Mitkäs joukkiot oikeastaan teutoneita onkaan?

Maahinkainen, Kuolan kaarti, Mannunvartijain kaarti, Special Orc Service
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Lauantai, 03.06.2006 11:39

Kuten tuossa yllä jo viitattiinkin, viime vuonna taistelut ratkesivat keskimäärin minuutin kuluessa taistelukontaktin saamisesta ja käsirysyyn päätymisestä. Tästä voi mielestäni vetää pari johtopäätöstä ja ajatusta joihin keskittymällä ja ne kunnolla hoitamalla tulemme pääsemään pitkälle.

1. Taistelu ratkeaa joskus ennen taistelukosketustakin, kun toinen joukkio onnistuu pääsemään paikalle ylivoimaisena. EI siis jäädä alivoimaisena taistelemaan ellei ole pakko.

2. Jos taistelu ratkeaa noin nopeasti, ei itse rytäkän aikana ole siis paljoakaan tehtävissä. Niinpä pyritään tekemään asiat oikein ennen sitä. Ollaan hereillä, valmiina äkkirysäykseen, levänneitä (ei höntyillä suotta) ja ennen kaikkea ollaan hyvässä maastossa. Hyvä maasto tarkoittaa, että kykenemme itse taistelemaan esteettä, meidän ja vastustajamme välissä on mielellään jotain iljettävää, jonka yli vastustaja joutuu tulemaan epäjärjestyksessä (oja, risukkoa tms. - tai jos me olemme hyökkäämässä, pidetään huoli, että reitti on selvä) JA pidetään huoli, että ainakin rivimme toinen reuna on tuettu jotain maastoestettä vasten. Näin meitä ei koukata ja toinen reunamme on valmiina tekemään saman iljettävyyden viholliselle.

3. Ei hyökätä, ellei ole pakko tai ellemme ole ylivoimaisia lukumäärältämme. Keihäinemme ja kilpimuurimme kanssa on mukava ottaa vastaan häröpallo. Silloin tosin täytyy hermon kestää seisoa periksiantamatta vastaan. Historiallisesti suurin osa hyökkääjistä on hävinnyt, mikäli on panostanut liikaa ensimmäiseen aaltoon. Tosin en ole varma, miten bofferoidessa tilanne on.

4. Pidetään koheesio ja rivi kunnossa. Viime vuotiset kenttätaistelut ratkesivat kerta toisensa jälkeen siihen, kun Maahinkaisen kaartit juoksivat oikealta läpi, eikä silloin hyvin kestänyttä vastustajan keskustaa hirveästi naurattanut. Mitä pidempään pysymme yhtenäisenä linjana (jopa koukkausen aikana. Ei päästetä silloin rintamayhteyttä koukkaajaan katkeamaan), sitä varmemmin voitamme.

5. Ei kuolla turhaan. 1-1 vaihtoon on ihan turha lähteä, vaikka se houkuttelisi. Se, että tiput pois rivistä, voi avata juuri ratkaisevan murtuman, minkä tähden kuolee pari kaveria lisää ja homma alkaa ratketa.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
-Maikkeli-
Kreivi
Viestit: 319
Liittynyt: Keskiviikko, 08.02.2006 22:32
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Maikkeli- » Lauantai, 03.06.2006 18:29

Kantti kirjoitti: 5. Ei kuolla turhaan. 1-1 vaihtoon on ihan turha lähteä, vaikka se houkuttelisi. Se, että tiput pois rivistä, voi avata juuri ratkaisevan murtuman, minkä tähden kuolee pari kaveria lisää ja homma alkaa ratketa.
Tätä voi soveltaa hyvin sännökseski että yksi Teutoni vastaa vähintään kahta/kolmea Puola-Liettualaista... Haiskahtaako teistäkin hiukan puolueelliselta? Kyllä, sitä se on. 8)

Eli miettikää mitä sillä hengellänne teette, siitä nimittäin saattaa riippua muidenkin henki.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 05.06.2006 20:11

Mahti kirjoitti:Meidän kaartilla on noin puolenkymmnetä miestä miekoin ja kilvin. Voi olla, että tästä porukasta ei ole vahventamaan linjaa, joten niiden pito reservissä tai härväilemässä sivuilla voisi olla optimaali ratkaisu.
Jonkunhan on pidettävä teidänkin kylkiänne ja selustaanne puhtaana, niillä kepeillä ei juuri mitään tee jos joku kilpisissi pääsee porukan keskelle huiskimaan. Että hyvä vain jos muutama mies löytyy vartiotyötä tekemään.

