Oheisohjelmaa sotahuuto 2007:ään

Yleistä keskustelua ja suunnittelua Sotahuuto 2007 tapahtumaa varten.

Valvojat: Ylläpito, Sotahuuto 2007

Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Oheisohjelmaa sotahuuto 2007:ään

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Perjantai, 08.12.2006 17:58

Sotahuuto 2006 järjestettiin oheistoimintana tansseja ja karsinnat armeijoiden esitaistelijoille. Lisäksi majoitustalueella pyöri jatkuvasti epävirallinen bofferimättö innokkaille. Järjestäjien toimesta myös organisoitiin pitsatilauksia (pitseriat oltiin kilpailutettu etukäteen).

Tähän keskusteluun olisi hyvä kerätä ehdotuksia uusista ohjelmanumeroista ja vapaaehtoisista järjestäjistä.

Olisi mukavaa jos tulevanakin vuonna järjestettäisiin taas tanssit, jotka keräsivät suurta suosiota SH06:ssa.
Itse toivoisin perjantaille tuomaroituja ryhmäturnauksia, ja jousiampujille jousiammuntakilpailuja. Ei olisi pahitteeksi myöskään kuulla historiallisiin panssareihin tms. muihin mielenkiintoisiin aiheisiin liittyiä esityksiä. Ainakin Lambda^n esitys panssareista veti Ropeconissa 05(?) täyden auditorion.

Tarjoudun organisoimaan tiimiturnausta, jos se ei muuten järjesty. (Saa antaa ehdotuksia erilaisista lohko karsinnoista jne...)
Tämä voisi jopa olla "virallinen" suomenmestaruus ottelu, joka videoitaisiin.

Luonnolisesti oheistoiminta tultaisiin järjestämään skenaarioiden ulkopuolisella ajalla, eikä se saisi haitata tapahtuman virallista ohjelmaa.
Viimeksi muokannut Keisari_P, Torstai, 21.12.2006 13:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Perjantai, 08.12.2006 19:08

Tiimi- ja yksilöturnaukset ensi vuodellekin olisi jees, mulla ei mitään sen kummempia ehdotuksia ole. Videointi ja tuollaiset mausteet on aina hyvästä, jos joku haluaa sen vaivan nähdä. :wink:

Samoin kuin historialliset panssarit -setti vois olla jees, mutta en sitten tiedä olisko tekemispainotteinen Sotahuuto ihan paras tapahtuma luennoille tms..?

Jousiammuntaskabailustahan olikin puhetta jo aikaisemminkin (mihinköhän se ketju muuten meni...), mutta ideana kiinnostais mua erittäin paljon.
Avatar
Minardil
Herttua
Viestit: 664
Liittynyt: Tiistai, 21.03.2006 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Minardil » Perjantai, 08.12.2006 19:25

Mikään ei ottanut SH06:ssa päähän niin paljon kuin se, että missasin tanssit kokonaan. Ne kylläkin taisivat kerätä niin paljon suosiota että ovat mukana ensi vuonnakin, mutta olisihan se aina mukavampaa jos niihin olisi valmistauduttu esmes kunnollisella äänentoistolla.

Jousiammuntakisat kyllä kiinnostaisivat allekirjoittanuttakin, vaikka ei tuolla kapineella olekaan hirveästi tullut ammuttua ja jännekin hävisi Sotahuutoon.

Haarniskaluento kyllä varmasti keräisi suorastaan ylimäärän katsojia, sen verran lähellä sydäntä voisin kuvitella aiheen olevan monilla osallistujilla. Voisi kuitenkin olla harkittavissa oleva idea, että kolmituntisen luennon sijaan sen jakaisi useampaan osaan, joissa kaikissa käsiteltäisiin erilaisia haarniskoita erilaisista näkökulmista. Jos joka päivä olisi yksi pienempi luento, tämä toisi joustavuutta eikä olisi niin todennäköistä, että haarniskaluennon takia missaisi kovin paljon muuta. Ajatus tämäkin.

Yksi juttu mikä eritoten minua kiinnostaisi olisi jonkinlainen luento tai näytös siitä, millaisia miekkailutekniikoita haarniskassa ja haarniskaa vastaan on sotakentillä käytetty. Tämän toteuttaminen kyllä voi osoittautua vaikeaksi, kovin monella ei levypanssaria kaapin pohjalla notku. No, idea tämäkin.

