Keskustelu armeijoista / vastapuolten ryhmistä

Jäsenet: Sons of Perkele, Kuola, Rutto, Vornan klaani, Graalin Hurtat, Pohjanväki, Tuonen korpit

Valvoja: Mahti

Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Keskustelu armeijoista / vastapuolten ryhmistä

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Tiistai, 15.05.2012 23:14

Perinteinen viestiketju, jossa pohdinnat armeijajaoista ja yksittäisistä vastapuolten ryhmistä.

Muissa viestiketjuissa esille tullutta:
Taifat on keihäslauma,
Sossilla panssarilauma,
Maahinkaisilla valtava skirmuameeba
Ja me ollaan vähän Jack-of-all-trades.
Tästä tiivistelmästä on hyvä lähteä. :D
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Keskiviikko, 16.05.2012 17:12

Aragonia on mun mielestä kovin.

Maahinkainen on oikeesti kova tänävuonna. Ottavat homman tosissaan ja aikovat voittaa. Vaikka porukkaa on paljon niin ensikertalaisia on vähän. Tuhoa aikaansaava ja yksilötaidon huippuja sisältävä paketti. Aika skirmarin kestävä joten helpoin tuhota suoraan eestäpäin staattisesti tai sitten vaan ylivoimalla jokapuolelta. Tältä sakilta pitää saada kestävällä porukalla nopeasti vauhti pois. Koukkaavat oikealta aina jos mahollista.

Gobbot on osaavia ja liikuvia ja voivat hyvässä tilanteessa saada todella rumaa jälkeä. Silti nyrkillä tapettavaa eli heistä vaan nopeesti eroon ettei tuu vahinkoa.

Possuja on paljon ja niiden teho riippuu paljolti niiden paimennuksesta. Muutama kova tyyppi ja vittumaisia tappaa ku ovat itsetuhoisia ja varsiaseistettuja. Antavat aragonian rivin taakse myös mukavasti jousia jotka voi tehä keihäsmiesten elämän hankalaksi. Aika moista höttöä ne on kuitenkin ja määränsä takia joutuvat olemaan enemmän tai vähemmän riviä joten ovat heikko kohta läpimurrolle. Possujen kanssa ei pidä jäädä arpomaan vaan läpi ennen ku nuolet ehtii syödä porukkaa.

Toiseksi koviimaksi arposin taifan.

Tura on vauhtiinpäästyään ilkee vastustaja ja sopivassa paikassa mun mielestä kovempi murtoporukka ku kuola. Kärsii kuitenkin taitavien yksilömatsaajien puutteesta joten on skirmausherkempi. Joutuu varmasti onkelmiin myös pitkiä keihäitä ja raskasta porukkaa vastaan.

Rämää ei pidä ikinä aliarvioida vaikka monesti tuntuu että saavat vähemmän aikaan ku mihin ois potentiaalia. Luovat johonkin kohtaan kovan paineen ja ovat vähän kuin pienempi heikompi maahinkainen. Kohtuu skirmausherkkää. Taitavat varsiasemiehet.

Muerte on julmetun kova skirmausryhmä joka pitää tuhota pois ennen ku saa tuhoa aikaan. Hyvin varustettu ja johdettu porukka jonka varsiasemiehet rocks. Kuitenkin sisältää heikommat kilpimiekkaskirmaajat kun miellä eli ovat terävää kärkeä lukuunottamatta pehmeämpi. Eivät varmaan mielellään ota meitä vastaan.

Ulfnar on saanu petrata paljon aikasemmasta että kokisin sen uhkaksi. Kovasta ulkonäöstä huolimatta aika pehemeä ryhmä. Häviää yksilötaidossa ja varsiaseissa. Ei silti kannata päästää porautumaan pehmeisiin osiin.

Kastilia on mummielestä heikoin armeijja.

Soss on iso ja kestävä mutta leskienkin kanssa tuliteho jää vähäiseksi ja saavat aikaan paraimmillaan sillon saavat staattisen syömätilanteen. Porukka on skirmausaltis ja sisältää vähän taitavia mättäjiä.

Imperiumista tiiän todella vähän. Ainaki siinä on vissiin entaalia? En tässä arvo ennen kun joku kertoo mikä se on. Veikaan sossia kovemmaksi.

Valkonen on kuulemma aika fiilistely pohjalla ja kilvet on jääny monilta pois. Pojat leikkii ritaria varsiaseiden ja isojen miekkojen kanssa. Ainakin pari hyvää varsiasemiestä löytyy ja saattavat saada ylivoimalla aikaan mutta kohtuu heikko raskaaksi porukaksi.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
henry
Soturi
Viestit: 32
Liittynyt: Tiistai, 24.05.2011 16:17
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja henry » Keskiviikko, 16.05.2012 18:40

ulfanarista sen verran vielä, että sieltä tuskin löytyy ketään ketä menisi läpi kilpirivin ainakaan viime vuotta ajatellen, kun ainoat ketkä MENI läpi ovat vornan riveissä kaikki :D ja eivätpä tietääkseni ole porukkana tainneet treenata yhtään?
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Keskiviikko, 16.05.2012 23:20