Vaikka jos teidät laitetaan rivin keskelle niin niille muutamallekin voisi kyllä suositella isoja aseita.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Habeli
Soturi
Viestit: 28
Liittynyt: Lauantai, 11.02.2006 14:25
Paikkakunta: Joensuu/Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Habeli » Tiistai, 06.06.2006 11:14

Stonetroll kirjoitti:Kyllä itsekin sissitoimintaan kiinnostuneena olen samaa mieltä, että pidemmissä skenaarioissa hyvä sissiryhmä on arvokas. Olisi mukavaa jos meidän puolella joku ryhmä päättäisi ottaa tällaisen roolin.

Ei siinä oikeastaan muuta tarvitse kuin hyvää kuntoa ja kevyitä varusteita. Valitettavasti ainakaan meiltä ei löydy pelin aikana kumpaakaan ;)
Voi olla että joka ryhmästä löytyy korkeintaa pari jotka olis kiinnostuneita sisseilystä, kuten meilläkin oli kaks, mut toinen ei sit tulekkaan, joten jäljelle jäin vain mie.
Mutta jos meinataan tehä ryhmä rajat ylittävä sissipoppo johonkin skenuun, niin ilmottaudun kyllä mukaan, sillä kuntoa rittää ja varustu on kevyt =)
Pelko on aseista parhain
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 19.06.2006 12:34

Puolista tuli uusi ehdotus:

http://snild.laatikko.org/sotahuuto/vie ... =7320#7320

Tuossa saisimme roimasti vähemmän väkeä mutta olisimme sitäkin raskaampia. Kuulostaisi hyvältä avoimella kentällä ja sillalla mutta huonolta maastossa. Liikkuvuutemma olisi tuolla jaolla rajoittunutta joten 23 hengen massa voisi onnistua koukkauksissa. Toisaalta kestäisimme käskytystä tällä jaolla todella paljon vastustajaa enemmän! :evil:

Henk. koht. kannattaisin kyseistä jakoa. Jos otamme aloitetta ja olemme julman päättäväisiä voimme pärjätä tällä. Mutta kyllä meidän pienempänä porukkana on oltava nokkelampia kuin vastustaja, muuten turma tulee...
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 19.06.2006 13:39

Joo hyvältä tuo näyttää. Varsinkin kun meillä on sekä keski-ikä että ryhmäkoko isompia voisi olettaa että parempi kurinalaisuus on saavutettavissa.
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Maanantai, 19.06.2006 13:48

Tuossa jaossa on myös huomionarvoista, että profiililtaan kaksi kevyttä jousiin painottunutta ryhmää, villikarjut ja tympäisevän tähden kylän militia ovat palkkiksina, eli joissain skenaarioissa on heidän avullaan saatavissa melko murhaava jousiylivoima.

- Juuso, vieläkin ihastellen tympäisevän tähden kylän Vanhan Parran tarkkuutta ja kantamaa jousella
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Maanantai, 19.06.2006 17:22

Tuohon jousi jengiin ehdottaisin (saattaa mennä aiheesta sivuun) jonkin sortin yhteistä johtajaa/johtajia, joita kaikki sitten tottelisivat. Onhan se tehokkaampaa ampua (jos ei nyt volleyta) niin ainakin rypäs yhteen suuntaan , kuin yksittäisiä. Esim. jos vihollis joukko aloittaa ryntäystä, voisi possi määrätä täyden laidallisen hyökkäyksen piikkiin. Varmaankin vähintään pysäyttäisi vyörymisen..
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 19.06.2006 17:42

