Viva Espanja!

Valvojat: Kantti, JonTzu, Zaibe, Delvor

Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 352
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Keskiviikko, 02.07.2014 23:23

Hyvä me!

Näyttää siltä että ollaan saatu vaatimattomasti sanottuna aika helvetin kova armeija kasaan. On linjakestävyyttä, on skirmuvoimaa, mitä enää voisi toivoa?

Yksi mieleen tuleva asia olisi hyvä yhteispeli. Eli minkälaisella koostumuksella kukin ryhmä tulee, millä taktiikalla lähdetään liikenteeseen, ja millaisia temppuja kullakin ryhmällä on?

Toinen asia mikä tulee itselle mieleen on hyvät liittolaiset. Eli mitä olette mieltä, kenet haluttaisi mieluiten kaveriksi, tai yleisemmin miten arvottaisitte muut armeijat?
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2378
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Keskiviikko, 02.07.2014 23:38

Näyttää hyvältä kyllä täytyy sanoa! Ei olla Goboissa ikinä ainakaan Sossin kanssa samalle puolelle taidettu päästä ellen nyt ihan väärin muista, ja siinä on mun isoin kysymys, sillä kun Sos nyt on kuitenkin se keskimmäisin ryhmä yleensä koko armeijasta, ja me ollaan se reunimmainen. Saa nähdä mitä keksitään, mutta eihän sitä samassa paikassa tarvii kokoajan ollakaan. Tästä vaan se että me kyllä tullaan sinne johonkin laitaan hakeutumaan ja meneen itse päälle, että antiskirmishiksi meistä ei ole. Tai sit haetaan joku muu aukko mutta ne on aika harvinaisia linjojen keskellä.

Myös siistiä päästä 13. komppanian kanssa samaan posseen, ollaan oltu tosi tyytyväisiä porukan toimintaan ja tekemiseen joten odotukset on korkealla!

Yhteispelistä siis se että me sijoitutaan yleensä ihan reunaan ja haetaan sieltä voitot kotiin, sen jälkeen voidaan tulla jeesaan keskelle. Saatetaan kyllä ajoittain hajota kuin paska tuulettimeen joten ehkä joku meistä löytyy vahvistamasta jonkun linjaa jossain vaiheessa skenua.. :D
Noxbossa onnistumisia koettiin myös silloin kun jostain mokailusta vihollisen päädyssä johtuen päästiin vastustelematta suoraan sinne selkään ja käännettiin neljännes vihollisarmeijasta meihinpäin, jolloin omat otti voiton etupuolelta, eli tälläisiä temppuja on myös toivottavasti odotettavissa.

Paljonkos Sos + leskentekijät combolla on keihäitä? Pitkiä ne on aina ollut, mutta liekö niin että meillä on aikamoinen keihäsalivoima tulossa.

Edit. Joku muu aukko... :idea:
Avatar by Harri Matikainen
Avatar
Rezagh
Sotilasmestari
Viestit: 95
Liittynyt: Tiistai, 17.07.2012 22:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Rezagh » Torstai, 03.07.2014 01:04

PattiJalka kirjoitti: Paljonkos Sos + leskentekijät combolla on keihäitä? Pitkiä ne on aina ollut, mutta liekö niin että meillä on aikamoinen keihäsalivoima tulossa.
Kuulemma leskiä on tulossa 7 eli niillä tulee tosiaan (taas) aikamoinen hiki tikatessa.
Se mikä ei tapa, sattuu aivan kamalasti!
Avatar
AnttiT
Kreivi
Viestit: 383
Liittynyt: Maanantai, 17.07.2006 14:14
Paikkakunta: Espoo

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja AnttiT » Torstai, 03.07.2014 11:06

SOS ei ole muuttunut viime vuosista, tulemme luultavasti edelleen olemaan kivireki.. Hidas, raskas ja tuskallinen vetää perässä, mutta hyödyllinen jos jonnekin tarvitsee nopeasti kivimuurin. Keihäitä ja hiplareita yhteensä kymmenkunta ja muutama Jousi.

