Taktiikkaa

Jäsenet: Sons of Perkele, Kuola, Rutto, Vornan klaani, Graalin Hurtat, Pohjanväki, Tuonen korpit

Valvoja: Mahti

Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Taktiikkaa

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Lauantai, 12.05.2012 00:34

Armeijan taktiset kuviot ja muut keskustelut koukku manöövereistä tänne. Myös yleisohjeita Berbereiden toimintaan voisi täällä kasailla.

Aikaisemmista keskusteluista poimittua:
Taktiikkana on liikkua yhtenä joukkona yhteen suuntaan, ilman turhia ryhmäjakoja tai liian monimutkaisia taktiikoita. Tärkeimpinä taktisina kuvioina on rynnäkkö heikkoon kohtaan, tilan haltuunotto ja koukkaus. Jokainen mies on velvotettu kommunikoimaan ja pitämään hyökkäys liikkeellä järkevimpään suuntaan. Liittolaisilta toivomme kykyä hyökätä tarpeen vaatiessa, että saisimme jyrättyä vihollisen ryhmiä ylivoimalla.
Meillä on kuitenkin yksi perustavanlaatuinen kysymys armeijamme sisällä joka sopisi vaikka taktiikkaketjun avaukseksi mutta vaikuttaa toki myös draftiin: Me kuolassa rynnäköidään paljon ja kovalla vauhdilla kun taas teidän mieluisin taistelutyyli on rauhallisempi kuten olette itsekin ilmoittaneet. Miten sovitetaan nämä kaksi hyvin erilaista taistelutapaa parhaalla tavalla yhteen ja minkä tyyppiset porukat tukisivat valittua tapaa parhaiten?
Taktiset eroavaisuudet toiminnassa Perkeleen ja Kuolan välillä on kieltämättä huomattavat. Perkele ei harrasta rynnäköintiä mielellään, johtuen meidän suuresta keihäsmäärästä, jotka muuttuvat melkolailla turhiksi rynnäköissä. (+ koska ei ole rutiinia rynnäköintiin niin olemme aika huonoja siinä.) Se mitä me voidaan kyllä tehdä on juosta lähelle kontaktia, josta sitten aloittaa ylikävely. Ollaan nyt pari vuotta itsellemme toitotettu, että kun olemme se hyökkäävä osapuoli niin voitamme taistelun. Hyökkäämiseen ei rynnäköintiä tarvitse, kunhan vaan me ollaan se joka ottaa pitempään ne askeleet eteen päin.

Kuolan ja Perkeleen taistelutapojen yhdistämisen suhteen järkeilin ennen huutamista muistellen SH09, jolloin käytännössä oltiin samaa armeijaa ja linjaa koko vuosi, miinus viimeinen skenaario. Sillon te toki muodostitte Maahinkaisen kanssa sen päälinjan, mutta kyllä me sillon oltiin aikalailla se teidän kolmaspyörä lenkissä.

Näkisinkin siis, että otetaan mallia SH09 ja Lancasterin yhteistoiminnasta.
Kuola voisi tyypilliseen tapaansa pyrkiä hoitamaan laitaa ja koukkaamaan vihollisen kylkeen samaan aikaan, kun Perkele keihäineen pitää vihollisen kiireisenä linjassa.
Siihen vielä Rutto kiertämään lyhyellä koukkauksella vihollisen selkään, niin että vihollisella on yhtäaikaa varsiaseita edessä ja Rutto perseessä. Siinä olisi todella tehokas taktiikka.
Tästä palapelistä voisi yhdistää ainakin seuraavaa: Perkele vihollisenlinjaa torppaava voima, Kuola vieressä koukkaavana ja siitä sitten reunimmaisena Rutto ja mahdollisesti muita skirmaajia.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
olho
Sotalordi
Viestit: 1104
Liittynyt: Tiistai, 26.09.2006 20:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Taktiikkaa

Viesti Kirjoittaja olho » Sunnuntai, 13.05.2012 10:30

Hellowenisti kirjoitti:Tästä palapelistä voisi yhdistää ainakin seuraavaa: Perkele vihollisenlinjaa torppaava voima, Kuola vieressä koukkaavana ja siitä sitten reunimmaisena Rutto ja mahdollisesti muita skirmaajia.
Mites se vasen laita?
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Sunnuntai, 13.05.2012 10:45

No meillä on aina toinen armeija mukana. Ei tässä yksin olla Berbereien armeijalla taisteluihin käymässä. :wink:
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Sunnuntai, 13.05.2012 10:51

Muut armeijjat tietysti. Jos me mennään oikeesta aina niin se hyväpuoli että maahinkainen on sillo ku se o vastassa niin toisessa oikeessa. Ja oikeeltaha meno me osataan.

