Imperiumin tykistön palaute

Nimi kertoo kaiken

Valvojat: Hellowenisti, Teme, Pih

Vastaa Viestiin
Avatar
Kommando
Herttua
Viestit: 831
Liittynyt: Perjantai, 06.02.2009 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Kommando » Maanantai, 17.08.2015 20:49

SOTAKONEEE! Nyt saa antaa ruusut ja risut Etelän Imperiumin tykille. Mitä mieltä olitte? Hyödyke, turhuke vaiko show-kappale? Hyvää, huonoa, parannettavaa? Kaikki otetaan vastaan, koska rakentaminen jatkuu...
Rämäpää Rämäläinen 09-14, Etelän Imperiumin Insinööri -15, Akatemian Patterin Luutnantti -16, Valdyrin Skaldi -17-19, Etelän Imperiumin Patterin komentaja -22.

PK-seudun hullu tiedemies
Beatific kirjoitti:Tulipa rekrytoitua oikea kultakimpale Pirttimäen treenileirillä :-)
Avatar
Cadiac
Herttua
Viestit: 809
Liittynyt: Perjantai, 23.11.2007 15:31
Paikkakunta: Tampere

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Cadiac » Maanantai, 17.08.2015 20:54

Tykki oli kyllä komea pamauksineen, mutta harmittavan usein näin ammuksen osuvan kilpiriviin kenenkään osumaa huomaamatta. Tästä ei voi syyttää kilpimiehiä korkeiden tornikilpien takana, ei osumaa voi oikein millään tunnistaa jos tykin olemassaoloa ei tiedustanut, mutta tämä vei teiltä varmaan paljon tehoa pois.

Muuten tykki vaikutti osumiltaan aika lempeältä vaikka en itse osumaa kokenutkaan, vähän ehkä voisi harkita räikeimpien nykyaikaisten putken/letkujen/akun yms piilottamista vähän esim maalaamalla tai muuten verhoillen, niin tykistä tulisi huomattavasti paremman näköinen.
Jaakko H.
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Maanantai, 17.08.2015 21:02

Mahtavuutta!
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
SotaHurtta
Asemies
Viestit: 14
Liittynyt: Maanantai, 16.07.2012 21:53
Paikkakunta: Hollola

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja SotaHurtta » Maanantai, 17.08.2015 23:28

Kuten Aijemmin ehdotettiin että tykin ulko näköa muutetaisiin toimintaan sopivaksi, tämä on kuitenkin vain hifistelyä.
Vähän totisempaa, mahdollisesti voisitte kokeilla muutaa ammuksen väriä että se voitaisiin havaita, en ole varma kuinka toimiva idea on kun olen kilvessä. Luulen kuitenkin sen auttavan esim keihäs tai komentajien huomaamaan ammus ja infoamaan kilvelle joka sitä ei huomannut.

Itse testasin tykin tehon ja kyllä se Hurtta kilven läpi tuntui.
Järkeni on jota kutsutte huluudeksi.
SgtMGT
Nostoväki
Viestit: 7
Liittynyt: Torstai, 13.08.2015 13:12

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja SgtMGT » Tiistai, 18.08.2015 01:17

Käsittääkseni tykkimme idea on se ettei sillä ampuessa aiheuteta EA:lle potilaita, mutta toisaalta kilven takana piileskellessä se saattaa tuntua keihäältä. En tiedä, en ole kokeillut tulla ammutuksi.
Jos joku on hyvä, niin se en ole minä
Avatar
Kommando
Herttua
Viestit: 831
Liittynyt: Perjantai, 06.02.2009 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Kommando » Tiistai, 18.08.2015 06:33

Tänä vuonna tykin oli puhtaasti tarkoitus osoittaa toimivuutensa, joten ulkonäköä ei ajateltu pahemmin. Tähän saattaa tulla muutosta tulevaisuudessa.

Ammusten värjääminen on tehtävälistalla, muutaman muun ehdotuksen lisäksi. Viikonlopun mittaan tajusin itsekin, että ihmiset eivät huomoineet ammuksia, koska pitivät niitä keihäinä taikka nuolina. Tämä on ymmärrettävää näin jälkikäteen, koska rakentaessani en ottanut huomioon ihmisluonnetta. Ammusten havaitsemiseen tullaan siis tekemään helpotuksia.
Rämäpää Rämäläinen 09-14, Etelän Imperiumin Insinööri -15, Akatemian Patterin Luutnantti -16, Valdyrin Skaldi -17-19, Etelän Imperiumin Patterin komentaja -22.

