Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Robert the Brucen ovelat skotlantilaiset aateliset aikovat varmistaa pysyvänsä vallankahvassa, miten sodassa ikinä käykään.

Valvojat: Nauris, Minardil, Mannunvartija, tiamanti, Häröpallo

Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Keskiviikko, 02.03.2016 23:41

Tänä vuonna armeijajaot ovat varsin mielenkiintoiset ja armeijat saavat rekrytä porukkaa alustavien jakojen jälkeen vielä monta kuukautta. Töitä on siis paljon

Nyt tavoitteet, ajatukset ja mietteet miten armeijamme hoitaa homman kotiin kehittämällä itsestään toimivimman kokonaisuuden mitä tänä vuonna tullaan näkemään. Eli mitkä ovat voiton avaimet?
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Torstai, 03.03.2016 19:38

Katsotaan miten jaot elävät ja palataan sitten asiaan.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 07.03.2016 01:05

No niin. Oma (karu) analyysini meidän armeijamme voiton avaimista. Pahoittelut etukäteen kaikille, joita tulen loukkaamaan.

Etelän imperiumi kantaa meistä suurinta taakkaa. Jos te lässähdätte, meiltä lähtee kerralla paljon väkeä pois. Mielestäni teillä on hyvin vähän mahdollisuuksia kasvaa (olette jo niin iso), mutta paljon mahdollisuuksia pienentyä. Olemme kaikki nähneet suurien SoHu ryhmien romahtavan takaisin n. 30hlö. Pidän tätä armeijamme suurimpana riskinä. Suontakainen, voitko ottaa asiaan jo nyt kantaa?

Muerte pysynee n. 20hlö joskin lievä kasvu on mahdollista. Lopullinen suorituskyky riippunee vanhan kaartin paikalle pääsemisestä, mutta "uudetkin" (vain muutama sohu) jäsenemme ovat viimeisen päälle varustettuja ja mielestäni varsin kovia. Uskon Muerten tekevän tasaista tulosta, mutta 20hlö on pisara meressä.

13. komppania on mielestäni luotettava tekijä. En näe merkkejä koon romahtamisesta ja konsepti on armeijan kannalta hyödyllinen ja ennustettava linjanyrkki. 13. Korjatkaa jos olen väärässä...

Ulfnar on minulle kysymysmerkki. Se saattaa suorittaa hyvin, huonosti tai hyvin huonosti skenaariosta ja päivästä riippuen. Kuolevatko kaikki huonoon aikaan tehdyssä itsemurharynnäkössä vai onnistuuko temppu ja vihollisen laita sortuu? Mikä on vahvuus sunnuntaina? Näistä syistä pidän Ulfnaria "hankalana" liittolaisena. Suoritus vaihtelkee nollasta sataan, mikä vaikeuttaa taktisessa mittakaavassa vastuunjakoa. Aikaisemmin Ulfnarilta on myös puuttunut kykyä staattiseen tai puolustukselliseen linjajyystöön. Mikä on tilanne tällä hetkellä?

Norppasotureissa on toistaiseksi paistanut kokemattomuus. Välillä norpat on päätynyt huonoihin paikkoihin, eikä ole päässyt niistä pois. Tuoreus on näkynyt myös kevyenä varustuksena. Rumpalit syövät taistelutehoa, ollen numeroissa mukana, mutta pois tekemästä tulosta. Eniten minua huolestuttaa suorituskyky suoraan edestä tulevaa linjaryhmää vastaan. Jos Norppien kohdalle osuu saman kokoinen osasto jotain raskasta linjaryhmää pitääkö rintama? Oletteko skirmaajia, antiskirmiä vai linjaa? Mitä te oikeastaan teette/haluatte tehdä? Miltä lopullinen koko näyttää? Mielestäni teillä on kasvupotentiaalia...

Rotat ovat mielestäni luottoryhmä. Pieni, kokenut ja raskaasti varustettu ryhmä, joka tietää paikkansa ja pelaa sitä hyvin. En näe Rotissa välttämättä suurta kasvupotentiaalia, mutta en myöskään usko suureen väkikatoon. Hyvä lisä armeijaamme.

