Englannin taistelutaktiikat

Edward Pitkäkoiven kunnianhimoiset englantilaiset haluavat palauttaa koko saaren monarkkiseen kuriin ja järjestykseen.

Valvojat: Nauris, Minardil, Mannunvartija, tiamanti, Häröpallo

Avatar
TET
Paroni
Viestit: 234
Liittynyt: Maanantai, 05.08.2013 00:24
Paikkakunta: Turku

Englannin taistelutaktiikat

Viesti Kirjoittaja TET » Maanantai, 07.03.2016 15:45

Tänne keskustelut taisteluajatuksesta ja -taktiikasta. Lähdetäänkö toteuttamaan armeijatasolla jotain yksityiskohtaisempaa suunnitelmaa vai mennäänkö fiiliksellä? Ajatuksia? Millä minimoidaan omat uhat ja otetaan vahvuuksista kaikki irti?
Avatar
TET
Paroni
Viestit: 234
Liittynyt: Maanantai, 05.08.2013 00:24
Paikkakunta: Turku

Re: Englannin taistelutaktiikat

Viesti Kirjoittaja TET » Tiistai, 08.03.2016 16:54

Voidaan pohtia sitä halutaanko / kannattaako ruveta ideoimaan joku perusryhmitysmenetelmä, mitä lähdetään minkä tahansa liittolaisarmeijan kanssa toteuttamaan. Todennäköisesti tää ryhmitys tulee jo itsestään kun päästään kentälle (SOS / Hurtat linjassa, Uli / akatemia reservissä, muut laidassa).

Oma fiilikseni tällä hetkellä on se että meidän täytyy olla aloitteellisia, ja iso haaste on miten saadaan meidän raskaat linjaryhmät Hurtat / SOS nopeasti liikkeelle. Koska jos vastustajat saa aloitteen meitä nopeammin, ollaan jännän äärellä. Toinen näkökulma on tietty hyväksyä se että me ollaan hitaampia ja säästetään omat energiat siihen vastustajien lyömiseen.

Itse näkisin että näillä jaoilla meillä on hvyät mahdollisuudet kuitenkin saada raskas panssarinyrkki, joka liikkuu varmasti eteenpäin. Hurtilla toimi viime vuonna parhaiten touhu sillon kun päästiin menemään rauhassa eteenpäin eikä jääty turhia miettimään. Hurttien osalta otetaan tämä meidän lähtökohdaksi tulevassa Sohussa. Meidän haaste on se että jos me pureudutaan liiaksi eteenpäin, jossain vaiheessa meidän laidat on käytännössä auki viholliseen. Jolloin meitä saadaan syötyä sielä, ja pureutumisvoima kärsii. Jos me saadaan tää ongelma counteroitua, niin moni asia helpottuu. Eli toisinsanoen ei tartte huolehtia muuta kun eteenpäin menemiseen.

Tässä katse kääntyy ULIin ja Akatemiaan ;). (Esim. jos osapuolet muistaa viime kesältä tappelut Ukentän toisessa päädyssä, jossa tapeltiin syvyydeltään lyhyessä kentässä. Hurtat tuli meidän oikealtalaidalta SOSia vastaan => SOS rynnäköi meidän vasempaan laitaan, mutta ULI counteroi sen taidokkaasti. Pystyttiin rauhassa keskittyyn edessä olevaan viholliseen.)

Tämän tyyppistä lähtisin mielelläni tavoittelemaan. Eli jonkinlaisena jaotuksena, SOS pyrkii sitomaan vastustajan ja me lähdetään poraamaan sidottua vihollista => Uli / Akatemia etsii reservipaikan ja rynnäköi meitä uhkaavaan viholliseen. Muut, Draakit, Galenit, Goblinit ja FSC tukee laidoista.
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1017
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Englannin taistelutaktiikat

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Keskiviikko, 09.03.2016 16:54

Ensiksi, hyvä fiilis Englannin armeijasta! Hurtat ja SoS tulee muodostamaan tälle armeijalle kovan rungon, koetetaan saada loppupakka toimimaan täysillä kokonaisuutta tukien. TETillä oli tuossa mun mielestä pääpiirtein hyvä maalailu mahdollisisesta armeijatason toiminnasta.
De-Kaani kirjoitti:Akatemia (vahvuus: 40 - 60)
Jos tuon arvion pieninkin määrä toteutuu, ja muut tulevat viime sohun kokoisina porukoina, meillä on huomattava määrällinen ylivoima. Mä näkisin että meille ois tärkeetä sementoida tää ylivoima ja ottaa siitä kaikki irti. Armeijajakoja ei tulla enää tasoittamaan, joten rekryäminen kannattaa. Kymmenen metriä vastustajan riviä leveämmällä rivillä on mahdollista tehdä hirveyksiä.