PK-seudun hullu tiedemies
Beatific kirjoitti:Tulipa rekrytoitua oikea kultakimpale Pirttimäen treenileirillä :-)
Avatar
gobliini
Kreivi
Viestit: 479
Liittynyt: Tiistai, 27.02.2007 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja gobliini » Tiistai, 18.08.2015 08:18

Olihan se hauska peli ja tosiaan komppia kaikelle mitä jo sanottu.
Avatar
AnttiT
Kreivi
Viestit: 384
Liittynyt: Maanantai, 17.07.2006 14:14
Paikkakunta: Espoo

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja AnttiT » Tiistai, 18.08.2015 10:37

Ulkonäölliset seikat poislukien tykki oli hieno ja yksittäisenä mukava lisä taisteluun. Toisaalta se herättää pohtimaan sotahuutofilosofisia kysymyksiä:

Ensinnäkin, kuinka realistista on, että oikeasti tuhoa aiheuttava tykki olisi noin kevyesti liikuteltava?

Ja sitten se laajempi... millainen vaikutus sotahuutoon olisi oikeasti rivistöllä tehokkaita tykkejä, joka pystyisi lanaamaan kerralla vihollisjoukon? Ei sillä, ettei se olisi historiallista.. en nyt muista taistelun nimeä, jossa voittamattomina pidetyt sveitsiläiset tapettiin houkuttelemalla heidät sirpaleita ampuvan tykkirivin ääreen. Mikä sitten merkitsi kohtalaisia muutoksia ajan sotilastaktiikoihin.

Mistä päästäänkin asiaan jota pohdin.. En väitä olevani historiantuntija, mutta mielestäni yksitoista Sotahuutoa alkaa olla käynyt läpi koko keskiajan historiallisen taistelutekniikan kehityksen. Pienistä pyöreistä kilvistä on siirrytty yhä suurempiin tornikilpiin, haarniskoista on tullut ylellisyyden sijaan jokamiehentavaraa, hilparit ja keihäät ovat pidentyneet suunnilleen maksimimittaan, ja nyt ollaan siirtymässä tykistön ja tuliaseiden aikaan. Mitä seuraavaksi?
No plan survives the first enemy contact intact. We have no plan. Ergo, we survive the enemy contact intact.
Ceterum censeo, Rämä esse delendam.
Avatar
Hyppyrotta
Kapteeni
Viestit: 100
Liittynyt: Sunnuntai, 19.06.2011 17:13
Paikkakunta: Rovaniemi/Oulu

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Hyppyrotta » Torstai, 20.08.2015 23:25

Komia värkki.

Käsin kannettavaa versiota odotellessa.
Avatar
Melame
Nostoväki
Viestit: 5
Liittynyt: Sunnuntai, 04.08.2013 21:24

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Melame » Perjantai, 21.08.2015 16:35

Nyt kun tuossa edellä mainitaan tuo käsinkannettava versio, ja AnttiT puhuu laajemmin sotakoneiden impaktista SoHuun, niin otan tämän tilaisuutena postata muualle kirjoittamaani myös tänne.

"[villit visiot mnoipiippuisista tai käsinkannettavista tykeistä on] kivoja idoita mutta koska mitään sääntöjä ei ole sotakoneille, vaan kaikki koneet arvioidaantapauskohtaisesti, toivon ettei liian tehokkaita tykkejä (peliteknisesti) tehdä koska muuten ne kielletään. Ja ei siinä mitään mutta jos joku väkertää pitkään tykkiä ja se kielletään pelin alussa joko yleisellä "kaikki tykit kielletään" tai vaan juuri se liian tehokas, niin sit harmittaa se joka tapauksessa. Siksi toivoisin yhtenäisiä linjauksia jotta voi lähteä rakentamaan lisää koneita."