Uskon että perkele on aika vahva turaa ja imperiumi tapasia kevytraskaita vastaan. Me mennään skirmaajista läpi kyllä. Onkelmaksi voi muodostua se ketä saadaan perkeleen vasemmalle puolelle. Kuola menee mumielestä paraimmillaan läpi mistä vaan. Perus oikeelta koukku o munki mielestä paras ehottomasti mutta se mitä aikasempie vuosie keskustelusta on jääny kokonaan paitsi onkin että mitä sitten. Esim mitäs jos vastustajaki menee oikeelta läpi. Jonkinäköstä b suunnitelmaa kannattaa miettiä ja jotain miten saadaan jonkinäköne yhteistyö aikaan sen jälkeen ku paska on levinny tuulettimesta.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 880
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Sunnuntai, 13.05.2012 11:15

Meillä on tänä vuonna läpimurtojen tehokas hyödyntäminen kehityskohteena numero yksi, siitä kun on vertaispalautetta tullut. Mukavin tilanne meille olisi, että päästäisiin ensimmäiseen kontaktiin jotain kevyehkömpää porukkaa vastaan josta voidaan suorastaan juosta läpi ja sitten kääntyä myllyttämään viereisiä linjaporukoita kylkeen. Tämä antaa tietty enemmän painetta linjan muille osioille, mutta jos totta puhutaan niin ei Kaartin parasta käyttöä olekaan toimia jonkinlaisena viivytysesteenä vihollisen raskaimpien porukoiden etusektorille. Niitäkin hommia on monesti suostuttu tekemään, mutta vaihtelevalla menestyksellä..
always FIGHTING~~
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Sunnuntai, 13.05.2012 23:40

Erityisesti suunnitelmien laatiminen tuon läpimurron jälkeisin tilanteisiin on melko vaikeaa, koska jokaisen taistelun jälkeen tilanne on aina eri. Senpä takia tuo tilanne menee lähinnä itsestään intuition mukaan. Toisin sanoen se joka on enemmän hereillä tilanteesta ratkaisee, jossa armeijat ovat vielä tasavahvoja läpimurron jälkeen. Tärkeää varmasti onkin pitää huoli siitä, että armeija pysyy kasassa sen jälkeen kun me ollaan osaltame läpimurto tehty.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Tiistai, 15.05.2012 20:06

Jos tarkotus on pysyä yhdessä ja toimia armeejana eikä vain ryhmätasolla kuten näissä lähes surutta aina käy kun saadaan siihen kentälle se toinen armeja mukaan niin sit lyödään kaikki raskaat keskelle ja kevyet laidoille niin jos tämä olisi ensimmäinen vuosi jona pysyttäis oikeasti yhtenä armejana eikä sillein että yks ryhmä on oikealla toinen keskellä kolmas vasemmalla ja loput jossain mitenkä siinä hyvin helposti käy on ainakin käynyt oikeastaan jokavuosi. aina o suuniteltu jotain hienoa armeja foorumilla ja sit kun skenaariot pyörähtää käyntiin niin pakka hajoaa kun toinen armeja rikkoo kuviot aika surutta........
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Tiistai, 15.05.2012 20:14

Erityisesti suunnitelmien laatiminen tuon läpimurron jälkeisin tilanteisiin on melko vaikeaa, koska jokaisen taistelun jälkeen tilanne on aina eri. Senpä takia tuo tilanne menee lähinnä itsestään intuition mukaan.
Nii nimen omaan se on kaikilla näin tällähetkellä. Joka armeijassa on sakkia jotka osaa pistää jätkäsä iskemään samaan aikaan ja koukkaamaan oikeelta. Sillä että ei heittäydyttäs intuiition perään het ekan kontaktin jälkeen vois tehä eron muihi. Eikä se tilanne aina niin eri ole ku tarpeeksi yksinkertaistaa. Kyse on kuitenkin pienistä asioista. Eli miten saadaan uudestaan voima samanaikasesti sinne missä tarvitaan.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
BlueSkie
Herttua
Viestit: 862
Liittynyt: Tiistai, 31.01.2006 19:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja BlueSkie » Tiistai, 15.05.2012 20:36

