Seitsenketju: Selviytyminen! Pelaajaksi valmistautuminen III

Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Seitsenketju: Selviytyminen! Pelaajaksi valmistautuminen III

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Maanantai, 01.09.2014 14:33

Jännittävä matka on käsillä! Käytä viimehetkesi ennen lähtöä vakavasti valmistautumiseen!

Vainovalkeissa pelkkä taistelutaito ei riitä voittoon. Pelaajat joutuvat pitämään huolen itsestään ja omasta taistelukyvystään metsäolosuhteissa.


Ruoka

Osallistujat vastaavat kokonaan itse omasta ruokahuollostaan. Varaa itsellesi riittävästi ruokaa: kolme kokonaista ateriaa päivässä ja runsaat välipalat ovat minimi.

Lämmin ruoka virkistää enemmän kuin kylmänä vedetty, joten retkikeitin on hyvä ottaa mukaan. Esimerkiksi pikapuuron ja pussipastan kokkaamiseen riittää pelkkä kiehuva vesi, ja kalliimmat retkimuonat voi saada lämpimiksi lisäämällä lämmityspussiin kylmää vettä.

Täytä taskusi ja päiväreppusi jollain, mistä saat nopeasti paljon energiaa. Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat klassisia valintoja. Myös suklaata tai muuta sokeriherkkua kannattaa varata mukaan taistelutahdon ylläpitämiseksi. Näkkileipä on hyvää narskutettavaa.

TÄRKEÄ HUOMIO: kerää kaikki roskat mukaasi metsästä. Olemme luonnonpuistossa, jossa roskaaminen on vielä tavallistakin isompi no-no. Järjestäjämökillä on jätesäkkejä, joihin roskat voi jättää.


Juoma

Vesi on vanhin voitehista. Juomarepussa kantaa helposti useammankin litran kätevästi saatavilla, mutta tavallisilla pulloillakin pärjää. Varaa itsellesi ainakin 3 litraa vedenkantovälineitä. Kaikkea vettä ei kannata kantaa mukana koko aikaa, mutta on hyvä, jos pitkän tehtävän jälkeen voit palata omalle rinkallesi ja sammuttaa janosi jo siinä.

Täytä pullosi aina, kun mahdollista. Juo paljon, sillä metsässä samoillessa ja taistellessa nestettä kuluu paljon. Jos sinulla on jano, olet jo myöhässä, joten juo lisää, ja lisää. 5 litraa päivässä ei ole lähelläkään liioittelua.


Vaatetus ja jalkineet

Taistellessa ja juostessa tulee kuuma, paikallaan ja yöllä tulee kylmä. Kerrospukeutumisella pystyt sopeutumaan kumpaankin. Monta ohutta päällekkäistä kerrosta lämmittää paremmin kuin yksi paksu, ja kerroksia voi vähentää, jos lämpöä on liikaa.
Kerrospukeutumisessa voi ajatella olevan kolme osaa.
1) Alusvaatteet, eli ihoa vasten oleva kerros. Näiden kannattaa olla merinovillaa tai teknistä materiaalia, jotta hiki siirtyy niiden läpi ulospäin eikä jää ihoa vasten.
2) Lämpökerros. Esimerkiksi fleece on hyvää materiaalia tähän, sillä se lämmittää painoonsa nähden hyvin ja päästää kosteutta lävitseen.
3) Kuorikerros on päällimmäinen kerros, jonka ei tarvitse itse olla kovin lämmin. Sen tarkoitus on pysäyttää ainakin tuuli ja suojata allaolevia vaatekappaleita. Hyvällä säällä esimerkiksi tavallinen maastopuku riittää. Softshell-vaatteet pysäyttävät tuulen ja kestävät pienen
tihkusateen, ja kalvovaatteet pitävät kuivana kohtalaisessa sateessa.

Rankassa sateessa paras vaihtoehto on kunnollinen sadeasu tai sadeviitta. Vaatteet märkänä ihminen menettää ruumiinlämpöään paljon nopeammin kuin kuivana, joten sitä kannattaa välttää.

Lisäksi mukana on hyvä olla hieman paksumpi taukotakki tai vaikka taukopeite, johon voit kääriytyä, jos joudut odottelemaan paikallasi pitkään.

Ota rinkkaan mukaan vähintään yksi vaihtovaatekerta. Jos kastut kunnolla, voit vaihtaa kuivaa päälle ja alkaa kuivata märkiä vaatteita.

Puhtaita sukkia kannattaa ottaa mukaan monta paria. Kun sukat kastuvat hiestä tai vedestä, ne alkavat hangata paljon helpommin. Rakot voivat tehdä tapahtumasta hyvin tuskallisen.