Taktiikasta.. SOSin yleinen mielipide tosiaan on ollut "jos ei ole kiire minnekään, turha juosta sinne". Eli jos kiireellä ei saavuteta merkittävää etua (kuten riskipisteitä tai siltaa), parempi antaa muiden ensin juosta itsensä väsyksiin gobbojen ja kylähullujen perässä ja sitten antaa niille raskas isku. Mitä mieltä te muut olette? :)

Muita armeijoita on ehkä turha asettaa parhaimmuusjärjestykseen, ei kuitenkaan luultavasti voi vaikuttaa siihen kuka tulee puolelle. Kaikki armeijat vaikuttavat siltä että niissä on sekä vahvoiksi miellettyjä että floppaukseen taipuvaisia ryhmiä. (En lähde erittelemään tarkemmin).
No plan survives the first enemy contact intact. We have no plan. Ergo, we survive the enemy contact intact.
Ceterum censeo, Rämä esse delendam.
Avatar
Rezagh
Sotilasmestari
Viestit: 95
Liittynyt: Tiistai, 17.07.2012 22:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Rezagh » Torstai, 03.07.2014 14:51

SOSin kilpimiehen ainut tarkoitus on pitää leskikeihäät hengissä tappamassa vihulaisia. Onnistuu parhaiten, mikäli SOSin vieressä on luotettava ryhmä pitämässä vihollisen skirmaajat/rynnäkköryhmät poissa SOSin kyljestä ja selustasta. Viimevuonna Hurttien kanssa tämä kuvio toimi aivan loistavasti (ainakin sunnuntain metsäskenaarioissa jos nyt oikein muistan). Skenaarion alussa (vähän skenaariosta riippuen) Hurtat pysyivät turvassa SOSin rinnalla ja kun vihollisen pakka lähti hajoamaan, niin Hurtat pääsivät tekemään omia manöövereitään vihollisen päänmenoksi.

Olisiko 13. Komppaniasta Hurttien veroiseksi kaveriksi SOSin kylkeen ainakin osaan skenaarioista?


Muut armeijat näyttävät olevan aika tasaisia. Kaikilla näyttää olevan kovia linja/skirmish -osastoja ja jokunen kysymysmerkki. Ainut armeija millä ei välttämättä ole niin paljon linjakestävyyttä kuin muilla on Kirkkovaltio. Ellei Imperiumi ole hommannut täksi vuodeksi isoja kilpiä niin he ovat heikoilla linjajyystössä. Toisaalta kyseiseltä armeijalta löytyykin sitten liikkuvuutta enemmän ja Sparta/Vishna pystyvät varmaan ottamaan linjavastuuta jonkin verran (Sparta on tänä vuonna päällystetty keijukaisnahkacheatpanssarilla).
Se mikä ei tapa, sattuu aivan kamalasti!
Avatar
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1003
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Torstai, 03.07.2014 16:07

Rezagh kirjoitti:SOSin kilpimiehen ainut tarkoitus on pitää leskikeihäät hengissä tappamassa vihulaisia.
Hyvä doktriini! Kannattaa myös muistaa että tämä onnistuu vain kun kilpimies itse on hengissä. Espanja kestää niin kauan kuin SOS kestää.

Kilpimies voi myös auttaa omia keihäsmiehiä härkkimällä ja sitomalla miekallaan vastustajan keihäitä. Kun vastustajan keihäsmiehen huomion saa jallitettua kilpimieheen, muuttuu se helpommaksi kohteeksi keihäälle. Kuten keskustelussa on jo ilmennyt, meidän armeijan runko tulee kohtaamaan keihäsylivoimaa aika usein. Tähän täytyy vastata kaikella mitä kyetään tarjoamaan. Lesket onneksi tarjoaa taidokasta keihästyöksentelyä pitkillä pikeillä, jousien tulee tiputella vastustajien keihäitä ja varsiaseita ja lisäksi jokainen kilpimies voisi harkita heittokeihään tai parin tekemistä. Vaikkei heittokeihäällä saisikaan keihästä hengiltä, passivoivat ne keihästyöskentelyä jo olemassaolollaan.
Avatar: Jenna Marttila
Jappe
Soturi
Viestit: 20
Liittynyt: Maanantai, 21.05.2012 12:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Jappe » Perjantai, 04.07.2014 14:03

FSC tulee tänä vuonna paikalle 11 hengen osastolla, josta arviolta 3 keihästä, 3 hilparia ja loput ufokilpiä, 2h-miekkoja tai dualwildiä. Panssaria on kolmella henkilöllä.
Kukaan meistä ei ole treenannut koska [insert paska tekosyy], mutta suurin osa meistä oli tän vuoden NOXBOssa ja melkein kaikilla on takana 2 tai 3 Sotahuutoa.