Monesti siitä murtokohdasta lähtee karkuun lyödyn vihollisen rippeitä ja ympärillä pörrää epämääräinen parvi kevyttä höttöä. Kuolan kanssa ollaan huomattu, että monesti tulee ylireagoitua näihin ja hajautettua porukkaa jahtaamaan näitä. Tehokkaampaa olisi vain kääntyä vieressä olevan vihulaisen linjan kylkeen/reunimmaisten selkään ja jättää muutamien miesten muodostama puskuri estämään selkään syöksymiset. Ne pakoon pötkijät ehtii moppaamaan myöhemminkin kunhan suurin uhka eli vihollisen linja on ensin murskattu.

Elikkä: Läpimurron jälkeen ei hajaannuta jahtaamaan hajanaista vihollista (tämän tulos ratkeaa yksilösuoritusten perusteella, ihan turha antaa edes tsäänssiä tällaiseen haastamiseen vihulaiselle) vaan suoritetaan nopea rintamasuunnan vaihto kohti vihollisen arkoja alueita ja isketään. Selustasuojaan jätetään pieni porukka, jotka pysyy pääporukan tuntumassa.

Näkisin yhden toimintamallin reunan murskauksessa olevan seuraavanlainen: Perkele jyrryyttää vihollista keihäillä niin maan pirusti ja sitoo viholliselta mahdollisimman suuren porukan itsensä eteen. Kuola liikehtii hyökkäysasemiin Perkeleen vieressä, Rutto+Vorna aloittavat murskauksen suorittamalla lyhyen koukkauksen vihollisen linjan reunan lähituntumasta (nyt puhutaan alle 20m etäisyydestä, tarkoitus on päästä iskemään todella nopeasti, kontakti kuitenkin otetaan mahdollisiman samaan aikaan Kuolan kanssa) kylkeen ja tilaisuuden tullen myös reunaosan selkään. Vihulaisen linjan pää alkaa kaareutua, Kuola iskee rynnäköllä reunimmaisen ryhmän läpi ja Rutto + Vorna hakevat lähietäisyydeltä nopeasti tappoja sekä suojaavat selustaa. Optimitapauksessa rynnäkön vastaanottava ryhmä on tuhottu erittäin nopeasti, jota seuraa välitön Kuolan ohjautuminen Perkeleen edessä olevan lössin kylkeen.

Pointti koko hommassa: kukaan ei lähde nopeaa pyrähdystä kauemmas armeijan pääporukasta.

Sitten täytyy tietty todeta, että jos edes kerran saataisiin tämä toimimaan oppikirjan mukaan SoHussa niin olisin onnesta soikeana. :)
"Pointy thing in squishy bits makes splodgy mess."
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Tiistai, 15.05.2012 20:45

Näinhän se menee. Viimevuonna tuo meni meillä aikalailla noin. Tura oli kuolan asemassa ja valkoinen perkeleen ja sparta vornan. Toimi varsin hyvin.
Panostetaan siihen että vauhti ei lopu. Ei jäädä kokoontumaan lipulle pähkäilemään vaan jatketaan kunnes summeri soi. Yleensä läpimurrossa kun eessä oleva vihollinen on raiskattu jättä raskaammat tekemään tuhoa lähelle ja karkaa ite kauemmas että saadaan heikennettyä koko vihollisen linjaa. Tässä on hyväpuoli se että saatetaan perlastaa oma laita murrolta mutta vaarana että kevyet suputetaan ja tuhotaan taakse yksin tai vähintään sidotaan niin ettei varsinaista hyötyä saada. Raskaat harvemmin tarvitsevat apua lähellä kun paikallinen ylivoima on jo saavutettu. Tämä vain tarkottaa sitä että läpimurron jälkeen ei raskaalla ja kevyellä ole kontaktia enne ku matsi jälkeen taputellaan kaveria olalle.
Viimeksi muokannut Peltokorppi, Tiistai, 15.05.2012 20:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Teme
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 169
Liittynyt: Maanantai, 02.07.2007 17:03
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Teme » Tiistai, 15.05.2012 20:48

Eikä raskaalla ole mitn syytä lähteä juoksemaan sinne muiden perään. Ei vaan jaksa :).

