Neljäsketju: Kansat ja päämäärät

Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Neljäsketju: Kansat ja päämäärät

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Perjantai, 06.06.2014 15:19

Syksy tuo mukanaan uudet tuulet, kantaen mukanaan merkillisiä juoruja vieraista Tahoista, vanhoista avaimista ja piilotetuista aarteista… Tämän pyhän maan kahtia jakava Liesjärvi erottaa pohjoisen Päivölän ja eteläisen Väinölän kansat toisistaan, joiden välit ovat merkillisen äkillisesti kylmenneet. Järven läpi leikkaava kannas – Valtasilta – on kansojen jakama, tärkein strateginen kohde. Ymmärtäen että loppujen ajat ovat käsillä, heimot valmistelevat lähtöään. He täyttävät kärrynsä, pukevat sen mitä hämmästyttävin viirein, lipuin ja onnenkaluin, varustavat itsensä vanhojen aseidensa rippeillä, sytyttävät Valkeansa ja astuvat erämaille. Tämä maa on liian pieni heille molemmille…

Vainovalkeissa aloitat pelin joko Päivölän tai Väinölän aloituspisteeltä, jonka jälkeen olet vapaa toimimaan miten parhaaksesi näet. Voit joko taistella kotikansasi Rajamaitten valtiaaksi, tai pettää sen. Voit ajaa oman matkaseurueesi etua, tai kääntää halutessasi selkäsi kaikille ja samota yksin itsesi voittoon.

Päivöläiset aloittavat pelin Peukalolammin kotipisteestä, pelialueen koillispäädystä. Väinöläiset aloittavat pelin Korteniemen kotipisteestä, pelialueen kaakkoispäädystä. Molempien kansojen aloituspisteiden lähistöltä löytyvät parkkipaikat, jonne saapuvat Pelaajat voivat jättää ajoneuvonsa pelin ajaksi. Päivöläisten on helpoin saapua pelialueelle Liesjärventien kautta, Hämeenlinnan suunnasta. Väinöläiset pääsevät kotipisteelleen 2-tien kautta, Karkkilan suunnasta.

Molemmilla kansoilla on Valkea, pyhä merkkituli, joka on nostettu puisten, koristeltujen kärryjen niskaan. Tämä tuli toimii Pelaajien henkiinheräämispisteenä ja Pelaajat voivat kuljettaa kärryjä pelialueen teitä pitkin. Kärryt toimivat myös löytötavarapisteinä sekä nuolienkeruupisteinä ja niiltä löytyy aina tapahtuman toimitsijahenkilö. Vaikka kansojen Valkeat ovatkin sidottu kansan omaamalle maa-alueelle, kumpaakin henkiinheräämispistettä saa vapaasti käyttää kuka tahansa Pelaaja. Valkeiden kuljettaminen oikeaan sijaintiin on kansan taistelustrategian kannalta erittäin oleellista. Pelialueelta löytyy myös yksi stabiili, paikalleen asetettu henkiinheräämispiste.

Järven kannas, Valtasilta, jakaa kansat erilleen. Tämä tärkeä strateginen kohde on yksi pelialueen kolmesta valtapisteestä, joka tasatunnein jakaa pisteen sille kansalle, jonka lippu on vedetty kohteessa sijaitsevaan mastoon. Valtapisteiden määritys vaikuttaa myös tapahtuman alitehtäviin ja Pelaajille tapahtuman aikana jaettuihin palkintoihin. Tapahtuman päätteeksi ilmoitetaan pisteissä voittanut, valtaan noussut kansa.

Lopuksi, pelimaille on piilotettu Sampo – Kirjokansi – ikuista onnea tuottava artifakti. Tämä tapahtuman pääpalkinto ojennetaan hänelle tai heille, jotka onnistuvat kummalle tahansa kotipisteelle pakenemaan se mukanaan. Sampoon kaiverretaan omistajansa nimet ja se luovutetaan ryövääjilleen tapahtuman päätteeksi. Mikäli Sampo kuljetetaan kotipisteeseen Valkean kärryssä, saa kyseinen kansa suuren määrän ylimääräisiä bonusvaltapisteitä.

Kuka vie Sammon mukanaan? Kumpi kansa riistää Rajamaat omikseen?

Kuva

Palaa sivulle “Vainovalkeat”