Niittoväen tilanne yllätti järjestäjät (suora lainaus: "vaikka ryhmä jäisi kokonaan pois"), näillä tiedoilla en uskalla sanoa ryhmästä mitään. Kunhan tilanne selkenee avaan sanaista arkkuani enemmän...Sitten voiton avaimiin:
1. Jos joku meistä aikoo voittaa Sotahuudon, on meidän "pakko" olla paras armeija. Armeijavoitoilla on niin suuri merkitys ryhmän pisteisiin.
2. Olemme edelleen mielestäni altavastaajina armeijajaoissa, mutta ero Irlantiin ja Englantiin on kaventunut valtavasti. Suurimpana miinuksenamme "epäluotettavuus", meillä on suurin riski flopata armeijana. Mielestäni Skotlanti on ehdottomasti kovin armeija. Maahinkainen, Kuola ja Rutto ovat vuosia tehneet luotettavasti tasaisen vahvaa tulosta kentällä. Hopeapatongisteja lukuunottamatta kaikki ryhmät ovat 2005-2006 aloittaneita konkareita (2005: Maahinkainen, Kuola, Camulos, Rämä, Harmaasudet, Wanainmaa. 2006: Rutto itsenäistyi Maahinkaisesta, jäsenet olleet mukana jo 2005...)
3. Kuten järjestäjä sanoi, rekryllä on valtava merkitys menestykseen. Ei niinkään uusilla harrastajilla, vaan vanhojen ryhmien välillä. Vastustajalta rekrytty ottelija kusee vihollisen muroihin ja nostaa omaa väkilukuamme. Lisäksi valmiiksi varustettu konkari voittaa aloittelijan.
4. Lippuliitot voivat vielä sotkea koko paletin. Jos kaksi eri armeijan ryhmää tekevät lippuliiton, tasapaino romahtaa täysin ja yhteen liittyvät voittavat. Matemaattinen esimerkki: Jos kaksi pienehköä ryhmää tekevät lippuliiton, vaikkapa Fianna (14) ja Galenit (9) on vaikutus armeijoihin joko 165-134 tai 142-157. Mikäli ryhmät ovat tätä isompia on vaikutus vieläkin suurempi. Esim. Akatemia (27) ja Ulfnar (17) 124-173 tai 168-129. Ainoa ratkaisu tilanteen "korjaamiseksi" olisi uudet jaot.
5. Viimevuosina linjajyystö on se, millä skenaariot ratkaistaan. Monesti hyvä koukku viimeistelee työs ja näyttää ratkaisseen skenaarion, mutta ilman linjaa joka kestää, ei mikään kevyiden joukkojen manööveri onnistu, koska skenu on jo hävitty ennen, kuin koukku ehtii purra. Kyky jäädä henkiin pitkittyneestä konfliktista korostuu rajallisten respojen skenaarioissa, joissa tyypillisesti häviää se, jolta loppuu respat ensin. Kaikki ajatukset siitä, että pääsee aina tekemään omaa juttuaan (ellei se ole edestäpäin kovatasoista vihollista vastaan otteleminen) ovat harhakuvitelmia

Kaljaksi ja makkaraksi:
1. Meidän armeijan on pakko voittaa
2. Pahalta näyttää, osoittakaa minun olevan väärässä...
3. Rekrytkää muista ryhmistä jos voitte, se on tehokkaampaa, kuin uusien haaliminen
4. Mielestäni jakosysteemi ei toimi. Järjestäjällä ei ole enää nappuloita joilla vastata yllätyksiin, epätasaiset jaot pilaavat voitonmahdollisuudet hyvältäkin ryhmältä, ryhmät voivat taktikoida jaot helposti äärimmäisen epätasaisiksi ilman sanktiota.
5. Esittäisin, että jokainen ryhmämme valmistautuu tilanteeseen, jossa on pakko taistella linjassa. Esim. linnaskenaariossa linjakyvytön joukko on rasite armeijalleen, tuhlatessaan respoja saamatta mitään aikaan. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa muutaman piken rakentamista ja 30min harjoittelua niillä perjantai iltana, niin että on edes jotain millä tökkiä, kun skirmaaminen ei onnistu.


