Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Maanantai, 08.09.2014 16:33

Keskusteluketju tapahtuman hengestä, yleisestä palautteesta, mieltä painavista asioista ja puhtaasta fiilistelystä.

Täällä voit puhua suusi puhtaaksi kohdistuen järjestäjäosapuoleen tai jakaa mietelmiäsi ja kiitoksiasi muiden matkakumppanien tai vastapelaajien kanssa. ;)

Pidemmät matkakertomukset voit jättää sille kuuluvaan ketjuun.
Avatar
Leperi
Soturi
Viestit: 21
Liittynyt: Maanantai, 14.07.2014 09:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Leperi » Maanantai, 08.09.2014 17:39

Aloitanpa tässä nyt sanomalla, että kiitoksia vaan kaikille todella mukavasti kuluneesta tapahtumasta, niin pelaajille ( suurkiitos etenkin Kommandolle joka hiisiveljenä hyöri) kuin järkkäreillekin. Järkkärit olivat toden totta tehneet työtä tapahtuman eteen ja on ihme, että noin hankala tapahtuma saatiin koordinoitua noinkin hyvin kasaan - Waltava Metsäalue ja Warsin Paljon Pelaajia loikkimassa teillä tietymättömillä on varmaan varsin huvittava tilanne yrittää pitää käsissä.

Kuitenkin, on pakko heittää myös ikäviä palautteita niin että tiedätte mitä parantaa. Tuntui olevan melkolailla pienempiä logistisia ongelmia, jotka kuitenkin hankaloittivat pelailua - esimerkkinä nousee nyt päällimäisenä mieleen se, kuinka NPC:eiden kartoissa oli esim. tehtävien suhteen eri koordinaatit kuin pelaajilla.. Metsässä kun kykki kaksi tuntia eikä rosvoja näkynyt, niin kyllä siinä hiukan käpyyntyi, pakko myöntää, etenkin kun jälkikäteen kuuli ettei ollut oman suuntavaiston syy. Lisäksi monet asiat muuttuivat melko rivakkaa tahtia perjantai-päivän alun jälkeen. Ilmeisesti esim. lippusalon käyttäminen jätettiin täysin pois ilman, että siitä tieto kauheammin kulki ja samoin taisi käydä parille muullekin osalle peliä.

Toinen oli vaihtelevaisuus säännöissä. Kun yhdeltä järkkäreistä kysyi jotain vaikkapa aseiden piilottamiseen tms. vastaavaan liittyen, saattoi seuraavalta saada erilaisen vastauksen kysymykseen, mikä totta kai hämmentää ja on yleisesti ongelmaista kun kaikilla on hiukan eri visiot eri asioista. Monet säännöt myös tuntuivat muuttuneen siitä, mitä luki vaikkapa foorumeilla ( tästä en ole aivan satavarma, mutta sille vaikutti) .Vaikeahan sitä on kommunikoida tällaiseen liittyen, mutta joka tapauksessa ajattelin tämän nostaa esille.

Kolmanneksi sanoisin, että aloitus oli ongelmallinen. Tuntui sille, että Väinöläläisiä oli paljon vähemmän, vaikka en ole varma tarkoista määristä ja niin pois päin.. tällaisen kuvan kyllä sain aika useiden puheiden perusteella. Lähtökin oli myös todella myöhä, mutta sanottaisko vaikka, että se ensimmäisen päivän potku persauksiin on saakelin hankala :D Suosittelen että jos toista kertaa Vainoja järkkäätte, niin sitä aloituspäivän logistiikkaa ja järkkäilyä kannattaa tarkastella ja kerätä palautetta saapumisista tms, siitä kun tapahtuma alkaa.

Kaiken kaikkiaan, ongelmia oli ja niin pois päin, mutta eivät ne pidemmän päälle peliin oikeasti ongelmallisesti vaikuttaneet. Nyt vaan hiomaan menoa ja meininkiä jos aiotte toisen kerran järkätä! Toivotan onnea ja menestystä ja kiitän ja kumarran todella syvään tämän vuoden parhaasta viikonlopusta! Tässä olisi ainakin yksi innokas hiisi Sampoa toistamiseen ryöstämässä.. :D
“He'd been wrong, there was a light at the end of the tunnel, and it was a flamethrower.”
Avatar
GSawo
Paroni
Viestit: 189
Liittynyt: Maanantai, 11.07.2011 21:48
Paikkakunta: Oulu

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja GSawo » Maanantai, 08.09.2014 21:10

Ihan ensimmäiseksi sanon, että minulla oli upea tapahtuma ja pidin hirveästi. Kiitos pojat, että järjestitte sen. Vastuu oli iso ja aihe todella hankala. Toivon, että teille ei jäänyt budjetti ym. ongelmista liian paska maku suuhun, ettettekö uudestaan järjestäisi. Mutta kuten olettaa saattaa, kun järjestää ensimmäistä laatuaan olevaa peliä, niin ongelmiakin oli. Koitan tässä nyt omalta näkökannaltani avata toimivia ja ei toimivia puolia, jotta osaatte tulevaisuudessa parantaa joko VaiVaa taikka muita järjestämiänne tapahtumia. Älkää masentuko, oikeasti kaikista ongelmista huolimatta nimittäin oli erittäin hyvä peli ja mieli korkealla koko viikonlopun ajan.

Informaatio
Tässä oli ongelmia niin ennen peliä, kuin pelin aikana. Kun järjestää alueeltaan isoa tapahtumaa, jossa on paljon liikkuvia osia, niin kannattaa jakaa mahdollisimman selkeästi informaatio etukäteen tärkeistä asioista. Nyt informaatio tuli aika tipoitellen ja useaan eri paikkaankin. On oletettavaa myöskin, etteivät kaikki koskaan pääse tämän kaltaisissa tapahtumissa paikalle briiffiin paikan päälle ajoissa. Siksi olisi ollut hyvä kertoa briiffin asiat myös kootusti ennen peliä nettisivuilla tai jakaa pelaajille lehtiö ohjelmasta ja infosta, josta asian olisi voinut lukea. Oli hankala omaksua kaikkea uutta asiaa, kuten veriliinoja, vedensaantipisteet ja telttailupaikkoja, perjantain kovin hätäisessä briiffissä johon onneksi kuitenkin ennätettiin mukaan. Suosittelisin myös, että olisi jaettu joku puhelinnumero, josta jonkun henkilön olisi saanut kiinni hätätilanteita ym. varten. Hyvän puolena oli, että kun kysyi teiltä jotain, sain aina välittömästi vastauksen. Olitte siis ennen peliä tavoitettavissa hyvin.

Pelin aikana on hankala jakaa infoa muuttuneista asioista, koska pelaajat ovat hyvin hajallaan. Oli hyvin hämmentävää kuulla tipoittain peliteknisten asioiden poisjäännistä (kuten stabiilin henkiinheräämispisteen ja valtapisteiden poisjäänti). Valkeilla ja kirjureilla olisi voinut olla joku paperinen informaatio näistä asioista, josta olisi voinut lukea, mitä kaikkea on muuttunut. Heiltä olisi voinut tarkistaa asian käydessään henkiin heräämässä tai hakemassa tehtävää. Tosin pelin aikana tuntui, että kirjuritkaan eivät olleet perillä asioista. Informaatio oli ristiriitaista tai sitä ei ollut aina. Ilmeisesti sattui myös esimerkiksi respaamisajan epäselvyyksiä puolin ja toisin. Jossain vaiheessa myös varmaan väsymyksestä ja muusta stressistä johtuen, sai aika kireää vastausta takaisin, kun kävi jotain asiaa selvittämässä. Älkää huoliko en ottanut nokkiini, ymmärrän täysin ettei sitä tarkoita tiuskia ja kurttuilla, mutta väsymys ajaa siihen.


Aikataulutus
Sanoin jo kumppaneilleni alun perin, että on kovin optimisinen aloitusaika, kun pitää silmällä työläisiä. Työihmisten ei olisi ollut mitenkään mahdollista päästä briiffiin. Tämä ei periaatteessa olisi haitannut, jos informaatio olisi ollut luettavissa hyvin etukäteen ja myös paikalanpäällä jotenkin paperisena. No nyt se kuitenkin logistiikkaongelmista johtuen myöhästyi ja mekin ennätimme sitten briiffiä kuuntelemaan. Tunnelma oli kyllä hätäinen ja asioissa vähän pompittiin, että välillä meinasi mennä sekaisinkin. Tunnelma pysyi kuitenkin hyvänä ja se on tärkeää.

Oli hyvä, että tekemistä oli paljon, mutta tehtävien aikataulutus oli myös välillä hiukkasen epäselvä. Meni hetki opetellessa lukemaan kartan tehtäviä ja aina ei oikein ollut varma, että milloin tehtävä päättyi, jos päättyi. Myöskin ehkä olisin itse jättänyt jommankumman yön selvästi enemmän nukkumista varten. Välillä näki niitä sankareita, jotka olivat painaneet puolen tunnin torkuilla koko tapahtumaa ja olivat aika finaalissa. Oma päätös toki heillä, mutta ymmärrän myös pelaajien kannan, että kun hommaa on tehtävän se pitää tehdä (itsehän kyllä kuorsasin molempina öinä oikein mukavasti). Tämän olisi saanut kätevästi yhdistettyä, että aloituspäivä eli perjantai olisi ollut hivenen löyhempi. Ihmiset olisivat ennättäneet paremmin katsoa, että keitäs täällä on, miten tätä ajetaan. Silloin ei myöskään olisi tullut pelinjohtajilla niin hoppu.