Eri aikojen sotilaskulttuurien esitteleminenkin voisi antaa paljon, tyyliin millaisista lähtökohdista sotilaat ovat yleensä paikkaansa joutuneet, mitä heiltä on vaadittu, millaisia sääntöjä on ollut, mitä he ovat tehneet vapaa-ajallaan ja vastaavia.

Tulipas taas luentopainotteisia ideoita.
Harhamainparvi since 2019.
Your Tapio "Tapio" Tapio is free. See him running in the distance.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Perjantai, 08.12.2006 19:35

Oheisohjelma on toki viihdyttävää ja yleisesti ottaen hyvästä, mutta Sotahuuto on kuitenkin pääasiassa taistelutapahtuma, ei tanssitapahtuma taikka luentoseminaari. Eli kun mietitään oheisohjelmaa, niin pidetään mielessä, että kaikelle ei varmasti ole aikaa. Tänäkään vuonna aikataulu ei pitänyt, vaikkei mitään ylimääräistä esitaistelijoiden karsinnan lisäksi skenaarioiden välillä ollut. Illalla oheisohjelmaa voi järjestellä vapaammin, mutta sitten voi tulla ongelmaa ylitarjonnasta kun pitäisi olla saunassa, tanssimassa ja jousiampumassa yhtä aikaa... ja jossain välissä pitäisi ehtiä haukkaamaankin jotain.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Lauantai, 09.12.2006 13:57

Hah. Blueskie sen sanoikin. Oheistoiminta on kyll jees, jotta ei tartte sit istuu ja möllöttää iltasin. Mutta se oheissetti ei tule olla itsetarkoitus, koska kaikki ovat tulleet lyömään toista. Toisaalta eipä se niin paha olekkaan vaikka jotain pientä siinä lisäksi on.

Ainiin olen katkera kun missasin perjantai-illan tanssit, rj:den leikkimisessä. En tiedä sitten kannattaako sitä mitään ryhmäturnauksia lähteä järjestelemään, kun ne vievät vain aikaa ja sellaista. No nuoret saavat leikkiä ja riehua lauantai-iltana, itse tuskin jaksan innostua.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
Azor
Ylläpito
Viestit: 1442
Liittynyt: Keskiviikko, 25.01.2006 03:44
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Azor » Lauantai, 09.12.2006 15:11

Minardil kirjoitti:Eri aikojen sotilaskulttuurien esitteleminenkin voisi antaa paljon, tyyliin millaisista lähtökohdista sotilaat ovat yleensä paikkaansa joutuneet, mitä heiltä on vaadittu, millaisia sääntöjä on ollut, mitä he ovat tehneet vapaa-ajallaan ja vastaavia.
Olisin kiinnostunut tunnelmaa luovista "tarinoista" skenaarioiden välissä. Näihin briiffeihin voisi olla mahdollista ympätä tapahtumakehyksen armeijoiden kulttuuria, yleistä historiaa, sotilaiden sielunelämää suuren sodan tiimellyksessä ja tapoja ("Tämä oli ratkaiseva taistelu Byzantin ja Bulgarian välillä; Bulgarialaiset olivat väsyneitä ja heillä oli käytössään blah blah, miehet leiriytyivät blah blah... jne. jne.").

Tosin nämä selostukset eivät saisi olla liian pitkiä, vaan sopivia suupaloja menneiden aikojen meiningistä.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Lauantai, 09.12.2006 15:19

Oheistoiminnassa hienous piileekin vapaaehtoisuudessa. Mihinkään ei tarvitse osallistuja jos ei huvita. Ongelma tosin on todennäköisemmin päinvastainen, eli kiinnostavasta ohjelmasta tulee ylitarjontaa.
Ryhmänjohtajien perjantain maastokierroskin oli periaatteessa oheistoimintaa. Sitä olisi kuitenkin ehkä pitänyt tiivistää, jotta rj:t olisivat ehtineet tanssimaan. Toivottavasti innokkaimmat kävivät kuitenkin lauantaina tanssimassa.