Misumasu kirjoitti:Tuohon jousi jengiin ehdottaisin (saattaa mennä aiheesta sivuun) jonkin sortin yhteistä johtajaa/johtajia, joita kaikki sitten tottelisivat. Onhan se tehokkaampaa ampua (jos ei nyt volleyta) niin ainakin rypäs yhteen suuntaan , kuin yksittäisiä. Esim. jos vihollis joukko aloittaa ryntäystä, voisi possi määrätä täyden laidallisen hyökkäyksen piikkiin. Varmaankin vähintään pysäyttäisi vyörymisen..
Eikun just toisin päin. Jos ammutaan yhteislaukaus, porukalla on vapaa passi etenemiseen, kukaan ei tule ampumaan. Jos jouset taas paukuttavat yksitellen varmoihin paikkoihin ei vastustaja voi tietää koska tulee nuolesta ja juuri tämä hidastaa etenemistä.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Tiistai, 20.06.2006 10:33

Kompromissi? Tätä voisi esim. käyttää äärimmäisenä hätäkeinona. Siihen voisi liittää samanaikainen rynnäkkö rivistä.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Tiistai, 20.06.2006 11:18

Misumasu kirjoitti:Kompromissi? Tätä voisi esim. käyttää äärimmäisenä hätäkeinona. Siihen voisi liittää samanaikainen rynnäkkö rivistä.
Tehokkainta ampumista jousella on suora tuli. Kaukaa ammutut boffonuolet voi väistää tai torjua.

Jos oma porukka rynnäköi, ei jousella voi ampua samaan aikaan tehokkaasti suoraa tulta. Ehkä juuri ennen sitä, muttei samaan aikaan. Jos on pakko esim. murtautua läpi niin ammutaan kaikki nuolet toki keihäisiin ja kilvettömiin sotureihin ja sitten vain päin!

Jouset ovat parhaimmillaan paikalleen jämähtäneissä taisteluissa, ne ovat ikään kuin vielä pidemmälle yltävä ja vielä huonommin puolustava versio keihäästä. Koska meillä on sekä jousia että keihäitä meidän kannattaa yrittää saada tällaisia staattisia taisteluita aikaiseksi, varsinkin jos tila on rajattua.

Tuolla kymmenien väkimääräerolla emme voi jäädä avoimemmissa paikoissa paikallemme munimaan tai joku on selässämme ennen kuin ehdimme kissaa sanoa. Vaikeaksi menee, pakko pysyä liikkeessä vaikka tankitetaankin.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Tiistai, 20.06.2006 15:30

Tankitusta pääporukalla, kunnes Operation Juritus on käynnissä :lol:

Voihan se olla, että tulee tuliset paikat, jos jäädään jumittamaan, mutta ei me hirveän agressiivisia voida olla hyökkäykseen lähdossä, varustuksen takia.

Muuten, tuli mieleen kun sovelsimme viime kesänä jousien kanssa tuota yllätys ampumista. Jossa rivissä meni mies alas ja jousi ampui takaa yli. En tiedä miten suurella porukalla (ja suurilla miehillä) tämä toimisi, mutta kuhan heitin pallon kehään..
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Tiistai, 20.06.2006 15:38

Misumasu kirjoitti:Voihan se olla, että tulee tuliset paikat, jos jäädään jumittamaan, mutta ei me hirveän agressiivisia voida olla hyökkäykseen lähdossä, varustuksen takia.
Siis hyökkäykseen lähdössä meidän nimenomaan tulee olla aggressiivisia. Kevyesti panssaroidut ryhmät joutuvat yleensä hyökkäämään varovaisemmin käydessään kimppuun suoraan edestä päin (mikä harvoin on kevyellä porukalla kovin hedelmällinen vaihtoehto). Raskaan panssaroinnin ja isojen kilpien ansiosta me kuitenkin voimme hyökätessä painaa raa'asti päälle, koska tällä varustuksella me olemme tuossa tilanteessa vahvoilla. Jos vihollinen tunkee tarpeeksi lähelle, niin silloin on meille parempi vaihtoehto jyrätä päälle kuin jäädä odottamaan koukkausta selkään, koska karkuun me emme varustuksen takia pääse.
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Kantti
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 1647
Liittynyt: Tiistai, 21.02.2006 10:41
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kantti » Keskiviikko, 21.06.2006 09:53

