt: Sunnuntai, 09.04.2006 21:28
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Baasis » Maanantai, 17.07.2006 21:18

Miksi musta tuntuu että ensi vuonna wanainmaa muuttuu Wanainmaan pallokerhoksi....
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Maanantai, 17.07.2006 21:19

Mikko nyt hiljaa PERKELE!
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
s_kettu
Paroni
Viestit: 180
Liittynyt: Keskiviikko, 01.03.2006 23:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja s_kettu » Maanantai, 17.07.2006 21:21

Mantujen keihäiden toiminnasta en voi kovin yleisesti sanoa paljoakaan kun silloin kun pääsin tökkimis matkalle annoin palaa. Ja kyllä niitä ruumiita tuli vähintään 5(parhaimmilaan tais mennä noin 20) joka skenussa ainakin jos kaikki laskettiin :twisted: Muutenkin oli vissiin aika tehokasta kerta meillä oli vain 3(+1 kun Heikki otti keihää) keihästä ja hilpari suurimman osan ajasta. Ja silti mentiin riveistä läpi ja kilpimiehet valitteli että ei päässy tapoille 8) Mitä muut keihäät sanoo??
Notre victoiries écrasantes sont incessant.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Maanantai, 17.07.2006 21:27

s_kettu kirjoitti:Ja silti mentiin riveistä läpi ja kilpimiehet valitteli että ei päässy tapoille 8) Mitä muut keihäät sanoo??
No ei siinä hirveästi tosiaan tapoille päässyt ja sitten kun niitä vihuja tappoetäisyydellä oli, niin niitä oli niin paljon, että kuoli nopeasti itsekin. Toimintatilaa saadessaan Mannun keihäät toimivat todella tehokkaasti ja kilpimuuri oli sitten vain pitämässä keihäitä hengissä. Noh, onneksi tiesin tämän, kun kilpimieheksi ryhdyin :)
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Ascen
SH07 päävastuullinen
Viestit: 99
Liittynyt: Maanantai, 17.07.2006 21:40

Viesti Kirjoittaja Ascen » Maanantai, 17.07.2006 21:48

Stonetroll kirjoitti:Mitä itse katselin niin kehitys oli mennyt kahteen suuntaan. Toisaalta paikalle oli raahattu yhä pidempiä keihäitä, kun taas Entalian keihäät olivat hiukan omiamme lyhyempiä. Lisäksi liskot taisivat käyttää omia pitkiä keihäitään kilpien kanssa.
<snip>

Liskojen tornikilvet & pitkät keihäät yhdistelmästä voi sanoa että kummatkin osat ovat hyviä itsekseen mutta ei yhdessä. Yli kaksimetristä raskasta keihästä ei käytetä yhdellä kädellä. Sillä saa tehtyä yhden piston ja se on siinä, sen jälkeen vastus on lähellä ja hakkaa kilven taakse lyhyemmällä miekallaan. Liskojen yli käveltiin edestä hetkessä juuri tämän takia.
Tornikilvet + pitkät keihäät - yhdistelmä on todella liian kömpelö, jos sillä yrittää taistella liikkeellä ollessaan. Kuten itseasiassa no myös tornikilpi+mikä hyvänsä ase - yhdistelmä.
Tornikilven kanssahan keihäitä oli _tarkoitus_ käyttää ainoastaan pitämään vihollista kauempana, sillä välin kun toinen rivi pienempien kilpiensä kanssa tekevät vahinkoa vastustajaan käyttäen keihästä kahdella kädellä.
Henkilökohtaisesti en käyttänyt yhdellä kädellä keihästä ison kilven kanssa kertaakaan tehokkaasti, ja vain kerran edes yritin - kun olimme alkuasettelultamme niin kuusessa että mukana oli täysin väärä varustus.


- Liskounioni kuittaa.
Valhalla tai Kuolema!
Avatar
Grislan
Paroni
Viestit: 178
Liittynyt: Keskiviikko, 22.02.2006 17:29
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Grislan » Maanantai, 17.07.2006 21:55

Wanainmaa tosiaan sanoutuu irti koko keihäsjutusta, heh! Ne kolme mukana ollutta keihästä ovat ainoat, joita olen 6 vuoden aikana Hämeenlinnassa nähnyt. Ja niillä leikittiin muutama tunti ennen SotaHuutoa...siitä syystä keihäät pudottelivatkin meitä melko tehokkaasti -emme ole tottuneet niihin.