"Sotakoneet elävöittää ja luo tunnelmaa sekä on hasukaa puuhaa niin rakentaa kuin käyttää. Näkisin mielelläni niitä enemmän mutta sääntöjen puute nostaa rakentelukynnystä huomattavasti."

Eli toivon ja aion ehdottaa että sotakoneita speksattaisiin hieman tarkemmin minkä puitteissa niitä kannattaa ja saa rakentaa. Esimerkiksi ammussääntöjen jonkinlainen yhtenäistäminen helpottaisi paljon, ja alussa se voisi tarkoittaa että kaikki käyttää samaa huomioväriä jotta ammukset tunnistetaan sotakoneiden ampumiksi muista projektiiliaseista ja -ammuksista.

Koska tänävuonna tuo paineilmaversio on hyväksytty niin olisi kiva tietää millä paineilla sitä sai ja saa ensivuonna käyttää. Onko paineet samat jos ampuu kaaressa mortarin lailla vai suorasuuntaavasti kuten nyt? Entä miten tämä useamman piipun ongelma saati sitten pikalataus? Nyt mennään vahvasti henkilökohtaisilla herrassohuilija säännöillä, eli koitetaan välttää ylilyönnit mutta koska kyseessä on täysin tulkintakysymys voi se raja tulla vastaan täysin yllättäen.

Tällä hetkellä väitän että yksikään SoHussa ollut sotakone ei ole ollut yhtä tehokas kuin jos samaiset sotakoneoperaattorit olisi pistänyt skirmaamaan tai kilpiriviin. Tämä tarkoittaa että rajaa ei olla vielä lähestytty tarpeeksi, mutta paineilmalla se on helppoa ylittää. Emme varmaan halua "we will blot out the sun" tyylistä sotakoneammusryöppyä nähdä kentällä...

Jotta enemmän sotakoneita näkyisi kentällä, ja sitä minä ainakin haluan, niin peräänkuuluttaisin jotain raameja jonka mukaan niitä voi alkaa tekemään. Meidän onni on ollut se että SOSin trebuchet on rakennettu ekaan sotahuutoon ja se on toiminut identtisesti vuodesta toiseen, ainoana erotuksena että tänävuonna olimme mobiileja uusien renkaiden kanssa. Tämä tarkoitti että olimme enemmän toiminnan keskellä emmekä täysin hyödyttömiä linjan takarivissä (kun 20-30m on kovin lyhyt matka SoHussa kaikille muille paitsi SOSille).

Hieman epämääräinen postaus mutta toivon että en vie tätä ketjua täysin offtopic, ja silti toivon keskustelua aiheesta.

--Anssi

PS. Toivon näkeväni teiltä vielä ehomman tykin ensivuonna!
Karu
Nostoväki
Viestit: 3
Liittynyt: Maanantai, 06.07.2009 00:33
Paikkakunta: Espoo

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja Karu » Perjantai, 21.08.2015 17:08

AnttiT kirjoitti:Ei sillä, ettei se olisi historiallista.. en nyt muista taistelun nimeä, jossa voittamattomina pidetyt sveitsiläiset tapettiin houkuttelemalla heidät sirpaleita ampuvan tykkirivin ääreen. Mikä sitten merkitsi kohtalaisia muutoksia ajan sotilastaktiikoihin.
Varmaankin Bicocca 1522?
el lobo
Asemies
Viestit: 14
Liittynyt: Torstai, 16.04.2015 09:51

Re: Imperiumin tykistön palaute

Viesti Kirjoittaja el lobo » Keskiviikko, 09.03.2016 10:49

Tämä tulee nyt hieman jälkijunassa kun tässä vasta heräilen tälle foorumille.

Tykki on ehdottomasti hauska lisä. Sopivan hidaskin ladata. Aino pieni moitteen sana tulee ulkonäöstä. Ei se nyt aivan näytä mielestäni 1300-1400-luvun kapineelta.
Toisaalta eivät kyllä trebuchen kumipyörätkään, puhumatta viemäriputkikäskikanuunoista...
Kypäriä koskevaa naamiointisääntöä voisi näissäkin soveltaa.
Painokin voisi olla enemmän oikean kapineen luokkaa.
El Lobo
El ballestero de Compañia Blanca
-un prohibido bastardo sin gloria
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Palaute ja muut”