Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Perjantai, 28.02.2014 23:26

Kuva


Vainovalkeat on harkintaa ja sisukkuutta vaativa boffaustapahtuma. Tapahtumasta selviytymisessä auttaa, kun on valmistautunut kunnolla, ottanut huomioon tarvittavat varusteet ja koonnut itselleen etukäteen luotettavan retkikunnan.

Ryhmän suomat edut kannattaa punnita jo ennen tapahtuman alkua. Ryhmän mukana tai ryhmän kanssa yhteistyötä tehdessä esimerkiksi vesi- ja ruokahuollosta ei tarvitse pitää huolta yksin. Kunkin osallistujan strategiseksi vapaudeksi jää päättää, kuinka sitoutunut on ryhmäänsä, mikäli sellaiseen liittyy. Ryhmät kannattaa muodostaa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, vaikka ne tapahtuman sisällä muuttuisivatkin. Tapahtumassa on tarjolla vettä, mutta vesi- ja ravintohuolto on pääosin osallistujan omalla vastuulla.

Pelialueelta poistuminen kesken pelin luokitellaan pelistä luopumiseksi.


Varustautuminen

Tapahtumassa käytetään paljon termejä ”henkilökohtainen varuste” ja ”VaiVa-varuste”. Henkilökohtaisiin varusteisiin kuuluu kaikki, mitä Pelaaja ottaa mukaansa tapahtuma-alueelle. Peliteknisistä syistä näillä varusteilla voi olla kriteereitä, jotka täytyy täyttää, tai pelissä niitä ei saa käyttää. Näissä ohjeissa käymme läpi Vainovalkeissa käytettäviä peliteknisiä varusteita, eli aseistusta ja panssarointia, sekä neuvomme tapahtumaan pukeutumisessa.

VaiVa-varusteet ovat pelin sisällä saavutettuja esineitä ja niistä on pääasiassa vain peliteknistä hyötyä. VaiVa-varusteet ovat myös aina tapahtuman värein ja tunnuksin merkittyjä: niiden pohjaväri on musta, ne ovat raidoitettu punaisella, vihreällä ja valkoisella ja niissä on Vainovalkeiden logo, ”Vaivasydän”. Päihitetyn Pelaajan on aina laskettava kaikki VaiVa-varusteensa maahan ja ne ovat aina muiden Pelaajien riistettävissä. VaiVa-varusteet ovat tapahtuman päätyttyä järjestäjien omaisuutta ja ne ovat tällöin palautettava Pelinjohtajille.

Kaikki henkilökohtaiset varusteet on aina hyvä merkitä omalla nimellään sekaannusten välttämiseksi.


Vaatetus ja panssarointi

Tapahtuman vaatetus on vapaa. Pelaajia kuitenkin suositellaan kerrospukeutumaan ja ottaamaan huomioon viikonlopun sää. Muutamia vaihtovaatteita on myös hyvä ottaa mukaan kastumisen varalta. Oranssin sävyisiä vaatteita tulee kuitenkin välttää, sillä ne voivat sekoittua raatoliinojen kanssa. Luonnonsävyiset vaatteet auttavat sinua pysymään huomaamattomana jos aiot väijyä vastustajia. Tukevat kengät pitävät jalkasi kunnossa koko rankan viikonlopun.

Pelitekninen panssarointi on vapaaehtoista ja sitä kannattaa miettiä tarkasti. Panssarit voivat olla painavia ja jalan kuljettavat etäisyydet pitkiä. Kevyet panssarit (kuten kangas- ja nahkapanssarit) suojaavat peliteknisiltä raapaisuilta, viilloilta ja kimpoavilta osumilta. Raskaat panssarit (kuten ketju- tai levypanssarit) suojaavat kaikilta osumilta, paitsi työntäviltä pistoilta. Raskaspanssari antaa siis merkittävän taisteluedun Pelaajalle, mutta tekee liikkumisesta ja siirtymisistä moninkerroin haastavampaa. Sääntöjen mukainen panssarointi antaa aina peliteknisen suojan sille osalle kehostasi, jonka panssari peittää. (Tarkat panssarisäännöt julkaistaan myöhemmin.)