Meilläkin paketin kasassa pito olis numero 1 jotta jos tarvitaans aadaan mekin suunnattua rintamaamme jonnekkin uudestaan ja nopeasti.
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 880
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Tiistai, 15.05.2012 21:22

Hieman asiaa sivuten tänä vuonna NOXBO on tosi tärkee. Ollaan toivon mukaan saamassa ihan hyvän kokoinen sakki porukkaa sinne ja noxbon tappeluista on hyvä mahdollisuus saada henkistä etumatkaa sohuun niin muiden porukoiden suhteen kuin oman yhteistoiminnankin. Räväkkä toiminta noxbossa voi hyvinkin laittaa ainakin vastapuolen kokemattomampien kaverien puntit tutisemaan sohulauantaina.

Varsinkin metsässä kannattaa katsella maastoja sillä silmällä, että missä on hyvä oman ryhmän kanssa taistella. Vaikka onhan ne maastot suurelle osalle meistä jo melko tuttuja, niin ei kannata kuitenkaan yliarvioida sitä maaston tuntemusta.

Hyvä yhteishenki ja pakan koossa pitäminen on tosiaan meille ehkä parhaat teesit tälle vuodelle. Lisäksi suosittelen vilkaisemaan ainakin meidän armeijafoorumit vuodelta 2009, siellä on helvetin hyviä asioita ja ajatuksia kerrattavaksi ihan jokaiselle tappelijalle. Minusta olisi myös siistiä, jos vaikka noxbossa ja myös sohussa pistettäisiin porukka pariin jonoon ja vedettäisiin oikeasti nopea nimien esittelykierros. Ainakin puolet nimistä unohtuu kuitenkin samantien, mutta uskon että siitä saataisiin armeijahengelle ainakin paljon enemmän hyötyä kuin siitä että lauantaiaamuna sanotaan että katsokaa nyt oikealle ja vasemmalle, nämä on meidän armeijassa. Ja jos tappelujen aikana tulisi edes yksi tilanne, jossa osattaisiin nimeltä huutaa omilleen teilleen erkaneva tappelija takasin porukkaan niin tämä homma on maksanut itsensä takaisin 8)
Viimeksi muokannut goblintaikuri, Maanantai, 16.07.2012 09:39. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
always FIGHTING~~
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Tiistai, 15.05.2012 21:29

Noxbossa jotain yhteistä iltatuhmaa nini että ollaan niin kavereita sohussa. Hakataan vaikka toisiamme tovi tutustutaan ja saadaan käsitys siitä mitä meillä on vieressä ku tosipaikka tulee. Mikään ei lähennä niinku pofferointi.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Tiistai, 15.05.2012 21:33

Peltokorppi kirjoitti:Mikään ei lähennä niinku pofferointi.
Se on myös hauskinta mitä mies voi tehdä minihameessa ja/tai sukkahousuissa.
Beatings will stop once morale improves.
Avatar
goblintaikuri
Herttua
Viestit: 880
Liittynyt: Lauantai, 12.04.2008 21:01
Paikkakunta: Paikkakunta:

Viesti Kirjoittaja goblintaikuri » Tiistai, 15.05.2012 22:08

Aika pitkälti kaikissa pitkäikäisissä porukoissa on jo todettu, että kovin kummoisia taktisia temppuja ei oikeasti näillä yhteisharjoittelujen määrillä pysty sohussa toteuttamaan. Jo viime vuoden armeijafoorumeita selailemalla pystyi huomaamaan yleisen KISS-linjan olevan kovassa huudossa ja ei tarvitse olla mikään velho että tietää mistä esimerkiksi maahinkainen tänä kesänä löytyy.