Nilkkaa tukevat kengät, kuten maiharit tai pitkävartiset vaelluskengät, ovat Vainovalkeissa erittäin vahvasti suositellut. Joudut juoksemaan ja taistelemaan vaihtelevassa, epätasaisessa maastossa vuorokauden ympäri, joten nilkkojen pyörähtäminen on vakava riski.

Lankkaa nahkakengät tai muuten uusi kenkiesi vedenpitävyys. Kiinnitä huomiota etenkin saumoihin.

Laita jalkaasi kahdet sukat päällekkäin, niin hankaus jää sukkien väliin, eikä rakkoja tule niin helposti.


Majoittuminen

Univelkainen soturi taistelee huonommin kuin hyvät unet saanut. Majoittumisessa tarvitset jotain allesi, jotain yllesi ja jotain ympärillesi.
1) Alla: kehon eristäminen maata vasten on tärkeämpää kuin makuupussin lämmittävyys. Koska makaat makuupussin päällä, se puristuu litteäksi ja lämmittää vähemmän. Lämpö myös johtuu nopeasti pois maata vasten. Tavallinen solumuovinen makuualusta eristää sinut maanpinnasta. Myös riippumatto on erinomainen majoitusväline, mutta siinäkin tulee kylmä, jos selän alla on vain kasaan painunut makuupussi.
2) Yllä: kastuminen ja tuuli kylmettävät nopeasti. Tämän voi ratkaista teltalla, laavulla, makuupussin kuoripussilla tai valitsemalla hyvä nukkumapaikka suojaisen kuusen alta.
3) Ympärillä: makuupussi on paras nukkumaväline metsäolosuhteissa. Ota riittävän lämmin malli (alin suositeltu lämpötila mielellään -5-10) tai laita kaksi ohuempaa päällekkäin. Myös huovilla saa lisää lämpöä.

Älä mene makuupussiin märissä vaatteissa, tai sinun tulee kylmä.


Pakkaaminen

Lähtökohtana on rinkan ja päivärepun yhdistelmä. Rinkassa ovat vaihtovaatteet, majoitustarvikkeet ja kokkausvälineet sekä kaikki muu sälä, mitä et tarvitse joka hetki. Päivärepussa ovat vesipullo, eväät, lämmintä vaatetta ja esimerkiksi sadevaatteet.

Rinkka kannattaa jättää johonkin paikkaan, jonka löydät varmasti pimeälläkin. Toisten pelaajien rinkkoihin kajoaminen on kielletty, joten niitä ei ole välttämätöntä piilottaa, ellet ehdottomasti halua.

Rinkan sisällön voi suojata vedeltä esimerkiksi pakkaamalla kaiken jätesäkin sisään tai käyttämällä rinkan sadesuojaa, laavua tai muuta vastaavaa. Myös päivärepussa on hyvä olla muovipussi tai pari siltä varalta, että rankkasade iskee.

Vaihtovaatteet kannattaa pakata omaan muovipussiinsa, jolloin yhden säkin löytämisellä saa kuivan vaatekerran ylleen.Tapahtuman tyyli

Vainovalkeat on totuttua hidastempoisempi tapahtuma. Tehtäviä on tarjolla päivisin parin tunnin välein, välimatkat ovat pitkiä ja henkiinherääminen kestää kauan.

Tekemisen suhteen kannattaa olla omatoiminen. Tapahtumassa on joitakin koko ajan pyöriviä tehtäviä, kuten Valtasillan valtaaminen. Aina voi kuivata varusteita, syödä lisää, täyttää vesipulloja, valmistella omaa leiriä tai käydä harjoittamassa diplomatiaa kanssaihmistensä kanssa. Riitaa voi myös aina lähteä haastamaan.

Kyseessä on selviytymistaistelutapahtuma, eli oma henki on kullekin Pelaajalle arvokas. Jos olet luonut liittouman, joka on hyvin vahva, teitä vastaan tuskin lähdetään taistelemaan kevein perustein. Jos vahvan ryhmän tarjoama pelityyli ei miellytä ja kaipaat miekanmittelöä, aina voi irtautua joukosta.

Tapahtuman voittajia on erittäin rajoitettu määrä, ja osa tehtävistä vaatii yhteistyötä. On siis erittäin luultavaa, että jossain vaiheessa saat tuntea miekan selässäsi ja joudut petetyksi, ellet itse puukota ensin. Tämä on pelin henki.

Kuva

Palaa sivulle “Vainovalkeat”