Oheistoiminnan suosio on selvästi suurta, ja Azorin vinkin mukaisesti sitä voi jopa ympätä itse skenaarioiden alkubriiffeihin, jota tänä vuonna Teutoneiden briiffeissä tehtiinkin, joita Azor (viitekehyksestä vastanneena) piti. Puola-liettualla ei ollut asioihin yhtä hyvin perehtyneitä briiffaajia.
Eli vinkkinä tuleville järjestäjille, tarvitaan kaksi tarinan kertojaa.
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Lauantai, 09.12.2006 17:55

Itseä ainakin kiinnostaisi jonkun sortin melko lyhyet ja ytimekkäät haarniska luennot ja tämän kaltaiset pikku "kurssit" nostaisivat varmasti tulevien huutojen varuste tasoa jos lisää ihmisiä innostuisi pelti pöksyistä ja muusta hauskasta. Mites olisi esim. kypärän teko kurssi kun se voisi laskea tuon purkin hankkimis kynnystä?

Itse kannatan raskaasti tuota 2 briiffajaa ideaa. Vaikka kysyyssä onkin mättö eikä larppi niin varmasti ainakin itseä kiinnostaa enemmän "kurjien pakanoiden" tai "kristittyjen valloittaja sikojen" teurastaminen kuin "tuon vastustaja joukkueen hakkaaminen pehmomiekoilla".
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Lauantai, 09.12.2006 18:07

Nipsu kirjoitti:Itseä ainakin kiinnostaisi jonkun sortin melko lyhyet ja ytimekkäät haarniska luennot ja tämän kaltaiset pikku "kurssit" nostaisivat varmasti tulevien huutojen varuste tasoa jos lisää ihmisiä innostuisi pelti pöksyistä ja muusta hauskasta. Mites olisi esim. kypärän teko kurssi kun se voisi laskea tuon purkin hankkimis kynnystä?
Tällaisissa rakennuskursseissa on se vika, että suurimmalle osalle kuulijakuntaa pitäisi ensin opettaa metallinkäsittelyn perusteet, jotta sitten itse varusteen rakentamisesta mitään ymmärtäisi. Perusteita puolestaan on mahdoton opettaa ilman, että oppija kokeilisi kutakin tekniikkaa heti sen kuultuaan. Eri tekniikoita luettelemalla ei opi mitään, pitää itse päästä tekemään oppiakseen. Panssareiden tekeminen kun on mitä suurimmissa määrin tekniikkalaji ja tekniikkaa ei opi kuin tekemällä.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
ZamboNet
Rautasydän
Viestit: 3505
Liittynyt: Lauantai, 29.07.2006 14:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja ZamboNet » Lauantai, 09.12.2006 18:45

Kyllä sekin jo aika paljon opettaa jos edes pääsee katsomaan kun joku osaava tekee ja selostaa tekemistään samalla. Mutta olet toki oikeassa että itse tekemällä sitä parhaiten se homma iskostuu mieleen. Mutta ainakin tuollaisen sivustakin seuraamisen jälkeen olisi ihmisillä haju mitä pitäisi yrittää tehdä.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Lauantai, 09.12.2006 19:29

BlueSkie: Olet myös itse puhunut aika vahvasti kypärän hankkimisen puolesta, eikä varmaankaan olisi pahitteeksi jos kynnystä siihen helpotettaisiin vastaavankaltaisilla jutuilla. Kyllä sivusta katsomalla yksinkertaisen kypärän oppii paukuttamaan, varsinkin jos saa vähänkin apua siinä sivussa. Ei sillä tavoin ihan mestariteosta syntyisikään, mutta kunhan samalla neuvottaisiin jonkun kunnollisen sisäpuolen pehmustussysteemin tekeminen, varmasti syntyisi ihan asiallisia, oikeasti suojaavia värkkejä. Plus että levyntyöstöhommaan kiinni pääseminen saattaisi inspiroida jatkossa paukuttamaan lisää panssaria. Monelle vähänkään kiinnostuneelle suurin kynnys on se aloittaminen, että saa edes kokeilla hommaa ja vähän kuulee perusperiaatteita.
Ketku kirjoitti:No nuoret saavat leikkiä ja riehua lauantai-iltana, itse tuskin jaksan innostua.
Tulipas se ulos harvinaisen ylenkatseellisella sanavalinnalla...
Viimeksi muokannut saloneju, Sunnuntai, 10.12.2006 13:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Lauantai, 09.12.2006 20:28