Minusta tuntuu siltä että nykyään suurimmat erot tehdään oikeasti sillä asenteella jolla tappelut hoidetaan sekä sillä miten ensimmäisen taistelukontaktin jälkeen toimitaan. Tai siis, että foorumeilla monet porukat mikromanageroi pieniä erikoisia skenaarioita vaikka loputtomiin, mutta kovan paikan tullen se toiminnan tehokkuus oikeasti mitataan ja perusasiat ratkaisee lopputuloksen. Itse olen vuodesta toiseen omalla päättäväisellä toiminnalla kääntänyt oman sekalinjan pätkän perääntymisen jä väistämättömän tuhon siihen, että päättäväisesti kohti tulevat viholliset jäätyy paikalleen ja alkaa perääntyä. Ei se aina toimi, mutta joskus oikeasti riittää että avaa vain suunsa.

Tietysti kuolemansyöksyt yksinään tai jonossa on helvetin tyhmiä, mutta toisaalta harvoin olen ainakaan itse nähnyt porukoita jotka on voittanut tappeluja samalla perääntyen. Se on helvetillinen moraaliboosti ainakin minulle jos vihollinen ottaa metrinkään taaksepäin. Mutta näitä asioita kannattaa tosiaan miettiä. Tuleepa aikamoista tajunnan virtaa..
always FIGHTING~~
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Tiistai, 15.05.2012 22:17

Nyt on jo edellä tullut ilmi paljon viisaita sanoja. Yksi teesi jonka haluaisin vielä lisätä on, pyritään aina olemaan se hyökkäävä osapuoli. Vanha sananlasku hyökkäys on paraspuolustus pitää mielestäni paikkansa myös boffauksessa ja varsinkin Sotahuudon mittakaavassa.
Ei jäädä kokoontumaan lipulle pähkäilemään vaan jatketaan kunnes summeri soi.
Tässä on kuitenkin hyvä muistaa, että jos ryhmä on mennyt hajalleen sen läpimurron jälkeen, niin sillon on viisaampaa kasata omat rivistöt ja jatkaa sitten taas koko ryhmän voimalla. Ainakin Perkele on paljon tehokkaampi ja hyödyllisempi armeijalleen ryhmänä kun yksittäisinä taistelijoina. Samalla kun ryhmä kokoontuu on yleensä jo selkempi kuva skenaarion tilanteesta, kuin että olisi hajanaisella joukolla lähtenyt liikkeelle. Tietenkin jos heti 5m päässä edellisen linjan murtamisesta on jo toinen vieressä, niin sillon ei jäädä ihmettelemään vaan mennään sillä setillä kiinni joka kasassa on.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
MrBigMr
Sotalordi
Viestit: 1085
Liittynyt: Torstai, 01.06.2006 11:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja MrBigMr » Tiistai, 15.05.2012 22:42

Minustakin on Kaartissa ollut sellainen "päälle, vihollinen päreiksi, kokoon, uusi suunta" -menetelmä. Varsin monesti on löytänyt itsensä huutamasta "kokoon!" taistelun keskellä, kun väki on menossa vaikka missä, jahtaamassa joitain rippeitä tai pööpöilemässä ihan muuten vain.

Linjaryhmän veri ja sielu on kuitenkin se linja. Ei niistä janttereista ole meille mitään iloa juoksemassa jossain pitkin kenttää jonkin camulosin helmoissa kiinni. Linjan ei kuulu juosta, linjan kuuluu juoksuttaa.
Beatings will stop once morale improves.
Avatar
Peltokorppi
Marsalkka
Viestit: 2442
Liittynyt: Torstai, 14.06.2007 21:10
Paikkakunta: Jykylä

Viesti Kirjoittaja Peltokorppi » Tiistai, 15.05.2012 22:45

niin sillon on viisaampaa kasata omat rivistöt ja jatkaa sitten taas koko ryhmän voimalla. Ainakin Perkele on paljon tehokkaampi ja hyödyllisempi armeijalleen ryhmänä kun yksittäisinä taistelijoina.
Tässä kannattaa panostaa siihen kasassa pysymiseen eikä niinkään kokoontumiseen. Menetetään aikaa liittolaisia ja kaikista tärkein eli draivi. Jos on jo saatu läpimurto mikä ei ole itsestäänselvyys niin se ei ole itsessään voitto vaan siitä pitää ottaa kaikki irti.
"Can you quack
Can you quack like a duck when you suck"
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Tiistai, 15.05.2012 22:51