Vaikka saataisiin oikeasti reilu ylivoima aikaiseksi, täytyy muistaa käyttää sitä oikein. Noin isokokoista Akatemiaa ei kannatta ainakaan kokonaisuudessaan laittaa reservipeippailuun, vaan aktiivisesti tekemään tuhoa skenaarion alusta asti. Meillä on hyvä ylivoima, sitä ei kannata tuhlata kuudenkymmenen hengen kylkivartioon!

Akatemialla on nyt iso näytön paikka. Noin isona ryhmänä vaikutatte ratkaisevasti tän armeijan kokonaissuoriutumiseen. Roolia kuuluu ottaa ja sitä pitää myös antaa. Viime vuonna Akatemian suoritus oli parhaimmillaan ensikertalaisryhmäksi tosi vaikuttava. Nyt omien treenien lisäksi käykää aktiivisesti hakemassa kokemusta ryhmätason toiminnasta treenileireiltä ja tapahtumista.
TET kirjoitti: Oma fiilikseni tällä hetkellä on se että meidän täytyy olla aloitteellisia, ja iso haaste on miten saadaan meidän raskaat linjaryhmät Hurtat / SOS nopeasti liikkeelle. Koska jos vastustajat saa aloitteen meitä nopeammin, ollaan jännän äärellä. Toinen näkökulma on tietty hyväksyä se että me ollaan hitaampia ja säästetään omat energiat siihen vastustajien lyömiseen.
Meidän armeijassaa on panssarointiasteiltaan ja nopeudeltaan monenlaisia ryhmiä. Se ei ole kuitenkaan lähtökohtaisesti ongelma, jos toimitaan armeijatasolla koordinoidusti. Koetetaan olla kaikki kontaktissa samaan aikaan. Isoimpana armeijana päästään aina lyömään ylivoimalla, kunhan päästään vaan lyömään yhdessä.Kevyet ei keuli kuolemaan, vaan odottaa että pääsee tukemaan raskaan nyrkin toimintaa.

Tärkeintä ei ole se kuinka nopeasti linja liikkuu, vaan se että se liikkuu kokoajan ja oikeaan suuntaan. Tää vaatii aktiivisuutta ja silmiä kaikilta johtoportaan tasoilta. Viime vuoden Hurtat antoi loistavan esimerkin tasaisella tahdilla liikkuvasta, aktiivisesta linjatoiminnasta! Paketti liikkui kokoajan varmasti kontaktia kohti! Tällaista toimintaa tahtoisin nähdä armeijatasolla Englannin armeijalta.
Avatar
TET
Paroni
Viestit: 234
Liittynyt: Maanantai, 05.08.2013 00:24
Paikkakunta: Turku

Re: Englannin taistelutaktiikat

Viesti Kirjoittaja TET » Keskiviikko, 09.03.2016 17:11

Hyvä pointti, nyt ainakin vaikuttaa siltä että tullaan saamaan se ylivoima. Kysymys onkin just miten se saadaan käytettyä tehokkaasti. Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen se että yritetään luoda laitaan sitä paikallista ylivoimaa ja sieltä läpi. (Keskelle se on aina hankala muodostaa).

Tuo että päästään samanaikaisesti taisteluun mukaan on ratkaisevaa. Sen takia mä painottaisin nimenomana linjan ja skirmin yhteityötä. Tasavahvoissa linjaväännöissä yleensä taktinen skirmausliike / ryhmän rynnäköinti pystyy ratkasemaan tilanteen että toinen linjaryhmä pääsee yliotteeseen ja jatkaan etenemistä. Ja toisaalta skirmi saa paikkoja joita linjaryhmä onnistuu muodostamaan.

Sitten iso pointti sille yhteishengelle. Sitä ei mun mielestä voi korostaa liiaksi! Se että meillä armeijatasolla pelittää ja kaikilla on hyvä tekemisen meininki koko aika on mun mielestä jo puoli voittoa itsessään.
orbitti
Paroni
Viestit: 226
Liittynyt: Keskiviikko, 01.02.2006 21:25

Re: Englannin taistelutaktiikat

Viesti Kirjoittaja orbitti » Perjantai, 22.04.2016 19:13

+1 ylläolevalle.

SOS tulee paikalle vain mähisemään hyvässä hengessä. Menestys tai sen puute tulee sitten ikään kuin vanhigossa sen sivussa.
Negatiivista gloriaa tarjolla kestotilauksena vuoden ympäri.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Englanti”