Pelialue
Pidän Liesjärvestä. Se on kaunista aluetta ja helppo kulkuista. Tälle tapahtumalle pelialue oli kuitenkin aivan tarpeettoman suuri, eikä sitä aina ihan ymmärretty pelaajien näkökulmasta. Päätapahtumat keskittyivät Valtasillan harjun molemmin puolin ja sen välittömään läheisyyteen. En tiedä Etelän tehtävistä tarkkaan, mutta Pohjoisen tehtävistä vain 1 taisi olla kauempana Kaksvetisellä. Kävelyä tuli silti ihan riittämiin. Järjestäjienkin kannalta olisi varmasti ollut helpompi rajoittaa vähän enemmän aluetta. Koska stabiilia respaa ei ollut, niin aina kuin kuolit jouduit käytännössä kävelemään pitkän matkan respallesi harjun toiselta puolelta. Päivölän kärryä ei voinut Hyypiön risteystä pidemmälle edes tuoda, koska kivet estivät sen tiellä.

Liesjärven helppouden takia paperikarttakin riitti, mutta itse en ihan noin köykäiseen karttaan yhtään vaikeammassa puistossa luottaisi. Toki pelaajilta ei ollut kielletty maastokarttaa ja itsekin sellaisen otin mukaani. Sitä sitten tihrusti itseni lisäksi moni muukin.


Päivölä & Väinölä
Olisi kiva nyt kuulla, mitkä olivat oikeat luvut näiden kansojen välillä. Kun perjantaina saavuimme, niin meille kerrottiin, että Väinöläisiä on enemmän, mutta Päivölällä on kokemusetu. Koska en nähnyt Väinöläisten oikein koskaan liikkuvan isompana lössinä, niin en osaa ottaa siihen kantaa, mutta ainakin kokemusero näytti paikkaansa pitävältä. Väinölällä oli enemmän nuoremman näköistä porukkaa. Perjantai ja lauantai oli Päivölä vetoista (tai ainakin siltä se tuntui). Organisaatiomme tuntui toimivan paremmin ja teimme päätöksiä isompina porukkoina. Tasapainottaminen on aina hankalaa ja se hyvin helposti lähtee sorsimaan jotakuta puolta. Kaikki ottivat Päivölässä aika rennosti pelinjohdon aseidenvietin ja bandiitti mätkyttelyt. Olihan meille kiitettävästi varusteita kertynyt. Olisi kuitenkin ehkä kannattanut miettiä tätä tasapainotus kysymystä etukäteen. Tosin tapahtumassa jossa saa loikkia vapaasti puolilta toiselle sekin on hankalaa. Tämä on ikuisuus kysymys. Palaan sunnuntain tapahtumiin toisessa osiossa.

Maastoa ei voi muuttaa. Silta ja harjun alue oli aika luonnollinen erottelu kohta. En koskaan Väinölän valkeaa nähnyt, niin en tiedä, kuinka lähelle se pääsi siltaa loppujen lopuksi, mutta elin siinä käsityksessä, että sunnuntaina se ainakin oli melkoisen paljon lähempänä, kuin Päivölä pystyi omaansa saamaan. Valkeat olisivat voineet siis olla hieman erilaiset, jotta maastosta huolimatta ne olisi saatu ns. tasa-arvoiseksi liikuttelun suhteen. Tosin olivathan ne hienot kärryt.


Pelinjohto & NPC:t
Joka tapahtumalla pitäisi olla vähintään yksi pelinjohtaja, joka ei liiku pelin mukana vaan kerää informaation ja pitää ne käsissä. Tämän on kokemus opettanut. Olisin suositellut sitä myös teille. Myöskin työvoiman lisäämistä. Kun jututti Kirjureita, niin kuulosti, ettei paljoa ennättänyt nukkua ja oli kovastikin huolta välillä ennättikö varmasti edellisestä tehtävästä seuraavaan tehtävään toiselle puolelle pelialuetta. Väsymys, kylmyys ja sekaantuneisuus lisääntyy näin väistämättä. Huppujen vaihto oli sekavaa ja aiheutti välillä turhautumista. Kiitos kuitenkin kaikille tapahtumaa järjestäneille. Teitte ison työn tosiaan ravatessanne ympäriinsä ja kuitenkin jaksoitte aamuisinkin hymyillen sanoa huomenta.

NPC:t olivat hienoja. Varsinkin sepänpaja oli upea ja seppä todella mukava. Vaikka nyt itse Tahon tehtävässä olikin monenlaista käsitystä sen suorittamisesta ja meinasi mennä ihmisiltä sukset ristiin. Harmi, ettei ennättänyt nähdä Tietäjän ja Metsästäjän kaatumista itse. Mutta sitten pitääkin mennä näihin sunnuntain kuvioihin. Ennen sen suurempaa spekulointia olisi nyt hyvä tietää pelinjohtajien näkökanta Sparta asiaan. Tähän haluaisin erityisesti selvityksen, varsinkin Spartan itsensä kannalta, koska helposti tämä sunnuntain episodi muuten jää pyörimään ihmisten keskuudessa ja luo ikävän vivahteen, jota en soisi lajiin tulevan. Koska tieto oli hajanaista ja kokonaiskuvasta ei ole tietoa, niin siksi tämä selvitys olisi hyvä. Kerron nyt miltä se Pohjoisen puolelta näytti.

Sparta suojeli Tietäjän tahoa ja osoittautui koko viikonlopun pahimmaksi palaksi pureskella. Soturin taho kaatui tähän verrattuna helpon kuuloisesti. Sunnuntaita lukuun ottamatta Tietäjä piti paikkaansa Savilahdessa, jonne menee pitkospuut. Niemeke oli siis helpohko myös puolustaa käsittääkseni. Tänne kertyi Päivölän Valkealta ihan kiitettävä kävelymatka. Kovin montaa kertaa siis päivässä ei muiden tehtävien ohella ollut jaksamista yksin kertaisesti koota isoa joukkoa ja lähteä yrittämään. Vaikeudessa ei sinänsä ollut mitään vikaa. Nurinaa kuului useammalta Päivölän puolelaiselta osumien ottamattomuudesta. Itse en lyönyt, enkä tullut lyöneeksi, joten en tiedä asiasta sen paremmin siis omalta kohdalta.

Sunnuntaina saimme kuulla, että joukkio oli siirtynyt Sillalle. Kuulosti loogilliselta pelinjohtajien päätökseltä heittää Taho hakattavaksi keskemmälle ja alueelle, josta on helpompi voittaa. Edes eteläisten selkään puukotus ei tuonut karvasta makua suuhun, koska itsepähän uskoimme joukkiota. Siirsimme Valkean mahdollisimman lähelle ja jäin pitämään tulta yllä. Seuraavaksi mitä kuulin ja näin, oli kasa maansa myyneitä Päivölän miehiä kertomassa, että Tietäjä juu kukistui ja koko Sparta oli mennyt Etelän puolelle. Tiedän, että Tahoilla oli lupa siirtyä pelaajiksi kuoltuaan, mutta nyt tämä kyllä ehkä meni vähän överiksi tasapainotuksen kannalta. Siinä vaiheessa, kun Päivölää oli juuri puukotettu selkään, viety VaiVa aseet ja avaimet, niin sitten siirtyy vielä 8 hyvin taistelevaa yhdessä toimivaa kovakuntoista miestä varusteineen jotka ei ole koko viikonloppua ravanneet päästä päähän pelikenttää, niin aika ymmärrettävää on Päivölän masennus. Lähdin sitten itse käymään sillalla ja kyllä sen näki kuka tahansa, että ei siitä yhden käden miekoilla olisi tultu läpi respan ollessa niin kaukana. Kahdessa rivissä isoilla kilvillä, jousia ja keihäitä. Kiertämismahdollisuutta ei ollut tässä. Tai olisi, mutta se olisi vienyt päivän jalkapatikalla. Sunnuntaina muutenkin kaikkien energia tasot oli tuossa vaiheessa loppuun ajettu. Sillä kerä saareen meni, ei sinänsä ollut väliä ja sitä on turha spekuloida, koska se millä ainoastaan oli väliä oli se, kuka piti siltaa hallussa siinä vaiheessa.

Käppäilin sitten takaisin Päivölän valkeille, jossa Kirjuri sitten kertoi Pelinjohdon vielä yrittävän sanoa, että mahdollisuutta on. Realismia olisi siinä vaiheessa kaivattu hivenen ehkä enemmän. Jaksamista ei riittänyt enää kuin yksittäisillä ja yhdenkäden miekoilla sitä varusteläjää vastaan, niin ei se olisi onnistunut. Sammon kantaminen ei kuitenkaan ollut kevyt urakka sekään.