KuoLan keihäistä haluaisin vielä sanoa, että itse järkytyin kokeillessani niiden kärkiä...siinä vaiheessa olin hemmetin tyytyväinen, etten ollut joutunut niitä vastaan kuin kerran aiemmin. Ne sattuvat. Sille tosiseikalle ei kukaan mahda mitään. Toivon tosiaan, että pidennätte vaahtomuovikärkiänne ainakin 15-20 sentillä. Älkääkä nyt ottako itseenne, tarkoitan vain tehdä taistelusta mukavampaa...
Härifrån tvättas!
Ascen
SH07 päävastuullinen
Viestit: 99
Liittynyt: Maanantai, 17.07.2006 21:40

Viesti Kirjoittaja Ascen » Maanantai, 17.07.2006 21:57

Stonetroll kirjoitti:Selvitetäänpäs nyt samantien tämä tarkastusjuttu niin ei pääse villit huhut rehottamaan. Kun sen kenttätaistelun jälkeen jossa P-L joukot olivat valittaneet meidän keihäistä keihäät tarkastettiin uudestaan ennen seuraavaa pelinjohto hylkäsi kaksi keihästä. Siinä keihäässä jolla oltiin tehty mustelma jalkaan oli putken pään tukkinut sen liikettä estämään laitettu teippi revennyt jostain syystä, luultavasti kulutuksen takia. Siksi putki oli nakertanut tiensä läpi pikkuhiljaa useiden telttapatjakerrosten läpi.

Keihäät korjattiin ruokatauolla kunnes menivät taas läpi tarkastuksista, jotka olivat aivan riittävän tiukat.

Koska tätä palautetta on nyt tullut enemmänkin että keihäänkärjet ovat liian kovia, on meillä ensimmäinen homma joka tehdään uusien pistokärkien teko, kunhan palaudutaan ensin tästä reissusta. Painotan kuitenkin että kenellekkään ei minun tietääkseni ole nyt 3 vuoden käytön aikana tullut mitään pysyvää vahinkoa päähän kohdistuneista iskuista meidän keihäistä, nytkin useaan otteeseen porukalle painotettiin että varsinkin kypärättömiä ei pistetä täysillä päähän. Ja kyllä me ihan samoilla keihäillä pistetään toisiammekin täälläpäin.
Sanottakoon nyt aivan ensimmäiseksi että on hieno juttu, että päätitte tehdä pistokärjet uusiksi kun kotiin pääsette. Mutta silti jopa niissä teidän keihäissänne, jossa putki EI ollut tullut läpi, keihään pistokärki muistutti pehmustemäärältään lähinnä miekan pistokärkeä.
Ei näin.

Keihäällä lyödään parin metrin etäisyydelle pistäen koko voima lyönnin taakse, lyömämiekalla pistoon ei saada koskaan niin paljon voimaa että pistokärkiä voisi millään tavalla verrata toisiinsa tarkasteltaessa. Kun kysyin sunnuntain lounaan jälkeisessä briiffissä, että oletteko valmiita ottamaan kovan iskun omasta keihäästänne kasvoihinne, en tarkoittanut että haluaisin kostaa kokemani osuman - vaan olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä omasta aseesta on otettava kovin loogisesti mahdollinen isku vastaan, mitä sillä aseella voidaan antaa muille.

Ohjeistus sen suhteen, että kypärättömiä ei saa lyödä täysillä päähän, ei auta mitään taistelun tiimellyksessä. Lähtökohdan on oltava se, että ase ei saa sattua merkittävän paljoa vaikka sillä lyötäisiin kovaa paljaalle iholle herkkään kohtaan. Panssarit aiheuttavat tässä sen, että oikein pehmustettujen keihäiden iskujen osumaa ei huomaa, mutta jälleen kerran - panssaroinnin mukaan ei voida tehdä aseita, vaan aseet tehdään panssaroimattoman mukaan, ja panssarit sen myötä aseiden mukaan.
Muussa tapauksessa voin yhtä hyvin kantaa paikalle teräsmiekan jos tavoite on vain saada levypanssaroitu kohde huomaamaan osumat.

