Pistooli/muskettisäännöt

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
Mättöäijjjjä
Nostoväki
Viestit: 1
Liittynyt: Keskiviikko, 10.10.2018 15:26

Pistooli/muskettisäännöt

Viesti Kirjoittaja Mättöäijjjjä » Lauantai, 20.10.2018 10:50

Olin sitä mieltä että pistoolit ja musketit sekä muut vastaavat aseet kaipaisivat säännöt jo ennen ensi vuoden sääntömuutoksia. Tämä sen takia että nuo aseet eivät ole nopeimmasta eikä halvimmasta päästä rakentaa ja vitutus voisi olla suuri jos sellaisen tekee ja sitten tulee uudet säännöt eikä se ole niiden mukainen. Kirjoittamani säännöt sallisivat jokaisen tänä vuonna sohussa näkemäni aseen ja antaisi tilaa myös niiden kehittämiselle (esimerkiksi jousikäyttöisen aseen paineilman sijasta), mutta rajoittaisi ja kieltäisi sarjatuliaseet ja muut op viritelmät. Lainasin säännöissä hyvinkin paljon suoraan jousisäännöistä ja lisäsin omia näkemyksiäni ja tietojani yhtenä näiden aseiden rakentajana. Nämä eivät siis kuitenkaan ole lopulliset säännöt vaan oma mielipiteeni ja keskustelunherättäjä kyseisten vempeleiden säännöistä. Arvostaisin muiden kritiikkiä ja mielipiteitä kyseisistä säännöistä ja mahdollisia muutosehdotuksia.

3.5. Pistoolit ja musketit

Pistooli ja musketit (sekä vastaavat aseet) ovat laukaisuun käytettäviä aseita. Niillä ammutaan ammuksia, jotka ovat hyökkäyksen vaurioittava osa. Itse pistooli, musketti tai vastaava ei voi aiheuttaa minkäänlaista vauroita, eikä sitä saa käyttää hyökkäykseen minkäänlaisena aseena ilman hyväksyttyjä ammuksia.

Pistoolien ja muskettien (sekä vastaavien aseiden) vähimmäispituus on 40cm. Niiden tulee olla kerrasti laukeavia sekä jokaisen laukauksen jälkeen uudelleen viritettäviä/ladattavia. Niissä saa myöskin olla vain yksi piippu. Jos ase toimii paineilmalla, säiliön paine on pystyttävä tarkistamaan joko säiliön täyttö vaiheessa pumpun painemittarista tai missä tahansa vaiheessa säiliöön kiinnitetystä painemittarista. Säiliö tulee pumpata käsi- tai jalkapumpulla tai vastaavalla lihaskäyttöisellä ilmapumpulla. Jos ase on paineilmakäyttöinen, mutta paine tulee kapseleista, on pääasetarkastajan arvioitava aseen lähtönopeus turvalliseksi ja hyväksyttävä se.

Pistoolien ja muskettien (sekä vastaavien) ammukset tulee rakentaa siten, ettei niissä ole ollenkaan terävää kärkeä. Ne tulee myös rakentaa kokonaan joustavista ja pehmeistä materiaaleista. Jos panos on pyöreä, tulee sen olla halkaisijaltaan vähintään 50mm, sekä pehmeydeltään nuolenkärkeen verrattava. Jos ammus on pitkulainen/ympyrälieriö, tulee sen molemmissa päissä olla halkaisijaltaan vähintään 50mm leveä ja 50mm paksu vaahtomuovikerros.
Avatar
Nubbis
Herttua
Viestit: 631
Liittynyt: Keskiviikko, 20.05.2009 12:59
Paikkakunta: Vanda

Re: Pistooli/muskettisäännöt

Viesti Kirjoittaja Nubbis » Tiistai, 12.02.2019 16:10

Minua vähän mietiyttää, kun meillä on pienet heittoaseet erikseen kielletty säännöissä niiden epäselvyyden vuoksi, miksi niiden tulisi olla okei kun ammutaan putkesta?
Heittoaseen tulee olla
selvästi sellaiseksi havaittavan kokoinen. Heittoase ei saa olla sellainen, että siitä voi tulla paljon
kimmokkeita tai epäsuoria osumia. Heittoveitset ja -tähdet sekä chakramit on eritoten kielletty.
Se että pistoolit ovat toistaiseksi kuriositeetti ei ole syy erikoiskäsittelyyn, aikuisilla ihmisillä on oikeasti aikaa ja rahaa ruveta massatuottamaan tämmösiä pistooleita jos ne todetaan hyödyllisiksi. 50mm vaahtomuovipallo ammuttuna siten ettei tuhoa naamaa 2m etäisyydeltä hädintuskin tuntuu minkään panssarin läpi 5m pitempää. Vastaava ammus olisikin varmaan tehokkaampi ja myös turvallisempi ase heittokivenä.

Lisäksi, musketin minimipituus tulisi olla vähintään sama kuin varsijousella (60cm) mutta mielellään jopa enemmän jotta kyseinen ase oikeasti vaatisi kahden käden käytön. Pistoolin käyttö tornikilven kanssa ei oikeasti simuloi yhtään mitään, luo epäselviä tilanteita, aiheuttaa vitutusta ja näyttää tosi pöljältä jopa meidän lajin mittakaavassa.

Mielestäni paineilmatykit voisi kokonaan jättää sotakoneiden luokkaan. Jos joku kokee että tarvitsee musketin koska haluaa elävöittää jotain musketööriä, kierrejousi-käyttöinen musketti joka täyttää varsijousen säännöt (paunarajat, pituus, ampuu vasamia/nuolia) varmasti riittää täyttämään tämän kutkutuksen.
Uudenmaan Liitto - Reilua porukkaa; paskaa seuraa
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”