saloneju kirjoitti:BlueSkie: Olet myös itse puhunut aika vahvasti kypärän hankkimisen puolesta, eikä varmaankaan olisi pahitteeksi jos kynnystä siihen helpotettaisiin vastaavankaltaisilla jutuilla. Kyllä sivusta katsomalla yksinkertaisen kypärän oppii paukuttamaan, varsinkin jos saa vähänkin apua siinä sivussa. Ei sillä tavoin ihan mestariteosta syntyisikään, mutta kunhan samalla neuvottaisiin jonkun kunnollisen sisäpuolen pehmustussysteemin tekeminen, varmasti syntyisi ihan asiallisia, oikeasti suojaavia värkkejä. Plus että levyntyöstöhommaan kiinni pääseminen saattaisi inspiroida jatkossa paukuttamaan lisää panssaria. Monelle vähänkään kiinnostuneelle suurin kynnys on se aloittaminen, että saa edes kokeilla hommaa ja vähän kuulee perusperiaatteita.
Kyllähän se tietenkin hyvä on saada kypäränhankkimiskynnystä alemmaksi, mutta tuollainen Sotahuudossa järjestettävä pintapuolinen pikaluento ei missään nimessä ole se tehokkain taikka paras tapa opettaa ihmisille panssarinrakennusta. Paras tapa olisi saada ihmiset pajaan ja paukuttamaan itse kuten jo sanoinkin. Jotta ihmisille saataisiin oppia päähän tehokkaasti, pitäisi SH:n infrastruktuuriin lisätä vielä jonkinlainen pajantapainen mikä menee jo aika naurettavaksi. Luennoimalla voidaan opettaa tekniikkaa sanallisesti, mutta muistaako sitä sanallista opetusta sitten kotona?

Itseopiskelu on metallintyöstössäkin mahdollista ja netin avulla tietoa löytyy nopeasti. Ihan perustekniikkaa löytyy seuraavasta:
http://www.arador.com/construction/spaulders.html
Tuossa työssä käytettäviä tekniikoita tarvitaan ihan kaikessa panssarinrakennuksessa. Hyvä tapa opiskella on lukea työohje useampaan kertaan ja mennä pajaan paukuttamaan ja kokeilemaan ohjeessa mainittuja tekniikoita. Jos tulee tenkkapoo niin lukee ongelmakohdan uudelleen.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Nipsu
Herttua
Viestit: 682
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 16:55
Paikkakunta: Lautiosaari, Lounais-Lappi

Viesti Kirjoittaja Nipsu » Lauantai, 09.12.2006 21:51

Tarkoitin tuolla enimmäkseen, että ku joku kokeneempi kertoo, neuvoo ja ehkä näyttää niin se innostus kasvaa suuresti esim. itse varmasti saisin useammankin ihmisen neuvomaan tossa takomisessa jos olisi syy vaivautua. Nyt ei oikeen innosta.

Ja tuosta urheilu kypärien modaamisesta olisi varmasti hyödyllistä saada kurssi. Se on melko nopeaa, sitä on helppo opettaa ja se kasvattaisi todd. tapahtuman komeutta kun ihmiset oppisivat modoomaan kypäristään kenttäuskottavia.
Smells like... Victory!

Here comes the messenger,
Black crow on a tombstone!
Tobbels
Asemies
Viestit: 19
Liittynyt: Tiistai, 21.11.2006 20:07

Viesti Kirjoittaja Tobbels » Sunnuntai, 10.12.2006 01:31

Itse en viitsi ryhtyä takomaan kypärää, koska en osaa, enkä myöskään jaksa lukea kuinka se pitäisi tehdä teoriassa, ja siitä yrittää siirtää teoriat todellisuuteen.

Olen huomannut, että käsitöitä oppii kun näkee ja tekee. Siis jos kypärän takomisesta saisi pienimuotoisen näytöksen saattaisin jopa saada innostusta kasvamaan. Ja jos pohjana olisi edes osittain ymmärretty teoria voisi näytös vain vahvistaa oppimaa.
"only the strong survive, life isn't fair"
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Sunnuntai, 10.12.2006 12:03