Tässä kaikki tältä erää, avataan keskustelu... :wink:
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Maanantai, 07.03.2016 08:53

Nopeita vastauksia aamutuimaan, lisää ajattelua myöhemmin.
Pahistonttu kirjoitti: Etelän imperiumi kantaa meistä suurinta taakkaa. Jos te lässähdätte, meiltä lähtee kerralla paljon väkeä pois. Mielestäni teillä on hyvin vähän mahdollisuuksia kasvaa (olette jo niin iso), mutta paljon mahdollisuuksia pienentyä. Olemme kaikki nähneet suurien SoHu ryhmien romahtavan takaisin n. 30hlö. Pidän tätä armeijamme suurimpana riskinä. Suontakainen, voitko ottaa asiaan jo nyt kantaa?
Me tiedostamme hyvin taakkamme ja erityisesti sen koon. Tästä syystä tänä vuonna on varusteiden kehitys, korjaus ja uudelleen muokkaus hoidettu selkeästi aiempia vuosia paremmin. Joukkueen linjakestävyyttä on nyt lisätty uusilla laitakilvillä, jotka korvaavat vanhoja pre-EtelänImperiumi kilpiä, eli Corona- ja Leviaattanikilpiä.

Kokoon liittyvä riski on hyvin aiheellinen muiden näkökulmasta. Ennenkin kaikki suuret (50+) joukkueet ovat kutistuneet vuoden jälkeen noin 20 hengellä. Possut 2010-->2011 ja Maahinkainen 2013--2014(2015). Meillä taas on ollut aktiivinen rekryäminen käynnissä jo viime syksynä ja sitä on tehostettu tässä keväällä. Tästä johtuen pidämme todennäköisenä, että joukkueen koko huitelee ainakin jossain kuudenkymmenen korvilla. Kyseessä ei ole pelkkiä uusia, vaan sisältää myös joukkueen veteraaneja, jotka eivät päässet edellisenä vuotena.

Tietenkin mikään ei ole varmaa ennen kuin ilmottautuminen loppuu. Mutta meidän osaltamme näyttää hyvältä ja taistelutahto on joukkueen sisällä erittäin kova.
Pahistonttu kirjoitti: 1. Jos joku meistä aikoo voittaa Sotahuudon, on meidän "pakko" olla paras armeija. Armeijavoitoilla on niin suuri merkitys ryhmän pisteisiin.
1. Armeijavoitto
2. Joukkuevoitto
3. Henkiinjääminen
4. Henkilökohtaiset heerossuoritukset

Aina lähdetään siitä, että armeijan pitää voittaa. Jos armeija ei voita, niin joukkueet tulevat kuolemaan muutenkin, joten omien taitojen panttaaminen taistelussaon turhaa ja itseään huijaavaa. Samalla lippujen varjelu ja viholliselta pois ottaminen on tärkeää. Etelän Imperiumissa herättiin tähän viimeistään siinä, kun selvisi että joukkueemme lippu on pisteteknisesti arvokkaampi kuin armeijalippu, josta saa pisteitä kuin 50 henkilön lipusta.
Pahistonttu kirjoitti: Kaljaksi ja makkaraksi:
1. Meidän armeijan on pakko voittaa
2. Pahalta näyttää, osoittakaa minun olevan väärässä...
3. Rekrytkää muista ryhmistä jos voitte, se on tehokkaampaa, kuin uusien haaliminen
1.Armeija voittaa yhteistyöllä ja sillä, ettei anneta muiden päättää miten meidän pitää toimia.