Meitä on turha laittaa missään tilanteessa linjan jatkeeksi koska panssari ja kilvet ei riitä. Myöskään antiskirmish ei oo vahvinta alaa koska hävitään yksilötaidoissa kokeneemmille ryhmille (luojan kiitos gobbot on omalla puolella...)
NOXBOssa havaittiin et toimitaan kentällä parhaiten kun jättäydytään alussa reserviin omien ryhmien taakse. Sieltä sitten rynnätään tukemaan oman puolen menestystä tai estämään vihollisen läpimurtoa. Usein kentälle syntyy isojakin aukkoja joista voidaan päästä vihollisen kylkiin ja selustaan.

Metsässä taas luonnollisesti skirmataan joko omien skirmaajien mukana tai ihan omina häropalloina.
That's, uh, that's enough music for now, lads... looks like there's dirty work afoot.
Avatar
Rezagh
Sotilasmestari
Viestit: 95
Liittynyt: Tiistai, 17.07.2012 22:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Rezagh » Perjantai, 04.07.2014 22:56

Jappe kirjoitti:... josta arviolta 3 keihästä...
Onko ne minkä pituisia keihäitä? 3m? Mietin että jos niistä olisi jossain vaiheessa hyötyä linjassa. Meidän armeijalla kun ei turhan paljon niitä keihäitä ole.
Se mikä ei tapa, sattuu aivan kamalasti!
Avatar
Hanhap
Kreivi
Viestit: 299
Liittynyt: Perjantai, 20.04.2007 19:18
Paikkakunta: Espoo

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Hanhap » Lauantai, 05.07.2014 04:17

Rezagh kirjoitti:
Jappe kirjoitti:... josta arviolta 3 keihästä...
Onko ne minkä pituisia keihäitä? 3m? Mietin että jos niistä olisi jossain vaiheessa hyötyä linjassa. Meidän armeijalla kun ei turhan paljon niitä keihäitä ole.
Juu 3m pituisia on
Avatar
Hörhö
Sotilasmestari
Viestit: 83
Liittynyt: Lauantai, 05.09.2009 18:39
Paikkakunta: Tampere

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Hörhö » Sunnuntai, 06.07.2014 20:17

Ei muuuta kun leskien kanssa tikkaamaan :wink: 7 sijaan 10 keihästä SOSsin keskellä kuulostaa jo paremmalta ja jos muut meinaa tosissaan jäädä taustalle katselemaan paikkaustilanteita, keihäät kannattaisi ehdottomasti sijoittaa sinne missä niillä on töitä. Mennään tietysti aina tilanteen mukaan ja eiköhän kaikille keksitä parempaa tekemistä kun "reservissä" odottelu.
Forumavatariksi päätynyt kuva by Petra Takamäki
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2378
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Sunnuntai, 06.07.2014 20:22

Hörhö kirjoitti:Ei muuuta kun leskien kanssa tikkaamaan :wink: 7 sijaan 10 keihästä SOSsin keskellä kuulostaa jo paremmalta ja jos muut meinaa tosissaan jäädä taustalle katselemaan paikkaustilanteita, keihäät kannattaisi ehdottomasti sijoittaa sinne missä niillä on töitä. Mennään tietysti aina tilanteen mukaan ja eiköhän kaikille keksitä parempaa tekemistä kun "reservissä" odottelu.
En oo Pekan kans tästä ihan täysin samaa mieltä, ollaan goboissa tehty tota samaa ajoittain ja toimii tosi hyvin. Silleen löytää sen parhaan paikan aina mihin mennä kuin sillä että summamutikassa päättää etukäteen jonkun tietyn kohdan. Ja ei siinä montaa sekuntia tarvi taaempana pysyä kun niitä paikkoja jo aukeaa.
Keihäät nyt pitäusin ryhmän mukana, sinne ne kuuluu ja niille on varmasti sielläkin hommia.
Avatar by Harri Matikainen
Avatar
Hörhö
Sotilasmestari
Viestit: 83
Liittynyt: Lauantai, 05.09.2009 18:39
Paikkakunta: Tampere