Käytännön ongelma tässä Sotahuudossa oli selkeiden turvallisten asestandardien puuttuminen, joka johti subjektiivisiin asetarkastuksiin jotka mahdollistivat tällaiset tapahtumat. Kun ase on tarkastettu, sillä saa taistella, ja vastuu on tällöin järjestäjien, voidaan ajatella.

Henkilökohtaisesti vain haluan varmistaa etten loukkaa ketään aseillani.[/i]
Valhalla tai Kuolema!
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2961
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 17.07.2006 22:31

Parimetrinen voulge jota jotkut ihmiset eivät huomioineet varsiaseeksi oli minun. Suoritin virhearvion siinä, mitä ihmiset huomaavat. Kyseisessä vehkeessä oli joka puolella 2.5 cm:n pehmuste ja terän kohdalla 2.5+2.5 cm vihreää eristeputkea + 7 cm lisäpehmustetta, joten turvallinen se oli. Kaartuva osa terästä oli jo pistokärjen eikä varren puolella joten siitä ei olisi pitänyt ainakaan olla vaaraa vastustajille.

Pyrin lyömään iskuterällä tuollaisella puolen metrin kaarella jotten runnoisi ketään vahingossa. Tein voulgesta vain reilun kaksimetrisen jotta se olisi selvästi varsiase eikä keihäs eivätkä iskut menisi kauhealla vipuvarrella kontrollitta rusikoimiseksi. Yritin tehdä laitteesta ulkonäöltään juurikin historiallisen oloisen enkä fantasiahirvitystä.

Vaikka voulgessani oli tuo 12cm:n pehmustus sitä ei ilmeisesti kyennyt havaitsemaan nopeissa tilanteissa tarpeeksi ajoissa. Pidin sitä kyllä yleensä uhkaavasti vastustajan päiden yläpuolella mutta ehkä se vaikutti vain omalta hölmöydeltäni eikä hyökkäystekniikalta. :(

En pilkannut niitä jotka asetta eivät huomanneet ja jälkikäteenkin pahoittelen tapahtunutta niille jotka laitteesta niskaansa saivat eivätkä olleet asetta terälliseksi huomanneet.
Viimeksi muokannut JonTzu, Tiistai, 18.07.2006 11:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
SNiLD
Ylläpito
Viestit: 399
Liittynyt: Tiistai, 24.01.2006 23:30

Viesti Kirjoittaja SNiLD » Maanantai, 17.07.2006 23:00

Ascen kirjoitti:Käytännön ongelma tässä Sotahuudossa oli selkeiden turvallisten asestandardien puuttuminen, joka johti subjektiivisiin asetarkastuksiin jotka mahdollistivat tällaiset tapahtumat. Kun ase on tarkastettu, sillä saa taistella, ja vastuu on tällöin järjestäjien, voidaan ajatella.
Olet oikeassa. Ehkä oli huono idea ulkoistaa aseiden tarkastusta niin paljon. En tiedä miten ulkoistettuja tarkistajia ohjeistettiin tai kehtasivatko edes pitää kovin tiukkaa linjaa.

Kerrotakoon tässä, että jos ensi vuonna ihmiset tuovat keihäitä, tehkää se vähintäänkin seuraavanlaista menetelmää käyttäen:

Keihään runkoputken ympärille ensin yksi kerros putkieristettä.
Keihään kärkeen (runkoputken päähän) teipataan 3-5 kpl retkipatjaa, jotka halkaisija on vähintään yhtä paljon kuin runkoputken ympärille tulleen putkieristeen halkaisija. Vaahtomuovista vähintään 25cm korkea ja halkaisijaltaan 2x runkoputken ympärille tulleen putkieristeen halkaisijan verran. Tämä vaahtomuovi koverretaan ontoksi 10cm matkalta ja pujotetaan keihään kärkeen. Vaahtomuovin pala tulee olla myös sen muotoinen, ettei se mahdu silmäkuoppaan mitenkään päin. Teippaus tulee suoritaa siten, ettei teipin päät pääty keihään kärkeen.