2. Osoitetaan
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Ahneman
Paroni
Viestit: 176
Liittynyt: Keskiviikko, 04.02.2009 14:49
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Ahneman » Maanantai, 07.03.2016 14:28

Eipä nyt liity meidän voiton avaimiin tai kehitykseen, mutta sanonpa vaan, että mun mielestä on ihan typerää tehdä jaot jo nyt. Aivan liikaa liikkuvia osia. Ryhmien koko voi edelleen tuplaantua tai puolittua. Uusia ryhmiä voi tulla, lippuliittoja voidaan tehdä. Veikkaan, että nähdään vielä että
a) Jakoja muutetaan ennen sotahuutoa, ehkä paljonkin
b) Armeijoista tulee epätasaiset.

Katsotaan kuinka käy.

Omasta ja Imperiumin puolesta voin sanoa, että kävi miten kävi, me mennään täysillä.
Keihäs on rapid fire -ase.
Avatar
Swann
Kersantti
Viestit: 43
Liittynyt: Keskiviikko, 02.07.2014 19:06

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Swann » Tiistai, 08.03.2016 00:53

Vaikka aiemmin mainitsin jakojen olevan tasaisimmat koskaan, niin pidän silti Skotlantia yhä paperilla vahvimpana ja meitä heikoinpana. Sori jos minä loukkasin tällä jotakuta. Mitään valtavaa eroa en kuitenkaan näe, mikäli saamme edes puolet Niittoväestä mukaan ja heidän varusteensa hyötykäyttöön.

Toisaalta asioilla on tapana ratketa. Saatiin mm. reilummat jaot, joiden ansiosta meillä on jopa mahdollisuus pärjätä. Viime vuonna tähän vuoden aikaan olin huolissani, koska Imperiumilla ei vieläkään ollut pikejä tai niiden käyttäjiä (syy, miksi otimme turpaan 2014 sunnuntaina). Jostain keihästelijöitä kuitenkin löytyi. Kun kesä koitti naureskelin tyytyväisenä huomatessani, että meidät ja Niittoväki arvioitiin pahemman kerran alakanttiin. Pidin siis hyvin pärjäämistämme lähes varmana. En kuitenkaan arvannut meidän päätyvän neljänneksi!

Vastaavasti olen tuonut ilmi huoleni, että tänä vuonna meidät yliarvioidaan pahasti. Emme todellakaan ole todellisuudessa neljänneksi kovin joukkue! Itse uskon myös, että pystymme kasvattamaan Imperiumin kokoa entisestään. Valitettavasti(!) se tulee tapahtumaan lähinnä uusien rekryjen kautta, ei toisista joukkueista ryöstämällä. Tämä ei ole ongelma niin kauan kuin niiden kuuluisien rapakuntoisten nörttien rinnalle saadaan myös hyväkuntoisia keihästelijöitä. Pikejä on jo nyt yli tarpeen ja tarvittaessa niitä saadaan lisää, valitettavasti meillä on taas pulaa niiden käyttäjistä. Varsinkin, koska aiomme kasvattaa linjan kokoa.

Armeijan linjan koon kasvattaminen on varmin tapa armeijavoittoon. Siksi toivoisin, että myös Muerte pyrkii aktiivisesti kasvattamaan kokoaan, vaikka se sisältää riskin myös joukkuepisteiden laskemisesta keskimääräisen tason laskun johdosta.
Et sie tunne minnuu? Mie olen Valdyrin Miika. Nykyään Nahkajuhanin mannekiini. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä keihään kans. Täs siul on sellane.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Tiistai, 08.03.2016 18:43

Muerten koko on kasvanut tasaisesti. Rekryämällä paljon joukkoon sopimattomia aloittelijoita tuhoamme oman suorituskykymme useaksi vuodeksi ja maineemme kenties pysyvästi. Koko Muerten historian aikana, ei meidän riveistämme ole lähtenyt YKSIKÄÄN taistelija toisiin joukkueisiin. Tämä on osoitus erittäin onnistuneesta värväämispolitiikasta jossa ensin todetaan yksilön ja joukkueen sopivan toisilleen ja sitoudutaan vasta sitten. Olemme paitsi urheilujoukkue, myös kaveriporukka.
Ohjaamme mielellämme aloittelijoita muihin ryhmiin tai autamme heitä perustamaan oman ryhmänsä, mutta oma jäsenpolitiikkamme on ollut selkeälinjaista jo kymmenen vuotta.

