Metsästys-scenu

Keskustelua erilaisista skenaariotyypeistä

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Creeser
Paroni
Viestit: 246
Liittynyt: Keskiviikko, 22.03.2006 11:54
Paikkakunta: Jyväskylä

Metsästys-scenu

Viesti Kirjoittaja Creeser » Keskiviikko, 29.03.2006 14:21

Kai tapahtumaan tulee sellainen metsästys skenu. Jossa toinen puoli vaikka ylivoimaisemmalla joukolla etsii isolta alueelta pienempää joukkoa. Tämä viime vuonna kusi täysin, kun joukot pakkaantuivat yhteen ja pelinjohto jakeli vääriä ohjeita.

Tässä saataisiin todellista sissitaistelun tuntua. Isku ja juoksu. Ja scenu loppuu vasta kun viimeinenkin metsästettävä on vainaa, tai metsästäjät luovuttaa etsimisessä.

Toinen olisi tietenkin jonkinlainen aikaraja tälle. Mikä on mielipiteenne?
Avatar
Azor
Ylläpito
Viestit: 1442
Liittynyt: Keskiviikko, 25.01.2006 03:44
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Azor » Keskiviikko, 29.03.2006 14:30

Skenaarioita, jossa toinen puoli tai mahdollisesti molemmat ovat hajallaan tulee varmasti. Viime vuonna tosiaan oli ongelmia, mutta ajatus oli hyvä, joten se ansaitsee varmasti toisen yrityksen. Tällä kertaa maasto tulee tutkia tarkoin ja järjestäjien välisen kommunikaation on pelattava.

Suojeltava skenaarioissa porukkaa tullaan myös jakamaan, sillä paikkoja johon suojeltava/suojeltavia viedään tulee olemaan useampia, reilun etäisyyden päässä toisistaan, joten tiedustelu ja joukkojen sijoittelu on elintärkeää.

Kenties tätä voidaan soveltaa myös johonkin puolustusskenaarioon tai vastaavaan, jossa joukko x joutuu kestämään ylivoimaa vastaan, kunnes saa vahvistusjoukkoja, joiden tuloa taas häiritsee vihollisen agressiivinen tiedustelu.
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 891
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Torstai, 30.03.2006 11:25

Nojaa, viime vuonna meidän ryhmämme oli hieman epätietoinen siitä olimmeko metsästäjiä vai metsästettävijä. Olihan se ihan hauskaa hengailla siellä metsän sammalmättäillä ja kuulla kauempaa hirveää huutoa ja kolinaa.

Kaksi omaa tiedustelijaamme onnistuimme kylläkin hukkaamaan...
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2523
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Torstai, 30.03.2006 12:21

Rämä hukkasi 3 tiedustelijaa... Tosin "vain" noin 10 minuutiksi.
Tänä vuonna tiedustelun hoitaakin vain oikean sissi/tiedustelukoulutuksen saaneet soturit. :D
Avatar
Azor
Ylläpito
Viestit: 1442
Liittynyt: Keskiviikko, 25.01.2006 03:44
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Azor » Torstai, 30.03.2006 12:25

Hehehe.. kukas sinne metsään hävisikään? *viheltelee*
Avatar
Wizzyli
Herttua
Viestit: 632
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 23:48
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wizzyli » Torstai, 30.03.2006 18:55

Niin no, viimevuotiseen verrattuna, puolustavan osapuolen tulisi olla sen verran heikko että yhteen niputtautumisesta ei saisi olla hyötyä missään tilanteessa.

Aikarajan toisaalta pitää olla sellainen että jos jonkinlainen niputus tapahtuu, niin hyökkäävillä pitäisi olla kylliksi aikaa koota omat joukkonsa, ettei puolustaja pääse napsimaan yksi kerrallaan hyökkääviä vihollisryhmiä.

Puolustajille tikarit kouraan eikä muuta?

Kolmanneksi, hyökkääjien tavoite pitäisi olla saada ainakin reilu enemmistö vihollisista, mutta ei välttämättä niin, että jos yksi jää puuttumaan niin tappio tulee. Viimevuonna kelttien kanssa mietittiin että mennään keskelle järveä seisomaan, eivätpähän saa kiinni.