Kannattaa muistaa, että 30cm pätkästä vaahtomuovia ei ole mitään iloa, jos se taipuu sivuttain ja isku tulee suoraan runkoputkella! Tässä kohtaa tulee tuo 3-5 kpl retkipatjaa erittäin tärkeäksi siinä keihään kärjessä.

En tiedä tarkistivatko muut tarkastajat tällä menetelmällä, mutta tähän tulisi ehdottomasti kiinnittää huomiota.
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Maanantai, 17.07.2006 23:03

Ensi vuoden järjestäjä varmaankin voi tehdä aseistakin sellaiset ohjeet, että ne ovat selkeät ja turvalliset.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2961
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 17.07.2006 23:22

SNiLD kirjoitti:Olet oikeassa. Ehkä oli huono idea ulkoistaa aseiden tarkastusta niin paljon. En tiedä miten ulkoistettuja tarkistajia ohjeistettiin tai kehtasivatko edes pitää kovin tiukkaa linjaa.
...
En tiedä tarkistivatko muut tarkastajat tällä menetelmällä, mutta tähän tulisi ehdottomasti kiinnittää huomiota.
Minulle annetut ohjeet olivat ainakin yksiselitteiset ja tiukat, järjestäjien ohjeistuksessa ei ollut mitään vikaa. Pompotinkin sitten kaikkia vähänkin vaarallisia aseenomistajia, erityisesti keihäänkäyttäjiä koska niiden turvallisuutta oli korostettu.

Kuolan keihäitä en voi kommentoida koska en joutunut niitä vastaan enkä niitä tarkistanut.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1644
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Tiistai, 18.07.2006 10:03

JonTzu kirjoitti:Parimetrinen voulge jota jotkut ihmiset eivät huomioineet varsiaseeksi oli minun. Suoritin virhearvion siinä, mitä ihmiset huomaavat. Kyseisessä vehkeessä oli joka puolella 2.5 cm:n pehmuste ja terän kohdalla 2.5+2.5 cm vihreää eristeputkea + 7 cm patjaa pehmusteena, joten turvallinen se oli. Kaartuva osa terästä oli jo pistokärjen eikä varren puolella joten siitä ei olisi pitänyt ainakaan tulla vaaraa vastustajille.

Pyrin lyömään iskuterällä tuollaisella puolen metrin kaarella jotten runnoisi ketään vahingossa. Tein voulgesta vain reilun kaksimetrisen jotta se olisi selvästi varsiase eikä keihäs eivätkä iskut menisi kauhealla vipuvarrella kontrollitta rusikoimiseksi. Yritin tehdä laitteesta ulkonäöltään juurikin historiallisen oloisen enkä fantasiahirvitystä.

Vaikka voulgessa oli tuo 12cm:n pehmustus sitä ei ilmeisesti kyennyt havaitsemaan nopeissa tilanteissa tarpeeksi ajoissa. Pidin sitä kyllä yleensä uhkaavasti vastustajan päiden yläpuolella mutta ehkä se vaikutti vain omalta hölmöydeltäni eikä hyökkäystekniikalta. :(

En pilkannut niitä jotka asetta eivät huomanneet ja jälkikäteenkin pahoittelen tapahtunutta niille jotka laitteesta niskaansa saivat eivätkä olleet asetta terälliseksi huomanneet.
Jontzu ei suinkaan ollut ainoa tällaisella aseella. P-L:n puoleltakin minua lyötiin tällaisilla ja kerran hämmentyneenä jopa protestoin, kunnes aseen käyttäjä selvästi nosti aseensa sellaiseen kulmaan, että terä erottui. Ei siinä muuta kuin poistuin paikalta kuolleena ja huusin vielä anteeksipyynnön jääräpäisyydestäni perään. Mutta näitä aseita oli siis muillakin, eikä Jontzun ase ollut lainkaan epäselvimmästä päästä.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Palaute”