Pahoittelut kaikille, joiden mieltä tämä linjaus saattaa pahoittaa. Teemme kyllä osuutemme armeijavoiton eteen, mutta emme raivopäisellä rekryämisellä.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Tiistai, 08.03.2016 19:12

Pahistonttu kirjoitti: Pahoittelut kaikille, joiden mieltä tämä linjaus saattaa pahoittaa. Teemme kyllä osuutemme armeijavoiton eteen, mutta emme raivopäisellä rekryämisellä.
Muerte rekryää tavallaan ja jokaiselle se suotakoon ilman mitään ongelmaa. Joukkueen tehot eivät ole koosta tai rekryämistyyli ei ole ongelma varmastikkaan kenenkään suuntaan. Tärkeintä on saada voitto Skotlannin Aatelisille.

Se, että arvioidaanko meidät yli tänä vuonna riippuu mielestäni siitä, että saammeko miten hyvin armeijan sisäisen toiminnan onnistumaan. Me olemme lähtökohtaisesti 2. pienin armeija ja meiltä odotetaan paljon. Nyt pitää keskittyä siihen, että saamme yhteistoimintamme onnistumaan ja kevään kuviot yhteisiksi. Kunhan tässä pääsiäinen väistyy niin ruvetaan pitämään, ainakin Etelän Imperiumin puolesta, pitämään armeijalle avoimia treenejä joihin kaikki PK-seudun aateliset saavat tulla.

Lähtökohta on: Me voitamme yhdessä ja muita vaihtoehtoja ei ole.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Swann
Kersantti
Viestit: 43
Liittynyt: Keskiviikko, 02.07.2014 19:06

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Swann » Tiistai, 08.03.2016 20:40

Pahistonttu kirjoitti:Muerten koko on kasvanut tasaisesti. Rekryämällä paljon joukkoon sopimattomia aloittelijoita tuhoamme oman suorituskykymme useaksi vuodeksi ja maineemme kenties pysyvästi. Koko Muerten historian aikana, ei meidän riveistämme ole lähtenyt YKSIKÄÄN taistelija toisiin joukkueisiin. Tämä on osoitus erittäin onnistuneesta värväämispolitiikasta jossa ensin todetaan yksilön ja joukkueen sopivan toisilleen ja sitoudutaan vasta sitten. Olemme paitsi urheilujoukkue, myös kaveriporukka.
Ohjaamme mielellämme aloittelijoita muihin ryhmiin tai autamme heitä perustamaan oman ryhmänsä, mutta oma jäsenpolitiikkamme on ollut selkeälinjaista jo kymmenen vuotta.

Pahoittelut kaikille, joiden mieltä tämä linjaus saattaa pahoittaa. Teemme kyllä osuutemme armeijavoiton eteen, mutta emme raivopäisellä rekryämisellä.
Eipä mitään. En olettanutkaan Muerten avaavan rekryhanojaan, saati olevan armeijan heikoinlenkki. Toisaalta uusi jakosysteemi suosii voimakkaasti rekrytoivia armeijoita. Ainakin niin kauan kuin kaikkea ei laiteta taas uusiksi, koska homma ei toiminutkaan. Eli jos tiedätte boffauksesta kiinnostuneita ohjatkaa vain Imperiumin suuntaan. Toisaalta kaikki kokeneet taistelijat, jotka sopivat joukkueellenne, ovat niin ikään armeijalle hyödyksi.
Et sie tunne minnuu? Mie olen Valdyrin Miika. Nykyään Nahkajuhanin mannekiini. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä keihään kans. Täs siul on sellane.
Avatar
Ahneman
Paroni
Viestit: 176
Liittynyt: Keskiviikko, 04.02.2009 14:49
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Ahneman » Keskiviikko, 09.03.2016 19:00

Ketään kolmannestatoista? Kiva olisi saada vähän päivitystä teiltäkin.