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Hörhö » Maanantai, 07.07.2014 14:00

Validi pointti ja painotankin lisää tuota tilanteen mukaan menemistä. Yritin tarjota sitä semmoisena lieventäjänä ettei tietenkään lähdetä heti alkuun säntäämään suuntaan x tai toimita aina automaattisesti tietyllä tavalla, jolloin päädymme automaattisesti tähän hetkelliseen taustahäröilyyn (jota ei voi mielestäni laskea reservissä oloksi). Tarkoitus ei ollut myöskään sanoa että keihäät pitäisi irroittaa omista ryhmistään linjaan jyystämään, vaikka kieltämättä hyvin tiiviisti muotoillusta viestistäni voi niin helposti ymmärtää, my bad. Varsia tarvitaan ehdottomasti kaikkialla mutta SOS+lesket pallon ollessa aika keskeinen elementti meidän armeijassa sen kasassa pitäminen on mun mielestä sen arvoista, että niitä varsia joudutaan välillä uhraamaan muualta sinne auttamaan.
Hyvä että huomautit, tajusin meinaan itsekkin että tuo alkuperäinen viesti oli vähän laittoman epäselvä juuri sen kriittisimmän pointin kohdalta :P
Forumavatariksi päätynyt kuva by Petra Takamäki
Avatar
Zenzu
Sotalordi
Viestit: 1003
Liittynyt: Keskiviikko, 29.08.2007 18:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Zenzu » Keskiviikko, 09.07.2014 00:49

Ei ole aikaa analysoida tätä tarkemmin, mutta aikataulun mukaan tapahtumassa on historiallisen vähän metsäskenuja, vain puolitoista tuntia koko mättömäärästä. Lisänä tietenkin kukkulanvaltaus, joka kuitenkin tapahtuu melko puuttomalla alueella. Veikkaan että jos lisäaikaa onnistutaan nipistämään niin todennäköisesti sitä tullaan metsälle jyvittämään.

LAUANTAI
9:30 Taistelut kentällä alkavat
12:30 Lounas
14:00 Armeijaturnaus alkaa kentällä
16:30 Taisteluja metsässä
18:00 Päivällinen

SUNNUNTAI
9:30 Taistelut kentällä alkavat
12:00 Lounas
13:30 Paluu Ukkoskukkulalle. (kukkulanvaltausta)
15:00 Risk pellolla alkaa
16:00 Palkintojenjako
Avatar: Jenna Marttila
Avatar
Rumiluntti
Herttua
Viestit: 610
Liittynyt: Sunnuntai, 06.01.2008 22:13
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Rumiluntti » Torstai, 10.07.2014 03:27

Se on muuten yllättävän tehokasta ja mukavaa saada noiden meidän 5m kompensaattorien väliin aina semmonen vähän nysämpi kepakko, ihan van ettei hilparihermannit käy turhan innokkaiksi sen sitomisen kanssa. Muutenkin noi meidän kikkelinkorvaimet on yhtä hyödyllisiä ku härän nännit mikäli vihollisesta alkaa tuntua että naamalle tulo kannattaa
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 352
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Torstai, 10.07.2014 20:53

Pitäisikö pe-iltana ottaa armeijan johtoporrasta kokoon?
Avatarin kuvasta kiitokset Joona Lönnille
Avatar
Rumiluntti
Herttua
Viestit: 610
Liittynyt: Sunnuntai, 06.01.2008 22:13
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Rumiluntti » Torstai, 10.07.2014 23:35

Perinteisesti johtajisto livistää leirinasennustoimenpiteistä jauhamaan paskaa ainakin leskien piirissä, toisinaan jopa oikeaan palaveriin. Yritetään kasaantua johonkin.
Avatar
PattiJalka
Marsalkka
Viestit: 2378
Liittynyt: Lauantai, 05.04.2008 19:22
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja PattiJalka » Perjantai, 11.07.2014 01:51

Onnistuu kyllä. Olen paikalla varmaan about 19.00 maissa.
Luultavasti taas jotain maastokatselmusta on tarjolla joten voisi olla luontevaa jatkaa siitä omaan palaveriin. Tai ennen sitä. Riippuen ajankohdista.