BlueSkie kirjoitti:
saloneju kirjoitti:BlueSkie: Olet myös itse puhunut aika vahvasti kypärän hankkimisen puolesta, eikä varmaankaan olisi pahitteeksi jos kynnystä siihen helpotettaisiin vastaavankaltaisilla jutuilla. Kyllä sivusta katsomalla yksinkertaisen kypärän oppii paukuttamaan, varsinkin jos saa vähänkin apua siinä sivussa. Ei sillä tavoin ihan mestariteosta syntyisikään, mutta kunhan samalla neuvottaisiin jonkun kunnollisen sisäpuolen pehmustussysteemin tekeminen, varmasti syntyisi ihan asiallisia, oikeasti suojaavia värkkejä. Plus että levyntyöstöhommaan kiinni pääseminen saattaisi inspiroida jatkossa paukuttamaan lisää panssaria. Monelle vähänkään kiinnostuneelle suurin kynnys on se aloittaminen, että saa edes kokeilla hommaa ja vähän kuulee perusperiaatteita.
Kyllähän se tietenkin hyvä on saada kypäränhankkimiskynnystä alemmaksi, mutta tuollainen Sotahuudossa järjestettävä pintapuolinen pikaluento ei missään nimessä ole se tehokkain taikka paras tapa opettaa ihmisille panssarinrakennusta. Paras tapa olisi saada ihmiset pajaan ja paukuttamaan itse kuten jo sanoinkin. Jotta ihmisille saataisiin oppia päähän tehokkaasti, pitäisi SH:n infrastruktuuriin lisätä vielä jonkinlainen pajantapainen mikä menee jo aika naurettavaksi. Luennoimalla voidaan opettaa tekniikkaa sanallisesti, mutta muistaako sitä sanallista opetusta sitten kotona?
Totta sinänsä, itse puhuinkin asiasta ehkä lähinnä periaatteellisella tasolla. Ei kannata välttämättä tyrmätä asioita suoralta kädeltä, ne on mahdollisuuksia. Siks on hyvä että nämä foorumit on koko ajan elossa - tulee heittoja, joista syntyy parempia ideoita ja osa niistä tulee sitten käytäntöön.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Sunnuntai, 10.12.2006 14:29

Jos opastusta takomiseen kaivataan, kannattaa aluksi lukea vaikka kirjoittamani kommentti "näin taotaan kypärä", joka sisältää runsaasti kuvalinkkejä eri työvaissa ottamiini kuviin.

Jos kiinnostuneita on näinkin paljon voin ottaa mukaan muutamia keskeneräisiä panssarin paloja eri työvaiheista jos niitä tuossa vaiheessa on jäljellä. Eiköhän tuollaisen 45 minuutin pikkuesitelmän saisi järjestettyä niille kiinnostuneille jotka paikalle eksyvät, esim. perjantaina.
On turha kuvitella että kenestäkään tulisi seppää pelkästään tuon esitelmän perusteella, mutta ainakin kiinnostuneille voi herätä kipinä nähtyään miten homma käytännössä toimii. Alkuun pääsee kuitenkin todella vähällä (rälläkkä, pajavasara, koivupölli).
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Sunnuntai, 10.12.2006 19:34

saloneju kirjoitti:
Ketku kirjoitti:No nuoret saavat leikkiä ja riehua lauantai-iltana, itse tuskin jaksan innostua.
Tulipas se ulos harvinaisen ylenkatseellisella sanavalinnalla...
Anteeksi, niin oli tarkoituskin. Mutta tosiaan en hirveästi innostu lauantaina illalla riehumaan. Leikkimisen jälkeen kun pitää ottaa tietty määrä lepiä, jotta jaksaa sitten seuraavana päivänä temuta.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Sunnuntai, 10.12.2006 20:45

Ketku kirjoitti:
saloneju kirjoitti:
Ketku kirjoitti:No nuoret saavat leikkiä ja riehua lauantai-iltana, itse tuskin jaksan innostua.
Tulipas se ulos harvinaisen ylenkatseellisella sanavalinnalla...
Anteeksi, niin oli tarkoituskin. Mutta tosiaan en hirveästi innostu lauantaina illalla riehumaan. Leikkimisen jälkeen kun pitää ottaa tietty määrä lepiä, jotta jaksaa sitten seuraavana päivänä temuta.
No, näinhän se on. Jokainen lepii sitten omalla tavallaan :wink: (Musta ainakin oli äärimmäisen rentouttavaa tän vuoden SH:ssa ennen saunaan menoa lauantaina purkaa itsestään kaikki turhat paineet ulos viimeisen kenttätaistelun jälkeen. Siitäkin huolimatta, että touhu meinasi yleisesti ottaen siinä lähteä kontrollista. Porukalla oli kuitenkin oikeasti hauskaa ja oli nimenomaan vapauttavaa päästä paiskimaan vastustajaa ja vastustajan kanssa lättyyn varsinaisten skenaarioiden ulkopuolella, homma kun lauantain viimeisinä tunteina oli monilla väsymyksen takia jo sen verran jänittynyttä, että adrenaalia tuli jo yliannostuksen edestä... Itse onnistuin jopa hajottamaan päältäni oman katiskapanssarini siinä melskeessä.)