Vielä mitä Imperiumin yksikötaitoon tulee, niin meillähän on joukossa myös kovia suorittajia (näkynyt esim. ihan hyvinä tuloksina ryhmäturnauksessa). 50+ taistelijan ryhmässä ne vaan hukkuvat helposti sinne joukkoon.
Keihäs on rapid fire -ase.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Keskiviikko, 09.03.2016 19:18

Ahneman kirjoitti:Ketään kolmannestatoista? Kiva olisi saada vähän päivitystä teiltäkin.
Tietty myös Ulfnar, Norppasoturit ja Rotat voivat päivitellä itseään asianmukaisiin ketjuihin.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Mustarotta
Soturi
Viestit: 21
Liittynyt: Perjantai, 14.03.2014 04:07

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Mustarotta » Perjantai, 11.03.2016 00:34

Hellou.

Rotat on pysynyt aktiivisena. Varustusta päivitetään ja lisätään, treenit kaksi kertaa viikossa ja piakkoin tulossa kolmen päivän treenileiri. Jonkin verran on lisäännytty ja ryhmäkoko ehkä vielä jatkaa kasvua. Mitään väenpaljoutta tuskin on odotettavissa, mutta saatetaan saada paikalle enemmän ku tuo 10.

Mitenkäs Etelän Imperiumilla tuo teidän murharyhmä, kuinka paljon siinä on sakkia? Meillä näyttäs tätä skirmiporukkaa olevan lukumäärällisesti melko vähän. Onko Ulfnarilla kykyä tai halua skirmata vai viihdyttekö paremmin linjassa?
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Perjantai, 11.03.2016 08:21

Mustarotta kirjoitti: Mitenkäs Etelän Imperiumilla tuo teidän murharyhmä, kuinka paljon siinä on sakkia? Meillä näyttäs tätä skirmiporukkaa olevan lukumäärällisesti melko vähän. Onko Ulfnarilla kykyä tai halua skirmata vai viihdyttekö paremmin linjassa?
Viime vuonna paikanpäälle pääsi 3 murhalaista vaikka 4 ilmottautui. Mutta tämän vuoden määrä riippuu myös siitä, että miten hyvin rekryämisemme onnistuu. Voisi olettaa, että MurhaRyhmässä on noin 5 taistelijaa tänä vuonna.

Määrällisesti emme pysty paljoa sitouttamaan linjavastuun takia ja sen, että joukkueen oma Antiskirmish hoitaa meidän selkäämme. Armeija tasolla täytyy pohtia myös miten selän puhdistaminen hoidetaan kun suurin osa on linjapainotteista sakkia.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
vormi
Soturi
Viestit: 36
Liittynyt: Torstai, 18.06.2015 19:52

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja vormi » Perjantai, 11.03.2016 23:28

Avaan nopeasti tähän ketjuun Niittoväen tilannetta ja tietoja varustuksestamme. Johdin itse ryhmää viime vuonna, mutta en tänä vuonna pääse osallistumaan.

Taustaa:
Saimme paljon julkisuutta armeijajakojen yhteydessä. Vahvuutemme armeijajaoissa oli laskettu suoraan viime vuoden mukaiseksi tietämättä, että osallistumme tänä vuonna merkittävästi muuttuvalla kokoonpanolla. Järjestäjät kysyivät pikaista arviota vahvuudestamme, ja nopeasti tehdyn kyselykierroksen perusteella jäimme alle puoleen viime vuoden osallistujamäärästä.
Tilanteemme siis on, että moni hyvin keskeinen järjestäjä- ja johtohahmo on tänä vuonna Sohun aikaan häissä eikä pääse osallistumaan. Viime vuoden osallistujista suoraan kolmasosa on varmasti poissa. Keskeisiä niittoväkeläisiä on edelleen kuitenkin lähdössä mukaan, ja viimekin vuonna rekrytointimme ylitti iloisesti odotukset.
Aktivoidumme yleensäkin huomattavasti myöhemmin, touko-kesäkuussa (ydinjäsenet toki juonivat ja haikailevat Sohuun ympäri vuoden), eli todellista osallistujamäärää on vielä mahdoton sanoa. Kaikkemme kuitenkin teemme sen eteen, että Sohuun osallistuva Niittoväki on niin vahva kuin mahdollista. Mihinkään muuhun ryhmään emme haikaile, emme siis lipeä lippuliitossa muualle.

