Skenaariopalaute

Järjestetään Hauhon Härkälinnan alueella 16-18.8.2013
Avatar
Kuninkaantekijä
Kersantti
Viestit: 41
Liittynyt: Keskiviikko, 25.01.2012 14:34

Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Kuninkaantekijä » Sunnuntai, 18.08.2013 20:29

Skenaariotiimi on vääntänyt skenaarioita kuola valuen ja verta itkien. Jotkut skenaariot ilmeisesti toimivat, toiset taas olivat ihan persiistä. Kertokaa toki, mikä oli siistiä, mikä oli kivaa, mikä oli pepusta? Avatkaa sanainen arkkunne!
www.kuninkaantekijat.fi

Seuraa Kuninkaantekijät tapahtuman etenemistä Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Kuninkaa ... 1532041771

Ja liity osallistujaksi: http://www.kuninkaantekijat.fi/?p=kute_ilmo
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1105
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja olho » Sunnuntai, 18.08.2013 20:46

Lauantaina ainakin siirtymät sateessa ees-taas, että voitaisiin boffata sateessa pitkien odottelujen jälkeen keskellä märkää metsää olivat oman viikonlopun kohokohta! Ei ei... Sen täytyi olla se lauantain "kohtaaminen nokkospusikossa" tms? Ihan oikesti, jos sataa, niin suositaan kenttää, koska märkä metsä on ihan rehellisesti täysin hanurista. Sunnuntain aurinkoisissa kuivissa keleissä metsä olisikin jo toiminut. Eikä näin monen vuoden jälkeen kenellekään pitäisi tulla yllärinä, että se "haltiametsä" aka nokkoshelvetti on paskin paikka ketään käskeä, varsinkin näin loppukesästä.

Sunnuntaina oli paljon kenttää, se oli ihan kiva.

BTW, puolustiko musta porukka linnaa kertaakaan?
virallinensivutuote
Kreivi
Viestit: 444
Liittynyt: Keskiviikko, 12.07.2006 16:28

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja virallinensivutuote » Sunnuntai, 18.08.2013 20:48

Viimenen kenttä-skenaario oli hauska, enemmän tälläistä.

Huonoina puolina kaikissa etsi X ja kanna se paikkaan Y oli etäisyydet ja sijoittelu. Lauantaina esim kärry vietiin valkoisen edestä juosten ennen kuin valkoisella oli mitään mahdollisuutta ehtiä väliin. Samoin sunnuntaina arkuista pari oli jo ilmeisesti kannettu siinä vaiheessa kun porukkaa vasta saapui metsään. Lisäksi niihin pääsi pellon poikki paljon helpommin käsiksi kuin linnalta. Jäi vähän harmittamaan ettei yksinkertaisia kenttätaisteluita tai metsätaisteluita juuri ollut, sekä monien skenaariotten toistojen puute. Ehkä näitä kokeellisempia skenaariota pitää vielä viilata ensivuodeksi ja olisi myös kiva jos osa skenaariosta olisi edelleen niitä tuttumpia ja turvallisempia.

Lauantain tietyöntö mutalammikko tiellä ei ollut herkkua, mutta en tiedä onko skenaariossa itsessään mitään sen kummepaa ongelmaa.
Rampa, lihava mies jonka hilpari on poikki
.. ja jonka rahat on loppu ja kutisee
Avatar
Jumsjums
Ritari
Viestit: 74
Liittynyt: Lauantai, 08.11.2008 22:19

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Jumsjums » Maanantai, 19.08.2013 01:47

Kuninkaantekijöiden järjestäjillähän on täysi valta luonnonvoimista ja he myös käyttävät näitä voimiaan tehdäkseen skeneistä juuri sellaisia kuin haluavat. Respityöntö mutarataa pitkin lauantain päätteeksi oli aivan mieletön - se oli niitä ainoita siltatyönnön kaltaisia skenuja tänä vuonna. Tuollaiset "kurjuutta" luovat elementit joilla voidaan eläytyä sotaan ovat hyviä, mutta vain jos ne voidaan tehdä turvallisesti ja niistä voidaan palautua mukavasti. Ymmärtääkseni skenun jälkeen oli sauna?

Ensikerralla voisi ottaa kartasta mittoja mihin aarteita ja armeijoita sijoitetaan, sillä tämä oli poikkeuksetta kustu jommallekummalle puolelle.

