Panssaria aloittelijalle.

Taisteluvälineet, niiden rakentaminen.
VilleVicious
Asemies
Viestit: 13
Liittynyt: Tiistai, 29.04.2014 19:44

Panssaria aloittelijalle.

Viesti Kirjoittaja VilleVicious » Tiistai, 29.04.2014 20:00

Olisin etsimässä torso haarniskaa hintana noin 200e. Brigadine tai coat of plates olis kivoja koska niihin siirtymäkauden haarniskoina istuisi kivasti yhteen kovitetun nahan kanssa ja nahkajuhanin katalogia olenkin jo ehtinyt hieman kuolata.

Silmäilin rautaportin myymää brigadinea, mutta kysyessäni sen rakenteesta ja materiaaleista sain seuraavan vastauksen:
"Brigadinessa ulkokerroksen nahan ja sisäkerroksen kankaan välissä on teräslevyjä. Näiden teräslevyjen paksuus on n.1,2mm ja ne ovat vierekkäin (eivät limittäin/osittain päällekkäin). - -. Emme ole tarkasti mitanneet brigadinessa käytetyn nahan paksuutta, mutta arvioisin sen olevan noin 3mm paksua."

Olenko ymmärtänyt panssarisäännöt oikein, jos tulkitsen että haarniska ei ole lintu taikka kala joten siityä ei tulisi panssari pistettä vaan rotjake olisi vain parin kilon koriste gambesonin päälle?

Nettiä selaillessa näyttäisi, että nahka ja työ on kallista, pelti halpaa joten kannattaisiko ostaa samantien levy cuirassi?
Avatar
Findecano_Elensar
Kapteeni
Viestit: 140
Liittynyt: Torstai, 05.07.2007 22:54
Paikkakunta: Porvoo-(turku...)

Re: Panssaria aloittelijalle.

Viesti Kirjoittaja Findecano_Elensar » Tiistai, 29.04.2014 20:39

Oikeassa olet: Rautaportin brigandine ei ole panssaria nähnytkään ja se ei tule sellaisenaan koskaan antamaan SoHussa panssaripistettä. pre 2008 olisi vielä ehkä antanut...
Muerten panssaripaja pystynee edelleen tarjoamaan 1mm pellistä tehdyn coat of plates'n hintaan 120e. Halvemmalla saa jos pystyy itse toimittamaan kankaan/nahan tai jos haluaa itse niitata ja tilaa pelkät mittatilauslevyt.
Useimmat netin levycuirassit (battle merchantin) eivät istu päälle alkuunkaan ellei ole tuhottoman paksua gambesonia kookkaan ruhon päällä.
Amin khiluva lle a' gurtha ar' thar!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aseet ja panssarit”