Nykyhetkestä:
Lähtijöitä ei ole tällä hetkellä montaa, alle kymmenen, mutta rekrytointipotentiaalia on. Innostusta oli jo syksyllä, vaikka osan ydinporukasta tiedettiinkin olevan poissa. Kiinnostusta oli viimekin vuonna jo paljon, ja meillä on kaikille mahdollisille uusillekin jäsenille täysvarustus luvassa. Nykyiset lähtijät ovat kaikki omia veteraanejamme. Jos kymmeneen osallistujaan pääsemme, on siinä porukassa miltei väistämättä kuitenkin useita ensikertalaisia. Parhaamme teemme, mutta mitään lukumäärää on mahdotonta tässä vaiheessa luvata.

Panssarointi: keskiraskas-raskas
Kaikilla on kypärät ja kehopanssarit, halukkailla reilusti lisäpanssaria.

Aseistus: pitkät keihäät, helvetin isot kilvet ja miekat, yksi (vaeltava) jousimies.

Toiminta: Lähdemme varmasti linjaa tukemaan siinä roolissa mihin lopullisilla lähtijöillä rahkeet riittävät. Viime vuonna jäimme (erinäisistä syistä, ml. johtajan huonot, joskus jopa hyvät, ratkaisut) liiaksi eturivistä syrjään. Sovimme siis epäilemättä esimerkiksi Imperiumin tueksi etulinjaan.
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Lauantai, 12.03.2016 12:28

Nyt kuulostaa hyvältä! Antiskirmistä ja skirmistä ei mielestäni kannata kantaa huolta. Osapuolitasolla sitä löytyy aina ja tarvittaessa linjajoukotkin voivat antiskirmata ja yleensä antiskirmaava linjaryhmä yleensä hakkaa siihen törmäävän skirmuporukan, vaikkei ehkä voikaan takaa-ajoon ryhtyä.
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Perjantai, 18.03.2016 18:29

Vastaan nyt 13. komppanian puolesta, vaikka en kuulukaan johtoportaaseen tai edes asu enää Mikkelissä, mutta ei noita muita tunnu täällä foorumilla pyörivän. Saa täydentää/korjata jos joku paremmin tietää.

Eli about samoilla mennään kuin viime vuonnakin. Samat tyypit, samat varusteet. Taktiikkaa varmaan pyritään hiomaan kun viime kesänä ei oikein sujunut, mutta mihin suuntaan niin sitä en osaa sanoa. Varmaan Noxbon jälkeen ollaan sen(kin) suhteen viisaampia.
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Perjantai, 18.03.2016 22:02

Tyrisalthan kirjoitti:Vastaan nyt 13. komppanian puolesta, vaikka en kuulukaan johtoportaaseen tai edes asu enää Mikkelissä, mutta ei noita muita tunnu täällä foorumilla pyörivän. Saa täydentää/korjata jos joku paremmin tietää.

Eli about samoilla mennään kuin viime vuonnakin. Samat tyypit, samat varusteet. Taktiikkaa varmaan pyritään hiomaan kun viime kesänä ei oikein sujunut, mutta mihin suuntaan niin sitä en osaa sanoa. Varmaan Noxbon jälkeen ollaan sen(kin) suhteen viisaampia.
Onko 13. Komppanialla minkälainen rekrytyyli tätä vuotta ajatellen? Kun tänä vuonna palkitaan selkeästi rekryävät armeijat.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Keskiviikko, 23.03.2016 19:06

