Viitekehyksen mukainen pukeutuminen sääntöihin.

Valvojat: Sapfon, Suontakanen

Suolaisin
Soturi
Viestit: 31
Liittynyt: Tiistai, 13.03.2018 19:01

Viitekehyksen mukainen pukeutuminen sääntöihin.

Viesti Kirjoittaja Suolaisin » Tiistai, 13.03.2018 19:36

Luodaan uusi sääntö, pukeutuminen

Sotahuudossa osallistujien on taisteluissa pukeuduttava siten, että heidän vaatetuksensa ei erotu merkittävästi sotahuudon historiallisteknologisesta tai maantieteellisestä viitekehyksestä.

Modernit kuvioinnit, selvästi erottuvat epähistorialliset materiaalit ja muut vastaavat sotahuudon historiallisesta viitekehyksestä jyrkästi poikkeavat asiat pitää pyrkiä piiloittamaan.

Sotahuudossa suositukset täyttää neutraalit tai maanläheiset väritykset muissa vaatteissa, kuin mitä ryhmä käyttää tunnistautumiseensa. Kengissä riittää huomaamaton väritys (musta, ruskea tms.)

Järjestäjät voivat palkita ryhmiä hyvästä historiallisesta pukeutumisesta.

Missään ei olla määritelty taistelujenaikaista pukeutumista, koska on oletettu ryhmäkurin ja yksilöiden itse tiedostavan sen, että sotahuudoissa mallinnetaan edes löyhästi keskiaikaista taistelemista.

Säännöt on jätetty tarkoituksella laveaksi. Tässä ei haeta täyttä historiallisuutta, mutta ei myöskään sallittaisi aivan räikeimpiä moderneja tapauksia.

Tällä hetkellä sotahuutoharrastuksen historiaa voidaan vähintäänkin vaatia jonkinlaista pukeutumista teemaan sopivasti, kun aseet ja panssaritkin ovat kuitenkin historialliseen malliin pohjautuvia. Jos edes löyhästi sinnepäin olevaa keskiaikaisteemaista pukeutumista ei vaadittaisi, niin miksi käytämme historiallisiin malleihin sidottuja ase-
ja panssarisääntöjäkään?
Tuossa sanotaan säännön eduksi mm. sen väljyyden, mutta mielestäni tuo väljyys ei ole etu vaa juurikin heikkous. Jos jotain aiotaan rajoittaa, on mielestäni hyvä nähdä minkä raamien sisään ryhmän asusteiden pitää mennä.

On myös huomattavaa, että osa erinomaisista ja suositeltavista suojavarusteista jo valmiiksi rikkovat immersiota, esimerkkeinä jääkiekkokypärä ja suojalasit. Kengistä suurin osa taitaakin olla jo mustaa maiharia tai vastaavaa, mutta jos sohuilijan kengistä tapahtumaan sopivin on sitten jokin valkoinen tai pinkki niin en tohtisi vaatia häntä sijoittamaan uusiin kenkiin tai näiden värjäämiseen kerran vuodessa toteutuvan tapahtuman vuoksi. Ymmärtääkseni immersion ylläpito on tässä säännössä pointtina ja se onkin ihan suotavaa, kunhan siinä on tarkat kriteerit joita voidaan noudattaa. Esimerkiksi kaikki 1800-lukua edeltävä teknologia ja tyyli voisi olla ihan ok. Tällöin vältytään cybergooteilta tai steampunk örkeiltä, mutta tämänhetkisistä ryhmistä kukaan ei joudu ompelukoneiden ääreen.

Tuo kriteeri maantieteellisestä viitekehyksestä voitaisiin ottaa suoraan pois, muuten ollaan jumissa euroopassa.

Pukeutumisesta palkitseminen on kiva ekstra.


Tuleeko tuleviin sohuihin siis myös vaatetarkastaja vai luotetaanko edelleen ryhmien omaan 'kuriin' tämän pukeutumisen suhteen ? Käsittääkseni tätä luottamusta ei ole väärinkäytetty tähänkään mennessä.


Ja kun aikakauden mukaan pitäisi varustautua ja nyt ollaan SoHuissa nähtyjen viitekehyksien aikaisimmassa päässä (viikingit) niin onko tässä sotahuudossa edelleen ruutiaseet (tykit, pistoolit etc.) sallittuja ? En itse omista tai ole rakentamassa (ainakaan tällähetkellä) kyseisiä laitteita.
Avatar
Rumiluntti
Herttua
Viestit: 610
Liittynyt: Sunnuntai, 06.01.2008 22:13
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Viitekehyksen mukainen pukeutuminen sääntöihin.

Viesti Kirjoittaja Rumiluntti » Lauantai, 05.05.2018 18:51

Eikös tämmöinen nyt mene jo sinne historianelävöittämistouhun puolelle joka on sitten ihan oma harrastuksensa
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 898
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Viitekehyksen mukainen pukeutuminen sääntöihin.

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Tiistai, 03.07.2018 20:39

Viitekehys on Sotahuudossa, no hyvinkin viitteellinen.
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”