Järjestäjät suosittelevat osallistujia käyttämään päätä iskuilta suojaavaa kypärää. Iskunkestävä, vääntöä myötäilemätön kypärä määritellään aina raskaaksipanssariksi, riippumatta autenttisuudestaan.

Kuolleen Pelaajan tunnistamiseen käytettävän raatoliinan saa pelinjohdolta tapahtuman alkaessa.


Ase

Pelaaja voi aseistautua tapahtumaan etukäteen yhdellä lähitaisteluaseella tai vaihtoehtoisesti jousella ja viidellä nuolella. Aseita tulee aina muistaa käyttää erityisen vastuullisesti, eikä toisen Pelaajan henkilökohtaista asetta (kuten muitakaan henkilökohtaisia varusteita) tule käyttää ilman aseen omistajan lupaa.

Lähitaisteluase saa olla enintään 85 senttimetriä pitkä bofferimiekka, -nuija tai -kirves ja sen on vastattava yleisiä rakennussääntöjä (Julkaistaan myöhemmin. Rakennussäännöt ovat kuitenkin samat kuin Sotahuuto-tapahtuman ja ne voi lukea Sotahuudon internetsivuilta). Yhdenkädenmiekka on helppokäyttöinen ja luotettava ase, ja se kannattaa pitää aina lähellä. Vyöremmistä tai huotrasta on paljon etua kulkiessasi pitkiä etäisyyksiä tai kun tarvitset molempia käsiäsi muihin tehtäviin.

Vaihtoehtoinen jousi saa olla vetolujuudeltaan enintään 25 paunainen (11,3 kg) ja bofferinuolten on vastattava yleisiä rakennussääntöjä (Julkaistaan myöhemmin. Rakennussäännöt ovat kuitenkin samat kuin Sotahuuto-tapahtuman ja ne voi lukea Sotahuudon internetsivuilta). Nuolia saa tuoda tapahtumaan enintään viisi kappaletta ja niiden kunto on aina tarkastettava laukausten välissä. Jousi on kantamansa vuoksi erittäin tehokas ja uhkaava ase, etenkin tapahtuman alkupuolella. Nuolineen se kuitenkin vaatii enemmän tarkkaavaisuutta ja huoltamista kuin standardit lähitaisteluaseet. Nuolten vähäisen määrän vuoksi laukausten täytyy myös olla tarkkoja ja harkittuja. Jousimiestä suositellaan käyttämään nuoliviiniä nuoltensa kantamiseen. Jousen käyttäjältä odotetaan aina erityistä huolellisuutta aseensa käytössä.

Jousia ja nuolia lukuunottamatta tapahtuman sisältä löytyy paljon eri kokoisia ja painoisia tapahtuman värein ja tunnuksin merkittyjä aseita. Nämä tapahtuman sisäiset VaiVa-aseet ovat tapahtuman merkittävin taistelukalusto ja vapaasti kaikkien Pelaajien käytettävissä ja riistettävissä kuten muutkin VaiVa-varusteet. Päihitetyn Pelaajan on välittömästi laskettava VaiVa-aseensa maahan kun tilanne niin sallii. VaiVa-aseita ei saa missään tapauksessa piilottaa tapahtuman maastoon eikä niitä tule jättää telttoihin sisälle Pelaajan poissaollessa.Onnea Sammon ryöstöön!
Avatar
Jesua Sukaton
Herttua
Viestit: 891
Liittynyt: Perjantai, 24.03.2006 12:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Toisviesti: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Jesua Sukaton » Lauantai, 01.03.2014 05:16