Mustat puolustivat linnaa kenties kahdesti. Toinen kerta loppui, kun pohjolan hilparimies kiipesi muurin yli ja tappoi koko portin killpoketin yksin.
Avatar
Archaos
Sotilasmestari
Viestit: 80
Liittynyt: Torstai, 12.05.2011 00:24
Paikkakunta: Turku

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Archaos » Maanantai, 19.08.2013 12:35

Yleensä en jaksa kitistä skenaarioista ynnä muusta foorumilla, mutta sanottakoon nyt sitten yksi asia joka jäi kyrsimään...
Lauantain viimeinen skenaario, respatyöntö.
Pohjoisen miesten ja naisten oli likipitäen mahdotonta päästä respaamaan.
Tie oli käytännössä koko ajan tukossa, eikä Tuonenmaalaisten läpi päässyt takaisin omalle lipulle, jotta taistelua olisi voinut jatkaa. Oli äärimmäisen hajottavaa katsoa vihollisen linjan takaa, miten omiamme teurastetaan, kun ajoittain lähes puolet valkoisista taistelijoista yrittää päästä vielä respaamaan.
Kolmesti olin itse muodon takana kiroamassa tätä.
Ja ennen kuin joku huomauttaa, että miksette kiertäneet metsästä, huomautan, että sitä tuli kyllä kokeiltua kerran. Ei auta...
Nokkos-ja vadelmaryteikkö oli sen verran tiivistä ja hidasta kulkea, että musta linja kulki koko matkan ajan respaamaan pyrkivien edellä...

En tiedä olisiko ratkaisuna toiminut jonkinlainen etenemiskielto siihen asti, että kaatuneet ovat päässeet edes jonkin matkaa hyökkäävän linjan edelle respaamaan?
Yhtä kaikki, oman näkemykseni mukaan Pohjoisen oli sanalla sanoen mahdotonta voittaa kyseistä taistelua.
Firstborn of Vorna
OjM
Asemies
Viestit: 18
Liittynyt: Maanantai, 13.08.2012 16:32
Paikkakunta: Tuusula

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja OjM » Maanantai, 19.08.2013 14:32

Komppaan edellistä. Respatyönnön ympäristö tympi. Ei siinä mitään että mustat työntävät tiellä eikä siitä pääse läpi, mutta kun ympäristö on miehen syvyistä ojaa yhtäällä ja miehen korkuista nokkosta toisaalla niin ympäri ei pääse sen nopeammin...
Tyranni on kukistettu!
Kuningattarelle harppuni soi!
DiabolusIgnis
Sotalordi
Viestit: 1240
Liittynyt: Sunnuntai, 31.05.2009 19:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja DiabolusIgnis » Maanantai, 19.08.2013 14:39

Tähän kai auttoi lievästi "Päästäkää kuolleet respalle!"-huudot. Tulevaisuutta ajatellen, voisivat kenties järkkärit käyttää kyseistä huutoa PA:n kautta.
SH-16 EA-vastaava
SH-15 EA-vastaava
SH-17 EA-vastaavan vasen käsi
SH-18 EA-vastaava
Argaali kirjoitti:Mielellään jengiin jotka kestää huonoja tapoja autossa, eli crisulle ainakin olis kyyti.
"Water Boy"

"Hei läski, ootsä menos liikkuu?"
Avatar
Jumsjums
Ritari
Viestit: 74
Liittynyt: Lauantai, 08.11.2008 22:19

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Jumsjums » Tiistai, 20.08.2013 21:23

Toi skene olis voinu toimii paremmin kenties pulssirespoilla?
Avatar
Muhjuttaja
Soturi
Viestit: 21
Liittynyt: Maanantai, 05.08.2013 21:47
Paikkakunta: Turku

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Muhjuttaja » Maanantai, 26.08.2013 15:40

Respatyöntö oli kuraa koska valkoisen oli lähes mahdotonta päästä lipulleen respaamaan ja taas mustalla oli täydellinen kiertoreitti aukean kautta, mitäköhän tässä mahdettu taas ajatella? Muuten hyvä skenaario idea kyllä!
Nokkosmetsän taikaa sai tuntea lyhyet shortsit jalassa vähän liiankin usein, varsinkin se arkku-skenaario otti runsaasti päähän kun ensin juostiin puoli metsää jalat polttaen ja kun viimein päästiin vihollisten luo niin arkut olivat jo kadonneet, ja tuli hold huuto ennen kuin ehti edes yrittää tappaa ketään mikä kestikin sitten skenaarion loppuun asti eli turhaan jalat tulessa

Näitä kahta skenaariota (ja yleisesti nokkospuskaan sijoittuneita skenaarioita, miksi ihmeessä?) lukuunottamatta skenaariot olivat erinomaisia ja toivat tapahtumaan tosi hyvän tunnelman Peltsin karjumisen ohella. Hyvin käytetty maastoa kuten mäenpuolustuksessa ja esim. noidan metsästys sai jättämään pienen vesisateen huomiotta!