Se kummalle puolelle sampo kuitenkin päätyi ei ollut iso asia itselleni, koska viikonloppu oli kokonaisuutena kiva. Pääsi käyttämään omia vahvuuksia. Haluaisin kuitenkin tuohon sunnuntaihin virallisen tiedon, koska olisi ikävää, jos Spartaa alettaisiin katsoa kieroon sen takia, että Pohjoisessa sanottiin, että Vaivaa ei voittanut Päivölä, eikä Väinölä, vaan Sparta. Jatkossa ehkä olisi hyvä miettiä ovatko NPC:t NPC-henkilöitä loppuun asti ja pelaajat pelaajia, jotta selvyys pysyisi.

Itse sain suoritettua kaiken sen, mitä lähdinkin tekemään. Fiilis oli hyvä ja Päivölällä oli huippu henki. Vaikka tässä olikin nyt paljon parannettavaa, niin koska tahansa suosittelisin kenelle tahansa tapahtumaa ja tulisin itsekin tosiaan uudelleen. Kiitos ja kumarrus kaikille.
~NahkaHieho~
Avatar
Iitintiiti
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Keskiviikko, 13.06.2012 20:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Iitintiiti » Tiistai, 09.09.2014 02:26

Hei vain! Vainovalkeat oli mahtava kokemus, nautin täysillä! Okei, bugeja löytyi, mutta ne on jo aika lailla mainittu ja se oli ihan odotettavissa, sillä kaikkihan sen tajuaa, että ensimmäistä kertaa uutta tapahtumaa järjestäessä bugeja tulee. Niitä on vaikea ennustaa etukäteen ja ne oppii vain tekemällä. Ymmärtääkseni kaikki kuitenkin nauttivat tapahtumasta eli tapahtuma oli loistavasti onnistunut!

Tässä on ollut puhetta epätasaisuudesta, Spartasta, valkeasta. Haluaisin kertoa hieman minun näkemyksiäni asioista.

Pelasin Väinölän puolella. Porukkamme oli hyvin hajanaista, meistä oli myös iso osa uusia harrastajia, emmekä niinkään puhaltaneet yhteen hiileen. Kuppikunnat muodostuivat, kaikki tulivat keskenään toimeen, mutta kaikki pelasivat pikemminkin omaan pussiinsa. Yhteistyön ja porukan kasaan saaminen oli haastavaa. Perjantaina meillä oli kauhian pitkä matka kulkea aloituspisteeltä alueelle missä tapahtuu jotain, joten se porukka missä itse kuljin meni hyvin rauhallisesti eikä turhaan hoppuillut, sillä emme halunneet turhaan väsyttää itseämme. Matkalla lähemmäs kannasta Päivölän raidausporukka tappoi meidät ja jatkoimme iltaa kuolleina. Löysimme sinne minne suuntasimme, mutta se olikin Spartan alueena ja he häätivät meidät kauemmaksi. Emme tienneet missä valkeamme oli, joten päätimme yöpyä kuolleina ja pistimme leirin pystyyn heti kun sille paikka löytyi. Leirin pystytettyä pari meistä meni yöpuulle ja pari lähti etsimään valkeaa. Valkea löytyi yllättävän helposti, ehkä noin 400m päässä kannaksen alusta. Seuraavana päivänä kun lähdimme etsimään taas valkeaa, se olikin siirretty paljon kauemmas ja oli vaikea löytää. Syy siirtämiseen oli se, että valkea oli ollut yksityisalueella. Valkeamme oli koko pelin ajan melkein kilometrin päässä kannaksen alusta ja välillä jopa kauempanakin. Eli oletus siitä, että Väinölän valkea oli lähellä kannasta, ei pidä paikkaansa. Väinölän valkea oli kannaksen lähellä ainoastaan la-su välisen yön ja varhaisen aamun. Sitten valkea oli taas siirretty kauemmas.

Lauantaipäivän jälkeen oli jo aika lailla selvää, että Päivölällä on tehtävät onnistuneet paremmin, he ovat saaneet enemmän rahaa, heillä on enemmän aseita, heillä on kokeneempaa harrastajakuntaa, he puhaltavat yhteen hiileen jne. Tässä vaiheessa voittaminen tuntui hyvin kaukaiselta, mutta eipä se haittaa, sillä tämähän oli kokeilukerta ja hauskaa on ollut. Pidimme huolta omasta ja muiden nesteytyksestä, ravinnosta ja unesta, koska tärkeintä oli, että kaikilla on mukava olla. Varovaisesti kyselin vielä nuoremmilta harrastajilta, että mitä he ovat mieltä jos hävitään. Kaikki olivat iloisia siitä, että ovat päässeet osallistumaan kävi miten kävi voiton kanssa.
Hyökkäsimme Spartan kimppuun lauantaiyöllä Päivöläisen raidausporukan kanssa ja melkein voitimme Spartan, heiltä jäi vain neljä henkiin. Mikä oli ihme, sillä olin varma, että vain tapatamme itsemme. Saimme Spartalta kai neljä keihästä ja kaksi kilpeä tällä reissulla. Porukan motivaatio nousi ja yölliset avaimenryöstösankariteot ja Metsästäjän päihittäminen tapahtuivat. Toki pian sen jälkeen Päivölä maksoi takaisin ja haki aseita+avaimet. Itse olin nukkumassa Metsästäjän päihittämisen aikana, joten tietoni tapahtumista perustuvat kuulopuheisiin.
Sunnuntaina aamulla Sparta tuli herättämään meidät. Käsky oli tullut järjestäjiltä, että heidän tulee siirtyä kannakselle ja halusivat meidät tappelemaan sinne Päivölää vastaan. Paljon juonia ja selkäänpuukotuksia ja triplahuijauksia tapahtui, mutta niistä ei sen enempää. Jotenkin saimme noin kuusi Päivöläistä kanssamme mukaan tappeluun Spartaa vastaa ja lopulta saimme heidät sekä Spartan hengiltä. Kun Tietäjä oli laulettu suohon, loput meidän hengissä olevat jakautuivat kahteen osaan. Suurin osa hakemaan loppuja avaimia Päivölältä ja loput kantamaan Vaiva-aseet (mukaan lukien Spartan aseet) meidän valkeallemme. Kuolleet Spartalaiset seurasivat aseitaan meidän valkeallemme, pitivät välillä palaveria ja lopulta ilmoittivat, että voivat liittyä meihin respauksen jälkeen, jos saavat aseensa takaisin (Uskon myös, että koska Päivölä oli dominoinut peliä siihen asti, olisi Päivölän puolelle meno hyvinkin voinut tuntua Spartasta aika härskiltä vedolta [Tämä on siis omaa ajatteluani ja luuloiluani, en ole kuullut Spartalaisilta mitään asiaan viittavaa].). Suunnittelimme kovasti puolustusmuuria ja keinoja saada itsemme pysymään hengissä Päivölän ylivoimaiselta hyökkäykseltä, kunnes yhtäkkiä meille tulikin kaikki loput avaimet. Joku meistä oli saanut ne haettua Päivölän valkealta. Odotimme kokoajan Päivölän valtaisaa hyökkäystä meitä vastaan. Näimme vain muutamia häröpalloilijoita, ihmettelimme, missä kaikki edellispäivänä näkemämme joukot olivat. Kuulimme myöhemmin, että he taisivat olla nukkumassa. Odotimme hetkeä jolloin Sparta hyökkää meitä vastaan ja he olivatkin tappaa meidät ihan lopussa, mutta tilanne saatiin puhuttua takaisin rauhaan. Kiitokset Epelle, joka rauhoitti tilanteen ja kiitokset Vesalle, joka päätti jättää meidät henkiin. Tosin ymmärtääkseni Sparta oli ihan poikki, sillä harvat heistä olivat saaneet unta edellisenä yönä ja monet meistä (Sparta mukaanlukien) ei ollut saanut ruokaa koko päivänä. Kaikki olivat nälkäisiä ja väsyneitä, yksi Spartalaisista jopa oksensi rasituksesta, kun saatoimme Sampoa valkealla Väinölän aloituspisteelle.

Puheet epätasaisuudesta ja Spartan puolueellisuudesta ovat mielestäni aiheettomia. Se, että Päivölässä ei levätty tarpeeksi, ei ole Spartan, järjestäjien tai Väinölän syy. Lopputaistelut olisivat voineet olla aivan toisenlaiset, jos Päivölä olisi jaksanut antaa meille sen valtaisan taistelun, mitä jatkuvasti sunnuntaina odotimme. Voihan olla, että jos Päivölä olisi hyökännyt Väinölän kimppuun Sampon kuljetuksen aikana, olisi Sparta hyökännyt kaikkien kimppuun, varastanut Sampon ja vienyt voiton kotiin.

Toivottavasti minun näkökulmani antaa vastauksia joidenkin Päivöläläisten pohdintoihin. Toivottavasti näkökulmia tulee lisää, jotta saadaan mahdollisimman kattava kuva tapahtuman kulusta. Minä kuitenkin käytin suurimman osan ajasta kahvia juoden ja luonnosta nauttien ^__^
Minulla oli vallan hauskaa ja aivan mahtava viikonloppu. Toivottavasti tätä tulee lisää!
-Kiitos-
Maahinkainen 2012-2013
Landsknecht 2014
Turentalia 2015-2017
Camulos 2018
Sparta 2019
Avatar
Epe
Kreivi
Viestit: 291
Liittynyt: Lauantai, 04.11.2006 11:49
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Epe » Tiistai, 09.09.2014 09:50

Iitintiiti kirjoitti:Odotimme hetkeä jolloin Sparta hyökkää meitä vastaan ja he olivatkin tappaa meidät ihan lopussa, mutta tilanne saatiin puhuttua takaisin rauhaan. Kiitokset Epelle, joka rauhoitti tilanteen ja kiitokset Vesalle, joka päätti jättää meidät henkiin.
Ollos hyvä ja olipahan tässä suurissa osin oma lehmä ojassa.

