Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Torstai, 07.08.2014 12:35

Jatkoa ketjulle "Pelaajaksi valmistautuminen I"...

Vainovalkeat järjestetään kansallispuistossa, jota jokaisen tapahtumaan osallistuvan henkilön on kunnioitettava. Pelaajien turvallisuus ja pelialueesta huolehtiminen ovat aina pelin korkeimpia prioriteetteja ja niimpä jokaiselta osanottajalta odotetaan huomaavaisuutta ympäristöään ja sivullisia ihmisiä kohtaan, hyvää makua ja maalaisjärkeä.

Liesjärven kansallispuistossa ja pelin sisällä saa vapaasti liikkua lukuunottamatta erikseen mainittuja ja merkittyjä sijainteja, jotka voi tarkistaa Pelaajien pelikartasta. Muutoin Pelaajilla on täysi vapaus päättää minne ja milloin mennä vuorokauden ympäri. Tapahtuman pelin säännöt ovat myös voimassa koko pelialueella tapahtuman alusta tapahtuman loppuun saakka.

Pelin järjestäjinä ja ylläpitäjinä toimivat Kirjurit, oransseihin huppuihin pukeutuneet henkilöt, jotka seuraavat peliä jatkuvasti ympäri pelialuetta. He toimivat peliteknisinä tuomareina ja järjestysmiehinä ja heidän sanaansa on huomioitava. Kirjureilla on oikeus kieltää sääntöjen rikkojaa osallistumasta peliin. Kirjureilta voi aina kysyä neuvoa ja he ovat yhteydessä toisiinsa radiopuhelimien välityksellä.

Lisää varusteista

Elektronisten välineiden käyttö pelissä on pääasiassa kiellettyä. Puhelinta kuten muitakaan elektronisia kommunikaatiovälineitä ei saa käyttää kuin oikeissa hätätilanteissa (matkapuhelin on kuitenkin turvallisuuden kannalta erittäin hyvä olla jokaisella Pelaajalla mukana). Elektroninen musiikin kuuntelu ynm. sähkölaitteet ovat yhtälailla kiellettyjä ilman erikoislupaa. Lamput ovat ainoa peliteknisesti sallittu elektroninen väline ja ehdottoman hyvä olla jokaisella Pelaajalla mukana. Huomioi kuitenkin, että mitään valaisuvälineitä ei saa käyttää vastustajien sokaisemistarkoitukseen ja tähän tarkoitetut välineet ovat erikseen kiellettyjä.

Pelialueella on laajalti vesistöjä ja niimpä peliin saa tuoda vesikulkuneuvon, esimerkiksi kumiveneen. Vesillä on käytössä samat tapahtuma- ja pelisäännöt kuin maallakin. Väijytä muita Pelaajia vesitöillä äärimmäistä varovaisuutta noudattaen! Älä tee tarkoituksellisia iskuja toisen Pelaajan alusta kohden! Jos koet turvattomuutta vesillä tuntemattoman Pelaajan lähestyessä sinua, osoita luovutuksen merkkiä ajoissa ja totea ääneen itsesi päihitetyksi Pelaajaksi. Käytä kellukkeita tai pelastusliiviä!

Muista muonittaa itsesi koko viikonlopuksi! Tapahtuma tarjoaa osallistujille vesihuollon, mutta muu ravinto on osallistujien omalla vastuulla, vaikka Pelaajat voivatkin pelin tehtävistä ansioituneena ruokaa itselleen anastaakin.

Muista riittävät leiriytymisvälineet! Varustautumisessa auttaa jos jaat ne pelikumppaneittesi kanssa. Huomioi myös, että niin pitkään kun olet pelin sisällä, olet altis vastustajien hyökkäykselle! Majoitetut teltat jotka eivät ole kuolleiden Pelaajien leiriytymisalueella tai merkitty huomionauhoin kuoletetuiksi (huomionauhat saatavissa Kirjureilta) ovat aina elävien Pelaajien "tuhottavissa" (majoitettujen Pelaajien "tuhoamisesta" lisää "Taistelusäännöissä").

Muita varustevinkkejä: tulentekovälineet, saniteetti ja käymälävälineet (tapahtuma-alueelta löytyy toki käymälöitä), kiikarit/kaukoputki, aseiden huotrat, nuoliviini, ilmastointiteippi, lääkkeet ja hyönteiskarkottimet.

Vainovalkeat -Facebook-sivulla VARUSTE-VALOKUVAKILPAILU! OSALLISTU ENNEN ELOKUUN LOPPUA JA VOITA TAPAHTUMAN T-PAITA JA KANKAINEN PELIKARTTA!
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Keskiviikko, 13.08.2014 03:03

Mites määritellään toi vastustajan sokaisu. Tarkoittaako että vastustajaan ei saa ollenkaan kohdistaa valoa vai miten se o määritelty?
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
mikkotus
Kreivi
Viestit: 391
Liittynyt: Keskiviikko, 31.01.2007 15:29
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja mikkotus » Keskiviikko, 13.08.2014 11:56

Pimeässä metässä ei kovin kummoista valoa tarvita siihen, että sokaistuu... pieni täsmennys tosiaan paikallaan 8)
Peltokorppi kirjoitti:Mites määritellään toi vastustajan sokaisu. Tarkoittaako että vastustajaan ei saa ollenkaan kohdistaa valoa vai miten se o määritelty?
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Keskiviikko, 13.08.2014 21:39

Säännöissä viitataan siis nimenomaan tarkoitukselliseen sokaisuun. Tapahtuman aikana valokeilat varmasti osoittavat vahingossakin jos kutakin pelaajaa pimeässä metsässä, mutta toivomme että varsinaiseen vastustajien häirintään valoja ei tulla tarkoituksellisesti käyttämään ja että pelaajat osaavat suunnata valonsa pois toistensa kasvoilta, taistelutilanteissa mieluiten jalkoihin tai keskiruumiseen.

Tässä voidaan myös tarvittaessa käyttää vastatoimenpiteenä jonkinlaista huutoa niitä tilanteita varten joissa pelaaja kokee vastustajan lampun käytön liian häiritsevänä, kuten "lamppu!".
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 891
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Torstai, 14.08.2014 17:15

Saako käyttää soihtuja tai valotikkuja?
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Perjantai, 15.08.2014 02:54

Mites esim otsalamput joita näky testimatsissa paljon. Niillä ei esim voi olla sokasematta toista. Samoin niinku mikkotus sano niin kaikki valo sokasee pimeässä. Oisko esim toi lamppu sana semmone että kaikki valot pitää sammuttaa lähistöltä.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Viidesketju: Pelaajaksi valmistautuminen II

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Perjantai, 15.08.2014 03:38

Jesua Sukaton kirjoitti:Saako käyttää soihtuja tai valotikkuja?
Sallittu.
Peltokorppi kirjoitti:Mites esim otsalamput joita näky testimatsissa paljon. Niillä ei esim voi olla sokasematta toista. Samoin niinku mikkotus sano niin kaikki valo sokasee pimeässä. Oisko esim toi lamppu sana semmone että kaikki valot pitää sammuttaa lähistöltä.
Otsalampunkin kajoa voi tarvittaessa peittää kädellä tai painaa alaspäin. Valoja ei ole tarpeen sammuttaa kokonaan jos niiden suuntaan voi vaikuttaa. Sivuun tai jalkoihin osoitettu valokeila tuskin on haitaksi kenellekään ja niillä voidaan estää pahimmat kompastumiset.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Vainovalkeat”