Tuosta puuhastelusta oheistoiminnan muodossa tuli muuten mieleen, että musta perjantai-ilta on siihen ihan antoisaa aikaa, erityisesti niille jotka ei jaksa sitäkin käyttää pieksemiseen, mutta saapuu kuitenkin järkeviin aikoihin paikan päälle. Viime vuonna korjasin perjantaina bussimatkalla yhden pahasti monia vuosia hajallaan olleen chainini käyttökelpoiseksi ja tein paikan päällä perjantai-iltana muotoon sahatusta saarnisesta aihiosta valmiin pitkäjousen. Mikä oli kaiken lisäksi ihan mukavaa ja kivaa fiilistelyä seuraavan päivän hakkailuja odotellessa. Siltä pohjalta toisaalta joku tollanen kypäränväsäilysetti vois olla ihan mukavaakin, jos on vähänkin tuotteliaampi/viitseliäämpi kaveri. Ja tuohan kaikki tuollainen väsäily tunnelmaa leirialueelle. Kuten sanoin, niin jokainen rentoutuu omalla tavallaan.

Ryhmäturnauksesta, jos sellainen tulee. Tai siis sen kaavasta. Ainakin ajatuksena tuli mieleen oltuani kuluneena viikonloppuna tökkimässä kalpamiekkailun joukkue-SM-kisoissa. Taitaa olla aika yleistä urheilukisoissa, mutta ainakin noissa skaboissa (ja myös yksilökisoissa) kilpailun kulku menee silleen, että aluks on alkuerät, joissa otellaan lohkon jokaista vastaan. Sen perusteella sitten lasketaan rankingit ja paritetaan tyyliin ensimmäinen ja viimeinen, toinen ja toiseks viimeinen, jne. keskenään ja kisat loppuun sitten suoralla uloslyönnillä. Tietty jos ei mene ihan toisen potenssiin tuo joukkeitten määrä, karsitaan vielä loppupäästä ennen cuppia ketkä kaikki sinne pääsee. Näin saatais skaboista paljon mielekkäämpi kuin esim. Ropeconin tähänastisista ryhmäturnauksista (ja yksilöturnauksista), ettei pääse käymään sellaista että heti ensimmäisessä matsissa parhaat tiputtaa toisensa. Nojoo, en sitten tiedä mikä on jaksamisen määrä lähteä kikkailemaan näin pitkiä kisoja pelkkänä oheistoimintana, mutta ajatuksena.
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Maanantai, 11.12.2006 01:00

Ihan hyvä tyyli olisi turnaus toteuttaa. Näin saisi paremman kuvan parhaan ryhmän taidoista. Ja olisi todennäköisempää, että voittajaksi selviytyy se parhaista parhain.

Tietty, jos joukkueita on alle 20, niin ne voisi toteuttaa periaatteella, yksi matsi jokaista vastaan, voittajana se joka saa eniten voittoja. Tietty aikaa kuluu, ellei matseja lomita jotenkin jänskästi. Esim. jokainen taistelee yhtä vastustajaa vastaan ja kun matsit on loppu, niin pari vaihtuu jne...
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2966
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 11.12.2006 02:53

Olen kiinnostunut luennoista ja muusta. Sotahuudossa haluan kuitenkin tapella päivät, syödä ja peseytyä, jutella hetken ja mennä nukkumaan. Muulle ei tänäkään vuonna olisi aikaa ollut enkä sille tarvetta nähnyt.