En tiedä tuosta skirmis-armeijasta. Minusta joku toinenkin vuosi on ollut armeija, joka oli erittäin skirmishpainotteinen, eikä se menestynyt hirveän hyvin.
Beatings will stop once morale improves.
Avatar
Tyrisalthan
Kreivi
Viestit: 352
Liittynyt: Lauantai, 17.06.2006 14:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan » Torstai, 17.05.2012 13:18

Minusta Kastilian SOS+Imperiumi+Valkoinen komppania vaikuttaa todella kovalta yhdistelmältä. Ensi sohun kovin linja, jota ei edestäpäin voiteta. Ainoana heikkoutena liikenopeus, tai enemmänkin sen puute. Antaa mahdollisuuden hoidella nopeasti kahdella armeijalla näiden liittolaisarmeija, ja tulla sitten 2vs1 ylivoimalla.

Toiseksi kovimpana armeijana pitäisin Aragonian Maahinkainen+possut yhdistelmää. Näiltä löytyy nopeutta ja iskukykyä, mutta eivät välttämättä kestä rynnäkköä yhtä hyvin kuin Kastilia. Tehokkaita silloin kuin pääsevät pelaamaan omaa peliään, heikoilla silloin kun ollaan vastustajan ehdoilla.

Kolmanneksi arvioisin meidät. Ei olla millään osa-alueella parhaita, mutta ihan ok jokaisella. Pitää mukautua jokaisen liittolaisarmeijan mukaan paikkaamaan niiden heikkouksia.

Huonoimmaksi arvioisin Taifan. Tura on ihan ok, samoin Rämä, mutta kumpikaan ei ole mitenkään erityisen kova missään. Ufnar ei ole minuakaan aiemmin vakuuttanut. Muerte paikkaa vähän skirmaustehoa, mutta ei pysty mahdottomiin.
Avatar
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Torstai, 17.05.2012 15:50

Sosia ei tarvitse oikeasti pelätä saaneet liika krediittiä, kun oikeasti heidän tehonsa. He pystyvät seisomaan linjassa ja antaa pitkien keihäitten hitaasti syödä porukka maahan. Sos lopetti rynnäköimisen viimevuonna kiitos pitkien keihäitten. Heidän pistesaalis tuli lopulta siitä, että sitoivat ison määrän vastustajia pitkään tappeluun, jossa heidän keihäät tappoivat hitaasti vastustajan.

Tätä vastaan vain pitää tunkea keskikoinen linjaryhmä estämään sossin rynnäköinnin ja jousimiehiä kiusaamaan leskentekijöitä. Meidän omat 4-5m lasikuitukeihäät pois sossia vastasta ja viedään ne tekemään tuhoa muaalle.

Eli sossi pysyy elossa ja tappaa paljon porukkaa staattisessa linjassa, mutta todella hitaasti. Meidän on järkevämpää antaa heille pienempi staattinen linjavastaan, joka viivyttää sossia. Näin me saadaan meidän kaikki teho pois sossista.

1. Tura+rämä kombo tämä on myrkkyä meidän armeijalle. Ei päästä myllyttää läpi pienillä tappiolla ja heidät on pakko huomioda kentällä.

2. maahikainen+goblin kombo on myrkkyä. Maahikaisella on se yli kymmen 4-6m lasikuitukeihäitä, rivissä olevia jousimiehiä ampumassa meidän keihäsmiehet ja heidän rynnäkkö tekee jälkeä. Tähän kylkeen lyödään goblinit, jotka estävät maahikaisen koukkaamisen ja ärsyttävät heittokeihäillä.

Possuista ei tarvitse välittää.

Porukka juoksee ylipienissä kilvissä, yhden käden aseitten kanssa kohti kuolemaa samalla, kun jousiampujat ampuvat tuuriosumia 40 metrin päästä. Pari ilkeää keihäsmiestä ja muutama kova kilpimies tekevät rumaa jälkeä jo.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
Archaos
Sotilasmestari
Viestit: 80
Liittynyt: Torstai, 12.05.2011 00:24
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Archaos » Perjantai, 18.05.2012 14:19

Jees... Enpä tiedä onko tällä suurtakaan merkitystä taikka hyötyä taktiikkaa ajatellen, mutta Aki (Ulfnarin komenta) oli tuollaisen tekstin heittänyt Ryhmänsä facebook sivulle Taifasta.--> ''Suhteellisen hyvä kokonaisuus, jossa meidän paikka on kyljessä rymisemässä tai pitämässä perse puhtaana.''
Ulfnar on (sattuneesta syystä) kutistunut olemattomiin, eikä siellä tietääkseni ole kovin montaa yksilötasossa mainittavasti suoriutuvaa taistelijaa nykyään. Jos Taifa meinaa käyttää Ulfnaria takalinjassa blokkaamassa skirmareita, niin uskoisin että siinä on ainakin yksi pehmeä kohta kyseisellä armeijalla.
Firstborn of Vorna
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Berberivaltakunnat ”