Mahtava tapahtuma pojat (ensikerralla kyllä otan useammat kengät ja varmasti vedenpitävän teltan mukaan :D)
"sentään me ei otettu asustukseksi jotain täys neonkeltaista ankkapukua natsilogoilla!"
Lalli
Kreivi
Viestit: 439
Liittynyt: Maanantai, 13.07.2009 17:28

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Lalli » Maanantai, 26.08.2013 20:16

Koittakaa nyt hyvät ihmiset skenaarioita suunnitellessa muistaa, että nokkoshelvettiin ei halua kukaan. Oikeasti.
Ince kirjoitti: "Eiköhän mennä Ruttoa vastaan?" - Ei, kun meidät
tuhotaan siihen. - Mitä se tuommonen asenne oikein on?! - Se on realismia."
Avatar
Trael
Kapteeni
Viestit: 115
Liittynyt: Maanantai, 06.07.2009 18:16
Paikkakunta: Turku

Re: Skenaariopalaute

Viesti Kirjoittaja Trael » Torstai, 05.09.2013 11:31

"Nokkoshelvetissä" ei sinänsä ollut mitään vikaa, itse pidin oikean äijämäisenä päätyä juoksemaan läpi sen vauhdilla, kyseessähän oli metsä jossa oli läikkiä joissa _Ei_ ollut nookkosia ja muualla sitten leukaan saakka olevia (jotka polttivat kahden täyskattavan kangaskerroksenkin läpi vielä).

Lähinnä vika oli siinä että sen nokkosmetsän juoksemisen linnalta sille kivelle joka on parkkipaikan nurkilla ja takaisin kenttälle jälkeen ilmeni että skenaario olikin päätetty suunnitella about mustan armeijan instavoittoon ja arkut eivät olleetkaan oikeastaan metsässä niinkuin tieto oli vaan sen reunalla, eikä esimerkiksi meidän nopein juoksijasquadimme päätynyt näkemään niistä yhtäkään ennenkuin ne olivat jo vihollisen keräyspisteellä. Tämä vielä yhdistettynä siihen että saadaan sen holdin jälkeen skenaarion lopetus, tilanteessa jossa olemme juuri hyökkäämässä vastapuolen kuningattaren ja henkivartion selustaan lähes vastaavankokoisella joukolla. Vieläpä myöhemmin ilmettyä että meillä on kyseisen kohteen vastakkaisella puolella assasinsquad nokkospensaikossa juuri lähdössä varmistamaan ettei kuningatar pysty pakenemaan. Nooh tuskin tuota skenaariota sitten laskettiin kauhean paljon pisteytyksessä mustille... tai sitten laskettiin... nooh itselläni oli vain lievä "aaaaws" että juoksi sen metsän läpi ja veti jalkansa nokkosenpoltoille vain nähdäkseen ettei skenaariossa päästy tappelemaan ollenkaan (myöhemmin ilmeni että ehkä hyvä omalta osaltani, joska hetki holdin lopun jälkeen huomasin että käytössäni olleeseen hilpariin oli tarttunut metsän läpi juoksussa pieni tukko nokkosia, joilla onneksi en päätynyt lyömään ketään naamaan, enkä voi tietenkään olla 100% varma olisinko skenaarion jatkuessa niitä nähnyt ennen kontaktia.)

Mutta tosiaan skenaarioissa, ihan mielenkiintoisia skenaarioita. Mielenkiintoisena (luultavasti vahinko) valintana myös se että musta armeija aloittaa jokaisen skenaarion (ainakin kenttällä tai sen läheisyydessä) saunaltapäin, valkoisen ollessa nokkosmetsälläpäin.

Mutta myöskin se että 3 skenaariota päätyi olemaan jotakuinkin selviä automaattivoittoja mustalle armeijalle skenaarioasettelun takia, (en tiedä tuntuiko mustasta armeijasta vastaavasti että jotkut skenaariot olivat valkoisia hyvin paljon suosivia? olisi oikeasti erittäin mielenkiintoinen kuulla.) oli valitettavaa.
(Spesifioiden voidaan mainita: "3 arkkua metsässä", "Tietyöntö" ja "valkoiset kantavat arkkua rannasta linnalle, mustien koittaessa pysäyttää" -skenaariot, joista toki viimeisimpänä mainittu taidettiin jatkaa niin pitkälle että se päädyttiin kait merkkaamaan vain mustien minor victoryksi tms... toki sekin että saivat minimi voittotasokseen varmistettua minor victoryn matsaamalla tasan kuutta taistelijaa vastaan "esiskenaarion" ennenkuin toisten armeija pääsi linnasta aloittamaan ja lähtemään liikkeelle oli vähän hassua... nooh siinä kyse oli koordinaatiosta eikä skenaariosuunnittelusta ja sellaista sattuu.)

Lopputoteamuksena, ihan jepa kaikennäköistä uutta oli testissä, hyvä näin, jos se ei täysin balansoidu heti jne niin sitten ei, pääasia kuitenkin lopulta että hauskaa oli.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Kuninkaantekijät II”