Olisi kai sinne joku hullu tunkenut, mutta raskaat panssari olisi jääneet ja puolustus puukoillakin olisi ehkä onnistunut.
Kuva ALL HAIL MIGHTY CELESTIAL
Gnomus
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1426
Liittynyt: Perjantai, 10.02.2006 14:13
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Gnomus » Torstai, 30.03.2006 19:08

No viime vuonna idea oli se että pienempi porukka on laumassa, ja isompi porukka hajallaan. Tärkeintä olisi paikantaa vihollinen ja liikkua järkevästi. Jos pienempi porukka pääsee niistämään isomman puolen pieniä ryhmiä yksi tellen, niin he tekevät juuri niin kuin pitää. Vastaavasti isomman porukan pitäisi kasata itsensa ja sen jälkeen tehdä hakkelusta pienemmästä puolesta pelkällä massalla. Tähän taas pienempi porukka voi vastata hajaantumalla, jolloin kiinni saantiin isommankin porukan pitää hajaantua, jolloin pienempi porukka yrittää päästä kasaan ja niistämään vastustajan pieniä ryhmiä.

Eli kyse on liikkeestä ja vihollisen paikantamisesta. Kumpi saa toteutettua omaa suunnitelmaansa niin että toinen ei ehdi vastata siihen omallaan. tuo tosin vaatii kummankin puolen komentajilta visiota ja ryhmien johtajilta järkevää toimintaa silloin kun ollaan hajaantuneena, ja osittain siksi se ei viimeksi toiminut. Ainakin katoliset lyötiin monessa ylivoimataistelussa kun he eivät saaneet joukkojaan ajoissa kasaan, eivätkä toisaalta välttäneet kosketusta pakanoiden pääjoukon kanssa vaikka olivat sillä hetkellä alivoimaisia.
FrezzA
Soturi
Viestit: 36
Liittynyt: Lauantai, 11.03.2006 01:49
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja FrezzA » Torstai, 30.03.2006 19:25

Ihan hyvä idea mutta jos se meni viime vuonna sooloilluksi niin historia saattaisi ihan hyvinkin toistaa itseään...(Tänä vuonna sinne tullee paljon keltanokkia) mutta kannatan tällaista skenua ihan 100%
The devil is loser and he`s my bitch for better or worse and you don`t care which
the devil is a loser and he`s my bitch runnin` into trouble yos skitch he`s my bitch!!!
Avatar
Strigo
Kapteeni
Viestit: 146
Liittynyt: Perjantai, 03.02.2006 18:55
Paikkakunta: Kalajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Strigo » Torstai, 30.03.2006 23:32

Itse sanoisin tämän viime vuoden vastaavan skenaarion vesittymisen syyksi katolisten puolella joukkojen sijoittelun. En tosin voi olla siitä täysin varma, mutta joka tapauksessa lähdettyämme liikkeelle ryhmämme törmäsi heti ensimmäisinä neljä kertaa suurempaan vihollisjoukkoon emmekä onnistuneet pakenemaan. Noin 5-10 minsaa ryhmämme tuhoutumisen jälkeen paikalle alkoi vasta ajautua muita katolisia ja mielestäni he tulivat kaikki eri suunnista siihen paikkaan, antaen siten vaikutelman, että aloitustilanteessa kataarit isona joukkona oli sijoitettu kaiken keskelle ja katoliset hajaannutettu äärilaidoille. Kaikki katolisethan sitten tietenkin alkoivat vaeltaa kohti sitä pelin keskusaluetta yksitellen...

Korjatkoon viime vuoden pelinjärjestäjät minua jos tilanne ei oikeasti ollut tämänkaltainen. Itselle vain jäi sellainen mielikuva.
-Tity-
FrezzA
Soturi
Viestit: 36
Liittynyt: Lauantai, 11.03.2006 01:49
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja FrezzA » Perjantai, 07.04.2006 18:05

Ihan hyvä idis kieltämättä.... Ois ihan hauskaa jos siinä ois ehkä joku aikaraja...et loppu hetkillä metsästäjät menee ihan sekaisin ja alkaa vaan ryntäämään mettään ettien tyyppejä... :twisted:
The devil is loser and he`s my bitch for better or worse and you don`t care which
the devil is a loser and he`s my bitch runnin` into trouble yos skitch he`s my bitch!!!
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Lauantai, 08.04.2006 12:45