Jälkeen päin naureskelin, että jos olisi ollut sykemittari tuon nopeasti muuttuvan tilanteen aikana, saisin todennäköisesti vieläkin etsiä sen näyttötaulua metsästä. Olinhan tilanteen alkuhetkellä aseeton. :mrgreen:
The Chainigobbo / Kuva, Jari Kuskelin /
Jesua Sukaton kirjoitti:Omaa peli-iloani maksimoi se että epe on toisella puolella kenttää joten erittain jeespoks.
Avatar
Lahtinen
Asemies
Viestit: 17
Liittynyt: Sunnuntai, 13.07.2014 22:55

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Lahtinen » Tiistai, 09.09.2014 11:26

joo oneksi epe sai spartan kuurin :D
-skirmi viihdettä
LeCreation
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Lauantai, 07.03.2009 10:29

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja LeCreation » Tiistai, 09.09.2014 11:39

Nyt kun viimein olen edes osittain toipunut vartioiden aiheuttamista univeloista ja lihasjumeista sekä sunnuntain syömättömyyden aiheuttamasta nälästä niin haluan esittää kiitokset joka ikiselle tapahtumaa jollakin tavalla edesauttaneelle ihmiselle aina pääjärjestäjistä siihen kaupan kassaan joka myi jollekkin pelaajalle ruoat joita syödä viikonloppuna. Viikonloppu menee ehdottomasti vuoden kohokohtiin ja tulen muistelemaan sitä varmasti suurella lämmöllä koko elämäni

Osallistuin tapahtumaan Tietäjän tahossa muiden spartalaisten kanssa, en kuitenkaan kuulunut millään tasolla johtoportaaseen (kiitos luojalle siitä) vaan olin rivisotilas, joka vielä yövartioiden takia jäi täysin pimentoon kaikesta strategisesta suunnittelusta, joten kaikki mitä kirjoitan on omaa henkilökohtaista näkemystä, ei millään tasolla Spartan virallinen kanta.

Erityiskiitokset kuitenkin järjestäjille, teitte tajuttoman duunin, joka näkyi loistavana tapahtumana. Kiitokset muille taholaisille, olitte mukavaa porukkaa kun tulitte pyörähtämään nuotiolla ja hoiditte tahonne varmasti loistavasti, harmi etten kuollut aiemmin ja päässyt haastamaan Sotureita taisteluun, Seppää saunaan tai metsästäjää oveluuteen. Kiitokset myös pelaajille, olitte mahtavia, olitte sitten sotureita jotka tulitte haastamaan Spartaa taistelussa, Hattivatteja, jotka täytyi löytää ja vielä juosta kiinni metsästä tai vedestä, neuvotteluja käyviä diplomaatteja tai ihmisiä jotka eivät ikinä olleetkaan kontaktissa tämän yksilön kanssa.

Oletin lähteväni ensimmäiseksi yöksi metsään Tietäjän Tahon kanssa, jonka jälkeen lauantai-iltaan mennessä Taho on tuhoutunut ja voin lähteä huoltoasemalle syömään ja palata tapahtumaan häröilemään välittämättä Sammon saatosta lainkaan. Näinhän ei kuitenkaan täysin tapahtunut ja loppujenlopuksi olen siihen täysin tyytyväinen, joskin olisin nauttinut tapahtumasta pidempiaikaisena pelaajana huomattavasti kauemmin. Tässä vaiheessa kerrottakoon, että myös Tahoissa tapahtumaan osallistuneet ihmiset olivat maksaneet osallistumisesta ja heille oltiin luvattu mahdollisuus päästä pelaamaan peliä Tahon kaaduttua, jota ymmärtääkseni useimmat Spartalaiset odottivat kuin kuuta nousevaa.

Syitä siihen miksi Tietäjän Taho osoittautui tapahtuman kovimmaksi palaksi pureskella on varmasti enemmän kuin kukaan yksittäinen henkilö osaa sanoa, jokainen joka on yritti tunkeutua Tietäjän leiriin huomasi vartijoiden toimivuuden ja voi varmasti kertoa vartiomiesten tarkkuudesta ja hälytysten tehokkuudesta, meillä ei oikeasti kovin moni (edes tietäjä) nukkunut öiseen aikaan neljää tuntia enempää ja tästäkään ei yhtäjaksoista unta saanut kuin aamuyön tunteina, jolloin hälytyksiä ei enään syystä tai toisesta tullut. Itse henkilökohtaisesti nukuin miekka tyynynalusena, kilpi peittona ja raajapanssarit päällä teltan ulkopuolella, jotta olen valmiina puolustamaan tietäjää tarvittaessa.

Asia, joka itseäni kummastuttaa edelleen on se, että Tietäjän Tahoa vastaan ei suunnattu kuin yksi kunnolla uhkaava hyökkäys, joka sekin tehtiin öiseen aikaan suhteellisen kovalla melulla niin, että Sparta pystyi maastoutumaan odottamaan hyökkäystä mustissa panssareissansa. Tämäkin hyökkäys sai silti melkein avaimen mukaansa, sillä päähyökkäyksestä selviytyi kolme vartijaa ja tietäjä, jotka kohtasivat vielä leiristä odottomasta parivaljakon, joka olisi ilman panssareita viiltänyt kaksi vartijaa kuoliaaksi. Tätä ennen tai tämän jälkeen ei varsinaisia hyökkäyksiä ollut, vaan Taho keskittyi teloittamaan valon kanssa kulkevia, tai juoksemaan pieniä ryhmiä tai yksilöitä kiinni.

Sunnuntaina järjestäjät herättivät Tietäjän Tahon aamutuimaan huonosti nukutun yön jälkeen, ilmoittaen, että Tahon kuuluu nyt lähteä valtasillalle kuolemaan viimeiseen mieheen, jotta avain saataisiin vihdoinkin eteenpäin peliin. Tieto herätti ristiriitaisia tunteita, miksi tätä ei tehty aiemmin, miksi se tehdään nyt kun peli on muuten paketissa, mutta hienoa, vihdoin taistelua, ei enää pelkkiä vartioita ja partioita, vihdoin taistelua. Panssareita päälle pantaessa heräsi kuitenkin epäilys. Taho oli koko viikonlopun kerännyt tietoa Etelän ja Pohjoisen voimasuhteista ja sunnuntai-aamuna tilanne oli tietääksemme täysin kallella Pohjoisen Päivölälle. Tähän tilanteeseen olivat järjestäjät lisäämässä sitä, että Taho marssii ensin Väinölän maiden halki tappaen jokaisen näkemänsä ihmisen ja varastaa heidän aseensa, jonka jälkeen menemme kuolemaan kuulemma ylivoimaista Pohjoista vastaan huonosti puolustettavalle mahdollisesti väijytetylle valtasillalle, josta voiton tuluta Pohjoinen voi kerryttää jo nyt huomattavaa asekokonaisuuttaan ja saada viimeisenkin avaimen valkealle, hakea Sammon ja voittaa pelin.

Tästä johtuen päätimme antaa Väinöläläisille mahdollisuuden, liittykää tai kuolkaa, ensimmäisen teltan luo tultaessa esitimme kysymyksen ja kehoitimme juoksijaa levittämään sanaa, Kävelkää edellämme Pohjoiseen tai haastakaa Tietäjän Taho matkalla taisteluun. Lopulta edessämme oli noin viisitoistahenkinen Väinöläläisten joukko, joka liikkui keihäidemme edessä Valtasiltaa pohjoiseen. Valtasillan kohdalle saavuttua, muutti Taho sen yksisuuntaiseksi, etelästä pääsi pohjoiseen, mutta pohjoisesta ei päässyt enää etelään, ottamatta kontaktin vartijoihin. Päivölän puolella ei kuitenkaan syntynyt odottamaamme taistelua, joka olisi lopulta analyysimme mukaan muuttunut Päivölän valkeilta respaavaksi yhteishyökkäykseksi tasavertaisin asein. Sen sijaan sieltä siirtyi kontaktiin noin kolmikymmenpäinen joukkio suhteellisen hyvin varustettuna, joka nitisti Tahon suhteellisen helposti ja sai avaimen haltuunsa.

Tämän jälkeen lähdin itse kaverin kanssaleiriin jättämään panssarit talteen ja vaihtamaan soveltuvampaa vaatetta päälle (sekä etsimään kadonneita auton avaimiani), joten en osaa sanoa mitä tässä välissä tapahtui. Joku muu saakoon kertoa mitä loput kahdeksan spartalaista ja qMp tekivät. Mutta tähän väliin kuitenkin huomio, tästä eteenpäin emme enää olleet Tietäjän Taho tai Sparta, olimme yksittäisiä pelaajia ja meille oltiin annettu lupa tehdä mitä haluamme. Itse olin lähdössä häröilemään, mutta kyytiläiseni alkoi olemaan poikki, joten olisimme saattaneet lähteä ajamaan takaisin Helsinkiinkin.