Suontakanen kirjoitti: Onko 13. Komppanialla minkälainen rekrytyyli tätä vuotta ajatellen? Kun tänä vuonna palkitaan selkeästi rekryävät armeijat.
Kaikki otetaan mitä saadaan, mutta mitään yleisöryntäystä on varmaan turha odottaa. Kun jo vuodesta 2007 on rekrytty, niin eiköhän suurin piirtein kaikki halukkaat ole jo tiimissä.
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 353
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Perjantai, 06.05.2016 11:25

Noxbo on lähestymässä nopeaa vauhtia. Onko porukkaa tulossa armeijakunnastamme paikalle?
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Lauantai, 07.05.2016 21:06

Etelän Imperiumia tulee about 30 henkeä paikalle.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
vormi
Soturi
Viestit: 36
Liittynyt: Torstai, 18.06.2015 19:52

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja vormi » Tiistai, 10.05.2016 10:18

Niittoväestä on tällä hetkellä tulossa kolme osallistujaa. Epävarmoja on pari siihen lisäksi.
Avatar
Suontakanen
Herttua
Viestit: 546
Liittynyt: Tiistai, 03.07.2007 01:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Suontakanen » Maanantai, 23.05.2016 15:46

Noxbon perusteella:

Paikalla oli Ulfnaria, 13. komppaniaa, Niittoväkeä, El Muerttea ja Etelän Imperiumia. Yhteistyöhön olemme kaikki hyvin taipuvaisia, eli nyt pitää vain jalostaa siitä sopivaa toimintaa. Armeijan toiminnasta paistoi se, ettei meillä ollut sopivasti skirmiä pitämään linjaryhmiä turvassa. Se näkyi ainakin Etelän Imperiumin toiminnassa kun melkein puolet joukoista piti lähettää anti-skirmish toimintaan, mikä vähensi monessa skenaariossa meidän eteenpäin työntävää porukkaa hyvinkin paljon.

Erityisesti sunnuntai-iltapäivä toimi suorastaan saumattomasta meillä kaikilla osa-alueilla yhteen. Vaikka loppu-RISK oli meille pedattu ylivoimalla, voitimme sen lisäksi melkein kaikki muutkin taistelut sinä aikana.

Mitä muut ajattelevat viikonlopun saldosta, vaikka monet puuttuivat ja erityisesti Irlannista oli paljon ryhmiä monilukuisesti edustettuna? Itse koen, että tietyt asiat pitäisi saada armeijana pohdittua läpi, että voimme haastaa muista armeijoista kaikki.
Etelän Imperiumin Patriarkka ja taistelujohtaja.

Sotahuuto 2018 pääjärjestäjä

Sotaa pk-seudulta vuodesta 2007

"Aina ilolla taisteluun!"
Pahistonttu
Kuningas
Viestit: 3421
Liittynyt: Maanantai, 20.03.2006 21:56
Paikkakunta: Porvoo

Re: Skotlannin aatelisten kehitys keväälle

Viesti Kirjoittaja Pahistonttu » Maanantai, 23.05.2016 19:38

Pitää muistaa, että noxbossa kyljet ovat heikompia, kuin Sotahuudossa. Kun osapuolet ovat pienempiä ja kevyemmin varustettuja, nousee kylkien ja skirmaajien merkitys. Pitkässä kilpimuurissa ja lyhyessä kilpimuurissa on molemmissa kaksi päätä, pitkässä se kuitenkin sitoo suhteessa vähemmän väkeä.

Jousien merkitys näkyi mielestäni hyvin. Jousilla on helppo luoda paikallinen ylivoima ja vaikuttaa linjaryhmien paljastuneisiin kylkiin. Jos saamme jousiampujillemme riittävästi nuolia ja ehkä tunnin tai pari treeniä, niin meillä on mahdollisuus saada niiden taitavalla käytöllä selkeää etua. Haastankin kaikki ryhmät nuolitalkoisiin. Pitkäjalka ehkä käyttää irkkuja, mutta mielestäni meidän tulisi panostaa nuoliin, ne on pay-to-win :D
Hän, joka sitoutuu kunniaan on hävinnyt jo ennen taistelun alkua.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Skotlannin aateliset”