Jos vihollinen tunkee tarpeeksi lähelle, niin silloin on meille parempi vaihtoehto jyrätä päälle kuin jäädä odottamaan koukkausta selkään, koska karkuun me emme varustuksen takia pääse.
Juuri tämän takia on pidettävä tarkkaan huoli siitä, että vihollinen päästetään lukumääräisenä tunkemaan lähelle vain sellaisissa paikoissa, missä me sen hyväksymme (eli me olemme valinneet maaston). Ihan aina se ei tietenkään onnistu, mutta siihen pyritään. Ja kun laidat saadaan suosiollisen maaston avulla tuettua niin ei muuta kuin nylkkäämään staattiseen taisteluun, kuten Jontzu puhui. Kyllä se on treeneissä nähty, että jousi on nimenomaan parhaimmillaan noissa tilanteissa. Pienemmissä yhteyksissä misumasun mainitsema kikka voi toimiakin, mutta suurella joukolla jousimies löytää ilman piileskelyäkin varmasti kohteen, joka ei katso juuri häneen.
"The Almighty says this must be a fashionable fight. It's drawn the finest people."
Avatar
Misumasu
Marsalkka
Viestit: 2292
Liittynyt: Sunnuntai, 30.04.2006 20:55
Paikkakunta: Jyväskylän mlk

Viesti Kirjoittaja Misumasu » Keskiviikko, 21.06.2006 10:29

Niin, no viime kesän meinigissä oli vain Otto ja Minä :lol: Mutta kyllä se toimi.
Sieluni Jumalalle, miekkani Maahinkaiselle.
Synnit meneekin sitten Ruton piikkiin.
Smithy
Sotilasmestari
Viestit: 92
Liittynyt: Maanantai, 15.05.2006 21:43
Paikkakunta: Suonenjoki

Viesti Kirjoittaja Smithy » Tiistai, 27.06.2006 22:08

Niin kyllähän mekin täällä ollaan... Joskaan en henkilökohtaisesti voi puhua tarkoja tietoja SOS porukasta, johon tiiviisti nyt kuulumme, on meidän oma pieni 3hklö porukka paikalla ja harvinaisen selvästi Teutoneilla.

Ja ollaanko me tosiaan rumia ja haistaan pahalle? Noh ei kai sille mahda mitään.

Mutta taistelussa me kyllä tiedetään, ainakin suurin piirtein, mitä tehdä. Meidän varustus oli siis erittäin-raskasta, kirjaimellisesti. Porukka on lähes täysin panssaroitua, valtettavasti meitä tosiaan on vain 3 tai *ehkä* 4, meillä kaikilla on nuo julmetun isot kilvet.
Tosiaan siinä on selvästi vahvuudet ja heikoudet, koska meilllä on paljon panssari me kestetään hyvin sitä pieksämistä. Mutta tosiaan me emme kyllä lähde metsään hirveästi hiippailemaan, se vain on yksin kertaisuudessaan aivan liian raskasta puuhaa. Tämä kannattaa muistaa jos ankkuria riviin jonnekkin haluaa.
Ei taidolla eikä tyylillä, vaan ylivarustelulla.