Voiko pärjätä ilman seikkailuhattua?
Jos Steel Panthers kiinnostaa eikä häviäminen pelotan niin laita viestiä.
t: ex Corona Muraliksen keihäsmies
Hannubal
Ritari
Viestit: 60
Liittynyt: Keskiviikko, 19.04.2006 19:11
Paikkakunta: Joensuu

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Hannubal » Keskiviikko, 05.03.2014 13:37

Lasketaanko varsijousi jouseksi vai ovatko kokonaan kiellettyjä?
All hail the mighty celestial!
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Keskiviikko, 05.03.2014 14:40

Hannubal kirjoitti:Lasketaanko varsijousi jouseksi vai ovatko kokonaan kiellettyjä?
Jos varsijousi on todettu Sotahuudossa sääntöjen mukaiseksi, se hyväksytään vasamoineen myös Vainovalkeisiin.
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja olho » Lauantai, 08.03.2014 00:20

Ilmeisesti nuolia saa vapaasti ampua toistuvasti uudestaan, mutta niitä ei tapahtuma-aluuelle saa tuoda enempää kuin viisi. Eikö tämä tee nuolista aivan törkeän vahvoja (5 nuolta on käytännössä 5 tappoa, jos vastustajilla on vain 85cm miekka) ja eikö tuo tee puunuolien käytöstä käytännössä itsemurhan (ne katkeavat)?
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Lauantai, 08.03.2014 13:06

olho kirjoitti:Ilmeisesti nuolia saa vapaasti ampua toistuvasti uudestaan, mutta niitä ei tapahtuma-aluuelle saa tuoda enempää kuin viisi. Eikö tämä tee nuolista aivan törkeän vahvoja (5 nuolta on käytännössä 5 tappoa, jos vastustajilla on vain 85cm miekka) ja eikö tuo tee puunuolien käytöstä käytännössä itsemurhan (ne katkeavat)?
Kertakaikkisesti, jousi on pelillisesti merkittävä, mutta myös riskialtis väline käyttäjälleen. Taitava jousimies voi pelin alussa helposti pitää varuillaan useampaa miekkamiestä, mutta hänen on alati huolehdittava nuoliensa kunnosta ja välttää niiden katoamista.

Pelaajien löydettyä - jo varsin läheltä saavutettavia - VaiVa-varusteisiin kuuluvia kilpiä, tasapaino kuitenkin jousten ja lähitaisteluaseiden välillä heittelehtii herkästi.

Järjestäjiä kiehtoo suuresti miten Pelaajien taisteluvarustus ja asennoituminen taisteluun tulevat kehittymään tapahtuman aikana. Aika näyttää, ovatko jousimiehet vielä voimissaan sunnuntainakin?
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja olho » Maanantai, 10.03.2014 11:57

Onko tapahtumissa rajattu aseiden yhtäaikaista käyttöä mitenkään? Käytetäänkö 100% SoHu-säännöstöä? (Kilpijousi, jousella torjuminen, jousi+melee..?) Ja kyllä, kysyn syystä...

BTW, tarkoittaako 24h-tapahtuma nyt siis 24h/vuorokausi ja viikonlopun yli, vai la-su tasan 24h? Pelkkä 24h menee nyt kunnon nörtillä vaikka syömättä ja nukkumatta, vaikka vähän pitäisi juostakin. Sitä vartenhan sitä rasvaa elinten ympärille on kerätty.
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Maanantai, 10.03.2014 23:16