Turnaukset yms. näen pitkälti ajanhukkana, ne vievät resursseja pois tapahtumanjärjestäjiltä eivätkä välttämättä anna tapahtumalle mitään mitä ei Ropeconin turnauksilla saavutettaisi. Niin luennot kuin turnauksetkin kannattaa järjestää vaikka siellä, osallistujilla on enemmän aikaa ja ohjelma saavuttaa laajemman yleisön. Siellä tällaiselle on selvää kiinnostusta joten suunnatkaa energiaa siihen suuntaan.

Vapaaehtoinen toiminta on sitten erikseen. Tanssit, musisointi, makkaranpaisto ja kaikki muu ihmisiä kiinnostava muiden kuin järjestäjien puuhaamina ovat vain bonusta tapahtumalle.

Kokonaisuudessaan yritän sanoa että tapahtuma-aika on todella rajallinen joten ei kannata edes yrittää saada sinne kaikkea mahdollista ohjelmaa. SH:n tullaan tappelemaan isoja tappeluita, järjestäjien kannattaa keskittyä tekemään tämä asia hyvin.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
saloneju
Keisari
Viestit: 5706
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 23:26
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja saloneju » Tiistai, 12.12.2006 18:04

JonTzu kirjoitti:Turnaukset yms. näen pitkälti ajanhukkana, ne vievät resursseja pois tapahtumanjärjestäjiltä -

Vapaaehtoinen toiminta on sitten erikseen. Tanssit, musisointi, makkaranpaisto ja kaikki muu ihmisiä kiinnostava muiden kuin järjestäjien puuhaamina ovat vain bonusta tapahtumalle.
Ite näen myöskin nuo turnaukset vapaaehtoisena toimintana, joka siis tosiaan on "muiden kuin järjestäjien puuhaamina vain bonusta tapahtumalle".

Ehkä koko tän keskustelun antina tuntuis tällä hetkellä olevan - sen syntyneen konsensuksen pohjalta, että kaikki varsinaisten skenaarioiden ulkopuolella olisi oheistoimintaa, jota järjestäjät eivät organisoit - se, että kaikilla löytyy varsinaisten skenaarioiden lisäksi eri määrä puhtia suunnata sitä oheistoimiin. (Jotkut haluaa ainoastaan saunoa, paistaa makkaraa ja nukkua. Toiset vääntää siinä sivussa vaikka sen kypärän tai jousen :roll: Keltään ei tietenkään voi sitä kieltää (tietty niin pitkään kun ottaa toiset huomioon), ja luulisinkin että jää ainoastaan jatkossa nähtäväksi millainen määrä oheistoimintaa Sotahuutoon skenaarioiden oheen mahtuu. Siteeraan itseäni ja totean että jokainen lepii omalla tavallaan.
Avatar
Keisari_P
Ylläpito
Viestit: 2524
Liittynyt: Lauantai, 28.01.2006 14:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keisari_P » Tiistai, 12.12.2006 19:16

Juuri näin sen itsekin olen ajatellut. Järjestäjät hankkivat puitteet ja järjestää skenaariot. Loput ohjelmasta on oheistoimintaa joita joku muu kuin järjestäjät organisoivat.

Koska tapahtumaperinne on vielä kovin nuori, olisi mielestäni hyvä kokeilla mahdollisimman montaa uutta asiaa oheistoimintana. Näistä kiinnostavimmat ja parhaiten tapahtumaan sopivat jäävät elämään tulevissakin tapahtumissa, huonojen ohjelmanumeroiden karsiutuessa pois. Kaikkeen oheisohjelmaan ei riitä aika, eikä välttämättä tarvitsekaan. Tietenkään oletusarvoisesti suosituimpia ohjelmanumeroita ei kannata vängätä päällekkäin, jos suinkin mahdollista.
JonTzu kirjoitti:Kokonaisuudessaan yritän sanoa että tapahtuma-aika on todella rajallinen joten ei kannata edes yrittää saada sinne kaikkea mahdollista ohjelmaa.
JonTzu edustaa realistista koulukuntaa. :) Itsekin olen sitä mieltä, että tapahtuman pääpaino kannattaa jatkossakin säilyttää taisteluskenaarioissa joissa jokainen soturi pääsee osallistumaan täysillä. Ne muutamat tunnit mitä päivästä skenaarioiden jälkeen jää jäljelle, on sitten lepiä ja oheistoimintaa varten.

Lauantain virallinen ohjelma venähti SH06:ssa suunniteltua pidemmäksi.
Tarkoitus oli lopettaa skenaariot viimeistään klo 20:00, jolloin lauantain oheistoimintaan olisi jäänyt helposti se 4 tuntia.