Allekirjoittanut hän joka kuolee helteeseen.
Farseer
Soturi
Viestit: 32
Liittynyt: Tiistai, 27.06.2006 22:17
Paikkakunta: mikkeli

Viesti Kirjoittaja Farseer » Maanantai, 10.07.2006 17:02

vois kokeilla kiilamuodostelmaa jos hyökkäykseen lähetään? sillähän ne roomalaiset tukahdutti kapinan englannissa ku kiilassa alivoimasena jyräsivät päälle. kapinallisia oli niin paljon että ne ei mahtunu lyömään aseillaan kun ne pakkautu niin tiivisti, seuras että kaikki lähti pakoon ja roomainen ratsuväki teurasti ne... kuulemma kiilamuodostelma on kielletty siks amerikkalaisessa jalkapallossakin kun sitä ei voi pysäyttää...
heh.... en ole katsonut dokumentteja enkä pelannut liikaa rome totalwaria... :D

kiilan kyljet muodostais ne tyypit joilla on isot kilvet ja rautapaidat ja kiilan keskustan muodostas sitte ne jotka on kevyemmin aseistettua... ja sitten vielä loput ois sivustoilla... ja sitte vaa säilytäs muodon ja kiilais joukon kahtia ----> sekasorto---> pako---> teutoneiden urhoollinen voitto tai sitten taku ei toimi ---> verilöyly :)
Avatar
Stonetroll
Sotahuuto '12 -järjestäjä
Viestit: 266
Liittynyt: Torstai, 02.03.2006 13:44

Viesti Kirjoittaja Stonetroll » Maanantai, 10.07.2006 18:17

Tuo kiila on kyllä yksin niistä jutuista mitkä eivät vain toimi boffereilla. Ei ole tarkoitus nyt heti alkuun lytätä innokkaiden nuorten ideointia, mutta kokemus on osoittanut juuri niin. Jossain Periferian bofferin edellisen illan mätöissä joku keksi kanssa ehdottaa sitä, ja kiilannut porukka kuoli aivan rökäletappiolla.

Pelit on yksi asia, boffaus toinen ja tosielämä se kolmas. Ja yksikään niistä ei toimi samoilla säännöillä :D
Toiset taistelevat sotahuudossa ja toiset foorumeilla, kaikille makunsa mukaan
Avatar
JonTzu
Sotahuuto '11 -järjestäjä
Viestit: 2962
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 20:27
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JonTzu » Maanantai, 10.07.2006 18:20

Farseer kirjoitti:vois kokeilla kiilamuodostelmaa jos hyökkäykseen lähetään? sillähän ne roomalaiset tukahdutti kapinan englannissa ku kiilassa alivoimasena jyräsivät päälle. kapinallisia oli niin paljon että ne ei mahtunu lyömään aseillaan kun ne pakkautu niin tiivisti, seuras että kaikki lähti pakoon ja roomainen ratsuväki teurasti ne... kuulemma kiilamuodostelma on kielletty siks amerikkalaisessa jalkapallossakin kun sitä ei voi pysäyttää...
heh.... en ole katsonut dokumentteja enkä pelannut liikaa rome totalwaria... :D

kiilan kyljet muodostais ne tyypit joilla on isot kilvet ja rautapaidat ja kiilan keskustan muodostas sitte ne jotka on kevyemmin aseistettua... ja sitten vielä loput ois sivustoilla... ja sitte vaa säilytäs muodon ja kiilais joukon kahtia ----> sekasorto---> pako---> teutoneiden urhoollinen voitto tai sitten taku ei toimi ---> verilöyly :)
Ideanahan tuossa olisi mennä läpi jostain kohdasta vastustajan riviä nopeasti ja tehokkaasti. Tästä syystä rivin pituudella ei ole niinkään väliä vaan yhteen kohtaan ladataan niin paljon iskuvoimaa kuin mahdollista.

Käytännössä tämä on tuo muissa keskusteluissa mainittu "kaikki keskeltä läpi" -taktiikka. Paniikki ei toimi, joten läpi menijöiden on telottava kaikki tielle sattuva. Täten he ovat todennäköisesti keihäsmiehiä. Raskaat joukot puolestaan pitävät kylkiä suojattuina mahdollisimman laajalta alalta ja hyökkäysmuodostelman keskellä ovat vain selustaa suojaavat joukot.
"Harjoittelemalla hyvä tulee."
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Teutonit”