Onko tapahtumissa rajattu aseiden yhtäaikaista käyttöä mitenkään? Käytetäänkö 100% SoHu-säännöstöä? (Kilpijousi, jousella torjuminen, jousi+melee..?) Ja kyllä, kysyn syystä...
Aseiden käyttöä ei ole toistaiseksi rajoitettu, suhteessa Sotahuutoon. Oletusarvoisesti, kaikki mikä on taisteluteknisesti sallittua Sotahuudossa on sallittu Vainovalkeissa. Taistelusääntöihin saavumme vielä myöhemmin uudestaan.
BTW, tarkoittaako 24h-tapahtuma nyt siis 24h/vuorokausi ja viikonlopun yli, vai la-su tasan 24h? Pelkkä 24h menee nyt kunnon nörtillä vaikka syömättä ja nukkumatta, vaikka vähän pitäisi juostakin. Sitä vartenhan sitä rasvaa elinten ympärille on kerätty.
Vainovalkeat on koko viikonlopun mittainen taistelutapahtuma, perjantaista sunnuntaihin. Totaalista peliaikaa tapahtumassa on etukäteisarviolta 50 tuntia.
Meader
Asemies
Viestit: 14
Liittynyt: Tiistai, 25.06.2013 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Meader » Sunnuntai, 06.07.2014 16:19

Milloin tarkat panssarisäännöt julkaistaan? Luokitellaanko nuolen osuma työntäväksi pistoksi?
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Sunnuntai, 06.07.2014 16:38

Meader kirjoitti:Milloin tarkat panssarisäännöt julkaistaan? Luokitellaanko nuolen osuma työntäväksi pistoksi?
Tarkempia varustesääntöjä aletaan julkaisemaan Sotahuudon jälkeen, pahimpien kiireiden hellitettyä.

Raapaisevat, matkaansa jatkavat nuolen osumat luokitellaan viilloiksi, joilta siis kevyt panssari suojaa. Ja kyllä, kohteeseensa pysähtyvät, suorat osumat ovat pistoja.
Avatar
Woodooferret
Soturi
Viestit: 28
Liittynyt: Sunnuntai, 07.02.2010 20:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Woodooferret » Sunnuntai, 24.08.2014 12:17

Onko nuolia ja aseita sallittua korjata tapahtuman aikana? Poislukien katkenneet pvc-putket ja nuolien varret.
Avatar
Woodooferret
Soturi
Viestit: 28
Liittynyt: Sunnuntai, 07.02.2010 20:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Woodooferret » Sunnuntai, 24.08.2014 12:55

Ja vielä toinen kysymys: onko ammuttujen nuolien tai tippuneiden aseiden hamstraaminen sallittua?
Avatar
Vainovalkeat
Kersantti
Viestit: 59
Liittynyt: Perjantai, 20.09.2013 11:04
Paikkakunta: Väinölän ja Päivölän rajamaat
Viesti:

Re: Toisketju: Pelaajaksi valmistautuminen I

Viesti Kirjoittaja Vainovalkeat » Maanantai, 25.08.2014 16:35

Woodooferret kirjoitti:Onko nuolia ja aseita sallittua korjata tapahtuman aikana? Poislukien katkenneet pvc-putket ja nuolien varret.
Täysin sallittu sekä suositeltu. Henkilökohtaisten varusteidensa korjaamiseen suositellaan jokaista Pelaajaa ottamaan mukaansa ilmastointiteippiä, sekä VaiVa-varusteita varten Valkealta on saatavissa mustaa ilmastointiteippiä. Rikkinäisiä aseita ei tietenkää saa käyttää.
Ja vielä toinen kysymys: onko ammuttujen nuolien tai tippuneiden aseiden hamstraaminen sallittua?
Kaikki mikä on omaasi (henkilökohtainen varuste) tai VaiVa-varuste saat pitää itselläsi kuten parhaaksi näät. Muiden ihmisten omaisuuteen ei tietenkään kajota ilman asianomaisen lupaa (esim. jousimiesten nuolet) ja VaiVa-varusteet ovat aina muiden Pelaajien anastettavissa, ellei toisin ole määrätty. Kaikki metsästä löydetyt tavarat (kuten edellä mainitut nuolet) on kuitekin tietysti hyvä aina palauttaa Valkean löytötavarapisteelle.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Vainovalkeat”