Virallista ohjelmaa saa tiivistettyä laatua karsimatta (itse asiassa parantamalla):
1. Lyhentämällä alkubriiffiä (ei merkittävää ajansäästöä)
2. Lisäämällä ruokalinjastojen määrää (ja ohjeistamalla jakajat siten, etteivät jaa ruokaa yli annoskoon),
3. Lisäämällä tuntuvasti joukkioiden organisointiin varattujen järjestäjien määrää per armeija.
4. Pisteidenlaskua voidaan tehostaa käskemällä ryhmänjohtajat itse täyttämään selonteot ryhmän tappioista jne. sensijaan että jokainen ryhmänjohtaja jonottaa kertoakseen tiedot pisteenlaskijalle joka näitä kirjaisi. Tämä mahdollistaa myös tarkempien tietojen keräyksen ja vertaisarvioinnin---> katso toisaalla aihe "pisteenlasku".
5. Järjestämällä enemmän skenaarioita samalla alueella, jolloin siirtymisiin menee vähemmän aikaa.

Jos näitä kaikkia kohtia oltalsiin sovellettu SH06:ssa, oltaisiin aikaa säästetty vähintään tunti tai jopa kaksi.
Valtaosa oheistominnasta kannattaa tietysti suosiolla heivata perjantaille, mikä houkuttelisi muutenkin ihmiset ajoissa paikalle, jolloin skenaariot voidaan lauantaina aloittaa aikaisemmin.
Luonnollisesti ajoitus ja kesto on hyvin pitkälti myös oheistoiminnan järjestäjistä kiinni, joita siis olette juuri te tämän viestin lukijat.
Viimeksi muokannut Keisari_P, Lauantai, 23.12.2006 22:08. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Avatar
Ketku
Sotahuuto '09 -järjestäjä
Viestit: 1097
Liittynyt: Sunnuntai, 26.02.2006 23:31
Paikkakunta: Hämeenlinna / Tampere

Viesti Kirjoittaja Ketku » Keskiviikko, 13.12.2006 15:08

Osaltaan hommaa voi tietty nopeuttaa myös heittämällä ryhmänjohtajille palloa, että katsovat oman porukkansa olevan valmiita silloin kun pitää olla valmista ja siirtävät sitten porukkansa kuulolle briiffiä varten, näin järjestäjien ei tarvitse sitten huhuilla porukkaa kokoon. Samalla RJ:t voivat antaa ilmoituksia järjestäjille, jos porukka sattuu tarvitsemaan enemmän aikaa kamojen korjaukseen, kun mitä aikaa on jäljellä tauosta.
Älä selitä, siten et voita ainakaan.
Avatar
Danzara_666
Kersantti
Viestit: 45
Liittynyt: Tiistai, 11.04.2006 08:55
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Danzara_666 » Torstai, 21.12.2006 11:27

Kehittäkää todella mielenkiintoinen oheisohjelma ja pääsen paikallekin joskus :D

Art of Fencing? Art of Bashing and Slashing?
Ja sitten tietenkin leffoja voisi katsoa.
There is no gravity, the world just sucks.
Avatar
Archibald
Marsalkka
Viestit: 2182
Liittynyt: Torstai, 30.03.2006 19:56
Paikkakunta: Stockholm

Viesti Kirjoittaja Archibald » Perjantai, 22.12.2006 00:13

Danzara_666 kirjoitti:Art of Fencing? Art of Bashing and Slashing?
Ja sitten tietenkin leffoja voisi katsoa.
Art of War 8), mutta sitä tullaan tarvitsemaan rintamalla joten parempi olisi jos kaikki kiinnostuneet lukisi sen ennen 'Huutoa.

Mielestäni yleinen meininki on sellainen leirimäinen, joten en tiedä kuinka kiinnostavaa on istua sisällä katsomassa jotain leffaa kun ulkona on vapaata mättöä, workshoppia ja juttelua.

Jos luentoja halutaan niin haluaisin nähdä jotain mikä olisi suoraan boffaamisen kanssa tekemisissä, esim. kilpien taivutusta Wanha! Kaikki tietävät jo miten se tehdään. tai pitkien aseiden, etenkin hilparien, kestävät rakenteet.


-a
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”