Päätimme kuitenkin vielä jatkaa yhden kuoleman verran ja saimme tiedon, että valtasillalla tapahtuu ja Sparta on tuomassa Sampoa sillalle. Lähdimme siis juoksemaan valtasillalle. Itse sekavin fiiliksin, onko Sparta siis vieläkin yhdessä, miksi ja kenen kanssa itse haluan olla liitossa. Unohdin kuitenkin tahohuppuni kaulaan ja Sammon saattueen tullessa ohi meitä ei tapettu, vaan minulle iskettiin oma kilpeni käteen ja käskettiin vartioida Spartan selustaa kaikelta ja lyödä sitä, joka tekee vähänkin uhkaavan liikkeen. Sinänsä ironista, minä vahtimassa epäilyttäviä liikkeitä, kaveri Vesan selän takana rivissä, kummallakin mielessä mahdollisuus pettää entinen liittouma. Joten, vaikka se saattoi näyttää toiselta niin Spartakaan ei ollut sillä hetkellä täysin Vesan takana, uskoakseni useammatkin ajattelivat ties mitä suunnitelmia päässänsä, mikäli väsymykseltään ja syömättämyydeltään pystyivät.

Koko matkan ajan näkyi suunnitelmien tekemistä ja mielipiteiden vaihtoa useamman Spartalaisen kesken ja Etelän kärryt pysäytettiinkin useaan kertaan Spartan toimesta, itse toivoin että peräämme olisi ilmestynyt isompi joukkio, jonka kanssa olisin voinut sopia uudestaan Sammon ryöstämisestä, mutta kärryjen vauhti riitti aina melkein porteille saakka. Jäin itse tähyilemään takaata tulevia ja juuri kun tarpeeksi suuri joukkio oli melkein kohdallani oli mäellä käynnistynyt välien selvittely, joka ei harmikseni päätynyt kenenkään kuolemaan ja lähinnä selkeytti Sammon jakamista, joten alistuin viimein Vesan tahtoon ja annoin hänen sanella Spartan ehdot Sammon ryöstöön. Joten, jos tilannetta ei olisi tulkittu ja joku olisi yrittänyt jotain urheaa niin lopputulos olisi ollut aivan toinen. Kukaan ei luottanut toiseensa saattaessaan Sampoa ja yksikin pohjoisen näkyminen olisi voinut kääntää tilanteen toiseksi, niin Vesan lojaalisuuden, kuin Spartalaisuuden lojaalisuuden kanssa.

Tässä hieman selvennystä ainakin yhden Tietäjän henkivartijan/Spartalaisen näkökulmasta. Kaikki ei ollut niin mustavalkoista kuin se ilmeisesti pohjoisessa tulkittiin.

Ai niin ja osumien ottamattomuudesta, jos siitä oli ollut puhetta Tietäjän Tahon kohdalla. Suurimman hyökkäyksen jälkeen meistä useat naureskelivat sitä että kannatti valmistaa, lainata ja tuunata panssarointia päälle, itse en olisi sotahuuto säännöillä selvinnyt hengissä taistelusta, mutta panssaroitu oikea käteni, vasen etujalkani ja pääni keräsivät lyöntejä ja viiltoja itseensä kiitettävän määrän, mutteivat näillä säännöillä onnekseni edes vahingoittuneet. Sanon asiasta vielä kuitenkin sen, että kuulin myöhemmin myös joidenkin pelaajien käyttäneen panssareita takin alla, joka on varmasti myös kuumentanut muiden tunteita.

Kuitenkin vielä kiitos kaikille tapahtumasta, oli hauskaa, toivon ettei kenellekkään jäänyt oikeasti mitään hampaankoloon, tämä oli kuitenkin vain peli, jota pelattiin voittaakseen ja tätä ei tule sekoittaa muihin tapahtumiin saati sitten normaalielämään, jatketaan kavereina ja ei anneta toisten pahojen sanojen tai muunkaan vaikuttaa pitkään, itse ainakin lähdin tapahtumaan myös eläytymään, tosin sain tyytyä larppaamaan suurimmaksi osaksi vartiomiestä.
Vihreä hippo 07, 08 ja keltainen keksi 09-12
Häröpallo
Soturi
Viestit: 35
Liittynyt: Maanantai, 28.04.2014 23:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Häröpallo » Tiistai, 09.09.2014 14:16

Tässä postauksessa annan kuvani sunnuntai-aamusta. Muuta palautetta sitten erillisessä postauksessa. Lyhyesti, aamu ratkaisi voittavan kansan. Spartan toiminta, jota Iitintiiti ja LeCreation edellä tarkasti kuvasivat, antoi mielestäni edun (tai mahdollisuuden :wink: ) Väinölälle. Peli ratkesi kahdessa kohtaamisessa, Päivölän valkealla ja yhteishyökkäyksessä Spartaa vastaan.

Päivölä heräsi sunnuntai-aamuna hitaasti klo 7-9 välillä, osan sankareista osallistuttua öiseen Valtasiltatyöntöön ja avainten takaisinryöstöön Väinölän valkealta, ja osan päätettyä nukkua ansaitut yöunet.
Klo 9 aikaan meille tuli tieto, että Sparta on liikkumassa valtasillalle. Jatkoimme juttelua ja aamutoimia, alkaen pikkuhiljaa valmistautua kohtaamaan Spartan näiden saavuttua sillalle. Noin kello 10 puolet porukkaa odotteli valmiina toista puolta, jotta yhdessä voisimme kukistaa Spartan. Kaikkia tarvittiin, sillä la-su yönä klo 22-24 toteutetussa hyökkäyksessä Spartaa vastaan, ja sitä seuranneessa hämmingissä, olimme menettäneet merkittävän osan aseistamme Väinöläläisille.
Yllättäen luoksemme juoksee koko normaalisti niin hajanainen Väinölä. He kertovat Spartan jekuttaneen heidät sillan yli ja sulkeneen tien, ja pyytävät meitä apuun näiden voittamiseksi. Tulkitsin tilanteen olevan todennäköisesti ansa, jossa Väinölä puukottaisi Päivölää selkään, ja arvioin mahdollisuutemme heikoiksi. Toisaalta, koko yhtenäisen Väinölän seistessä edessämme, 3-4 jousta meidän nollaamme ja 3-4 keihästä meidän yhtä-kahtamme vastaan, osan sotureistamme istuskellessa siellä täällä, taistelu siinä ja silloin olisi päättynyt meille huonosti. Kaduin, etten huutanut tuolloin ”Kusetusta! Tapetaan ne kaikki!”, vaan valitsin koettaa onneamme lähitaistelussa ensin Spartaa ja sitten Väinölää vastaan. (Tässä myös suurin oma mokani.)
Taistelu Spartaa vastaan kääntyi nopeasti voitoksi, ja väinöläläisten ottaessa aloitteen selkäänpuukotus alkoi. Päivöläläiset, jotka lähes kaikki olivat mukana, surmattiin ja varusteensa vietiin, ja samoin kävi muutamalle Valkeaa ja avaimia vartioineelle.
Tässä vaiheessa Päivölän vaivavarusteet koostuivat kahdesta kilvestä. Koko muu asearsenaali keihäistä kilpiin oli Väinölällä, samoin avaimet. Tilanne ja pelin voittaja oli aika selvä, taistelussa kapealla kannaksella yhden käden miekoilla aseistautunut Päivölä ei kykenisi voittoon täysin ase-ylivoimaista Väinölää vastaan.
Kaivoin kokispullon repustani, täytin kumiveneeni ja lähdin saareen sammon noutajia väijymään, mukani yksi Päivölän soturi. Muut lähtivät yrittämään taistelua sillalla. Saaressa 4 tai 5 saapunutta väinöläläistä eivät tehneet virheitä, ja enkä saanut paikkaa edulliseen taisteluun heitä vastaan.