Peltokorppi kirjoitti:
niin sillon on viisaampaa kasata omat rivistöt ja jatkaa sitten taas koko ryhmän voimalla. Ainakin Perkele on paljon tehokkaampi ja hyödyllisempi armeijalleen ryhmänä kun yksittäisinä taistelijoina.
Tässä kannattaa panostaa siihen kasassa pysymiseen eikä niinkään kokoontumiseen. Menetetään aikaa liittolaisia ja kaikista tärkein eli draivi. Jos on jo saatu läpimurto mikä ei ole itsestäänselvyys niin se ei ole itsessään voitto vaan siitä pitää ottaa kaikki irti.
Toki toki. Onneksi Perkeleen yksi suurimmista vahvuuksista on ollut viime vuosina kasassa pysyminen. Siihen edesauttaa raskaspanssari, jolloin ihmiset ei jaksa kauheasti hötkyilläkkään ja irtaantua. :)
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Avatar
Haiden
Sotalordi
Viestit: 1393
Liittynyt: Maanantai, 02.04.2007 08:33

Viesti Kirjoittaja Haiden » Keskiviikko, 16.05.2012 00:36

Hox hox ryhmät. Keskustelua meidän keihästilanteesta.

Monta yli 4m lasikuitukeihästä ryhmällänne on?

Rutolta tulee 2-3 yli 4m keihästä. (tämän hetkinen tilanne 4.3m ja hankinnassa on 4.8m-5m ja 5.4-5.5m episkepit)

Voin tuossa myöhemmästä viikosta antaa jotakin tiivistelmä pakettia keihäitten toimannasta ja miten saadaan tehoa revittyä yksinkertaisilla asiolla, jotka pitää muistaa pitkiä keihäitä vastaan toiminassa.
Wanhan ajan kyytiketju
Archibald
Musiikki on elektroninen. Tästä ei keskustella.
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Keskiviikko, 16.05.2012 10:15

^Tuossa Tervetuloa toivotus langassa Peltsi jo tuota kyselikin aiemmin. Tässä kuitenkin Perkeleiden keihästilanteesta.
Perkelellä on ennestään 4 kpl 4,5m + pehmusteet lasikuitukeihäitä ja pari kappaletta tehdään vielä ennen Sohua. Niitä perus 3m lasikuituja meillä on 5+ kpl, riippuen kuinka monta jaksetaan kunnostaa takaisin käyttöön.
Ne jota tehdään saattavat olla pitempiä kuin nuo 4,5m runko + pehmusteet.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
JP666
Sotalordi
Viestit: 1116
Liittynyt: Tiistai, 27.03.2007 17:48

Viesti Kirjoittaja JP666 » Torstai, 17.05.2012 06:19

Villejä pippeleitä jokapuolella kun D3 ei toimi......
Avatar
Hellowenisti
Sotahuuto '15 -järjestäjä
Viestit: 496
Liittynyt: Sunnuntai, 21.05.2006 21:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Hellowenisti » Keskiviikko, 30.05.2012 13:22

NOXBO oli ja meni, kiitos puolestani vielä paikalla olleille Berbereille!

Reenileirillä kokoustettiin lauantai-iltana johtoportaan toimesta ja ainakin yksi asia meillä taisi jäädä kesken, nimittäin se perustaistelumuoto? (Aka johtajakokousta aikaa minuutti ja ei olla saatu päätettyä mitä tehdään, niin sitten perustaistelumuotoon.) Paljon kyllä keskusteltiinkin, että Perkele olisi meistä keskimmäisenä ja siitä sitten lähtien oikealle Kuola, Vorna ja Rutto, niin ei kuitenkaan lyöty mitään lukkoon "perustaistelumuodoksi". Eli otetaanko me tuo meidän perustaistelumuodoksi, vai onko jollain tullut tässä välissä uusi masterplan?

Tuon käyttöä voisi myös helpottaa oiken ja vasemman laidan suhteen näin: perustaistelumuoto oikealle -> Perkeleestä lähtien oikealle Kuola, Vorna ja Rutto. Sama toimii myös toisin päin perustaistelumuoto vasemmalle - > Perkeleestä lähtien vasemmalle Kuola, Vorna ja Rutto.

^Eli siis jos johtajakokouksessa päätetään, että kummalla puolella me Berberit sitten ikinä ollaan siinä skenaariossa, niin perustaistelumuotokin kääntyy helposti kumpaan laitaan vain.
Life is a bitch, too expensive to be your friend.
Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Berberivaltakunnat ”