On muuten harvinaisen tyhjä armeijafoorumi. Hajotkaa siihen jotka haluutte postsohu namua täältä. :D
Avatar by Harri Matikainen
Susihopea
Soturi
Viestit: 20
Liittynyt: Perjantai, 28.06.2013 16:07

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja Susihopea » Perjantai, 11.07.2014 09:44

PattiJalka kirjoitti:On muuten harvinaisen tyhjä armeijafoorumi. Hajotkaa siihen jotka haluutte postsohu namua täältä. :D
Noh, ainakaan täällä ei ole keretty nostaa salaliittoteorioita pöydälle ja siirrytty pelkästään FB:n / jonkin muun viestinnän puolelle :D
Kuva
nightwun
Soturi
Viestit: 22
Liittynyt: Maanantai, 06.02.2006 00:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Viva Espanja!

Viesti Kirjoittaja nightwun » Perjantai, 11.07.2014 12:31

Aina ajoissa paikalla kuten SOSin kuuluu. Jotain omia ideoita
- Aina kun tilanne näyttää pahalta juoskaa takaisin pääjoukon luo (sos + 13.) pidetään itsemme hengissä.
- Kun homma menee häröpalloksi kerätään porukka kasaan sosin/armeijan (onko näitä vielä) lipulle
- 1/3 taitaa olla nykysodankäynnissä reservin suhde. Mennään pienemmällä, mutta ehdottaisin että kokeiltais pitää osa porukasta reservissä joka voisi sitten reagoida nopeasti aukeaviin kylkiin ja mahdollisiin ongelmiin. Aina kun on kokeiltu on ollut lähes ratkaiseva tekijä. Jokainen ryhmä esim kokeilisi kerran (no ei ehkä sos mutta osa) tulispahan testattua
- Muistaakseni myös 13. omisti komeat kilvet jos jollakin oli keihästä jne niin sinne taakse voi myös mennä tökkimään
- Joskus joku SOSilainen saa auringonpistoksen ja lähtee seikkailemaan. Voisimme päästä jonkin ryhmän
kylkeen ajamalla sitä suojaavat skirmaajat pakoon siirtämällä SOSin jousia ja niitä suojaavat kilvet johonkin kyljelle. Jostain syystä jotkin skirmaajat pelkää nuolia
- Isketään heikkoihin ryhmiin. Kaikilla ei vain ole kamat/ treenit / moraali samalla tasolla. Katsotaan missä on heikko ryhmä ajetaan sen ohi / läpi härskisti ja luodaan linjaan aukko josta nopeajalkaiset puukkohippaajat pääsevät tuohoamaan koko vastustajan armeijan
- Joskus SOS kohtaa vihulaisen joka on niin pahasti alakynnessä että pinkaiseen samantein pakoon. Tätä varten muutama mukana liikkuva nopsajalka joka käy napsimassa pari tappoa pelkureista kelpaisi. Ruton kanssa kokeiltiin tätä yksi vuosi, hyvin toimi
- Kuten mainittu SOS ei kiirehdi mikäli tämä ei tarjoa isoa etua. Säästetään voimia. Tehkää tekin samoin
- Toimitaan vähintään pareittain. Toinen ryhmä pitää, toinen koukkaa. Viimevuonna kuola-sos toimi noin maahinkaisen tuhomiseksi. Alasin ryhmä kuoli aina. mutta niin kuoli 50 maahinkaistakin. josta lopputulema kaksi maahinkaista yhdellä ukolla oli aika kiva suhde.
- Luulen että ei tule usein skirmaus treeneissä, jos koskaan esiin, mutta ryhmän keskittäminen pieneksi palloksi ja sillä hyökkääminen puhkaisee kapean rivin. Tai skirmishtappelussa ajaa joko kaverit pakosalle tai saa halvan tapon. Eka kaveri toki kaatuu mutta lopputulos on luultavasti sen arvoinen.
- Jutellaan joka skenun jälkeen uusista ideoista ja siitä mikä toimi
- Jos on ylivoima, ajetaan heti yli. ei mietitä. Usein riittää että huutaa "meillä on ylivoima, mennään läpi" niin puolet vihuista jo kaikkoaa, sitten ainakin on ylivoima
- Pidetään hauskaa!

Ja huudetaan "iOlé!"
"Satunnainen onnistuminen, ihmisen pahin vihollinen." - Kyösti Pöysti
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Espanja”