Arvioni tilanteesta on, että Sparta auttoi Väinölän voittoon, kallistaen tilanteen heidän edukseen. Se yhdisti hajanaiset Väinöläläiset, käski heidät liikkeelle ja laittoi heidät taistelemaan selkä seinää vasten, yllättäen samalla Päivölän väen. Nämä eivät ilmeisestikään olisi tapahtuneet ilman Spartan toimintaa. Toisaalta Spartan intentio, heidän kuulemiensa vanhentuneiden huhujen perusteella, oli ymmärrettävä. Voittava kansa ratkesi sunnuntai-aamuna kahdessa kohtaamisessa, ensin Päivölän Valkealla, ja lopullisesti taistelussa Spartaa vastaan. Oman arvioni mukaan etu oli Väinölällä, mutta kumpikin kohtaaminen olisi lopulta voinut mennä toisin.
Camulosin kappalainen.
Motivaatio-Esko
Sotahuuto 2016 - järjestäjä.
Avatar
Epe
Kreivi
Viestit: 291
Liittynyt: Lauantai, 04.11.2006 11:49
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Epe » Tiistai, 09.09.2014 14:28

Häröpallo kirjoitti:Saaressa 4 tai 5 saapunutta väinöläläistä eivät tehneet virheitä, ja enkä saanut paikkaa edulliseen taisteluun heitä vastaan.
Saarelle saapui kaiken kaikkiaan 6 henkilöä, joista 2 olivat kirjureita / kuvaajia.
The Chainigobbo / Kuva, Jari Kuskelin /
Jesua Sukaton kirjoitti:Omaa peli-iloani maksimoi se että epe on toisella puolella kenttää joten erittain jeespoks.
Avatar
Leperi
Soturi
Viestit: 21
Liittynyt: Maanantai, 14.07.2014 09:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Leperi » Tiistai, 09.09.2014 17:05

Ajattelin hiukan avata, jos jollekulle jäi epäselväksi mitä tapahtui kun Päivöläläiset ja Väinöläläiset yksissä tuumin marssivat kohti Spartaa sillalla. Tilanne taisi olla nimittäin melko sekava itse kullekin, etenkin jos sitä ei ollut itse todistamassa. :D

No, aiemmista tapahtumista en niin paljoa tiedä, sillä kipitin paikalle vasta jälkijunassa ohi Spartan vartion, mutta hiukan ennen sillan tapahtumia kävimme minä ja Kassu "vittuilemassa" Spartalle. "Hakekaa teidän välineet, täällä on Vesa sun kilpi!" ja muuta vastaavaa tuli huudeltua.. Mutta samassa tilanteessa sovittiin Spartan kanssa, että tietyn huudon ( "Kalevala united!" ) kaikuessa kaikki kääntyisivät yksissä tuumin Päivölää vastaan ja backstabbaisivat koko kansan. Niin lopulta kävikin ja ellen väärinymmärrä, niin myös mahdolliset leiriin jääneet kävi yksi henkilö meidän puolelta listimässä.

Ihan vaan jos jollekulle jäi epäselväksi.
“He'd been wrong, there was a light at the end of the tunnel, and it was a flamethrower.”
Avatar
Kommando
Herttua
Viestit: 830
Liittynyt: Perjantai, 06.02.2009 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Kommando » Tiistai, 09.09.2014 19:30

Kiitokset upeasta viikonlopusta minunkin puolestani, tämä tapahtuma menee heittämällä ykköseksi. Leperille, luotettavalle Hiisisiskolle ja järjestäjille menee aivan oman luokkansa kiitokset. Teitte hienon työn tuodessanne uudenlaisen tapahtuman skeneen ja saadessanne sen pyörimään onnistuneesti loppuun asti.

Koko konsepti oli mahtava. Se kattaa kaiken. Kuitenkin on minullakin niitä rakentavia risuja kerrottavaksi, mutta koska aika monta niistä on jo kerrottu aikaisemmissa viesteissä, otan omat kohtani esille vain lyhyesti.

Aloitusaika. Klo 18 oli hyvin optimistista ja omasta mielestäni epärealistista, jonka ilmaisin jo toisessa paikassa heti alkuunsa. Kun vain harvat ovat lomilla tähän aikaan, paikalle pääsy etenkin pidemältä venyy vääjäämättä.

Kartat. Avaudun samasta kuin Leperi, ei ole mukavaa, jos on 0,4 km2 alue haravoitavana löytääkseen muutama rosvo. Kehitysideana tulevaisuuden karttoihin, niihin voisi lisätä tekstiä paikkoihin, joissa olisi menoa tiedossa (here be dragons etc.)

Info. Sitä saa laittaa kaikkialle mahdollisimman paljon mahollisimman aikaisin. Moni asia oli mysteeri tapahtuman alkuun asti.

Logistiset ongelmat. Tavaroita puuttui ja suurin osa Väinöläisistä sai tarvitsemansa liinansa vasta puoliltaöin.

Ongelmia oli varmaan vielä paljon muitakin, mutta ne eivät haitanneet ainakaan omaa menoani. Älkää masentuko kommenteista, kaikki tarkoittavat hyvää ja haluavat auttaa teitä järjestämään mahdollisesti tulevaisuudessa uuden, entistä hienomman tapahtuman. Viimeinen kritiikkini onkin poikkeuksellinen.

Pelaajat. Maksakaa oikeasti ne osallistumismaksut ajoissa. Sivukorvallani kuunnellessani sain tietää, että aseita oli rakennettu viimeiset pari viikkoa melkein nollaunilla, koska rahat materiaaleihin oli saatu vasta viimetinkaan. Tämä on ikävä kuulla, koska jos aseet olisi saatu rakennettua aikaisemmin, olisi yksityiskohtien hiomiselle jäänyt loppupäässä enemmän aikaa ja todennäköisesti monelta ongelmalta olisi säästytty.

Kun nyt on kaikki enemmän-vähemmän negatiivinen sanottu, voin lopettaa viel yhteen kiitokseen. Teitte mahtavan, erilaisen tapahtuman, joka ainakin minulle oli vuoden kohokohta. Minulla on pää täynnä ideoita, mitä tekisin toisin ja paremmin seuraavalla kerralla. Onneksi olkoon, saitte ainakin minut haluamaan lisää. Jos mahdollisuus Sammon ryöstöön tulee uudelleen, olen mukana :D .
Rämäpää Rämäläinen 09-14, Etelän Imperiumin Insinööri -15, Akatemian Patterin Luutnantti -16, Valdyrin Skaldi -17-18.

PK-seudun hullu tiedemies
Beatific kirjoitti:Tulipa rekrytoitua oikea kultakimpale Pirttimäen treenileirillä :-)
Avatar
KatkaChee
Kreivi
Viestit: 346
Liittynyt: Torstai, 08.02.2007 04:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja KatkaChee » Keskiviikko, 10.09.2014 00:39

Olin siis tapahtumassa ex-tempore kirjurina, alle 24h varoitusajalla perumisien tapahtuessa. Ei kaduta, että lähdin, mutta. Niin.