Jos puhe on siitä skenaariosta, josta luulen, niin homma meni niin, että kun kataarit painuivat mettään, tulivat katolilaiset pian perässä ja hajaantuivat parin poukkoavan tiedustelijan perään. Tällä välin ainakin osa kataarien pääjoukosta palasi metsästä tielle, missä sitten jyrättiin yksi kerrallaan saapuvat katolilaisyksiköt. Tämä siis minun käsitykseni taistelun kulusta, itse vietin melkein koko skenaarion houkutellen katolilaisia perääni metikössä ja keräillen hajatappoja sieltä täältä...
It'll be awesome.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Lauantai, 08.04.2006 12:49

tiarAnon kirjoitti:Jos puhe on siitä skenaariosta, josta luulen, niin homma meni niin, että kun kataarit painuivat mettään, tulivat katolilaiset pian perässä ja hajaantuivat parin poukkoavan tiedustelijan perään...
Kyseisestä skenaariosta jäi meikäläiselle mieleen ehdottomasti viime Sotahuudon hauskin näky: Temppeliritarit isoine kilpineen ison saniaispuskan keskellä :D. Tunnistaminen ei noiden kilpien takia ollut vaikeaa ja siitä sitten hilppaisin kataarien pääjoukolle kertomaan, että templareita odotettavissa kyseisestä suunnasta.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
qMp
Herttua
Viestit: 840
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 18:03
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja qMp » Perjantai, 14.04.2006 01:03

Jos skenu jonkun mielestä meni "pieleen" sen perusteella, miten homma eteni, nähdäkseni se tarkoittaa vain sitä, että toisella puolella oli taitavampia ja tilanteeseen paremmin sopeutuvia taktikoijia.
Jos puolustautuva osapuoli yhteen niputtautuessaan pystyy helposti pilkkomaan ylivoimaisen joukon pieniä yksiköitä hajalle, ei kyseessä välttämättä ole pelinjohdon suunnitteluvirhe. Saattaisi ylivoimaisen porukan ehkä harkita taktiikkavaihdoksia, eikä puskea uudella pikkujoukolla päälle. Tiedustelijat ja viestimiehet on keksitty.

Ei tämän kaltaisessa skenaariossa voi kukaan lähteä täysin tylsämielisesti vain rusentamaan eteenpäin yksinkertaisimmalla toimintamallilla.

Taktiikkaa se vain on.
Kantti kirjoitti:Mielestäni qMp on aika jännän äärellä kommentoidessaan.
Avatar
tiarAnon
Sotalordi
Viestit: 1379
Liittynyt: Torstai, 23.02.2006 14:47
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tiarAnon » Perjantai, 14.04.2006 13:40

Kuulostaahan se kovin kivalta sanoa, että voitto tai häviö oli kiinni taitavasta taktikoinnista ja niin päin pois, mutta tosiasiassa tuossa skenaariossa ei juuri ollut kovinkaan järjestäytynyttä suunnitelmaa kummallakaan osapuolella, ja ryhmät toimivat ikävän itsenäisesti sen sijaan, että olisivat olleet yhtenäinen armeija tietyn suunnitelman alaisena... :roll:

Sama epäyhtenäisyys vaivasi mielestäni koko tapahtumaa viime vuonna. Tänä vuonna näyttäisi kuitenkin jo näitten foorumienkin takia toimivan paremmin...
It'll be awesome.
-Maikkeli-
Kreivi
Viestit: 319
Liittynyt: Keskiviikko, 08.02.2006 22:32
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Maikkeli- » Perjantai, 14.04.2006 15:00

Ja jos saadaan vielä käyttöön armeijakohtainen blogi, voi tulos olla jotain hyvin suurta... :wink:
Avatar
Danzara_666
Kersantti
Viestit: 45
Liittynyt: Tiistai, 11.04.2006 08:55
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Danzara_666 » Perjantai, 21.04.2006 10:19

Miten olisi tästä hieman muunneltu skenaario:
Pienen porukan pitää saada jokin esine tiettyyn paikkaan (kohtalaisen kauas) isomman joukon yrittäessä pysäyttää nämä. Tai sitten että pienemmän joukon on vain päästävä johonkin paikkaan ennen kuin kuolevat sukupuuttoon.
There is no gravity, the world just sucks.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Perjantai, 21.04.2006 11:00

Danzara_666 kirjoitti:Miten olisi tästä hieman muunneltu skenaario:
Pienen porukan pitää saada jokin esine tiettyyn paikkaan (kohtalaisen kauas) isomman joukon yrittäessä pysäyttää nämä. Tai sitten että pienemmän joukon on vain päästävä johonkin paikkaan ennen kuin kuolevat sukupuuttoon.
Kumpikin skenaariotyyppi oli käytössä jo viime vuonna ja taitavat kuulua tänäkin vuonna skenaariovalikoimaan.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Skenaariot”