Kirjurin näkökulmasta
 • Kaikesta jäi se maku suuhun, että tässä on nyt tehty useampaa visiota, eikä mitään ole mietitty loppuun. Tai edes saatettu kaikkia saman vision ja linjauksien tasolle.
 • Etukäteisinformaatio kirjureille. "Kaikki selviää paikan päällä", ei riitä, varsinkaan, kun tapahtumassa ei missään välissä pidetty järjestäjille minkääntasoista briiffiä. Puhelin soi, että nyt pitäs mennä nakkiin ja automatkalla ehdittiin olennaisimpia vähän katsoa.
 • Työvuorojen puute. On kiva pystyä suunnittelemaan omia nukkumisiaan ja ruokailujaan niin, että varmasti jaksaa. Noh, kyllähän tuo 7h unta ja useampi skipattu lämmin ateria otti sunnuntaina veronsa. Nythän homma meni kutakuinkin niin, että jos oot hereillä, sulle todennäkösesti löytyy jotain. Paitsi sitten kun ei, ja tajuat, että olisit voinut jatkaa uniasi useammalla tunnilla. Kirjureita oli myös selkeästi liian vähän.
 • Tiedonkulku järjestäjien kesken. Suurimman osan ajasta meillä ei tainnut olla kenelläkään oikein mitään hajua, mitä Väinölässä tapahtuu. Esim. Väinölän kartan eri koordinaateista sain itse kuulla launtain ja sunnuntain välisenä yönä. Muutoksista ei myöskään tiedotettu kaikille kirjureille, joten kulku pelaajille oli varmasti vielä heikompaa. Tietäjän tahon paikan vaihdon sain selville, kun istuin veneessä kannaksen vierellä.
 • Mitä mä teen kun hommat kusee? EA-ihmisten puhelinnumeroita ei jaettu. Pääjärjestäjien numeroita ei jaettu. Yö- ja aamuaikaan sai miettiä, kenelle kolmesta (Tai no kahdesta, kolmannelle kun ei ollut numeroa.) pääjärjestäjästä uskaltaa soittaa kysymyksien kanssa. Päivystysvuorot/puhelin tjsp on aika pop!
 • Tapahtumassa piti olla kaikkien kirjureiden ensiaputaitoisia, mutta tämähän ei valitettavasti riitä, jos kirjureilla ei ole ensiapuvälineistöä mukanaan. Nyt meillä oli paikalla myös erillisiä ensiapuhenkilöitä, mutta jos jotain olisi sattunut, olisi tarvikkeiden paikalle saapuminen voinut viedä helposti yli tunnin.
 • Eri pääjärjestäjiltä saadut kommentit, joita pelaajat tulkitsivat välillä miten sattuivat. Esim. aseiden piilottaminen metsään vs. tien viereen jättäminen vs. saa jättää vain Valkealle vs. kaikkien pitää olla kannossa ja käytössä.
 • Taistelusääntöjen kertaamattomuus kirjureille. Muutama tilanne tuli vastaan, joissa ois pitäny huomauttaa sääntörikkomuksesta, mutta ei ollut säännöt muistissa.
 • Pelaajien vastaan urputtaminen. "Eikö me nyt voitas kuitenkin respata?", "Miksei muka ole respaa, se ykski anto respaa.", "Mää sain luvan!", "Miten niin muka ei saa, mistä sä tiiät", "Hei pistä se valo nyt v*ttuun", valaistessani valkeakulkuetta autojen lähestyessä, turvallisuuden takia. Voi kukin miettiä, kuinka hyvin se noin kymmenpäinen, tummiinpukeutunut joukko ja hevoskärry pimeällä autotiellä tapahtuman ulkopuolisen kuljettajan yllättää.
 • Toistuvista kehotuksista huolimatta tapahtuva sääntöjen kierron yrittäminen. Jää paska maku suuhun, kun pelaaja(t) pokalla yrittää sääntöjä rikkoa, kun niistä tilanteessa on jo pari kertaa erikseen sanottu. Suurin osa kuitenkin näytti noudattavan sääntöjä ja pelaavan herrashenkilön peliä!
 • Vuoro valkealla, varsinkin yöllä, ilman minkäänlaista lupausta pysyvämmästä sijoittumisesta on aika ikävä. Koskaan ei tiedä, milloin lähtee valkea liikenteeseen, eikä kamoja oikein ehdi pakkaamaan. Oletus kuitenkin lienee kun oli, että kirjuri olisi edes suhkot tajuissaan valkealla, olisi jonkinnäköinen mini-leiri ja esim. vedenkeittomahdollisuus aika jees. Pelaaja voi jäädä tarpeen vaatiessa jälkeen, mutta kirjuri ei oikein.
 • Vattu mä en jaksa enää ravata tän vatun valkeen perässä voi ketun vatun v*ttu...
Muita mietteitä, joista haluaisin kuulla pelaajien kommenttia.
 • Pitäisikö alaikäisillä olla erikseen nimetty vastuuhenkilö? Tarinat ruuattomista tappelijoista, joilla päällään pelkkä t-paita ja verkkarit, kutsuen EA:ta korjaamaan reikä sukasta, antaa vähän aihetta huoleen. Kuitenkin mahtavasti näkyi osallistujien välistä huolenpitoa ja peräänkatsomista, mikä on sydäntä lämmittävää.
 • Onko liikkuvat valkeat niin kiva juttu? Varsinkaan maastossa, jossa sillä Valkealla ei kauheasti ole paikkoja, joissa se voi turvallisesti olla. Välillä kirjurit etsivät työpistettään, pelaajat etsivät valkeaansa ("Missä meidän valkee?" taisi olla eniten kuultu heitto koko tapahtumassa.) ja Väinölää kävi sääliksi kilometrien marssi respalle. Jos liikkuvan respan idean haluaa pitää pitää mukana kuvioissa, olisiko esim. tunnin kerrallaan liikuteltavissa oleva npc vaihtoehto? Jotain muuta?
 • Varsinaisen leirin puuttuminen valkean ympäriltä. Moni siinä ympärillä nukkui retkipatjojen ja makuupussien kanssa loppujen lopuksi. Jos siinä kuitenkin yövytään, eikö se voisi samalla olla se the leiri?
 • Se kun ei voi leiriytyä minne vaan saattoi viedä pelaajilta jotain pois, vai? Aika monella tuntui leiri olevan vähän turhan kaukana itse menosta ja meiningistä.
 • Pelialue oli minusta ainakin liian suuri. "Onko kukaan nähny yhtään väinöläläistä?" oli vielä lauantainkin puolelle usein kuultu kommentti. Niin päivöläläisten kuin järjestäjienkin suusta...
 • Olisiko ensimmäiselle yölle syytä rauhoittaa esim. 6h, jotta voisi huoletta nukkua niin järjestäjät kuin pelaajatkin? Tahot varsinkin jäivät hyvin vähille yöunille.
 • Haluaako jengi tapella npc:itä vai toisiaan vastaan? Nyt tuntui, että vaikka yrittämällä yritettiin saada teitä tappamaan toisianne 5 minuutin respoilla kannaksen molemmissa päissä, ette te sitä oikein tehneet. :( Menikö kaikki vaan suoraan nukkumaan, kulkematta lähtöruudun kautta?
Tapahtuma oli kokemuksena hyvä, eikä järjestämisen takkuilut onnistuneet mieltä täysin pilaamaan. Paljon pelasti ihan sika mahtavat tyypit ja tunnelma. Ootte te vaan aik parhautta. <3 Mielelläni tulisin seuraavaan tapahtumaan järjestäjäksi uudestaan, olettaen, että ennen tapahtumaa olisi vähän paremmin pallo hallussa. Yksi tyyppi, joka pitää kaikki langat käsissään, eikös? ;P
Ava (c) Jari Kuskelin
Coryphaus
Nostoväki
Viestit: 5
Liittynyt: Sunnuntai, 18.08.2013 22:23

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Coryphaus » Keskiviikko, 10.09.2014 20:07

Voishan tässä varmaan omiain mielipiteitä vähän tuoda julki... Kokonaisuudessaan tapahtuma oli aivan loistava, omasta mielestäni jopa parempi kuin Kuninkaantekijät! Tietysti pikkuvikoja oli, mutta ei nyt mitään kummoisempaa mitkä olisivat itse tapahtuman henkeä syöneet. En nyt jaksa sellasia ruveta hokemaan mistä on jo sanottu moneen kertaan, jne. mutta tässä nyt kuitenkin vähän omia näkemyksiä ja mielipiteitä muiden näkemyksistä.

ALUE Kartoissa ei sinänsä ollut mitään vikaa. Eihän ne nyt mitään kaikkein tarkimpia olleet, mutta ainakin itse sain sen käsityksen että niistä ei ollut tarkotuskaan nähdä muuta kuin että miltä alue pääpiirteittäin näyttää. Mistään koordinaattivirheistä en osaa sanoa kun sellaisia ei omaan silmääni sattunut, mutta onhan ne varmasti aika ikäviä jos sellisia oli. Joitain paikkojen nimiä niissä olisi kyllä saannut olla enemmän.
Mitä sitten alueen kokoon tulee, niin se oli erittäin sopiva. Tehtäviä olisi saannut olla vähän laajemmalti, mutta itse alueen koko oli oikein hyvä. Eli kattavampaa alueen käyttöä, kun sitä lääniä kerran on missä temmeltää! :)

VALKEAT Sen ei todellakaan pitäisi olla kenellekkään liian pitkä matka kävellä harjun puolelta toiselle respaamaan, ja jos on niin kannattaa ehkä pitäytyä niissä tapahtumissa joissa fyysisellä kunnolla ei ole niin suurta roolia henkilökohtaiseen suoritukseen. Mitä Väinölän pitkään respausmatkaan tulee, niin ei sitä Valkeaa ollut pakko pitää niin kaukana harjusta. Mitä nyt usealla etelänretkelläni huomasin, oli että Väinölällä olisi ollut mahdollisuus tuoda Valkeansa vielä lähemmäs Valtasiltaa kuin mitä Päivöläisille oli mahdollista. Mutta minkäs teet, elämä on valintoja täynnä.

PUOLIJAOT Tarkoista luvuista ei ole mitään käsitystä, mutta jos osallistujia oli yhteensä n.90, niin haluaisin kyllä tietää että minne puolet siitä porukasta oli piiloutunut. Puolijaoissa olisi etenkin näin pienen mittakaavan tapahtumassa otettava vähän enemmän asioita huomioon kuin lukumäärä. Ajoittain vaikutti siltä että Väinölällä olisi ikää ja lajikokemusta keskimäärin 5v vähemmän kun Päivölällä, joka osaltaan vaikutti suuresti Päivölän voittokulkuun, joka sitten muutamien aivan typerien virheiden (esim. Väinölään luottamisen ja jatkuvan aseiden menettämisen turhanpäiväisten hyökkäysten takia) ja koko Spartan liittyminen Väinölään (omasta päätöksestä tai ei) tuhoutui täysin. Vastaiskua kyllä suunniteltiin viellä ja jossain määtin toteutettiinkin, mutta valtaosa joukosta vain katosi Tietäjän päihittämisen jälkeen jonnekkin enkä nähnyt heitä enään koko loppu tapahtuman aikana. Ei se mistään väsymyksestä johtunut ettei enään hyökätty, meillä ei vain ollut joukkoja eikä varusteita siihen että olisi ollut mitään motivaatiota käydä enään turhanpäiväisellä retkellä kuolemassa keihäisiin.

VALOJEN KÄYTTÖ Tähän olisi jopa voinut asettaa jotain rajoituksia, kun joillain valopäillä ei ne kaksi aivosolua kohdanneet lainkaan jos piti ajatella että milloin sitä lamppua tarvii ja mihin sillä oli fiksua osoitella. Ihan ymmärrettävää että Valkeilla käyttää lamppuja kun etsii repustaan jotain tms. tai kun on eksynyt tai muuten ihan oikeasti valon tarpeessa. Ilman erillisiä valonlähteitä näki aivan hyvin kulkea kuunvalossa kunhan oli edes vähän ajatusta mukana että minne kulki ja miten asteli, ja hetkeä myöhemmin ei taas nähnyt mitään muuta kuin täydellisessä pimeydessä loistavan otsalampun. Ei siinä välillä auttanut muu kuin pysähtyä ja odottaa näön palautumista.
Pitäisikö alaikäisillä olla erikseen nimetty vastuuhenkilö? Tarinat ruuattomista tappelijoista, joilla päällään pelkkä t-paita ja verkkarit, kutsuen EA:ta korjaamaan reikä sukasta, antaa vähän aihetta huoleen. Kuitenkin mahtavasti näkyi osallistujien välistä huolenpitoa ja peräänkatsomista, mikä on sydäntä lämmittävää.
En nyt tiedä minkä ikäistä porukkaa tässä oli todellisuudessa kyseessä, mutta ainakin se Päivölän porukka joka vaelteli koko yön Väinölässä eivät yksinkertaisesti olleet varautuneet niin pitkään retkeen. Kyllä heillä varusteet oli tapahtumassa mukana, mutta ei sillä juuri silloin.
Onko liikkuvat valkeat niin kiva juttu? Varsinkaan maastossa, jossa sillä Valkealla ei kauheasti ole paikkoja, joissa se voi turvallisesti olla. Välillä kirjurit etsivät työpistettään, pelaajat etsivät valkeaansa ("Missä meidän valkee?" taisi olla eniten kuultu heitto koko tapahtumassa.) ja Väinölää kävi sääliksi kilometrien marssi respalle. Jos liikkuvan respan idean haluaa pitää pitää mukana kuvioissa, olisiko esim. tunnin kerrallaan liikuteltavissa oleva npc vaihtoehto? Jotain muuta?
Missä maastossa? Eihän Valkeaa edes saanut pitää kuin tiellä ja sen läheisyydessä :D Molemmat Valkeat olivat ainakin suurimman osan tapahtumasta helposti löydettävissä. Väinölän Valkea oli niin kaukana koska he olivat itse sen sinne asettaneet.
Varsinaisen leirin puuttuminen valkean ympäriltä. Moni siinä ympärillä nukkui retkipatjojen ja makuupussien kanssa loppujen lopuksi. Jos siinä kuitenkin yövytään, eikö se voisi samalla olla se the leiri?
Oli hyvä sää -> Ei tarvetta pystyttää telttaa. Monella oli telttoja ja laavukankaita, mutta kun sellaiselle hifistelylle ei ollut tarvetta niin miksi niitä nyt sitten olisi pitänyt ruveta pystyttämään?
Se kun ei voi leiriytyä minne vaan saattoi viedä pelaajilta jotain pois, vai? Aika monella tuntui leiri olevan vähän turhan kaukana itse menosta ja meiningistä.
Kyllä siellä porukka nukkui ihan missä itse halusi. Ei Päivölällä ainakaan ollut läheskään kaikkia Valkean ympärillä nukkumassa.
Pelialue oli minusta ainakin liian suuri. "Onko kukaan nähny yhtään väinöläläistä?" oli vielä lauantainkin puolelle usein kuultu kommentti. Niin päivöläläisten kuin järjestäjienkin suusta...
Alue oli ihan sopiva. Kyllä niitä molempien osapuolien taistelijoita pyöri ihan joka paikassa, että ei sen nyt ainakaan siitä luulisi olevan kiinni ettei niitä Väinöläisiä näkynyt.
Olisiko ensimmäiselle yölle syytä rauhoittaa esim. 6h, jotta voisi huoletta nukkua niin järjestäjät kuin pelaajatkin? Tahot varsinkin jäivät hyvin vähille yöunille.
Ei? Järjestäjiä olisi voinut varmaankin olla enemmän, että olisivat saanneet levätä paremmin, koska teillä nyt kuitenkin on sitä vastuutakin asioiden järjestymisestä. Tahojen ja pelaajien yöunista en nyt taas voi muuta sanoa, kun että elämä on valintoja täynnä.
Haluaako jengi tapella npc:itä vai toisiaan vastaan? Nyt tuntui, että vaikka yrittämällä yritettiin saada teitä tappamaan toisianne 5 minuutin respoilla kannaksen molemmissa päissä, ette te sitä oikein tehneet. :( Menikö kaikki vaan suoraan nukkumaan, kulkematta lähtöruudun kautta?
Sekä että? Osa ihmisistä haluaa nukkua yöllä, osaa muutenvaan väsytti päivän päätteeksi ja joitain ei vain kyseinen tehtävä niin hirveästi kiinnostanut. Mikään edellämainituista ei tarkoita sitä etteikö porukkaa kiinnostaisi toisten pamputtaminen.

Tästä tuli nyt näköjään vähän pitempi viesti, mut ei voi minkään. Jos nyt joku pahoitti mielensä jostain, niin siinähän pahoitit, nää on mun mielipiteitä.
Avatar
KatkaChee
Kreivi
Viestit: 346
Liittynyt: Torstai, 08.02.2007 04:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja KatkaChee » Keskiviikko, 10.09.2014 21:26

Mitä Väinölän pitkään respausmatkaan tulee, niin ei sitä Valkeaa ollut pakko pitää niin kaukana harjusta. Mitä nyt usealla etelänretkelläni huomasin, oli että Väinölällä olisi ollut mahdollisuus tuoda Valkeansa vielä lähemmäs Valtasiltaa kuin mitä Päivöläisille oli mahdollista. Mutta minkäs teet, elämä on valintoja täynnä.
Väinölän puolen pelaajien kartassa oli eriävät kirjainkoordinaattirivit verrattuna järjestäjien ja Päivölän karttaan, yhdellä rivillä huti.
Mitä Väinölän pitkään respausmatkaan tulee, niin ei sitä Valkeaa ollut pakko pitää niin kaukana harjusta. Mitä nyt usealla etelänretkelläni huomasin, oli että Väinölällä olisi ollut mahdollisuus tuoda Valkeansa vielä lähemmäs Valtasiltaa kuin mitä Päivöläisille oli mahdollista. Mutta minkäs teet, elämä on valintoja täynnä.
Väinölän puolella ei valitettavasti ollut valkean sijainnille kovinkaan montaa vaihtoehtoa. Juurikin kys. paikka, missä se lopputapahtumasta suuren osan vietti sekä se hyvinkin lähellä kannasta oleva parkkialue. Välissä oleva alue oli yksityisaluetta, josta valkea häädettiin jo kerran pois. Valkeaa eivät ilmeisesti väinöläläiset halunneet pitää niin lähellä kannasta, kun heillä oli halussaan avaimia. Päivöläkin olisi oman valkeansa saanut vielä lähemmäs kannasta (ja sen yli) halutessaan, vaikka se ei välttämättä kivien välistä olisi helposti mahtunut.
Mitä Väinölän pitkään respausmatkaan tulee, niin ei sitä Valkeaa ollut pakko pitää niin kaukana harjusta. Mitä nyt usealla etelänretkelläni huomasin, oli että Väinölällä olisi ollut mahdollisuus tuoda Valkeansa vielä lähemmäs Valtasiltaa kuin mitä Päivöläisille oli mahdollista. Mutta minkäs teet, elämä on valintoja täynnä.
Maastolla viittasin koko alueeseen, eli valkean tapauksessa käytössä oleviin teihin. Kummallakaan puolella ei valkealle ollut aloituspisteen jälkeen kuin (tietääkseni) 2-3 soveltuvaa paikkaa, koska keskelle autotietä sitä ei oikein voi jättää.
Oli hyvä sää -> Ei tarvetta pystyttää telttaa. Monella oli telttoja ja laavukankaita, mutta kun sellaiselle hifistelylle ei ollut tarvetta niin miksi niitä nyt sitten olisi pitänyt ruveta pystyttämään?
Jos tapahtuma tulee ensi vuonna uudestaan, ei hyvä sää ole takuuvarma, joten asiaa on syytä miettiä.
Ava (c) Jari Kuskelin
Avatar
Evert
Kreivi
Viestit: 442
Liittynyt: Torstai, 22.11.2007 17:19
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Evert » Torstai, 11.09.2014 21:32

KatkaChee kirjoitti:
Oli hyvä sää -> Ei tarvetta pystyttää telttaa. Monella oli telttoja ja laavukankaita, mutta kun sellaiselle hifistelylle ei ollut tarvetta niin miksi niitä nyt sitten olisi pitänyt ruveta pystyttämään?
Jos tapahtuma tulee ensi vuonna uudestaan, ei hyvä sää ole takuuvarma, joten asiaa on syytä miettiä.
Se, että ei ollut tarvetta pystyttää telttaa/suojaa, ei tarkoita, etteikö sitä olisi ollut mukana. (Ainakin meillä oli).
En ole filosofi, mutta voin vilkaista.
Avatar
Jopotzuki
Paroni
Viestit: 185
Liittynyt: Keskiviikko, 13.06.2012 18:02
Paikkakunta: Imatra/Lahti

Re: Kymmenesketju: Palaute ja jälkisaunat

Viesti Kirjoittaja Jopotzuki » Sunnuntai, 14.09.2014 13:56

Luulin, että vain yksilöt voivat voittaa tämän tapahtuman.

Kuka vei minun henkilökohtaisen miekkani sunnuntaina juuri, kun sampoa lähdettiin viemään etelään? Jätin sen maahan vaiva-hilparin viereen. Luulisi ihmisten tajuavan, jo ettei koske henkilökohtaisiin varusteisiin. :evil:
© Juha Valkeajoki
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Vainovalkeat”